השר עמיחי אליהו
השר עמיחי אליהוצילום: ערוץ 7

השר עמיחי אליהו (עוצמה יהודית) התייחס הבוקר (רביעי) לסוגיית החטופים בעזה במהלך ריאיון לרדיו 'קול חי'.

בדבריו קרא להגדיר את החטופים כשבויים, והבהיר כי הטיפול בהם צריך להיעשות רק לאחר הכרעת ארגון הטרור חמאס. "צריך להגדיר את החטופים כשבויים. בשבויים מתעסקים רק בסיום הניצחון. קודם צריך להכריע את החמאס".

השר אליהו תקף את הגישה לפיה יש להציב את החזרת החטופים כמשימה ראשונה במעלה, ואמר, "אני חושב שהמשימה היא לא 'קודם כל החטופים' והגמגום הזה גורם לכך שהם תקועים שם".

לדבריו, "ברגע שישראל תחיל ריבונות על רצועת עזה, יהיה טוב גם ליהודים וגם לערבים. נרוויח ביטחון ושקט. במקום שיש התיישבות יהודית יש ביטחון. עזה היא ארץ ישראל ויש שם גם בית כנסת עתיק".

ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב: "אחרי שהציע להטיל פצצת אטום על עזה, ולמחוק את עזה, עכשיו עמיחי אליהו מציע לנטוש את החטופים למותם. מדובר בנזק מהלך - לבטחון, ליחסים הבינלאומיים, לערבות ההדדית של עם ישראל. אם הוא לא יפוטר היום, אז ממשלת ישראל מודה בכך שנטשה את החטופים".

בשבוע שעבר התייחס השר אליהו בריאיון לרדיו "קול ברמה" למהלכי הממשלה ברצועת עזה, ואמר: "אנחנו לא גזענים ואנחנו נלחמים רק במי שרוצה להרוג אותנו".

לדבריו עזה תהפוך ליהודית, "הממשלה דוהרת למחיקת עזה, תודה לה' שאנחנו מוחקים את הרוע הזה. כל עזה תהיה יהודית".

השר הוסיף כי הקמפיין סביב הרעב בעזה הוא חלק ממסע לחצים נגד ישראל: "זה קמפיין שלהם. יש להם מלא משאיות בתוך עזה, שהעולם ידאג להם".

"הבריטים לא האכילו את הנאצים במלחמת העולם השנייה, וככה זה אומה שנלחמת - אנחנו לא אמורים להתעסק ברעב של עזה".