קנדה 2025
קנדה 2025צילום: Doron Horowitz/Flash90

משרד החוץ הקנדי מביע "דאגה עמוקה" מאישור חוק עונש המוות למחבלים על ידי הכנסת, בטענה שהוא מכוון הלכה למעשה נגד פלסטינים.

בהודעה שפרסם ציין משרד החוץ הקנדי כי חוק "מפלה" זה מצטרף לשורה ארוכה של מהלכים המאפשרים "אלימות בלתי חוקית של מתנחלים" ותהליך של דה-הומניזציה של הפלסטינים.

"קנדה מתנגדת באופן חד-משמעי ליישום החוק. אנו שבים ומאשרים את מחויבותנו לזכויות אדם ולתנועה העולמית הקוראת לביטול עונש המוות", נאמר בהודעה.

שגרירות ישראל באוטווה ציינה בתגובה כי ישראל, כמדינה ריבונית, מחוקקת את חוקיה בעצמה, והאשימה את ממשלת קנדה בהתערבות בתהליך החקיקה של מדינה ריבונית.

עוד הזכירה השגרירות כי ישראל מתמודדת עם טרור רצחני ואכזרי בהיקף שאין לו אח ורע בשום מקום אחר בעולם, והוא מוזן מתשלומי הרשות הפלסטינית, וכן מחטיפות שמובילות לקיצור עונשי מאסר למחבלים.

החוק הישראלי מאפשר עונש מוות, ובמסגרת החוק החדש המוצע, שיקול הדעת לגבי יישומו יישאר בידי בתי המשפט, ציינה השגרירות.

במסר תקיף האשימה השגרירות הישראלית את ממשלת קנדה בצביעות וביחס של איפה ואיפה כלפי ישראל פעם אחר פעם, וציינה כי לא מצאה הודעה דומה של משרד החוץ הקנדי בנוגע להחלת עונש מוות בארצות הברית, יפן, הודו, מצרים או מדינות אחרות.