דלקת בקיבההילה 123
לא היה. אבל יש הרבה שיוצאים מזה.הרש
אם באמת את מתכוונת לדלקת בקיבה ולא למחלת מעי דלקתית...
מכיר מישהו כזה? ומה הוא עשה?הילה 123
הולכים לרופאהרש
לוקחים אנטיביוטיקה וכדורים לשמירה על הקיבה.
אם זה אירוע חוזר - מומלץ ללכת לייעוץ של גסטרולוג.
לא בעיה נדירהיעל -ND
היה אצל המוני אנשים והמוני אנשים נרפאו מזה והמוני אנשים אחרים - לא.
כדי לצאת מזה צריך לשמור על דיאטת דלקת קיבה ולטפל בדלקת.
הטיפול יכול להיות בשיטות סבתא - מאד יעיל ופשוט.
יכול להיות טיפול הומאופתי - מאד יעיל ופשוט, אך יעלה כסף.
ניתן לטפל גם בצמחי מרפא ושיטות נוספות.

תוכלי לפרט לגבי השיטות?הרשאחרונה
ואולי גם מעט לגבי מניעה?
דלקת בעין,לא שעורה מה עושים?בראבו
ראשית - קומפרסים, לאחר מכן רופאהרש
כעיקרון האנטיביוטיקות מעולות ומעלימות את זה תוך יום יומיים.
אבל, שווה להתחיל עם קומפרסים - להשרות תיון או גזה במים רותחים, לחכות שיתקרר מעט ולשים על העין. לתת לזה לשבת על העין כשתי דקות. לעשות 4 פעמים ביום.
אוקיי וכמה זמן אחרי אם זה לא מתרפא לגשת לרופא?בראבו
אם לא מרגישים שמתחיל שיפור אחרי יום ללכת לרופא.הרש
לקלף בצלמושיקו
או כל דבר שמביא הרבה דמעות בכח.
קודם כל - רופא עיניים!יעל -NDאחרונה
לפי השאלה - אין לך אבחון של רופא עיניים. אז קודם כל - רופא עיניים!
טיפול לא נכון בעין עלול להביא לעיוורון!
מה היתרונות של חלב סויה על פני חלב רגיל? יש איזה יתרון לחלבחסדי הים
בסויה אין סידן וויטמין D.אנונימי (2)
צריך לדעת שיש הרבה שרגישים לסויה, ואז יוצא שכרם בהפסדם.
סויה מומלצת לפעמים לנשים בגלל ההורמונים שיש בה, לגברים היא פחות מומלצת.
אם רגישים לחלב פרה, אפשר חלב עיזים, או חלב שקדים (לבדוק שאין בו שומן צמחי מוקשה) או חלב שמכינים מטחינה.
חלב אורז פחות מומלץ כי מסתבר שדווקא באורז המלא יש הרבה ארסן (רעיל).
רגיל - הכוונה לחלב בהמה?יעל -ND
אם כן, לענות על השאלה שלך - זה לכתוב ספר רב כרך.
בשורה אחת: זה הבדל בין דבר מזיק (חלב בהמה) לדבר שלרוב מועיל.
קצת יותר בהרחבה:
על חלב צמחי (כולל חלב סויה)
חלבון מהחי בריא יותר מחלבון מהצומח.אנונימי (4)
חלבון מהחי הוא חלבון מלא - כזה המכיל את כל חומצות האמינו הנחוצות.
חלבון מהצומח לעולם לא מכיל חלבון מלא ולכן טבעונים למשל, חייבים לשלב בתזונה שלהם סוגים שונים של קטניות שכל אחת מהן מכילה חלק מחומצות האמינו ויחד הם מקבלים חלבון מלא.
כמו כן, בחלב פרה יש ויטמין B12 - שלא קיים כלל בשום מזון מהצומח (ללא הוספה מלאכותי). ויטמין זה אפשר לקבל אך ורק ממזון מהחי.
כמות הסידן היא די דומה אבל סידן מהחי נספג טוב יותר. (בניגוד לכל מיני טענות חסרות כל ביסוס שטוענות את ההיפך).
יש עוד כמה יתרונות לחלב מהחי על פני חלב סויה, אבל אלה העיקריים.
שחלב פרה לא ממש בריאילדת המדבר
הוא יותר מידי תעשייתי ועובר עיבודים לפני שהוא מגיע אליך לבית. הפרה מקבלת הורמונים, אנטיביוטיקות למינהן וחומרים שיאפשרו את תנובת החלב לאורך זמן**
לא סתם הוא מנפח, ולחלק מהאנשים גורם לבעיות.
חלב סויה פשוט בא מהצומח, שזה הרבה יותר בריא, אבל לא אומר שהוא לגמרי טוב (כי שוב, הוא עובר במפעל).
אתה יכול להכין לבד חלב משקדים- אם אתה ממש בקטע של בריאות![]()
**מה גם שהפרות עוברות הרבה סבל בשביל החלב שאנחנו שותים. אז עוד סיבה אם לא השתכנעת מהחלק הבריאותי
for uילדת המדבר
שים לב לרמת הסידן, לערך הנמוך של השומן רווי והכולסטרול

אפשר לקבל חלבון ממזון אחרילדת המדבר
לא חסר מגוון סוגי אגוזים שסוגרים את הפינה של החלבון
עוד מיתוס ששמתי לב אליוהרש
מי אמר ששומן רווי וכולסטרול זה רע?
אנשים מקשרים בין זה לבין תרשת העורקים, דבר שהוא הבל גמור.
לאילדת המדבר
יש למשל ארסן באורז, אז מפחיתים באכילת אורז.
אף אחד לא אומר שמוצר מהצומח בהכרח בריא, אבל הוא יותר בריא מהחי, ובכמויות המתאימות.
ואנשים שרגישים לחלב הם לא בהכרח רגישים ללקטוז. יש עוד מלא סיבות ללמה להיות רגיש לחלב (כמות רצפטורים קטנה בתאים, בעיה בפירוק במערכת העיכול, רמת אנזים נמוכה ועוד ועוד). בגלל זה יש אנשים שרגישים לחלב ולא רואים שיש בעיה נראית לעין בגוף(למשל בבדיקות דם).
אם תשאל אותי, לא צריך שום חלב... אבל הוא ביקש לדעת מה יותר בריא.
נ.ב: ומה הקטע של האנונימי?
"חלב סויה פשוט בא מהצומח, שזה הרבה יותר בריא"אנונימי (4)
אין שום קורלציה בין "בא מהצומח" לבין "בריא".
למעשה, רוב הצמחים שאותם תנסי לאכול יהיו רעילים ועלולים לגרום לך לנזק חמור ואפילו למוות.
ביצים, חלב ועוף רזה בריאים באותה מידה שבה בריאים ירקות - כל אחד מהם מכיל ערכים תזונתיים שונים ונחוצים.
והכל חייב להיות בכמויות המתאימות - אפילו מים. (כן, אפשר למות אפילו מהרעלת מים. רעילות היא ענין של מינון וזה נכון לגבי כל דבר שמכניסים לפה. *כל* דבר).
בעיה בפירוק במערכת העיכול ורמת אנזים נמוכה זה אותו הדבר - וזה בדיוק מה שכתבתי. אם למישהו יש בעיה ברצפטורים במערכת העיכול, זה יגרום לו לבעיות עיכול כלליות ולאו דווקא שקשורות לחלב.
חלב, כמו כל מזון אחר, הוא בריא מאוד במידה הנכונה.
כל קשר בין מרגרינה לצמחי מקרי בהחלטילדת המדבר
זה שהמרגרינה מגיעה משמן צמחי זה לא הופך אותה לבריאה.
היא עוברת תהליך של שבירת הקשרים הכפולים במולקולות ויצירת קשרים חדשים של טרנס.. ובלה בלה- מה שגורם ליצירת שומן טרנס. אז היא לא בריאה, והיא תעשייתית.
רק להגיד שאני בריא לחלוטין. מעשיר לקרוא את הדעות פהחסדי הים
תגובה לשרשור נעול- פוראווראנונימי (פותח)
יש את אדמין, ולולא השעה הייתי כותבת לו, אבל אתייג
@Admin
יש אפשרות להאריך את חיי המדף של השרשורים כאן? הם ננעלים מהר מאוד לתגובות...
גם חברת פוראוור הם לא טבעיים ב100 אחוז, אחרי כל ההצהרות שלהם. יש במוצרים שלהם sls באחוז מסויים
תודה - והארכתימשה
מחסור בסידן אואנונימי (3)
ויטמין D.
וגם צורן ואולי קולגן.
תראי פה סיליקון - Silicon | מינרל - מידע מפורט
ויתכן שמינרלים וויטמינים נוספים. כדאי לבקש מהרופא הפניה לבדיקות דם.
אם זה כבר שנים ככהיעל -NDאחרונה
יתכן ופעם קיבלת מכה באצבע, בטח כבר שכחת מהמכה מזמן, אך האצבע זוכרת.
היי עשיתי בדיקות דם ביום רביעי וכל האזור התנפח לי לאחראושרקה
לא זה לא חיסון זה בדיקת דם רגילהאושרקה
ברור שזה לא תקיןיעל -NDאחרונה
תראי על מה מדבר לרופא משפחה.
אם תגיד שזה "שום דבר" או משהו כזה - תקני בסופר פארם נשחה הומאופתית בשם טראומיל ותמרחי 3-4 פעמים ביום ליד. הכול יהיה בסדר.
ופעם הבא תשתדלי לבוא לבדיקה לאחות אחרת.
דלקת בגרון מה יכול לעזור ?אושרקה
חשוב לשים לב מתי כבר צריך ללכת לרופא.הרש
יש להם סיבה טובה למה הם דוחפים לזה אנטיביוטיקה אפילו לפני תשובה של משטח, כשאין להם אבחנה ברורה.
בסוף הודיעו לי היום שזה חיידק קצת מלחיץ 😣אושרקה
אני לוקחת אבל איך אני ידע שאין לי יותר חיידקאושרקה
אוקי תודה רבהאושרקה
שטיפות גרון. ממליצה בחום כל שעה.יעל -NDאחרונה
לפעמיםאנונימי (3)
תלוי במקור לכאב, אפשר להקל מאוד על כאב גרון עם אבץ - פשוט לאכול גרעיני חמניה לא קלויים - טבעי, קלופים.
לשיעול להשרות פרוסות בצל בכמה כפות דבש.
להצטננות לאכול פירות וירקות שמכילים ויטמין C.
לעסות את אזור החזה בשמן זית או קרם, ולהניח על האזור - משקע הצוואר ומטה - חיתול בד או בגד כותנה ספוג במשקה אלכוהולי כמו וודקה או עראק או וויסקי/ברנדי וכד'.
יש כ"כ הרבה...יעל -NDאחרונה
שטיפות גרון תכופות,
שטיפות אף במי מלח
תה עם דבש ולימון
- שלושת אלה לא מאכזבים ובהישג יד של כל אחד
זאת הצהרה. ומה השאלה?יעל -NDאחרונה
שלום אני כווול הזמן משתעלת איך מתפלים בזה=זה נובע מצינוןאילה המושלמת
שמן סיני מותר לעיסוי חזה בתינוקות?גן שעשועים
הבן שלי בן חודש וחצי וחברה נתנה לי שמן סיני ואמרה לי להוסיף טיפה -שתיים לשמן בסיס ולעסות לו את החזה.
עשיתי את זה במשך יומיים בערך ואז חשבתי לעצמי שלא בדקתי אם זה מותר לתינוקות.
יש כאן מישהי שיודעת?
למה לעשות לו את זה? מה הוא עשה?הרש
מה הסיבה לעסות את החזה?Cornflakes
מה פשט "שמן סיני"?יעל -ND
שמנים עושים מצמחים, מכל צמח - שמן שלו.
כולם שונים מכל מיני בחינות.
על איזה מכולם את מדברת?
אם תגידי לי על איזה שמן מדובר ובן כמה התינוק ומה מצבו הבריאותי - אולי אוכל לענות לך.
אנשים שעשו ניקוי רעלים וחיים כדי לספר...ילדת המדבר
איך שורדים שבועיים?
והאם מרגישים חולשה בזמן הזה?
על מה מובר?יעל -ND
מאיזו סיבה מנקים רעלים? באיזה איבר? באיזו שיטה? יש כ"כ הרבה שיטות...למה שבועיים?
ניקוי של שבועיים (אפילו יותר) עושים, למשל, הומאופתית, אבל איש לא דיבר על כך במונחי הישרדות...
כל מיני סיבותילדת המדבר
וזה קשה😐
מיותר ומסוכן (עלול להיות קטלני)אנונימי (2)
גם אם נטורופתית מדריכה אותך - כל אחד יכול לתלות שלט "נטורופת" על דלת הבית שלו ולקבל לקוחות והוא יכול להגיד כל מה שעובר לו בראש האותו רגע.
חלק מהם עשויים להתבסס על מידע מדעי אבל רובם המוחלט לא עושים את זה. (וחזקה על מי שמציע "ניקוי רעלים" שהוא לא מתבסס על מידע מדעי).
אין לזה שום ביסוס מדעי בשום מקום.
זה יכול לגרום לפגיעות פיסיות בלתי הפיכות והיו גם מקרים של מוות בעקבות סוגים שונים של "ניקוי רעלים".
שומר נפשו ירחק.
אל דאגהילדת המדבר

ואין בזה דברים משוגעים כמו לשתות רק שייקים או משהו מטורף אחר.
באיזשהו מקום מסכים...הרש
אבל לא צריך להיות כ"כ קיצוני.
רק שאלה קטנה - למה שיהיו רעלים? איך הם משפיעים?
אולי זו בעייה אחרת שיכולה להפתר בצורה מאוד פשוטה.
אהלן. יש תכנית מעולה של חברת פוראוור ליוינגמחכה לגאולה בעה
בע"ה
אם את מכירה... תכנית ממש מעולה עם אלפי אנשים מרוצים! ממש מומלצת - ע"י משרד הבריאות ואנשים רבים שעברו. נותן אנרגיות והמון כח!
יש עליה פרטים באתר הבא: Clean 9 - Ayelet Meir
מאיפה הבאת שיש אלפי אנשים מרוצים?הרש
בדקת בלוטת התריס,?בת 30
זה קשור?פצלוששית
יכול להיות קשורבת 30
לא כ"כ, אם זה היה קשור היה לזה עוד תסמינים.הרש
אם השמתנ ללא סיבהיעל -ND
כלומר, לא בדיכאון,
לא אוכלת יותר מידי
לא יושבת כל יום על הכיסה וכיו"ב - תפני לאנדוקרינולוג, ואל תדחי, זה עלול להיות רציני.
אם הסיבה ידועה (למשל, כל יום רק יושבת) - טפלי בסיבה. אין מקלות קסמים.
מכירה תכנית מעולה שיכולה לעזור לךמחכה לגאולה בעה
בע"ה
מומלצת ע"י משרד הבריאות וע"י מאות או אלפי אנשים מרוצים.
תכנית ניקוי גוף מרעלים והרזייה ושינוי הרגלים תזונתיים.
מוזמנת להיעזר באתר הבא כדי לברר עליה פרטים:
לא כתוב שזה מומלץ ע"י משרד הבריאותהרשאחרונה
אפילו לא כתוב שם שזה מאושר.
וגם אישור - זה אומר שזה לא הורס.
מה לא הורס - התכשיר, אבל אולי תכנית כן.
מומלץ - לא!
ועדיין לא הבנתי מזה רעלים.
ויותר מזה - מי אמר שזה יכול לעזור לה? מה הבעיה שלה?
פחמימות וסוכר - מה ההבדל?תיקונים
היי חברים,
שאלה לי.
הפחמימות שאנו צורכים הופכות בגוף לסוכר, נכון?
אם כך, צריכת פחמימות היא כמו צריכת סוכר?
נראה לי שיש הבדל. לא?
אשמח לביאורים(:
פחמימות = סוכרהשני
באופן עקרוני עדיף להמעיט בפחמימות / סוכרים/ פירות למינהן
אוף אני אוהבת פחמימותתיקונים
מתפרקים לאט?
לא עדיף סוכר שמתפרק בקלות מבחינת העומס על תהליך העיכול?
סוכר זה פחמימה ריקהגדלות מוחין
בס"ד
פחמימה זה מולקולה שמורכבת מפחמן C מימן H וחמצן O ׁ(פח=פחמן מימה=מים - H2O)
יש כל מיני סוכרים שהם פחמימות,
לרוב כשאומרים סוכר מתכוונים ל-סוכרוז שמורכב ממולקולת גלוקוז ומולקולת פרוקטוז שמחוברים בצורה מסויימת.
הסוכר המוכר הוא פחמימה ריקה מכיוון שהוא ממוצה מהצמח כלומר מופרד משאר המרכיבים החיוביים בצמח ולכן נטול כל ערך חיובי כשלעצמו מלבד אנרגיה זמינה לגוף במצבי חרום כמו (היפוגליקמיה ועוד)
בגלל שהוא מתוק ובגלל שהוא ממוצה מהצמח אז צורכים ממנו בכמויות גדולות, כי הרי בצורתו הטבעית בתוך הפרי, כמה סוכר אפשר לאכול ? אבל בעוגה.....
כשהסוכר נכנס לגוף לבד, בלי שאר הויטמינים והמינרלים של הפרי או הירק אז הוא מושך מהגוף את המנרלים, למשל סידן מהעצמות ומגנזיום שהגוף צריך להרבה תהליכים כמו גם הרפיית שרירים וכו'.
כמו כן כאשר לגוף יש עודפי סוכר (שקורה הרבה בימיינו) אז הוא אוגר אותו לימים קשים (את יודעת פעם כשהיה בצורת אז לא היה אוכל)
ואיך הוא אוגר את הסוכר?
בצורת שומן.!!!
למה בשומן?
בגלל שבין מולקולות הסוכר צריך גם לאגור מים וכמות המקום למים מוגבל, אז אוגרים את הסוכר בתור שומן כי בשומן לא צריך הרבה מים.
לשאלתך, זה תלוי איזה פחמימות, פחמימות פשוטות (שרשראות סוכר ישרות) מתפרקות מהר ופחמימות מורכבות (שרשראות סוכר מסועפות) מתפרקות יותר לאט
כמובן שגם ככה וגם ככה עדיף שהם יהיו ככל שאפשר קרובים לצורתם בטבע ולא מופרדים כמו קורנפלור ושות'
תודה ושאלותתיקונים
מבחינת מערכת העיכול, על מנת להקל עליה - עדיף לאכול פחמימות פשוטות?
לחם למשל - פחמימה פשוטה או מורכבת?
אורז?
קוואקר?
תלוי מה הבעיהפיגא
עקרונית, הגוף שלנו ב"ה חזק, ומעדיף אוכל בריא = מלא \ שלם. קמח מלא עדיף על קמח לבן, לדוגמא.
יש אנשים עם בעיות בריאותיות שונות. יש מהם שנזקקים לאכול אוכל מסוים ולהימנע מאוכל אחר עקב כך.
לגבי מי שבריא - הקלה על מערכת העיכול = אוכל שלם \ מלא. כל ה"לבנים" - סוכר, קמח, אורז וכדומה מכבידים על מערכת העיכול ועל הגוף.
בהצלחה!
להקל על העיכולגדלות מוחין
בס"ד
לענ"ד
נראה לי שכדי להקל על מערכת העיכול עדיף לאכול פירות חיים ואם זה קשה אז פירות וירקות מבושלים.
פירות חיים מתעכלים מהר ומתפנים מהר יותר מפחמימות מורכבות. (לחם נגיד)
וי"א (ואני מצדד) שרצוי להפריד כמה שניתן חלבונים מרוכזים (ביצה גבינה בשר) מפחמימות מכיוון שהעיכול שלהם מצריך אוירה שונה (חומצית בסיסית) ועל כן עיכולם ביחד לא יהיה שלם.
כמובן תלוי מה הסיבה ש"יש להקל על מע' העיכול"
כל זה נאמר בבריאים שמרגישים כבדות ועייפות.
פחמימה - זה מינוח כימייעל -NDאחרונה
לכל החומרים המורכבים מפחם ומים, כלומר שנוסחתן הכימית הכללית של רבות מהן היא CnH2nOn,
סוכר הוא שם כולל לקבוצה של פחמימות אכילות, בשפה מדוברת קוראים כך אחד הסוכרים - סוכרוז.
גרסיניה קמבוג'יה בפיקוח הבד"צאסף29
היי.
מישהו מכיר את המותג שנקרא ד"ר גרין? הוא מאושר ע"י הבד"צ העדה החרדית.
אני מעוניין לנסות את המוצר שלהם שנקרא גרסיניה קמבוג'יה.
היי כמה שאלות בתזונהעיני יורדה מים
1.ידוע שביצה זה הרבה כולסטרול , אבל מה בביצה , החלמון או החלבון ? אם אני אוכל רק את החלבון מותר לאכול הרבה ביצים?
2.קניתי לחם מחיטה מלאה , אם אני שם אותו בטוסטר , החומרים הטובים שבו נשרפים?
החומרים הטובים לא נשרפים.אנונימי (2)
לא יותר מאשר בתהליך האפיה. הנוזלים מתאדים והלחם מצטמק.
חשוב לא לקלות את את הטוסט עד כדי שריפה.
היום יש מחקרים שמראים שטוב לאכול אפילו שתי ביצים על החלבון והחלמון שבהן, ושיש בזה אפילו תועלת לרמות הכולסטרול.
אבל גם לחוששים מותר לאכול יותר חלבונים וחלמון אחד - לא להפסיק לאכול חלמונים - הם חשובים ויש בהם ויטמינים אחרים מאשר מבחלבון. שניהם חשובים.
יש לך מידע מאד מיושןיעל -ND
ביצה אכן מכילה כולסטרול, אך גם לא הרבה וגם לא משהו שיש לדבר על זה: ביצה מכילה גם המון לציטין שמאזן את הכולסטרול.
כל הדברים החיוניים שבביצה נמצאים בחלמון.
חלבון - זה רק חלבון ובנוסף - חלבון ממקור חי (חלבון צמחי בריא יותר).
אגב, אם יש אלרגיה לביצה - בד"כ מדובר בחלבון ביצה בלבד.
כן, בביצה יש לא מעט כולסטרול אבל זה מאוד תלוי בבנאדםאנונימי (3)
יש אנשים (ילדים או ספורטאים למשל) שצריכים כולסטרול ומומלץ שהם יצרכו ביצה ביום ואפילו יותר.
מבוגרים - כדאי שיגבילו את עצמם לביצה כל יומיים בגלל הכולסטרול - ואם יש היסטוריה רפואית או נטיה גנטית לבעיות שקשורות לכולסטרול, אז רצוי גם פחות.
הכולסטרול אכן נמצא בחלמון.
אם אתה אוכל רק את החלבון, אז אין בעיה.
חלבון הביצה הוא בעצם החלבון הכי טוב שניתן לצרוך - כמובן שהוא חלבון מהחי ולכן הוא חלבון מלא שמכיל את כל חומצות האמינו, ובנוסף, היחס בין כל חומצות האמינו שנמצאות בחלבון הביצה הוא הטוב ביותר מבין כל החלבונים שניתן לצרוך.
2. יש וטימינים ורכיבים אחרים שמתפרקים בחום - אבל אם זה המצב, אז סביר להניח שהם בכל מקרה לא קיימים בלחם שכבר עבר אפיה.
הנוזלים בלחם יתאדו וזה בערך הכל.
רק לדייק - למבוגרים מומלץ ביצה כל יוםהרשאחרונה
בלי זה הם לא יקומו מהכסא...
ולא משם תהיה להם בעייה של כולסטרול.
אפשר עזרה?מיכלייי
יש לי טחורים ואני בת 15 .. זה נורא.. סובלת מזה כבר חודש.. אתם יכולים להגיד לי מה עוזר לזה להפסיק???
יש טיפוליעל -NDאחרונה
חיצוני - משחות (אם הטחורים חיצוניים) ונרות (אם הטחורים פנימיים)
כמו כן חשוב מאד לשמור על 2 דברים (אחרת שום טיפול לא יעזור וגם אם כן - רק זמני, הכול יחזור): להישמר מעצירות ולנהל חיים פעילים פיזית.
