דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין, מסר הצהרה לתקשורת לאחר נפילתם של שבעה לוחמים ברצועת עזה ויממה לאחר הפסקת האש עם איראן.
על האסון הקשה בחאן יונס אמר כי מטען גרם לפיצוץ שגבה את חייהם של שבעה לוחמים, "נשלחו כוחות חילוץ ומסוקים לנקודה, הם ביצעו ניסיונות לחלץ את הלוחמים אך ללא הצלחה. מדובר באירוע מורכב שעדיין מתוחקר. לכשיסתיים התחקיר נציג אותו קודם כל למשפחות ואחר כך לציבור, זו החובה שלנו".
על מבצע עם כלביא נגד איראן אמר: "עמדנו בכל יעדי המבצע כפי שהוגדרו לנו ואפילו בצורה טובה יותר ממה שחשבנו באופן מיטבי. אני אומר את זה בצניעות, כי עדיין מוקדם לקבוע את הדברים. אנחנו חוקרים ובודקים את התוצאות של הפגיעות שלנו בכל מערכת הפאזל הזה, כפי שקראתי לו בעבר, המרכיבים השונים של תוכנית גרעין ועוד".
"עכשיו אני סומך על חוקרי המודיעין באמ"ן, באגף המודיעין ובחיל האוויר, אני חושב שהם הוכיחו את עצמם כמדויקים בשבועות האחרונים, ואני יכול לומר כאן שההערכה היא שפגענו משמעותית בתוכנית הגרעין, ואני יכול לומר גם שהחזרנו אותה למשך שנים, אני חוזר למשך שנים לאחור".
עוד הוסיף: "עכשיו אני רוצה, יש לנו חוקרי המודיעין שלנו ואני רוצה להשתמש באמירה של הגושפנקה מקצועית מנכ"ל סבא"א, רפאל גרוסי שאמר אתמול - יש איראן שלפני המבצע הזה, איראן עם יכולת פריצה מאיראן לנשק גרעיני, ואיראן שאחרי המבצע, איראן שהיא רחוקה מפריצה לנשק גרעיני".
דפרין נשאל על האפשרות לשיגורים משלוחותיה של איראן, לרבות החות'ים, והשיב: "אחד ההישגים המשמעותיים ביותר במבצע הזה הוא הפגיעה ברשת הפרוקסי, השלוחות של איראן. במשך שנים הם פעלו להפעיל טבעת אש סביבנו. אנחנו רואים את אי הפעילות שלהם במהלך הימים האחרונים, אך אנחנו ערוכים ומוכנים".
צה"ל התיר היום (רביעי) לפרסום כי שבעה לוחמי הנדסה קרבית מגדוד 605 נפלו בעזה: סמ"ר אלון דוידוב בן 21 מקרית ים, סגן מתן שי ישינובסקי בן 21 מכפר יונה, סמ"ר רונאל בן-משה בן 20 מרחובות, סמ"ר ניב רדיע בן 20 מאליכין, סמל רונן שפירו בן 19 ממזכרת בתיה, סמל שחר מנואב בן 21 מאשקלון וסמל מעיין ברוך פרלשטיין, בן 20 מאשחר. בכך, עלה מספר החללים במלחמת חרבות ברזל ל-879.
במהלך פעילות, נגמ"ש פומ"ה של גדוד 605 של ההנדסה הקרבית נפגע ממטען שהוצמד לו על ידי מחבל. בעקבות הפיצוץ, הפומ"ה החלה לעלות באש. לוחמים שקפצו למקום ניסו לכבות את האש ללא הצלחה, ולבסוף D9 שפך חול על הפומ"ה כדי לכבות את השריפה, ולאחר מכן היא נגררה, כשהיא עדיין עולה באש והחללים בתוכה, אל מחוץ לרצועה.
באירוע נוסף בחאן יונס שהתרחש באותו היום, כוח הנדסה עם D9 מגדוד 605, שפעל תחת גדוד 51 של גולני, נפגע מירי RPG. לוחם אחד נפצע קשה, ולוחם נוסף נפצע באורח קל.