דגל ישראל הונף מחדש בבופור
דגל ישראל הונף מחדש בבופורצילום: מתוך הטוויטר של השר כ"ץ

לוחמי צה"ל, ובראשם לוחמי חטיבת גולני, שבו אל פסגת הבופור והניפו עליה מחדש את דגל ישראל ואת דגל גולני.

האירוע התרחש 44 שנים אחרי קרב הגבורה על הבופור, וביום האזכרה לחללי מלחמת שלום הגליל ובהם חיילי החטיבה שנפלו בקרב ההיסטורי.

שר הביטחון, ישראל כ"ץ, פרסם את הפרטים לאחר שהוסר האיפול המבצעי על המהלך בשטח לבנון.

"בהנחיית ראש הממשלה נתניהו ובהנחייתי, צה"ל הרחיב את התמרון בלבנון, חצה את נהר הליטני וכבש את רכס הבופור - מהנקודות האסטרטגיות החשובות ביותר להגנת יישובי הגליל ולשמירה על ביטחון כוחותינו", מסר שר הביטחון כ"ץ.

הוא הוסיף והבהיר כי האיפול על המבצע הוטל במטרה למנוע מידע מבצעי מהאויב, וכי כעת ניתן לחשוף את ההישג של הכוחות.

לדבריו, המהלך הצבאי הנוכחי מהווה מסר ישיר וברור לארגוני הטרור: "זהו מסר ברור לאויבינו - מי שמאיים על אזרחי ישראל יאבד את נכסיו האסטרטגיים בזה אחר זה".

הוא הוסיף: "אני מצדיע ללוחמי גולני ולכל לוחמי צה"ל שכתבו פרק נוסף של גבורה ישראלית במקום שבו נפלו גיבורינו למען המולדת".

שר הביטחון חתם את דבריו בהתייחסות להמשך המשימות ואמר, "המערכה עוד לא הסתיימה. צה"ל חזק, וכולנו נחושים לרסק את כוחו של החיזבאללה ולהשלים את המשימה: הבטחת הביטחון לתושבי הצפון".

כוחות צה"ל ברכס הבופור בלבנון
כוחות צה"ל ברכס הבופור בלבנוןצילום: דובר צה"ל

הפעילות החלה לפני מספר ימים, במסגרתה כוחות קרקעיים רבים ובהם חטיבת גולני, חטיבה 7, חטיבת גבעתי, חטיבת האש והיחידה הרב-מימדית הפועלים בפיקוד אוגדה 36 ובהכוונה מודיעינית של אמ"ן, החלו את הפעילות ההתקפית להרחבת קו ההגנה הקדמי.

לפי צה"ל, הפעילות מתמקדת בהשגת השליטה על רכס הבופור ומרחב נחל הסלוקי, וכן בהעמקת הפגיעה בארגון הטרור חיזבאללה והשמדת תשתיות טרור משמעותיות שהוקמו ברכס בהכוונה איראנית, מהן מחבלי חיזבאללה ניהלו את הלחימה והוציאו לפועל מתווי טרור רבים.

נוסף לכך, הכוחות פועלים נגד תשתיות שיגור שהוקמו במרחב, מהן בוצעו מאות שיגורים לעבר אזרחי מדינת ישראל ולכוחות צה"ל הפועלים בדרום לבנון.

בצה"ל הדגישו כי טרם כניסת הכוחות, חיל האוויר תקף באופן מסיבי תשתיות חיזבאללה במרחב, כחלק ממעטפת אש רחבה שכללה גם ירי ארטילרי וטנקים.

בנוסף, הכוחות השלימו שורת תקיפות משמעותיות במרחב לעבר שטחים שולטים, סרקו וניטרלו תשתיות צבאיות במרחב הליטאני וביצעו עבודות הנדסיות הכרחיות כדי לייצר את התנאים לפעילות ההתקפית.