
הותר לפרסום כי לצד גופתו של יאיר (יאיא) יעקב ז"ל, שהוחזרה לישראל בשבוע שעבר משבי חמאס, הושבה גם גופת החטוף החלל רס"ב (במיל') אביב אצילי ז"ל.
אצילי, חבר כיתת הכוננות של קיבוץ ניר עוז, יצא להילחם במחבלים בבוקר השבעה באוקטובר, נפל בקרב ונחטף מהקיבוץ על ידי מחבלי הג'יהאד האסלאמי. בן 49 היה במותו.
אשתו ליאת נחטפה על ידי מחבלי חמאס מביתם בקיבוץ ניר עוז וחזרה מהשבי במסגרת עסקת חטופים.
ההודעה הקשה על הירצחו של בעלה נמסרה לליאת יממה אחרי שחזרה מהשבי. לזוג שלושה ילדים, בני 18, 20 ו- 22. הצעירה שבהם, איה, הייתה באותה שבת בקיבוץ סמר בערבה, שם שהתה במסגרת שנת שירות. הילדים הגדולים, עופרי ונטע, היו בקיבוץ בעת הטבח וניצלו.
"אביב היה מעמודי התווך של קהילת ניר עוז, וניהל את המוסך לציוד חקלאי בקיבוץ. צייר, רוכב אופניים, אוהב אדם ואדמה. יהי זכרו ברוך", נמסר מקיבוצו ניר עוז.
גופות השניים חולצו מחאן יונס. הם אותרו כשכוחות מחטיבה 188 מצאו פיר מנהרה וזיהו סימנים שהעלו חשד שמדובר במקום שיש בו חטופים. למקום הוקפצו כוחות מיחידת יהל"ם שנכנסו פנימה ואיתרו את שני החטופים החללים.
ברצועת עזה נותרו 53 חטופים, 20 מהם חיים, 33 חללים.
ראש הממשלה בנימין נתניהו ספד לאביב אצילי ז"ל. "בשבוע שעבר חולצה מרצועת עזה גופתו של החלל החטוף אביב אצילי ז"ל מניר עוז, והיום הותר שמו לפרסום. בשם רעייתי ובשמי, ובשם ממשלת ישראל, אני מוסר תנחומים שנשלחים מעומק הלב למשפחתו.
אביב יצא באומץ להגן על קיבוצו ניר עוז, נפל בקרב מול המרצחים, ונחטף לרצועת עזה. אני מבקש להודות לצה"ל ולשב"כ על פעולתם הנחושה להשבתו. לא נשקוט עד שנשיב הביתה את כל חטופינו - החיים והחללים כאחד", דברי נתניהו.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ספד: "ליבנו עם ליאת אצילי וכל משפחתו של אביב אצילי ז"ל שגופתו הושבה מעזה במבצע צבאי בשבוע שעבר. משך למעלה משנה וחצי הזעקה שלהם להשבתו הייתה קורעת לב. אביב ז"ל נרצח ונחטף באכזריות מקיבוץ ניר עוז בשבעה באוקטובר. השבתו לקבר ישראל היא חובה מוסרית וערכית. נמשיך לעשות כל שביכולתנו כדי להשיב את כל החטופות והחטופים שלנו - החיים לשיקום ומשפחותיהם והחללים לקבר ישראל - עד האחרון שבהם".