חברי הקונגרס הרפובליקנים אנדרו קלייד (ג'ורג'יה) ומרלין סטאצמן (אינדיאנה), קוראים בראיון לערוץ 7 לחיסול חמאס ולהחלת ריבונות ישראלית על שטחי רצועת עזה.

השניים ביקרו בישראל כחלק ממשלחת של חברי קונגרס קונגרס בחסות פרויקט "Yes! Israel". במהלך הביקור, הם נפגשו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו וסיירו בבנימין עם ראש מועצת בנימין וראש מועצת יש"ע ישראל גנץ.

קלייד, שזהו ביקורו הראשון בישראל, הדגיש את חשיבות בואו כדי להבין באופן מלא מה באמת מתרחש בה. "הסכסוך הערבי-ישראלי נמשך זמן רב מאוד ויש למצוא לו פתרון, אנחנו לא יכולים להגיע למצב בו יקרה פעם נוספת מה שראינו ב-7 באוקטובר".

הוא גינה בחריפות את חמאס, חיזבאללה והחות'ים, וקבע כי מימונם המתמשך על ידי איראן מוביל ל"התקפות שרוצחות אזרחים ישראלים ואמריקנים".

כדי למנוע התקפות עתידיות, הדגיש חבר הקונגרס קלייד כי "חשוב ביותר להבטיח שזה לעולם לא יקרה שוב. אני חושב שהדרך היחידה לעשות זאת היא להבטיח שעזה תהפוך לטריטוריה ישראלית ריבונית.

הרבה אנשים בעולם לא באמת מבינים את זוועות מה שקרה... ראינו בעיניים את הפשעים של חמאס. זה ארגון שכולו רשע בלתי נתפס ויש להשמיד אותו לחלוטין. אין מקום בעולם לאנשים כאלה", הוא מוסיף.

סטאצמן מספר עד כמה היה חשוב לו לבוא לישראל ולראות מקרוב את הזוועות. "אנחנו חייבים להיות כאן. עלינו להראות תמיכה בישראל ובהשבת החטופים".

הוא מסכים עם חברו בנוגע לעתיד חמאס בעזה. "חמאס וארגוני טרור אחרים הראו שהם לא יכולים להשתמש ברצועת עזה. אם אתה מתכוון להישאר בעזה ולתקוף משם את ישראל, לא תהיה שם".

חבר הקונגרס מציין ש"העזתים לכודים ומשמשים כמגן אנושי ועל כן צריך לעשות מאמצים לשחרר אותם משם כדי שיוכלו ללכת למקומות אחרים. צריך להיות שיח על עתיד עזה ולדעתי היא צריכה להיות בריבונות ישראלית".

קלייד מצהיר כי הוא אינו מודאג מתגובת העולם להשתלטות ישראלית על עזה והחלת ריבונותה שם. "אני וותיק בקרבות. עברתי שלושה סבבים בעיראק וכווית, ואם יש דבר אחד שאני מבין, זה שהחזק מנצח והחלש מבוזה. הדרך היחידה שתשיגו שלום היא להראות כוח. לכן אני חושב שחייבת להיות ענישה קשה על הטבח הברברי של חמאס וחייבים להרחיק אותו לגמרי מהאזור הזה שצריך להיות בשליטה ישראלית".

סטאצמן קורא לממשל האמריקני גם לבדוק מה בדיוק כוונותיה של קטאר בכל הקשור לעזה ולחאמס. "אנחנו צריכים לשאול הרבה שאלות. מהי האסטרטגיה של קטאר? למה הם מממנים את חמאס? מדוע ראשי הארגון שוהים בבתי המלון במדינה? ייתכן שהיעדרות המדינה מהסכמי אברהם מעידה על כך שהכוונות שלהם בעייתיות".