לאחר אירוע הצתת בית הכנסת של הרב יצחק יוסף, ביקרנו בבית הכנסת ופגשנו את המתפללים ההמומים מהמעשה.
אחד המתפללים, אליהו דניאל אוזן, מספר על ההצתה שאירעה לפנות בוקר, ומציין כי המצית הגיע אל כסאו של הרב, המקום בו הוא מקבל עשרות פונים מכל רחבי הארץ המבקשים את עצתו, והצית את הכסא והספרייה שמאחוריו ובה ספרי ילקוט יוסף וספרי הרב עובדיה יוסף זצ"ל עלו באש וכך גם הסטנדר בו מתפלל הרב.
אוזן מציין בדבריו כי גבאי בית הכנסת מספר כי למרות הבערה סידורו של הרב נותר שלם והאש לא פגעה בו. "אנחנו מצפים שהמשטרה תעלה בעזרת ה' על המצית שיבוא על עונשו", אומר אוזן.
על בית הכנסת עצמו מציין אוזן כי הרב היה מתפלל במקום עוד לפני שהתמנה לרב ראשי. באותם ימים המקום היה קטן ומנה פחות משליש מכפי שהוא היום. לאחר בחירתו של הרב לראשון לציון הוצע לו על ידי גבירים שיוקם לו בית כנסת מפואר יותר, אך הוא הבהיר שבכוונתו להישאר באותו בית כנסת שכיבד אותו גם קודם לבחירתו לתפקיד, ואכן כך היה.
לאחר מכן הלך בית הכנסת וגדל ואוזן מציג את הפאר וההסדר שהתווסף לבית הכנסת. "הרב מתפלל כאן שחרית בל יום ומנחה וערבית כמעט בכל יום. מגיעים מכל הארץ. כל מי שמבקש את הברכה של הרב יודע שהרב מקבל בכל יום אחרי התפילה. כואב לראות דבר כזה. מזעזע", אומר אוזן.
הוא מציין כי על פי המצלמות נראה שהמצית הגיע בלבוש חרדי שלפי שעה לא ברור אם היה מדובר בתחפושת או לא. הכאב גדול במיוחד לנוכח ההבנה שיהודי הוא שעשה את המעשה, דברי אוזן.

מכבאות והצלה נמסר כי לאחר בדיקת כלל הממצאים בזירת האירוע, נקבע באופן חד משמעי כי מדובר בהצתה. שב"כ מעורב בחקירת האירוע.
יו"ר ש"ס, ח"כ אריה דרעי, שוחח עם ראש השב"כ, אשר עדכן אותו כי שירות הביטחון הכללי מתייחס לאירוע ברמת החומרה הגבוהה ביותר - כפיגוע טרור לאומני וכי מתבצעת חקירה מואצת והם מקווים לפענח את המקרה בקרוב ולהביא את הפושעים לדין.
דרעי הוסיף: "מדובר בפשע שנאה חמור, המכוון לא רק נגד אחד מגדולי הדור - מו"ר הראשון לציון - אלא גם נגד ציבור מסורתי שלם ונגד ערכי הזהות היהודית של מדינת ישראל. אסור לעבור לסדר היום על פגיעה חמורה ברבני ישראל ובמקום קדוש. אנו דורשים פעולה מהירה, תקיפה ונחושה של כלל גורמי הביטחון והאכיפה".
בעקבות ההצתה, דרעי הנחה להעמיד באופן מיידי חברת אבטחה פרטית לשמירה על ביתו של הרב יוסף, עד להשלמת סידורי האבטחה מצד כוחות הביטחון ולהבהרת ממצאי החקירה.
