
תמונה שפורסמה ברשתות החברתיות הפלסטיניות עוררה עניין לאחר שנראה בה יאסר אבו שבאב, חמוש בנשק קל ולבוש אפוד קרבי, כשהוא לכאורה מאבטח שיירת רכבי או"ם.
התיעוד מגיע לאחר תקופה בה נפוצו דיווחים על כך שחוסל, או לפחות נעלם בעקבות ניסיונות חיסול מצד חמאס.
אבו שבאב עומד בראש חמולה מוכרת המשתייכת לשבט תראבין. לפי דיווח של העיתון הבריטי The Guardian, שציטט את האו"ם, אבו שבאב מוגדר כ"מארגן המרכזי" של אירועי ביזה של משאיות הסיוע ההומניטרי בעזה.
לפי אותו דיווח, באירוע שהתרחש ב-17 בנובמבר, מאות חמושים עם רובי סער תקפו שיירה של כמעט 100 משאיות סיוע. הם ירו לעבר צמיגי המשאיות האחוריות, חסמו את השיירה וגרמו לעצירת 97 מהן. יאסר אבו שבאב, כך לפי האו"ם, עמד בראש הפעולה.
אבו שבאב עצמו הכחיש את הטענה שלפיה הוא האחראי לשוד המשאיות, אך הודה כי אנשיו בזזו כשש משאיות מתחילת המלחמה.
הוא נודע גם כמי שסוחט באיומים נהגי משאיות, ובחמאס אף האשימו אותו בשיתוף פעולה עם ישראל. לפי דיווחים, הארגון ניסה בעבר לחסלו. לאחר אותו אירוע ביזה גדול, פרסם שבט תראבין הודעת התנערות רשמית ממעשיו.
בהצהרות פומביות בעבר התייחס אבו שבאב לקשיים בעזה ואמר: "חמאס לא השאיר לנו כלום, ואנשיהם החמושים מגיעים מדי פעם ויורים עלינו. תנו למי שמאשים אותנו בעבודה עם ישראל להגיד מה שהוא רוצה. ישראל לא צריכה אותנו".
השבוע הוא כתב פוסט: "לאחרונה הייתי נתון למסע הכפשות עז של התקשורת ושירותי הביטחון של חמאס רק בגלל שאמרתי את האמת ושאלתי שאלות שהם לא רצו לשמוע. מי גונב סיוע? מי מדכא אנשים? מי שולט בעזה בנשק ובהפחדה? האשמות בבגידה לא ישתיקו אותי וניסיונות להשתיק את קולי לא יצליחו".
"אני לא אויב של עמי, אלא קול לחסרי קול. מי שחושב שרצח המוניטין שלי יעצור אותי לא יודע שהאמת חזקה יותר מכל הקמפיינים שלהם. אמשיך לעבוד, לחשוף ולחשוף עד שיוחזר הכבוד לעמנו והאמת תתבהר. אי אפשר לקנות חופש, ולא ניתן לדכא קול חופשי".

