שלישי מוניציפלי - מלחמות החרדיםמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ה בתשרי תשע"ט 18:48

בס"ד

 

- 5 שבועות לבחירות המקומיות - 

 

הבחירות בערים החרדיות תמיד היו סוערות יותר מכל מקום אחר. המאבק הפנימי בין שלושת החלקים שמרכיבים את הציבור החרדי, מובלים לדילים ומאבקים עתיקים שממשיכים ממערכת בחירות למערכת בחירות. למעשה, בעוד הבחירות המקומיות נכנסו לחיינו רק בחודשים האחרונים, במגזר החרדי העיסוק בבחירות האלה נערך כבר למעלה משנה. בכל כלי התקשורת החרדים יש כבר זמן רב מאוד תכניות, טורים או מדורים שבועיים שכל מטרתם היא לסקר את מערכת הבחירות במעוזים החרדים ובערים השונות בהם מפגות חרדיות מתמודדות על מקום במועצת העיר.

 

בטור הבא ננסה לגעת בקצרה בחלק מהערים החרדיות ולנסות להבין מה קורה שבהם. רק לפני כן כדאי לציין שהטור הזה היה אומר להראות אחרת לחלוטין כשהוא נכתב לראשונה לפני כשבוע, אלא שאז הגיע ההסכם בין הליטאים (דגל התורה) לש"ס ושינה את כל התמונה מקצה לקצה. המקום הבולט הוא כמובן התמיכה של שתי המפלגות במשה ליאון בבחירות בירושלים, אבל למעשה ההשפעה של ההסכם הזה היא רחבה הרבה יותר. ולמה אני כותב את זה? ללמדנו איזה עוד שינויים גדולים יכולים להיות במערכת הבחירות הזאת במשך השבועות הספורים שנותרו עד כ"א חשוון, וששום דבר עדיין אינו סגור.    

 

<<<>>> 

אז כמובן נתחיל, בקצרה, להבין מה קרה בשבוע האחרון בירושלים.

בעשרת ימי תשובה החלו הדיווחים על כך שהמגיעים בין אגודת ישראל לבין דגל התורה מתקדמים לקראת תמיכתם של דגל ביוסי דייטש. אלא שבערב יום הכיפורים החלו להישמע דיווחים אחרים לאחר שראו את משה ליאון יוצא מביתו של הרב קנייבסקי וכן שהוא קיבל את ברכת דרכו של הרב שלום כהן. במוצאי יום הכיפורים העובדה כבר הייתה מוגמרת, את הצום של יום הכיפורים שברו אנשי אגודת ישראל עם הידיעה שמאחורי גבם נרקם דיל בין דגל התורה לבין ש"ס שהדבר החמור מבחינתם זאת התמיכה של שתי הסיעות במשה ליאון.

 

אם בהתחלה עוד היו דיבורים על כך שלדייטש לא נשאר בררה אלא לפרוש והתמיכה של החסידים תעבור לשר זאב אלקין, אז נכון לעכשיו הדברים עומדים בכך שדייטש ממשיך במסע הבחירות שלו. התקווה של דייטש היא שבסופו של דבר הוא יצליח לשכנע את הציבור החרדי להתאחד סביבו ולא לתמוך בליאון לראשות העיר. הערכה נוספת היא שבמידה והציבור החרדי לא יתאחד, ברגע האחרון יסגר הסכם בין דייטש לאלקין על תמיכה של אגו"י באלקין לראשות העיר תמורת תפקיד סגן בעירייה.

 

כעת נותר להעריך שעד הרגע האחרון אנחנו נראה עוד שינויים לא מעטים בכל הקשור לבחירות בירושלים, ובהם נעסוק בלנ"ד בהרחבה בטור האחרון שלפני יום הבחירות.

 

<<<>>> 

נמשיך עם העיר בית שמש.

עד לפני כעשר שנים העיר בית שמש הייתה עיר שמורכבת משלל האוכלוסיות הקיימות במדינת ישראל. יש בה הכל – עולים מאתיופיה, מברית המועצות, אמריקאים שהגיעו ישר מארה"ב, מזרחיים, מרוקאים, אשכנזים וכן חרדים שרצו לברוח מהקיצונים של ירושלים. באותם השנים, ראש העיר דאז, דניאל ועקנין (ליכוד) הקים ברמת בית שמש קריה חרדית על מנת למשוך גם את האוכלוסייה הזאת לעיר. מהר מאוד הבינו החרדים את הפוטנציאל הענק שיש בעיר בשל הקרבה שלה לירושלים והאוכלוסייה החרדית בעיר גדלה ושינתה את פני העיר.

 

לפני כעשור המהפכה הושלמה לאחר שראש העיר הוותיק נוצח על ידו של נציג ש"ס, משה אבוטבול. בהתחלה לא היה קל לשכנע את אבוטבול ואת ראשי ש"ס בכלל, ללכת על המהלך הזה, אף אחד לא חשב אז שלמעומד חרדי יש סיכוי אך לאחר שהמהלך זכה לברכת הדרך מהרב עובדיה זצ"ל בש"ס נכנסו למערכה בכל הכוח כך שלבסוף אבוטבול זכה כבר בסיבוב הראשון עם 52.31%. חמש שנים לאחר מכן שוב התמודד וזכה בניצחון גדול על מועמד הדתי לאומי, אלי כהן, אלא . בבחירות האחרונות זכה שוב אבוטבול לקדנציה נוספת, אלא שהאחרון פנה ליועמ"ש בטענה לזיוף הבחירות מצדיו של אבוטבול והיועמ"ש פסק על בחירות חוזרות העיר שגם בהן ניצח אבוטבול.

 

<<<>>> 

הדברים שנכתבו עד כה נכונים גם לעיר אלעד.

כמו בית שמש, גם לאלעד יש מיקום טוב, סמוך ונראה לבני ברק, וגם היא עבר שינוי מקצה לקצה בשנים האחרונות. מי שהוביל את השינוי באלעד והפך אותה לעיר משגשגת ופורחת, הוא ראש העיר שנבחר בבחירות הקודמות, ישראל פורש, בנו של ח"כ מאיר פורוש (שלומי אמונים – אגודת ישראל). ואכן, אם יעשו סקר בין כלל תושבי אלעד (ועד כה לא נעשה סקר שכזה), הם ישמחו מאוד שפורוש ימשיך לקדנציה נוספת, אבל בפניו של ראש העיר עומדת בעיה אחת וקשה – בשנת תשע"ד נחתם דיל בין שלומי אמונים לדגל התורה שבו נקבע שאחרי קדנציה אחת מפנה ראש העיר את מקומו לנציג מטעם דגל התורה.

 

הסיפור מסתבך עוד יותר שלאנשי דגל התורה לא היה בכלל מועמד להציג לראשות העיר, אבל בכל זאת הם התעקשו להביא מועמד מטעמם לעיר וביום חמישי האחרון, שעה לפני שמשרד הפנים סגר את האפשרות לשנות כתובת בשביל הבחירות .העביר חבר מועצת העיר ירושלים, יצחק פינדרוס, ונהיה המועמד מטעמם של דגל לראשות העיר אלעד. אבל עד המעבר, הציבור הליטאי נחלק לשניים. חלק מהציבור הליטאי בעיר סובר שצריך לייבא מועמד מחוץ לעיר על מנת שההסכם יכובד. לעומתם חלק אחר מהציבור הליטאי סובר שההיגיון הבריא הוא לתת לפורוש קדנציה נוספת ובתמורה דגל יקבלו עשר שנים של שליטה בעיר. ש"ס, ניסו כל העת להיכנס גם הם לסבב של ראשות העיר כשהם טוענים שרוב הציבור בעיר הוא ספרדי, אבל גם במקרה הזה ההסכם בין דגל לש"ס משפיע וש"ס יתמכו במועמד של דגל. בינתיים, בעוד משה גפני ומאיר פורוש רבים ביניהם בפומבי על הדיל והאם הוא הופר או לא, פורוש הצעיר כבר התחיל את קמפיין הבחירות שלו וכנראה גם הוא בדרך לקדנציה נוספת בשל אהדת הציבור בעיר כלפיו.

 

<<<>>> 

עיר שכבר מזמן שכחה מהם בחירות לראשות העיר ואולי הפעם תזכה לקבל תזכורת, היא כמובן העיר החרדית המרכזית - בני ברק.

 

שם כבר שנים יש סדר ברור מי ראש העיר ומאיזו סיעה הוא מגיע. פעם אלו אגודת ישראל ופעם אלו דגל התורה כשהפעם תורם של האחרונים לקבל את תפקיד ראש העיר, לאחר כהונתו של ראש העיר המכהן, חנוך זייבט. לאחרונה נשמעים לא מעט קולות שלא אוהבים את העובדה שראש העיר עושה מה שבראש שלו, כי הוא יודע שאין לו בחירות על הראש. לא מעט טענות נרשמו נגד זייבט שחונה את רכבו היכן שהוא רוצה ועושה דברים נוספים כרצונו. מי שמנסה לנצל את ההזדמנות הוא אדם בשם ירחמיאל שניידר שמתמודד גם הוא לראשות העיר מול המועד של דגל התורה, אברהם רובינשטיין, אך כמובן שאין לו שום סיכוי לזכות.

 

עיר נוספת שלא יודעת מה זה בחירות, גם לא למועצת העיר, היא מודיעין עלית, שם ראש העיר, יעקב גוטרמן המכהן בתפקיד כבר 18 שנים, צפוי לקבל קדנציה נוספת לאחר שקיבל את ברכתו של הרב קנייבסקי.

 

<<<>>> 

סיפורים ודרמות יש גם ביתר הערים החרדיות כמו ביתר עלית, טלזסטון ועמנואל. אבל את זה אולי נשאיר לעוד חמש שנים לקראת הבחירות הבאות. מה שבטוח, גם אז יהיה שם סוער, וגם אז ידברו כולם על דילים שנרקמו בבחירות האלו או אולי אפילו בבחירות הקודמות ואולי הם אלו שישפיעו על זהות ראש העיר.

 

ואיפה דעתם של תושבי העיר? הם כנראה ימשיכו לקבל ראש עיר ע"פ דילים שסוגרים עבורם עסקנים ופוליטיקאים, ובנייתם הם עצמם לא יקבלו לבחור בעצמם מי יהיה האדם שיעמוד בראשות העיר שלהם.

 

לטור הקודם


כבר מזמן הרבה יותר משלושה חלקים!הסטורי
בציבור הספרדי זה מאוד בולט. בחיי הרב עובדיה באמת לרוב המוחלט היתה נציגות אחת - ש"ס. גם אז היו חריגים, כמו הרב יהודה עדס, שכתלמיד מובהק של הרב שך היה חבר מועצה ב'דגל' והרב יעקב יוסף שמרד בש"ס. אבל, סה"כ הרוב המוחלט הלכו עם ש"ס. היום כולם יודעים שהציבור הזה מפולג לשניים, מלבד זה שרבים מהמעגלים הרחבים שהתאחדו סביב דמותו של הרב עובדיה, חזרו ל'מפלגות האם' שלהם.

גם בציבור הליטאי זה מאוד בולט - מאז מחלתו של הרב אלישיב, יש שתי הנהגות. בהרבה מהערים הם מצליחים להכניס חברי מועצה משלהם. בירושלים בבחירות הקודמות, הם הריצו מועמד פיקטיבי לראשות העיר. היה ברור שהוא לא יגרד את הסיכוי לזכות, אבל האפשרות להצביע לו, עזרה לברקת בזה שאלו שלעולם לא יצביעו למועמד מחלל שבת, כשיש שומר שבת, לא הצביעו ללאון - ברקת שילם להם היטב במעמד בקואליציה ותקציבי תרבות תורנית, בלי פרופורציה לכסא האחד שלהם במועצה.

גם בציבור החסידי - לכא' אגודת ישראל +פרושים ירושלמים, כבר מזמן אין עמדה אחת. אמנם כרגע נראה שפורוש וליצמן ישרו קו, אבל בשתי המערכות הקודמות, בגלל החשבון האישי של גור ובויאן עם פורוש, רבים שם הצביעו ברקת/נמנעו מלהצביע. מה שהמליך את ברקת גם בקדנציה השניה, כשפורוש בכלל לא היה מועמד!
זה נכוןמרדכי
בס"ד

אבל בסופו של דבר כשמסתכלים על זה פוליטית, זאת בערך החלוקה הנכונה. נכון שיש גם את 'יחד' אצל הספרדים ואת החרדים החדשים או הפלג הליטאי מצד שני, אבל הם אחד מהם לא רץ לראשות עיר, אלא רק למועצות ושם זה כבר מגוון מאוד.
בעצם אין שום עניין לראש עיר להצליח במצב כזהמשה

מרגע שהוא נבחר, ימיו פשוט ספורים עד לדיל הפוליטי הבא.

 

אני תוהה כמה קשר יש בין זה לבין זה שמדובר בעסקנים שלרוב אין להם מקצוע אמיתי (גם אם הם מוצלחים בתפקיד שלהם) והם תלויים בפוליטיקה לפרנסתם.

הרבה מהמלחמות הפנים חרדיות היו על זההסטורי
הרבה פעמים גם מראש, החשבון אינו מי נכון כאן. אלא חלוקת הטרף בחשבון כללי בארץ.

לפני שתי קדנציות בביתר היה ראש עיר מוצלח, כך שרבים וטובים הסכימו לוותר על ההסכם ולהשאירו. אלא שפורוש חשש שזה יהיה תקדים (היו בביתר בחירות מיוחדות כמה חודשים לפני שאר הארץ), וגם בירושלים ישאירו את לפוליאנסקי, שהיה נחשב ר"ע מוצלח ולא יאפשרו לו להתמודד.
מלחמת העולם שהוא עשה בביתר הצליחה - אבל הוא שילם בזה שהפר את הוראת האדמו"ר מבויאן ובנוסף לחשבון הפתוח שהיה לגור איתו - הוא הפסיד לברקת. כאשר אם לפוליאנסקי היה מתמודד, סביר שהיה מנצח. בפעל הציבור החרדי רק הפסיד מהמלחמות הפנימיות האלו.

(אמנם לא ברור בדיעבד כמה לפוליאנסקי היה יכול להמשיך אחרי התפוצצות פרשת הולי לנד. אבל זה כבר חכמה שאחר מעשה)

בבית שמש קיבלו שכל (או שלכה"פ מה שלא עושה השכל עושה ה'אויב' המשותף) ודגל מוכנים להגדיר את אבוטבול כנציגם.
צריך לחלק את זה בין ראשי העיר השוניםמרדכי
בס"ד

לדוגמה אי אפשר להשוות את ישראל פורוש והעשייה המטורפת שלו למען אלעד (פיתוח העיר וחתימת הסכם גג ועוד) או את משה אבוטבול בבית שמש לבין חנוך זייבט בבני ברק.

ההבדל אולי בכך שבבני ברק יש פחות סיכוי לשנות את הדילים מאשר באלעד ובבית שמש ולכן ראש העיר כן חושב להפר דילים ובגלל זה הוא משקיע לקדנציה נוספת (כפי שאנחנו באמת רואים) ואולי בגלל שהעיר באמת חשובה להם (שזאת גם אופציה ששוכחים ממנה לפעמים).

לגבי הרקע שממנו מגיעים ראשי הערים אז אתה צודק בגדול. לחלקם בהחלט אין מקצוע ללכת אליו (אלא אם הם ממשיכים לכנסת כמו יעקב אשר או מיכאל מלכיאל) ביום שאחרי ולכן קדנציה נוספת כל כך חשובה לבם.
הפשרה באלעד: פינדרוס ראש העיר, פורוש הסגןמרדכי
בס"ד

בהסכם בין אגודת ישראל לבין דגל התורה נקבע שיצחק פינדורס הוא זה שיתמודד לראשות העיר וישראל פורוש יהיה הסגן, ממלא המקום, ומחזיק תיק התכנון ובניה בעיר (לחצי קדנציה, שבחצי השני יחזיק בתיק נציג ש"ס).

בכל מקרה, פורוש הגיש גם הוא רשימה עצמאית לראשות העיר במידה וההסכם בינו לבין דגל לא יצליח בסופו של דבר במהלך החודש הנותר עד הבחירות. כמו כ, מי שנשאר מחוץ התמונה זאת מפלגת ש"ס, למרות שדרעי הכריז שהוא ילחם על אלעד בכל מחיר, במיוחד לאור העובדה שרוב תושביה הם ספרדים.

ולמקומות נוספים:
קריית יערים מצטרפת למודיעין עלית וגם שם לא יתקיימו כלל בחירות - לא למועצה ולא לראשות.

בטלזסטון ההסכם בין אגו"י לדגל הוא רוטציה ע"י התפטרות של רה"י ויציאה לבחירות חדשות שבו יבחר הנציג השני.

בירושלים רצים למועצת העיר רשימות של: אגודת ישראל, דגל, ש"ס, הפלג ורשימת 'מאוחדים' של אריה קינג שנתמכת על ידי 'יחד'. התפלגות חסרת תקדים במגזר החרדים, שעלולה להשפיע בעתיד גם על המערכת הארצית.
אז בעצם ראש העיר המוצלח נשאר בסביבה רק בתפקיד סגן?משה


כן, אלא אם ההסכם לא יצליח ואז הוא יתמודד בעצמומרדכי
בעצם הוא ממלא ניירות כאילו הוא מתמודד בעצמו, בתור איום?משה


כן. להתחרט תמיד אפשר, להטרף כבר לאמרדכי
עדכון: המו"מ באלעד נכשל, פורוש ממשיך בריצה לראשות העירמרדכי
בס"ד

אני חושב שכאן יבחן האם באמת התחיל שינוי בציבור החרדי, והוא ילך עם מה שטוב לו, או שהוא ימשיך להיות מובל על ידי המפלגות החרדיות.
והנה דוגמה לכך דווקא מירושלים -מרדכי

בעיה רצינית שככה זה כאבעצוב

רק אצייןזה רק אני
שהבחירות הקודמות בבית שמש הסתיימו בתוצאה צמודה מאוד. פער של כ700 קולות לטובת המועמד החרדי משה אבוטבול.
למעשה אלמלא התושבים שלא הצביעו לאלי כהן בשל תקרית עליזה בלוך-נפתלי בנט ואילו שחלק מחבורתו של מאיר בלעיש לא היה לחרדים רוב.
משמעות הדבר שים יקום בבחירות הללו מועמד חרדי נוסף, אפילו אחד של 3-4 אלף קולות הדבר עשוי להכריע את הכף לטובתה של עליזה בלוך.
מעומד חדש כבר לא יכול לקוםמרדכי
כרגע יש 3זה רק אני
השאלה היא עד כמה רציני המועמד השלישי (מלאכי כי טוב)
הוא מועמד מטעם הפלג, זה ישפיע רק עליהםמרדכי
בס"ד

והם בכל מקרה לא היו מצביעים למפלגה שדגל התורה היא חלק ממנה. ואני לא חושב שיהיה משהו שלא מהפלג, שכידוע אחראי לא מעט למהומות בעיר מצביע להם.

אגב בית שמש, בעת הגשת הרשימות הייתה שם טעות קטנה שכמעט הובילה למשבר גדול.
דרעי חשב שאם אבוטבול ירוץ ברשימה נפרדת מש"ס ורק יקבל מהם תמיכה, אז התמיכה הכללית שלו תעלה. וכך הם עשו. אבוטובול הקים רשימה בשם' דרך השמש' במקביל לרשימת ש"ס. אלא רגע אחרי הגשת הרשימות של שניהם התבררה שנפלה טעות בהגשת הרשימה של אבוטבול והיא נםסלה ע"י משרד הפנים. מכיוון שגם בש"ס כבר הגישו אז הדרך של אבוטבול לראשות העיר כמעט והגיע למבוי סתום.

באותו הזמן ישבו בחדר סמוך נציגי דגל ואגו"י ודנו במו"מ על ריצה משותפת. כשראו את אבוטבול עם פנים נפולות ושמעו את הסיבה, הם אמרו שהם יבדקו מה הם יכולים לעשות. לבסוף, כשהם הגיעו להסכמות בינהם, הם הגישו את הרשימה ושמו את אבוטבול בראשה כמועמד לראשות העיר.

אז אולי לא נכון לומר שהכל זה מלחמות החרדים?
לא כ"כ הבנתיזה רק אני
"אז אולי לא נכון לומר שהכל זה מלחמות החרדים?"

לדעתי הדבר שיקבע האם אבוטבול ינצח או שבלוך תנצח זה רק מלחמות פנים חרדיות משום שמספרית הכוח של אבוטבול גדול בהרבה. (ההערכה היא שבאיזור ה60-40% ).

הקרב בבחירות הוא בין אבוטבול לשאננות או בין אבוטבול למועמד חרדי רציני ( קרב שלא נראה כאילו יתקיים).

הסיפור שקרה לאבוטבול הוא כזה :
בכדי לחזק את הכוח החרדי בערייה הייתה הצעה שאבוטבול ייגש עם רשימה משלו, רשימה שאין שום כוונה שתקבל מספיק קולות בכדי להכנס למועצה כך שאבוטבול ייכנס למועצה מתוקף תפקידו כראש העיר ואילו ש"ס תוכל להכניס חבר נוסף (כך שיהיו במועצה 22 איש).

אך עקב תקלה טכנית (החתימות של רשימת "דרך השמש" נחתמו במקום הלא נכון בדף) הרשימה של אבוטבול לא יכלה להכנס ואבוטבול לא לחזור לשס משום שהיא כבר הגישה את הרשימה שלה (כפי שציינת).

הפתרון לכך נמצא כשאבוטבול יכהן כמספר 1 הרשימה המשותפת של הכוח החרדי-אשכנזי בבית שמש.

אותי יעניין לראות כיצד יתפקד אבוטבול כשייבחר (וכנראה שייבחר)- מצד אחד הוא איש של שס אך מצד שני הוא נמצא ברשימה אחרת.
אסביר -מרדכי

בס"ד

 

אם אבוטבול נתמך על ידי ש"ס ורץ באמצעות יהדות התורה - אז לפי זה הוא נתמך ע"י הסיעות החרדיות בעיר (אם מוציאים כמובן את הפלג, שכפי שהסברתי הם כוח יחסית קטן בעיר שגם כך לא היה מצביע לאבוטובול והוא גם לא סוחף אחריו שום כוח חרדי אחר). מה שאומר שיש פה אחדות של הסיעות החרדיות סביב מועמדותו של אבוטבול ואין עליו קרב כמו שיש לדוגמה בירושלים ואלעד.

אבוטבול (ר' מויש'ה) משנים נתמך ע"י האשכנזיםהסטורי
ויותר מחוייב להם ממה שמחוייב לש"ס. לכן הם גם מערכת אחרי מערכת מוותרים על זכותם לשלוח מועמד משלהם לרה"ע.
התפתחות משמעותית באלעדאניוהוא
דרמה באלעד: נספחה מועמדות פינדרוס לראשות העיר
דרמה באלעד: נספחה מועמדות פינדרוס לראשות העיר
זה פשוט מטורף!!!מרדכי
זה לא נגמר, זה על בסיס טכני הפסילהנחשון מהרחברון
והם יערערו. יש להם הסכם חתום עם פרוש כך שיש סיכוי לערעור לעבור גם אם לא גבוה
דווקא פורוש יצא פה בסדרמרדכי
בס"ד

הוא רצה ברורות מלכתחילה. מה גם שזאת בכלל לא עתירה שלו או מטעמו (העותר אפילו לא חרדי).

אני מקווה שאם הדיון בבג"צ יגמר בצורה דומה אז שנראה את פורוש קורא לדגל וש"ס וסוגר איתם הסכם מכובד על תיקים מכובדים.
"כולם ביחד עם ייצחק פינדרוס ראש העיר הבא" מרדכי
בס"ד

בג"צ: פינדרוס לא יוכל להתמודד באלעדמרדכי
שס ודגל מאיימים שיביאו מועמד אחר.אניוהוא
יש להם בכלל אפשרות עכשיו או שמאוחר מידי?
לענ"ד לא אבל לךתדע איזה פרצות פוליטיקאים מוצאיםנחשון מהרחברון


מבחינתם, עכשיו הכל כשרמרדכי

בעיה רצינית שככה זה כאבעצוב

הנגבי קבע: הבחירות באלעד התקיימו במועדןמרדכי
בס"ד

הערכות: ש"ס ודגל יחזרו שוב לבג"צ.
הם לא נחים לרגע.
לגמרימרדכיאחרונה

בעיה רצינית שככה זה כאבעצוב

פעם אמר לי מישהו: "אין פוליטיקה, כמו הפוליטיקה של החרדים"הסטורי
בימין ממתינים למוצא פיו של וינטראיתן גיל

בסבירות של 98 אחוז הוא לא יחבור לאף אחד, ואולי כן ואולי לא יעבור את אחוז החסימה.

אם לא יעבור וישרוף כמעט 4 מנדטים, המרויחים יהיו כל המפלגות שנכנסו לכנסת, באופן יחסי למספר המנדטים שקיבלו.

במקרה הגרוע ביותר יפסיד גוש הימין שני מנדטים נטו.

שיטת חלוקת המנדטים לפי חוק באדר עופר מטיבה עם מפלגות ככל שהן גדולות יותר.

ואולי הגיע הזמן שבמדינת ישראל יתמודדו לא יותר מחמש מפלגות, וכולן תהיינה מיוצגות בכנסת.

יש הרבה שינויים שאפשר לעשות בשיטת הממשלאריק מהדרום

צריך לראות מודלים שעבדו בעולם ואנחנו רוצים לייבא אותם לכאן, לא להמציא סתם מצוץ מהאצבע בוא נראה מה ילך.

שיטות ממשל זה לוחות טקטונים שמזיזים קצת כל פעם או פעם אחת בצורה דרסטית כשיש עושק מאוד בולט לעין וזה צריך להעשות פעם בכמה מאות שנים אם בכלל.

אי אפשר לראות "בואו נראה אולי ננסה להגביל כמות מפלגות נראה מה יהיה מקסימום נחזיר את זה עוד חצי שנה" לא משנים את חוקי המשחק כל פעם שמפסידים.

אני לא יודע למה סמוטריץ' ובן גביר ראשי מפלגותאיתן גיל

וגם פייגלין.

כולם צריכים להתמזג עם הליכוד ולהשפיע מבפנים.

הליכוד, עוצמה, והציונות הדתית מדברים אל אותו קהל יעד, ומייצגים אותם ערכים כביכול, ועדיף ממפלגה שיש לה כ- 50 ח"כים

המפד"ל ההיסטורית ייצגה ערכים יהודיים ודתיים, אבל יורשתה מתעסקת בכל דבר, חוץ מענייני דת. ענייני דת כל כך לא מעיינים אותה, שאפילו נציג מטעמה במשרד הדתות היא לא דרשה.

תשאל את פייגלין למה הןא לא מתמודד בתוך הליכודאריק מהדרום

נראה שיש לו קצת ניסיון בזה.

פייגלין רוצה שהפוליטיקה תתאים את עצמה לגחמות שלואיתן גיל

וזה לא עובד ככה.

מסתבר שזה כן עובד ככהאריק מהדרוםאחרונה

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשהאחרונה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

על דאטפת אטפוך...הסטורי

עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".

הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."

דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7

(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)

אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה

אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.

וסוף מטיפיו?נקדימון

והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג

הם רוצים פטור מלא מגיוס

ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה

בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.

לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני

גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גילאחרונה

כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.

החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.

גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.

המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.

ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.

מדינת יהודה וישראל? כבר ניסינו.hamedinai

רבים נוהגים לפנטז בצורה תיאורטית על חלוקה בין "מדינת יהודה" ל"מדינת ישראל" – לא מפני שמדובר בתרחיש מעשי, אלא כדי לחקור באופן ניסויי איזו גישה ביטחונית ואידיאולוגית באמת עובדת.

במלחמה האחרונה קיבלנו הזדמנות נדירה, כמעט במעבדה, לבחון את ההנחה הזו במציאות:

* זירת עזה: המקום שבו בוצעה התנתקות מלאה ופונתה הנוכחות האזרחית והצבאית.

* זירת יהודה ושומרון: המקום שבו לא הייתה התנתקות ונשמרו השליטה הביטחונית וההתיישבות.

הפער בין השטחים הללו אינו מבוטל – הוא תהומי, והנתונים מדברים בעד עצמם:

פער המחיר הדמים

* אבידות בקרב ישראלים: הרוב המוחלט של הנופלים והנרצחים במערכה – אזרחים וחיילים כאחד – הם מגזרת עזה (בשיעור של כ-95%–98% מכלל החללים במלחמה), לעומת אחוזים בודדים בלבד שנפלו בגזרת איו"ש.

* אבידות בקרב הפלסטינים: גם מהזווית של בלתי-מעורבים ונפגעים בצד השני, המספרים בעזה גבוהים בעשרות מונים מאשר ביהודה ושומרון (למעלה מ-95% מכלל ההרוגים הפלסטינים במערכה מרוכזים בעזה). ההתנתקות לא חסכה חיי אדם – היא הביאה להרס ולחורבן נרחב פי כמה לשני הצדדים.

ההשוואה הזו מתבססת אך ורק על המשתנה של ההתנתקות. אם נלך צעד אחד אחורה ונבחן מה היה קורה אלמלא הסכמי אוסלו והכנסת הרשות הפלסטינית, המצב הביטחוני והיציבות היו טובים פי כמה.

אין עוד צורך בניסויים מחשבתיים או בפנטזיות על חלוקת הארץ – הניסוי כבר בוצע במציאות, והתשובה ברורה לחלוטין.

אל תשווהנפשי תערוגאחרונה

כרגע לרש"פ יש אינטרס ברור לא לחמם את הגזרה.

אם הרש"פ יחליטו לפתוח במלחמה דומה למה שהחמאס עשה.

ה7/10 יראה קטן לעומת מה שהם עלולים לעשות.

הם הרבה יותר מאורגנים. יותר חמושים. כמות גדולה יותר ופרוסים כל יותר שטח שמכיל אזרחים.

ה' עוזר לנו שזה לא יקרה.

משעשע שתעמולה של מפלגת האחדות עדיין מופיע בערוץ...הסטורי

ומזעזעת האסוטיאציה שזה מעלה...

לטובת הצעירים: פעם 'ערוץ 7' היה תחנת רדיו. אחת הפרסומות החוזרות יותר, היתה לאולם ורסאי. בבוקר אחרי שהאולם קרס באחד האסונות האזרחיים הגדולים בתולדות המדינה (כמדומני הכי חמור לפני מירון) - הפרסומת עוד התנגנה בערוץ...

אני עוד זוכר את הפרסומת !משה

אם שילמו, אז צריכים לקבל תמורה. לא ?

תתחיל, אני אמשיך מתוך שינההסטורי

השאלה מה הם יעשו עם התמורה

(נשמע כמו התחלה של בדיחה שחורה. והיו הרבה בדיחות שחורות אז)

דווקא כאן ברור למה להמשיךארץ השוקולדאחרונה

הרי יכול להיות מאוד שינסו להתמודד בבחירות הבאות כמו הדר מוכתר עם צעירים בוערים וכעת בניסיון להיכנס לליכוד.

יותר כיפות סרוגות מפתקים בקלפיאיתן גיל

וינטר

בנט

סמוטריץ'

מעוז

פייגלין

למה הם לא מתאחדים

מי צריך את כל הסלט הזה

טוב שלא רשמת את גלעד קריב...הסטורי

קריב אינו ראש מפלגהאיתן גיל

הוא באותו סל עם יאיא פינק, חילי טרופר, ואחרים.

כן, אבל לשים את בנט בסל אחד עם האחריםהסטורי

ולצפות שיתאחדו, זה די מוזר.

אגב, לא רשמת גם את בן גביר. משום מה אתה עושה לו הנחת סלב.

שכחתי את בן גביר, והאמת שהוא לא בדיוק כיפה סרוגהאיתן גיל

כי יש להם אידיאולוגיה שונה בסוףארץ השוקולד

אגב, סמוטריץ' ופייגלין התאחדו אם פספסת

הם לא התאחדו, הם התבלקו טכניתאיתן גיל

צודק, אהבתי את ההגדרה של הפועלארץ השוקולדאחרונה

אין שום היגיון בסידור הזהנוגע, לא נוגע

לא לפי סדר אלפביתי, לא מנת משכל, לא גודל הכיפה, לא ניסיון פוליטי, לא כוח פוליטי, לא פז"מ צבאי, לא מידת הימניות.

איפה הימים שהציונות הדתית היתה מאוחדת….סיעתא דשמייא1

עופר וינטר משיב לרב אבינר: "הם היו מספיק ראויים להיפצע וליפול - וראויים להנהיג" | ערוץ 7

….חזית אחת הולכת בדרכו הממוצעת של הרב קוק, שמנהיגה באו בחזית אחת אל הבוחרים שלהם למרות הבדלים בדעות הם הלכו בדרך האמצע. כנראה למי שאומר "הכבוש משחית" הוא מתכוון למצבה של הציונות הדתית כיום. אנשים שחושבים שרק להם יש מונופול על אהבת ארץ ישראל ושאחדות העם בכלל ואחדות הציונות הדתית בפרט תלך לעזאזל.

"לא מחכמה שאלת על זה" (קהלת)נקדימון

שהכל לפי זכות הדור. (רש"י)סיעתא דשמייא1

לא שאלת מפאת חכמה כי אם מפאת כסילות (מצודת דוד)נקדימון

כי דרך החכם לשאול שאלות הגונות כפי עומק חכמתו, ודרך הכסיל לשאול שאלות שאין בהם ממש לפי כסילותו.

ברור ….סיעתא דשמייא1

… אני כסיל על זה שלא הבנתי שהכל לפי זכות הדור . אני זה לא העיקר זכות הדור זה העיקר.

ובאופן ספציפי מדובר בדור הקיים של הציונות הדתית.

אתה כסיל כי חרצת לשון בטרם עתנקדימון

אך אני תוהה אם תרצה שבטרם נעמיק בדיון נקדים כמה מילים על מדיניות איחוד ומאוחד, על קיקיוני השמאל שמוחלפים כמריונטה לפני כל בחירות, או דווקא על התשוקה הטהורה שבליבך לראות איחוד גדול בימין וניצחון על חלומות העיוועים של השמאל הסהרורי.

פיצולים זה דבר טבעיshaulreznik

איך אומרת הבדיחה? שני יהודים, שלוש השקפות.

שום תשים עליך מלך (=מנהיג) מקרב אחיךאיתן גיל

זו שאלה הלכתית נטו, והחצוף עופר וינטר לא צריך להכנס לזה.

שיתעסק בארגון מפלגתו המיותרת והתיאטרלית, ויתפלל לרחמי שמים מרובים לעבור את אחוז החסימה.

לא רק הוא מתפלל.סיעתא דשמייא1

תשמע בבקשה.

אני מכיר את הרב בן פורת הרהוט, כבודו במקומו מונחאיתן גיל

המלצות ממנו על פוליטיקאים לא הייתי לוקח.

מעולם לא היו ימים כאלו...הסטורי

והזוי שיורד מהארץ, מתיימר להטיף על 'הדרך של הרב קוק'.

גם רב ושמואל ירדו לבבל. שבת שלום.סיעתא דשמייא1

עלו ללמוד וחזרו ללמד את ההמונים שהיו שםהסטורי

לא עזבו את הארץ שבה נולדו - וממקום שבתם עסקו בהכפשת הארץ ומיישביה.

שטויות. אני יותר יהודי כאן….סיעתא דשמייא1

… מאשר הייתי בישראל וזה לבד מצדיק את היותי כאן. גם אם היתי בארץ לא הייתי חוסך בקורת על מה שקורה בארץ וזה לא להשמיץ . אתה צריך ללמוד להכיל בקורת של אנשים שלא חושבים כמוך אבל אהבתם לעם ישראל וארץ ישראל לא פחותה משלך. אני כרגע בדרך לארץ הקודש כפי שאנשי חב"ד נזהרים לכנות את מדינת ישראל בשם הזה ואפילו לא אנשים כמוך יוכלו לכבות את תשוקתי לארץ ישראל ולעם ישראל היושב בארץ וזה כולל אותך. אולי נפגש בסליחות בכותל שנה טובה וחתימה טובה.

כל הדר בחו"ל דומה כמי שאין לו אלוהנקדימון

באוסטרליה, אתה יותר יהודי רפורמי

חה חה חה וכיום יהודי דתי איש ימין….סיעתא דשמייא1אחרונה

…. בארץ ישראל חשוד כאיש שמופעל על ידי אירן. זה רק מראה איזה אידיאולוגיה אהובה על אוייבנו.

אם נעם ייתאחדו עם פייגלין (וסמוטריץ)קעלעברימבאר

הם יהיו בעד לעשן את הקנאביס היותר ירוק ועליון?

@הסטורי

מצאתי את הסקר, ראיתי ברפרוףארץ השוקולד

במי תומכים הדתיים הלאומיים - והנושא המפתיע שנדחק לשוליים

כמובן שיש הטיה מסוימת אידיאולוגית בכתבה ועדיין מעניין בטח.

אני בכוונה דיברתי על בנט וסמוטריץ' לפני ממשלת בנט-לפיד, כי ברור שהרבה ממצביעי בנט עזבו אותו עקב הממשלה שהוא הקים, אבל לפני כן רואים תעדוף פנים דתי מכיוון שאז לא היה משהו כה משמעותי שונה יותר מהסיפור הדתי.

אולי יעניין אותך