
מנכ"ל בתי הדין הרבניים, הרב אלי בן דהן, מסר הבוקר (ראשון) לערוץ 7 כי בעקבות פגיעת טיל איראני בבית הדין הרבני בחיפה ביום שישי האחרון, נגרם נזק פיזי למבנה, אך לא למערכות המידע.
"לאחר הפגיעה ביום שישי בית הדין ניתקנו את מערכת בית הדין בחיפה מתוך המערכת הכללית כך שאי אפשר יהיה להיכנס לתוכן ולכן לא היה חשש של דליפת מידע", אמר הרב בן דהן.
לדבריו, "כל המסכים והמדפסות נשברו אך המחשבים שהיו מתחת לשולחנו לא נפגעו. כרגע לקחנו הכול לבית הדין אחר, שם הם ישמרו כרגע".
בשל ההנחיות הביטחוניות האוסרות על פתיחת בתי הדין, המקום מושבת מפעילות. הרב בן דהן ציין כי בית הדין בחיפה צפוי להישאר סגור זמן רב. "להערכתי הוא יהיה מושבת לחצי שנה לפחות, כעת מחפשים פתרונות. אחד הפתרונות המידיים הוא להפעיל אותו מבתי דין אחרים עד שמנהל הדיור הממשלתי ימצא לנו פתרון".
בבתי החולים בחיפה עדכנו כי 45 בני אדם נפצעו מפגיעת הטיל בעיר ביום שישי. מצבו של אחד מהם מוגדר קשה, שניים במצב בינוני והיתר קל. 31 מהפצועים פונו לבית החולים רמב"ם והיתר לבית החולים בני ציון.
אישה בת 51 מכרמיאל לקתה בדום לב באזעקה, התמוטטה במקלט ומתה. עוד נמסר ממד"א כי בנוסף הצוותים טיפלו בגבר כבן 40 במצב בינוני ו-15 פצועים במצב קל, רובם סובלים מפגיעות הדף.
בנוסף דווח על חמש זירות נפילה עם מספר פצועים באורח קל. טיסת חילוץ מבנגקוק של חברת אל על התעכבה באוויר במשך כ-50 דקות מול חופי ישראל בשל שיגור הטילים מאיראן. לאחר כמה סיבובים באוויר, נחת המטוס בשלום.