
ראש עיריית ירושלים, משה ליאון, פתח את נאומו בכנס הג'רוזלם פוסט בניו יורק בנימה אישית וכואבת, עם דברי פרידה מאייל חיימובסקי, ראש הרשות לפיתוח ירושלים בעשור האחרון שנפטר בפתאומיות בשבת.
"איבדנו חבר יקר, גיבור של ירושלים. מורשתו תמשיך ללוות אותנו, וזכרו יהיה ברוך", אמר ליאון.
בהמשך, שיבח ליאון את עיתון הג'רוזלם פוסט כמי שמביא גם חדשות טובות, והדגיש את התחזקותה של ירושלים – כלכלית, חברתית ותרבותית – דווקא על רקע התקופה הקשה בה מצויה המדינה. "ירושלים היא לא רק היסטוריה, היא העתיד", הצהיר.
הוא התייחס למלחמה והשלכותיה. "אנחנו שולחים את אהבתנו ותמיכתנו למשפחות הנופלים, למשפחות החטופים ולחטופים עצמם בעזה. מכאן, מירושלים, בירת ישראל, ועד ניו יורק – אנו קוראים: תחזירו אותם הביתה". ראש העיר גם הביע סולידריות עמוקה עם לוחמי צה"ל.
הוא ציין את רוח ההתנדבות של תושבי ירושלים שפתחו את בתיהם לעקורים מצפון ודרום הארץ במהלך המלחמה.
עוד הציג נתונים על תנופת הבנייה בעיר: "ב-2023 הונפקו מעל 7,800 היתרי בנייה – פי שלושה וחצי מהעבר. זו עיר שבונה הייטק, תרבות וחינוך – והזמן לבוא ולהשתקע בה הוא עכשיו".
"יש לנו רק ירושלים אחת ולב אחד", אמר ליאון, "לא ניתן למחלוקות לפלג אותנו. נאהב ונתאחד".
ליאון הקדיש חלק מיוחד בדבריו לנשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ: "אתה העברת את השגרירות לירושלים – ואנחנו כבר הנפקנו את כל ההיתרים לבניית השגרירות הקבועה. אנחנו רק בתחילת הדרך. מורשתך עוד תיחקק בעיר הזו".
"המשיכו לאהוב את ירושלים, המשיכו לבוא לבקר – וביחד, נשמור עליה חזקה לנצח", סיכם ליאון.