בס"ד
אומנם גולן טלקום הוא הראשון שעשה את המהפכה של מחיר אחיד, אבל מתייחסים אליו כאילו הוא היחיד שנשאר בשוק, מה שכמובן לא נכון. אז אולי הוא עזב, אבל יש עוד חברות כמו רמי לוי, 019 החדשה, הוט מובייל ונוספים.
כל הכישלון של גולן טלקום הוא כי הוא לא עוד מפעיל וירטואלי כמו שכל אחד יכול להיות עכשיו (תמורת סכום כסף גדול), אלא הוא היה צריך להקים תשתית משלו, מה שהוא לא הצליח לעשות, ולכן הוא מוכר את עצמו. אבל זה שהוא פרש לא יגרום לשאר החברות לפרוש מהשוק.
מה גם שלאחרונה ראיתי שפורסם הצעת חוק או יוזמה שעל פיה כל האנטנות ישמשו את כל החברות, כך שאז זה באמת לא משנה אם הוא מקים תשתית נוספת או לא, חוץ מהפרת ההסכם של המדינה.
אני חושב שקצת הגזימו עם המכירה הזאת וסתם כולם נכנסים ללחץ מכך שהמחירים יעלו. גולן הוא לא הראשון שפרץ את השוק (רמי לוי היה לפניו, פשוט לא עם מחיר קבוע) והוא גם לא האחרון. קצת פרופורציות.
.



...