Donald Trump
Donald TrumpOffical White House Photo

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הגיב הערב (שני) לדיווחים בתקשורת האמריקנית לפיהם תקיפות ארה"ב באיראן לא השמידו לגמרי את מתקני הגרעין שהופצצו.

בהודעה שפרסם ברשת החברתית TRUTH שבבעלותו תקף טראמפ את כלי התקשורת המרכזיים, וכינה את הדיווחים "שקריים".

"האתרים שתקפנו באיראן הושמדו לגמרי וכולם יודעים את זה", כתב. "רק הפייק ניוז יאמרו אחרת, בניסיון להמעיט ככל האפשר מהישגי המבצע. אפילו הם מודים שהיעדים 'נהרסו באופן משמעותי".

טראמפ נקב בשמות מספר אנשי תקשורת וגופי מדיה שלדעתו מובילים את שידור ה"פייק ניוז". "אוליסון קופר מ-CNN, בריאן ל. רוברטס מ'קונקאסט', ג'וני קארל מ-ABC, והמפסידנים מ-NBC".

לדבריו, "זה לא נגמר אף פעם עם אנשי התקשורת המלוכלכים - לכן הרייטינג שלהם בתחתית, והאמינות - אפסית".

זו אינה הפעם הראשונה שבה טראמפ טוען שמתקני הגרעין הושמדו. הבוקר הוא טען פעם נוספת, בניגוד לזהירות של בכירי הצבא האמריקני, כי שלושת מתקני הגרעין שארצו תקפה באיראן "הושמדו".

"נזק עצום נגרם לכל מתקני הגרעין באיראן, כפי שניתן לראות בצילומי לוויין. השמדה היא המונח המדויק", כתב טראמפ ברשת החברתית שבבעלותו.

בהתייחסות לצילומים מאתר הגרעין המבוצר ביותר של איראן, פורדו, הוא הוסיף: "המבנה הלבן שנראה בצילומים מוטמע עמוק בתוך הסלע, כשאפילו הגג שלו מתחת לקרקע והוא מוגן לחלוטין מלהבות. הנזק הגדול ביותר נעשה מתחת לקרקע. הפגיעה היתה בול".