סא"ל דור גדליה בן שמחון
סא"ל דור גדליה בן שמחוןצילום: דובר צה"ל

ארבעה לוחמי צה"ל נהרגו הלילה (שישי) בכפר תבנית בדרום לבנון. אחד ההרוגים הוא מפקד גדוד 52 בשריון, עוצבת "עקבות הברזל" (401), סגן-אלוף דור גדליה בן שמחון (32) מקיבוץ בית השיטה.

פרטי התחקיר הראשוני מעלים כי במהלך הלילה, בסביבות השעה 00:20, מטרה חשודה, רחפן או טיל נ"ט, פגעה בטנק של כוחות גדוד 52 הפועלים בפיקוד צק"ח גבעתי במרחב הכפר תבנית. כתוצאה מפגיעת המטרה בטנק, נפל סא"ל דור גדליה בן שמחון ז"ל ושלושה לוחמי צה"ל נוספים.

בתקרית נוספת, סמוך לשעה 4:00 באזור הבופור ליד תיבנית, רחפן נפץ פגע בכוח מחטיבת הקומנדו. חמישה לוחמים נפצעו, אחד מהם באורח קשה.

בתגובה לתקריות הקשות צה"ל תקף יותר מ-80 מפקדות, עמדות שיגור ותשתיות טרור נוספות של חיזבאללה במרחב נבטיה ובמספר אזורים נוספים במרחב הביטחוני ומעבר לו בדרום לבנון. בזמן התקיפות חוסלו עשרות מחבלים שפעלו באותן מפקדות. בנוסף, בעקבות שיגור רקטות לעבר כוחות צה"ל הפועלים בדרום לבנון, חוסלו שני מחבלים שנמלטו על גבי אופנוע ממרחב השיגור. לאחר מכן, צה"ל תקף והשמיד את המשגר.

23 חיילים ואזרח עובד במשרד הביטחון נהרגו מאז נכנסה לתוקפה הפסקת האש בלבנון באפריל. אתמול נפל רס"ר במיל' אלכסנדר פילין, בן 29 מחיפה, לוחם במפקדת אוגדה 36, בקרב בדרום לבנון, לאחר שהופעל מטען על החפ"ק של סגן מפקד אוגדה 36. שבעה לוחמי צה"ל נוספים נפצעו בתקרית - 3 באורח בינוני ו-4 באורח קל. בין הפצועים בינוני גם סגן מפקד האוגדה, קצין בדרגת אל"ם.

במועצה האזורית הגלבוע שבתחומה נמצא קיבוץ בית השיטה אמרו: "כשנדרש לכך, סגן-אלוף בן שמחון ז"ל נכנס תחת האלונקה וקיבל את הפיקוד על הגדוד ברגעים מורכבים של לחימה. הלילה נפל בקרב כשהוא מוביל את אנשיו בחזית, יחד עם צוות הטנק שלו - שלושה לוחמים נוספים שנפלו לצידו".

ח"כ לשעבר תת-אלוף במיל' משה פלד, חבר המשפחה, אמר: "אסון כבד מאוד נפל עלינו בקיבוץ בית השיטה. ביקרתי את ההורים איציק ואיריס, כולנו כואבים את נפילתו של סא"ל דור באירוע הקשה בלבנון שבו נהרגו עוד שלושה לוחמים. זו משפחה קרבית ואיכותית, אשתו קיבלה רק לפני כחודש מצטיינת הרמטכ"ל. זה לא נתפס".

פלד אמר עוד: "לפני כחודש וחצי אני עם המובילים והכול הכנסנו אותם פנימה ללבנון. דור קיבל רק לאחרונה את הגדוד. זה קצין איכותי, ערכי מאוד, נחוש, מהטובים שהיו לנו. אבידה גדולה כאן לכולנו בקיבוץ בית השיטה שאבלה על לכתו הטרגי וגם למשפחה כמובן. צה"ל והמדינה איבדו קצין מצטיין, מהטובים בבנינו. אסון גדול מאוד".

נשיא המדינה יצחק הרצוג ספד "בוקר קשה וכואב מאוד. בצער עמוק מאוד התעוררנו לבשורה המרה על נפילתם של ארבעה מבנינו בקרב בלבנון, ובהם סגן-אלוף דור ב1ן שמחון ז"ל, מפקד גדוד 52 בחטיבה 401. לפני כחודשיים, לאחר שמפקד הגדוד, סא"ל י', נפצע באורח קשה בלחימה, קיבל על עצמו דור את הפיקוד, ומאז הוביל את לוחמיו בחזית, בנחישות ובאחריות.

סגן-אלוף דור בן שמחון ז"ל, ושלושת הנופלים ששמותיהם טרם הותרו לפרסום, מצטרפים לרשימה ארוכה וכואבת מנשוא של בנות ובנים שנפלו בהגנה על המולדת והעם. כל אחד מהם עולם ומלואו, עם חלומות, תקוות ושאיפות שנגדעו באיבן. יחד עם עם ישראל כולו, אנחנו מחבקים את המשפחות האהובות והיקרות ושולחים להן תנחומים מעומק הלב בשעה קשה זו. אנו מתפללים לרפואת הפצועים ולשלומם של כלל חיילי צה"ל וכוחות הביטחון. יהי זכרם של גיבורינו ברוך", דברי הרצוג.

סגן-אלוף דור בן שמחון שנכנס לתפקידו כמג"ד 52 ב-20 באפריל 2026, כשבוע לאחר שמפקד הגדוד נפצע באורח קשה במהלך הלחימה. דור ז"ל קיבל על עצמו את הפיקוד בשעה מורכבת, והוביל את לוחמי הגדוד בנחישות ובאחריות לאורך תקופת הלחימה בחודשיים האחרונים.

דור ז"ל גדל בחיל השריון בחטיבה 401, וביצע בה את מרבית תפקידי הפיקוד המשמעותיים לאורך שירותו. הוא פיקד על לוחמים ומפקדים בשורה של תפקידים מבצעיים, בלט במקצועיותו ובמנהיגותו, ובהמשך מונה לראש לשכת אלוף פיקוד הצפון במהלך מבצע 'חיצי הצפון' עד להחזרת התושבים וסיים את תפקידו באוגוסט. לאחר מכן יצא לקורס פיקוד ומטה, ובאפריל שב לשדה הפיקוד ומונה למפקד גדוד 52.

סגן-אלוף דור ז"ל היה נשוי ואב ל-2 בנות, הוא גדל במשפחה של לוחמים - הוא וארבעת אחיו התגייסו לחטיבה 401 ואח נוסף התגייס לחטיבת גולני. אשתו משרתת כקצינה קרבית, בחיל האיסוף הקרבי והגבולות.

כשנדרש לכך, סגן-אלוף דור ז"ל נכנס תחת האלונקה וקיבל את הפיקוד על הגדוד ברגעים מורכבים של לחימה. הלילה נפל בקרב כשהוא מוביל את אנשיו בחזית, יחד עם צוות הטנק שלו - שלושה לוחמים נוספים שנפלו לצדו. עד לרגעיו האחרונים, פעל מתוך תחושת שליחות עמוקה, אחריות ומחויבות ללוחמיו ולמשימה.

"מורשתו של סגן-אלוף דור ז"ל כמפקד אמיץ, מקצועי ומסור, וכאדם שהקדיש את חייו לביטחון המדינה ולחינוך דור המפקדים הבא, תמשיך ללוות את פקודיו ואת כל מי שזכו להכירו ולשרת לצדו", נמסר מצה"ל.

צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל