ינון מגל לנערים שהתפרעו: אתם לא תפגעו בחיילי צה"ל הקדושים!ערוץ 7

מגיש תכנית 'הפטריוטים' בערוץ 14, ינון מגל, התייחס הערב (ראשון) בחריפות לאירוע בו יידו נערים אבנים לעבר רכב צבאי במהלך השבת בבנימין.

באירוע נפצע באורח קל נער בן 14 מירי שביצע קצין צה"ל, לאחר שזיהה רעולי פנים מיידים אבנים והגיב בירי אזהרה.

ברקע קמפיין של פעילי ימין קיצוניים נגד צה"ל, מגל אמר בתכניתו כי שוחח עם חיילים שהיו בעברם חלק מנוער הגבעות, וציין, "הגעתי למסקנה די ברורה שצריך להוקיע את החבורה הזאת של הנוער שהייתה שם".

לדבריו, "החיילים חשבו שהם נקלעו לאמבוש שזורקים עליהם אבנים, לא ידעו יהודים, ערבים, לא הבינו מה קורה, ירו באוויר ומישהו שם חטף את הכדור, ברוך ה' שהוא נפצע קל, ואת זה צריך לתחקר".

"באופן מהותי, בסיסי, אנחנו בעד ההתיישבות", המשיך מגל, "אנחנו מפרגנים לנוער הגבעות, אומרים עליהם שהם קדושים, מפרגנים להם הכל - עד פגיעה בחיילי צה"ל. אל תתבלבלו, לא תקבלו שום גיבוי אם תפגעו בחיילי צה"ל".

בהמשך דבריו תקף בחריפות את המעורבים באירוע, "המג"ד 500 יום במילואים, אתם באים אליו ותוקפים אותו? מי אתם בכלל? מי אתם בכלל שתתקפו את החיילים הקדושים האלה שנמצאים שם? חבר'ה, תירגעו, אתם לא תפגעו בחיילי צה"ל הקדושים".

"האנשים האלה עושים מילואים וקשה להם והם מתמודדים עם טרור וזורקים עליהם אבנים, הערבים רוצים להשמיד אותם. אתם זורקים אבנים על רכב של צה"ל? תגידו, אתם השתגעתם? מי אתם בכלל שתעשו את הדבר הזה? סליחה שאני נאלץ להיות עם הצד של השמאל".

בהמשך התעמתו בשידור מגל ויותם זמרי על ההתייחסות להתפרעות שהייתה בכפר מאליכ, מגל הגדיר את האירוע 'פוגרום' וזמרי טען שזו אלימות שלא צריך להגדיר כמשהו שקשור להתיישבות ואמר למגל: "אתה מצטרף למקהלה".

מגל וזמרי מתעמתים - האם יש פה איבוד פרופורציה?ערוץ 14

מוקדם יותר פרסם צה"ל תחקיר ראשוני לאירועי השבת בבנימין ממנו עולה כי מדובר בשני אירועים שהתרחשו במרחק של כשישה קילומטרים האחד מהשני. על פי הודעת צה"ל, תיעוד האירוע מראה כי הירי בוצע כירי אזהרה לאוויר, וייתכן כי קליע אחד פגע בנער בשל תנאי השטח.

האירוע הראשון התרחש בין השעות 22:00 ל-00:00, כאשר כוחות הביטחון בפיקוד מג"ד הותקפו באלימות במהלך פינוי נקודת התיישבות סמוך לבעל חצור. בתום האירועים הללו, בשעה 00:37, התרחש האירוע השני: כוח סיור בפיקוד מפקד מחלקה זיהה יידוי אבנים מסיבי מצד כ-10-20 רעולי פנים ממדרון גבוה.

צה"ל מפרסם תיעוד מיידוי האבנים והירי לעבר הנעריםדובר צה"ל

הקצין עצר את הרכב, ירה שלושה כדורים באוויר לעבר המדרון, מהשטח הנחות כלפי מעלה, וזיהה כי היורים הם רעולי פנים. בהמשך, כאשר התקרב למקום, שמע קריאה לעברו בעברית: "אני אדפוק לך כדור בראש יא בן ז**ה".

כחצי שעה לאחר מכן הגיע נער פצוע לפילבוקס רימונים, לאחר שפונה לשם בידי חבריו. בשלב זה דווח כי מדובר בפגיעה מכדור גומי. רק לאחר בירור נוסף התברר כי בגופו נותר קליע חי.

בצה"ל מבהירים כי הירי בוצע לפי הוראות הפתיחה באש, וכי הקצין פעל תחת איום ממשי. נבדקת אפשרות בליסטית לוודא את מקור הקליע.