הרב יצחק יוסף
הרב יצחק יוסףצילום: Chaim Goldberg/FLASH90

חבר מועצת חכמי התורה של ש"ס, הרב יצחק יוסף, תקף בחריפות את הממשלה, את המשטרה ואת הציונות הדתית, תוך שהוא משתמש בביטויים חריפים במיוחד.

בדבריו, שפורסמו היום (שלישי) ב'ynet', שיתף הרב כי הוא צפוי למסור שיעור לשוטרים לקראת חג הפסח, ואמר, "איזו שנאה יש להם לחרדים. אני מתכוון לתת להם על הראש, מאיפה באה לכם השנאה הזאת לדתיים?"

בהמשך אמר, "זה העלונים של המזוחניקים, כל אלה. כמה שנאה יש להם. אלה שעושים הפגנות, איזה מכות נותנים להם?"

הרב תקף גם את הממשלה: "צריך לשבור את הממשלה הזאת, איזה רשעים. הם באים רק לספרדים שלנו, רוצים לשבור את רוחם. אני יכול להבין שוטרים רוסים, יש ביניהם לא יהודים, אני יכול להבין למה הם שונאים אותנו. אבל גם השוטרים הספרדים נהיו שונאים? איזה מכות נותנים".

בסיום דבריו תקף את נוהג אמירת ההלל ביום העצמאות, ואמר, "אנחנו נמצאים בגלות. איך אפשר לומר הלל ביום העצמאות? אמר לי אחד המזרוחניקים שהוא אומר הלל ביום העצמאות. על מה יש להגיד הלל ביום העצמאות? על המכות משוטרים? על המעצרים? על הבריכה המעורבת? על הים המעורב? על החינוך הכפרני? אומרים לי 'לא, יש מדינה', מטומטמים".

ארגון רבני צהר הגיב: "זכות גדולה היא להיות שייכים למדינת ישראל, להודות לריבונו של עולם על גאולתנו ולפעול למען האומה והמדינה. תפילת הלל ביום העצמאות היא לא רק חגיגה של תחייתנו, אלא גם ביטוי להודיה על כל הישג שהגענו אליו כעם, גם כשיש עדיין אתגרים ומכשולים בדרך.

אם להגיד הלל ביום העצמאות נתפס כמעשה של "מטומטמים", אז זכות גדולה היא לנו להיות הרבנים של ה"מטומטמים", של אלו ששומרים על המדינה, לומדים תורה, ובונים את הבית השלישי הלאומי של ישראל. אנו גאים להמשיך את מסורתו של הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שהדגיש את החשיבות של אמירת הלל ביום העצמאות חרף פגמיה של המדינה", לשון התגובה.