השער הסגור בביתר עילית ביום שישי האחרוןמאור כתובים

עשרות בני אדם, בהם משפחות עם ילדים, מצאו את עצמם ביום שישי האחרון מחוץ לעיר ביתר עילית לאחר ששער הכניסה נסגר 20 דקות לפני השקיעה.

בתיעוד שהגיע לידי ערוץ 7 נראים כעשרים רכבים עומדים בכניסה לעיר, כאשר שער הכניסה סגור ולא מתאפשרת כניסה. התיעוד צולם לאחר כניסת השבת אך לפני שקיעת החמה.

בהמשך התיעוד נראים הורים, ילדים ותינוקות עם עגלות ומזוודות צועדים רגלית לעבר העיר. חלקם נאלצו לשאת חבילות כבדות במשך מאות מטרים ויותר, במה שהפך את ההגעה לביתר עילית למסע מייגע.

מבדיקה שערך ערוץ 7 עולה כי מדובר במדיניות ישנה של עיריית ביתר עילית, לפיה שערי העיר נסגרים כעשרים דקות לפני השקיעה. בעירייה מסבירים כי מדובר בהחלטת רבני העיר.

בשיחה עם ערוץ 7 תיאר מאור כתובים, שצילם את התיעוד, כיצד עשרות אנשים צעדו בעוגמת נפש. הוא ציין כי מדובר באזור מסוכן, מה שגרם לאנשים לחשוש להשאיר את רכביהם בצדי הדרך.

הוא סיפר עוד כי ביום שישי האחרון, תאונה שאירעה בכביש המנהרות המוביל לעיר, כביש צר המוכר בעומסיו, גרמה לאיחור משמעותי בהגעה לעיר.

כתוצאה מכך, נאלצו מבקרים רבים לעזוב את רכביהם בכניסה לעיר ולצעוד רגלית במשך דקות ארוכות עד ליעדיהם.

בעירייה מסתמכים ככל הנראה על תמרור 401 שהוצב בכניסה לעיר לפיו אין כניסה בשבתות וחגים, אך בשיחה עם ערוץ 7 קבלו התושבים שיש צורך להתחשב בדרכי הגישה ולאפשר למגיעים להיכנס לעיר עד לשקיעה.

יצוין כי לפני מספר שנים זיכה בית המשפט נהג שקיבל דו"ח על נסיעה בשישי בערב לאחר כניסת שבת ברובע היהודי בירושלים בטענה כי המחוקק לא הגדיר את המונח "שבת".

לדבר השופטת, "המסר המצוין בתמרור אינו ברור דיו, דבר המעורר ספק באשר לאשמתו של הנאשם. אני סבורה שהמסר 'שבתות וחגים' אינו חד־משמעי ומאפשר יותר מפרשנות אחת, באופן המעלה ספק לטובת הנאשם".