
ועדת הערעורים הצבאית באזור יהודה ושומרון קיבלה את הערר שהגיש טל דרדיק נגד תנאי הצו המנהלי שהטיל עליו מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט.
הוועדה קבעה כי אין בסמכותו של מפקד הפיקוד להורות לדרדיק לשהות במעצר בית בבית חמותו, והורתה לצה"ל לאתר עבורו חלופת מעצר מתאימה.
בהחלטתה קבעה שופטת הוועדה, סא"ל תמר בקיה אדגך, כי יש לבחון גם אפשרות של שכירת דירה עבור דרדיק על חשבון המדינה לצורך מימוש הצו המנהלי.
עוד נקבע כי שירות בתי הסוהר ימשיך לעקוב אחר מצבו הרפואי של דרדיק, אשר לטענת עורכי דינו שובת רעב מאז מעצרו לפני כשלושה שבועות. על תוכן ההחלטה הוטל איסור פרסום.
יצויין כי לפי מערכת הביטחון, דרדיק מעורב באירוע האלימות בחומסה שבבקעת הירדן בחודש מרץ. לפי המשטרה, במהלך האירוע תקפו יהודים פלסטינים, בהם נשים וילדים, באמצעות אלות, כבלו כמה מהם, ביצעו מעשה מגונה באחד הנפגעים, וארבעה בני אדם נזקקו לטיפול רפואי.
גורמי הביטחון הדגישו לאורך השבוע האחרון כי דרדיק מסרב להציע חלופה חוקית לשהיה במעצר בית שקבע בית המשפט המחוזי. לדבריהם, ברגע שימסור כתובת חוקית למעצר הבית, הוא ישוחרר מהכלא למעצר בית.
עו"ד משה פולסקי מארגון חוננו, המייצג את דרדיק, בירך על ההחלטה ואמר, "כמו שטענו וזעקנו מהיום הראשון מדובר בצו מנהלי בלתי ישים, אלוף הפיקוד לא יכול להורות לטל ינון לשהות בבית חמותו בניגוד לרצונה. בימ"ש הורה כי הצו אינו יכול להישאר במתכונתו הנוכחית וככל ושהאלוף סבור כי נדרש לשים אותו במעצר בית, על המדינה לשכור לו דירה בה יוכל למלא את הוראות הצו".
דרדיק, תושב חווה בבנימין ואב לארבעה, נעצר לפני כשלושה שבועות לאחר שהפר את הצו המנהלי שהורה לו לשהות בבית חמותו. ב'חוננו' טוענים כי מיד עם קבלת הצו פנה דרדיק באמצעות עורכי דינו לבלוט והתריע כי אין באפשרותו לקיימו, אך כעבור מספר ימים נעצר.
במקביל, שורת שרים, חברי כנסת וכ-150 ראשי סניפים וחברי מרכז בליכוד פנו לשר הביטחון ישראל כ"ץ בקריאה לבטל את השימוש בצווים מנהליים נגד מתיישבים ביהודה ושומרון ולפעול לשחרורו של דרדיק.