
מפקד חטיבת שומרון, אלוף-משנה א', קיים בסוף השבוע הערכת מצב משותפת עם רבש"צים מהיישובים השונים בגזרת החטיבה.
במהלך המפגש הציג מפקד החטיבה את סיכום חודש יוני, והדגיש כי חלה עלייה של למעלה מ-90% בהיקף הפעילות ההתקפית לעומת חודש מאי, וכן ירידה דרמטית של כ-75% בפיגועי האבנים בגזרה.
הרבש"צים העלו פערים מהשטח, שיתפו באתגרים, ושאלו שאלות. מפקד החטיבה הדגיש את מחויבות הכוחות לשיתוף פעולה הדוק עם ההגנה היישובית, כחלק מהמאמץ להגביר את תחושת הביטחון של תושבי האזור.
בתוך כך, ביום חמישי פרסם דובר צה"ל את נתוני החודש האחרון בפיקוד המרכז, מהם עולה כי צה"ל ממשיך במאמץ לסיכול טרור ביהודה ושומרון.
במהלך החודש האחרון פעלו כוחות צה"ל, מג"ב והשב"כ במאות כפרים ברחבי יהודה ושומרון. במסגרת הפעילות נעצרו כ-400 מבוקשים, בהם שש חוליות מחבלים שתכננו לבצע פיגועים נגד אזרחים וכוחות הביטחון. מאות חשודים נוספים נחקרו על-ידי כוחות הביטחון.
בנוסף, במהלך הפעילות הוחרמו כ-160 אמצעי לחימה ויותר ממיליון שקלים ששימשו למימון פעולות טרור.
במסגרת מבצע "עם כלביא" הגבירה מערכת הביטחון את הפעילות לסיכול טרור, וביצעה מעל 2,500 פעילויות התקפיות ברחבי יהודה ושומרון.
צה"ל מדגיש כי כוחות הביטחון ימשיכו לפעול בנחישות לסיכול הטרור ביהודה ושומרון, במטרה להבטיח את ביטחונם של תושבי מדינת ישראל.