ח"כ עמית הלוי
ח"כ עמית הלויצילום: ערוץ 7

חבר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ח"כ עמית הלוי (הליכוד), מתריע בראיון לערוץ 7 מפני התעצמות חמאס ברצועת עזה וקורא לשינוי עמוק בגישת הממשלה והקבינט למלחמה בארגון הטרור.

לדבריו, התמיכה האמריקנית בשיקום עזה, תוך שילוב הרשות הפלסטינית וללא הכרעת חמאס, היא מסוכנת ובלתי נסבלת.

"המציאות מלמדת על התעצמות חמאס לממדים מפלצתיים", אמר. "מקריאת הדו"חות למיטב הבנתי מדובר בממדים שלא היו כמותם גם לפני השבעה באוקטובר מבחינת כמות אמל"ח וחומר נפץ, כמות החיילים והשליטה ההדוקה והבלעדית על אזרחים ועל משאבים".

"הדוגמא המצמררת שכל אזרח אמור להכיר אלו חיילינו הפצועים במרחב רפיח. זה קצה הקרחון השטני שיש כאן", הביא הלוי כדוגמה. "מתחת הקו הצהוב נחפרות מאות מנהרות. המפלצת הזו לא שוקטת על שמריה. אותם מחבלים שהגיחו אתמול מהפיר כמותם מתכננים להגיח רבים. לעצום עיניים כפי שנהגנו בשישה באוקטובר וקודם לכן, זה דבר בלתי מתקבל על הדעת, ולא חשוב כמה ידידנו טראמפ יכריז הכרזות. המציאות צועקת ומדממת. אתמול בנס זה הסתיים בפצועים. זה יכול היה להסתיים בהרבה הרוגים. המציאות מחייבת שינוי מהיסוד".

בדבריו ביקר הלוי את גורמי הביטחון: "כשהיה הסכם הפסקת האש ציפיתי מהרמטכ"ל מראש המוסד וראש השב"כ להתריע מהסכנות. זה תפקידם ואחר כך הממשלה תחליט על פי שיקוליה ואני משער שיש עוד שיקולים והיבטים, אבל חקלאי בבארי ותושב שדרות רואים את תושבי אל בורג' מולם כמו שהחיילים רואים בחאן יונס מחבלים חמושים ממרחק של מאתיים מטרים. המציאות הזו לא מתקבלת על הדעת אחרי מלחמה שהחלה בטבח הזה. גורמי הביטחון חייבים להציב קווים אדומים ואנחנו חייבים לחזור לעצמנו ולומר לידידנו בעולם שאנחנו לא מוכנים לחיות ליד שטן נאצי".

לדבריו, גם החלטות הממשלה מושפעות מלחצים בינלאומיים, עד כדי כך שגם כאשר צה"ל יודע על מחסן רקטות הוא אינו מפציץ אותו. "זה מצב נוראי. העובדה שיש שיקולים כלליים ברורה", אמר וציין את הדרמטיות בה נמצא העולם כולו והמזרח התיכון בפרט בעת הזו עם ההזדמנות להפלת השלטון בטהרן, רגע לו מייחלים מיליוני תושבי איראן לצד אומות רבות בעולם, "לא רק כי המשטר שם רוצח את אזרחי איראן. זה עניין אנושי בינלאומי לדרוש את נפילת המשטר הזה שהוא סכנה לעולם החופשי".

עם זאת סבור הלוי כי ישראל והמערב כולו ייבחנו ברצועת עזה. "אם חמאס יישאר על הרגליים כמדינת חמאס, הלקח והכישלון הזה יילמדו בכל מקום בעולם".

לשאלה על תחושת הציבור כי שום דבר לא הושג במלחמה, השיב כי ללא המלחמה "החמאס היה בתל אביב ירושלים וחיפה. חיילינו מסרו את הנפש, עמדו כחיץ מול מפלצות החמאס שעשו מה שעשו בבארי כפר עזה וניר עוז והיו רוצים מאוד לעשות בנתיבות קרית גת ורחובות, כפי שראינו את התכניות בכיסיהם של המרצחים הללו. כל מה שקרה לבנות בנובה היה קורה לבנות קרית גת ואשקלון. הרבה נעשה, אבל הכרעה עדיין לא קרתה, וזהו המדד הנכון לבחון הצלחה של מלחמה. היו פגיעות רבות, הייתה עצירה של השטף האלים והרצחני הזה של החבורה הנאונאצית הזו. חיילינו הגנו בגופם, אבל דבר אחד לא נעשה וזה הכרעת חמאס".

הלוי הוסיף: "הקבינט קבע בסעיף הראשון את השמדת היכולות השלטוניות והצבאיות של חמאס, וכשבוחנים את הדברים בעיניים רואים שלא רק שלא הושמדה היכולת של חמאס, אלא שהיא התעצמה. חמאס שולט היום שליטה ללא מיצרים. המעטים שהפריעו לו יושבים כחמולות בשוליים או שנרצחו. לאורך כל המלחמה חמאס מחלק מאות מיליונים לעובדים וללוחמים שלו תחת עיניים פקוחות או שיתוף פעולה של מתפ"ש, ועכשיו זה מתעצם עם 4,200 משאיות. כך גם היכולת הצבאית, בכל מקום שהיה דלק היה חשמל, ובכל מקום שהיה חשמל הייתה מחרטה פעילה, וזה שאמ"ן הסווה את הדברים בנתונים זה חמור בפני עצמו, אבל התעשייה הצבאית של חמאס לא פסקה מלפעול ליום אחד ועכשיו מקבלים ממדים מפלצתיים".

בסיום דבריו הדגיש: "השינוי מהיסוד לא קרה והוא חייב לקרות ובכוחנו להביא לכך. כשהתכניות יהיו תכניות הכרעה לא תהיה לצה"ל בעיה לממש זאת ולהכריע. צריך רק לשנות תפיסה וקונספט".