
צה"ל תקף במהלך היממה האחרונה יותר מ-160 מטרות של ארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון. במסגרת התקיפות הותקפו מחבלי חיזבאללה ומחבלים מ"כוח רדואן", לצד מפקדות צבאיות של הארגון.
על פי הודעת צה"ל, המפקדות שהותקפו שימשו לקידום מתווי טרור רבים לעבר שטח הארץ. עוד נמסר כי המטרות יועדו לשמש את הארגון לקידום ולהוצאה לפועל של מתווים שונים נגד כוחות צה"ל ואזרחי מדינת ישראל.
בצה"ל ציינו כי טרם התקיפות ננקטו צעדים לצמצום הסיכוי לפגיעה באזרחים, בהם אזהרות מקדימות, שימוש בחימוש מדויק ותצפיות מהאוויר.
צה"ל הדגיש כי הוא ממשיך לפעול בעוצמה נגד החלטת חיזבאללה להצטרף למערכה ולפעול בחסות המשטר האיראני.
במקביל, אתמול תקף חיל הים בביירות, בהכוונת אמ"ן, וחיסל את רצ'א חזאא'י, מוביל תחום ההתעצמות לחיזבאללה מטעם "כוח קודס", המשמש גם כראש המטה של גיס לבנון של הכוח.
בצה"ל ציינו כי במסגרת תפקידו שימש חזאא'י כיד ימינו של מפקד הגיס ונחשב גורם מפתח בבניין הכוח של חיזבאללה.
עוד נמסר כי היה אחראי על הקשר בין חיזבאללה לאיראן ובפרט על גישור בין צרכי הארגון לבין המשאבים שמספקת איראן.
עוד נמסר כי חזאא'י הוביל תהליכים נרחבים בגיס לבנון ובארגון חיזבאללה, ובהם תהליכי ההתעצמות באמצעי לחימה וציוד איראני, מימוש תוכנית ההתעצמות של הארגון ושיקומו לאחר מבצע "חיצי הצפון".
כחלק מתפקידו סייע בביסוס צירי העברות אמצעי הלחימה מאיראן ללבנון וליווה את תוכניות ייצור אמצעי הלחימה של חיזבאללה על אדמת לבנון.
צה"ל הדגיש כי הוא "פועל בעוצמה נגד ארגון הטרור חיזבאללה ונגד החלטתו להצטרף למערכה ולפעול בחסות משטר הטרור האיראני".
