אם ביבי לא יתן לפילוג הסרוג 4 שרים.
בנט רומז: הברית עם לפיד תחזור "יהיו לכך משמעויות" • צפו - בחדרי חרדים
התנהלות של נבל, צורת דיבור של עבריין. מעניין אם הרבנים יתמכו בזה גם הפעם.
אם ביבי לא יתן לפילוג הסרוג 4 שרים.
בנט רומז: הברית עם לפיד תחזור "יהיו לכך משמעויות" • צפו - בחדרי חרדים
התנהלות של נבל, צורת דיבור של עבריין. מעניין אם הרבנים יתמכו בזה גם הפעם.
סכסוך אישי ולא אידיאולוגי. במקום לסגור את זה עם ביבי כמו מנטש, הוא לוקח בלתי מעורבים כבני ערובה או מרסס לכל כיוון.
הפעם זה יותר גרוע, כי ביבי כן רוצה אותו בפנים, רק לא עם 4 שרים ל-6 ח"כים.
בממשלות גדולות. שזה לפחות כמו ש"ס, שהיא מפלגה עם 9 מנדטים. אבל זה לא מספיק לחבורה ההזויה של בנטשקדסמוטריץפרץ.
וגם אם באמת ביבי לא היה רוצה את בנט, זו רק אשמתו של בנט שהסתכסך עם האדם החשוב במדינה ועם אשתו. הצורך של בנט לירות בחרדים שלא עשו לו כלום, מבליט את המימד הפסיכופאטי באישיותו.
"אני לא מקבל את הטענה שיש כאן בעיות אידיאולוגיות. חברי ימינה בעצמם אומרים שאם רק היו מקבלים תיקים בכירים או בעלי השפעה יותר, הם היו מצטרפים. בסוף האתגר הוא לקחת מפלגה שיש להם ארבעה אנשים שמרגישים שהם מספר אחד, ולחלק להם תיקים בממשלה שהאתגר העיקרי בה הוא חלוקת תפקידים"
עודד רביבי לערוץ 7: ימינה יכולה להשפיע רק משולחן הממשלה - חדשות מדיניות ופוליטיקה
לאחד מתומכי הליכוד הגדולים שמייצג עמדה הפוכה:
החרדים מקבלים מביבי מה שהם דורשים כי הוא יודע שהם לא בכיס שלו,
הם יכולים ללכת גם עם ממשלות שמאל.
למה לבנט אסור לפתוח עוד אופציות ?
הדרישות שלהם מוצדקות כי זאת המפלגה הימנית היחידה.
הם בסה"כ מבקשים כלי עבודה כדי למזער ננזקים.
"אני המפלגה הקפיטליסטית/סוציאליסטית/דמוקרטית/פשיסטית/דתית/חילונית/חרדית/אתאיסטית/מסורתית/מושחתת/טהורה/צודקת/טועה" היחידה ולכן מגיעים לי המון שרים מאוד בכירים ותפקידים מאוד חשובים כדי שאוכל למזער את הנזקים של המפלגות הנוראיות והמסואבות האחרות".
לא קונה את זה.
הבחירות היו
ימין חזק מול שמאל חלש
ביבי העביר הכל לשמאל החלש ועבד על עם ישראל.
א' זו לא הדרישה היחידה, יש דרישה של קווי יסוד וכו'
ב' בהיות שאין ערבות לכך שהקורונה לא תתפרץ שוב, תפקיד זה הינו חשוב במיוחד להצלת חיים ממש, וכבר נוכחנו ביכולות של בנט בעניין, ולכן מובן, שמוכנים לוותר על דברים שונים בשביל היכולת לפעול בזה, חישוב הגיוני נראה לי.
כאילו, תואיל להסביר לי למה אתה כן מצפה?
שהצלת נפשות היא כן די נחשבת לעקרונות הצה"ד...
וגם אם לא, אתה מדקדק דקדוקי עניות, נאמר שהם דורשים השפעה על ערכיהם, אך אפי' אם לא יקבלו זאת, מוכנים לוותר למען הצלת חיים, לא רואה שום דבר בעייתי בעמדות אלו.
לגנץ והשמאל,
אז מה את רוצה שיעשו בימינה??
כך שהתפקיד יכול להיות המשך למה שהוא התעסק בו בתקופה האחרונה
אם הוא ירפא את תחלואי מערכת הבריאות
הוא יביא מצביעים ממגזרים אחרים ולהגדיל את כוח המפלגה בבחירות הבאות כך שביב יאלץ להתייחס בקצת יותר כבוד לציבור שהוא כ"כ לוקח אותו כמובן מאליו
וחץ מזה שהציונות הדתית שואפת להשפיע על החברה הישראלית בכל תחומי החיים
ובריאות זה אחד מהם.
ברור שהיה עדיף להתעקש על משרד המשפטים
אבל צערנו ביבי מסר הכל לשמאל
אז נלחמים על מה שנשאר..ולא נשאר הרבה.
כולם יודעים שהחבורה העליזה של בנט-שקד-סמוטריץ-פרץ רצופה בסכסוכים פנימיים וחיצוניים לרוב, בבגידות הדדיות, בפרישות הדדיות, בהפכפכות ובשגעונות גדלות בלתי מציאותיים.
זה משהו שנמשך במשך שנים רבות ולא התחיל עם המו"מ הקואליציוני הזה. מה הקשר של החרדים לטירלול של החבורה המוזרה הזו? צא מזה, קראתם יותר מדי פרוטוקולים של זקני ציון.
אם היה מעניין הם היו מקבלים.
לא מעניין אותי פוליטיקה פנימית, מעניין אותי שיהיו אנשי עשייה.
לא מגיע לו להוביל ולהיות שר בטחון, כי הציבור אמר את דברו ולא משום סיבה אחרת.
להצטרף להיבא יזבק, ליברמן ולפיד כנקמה נגד הציבור, נגד ביבי, נגד העולם שנגדו, נגד היהדות - זו תכונה פסיכופאטית וסוליפסיסטית שנקראת בז'רגון של פשוטי העם: רוע.
בנט הבנאדם לא מעניין,
הציבור ברובו הגדול (הערבים לא רלוונטיים) בחר ימין ומדיניות ימנית
ועכשיו מסרו הכל לשמאל,
אם הליכוד היה שומר את התיקים קריטיים אצלו
הצדק היה איתך.
תחשוב קצת בגדול וצא מהקטנוניות הזאת.
תיקים קריטיים אצל השמאל זה אסון לעמ"י
וצריך למזער נזקים ולכן הדרישות של ימינה מוצדקות
כי ימינה זאת המפלגה הימנית היחידה שתדאג שתהיה מדיניות כמו שבחר הציבור.
ולמרות ששר המשפטים לא יהיה שמרן מאוד, החברים בוועדה למינוי שופטים יהיו הצמד הנפלא (שאני מעריך יותר ויותר ככל שעובר הזמן) מדרך ארץ, שאני סומך עליהם שיעשו עבודה מצוינת.
ג עם 7 מנדטים לא דרשה יותר מסגן שר במעמד שר אחד וראש וועדה, ש"ס 2 שרים בלבד עם 9(!) מנדטים.
בנט דרש פי 3 עם 6 מנדטים בלבד.
זהו ההבדל, רבותיי, בין אנשים נורמליים ומחוברים למציאות, לחבורה הזויה שהסתכסכה בינה לבין עצמה אינספור פעמים במהלך השנים האחרונות.
אבל אתה בקושי עונה על הטענה שהם לא רצו הרבה.
זה כמו לומר שזה שאדם שרצה לחם קיבל, אומר שגם אדם שרוצה לזכות בלוטו צריך לקבל.
אוקיי, כספים. אבל נתניהו הציע לימינה את שר החינוך, שר ירושלים, סגן שר הבטחון, יו״ר ועדת חוקה חוק ומשפט ואחריות על השירות הלאומי. הם סירבו. וועדת חוקה חוק ומשפט זה לא חשוב? סגן שר הביטחון זה לא חשוב? תיק החינוך זה לא חשוב?
או ש...בכל זאת יש אשמה כלשהי לחבורה העליצה של בנט את סמוטריץ את פרץ וההתנהלות שלה בשנה וחצי האחרונות, בכך שלראשונה בהיסטוריה רוב המתיישבים הצביעו ליכוד וחלקם אפילו ג', ולא למפלגה הדתית לאומית היחידה?
אבל לא, עזוב. כל האחרים אשמים, המפלגה שלך צחורה מצמר.
אתה עדיין בשלב הראשון. תתקדם.
הציבור לא חכם, היינו...מטומטם.
הציבור מצביע נגד אנשים שמתיימרים לייצג אותו, ולמרות שטיפת המח האינסופית בעלוני השבת, בעיתונים ואפילו בבתי הכנסת שלנו להצביע ימינה.
מוזר שזה קורה, לא? ממש בלי סיבה בכלל הציבור הזה השתגע ולא הצביע לבנט שמציית לרבנים, לשקד יראת השמים, לסמוטריץ שמעולם לא הסתכסך עם אף אחד ולפרץ שלא בגד באף אדם מעולם.
ת ע ל ו מ ה.
וכן, מי שמצביע לליכוד = אז הוא...
ושלא יסםר לי סיפורים על בנט
בחן את עצמך:
"ימינה - בראשות נתניהו, עם אמיר אוחנה וחבריו"
"ליכוד - בראשות בנט, ואחריו שקד וסמוטריץ"
בכנות, מה היית מצביע? (תענה לעצמך, לא לי...)
והם לא קוראים את הגיגינו בפורום. היתה להם סיבה לעזוב את הרפסודה שנקראת ימינה, וכנראה שכדי להחזיר אותם בפעם הבאה ההתנהלות צריכה להיות שונה.
יש גם משהו שנקרא פרגמטיזם: להבין שהם כבר נדפקו, שכבר הוקמה ממשלה מאוד רחבה, שביבי לא באמת צריך אותם - ולצמצם נזקים במקום להוציא כל 20 דקות הודעה בכיינית לתקשורת ולאיים בסגנון מאפיאוזי על בלתי מעורבים.
כי הם מבינים שהם לא יכולים לקבל הרבה בתנאים הנוכחיים, כפי שכתבת, וחושבים שהם ישיגו לטווח ארוך משהו אם הם יהיו באופוזיציה, ופרגמטית הם מנסים לעשות קמפיין שייתן להם לגיטימציה ציבורית לעשות את זה.
[יכול גם להיות, פחות סביר בעיני, שפרגמטית הם מנסים כרגע ללחוץ על נתניהו לתת להם עוד קצת, בגבולות המצומצמים של מה שאפשר להשיג בתנאים הנוכחיים].
או פשוט לשנות את ההתנהלות בתוך המחנה פנימה?
מוזר מאוד שהם רוצים אופוזיציה עכשיו, כשבזמן שאופוזיציה עמדה על הפרק ב-2013, בנט העדיף למכור את נשמתו לשטן ולעשות ברית אחים עם לפיד רק כדי לא להיות באופוזיציה...
אלא (שיכול להיות) שהם מנהלים קמפיין כדי לתת לגיטימציה להליכה שלהם לאופוזיציה.
למה הם (אולי) מעדיפים ללכת לאופוזיציה? אולי כי בנט חושב שמהעמדה הזו הוא יוכל לבקר את הממשלה ולהתפס כמנהיג אלטרנטיבי בהמשך, בעוד שממשרד צדדי הוא גם לא יצליח לפעול הרבה, וגם הוא ייתפס כחלק מהממשלה ואחראי על מחדליה.
גם אחרים, שלא רואים את עצמם כאלטרנטיבה לנתניהו, יכול להיות שחוששים מהצעדים שהממשלה הזו תעשה, ויכולת ההשפעה הנמוכה שהם יכולים לקבל בפנים לא מצדיקה בעיניהם את השותפות. [או, לא מצדיקה את פיצול המפלגה].
יכול גם להיות, שהצטרפות תמורת מחיר נמוך, היא נקודת פתיחה גרועה למו"מ עתידי.
[לא יודע לנתח עכשיו את הסיטואציה שכשבנט חבר ללפיד, רק אעיר, שייתכן שמנקודת מבטו אז, לפיד היה רחוק מאוד מלהיות השטן].
אם מישהו הצליח לסחוט יותר מכוחו פעם אחת, זה לא הופך לסטנדרט החדש.
שום איום על ברית עם לפיד, אלא על שלא יעזור לחרדים כשיצטרכו אותו, הוא מזכיר בנוגע לזה את תשע"ג שאז אכן הוא פנה אליהם ליצור ברית אבל לא היה נאה להם ליצור עם ה"מיזרוחניק" ואז , מחוסר ברירה כדי להכנס לממשלה נאלץ ללכת עם לפיד, מה שנכון בהחלט. זה הכל. ואלו שהעבירו את אוסלו בשביל רב ראשי ואת הגירוש בשביל מאתיים מליון שקל - צריכים לסתום את הפה מעתה ועד עולם!!!
ולגבי השקר ששוב ושוב מציגים פה על הדרישות שלהם - שימו לב עובדה א' - הם לא הוזמנו מעולם למו"מ עובדה ב' - אפי' קשר בטלפון אין, ציוץ בטוויטר, זה מה שקיבלו. עובדה ג' - את השליטה בדיינות העבירו קומפלט לש"ס, במקום הפשרה הקודמת, שיהיה מהליכוד. עובדה ד' - כל קווי היסוד שדרשו החרדים - קיבלו,מאידך, ולו אחת מעמדות (א"א לומר דרישות - כי הרי כנ"ל - אף אחד לא טרח לשוחח עמם) ימינה לא נלקחה בחשבון. כולל בעניין חלוקת התיקים לכחו"ל והעבודה, בנושאים שהם ציפור הנפש של ימינה, מה שלא היה קורה לעולם לחרדים.
לגבי התיקים, סבורני שיש לנו כאן קושיה על המימרא "אין אדם מעיז פניו בפני המכיר בשקרו", וצ"ל דלא קאי על ניקים...
כמה אפשר לשקר במצח נחושה? לא 4 ולא 3, הדרישה היא לתיק ועוד תיק ברוטציה, וראשות ועדה, רק בתנאי שיהיו אפקטיביים!
לגיטמי לחלוטין!
עכשיו תשוו למה שקיבלו החרדים (כולל סגנויות וועדות) וספרו לסבתא שלי על כל מה שכתבתם לעיל. די עם השנאה עצמית הזו שלכם!
שלא לדבר על ליברמן שקיבל את הביטחון עם 5...
עובדה א':
לפני 3 ימים פורסם בסרוגים שהליכוד הציע לימינה הצעה רצינית. בימינה לא הכחישו, ואף הדגישו שדחו את ההצעה בנימוס: "מימינה נמסר כי 'הליכוד הציע הערב לימינה את ראשות הוועדה לפניות הציבור בכנסת. ההצעה נדחתה בנימוס' ".
עובדה ב' היא בעצם עובדה א', אז התשובה אותה תשובה.
עובדות ג' וד': נפלא. אז חוץ משר הבריאות, שר החינוך, סגן שר וראשות וועדה, ימינה גם צריכים לקבל תפקידים בתחום הדתות? ונוסף על כל זה מגיע להם גם שיקבלו את כל קווי היסוד שלהם? לא הגזמנו.
החרדים קיבלו 2 שרים משמעותיים, שר אחד זניח, שני סגני שרים ושתי וועדות.
אם נחשב לפי זה מה מגיע לימינה, נגיע לשר משמעותי אחד, סגן שר אחד ווועדה אחת. למעשה, הליכוד הציע להם בדיוק את זה. אבל הם חיכו לרגע האחרון ופספסו את ההזדמנות.
א' ב' - פניות ציבור זה "הצעה רצינית"??? לא התגלגלת מצחוק כשכתבת את זה?
ג' כידוע למי שלא היה השבוע על המאדים ביבי סירב לתת את הבריאות.
לא כל קווי היסוד,אבל חלק לפחות, ולהזכירך החרדים כן קיבלו הכל בנוסף להתפקידים.
ואם אתה משווה את שר השיכון לשר ל"ענייני ירושלים", ואת וועדת הכספים לוועדת פניות ציבור - אז עזוב חבר, פוליטיקה זה לא בשבילך... (זה לימוד זכות, כי אם אתה כן מבין משהו, צ"ל שהודעותיך נובעות מרשעות)
ובאופן כללי, גם אם אתה עדיף את ימינה על הליכוד, ובצדק, זו לא סיבה להאמין אוטומטית לכל טענה שלהם על התנהלות המשא ומתן.
עדיף להיות חשדן ביחס לשני הצדדים.
וסירבה לה בנימוס.
ההצעה הזו - הייתה בטוויטר?
אם כן, שים קישור לדף הטוויטר שבו היא הייתה.
אם לא, כנראה שהתנהל משא ומתן גם בערוצים אחרים.
[ע"פ דיווח בתקשורת, שמן הסתם מקורו בליכוד, ההצעה הועברה על ידי השר יריב לוין ללשכת בנט, וכללה את תיק החינוך, תיק ירושלים ומורשת, סגן שר וראשות הוועדה לפניות ציבור, שיכולה להתחלק לשליש קדנציה עם ראשות וועדת חוקה, חוק ומשפט, אני לא נכנס כרגע לשאלת כדאיות הכניסה לקואליציה בתנאים האלה, אלא לשאלת קיום משא ומתן].
[בנט גם נפגש עם נתניהו אחרי ההסכם עם גנץ, ואתמול נתניהו התקשר לבנט, כך שלא הכל בטוויטר].
אבל עדיין זה לא כמו מו"מ נורמלי שמנהלים בני אדם.
חוץ מזה שאר מש"כ (לפני"כ, בתגובה לה הגבת) עדיין עומד בעינו
בנט מסוכסך אישית עם ביבי. מאיים על אנשים שרק מנסים לעזור לו ומוותרים לו פעם אחר פעם, מתעתד להצטרף (שוב) לשונאי יהדות מופלגים ביותר מהשמאל הקיצוני ביותר, עם עופר שלח, יאיר גולן והיבא יזבק.
סוחב את כל הציונות הדתית איתו לבור בגלל אותו הסכסוך האישי ומסכן את ארץ ישראל כולה בשל גחמותיו להיות שר בכיר.
זה נראה לך סביר ונורמלי?
אתה חושב שהבעיה עם ביבי, החרדים, כחול לבן וכל מי שאינו בנט?
איך אתה מסביר את הסכסוכים הפנימיים בין פרץ לסמוטריץ, בין בנט לפרץ, בין פייגלין לבנט, את הפרישות ההדדיות רצופות הדראמה והציוצים וההדלפות? את הסכסוך המגוחך והמביש עם עוצמה? כל זה לאורך שנה וחצי בלבד, אגב.
יתר החבורה גם כן לא מתכוונת לוותר. פרץ רוצה להיות שר. סמוטריץ גם. שקד כמובן. אם יקבלו שר + שר ברוטציה, מי זה יהיה? ראשות וועדה? מי יהיה מוכן להיות ראש וועדה לא פופיליסטית שם? ניסן סלומיאנסקי לא שם, אנשי העבודה השקטה והיעילה כבר לא שם. חדל האישים פרץ יכול להיות ראש וועדה? הגאוותן וחובב הצומי סמוטריץ יכול להיות ראש וועדה? שקד אולי, אבל אז לא ישאר לאחד מהנזכרים לעיל שום תפקיד. לאלילי האגו פתרונים, עם החבורה העליצה הזו.
אבל זה לא אומר שהמצב בשאר המפלגות טוב יותר,
במפלגות אחרות שולטים דיקטטורים שאם הח"כים מתוכם יפתחו את הפה סופם להיות מודחים או מודרים,
זה כנראה אומר שהציבור מעדיף שקט תעשייתי שקרי על פני אמת.
לא פחות ימניים מסמוטריץ ולא פחות בטחוניסטים מבנט, אבל יודעים להסתדר - לכל הפחות בינם לבין עצמם.
ואם רוצים דיקטטור כריזמטי וביצועיסט - גם זה בסדר. רק שיהיה אחד ולא ארבעה, וידע לשלוט על חברי מפלגתו ולא להיות מסוכסך עם 90% מהפוליטיקאים במחנה שלו עצמו.
בס"ד
הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי
מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.
למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.
אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.
הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.
ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.
כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.
כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.
בס"ד
בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!
ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.
כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.
לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.
בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.
זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.
בס"ד
היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.
אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.
עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.
בס"ד
בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.
נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.
והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.
פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.
מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.
גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.
בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.
לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.
אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.
הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.
לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.
כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.
כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.
לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.
-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת
היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.
כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.
מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.
הוא מואשם בהטרלה כי כל הפעילות שלו בכנסת היוצאת, לטוב ולרע, היתה בענייני דת ומדינה.
יריבו הגדול סמוטריץ' התעסק בכלכלה, ובבטחון, ובקטטות עם בן גביר, ובאנטנות, ושום כלום בענייני דת ומדינה. החריג היה הפיאסקו עם הרב מיכה הלוי.
וממילא הוא לא הטריל.
פעילות אמיתית לא היתה, לא בדת ומדינה ולא בתחומים אחרים, רק סיפורים והטרלות.
בזמן שהוא הטריל עם החלטות הצהרתיות על 'ריבונות', כשהוא יודע טוב מאוד שראש הממשלה לא יכול לאפשר לזה לעבור, סמוטריץ' דאג לריבונות בפועל.
בזמן שהוא הקריא במליאה סיפורים על פרוגרס, רוטמן דאג להחליש את הדיפ-סטייט שמוביל את הפרוגרס.
בזמן שהוא צעק 'חינוך יהודי, חינוך יהודי, חינוך יהודי, רק אני דואג לחינוך יהודי' - סמוטריץ' דאג שמוסדות החינוך יתפתחו, שההורים יוכלו לעמוד בתשלומים ואורית סטרוק דאגה לבנות השירות שיתנו חינוך יהודי.
ההתבכיינות של חסידיו ש'לא נתנו לו', מראה בדיוק שהם פשוט לא מבינים איך עובדים בפוליטיקה -בשיתופי פעולה- ואין שום טעם לתת עוד הזדמנות לאלו שפשוט לא מסוגלים.
…מעורר את התקווה להתחדשות.
עופר וינטר בגימטריה נפתלי בנט
שאלו את גרוק Ai האם נכון?
וזה מה שהוא ענה:
נכון. שתיהן 631.
עופר: ע=70 + ו=6 + פ=80 + ר=200 = 356
וינטר: ו=6 + י=10 + נ=50 + ט=9 + ר=200 = 275
סה"כ: 356 + 275 = 631
נפתלי: נ=50 + פ=80 + ת=400 + ל=30 + י=10 = 570
בנט: ב=2 + נ=50 + ט=9 = 61
סה"כ: 570 + 61 = 631
מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.
נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.
בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.
אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.
אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.
לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון
הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).
היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.
גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.
שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.
הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה
זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)
בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.
הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??
אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.
גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.
יגמור מחוץ לכנסת.
תרשמו.
אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.
עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".
הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."
דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7
(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)
אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.
גפני כנראה היה איש ימין חסוד ביחס למה שיחליף אותו.
הם רוצים פטור מלא מגיוס
ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה
בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.
לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני
כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.
החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.
גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.
המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.
ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.
גדול הרבה יותר, מהבזיון שעשו לו השבוע.
כשהרב שך זצ"ל כבר לא היה, גפני הפעיל את מלא המניפולציות, כדי לנטרל את הרב רביץ (שאגב, בשונה מגפני באמת היה תלמיד חכם), דאג שב'יתד' לא יזכירו אותו במילה, למרות שזה הבטאון של התנועה שהוא עמד בראשה.
אפילו כשהרב רביץ נפטר, ביתד הוא לא הוזכר, לא הוספד, לא נערכו עליו כתבות. האבסורד היה שתנועת דגל התורה וכל הגורמים המסונפים אליה - שמו מודעות אבל עליו - ביתד, אבל בכתבות ובטורים לא היה לו זכר (או זייכער).
על דאטפת אטפוך על מלא.
הח"כים הראשונים שנבחרו לכנסת מטעם דגל התורה היו רביץ וגפני. מאוחר יותר נכנס מקלב מקורבו של הרב אלישיב, שהתחמם על הקוים. רביץ פינה מקום, גפני התקדם, ומקלב סומן מספר 2.
38 שנים היה גפני בכנסת, תקופה מרשימה ללא ציניות. שורשיו חסידיים והוא חובש ספודיק בשבתות ובחגים, ובמובן מסויים הוא סדין אדום בעיני ליטאים רבים.
ידוע שנפטר זמן קצר מאוד לאחר פרישתו או שהופרש מהכנסת.
כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל
הביון של איחוד האמירויות ומצרים פי כמה יותר חלש מאשר הביון של ישראל. ואם הם ידעו, לא יכול להיות שהשב"כ והמוסד לא ידעו, והם אכן ידעו.
וכאן נשאלת השאלה למה כל העולם הזהיר את ישראל, את נתניהו, ואילו השב"כ שלנו, הרמטכ"ל שלנו לכאורה, גם כאשר ידעו על בטוח חזרו לישון.