פיקוד העורף פרסם הבוקר (שני) נתונים מעודכנים על רקע מתקפת הטילים המתמשכת מאיראן לעבר ישראל.
לפי ההודעה, מאז פתיחת הלחימה נהרגו 24 אזרחים, ועדיין קיים חשש כבד לחיי אישה המוגדרת נעדרת בזירה בבת ים.
מהנתונים עולה כי מאז תחילת האירועים שוגרו לעבר ישראל כ-350 טילים, במשקל של כחצי טון כל אחד, מהם נורו בין 30 ל-60 טילים בכל מטח. לפי פיקוד העורף, מדובר בירי בעוצמה פחותה ממה שאיראן תכננה, בין היתר בזכות פעולות סיכול של חיל האוויר.
הרוב נרצחו מאחר שלא שהו במרחב מוגן. בצה"ל מדגישים כי ממ"דים בנויים להתמודד עם הדף, אך אינם מספקים חסינות לפגיעה ישירה - כפי שקרה באירוע הקטלני בפתח תקווה, שבו נהרגו שניים מתוך ממ"ד.
למרות עוצמת הפגיעות, בפיקוד העורף מציינים כי לא קרס אף מבנה שלם - גם לא מבנים ישנים שנפגעו ישירות בערים כמו רמת גן ורחובות. הפגיעות מתוארות כ"מקומיות אך משמעותיות".
לצד הדיווחים על ההרוגים, בפיקוד העורף ציינו לטובה את עמידות הציבור: "למרות חשש בתחילת הלחימה מהתפנות המונית של מאות אלפים מגוש דן - הציבור בחר להישאר בבתים. ביתם הוא מבצרם".
עוד נמסר כי נשקלת האפשרות לסייע למשרד התחבורה בהחזרת אזרחים השוהים בחו"ל דרך נמלי הים, וכי המדיניות בשלב זה היא לפתוח אזורים שונים בהתאם לרמת האיום, תוך שמירה על פעילות המשק.