שרשור חדש
המלצה על מיקסרגנניתמשלימה

כמעט שבת שלום

מחפשת המלצות למיקסר חשמלי במחיר סביר (טווח עד 600-700 שח). להקצפות, לישה של בצקים וכו

אחותי המליצה לי על דגם של sauter שאצלה אם כי אמרה שהנפח קערה קצת קטן 5.5 וכשלש בצק פחות מוצלח. בדקתי דגמים אחרים של sauter שיש נפח של 6 ליטר.

אשמח לדעת הקהל פה לגבי הדגמים שלהם או בכללי להמלצות אם יש משהו אמין אצלכם של חברה אחרת.

אני לא שמעתי דברים טובים על המותג שציינתופל לימון

הסכום שאת מקציבה  לא גבוה, מה שכדאי לשים לב זה להספק של המיקסר, לפחות 1000 וואט ואם אפשר - יותר.

קערה של 5.5 ליטר תהיה טובה  לבצק מקילו קמח 

אז יש מותג מומלץ?גנניתמשלימה
התקציב גם יכול לעלות ל900-1000
לי יש קנווד ואני מרוצה ממנוופל לימון

עם הספק של 1200

באמת מסתכלת על דגמים שלהם בזאפגנניתמשלימה

אבל הביקורות מעורבות

אפשר לדעת מה השם של הדגם שאצלך?

והאם יש לו גם וו גיטרה. גם מקצף וגם וו לישה?

כל המיקסרים הגדולים*אשתו של בעלי*
נמכרים עם 2 ווים ומקצף.
KMM770 וכן יש את שלושת האפשרויותופל לימון
כנראה כבר לא זמין לרכישה...גנניתמשלימה
מיקסר בעלות 600/700 ש"ח*אשתו של בעלי*

סביר להניח שיש לו וואט נמוך יחסית.

מיקסר עם פחות מ-1000 וואט לא באמת יעשה את העבודה.

לי אישית יש מיקסר של קנווד 1200 וואט,

אבל העלות שלו גבוהה יותר מהמחיר שאת מעוניינת.

אבל הוא מיקסר מצויין! ועושה את העבודה בצורה מושלמת.

אז באמת עליתי לתקציב של 1500-2000 שחגנניתמשלימה
אז קיטשן איידמרגול
משיטוט קצר בגוגל יש בטווח הזה
הוא לא יעיל לבצקיםשוקולד לבן
לא ממליצה
קיבלתי המלצות מעורבות על הדגם הזהגנניתמשלימה
לי יש קיצנאייד עובד כמעט על בסיס יומיומי,שגרה ברוכה
(אופה כמעט כל יום לא רק לשבת) כבר 11 שנה טפו טפו לא הצטרכתי לתיקון/חלקי חילוף ברוך ה
בורמןקפצתי לבקר

או דאבו יד 2. רמה אחרת לגמרי.

הבנתי שיש חברה, אולי לא קוראים להם בורמן אלא משהו דומה, שדי זהה לדאבו רק בלי השיווק

הוא ממש טובקפצתי לבקר
מיקסר מקצועי DAVO דגם PRO DSM5650 - ליאור מוצרי חשמל


כמעט בתקציב וממש איכותי, מנסיון אישי שלי ושל חברות

מומלץ מבחינת לישה וכו?גנניתמשלימה

תערובות לעוגות ועוד?

באמת חשובה לי ההמלצה האישית

בצק הכי מאתגר מיקסריםקפצתי לבקר

והוא ממש טוב בזה

הקצפות ביצים גם טוב, מצליח גם כמות יחסית קטנה.

עוגות אף פעם לא נתקלתי במיקסר שבסתבך בזה..

אוקיי ואני מבינה שהמלצה אישית שלך כי יש לך אותוגנניתמשלימה
נכוןקפצתי לבקראחרונה
לי, לאמא שלי ולכמה שכנות..
מילוי שוקולד בעוגת שמרים - לבשל או לא?נטע321

היי,

ראיתי מתכונים (כמו בסרטון למטה) שאומרים לבשל קקאו, סוכר ועוד רכיבים בסיר ולמרוח על הבצק,

ומתכונים שאומרים לשים על הבצק אבקת קקאו, סוכר ואולי עוד כמה רכיבים בלי לבשל אותם.

 

מה ההבדל בין 2 הדרכים? מה יותר טוב?

 

בבישול המרכיבים על הגז,*אשתו של בעלי*

הם מצליחים להינמס מהחום.

כשאת רק מערבבת אותם בלי לבשל,הם לא נמסים.

(הסוכר למשל נשאר גרגירי).

ממרח שוקולד השחר בלי לטרוח על בישול וקירורופל לימון
אני מוסיפה גם את הממרחית הפרווה של עלית. מעולה!!יעל מהדרוםאחרונה
בשר טחון עבה או דקיפעת2

יש קצביות שהבשר הטחון שלהם עבה יותר ויש כאלו שהבשר הטחון שלהם דק יותר (בלי קשר למספר הפעמים שטוחנים, בקצביה שהבשר שלהם עבה גם אם טוחנים 3 פעמים זה נשאר עבה). קצב אחד פעם אמר לי שלקצביות שונות יש גדלים שונים של חורים במסננת ברזל בתוך המכונה. מה יותר טוב - העבה יותר או הדק יותר?

למתכונים שונים צרכים שוניםופל לימוןאחרונה
מה אוכלים בשבת?בוקר אור

אצלנו אחרי המון זמן שלא היינו בבית ומעבר דירה קשוח

אין ממש מטבח עדיין אז הכי פשוט שיש

ערב

מרק ירקות עם כנפיים ואטריות

קוסקוס

בוקר

חלה

סלטים

בורקסים


סדש

פסטה בולונז ושניצלים לילדים מהמקפיא (של סבתא)


סלט חי וסלט אבוקדו

חלות קונים וגם נקנה איזה עוגה או קרואסונים 

אצלנוהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך י"ב בכסלו תשפ"ה 13:34

בערב - דג בס בתנור

מלא סלטים


 

בוקר - קידוש ומזונות. יש סופגניות קנויות ויש עוגת שוקולד


 

סעודה שנייה עוף עם תפו״א


 

סדש סלטים ולחם עם פרגיות (שכחתי אותן😅)

 

אצלנומאוהבת בילדי

אורז עם חורשט לערב

אורז עם עוף בתנור לבוקר

קוגל ביתי- יצא ממש טוב!

סיגרים

סלטים

חלות בית

עוגות

ויש גם חלבי- נראה מתי נאכל- פחזניות, רולדה אלפחורס ורולדה לוטוס

אצלנואחו

ערב:

מרלוזה מטוגנת בביצה+קמח

אמנון בתנור (פפריקה+קארי+פלפל שחור, למעלה פרוסות לימון ופרוסות דקות של עגבניה. בטעות הפשרנו גם וגם)

ז'רקויה (תפו"א ובשר מבושלים, קצת כמו גולאש אבל פחות מים בלי ירקות ובלי פפריקה)

סלט חי

חלות עבודת יד (כולל הלישה!)

קוגל תפו"א מפחיד

 

בוקר:

שידור חוזר של הערב

 

סד"ש:

חלות

סלט חי

אולי עוגה קנויה

מה היה מפחיד בקוגל? אשמח למתכון😅יעל מהדרום
יענו קוגל חזק ומגניבאחו

האמת הוא די פשוט אבל לא יודע מבחינתי הוא די טעים וגם לדעת ההורים

 

3 תפו"א גדולים (או 4 בינוניים) מגורדים (לא דק, בחלק עם החורים הגדולים בפומפיה)

1 בצל גדול מגורד

2 ביצים

רבע כוס שמן

רבע כפית פלפל

כפית מלח

 

מערבבים הכל ביחד

 

מוסיפים בערך רבע כוס מים רותחים (או שליש לא יודע בדיוק)

 

מערבבים

 

שמים הכל בתבנית אינגליש קייק משוחה בשמן

200 מעלות למשך שעה

לשים תבנית מעל, אבל לא ממש מעל כדי לא לסגור לגמרי, יענו במרווח של איזה 2 ס"מ קומה, פשוט שהחלק העליון לא יישרף יותר מדי

עוד שעה 150-160 מעלות

מוכן

תודה!יעל מהדרוםאחרונה
אז מה אכלנו השבת?יעל מהדרום

לק"י


חלות ביתיות

חציל בתנור עם טחינה מעל

חציל עם פטריות, בצל וכוסברה (ממליצה בחום!)

סלק חי מגורד

חציל אדמדם חמצמץ

סלט חי


עוגות תפוזים, חלקן עם שוקולד צ'יפס

עוגת גבינה קרה

עוגיות שוקולד צ'יפס

בראוניז

עוגת קראנץ קנויה

סופגניות קנויות


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות ושעועית

קציצות ברוטב של בצל, פטריות וסלרי


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

ברוקולי בתנור

קציצות מטוגנות (מאותה עיסה של הקציצות ברוטב)

פרגיות מטוגנות

מה מכינים ליד מרק?אם לשתיים

מכינה הרבה מרקים לארוחת ערב, כי אוהבים מאוד, אבל זה לא משביע פה את המתבגרים..

מה מתאים להגיש ליד מרק שהוא גם משביע? 

צנימים, לחם שום (אפשר פרוסות לחם עם שום בתנור)יעל מהדרום
תודה! רעיונות טוביםאם לשתיים
ואפשר גם לשים במרק עדשים/ אורז/ תפו"א/ בטטהיעל מהדרום
להוסיף איטריות/קרוטוניםרק טוב!

ואפשר גם לחם עם משהו, סלט אבוקדו, סלט טונה, סלט ביצים.

ירקות חתוכים

טוסט

תודה, דברים בתוך המרק פחות עונים פה על הצורךאם לשתיים

כי זה עדיין בתחושה רק מרק. לא יודעת איך להסביר.. אולי מי שיש לו בבית מתבגרים יבין😁

אבל לוקחת את שאר הרעיונות.

 

קרוטונים ושקדי מרק לא מספיקים, אבל אם המרק מלאחופר
בקיטניות כלשהן או ירקות זה כבר משהו אחר.


למרקים שונים יש דברים שונים שמתאימים להטספה ליד/ בתוך כדי להשביע

חחח לגמרי!נעמה301
לא משנה כמה המרק משביע, חייבים עוד משהו.
בדיוק עכשיו ממש😆*אשתו של בעלי*

אנחנו אוכלים מרק גריסים עם ירקות

ובנוסף הכנתי מאפה עם עלי פילו ממולא גבינות ותרד.

סגר פינה גם למתבגרים רעבים😃

לא ממש ליד, אבל טוב למתבגרים-יראת גאולה
מנה נוספת של לחם עם ירקות / ביצים / גבינות / חומוס ...
תודה לכולם!אם לשתיים
לחם, בגטים, לחמניות, זה מה שמשביע מתבגריםעידית1
אני עושה מרק מינסטרונהמתיכון ועד מעון
וזה משביע ממש כי יש בו גם קטניות וגם פסטה 
אפשר להוסיף גבינה צהובהבינייש פתוח
אני מכינה בצק חלה ומלא דברים מתוך זההפי

לחמניות לחם שום פיצות וסמבוסק.

 

אם אין לי כוח לוקחת בגט שמה בטוסטר סלט יווני ומרק וזהו מספיק ..


 

 

אני מכינה מהקצוות של הלחם הפרוס קרוטוניםקורדיליה

ומשתדלת להכין מרקים שמכילים גם תפו"א / גריסים / קטניות וכו.. וככה זה יותר משביע

ממה שאני יודעת קרוטונים מלחם הם "המוציא"יעל מהדרום
לק"י


הערת אגב למי שלא ידע.

קרוטונים תעשייתים הם מזונותאריק מהדרום
כאלה שמכינים בבית הם המוציא.


וזה כי את התעשייתיים אופים במטרה שהם יהיו קרוטונים מראש בשונה מאלה שנחתכו מהלחם.

כן. לזה התכוונתייעל מהדרום
אפשר להוסיף למרק עצמו קוסקוס, או אטריות(אהבת עולם)
למתבגרים פה כלום לא מספיק, ארוחת ערב כוללת לפחות שלוש מנות🤦‍♀️
אנחנומדברה כעדן.

מוסיפים גרעיני חמניה/דלעת למרק... מוסיף לשובע כי זה שומן בריא.

ובאמת גם אותי זה יותר מנה ראשונה כזה ולא מספק להרבה זמן...

אז אפשר לדאוג שיהיה יותר קטניות במרק, עדשים, חומוס, שעועית... 

לחם שום אוקראיני!shaulreznik
מכינים אוכל...שבורת,לב
מרק לא משביע מתבגרים...
אמא שלי תמיד מכינה מרק כמנה ראשונההמקורית
ובנוסף, מנה של משהו בשרי בדרכ
אפשר להוסיף בשר שמן למרק להשבעה של מתבגריםאריק מהדרום
ואפשר להוסיף ירקות עמילניים תירס, תפוא, בטטה, סלק.


ואפשר להוסיף קובה.


ואפשר מרק קובה סלק.

כדי שמרק ישביעופל לימוןאחרונה

ויהיה תחליף לארוחה הוא צריך להכיל רכיבים כמו קטניות, תפוחי אדמה, אורז, דגנים וכדומה.

מרק קרופניק, למשל שמכיל גריסים ומאוד משביע

או מרק עם מלא ירקות וקניידלך

 

אז מה היה לנו השבת?יעל מהדרום

לק"י


חלות בלי לישה

סלט גזר עם סלרי

סלק סלק חי קצוץ

טחינה עם כוסברה

חציל קלוי

סלט חצילים, בצל ופטריות


עוגות תפוזים (חלקן בתוספת שוקולית ושוקולד צ'יפס)

בראוניז


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות ושעועית

חזה עוף אדום


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

שעועית ירוקה

פרגיות עם בצל ופטריות


סד"ש:

לחם עם שמן זית ותבלין לפיצה

גבינות, טונה, ירקות וכו'

נראה לכם שאפשר לטגן בצק עלים?מאוהבת בילדי

אני רוצה להכין נקניקיה בתוך בצק עלים, אבל לא לאפות

בהחלט!*אשתו של בעלי*

לקרין גורן יש מתכון שהיא מטגנת בצק עלים

(סוג של סופגניה או משו כזה)

למה לא? זה בדיוק כמו שאת מטגנת מלאווח..נקודה טובה
אז רק מעדכנתמאוהבת בילדי

שיצא לא משהו... אולי הייתי צריכה לטגן על אש נמוכה?

הבצק מבחוץ היה ממש טעים קריספי, אבל לא מוכן מבפנים. גם הנקניקיה לא נטגנה...

צריך על אש בינונית*אשתו של בעלי*

אש נמוכה תגרום לבצק לספוח המון שמן

ואש גבוהה תשחים את הבצק מבחוץ ומבפנים הוא ישאר בצקי

נראה פחות הולך עם משהו בפניםכי כל פה

כשיש משהו בפנים זה 'מרטיב' אותו ואז הפנים נשאר בצק והבחוץ מטוגן ממש..

בכללי צריך לשים לב איזה בצק אפשר לטגן עם מילוי ואיזה לא..

באסה שנסית ולא הצליח😐

לדעתי זה לא מוצלח, בצק עלים מטוגןהמקורית
זה גם ממש הרבה שמן
כן. לא נורא. ככה לומדים...מאוהבת בילדיאחרונה
שבת😀כי כל פה

מה מכינים?

רוצה השבת לנסות לשנות ולגוון קצת..

מה הרגיל שלך? שנדע מה לא להציע ופל לימון
בערך זה..כי כל פה

עוגות: עוגיות שוקולד שוות ועוגיות שוקולד ציפס ועוגת מיפל או עוגת שוקולד/ שיש..


סלטים: סלט זיתים חריף, סלט ביצים, טחינה, סלט זיתים במיונז ומטבוחה/ סלט עגבניות חריף


ער"ש:


סלמון חריף בסיר/ סלומון בסילאן


מרק עוף עם קניידלך


אורז


בוקר:


פירה


תפוא ובטטה בתנור


שניצלים


אורז


צשונט עם גחנון לל"ג/ בשר בקר מתוק


סדש


פשטידה וסלטים..


מנה אחרונה קרונפלקסים עם שוקולד/ סופלה/ גלידה


אוקייופל לימון

אני מניחה שהתפריט שלך בשבת תואם את העדפות בני הבית, אבל הנה אצרף לך כמה רעיונות:

 

למשל רוסטביף - מנה כיפית ומהירת הכנה לסעודת שישי 

 

צלי עוף בייןופל לימון

מכינים על הכיריים וזו מנה שניתן להכין ממנה הרבה ולהקפיא חלק

אצלינו זה בערך ככה בשבתיעל מהדרום

לק"י


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות ושעועית (אפשר לשים עוף במרק)

עוף עם תיבול צהוב/ בצל/ שום/ סילאן וכו'


יום שבת:

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

קוסקוס

חזה עוף או פרגיות (לפעמים עם ירקות במקום הירקות בתנור)

קוסקוס


סד"ש:

אם אני מכינה חלות, אז מכינה פיצות גם


לפעמים אני מכינה קציצות במנה הבשרית

סלטים- טחינה, חצילים, סלק, גזר מגורד, סלט חחיעל מהדרום
דווקא מדבר אליכי כל פה

לגוון עם קציצות..

אם מתאים לך לרשום לי איזה סוג הולך אצלכם בשבת אני ישמח.. מרגיש לי שבלי רוטב זה יבש וברוטב אדום זה מידי מאכל של יום חול אצלינו...

אפשר לבשל ברוטב צהוביעל מהדרום

לק"י


אפשר להקפיץ ירקות או לטגן בצל ופטריות, ואז להוסיף מעל את הקציצות ולבשל.

אפשר לטגן

אפשר לעשות שניצל ממולא


אני שמה בצל, ירקות (תפו"א, גזר, בטטה, קישוא), אפשר ירקות ירוקים

תבלינים

פירורי לחם

בשר/ עוף/ הודו טחון או שילוב ביניהם

איך אתם מכינים קורנפלקס עם שוקולד?dn5754
פדוט ממיסים שוקולד מרירכי כל פהאחרונה

עםנקצת שמן וכשזה נמס מערבבת עם קרונפלקס ושמה במנגטים ומקפיאה..

האמת זה הולך אצלינו הרבה יותר טוב מעוגות ועוגיות..

בשר טחון כחומר גלםופל לימון
תוספותופל לימון

אורז, עם ירקות, עם פטריות מיובשות, עם אטריות דקיקות שהשחימו קודם.

 

 

מה עוד אפשר להכין עם תפוחי אדמה

 

פשטידת זוקיני 

 

קדרת ירקות

 

ירקות אפויים 

אשמח פשוט לשיתופים שלכםכי כל פה
ככה אולי משהו פתאום יגרה אותי..
יש פה מלא שרשורים כל שבועבוקר אור

הייתי משתפת אבל אנחנו לא בבית בשבת

מה אנחנו מכינים לפעמים: פאי רועים, פסטה בולונז, מוסקה, אורז וקבבונים 

תודה!כי כל פה

מה זה קבובונים?

הבעיה בשרשורים הישנים שלחלק אי אפשר כבר להגיב בשביל לבקש מתכון או שאנשים לא יבינו מאיפה נפלתי עליהם😅

קבבונים של ניקי בבוקר אור
מה עם געפילטע, קישקע ורגל קרושה?קבלה
קישקע הוספנו בשבועות האחרוניםכי כל פה
והשאר פחות🙃
מה יהיה השבת נדע מחר...חילזון 123

אבל יכולה לכתוב מה הכנו בשבתות קודמות


חזה עוף בסויה וסילאן על הפלנצ'ה

קציצות מצופות בפרורי לחם - אפויות בתנור

מרק בקר אדום

פלפל ממולא או בצל ממולא

שעועית ירוקה

אז מה אכלנו?יעל מהדרום

לק"י


חלות ללא לישה

סלט עגבניות ובצל בתנור

חצילים

טחינה

סלטים חיים


עוגיות שוקולד

עוגת תפוזים


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות וקצת עדשים

עוף


יום שבת:

שניצלונים

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

קוסקוס


סד"ש:

פיצות (מהבצק של החלות)

יש לכם קישור למתכון לעוגת גבינה קרהחילזון 123
שיהיה לה יותר טעם של גבינה ולא של פודינג?
נראה לי שאפשר פשוט להפחית בפודינג. אני מאלתרתיעל מהדרום
כן בד''כ אני די ממציאה....אבל רוצה שיצא יציב ויפהחילזון 123
בזו שפרסמתי יש 6 כפות. נראה לי שזה פחות מהרגיליעל מהדרום
שניצלים בשבתנטע321

היי,

 

מה עדיף?

 

1. להכין שניצלים בשישי, לשים במקרר, לשים על הפלטה ביום שבת.

 

2. להכין שניצלים בשישי, לשים במקפיא, להוציא להפשרה ביום שבת למשך שעה ומשהו, לשים על הפלטה.

מקררשואלת12
מקרר ולהוציא מהקירורSeven
כמה שעות לפני הארוחה ואז לשים שעה לפני על הפלטה בלי מכסה
אוף, זה כבר פעם שנייה בפורום הזה,ימח שם עראפת
ששניצלים הופכים לתורה מסיני.
אין עניין להקפיא בשישי אוכל שמיועד לשבתופל לימוןאחרונה
למה עוגות נופלות?פה לקצת

ולמה עוגה עולה ומתפוצצת?
 

השאלה על אותה עוגה...

עלתה יותר מידי, התנפצה

ואחרי שהוצאתי מהתנור נפלה ונהייתה דחוסה
 

השאלה היא כללית אבל עכשיו שואלת בעקבות המתכון הזה שהיה נראה פשוט....

עוגת שוקולד יומולדת | חן במטבח

דרוש יותר מידע כדי לתת תשובהופל לימון
נופלת זה נראה לי קשור למעבר בין חום לקוריעל מהדרום

לק"י


לכן מומלץ להשאיר בתנור אחרי האפיה ולא להוציא מיד.

למרות שאז לפעמים שזה עלול להתייבש קצת מהחום.

אז אולי אנסה להשאיר עוד קצת פעם הבאה, עד שהתנורפה לקצת

יתקרר? זה הרעיון?

אם יתייבש רק מלמעלה אז יש עוגות שזה לא קריטי, נגיד בעוגה שמצפים בשוקולד, לא? זה יהיה פחןת מורגש נראה לי


אני התלבטתי אם יש קשר בין ההתפוצצות של העוגה לנפילה אחכ

כן. תנסייעל מהדרום
לק"י


יבש התכוונתי שנאפה עוד קצת. 

כן קשור בהחלטיראת גאולה

אני לא לגמרי זוכרת את ההסבר. ניסיתי לכתוב מה שאני זוכרת אבל זה מדי עילג וחסר.

יש מקומות שכתוב הסברים על עוגות,

למשל כאן:

שוב העוגה נסדקת ומתפקעת במרכז? זו הסיבה וזה הפתרון


אבל כאן לא מוסבר אם זה קשור לנפילה. אם מעניין אותך התחום, יש הרבה אתרי אפיה שמסבירים את הדברים האלו.

עוגת גבינה - זה נכון להשאיר להתקרר לאט בתנורופל לימון

כל עוגה אחרת פשוט תתיבש.

 

 

יכול להיות שכדאי לאפות יותר זמן על חום נמוך יותרחילזון 123
למה שלא תפני אל חן מהמטבח בשאלה שלך?ופל לימון
כי זאת גם שאלה כלליתפה לקצת
יש להתייחס לכל מתכון לגופוופל לימון

לפעמים המתכון לא וואו, אין איזון בין הרכיבים

לפעמים האפיה בחום גבוה מידיי כך שנוצרת קליפה ע"פ העוגה כשהתוך עדיין לא נאפה והוא מתפרץ

לפעמים היד של האופה אגרסיבית מידיי בעירבוב ומשהו יוצא מאיזון

 

 

לפעמיםמאוהבת בילדי

יש מתכונים שצריך לשמן בהם את הדפנות של התבנית ואז העוגה תופחת אבל לא נדבקת, וכשהיא צונחת, היא צונחת ישר, בלי שקע.

 

חוץ מזה- בעוגות עם הקצפה כדאי "לחתוך" את הבלילה לפני האפיה (כשהיא כבר בתבנית) באמצע, זה גורם שיהיה סדק רק איפה שעבר החיתוך, ולא כל העוגה "תתפוצץ"

 

מקווה שהובנתי.

בגדר השערהshaulreznik
הבצק דליל מדי/החום גבוה מדי
לדעתי, כי זה על חום גבוה מדיארץ השוקולדאחרונה
תנסי להוריד בעשר מעלות
שאלה על ניקוי קינואה וכדומהנטע321

היי,

האם יש הבדל בין 2 האפשרויות הבאות:

 

1. אני שמה קינואה / כוסמת / אורז (או משהו דומה) בסיר. שופכת מים מהברז ותוך כדי מסובבת עם היד את הקטניה בתוך הסיר ושופכת את המים. כך אני עושה 3-4 פעמים. אחר כך מזיזה הכל לצד, שמה שמן בצד השני, מדליקה את האינדוקציה עד שהשמן מתחמם, מזיזה את הקטניות לצד השמן, ואחרי דקה-שתיים שהן בשמן, מוסיפה מים רותחים וכו'.

 

2. אני מנקה את הקינואה או קטניה אחרת במסננת או בסיר אחר ומסננת את המים. בסיר שני אני מחממת שמן, מוסיפה לשמן את הקטניות שניקיתי, מטגנת לדקה-שתיים, מוסיפה מים רותחים וכו'.

 

(באפשרות הראשונה אני חוסכת עוד כלי שאני צריכה לשטוף, השאלה אם זה פוגע)

אני שוטפת במסננתמאוהבת בילדי

זה מתנקה הרבה יותר טוב.

שמה את המסננת עם הקינואה בתור קערה עם מים (אפשר בסיר שיתבשל בו)

מסננת ושוטפת כמה פעמים

זהנטע321

זה נראה כמו מוצר טוב או שאפשר משהו יותר פשוט? (אבל צריכה משהו עם חורים קטנים בשביל קינואה)

 

KSP

 

זה נראה לי יקרמאוהבת בילדיאחרונה

קניתי בסטוק ב10 שח,

עם ידית אחת ארוכה (כמו מחבת)

מה מבשלים לשבת?יעל מהדרום

לק"י


חציל בתנור

טחינה

בצל ועגבניות

סלט חי

סלק

אולי סלט גזר


עוגת שמרים

עוגיות שוקולד

עוגיות בצק פריך

עוגת שוקולד פירורים

עוגות תפוזים


ליל שבת:

קוסקוס

מרק שעועית וירקות

עוף


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

ברוקולי בתנור

חזה עוף עם בצל ופטריות

אולי שניצלים


סד"ש- נראה

מתארחים..ילדה של אבא

אשמח למתכון לעוגיות בצק פריך

 

ו- וואו, איך יש לך כח להכין 5 עוגות לשבת אחת!

 

אהה...אחת הכנתי באמצע שבועיעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד פירורים זו הכלאה בין הבצק הפריך לבצק של העוגיות שוקולד.

ואני אוהבת (ומעדיפה😅) לאפות מאשר לבשל.

והפעם גם התחלתי אתמול....


זה המתכון:

4 כוסות קמח

בין חצי ל-3/4 כוס סוכר

כוס שמן

1 שקית אבקת אפיה

1 סוכר וניל

מיץ תפוזים/ מים לפי הצורך- בין רבע לחצי כוס (אני מציעה לפני ששמים, ללוש ולשים לפי הצורך. הבצק אמור לצאת קצת פירורי).

שוקולד צ'יפס (אם רוצים)


אופים בחום של 180 מעלות, עד שהבצק קצת יותר מזהוב. ככה זה יוצא מתפורר כזה.

אם אוהבים רך יותר, אז לאפות פחות.

עוגיות בצק פריךופל לימון

רכיבים:**


 

1/2 כוס סוכר

2 כוסות קמח

200 גר' מחמאה או חמאה

1 שקית סוכר וניל

1 ביצה


 

אופן ההכנה:


 

מערבבים את חומרי הבצק רק עד ליצירת בצק

עוטפים בנילון נצמד ומקררים כשעה


 

מוציאים, מרדדים על מעט קמח לעובי 3-4 מ"מ

קורצים צורות

אופים עד להזהבה בחום 180 מעלות למשך 17-20 דקות


** אפשר לשדרג את הבצק ע"י החלפת 2/3 כוס קמח ב- 1/3 כוס קמח שקדים ועוד 1/3 כוס קורנפלור
הבצק הופך פריך יותר


 

וואו, מכובדארץ השוקולד

עוף עם ג'ינג'ר ובירה,

עוף עם בירה, סוכר ושום,


תפוחי אדמה ובטטות עם דבש ושום,


עוגת קפה

עכשיו סיימתי. ברוך השם!!המקורית

חלות מקמח חיטה מלא

ערב - דג טונה ברוטב עם גזר

קינוח - עוגת תפוזים/ קרמבו/ עוגיות אישיות קנויות צ'וקטה


 

שבת בבוקר -קידוש חלבי. עוגת שכבות עם קרם נוגט שנשארה משבוע שעבר

צהריים - פרגית+ תבשיל בשר ושעועית עם אורז. תוספת אפונה וזיתים


 

סדש - שניצל וקציצות מחשי


 

סלטים -

גזר מבושל

סלק מבושל

מטבוחה

חציל מטוגן

תפוא וביצה

ביצה במיונז

כרוב סגול במיונז

חסה+ קולורבי+ אבוקדו ועגבניה+ שומר בלימון


 

ועכשיו לשטוף😭

 

מה זה קציצות מחשי?יעל מהדרום

לק"י

 

ואיך את מכינה את הדג טונה?

קציצות טוניזאיות, את לא מכירה.?המקורית

בעיקרון עושים את זה עם שאריות של לחם שמרטיבים, ירק וחזה עוף חתוך

אני עושה עם פירה, חזה עוף שטחנתי גס במעבד מזון,ופטרוזיליה

מתבלת באבקת מרק ותיבול גריל עוף

טובלים בביצה ואחרכך בקמח מתובל עם פפריקה וגריל עוף. טעים ממש האמת

לא מכינים אצלינו. נשמע טעים!יעל מהדרום
טעים מאוד האמת חבל שאני היחידה שאוהבתהמקורית

את זה פה חח 

חח...הייתי מכינה ומקפיאה לעצמייעל מהדרום
לק"י


אני מכינה לפעמים כפיתות, מקפיאה לכמה שבתות.

נשמע טעים אצלכםתוהה לעצמי

אצלנו-

חציל קלוי

חומוס

טחינה

סלט כוסברה

קונפי שום

סלטים חיים


חלות


עוגת קפה

עוגת שוקולד


ערב שבת-

דגים ברוטב


שבת בבוקר-

בשר עם בצל

תפוחי אדמה בתנור


סעודה שלישית-

פשטידת קישואים

מתכון לעוגת קפה בזמנך הפנויהמקורית
שלחתי לך בפרטיתוהה לעצמי
תודה! מה זה סלט כוסברה?יעל מהדרום
בפניםתוהה לעצמי
טוחנים כוסברה עם מיץ לימון, שום, שמן זית ומלח. יוצא כמו רוטב טעים ממש
אשמח גם מתכון לעוגת קפהיהלומה..אחרונה
אצלנו היה טעיםםםטארקו

אחים שלי הגיעו אלינו שזה ממש כיף☺️


ליל שבת

חלות

סלטים: חציל שלם בתנור עם סלסת עגבניות חריפה עליו, מטבוחה, זיתים, פסטו, חומוס+ בשר, ממרח חציל, קישואים מטוגנים, פטריות בטריאקי, אבוקדו.


מרק ירקות

בשר מפורק

אורז


בוקר שבת

חלות וסלטים כנל

מוקפץ עם נודלס שאחותי הכינה

פאי רועים עם בשר מפורק במקום טחון

סלט חסה


סדש

לחם שום עם הסלטים


קינוחים נשנושים וכו

סופלה

עוגיות קינמון

ביסלי😂

הכי כיף להשקיע כשיש גם אורחים! נשמע טעים!יעל מהדרום
למה למעוך את השניצל בשלב פירורי הלחם ולא בשלב הקמחיפעת2

בסרטון למטה דקה 5:40 חן מועכת את השניצלים אחרי שלב הציפוי בפירורי לחם.

ניסיתי פעם-פעמיים לעשות את זה וניסיתי פעם-פעמיים לעשות את זה בשלב הראשון - אחרי שזה מצופה בקמח בלבד.

לפי דעתי עדיף לעשות את זה בשלב הראשון, כי אם עושים בשלב שכבר מצופה בפירורי לחם אז נחשף חלק חדש בחזה עוף

שלא קיבל קמח ולא קיבל ביצה ויותר קשה לפירורים להדבק. אני צודקת או שאני מפספסת משהו?

 

 

 

האמת?ופל לימון

לא ברור המשחק שלה, היא לא רוצה לקנות שניצל דק, אז חותכת לבד ואז מבצעת עוד שיטוח עם כף היד ? (בואו נעבוד קשה יותר כשאפשר להכין שניצל בהרבה פחות טרחה)

שתקנה שניצל דק וזהו.

זה עולה יותר...פה לקצת
כמו לקנות פרגיות מוכנות או לחתוך לבד
דווקא בפרגיות בסוףופל לימון

זה יוצא אותו דבר כי לקנות ירכים ולפרק או לקבל ירכיים מפורקות (פרגיות) יצא אותו דבר כי ירכיים עם עצמות שוקל יותר.

 

לגבי חזה עוף אפשר לקנות שלם ולפרוס בסכין פריה לפרוסות דקות ולהסתפק בזה מבלי להמשיך לשטח עם היד. מי שאוהב שהשניצל שלו מכיל גם בשר ולא רק ציפוי משני צדדים יהנה 

 

לא נשמע שבאמת משנהפה לקצת
הרעיון שלה זה למעוך עם היד ולא עם פטיש
כל המעיכה של השניצל מבוססת על טעותחופר
בשניצל בקר צריכים- בגלל כל מיני תכונות של הבשר, בשניצל עוף זה פשוט מיותר (גילוי נאות- אני אוהב שניצלים עבים (קונה חזה וחותך אותו ל2, מקסימום 3 בעובי))
אני חושבת שזה קשור להעדפהפה לקצת
יש כאלה שאוהבים שניצל דק ויש כאלה שעבה
מי שאוהב דק- שיחתוך דק, שלא ידפוק (זה פוגע בבשר שלחופראחרונה
של העוף)
אתן מתייחסות לעדשים כמו אל אורז או ברוקולינטע321

כשאתן מכינות תוספת עדשים (למשל ירוקות) לארוחה, אתן מתייחסות לזה

כמו אל אורז - תוספת פחמימה או כמו אל ברוקולי, תוספת ירק?

למיטב ידיעתי עדשים (בשילוב פחמימות) זה חלבון.מתואמת
עדשים בשבילי זה כמו פחמימהופל לימון
אני מכינה עדשים כמנת חלבוןמוריה 7אחרונה
תבניות סיליקוןמחודשת.
האם אפשרי להכניס לתנור כל תבנית סיליקון?


יש לי תבנית סיליקון שקעים ולא כתוב על זה משהו..

עריכהאחו
כן, הן מיועדות גם לתנורופל לימון
לא. אם זה מתאים לתנורמאוהבת בילדי

כתוב על זה עד כמה מעלות 

מכונת קפה לביתאל קפוצ'ינו

נכנסתי לאתר האונליין של חברת קרמה+ בארץ וגם באתרים בחו"ל בחיפוש אחרי מכונת קפה לבית, שתהיה מקצועית ואיכותית.
המלצות למישהו? יש אלפי סוגים של מכונת קפה, טוחנות, ידניות, חצי אוטומטי ומה לא.
מישהו יכול לתת לי המלצה מניסיון אישי?

תודה.
 

מה התקציב?חדשה,,אחרונה
מרק ירוק - מה זה? למישהו או מישהי יש מתכון טעים?מרגול

עפה על מרקים, אז כל המלצה למרק תתקבל בברכה. שמעתי לאחרונה על מרק ירוק (על אותו קונספט של מרק כתום)

מישהו מכין ורוצה לשתף מה שם בפנים?


ובכללי - מכינה מרק עדשים, אפונה, ירקות, עוף, כתום. יש למישהו מתכון/שם למרק אחר שסבבה להכנה וטעים מאוד?

מלא מרקים טעימים ומיוחדיםופל לימון
תודה רבה!מרגול
מרק סלרי מעולה לחורףילדה של אבא

מבשלת סלרי- גם גבעולים וגם עלים

טוחנת עם מוט בלנדר

מלח, פלפל, קצת א. מרק

חם וטעים ומנחם(:

 

נשמע מדהים, תודה!מרגול
סליחה על הנצלושנועה גבריאל
יש מצב למתכונים גם למרקים חלביים?
מרק פטריותופל לימון
מרק עגבניותופל לימון
מרק כתום עם שמנתיעל מהדרום
אני אוהבת מינסטרונהרק טוב!אחרונה
מתכונים לא כשריםנטע321

היי,

אתן מרגישות שיש בעיה לראות מתכונים ביוטיוב שלא כשרים? למשל 

אם אני מחפשת מתכונים לבשר אז יש מתכונים עם בשר חזיר. או בישראל

יש תכניות בישול שלא מקפידים על כשרות.

ראיתי תשובה של רב שאמר שזה בסדר אבל עדיין לא יודעת בהרגשה באמת אין שום בעיה?

דעתי האישית בלבדנקדימון
אני חישב שמכיוון שמדובר במצווה שהיא מצד "קדושה" ולא מצד "מוסר" אז לראות גוים עושים את זה בוודאי אין בעיה. לגבי יהודים, זו שאלה שאני צריך לחשוב עליה. בנתיים, אני כן רואה תוכניות כאלה מישראל. אבל זו באמת שאלה טובה.
להבנתי, הנאה מבישול בשר בחלב נאסר ולכן לצפותארץ השוקולד
בהכנת מאכלים לא כשרים של תערובת בשר בחלב זה בעייתי, אבל לצפות בהכנת חזיר זה בסדר כי אין איסור הנאה. (יצויין שרק בשר כשר נחשב בשרי)
נשמע תמוה מאודפתית שלג
כי זו נשמעת הנאה רחוקה מאודפתית שלג

צריך לעיין

יתכן שאתה צודק, אמרתי מה שמרגיש לי ואין ליארץ השוקולד

ראיה שזה גם עד כדי כך 

לי לא מפריע..טארקואחרונה

חזיר סתם פחות מעניין אותי כי זה צורת הכנה שונה מבקר..

אבל בכללי אני עושה ת'המרות שלי לכשר.. ולומדת מזה המון.

שאלהנטע321

היי,

בדקה 0:15 (מתכון) הוא אומר לשים תבלינים ושמן בצנצנת, לערבב, ולשפוך על הדברים בסיר.

מה ההבדל בין אם עושים את זה לבין אם שופכים את השמן לסיר על מה שבפנים, אחר כך את התבלינים ואחר כך מערבבים את מה שבסיר?

באיזה מתכונים צריך לערבב בצנצנת ולשפוך בתוך הסיר ובאיזה מתכונים שופכים את השמן והתבלינים לסיר על המצרכים ומערבבים בתוך הסיר?

תודה

 

אין הבדלופל לימון
עבר עריכה על ידי ופל לימון בתאריך ט' בחשוון תשפ"ה 6:56

לפעמים כשמערבבים תבלינים בשמן הפיזור הוא טוב יותר מאשר אם רק בוזקים תבלינים יבשים

ראיתי את זה בעיקר במתכונים שאי אפשר לערבב טוביראת גאולה

או שלא כדאי לערבב,

כמו דגים או קציצות.


המתכון לא נפתח לי, אז אני לא יודעת האם זו הסיבה כאן או משהו אחר.

תודה על התשובותנטע321אחרונה
למישהו יש מתתכון לגלידה פשוטה וטעימהה??תודה ל-ה' יתברך

עדיף פרווה

הכי פשוט - סורבהופל לימון

סירופ סוכר יחד עם מיץ או מחית פרי מקפיאים, פעם אחת מקציפים במהלך תהליך ההקפאה וזהו

גלידה עם ביציםמאוהבת בילדי

מקציפים חלבונים וסוכר למרנג

מוסיפים ריצ' ומקציפים

זה הבסיס.

אפשר להוסיף תותים טחונים, או כל פרי אחר.

נס קפה, קקאו, ממרח לוטוס...

רק לשים לב שלא מתאים לנשים בהריוןיעל מהדרום
לק"י


או לכאלה שלא אוכלים ביצים חיות מטעמי בריאות או שלא טעים להם.

תודה רבה!תודה ל-ה' יתברךאחרונה

ותודה על הערה!