פגישת נתניהו וטראמפ
פגישת נתניהו וטראמפצילום: לירי אגמי, פלאש 90

ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקש היום (חמישי) מבית המשפט המחוזי לדחות את המשך משפטו בשבועיים.

"בעקבות המבצע וההתפתחויות האזוריות והעולמיות, נדרש ראש הממשלה להקדיש את כל זמנו ומרצו לטיפול בסוגיות מדיניות, לאומיות וביטחוניות ראשונות במעלה, הכוללות, בין היתר, את ניהול הלחימה בעזה וטיפול בסוגיית החטופים. בנסיבות אלה, מתבקש בית המשפט הנכבד, להורות כי הדיונים בהם עתיד ראש הממשלה להעיד בשבועיים הקרובים יבוטלו", נכתב בבקשה.

מוקדם יותר שיתף נתניהו את הציוץ של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שקרא לבטל את משפטו ברשת X.

"תודה לך הנשיא טראמפ על תמיכתך המרגשת בי ועל תמיכתך האדירה בישראל ובעם היהודי. נמשיך לעבוד יחד כדי להביס את אויבינו המשותפים, לשחרר את חטופינו ולהרחיב במהרה את מעגל השלום", כתב נתניהו.

בפוסט שפרסם הביע טראמפ זעזוע נוכח הידיעה כי נתניהו אמור להופיע שוב בבית המשפט. הוא תיאר את נתניהו כ"ראש ממשלה מופלא בזמן מלחמה!" וכ"לוחם - אולי הלוחם הגדול ביותר בתולדות ישראל".

טראמפ הדגיש את השותפות בינו לבין נתניהו במלחמה נגד איראן, אותה כינה "אויב ותיק, קשוח ומבריק של ישראל". לדבריו, "אני וביבי עברנו יחד גיהינום, נלחמנו באיראן, וביבי לא יכול היה להיות טוב יותר, חד יותר או חזק יותר באהבתו לארץ הקודש הנפלאה".

הנשיא ייחס לנתניהו הישג של "חיסול אחד האיומים הגדולים ביותר של נשק גרעיני בעולם", הישג שלדבריו "אף אחד לא האמין שהוא אפשרי".

"נלחמנו, פשוטו כמשמעו, על הישרדותה של ישראל - ואין אף אחד בתולדות ישראל שנלחם חזק יותר או ביעילות רבה יותר מביבי נתניהו", כתב טראמפ.

הוא הביע תדהמה לשמוע שנתניהו זומן לבית המשפט ביום שני וטען כי סעיפי האישום נגד ראש הממשלה כוללים "סיגרים, בובת באגס באני ועוד שלל אישומים לא הוגנים", תוך שהוא מכנה את הפרשה "מופע אימים" שנמשך "מאז מאי 2020 - בלתי נתפס! זו הפעם הראשונה שראש ממשלה מכהן בישראל עומד למשפט".

בסיום הפוסט כתב טראמפ: "זהו ציד מכשפות כלפי אדם שנתן כל כך הרבה. זה לא מתקבל על הדעת בעיניי. הוא ראוי ליותר מזה - וגם מדינת ישראל ראויה ליותר".

לאחר מכן קרא במפורש: "יש לבטל את המשפט של ביבי נתניהו באופן מיידי - או להעניק חנינה לגיבור גדול, שעשה כל כך הרבה למען המדינה".

עוד כתב הנשיא: "אולי אין אף אדם שאני מכיר שהיה יכול לעבוד בהרמוניה כה טובה עם נשיא ארצות הברית - איתי - כמו ביבי נתניהו". לבסוף הכריז: "זו הייתה ארצות הברית שהצילה את ישראל - ועכשיו זו תהיה ארצות הברית שתציל את ביבי נתניהו. אסור לאפשר את העוול הזה שנקרא 'צדק'!".