שרשור חדש
מה מכינים לשבת?בוקר אור

פה שבת עצלנית

ערב

מרק אפונה

קניידלך

קוסקוס

קבבונים מהמקפיא


בוקר

אנטיפסטי

צ'ולנט

שניצלים מהמקפיא


סדש

ביצים קשות/קציצות טונה, נראה מה נספיק


חלות

פירות

קרמבו לילדים


חצילים בתנור

סלט ירקות

סלט אבוקדו


מישהי מכירה עוגת קונקורד ויכולה לעזור לי?עבודת ה'
אני באמצע להכין ואין לי מספיק קצפת למקלות של המסביב, יש לכם רעיון מה לשים במקום?
הכנתי בעבר הרחוקאילת השחר

את מדברת על הקצפת מהחלבונים למרנג?

אפשר לשים גליליות מסביב.אם הבנים12
אבל כדאי די סמוך להגשה כדי שישארו קרנצ'ים ולא רכים. 
את מתכוונת למרנג שמזלפים ממנו מקלות?ופל לימוןאחרונה

בעייתי משהו

אין אפשרות להכין עוד קצף ולייבש?

מה מכינים לארוחת צהריים?אנונימית כרגע.

אשמח לרעיונות לארוחת צהריים

שמתאימה גם לילדים.

רוצה לבנות תפריט מה אני מכינה כל יום

ושיהיה מגוון.


תודה 

שניצל אורז ושעועית ירוקהאם לשתיים

קוסקוס, קציצות וירקות מוקפצים/מאודים

חזה עוף, פתיתים ושעועית לבנה (מקופסת שימורים 🤭)

מרק עם איטריות סבתא

עוף אורז וירקות בתנור

כנפיים ותפוא בתנור

א. צהריםכי כל פה

בשרי-

עוף עם תפוא ובטטה בסיר אחד

פירה+ שניצל

קציצות ברוטב (כדורי בשר)+ פתיתים

מרק עוף עם אורז/ קוסקוס (במקום עוף אפשר לשים כשהמרק מבעבע ומוכן כבר כדורי בשר מעוף טחון בלי להוביף כלום.. אצלינו זה הכי הולך!)

עוף בתנור+ אורז

חזה עוף מוקפץ

ירקות מוקפצים עם רצועות חזה עוף/ כדורי עוף

כנפיים בתנור

בשר טחון בסילאן+ אורז

קוביות חזה עוף ברוטב


פרווה-

קציצות טונה+ תפוחי אדמה מבושלים

ירקות מאודים+ קוסקוס

דג מכל הסוגים

ציפס+ אורז+ אנטיפסטי


יש מלא אוכל טעים ושווה וצריך רק מרץ להכין🙃

רעיונותאבןישראלאחרונה

לא מיוחדים

פסטה בולונז( אפשר גם עם פתיתים או אורז הילדים אהבו)

מרק עוף( אפשר להוסיף קוסקוס/ אטריות דקות)

פסטה ברוטב עם טונה

אורז עם טונה וסלט עם חמוצים

דג מטוגן עם פתיתים/ אורז

אני לפעמים מכינה להם בריק ביצה מעלי סיגר ותוספת ליד ממש אוהבים אצלי.

פירה ושניצל

צ'יפס ונקנקיות..

להקפיא עוף/דגים ועדו'dn5754

אם מישהו קומה עוף/חזה עוף/דגים

קפואים , בסופר - זה בעיה להחזיר להקפאה אחרי שזה הופשר?

וזה משנה אם קניתי בסופר קפוא או 'טרי'?


תודה רבה

לא מקפיאים אחרי הפשרה כמו שזהשוקולד לבן

אם אתה מפשיר אתה יכול לבשל או לאפות ואז ולהקפיא שוב.

אם קונים טרי אפשר להקפיא מיד

תודה. למה לא? מבחינת טעם? בריאות?dn5754
בריאותשוקולד לבןאחרונה
אומרים שזה ממש יכול להיות מסוכן אפילו, לא כדאי לקחת סיכון
חמין מחמישיכי כל פה

רוצים לצאת מחר אבל מתלבטת מתי להכין את הצשונט.. יצא טוב להכין בחמישי ולשמור במקרר?

הצשונט שלנו בסיר קטן ובדכ מכינה אותו עד שלגמרי מוכן ואז לפליטה לפני שבת.. (בקר, תפוא, בצל ושעועית/ אורז מלא.,)

אפשרות נוספתבאר מרים

להכין את הסיר בחמישי ולא להעמיד אותו, וביול שישי רק להעמיד.

אפשר לתת לו שעה להתבשל על אש טובה ואז להעביר לפלטה להמשך..

)גם אם אתם יוצאים- בטח תחזרו לפחות שעה לפני כניסת שבת...)

כן, רק להרתיח לפני ששמים על פלטה חמהאמת ואמונה
תודה!כי כל פהאחרונה
העמדתי בסוף ב6 בבוקר לשעה ונניח על הפלטה מוקדם.. תודה לכולכם!
האם יש הבדל בין קמח סוגת לבין קמח שטיבלנטע321

על קמח סוגת כתוב שטיבל, אז האם זה אותו דבר?

ואם כן, מה הקטע שיש 2 אריזות שונות?

2 חברות שונות, תשווי את תכולת החלבוןופל לימוןאחרונה
האם מפית נייר זה כמו מסיכהנטע321

אם אני מנקה עם חומרי ניקוי חריפים כמו מסיר שומנים, האם יש הבדל

בין לשים מסיכה כמו שהיה בקורונה לבין לשים מפית או שתיים ולהדק 

עם סלוטייפ?

כןפתית שלג

נסי לשפוך מים לתוך מסיכה ולתוך טישו ותיווכחי

אם את מנסה להמנע מריחות של כימיקליםופל לימוןאחרונה

אף אחת מהאפשרויות לא באמת מוצלחת.

מה עושים עם קמח שיפון?יעל מהדרום

לק"י


הייתי מכינה ממנו לחם/ חלות בשילוב עם עוד קמח.

יש עוד משהו שאפשר? יש לי קילו...

זה קמח שמתאים ללחםופל לימון

הוא כבד מאוד - לחם פומפורניקל למשל טעים מאוד ומכיל בעיקר שיפון, לרוב משלבים עם קמחים אחרים.

ישמר לך הקילו יופי במקרר חבל לדחוף אותו למאפים אחרים שיצאו כבדים בגללו.

זהו. שהוא נשמר יופי במקרר יותר מידי זמן😅יעל מהדרום

לק"י


אולי באמת נחזור לשלב אותו בחלות.

אני פשוט מנסה להפטר ממנו.

ופל לימוןאחרונה
טיגון ספינג וזלביהא.ח

בוקר טוב

שאלתי לגבי טיגון ספינג או זלביה וכדומה.

איך מקבלים בטיגון תוצאה של צבע זהוב בהיר ככל האפשר ולא חום כרגיל וכמובן במצב של עשוי בפנים ?

זכורני שסבתי ז"ל היתה מכינה לביבות בצק זלביה לחנוכה והן היו בהירות מאוד וכל זאת להשערתי למרות שלא טיגנה בשמן עמוק אלא לפי טיגון פשוט במובן הרגיל אצלה

לפני יותר מחמישים שנה.

תודתי נתונה מראש

בשורות טובות

אולי לטגן באיטיות על אש נמוכה?אגוז16

אש גבוהה משחימה מהר את הבצק אבל לא תמיד מבושל בפנים...

אש בינונית...*אשתו של בעלי*

אש נמוכה תגרום לספינג׳ לספוג המון שמן.

אש גבוהה תגרום לספינג׳ להשחים מהר מדי והבפנים עדיין יהיה בצקי.

ולהשגיח כל הזמן על הספינג׳!!

(להניח נייד בצד😉)

טיגון לצבע בהירא.חאחרונה

תודה על התגובה הענינית.

מיתקבל מאוד על הדעת.

מה מכינים לשבת?בוקר אור

אצלנו מחפפים ממש

ערב מרק שעועית עם ציר של קציצות ברוטב שעועית מהמקפיא

קוסקוס מסולת

שניצלים של סבתא מהמקפיא

בוקר

ירקות מוקפצים

פסטה בולונז מאמא

סדש

ביצים קשות


חלות מהמקפיא

עוגת שוקולד מהמקפיא


חצילים בתנור

מטבוחה מהמקפיא

סלט חי

אוכלים בעיקר שאריות, אין לי כוח להשקיעעלמא22

ערב:

מרק עוף עם אטריות

חזה עוף

אורז

מוקפץ

עוגת שמרים

עוגת שוקולד


בוקר:

דג סלמון

פסטה רוזה

פשטידת בצל

בורקסים

סלט חסה עם בולגרית

עוגת גבינה


סלטים קנויים שנשארו מהחג

ב"ה נשארו שאריות מחוה"מ ומהחג. השלמתי עוד קצתיעל מהדרוםאחרונה

לק"י


חלות

סלט גזר קצוץ

סלק

טחינה

חצילים אדומים

חצילים עם פירורי לחם


עוגיות שוקולד ציפס

בראוניז

עוגיות חמאה וריבת חלב

עוגת פאדג'

עוגת תפוזים


ליל שבת:

קוסקוס

מרק שעועית

קציצות בשר מכמה סוגים (בישלתי בחג על הפלטה ונשאר)


יום שבת:

תפו"א בתנור

תפו"א שבושלו על הפלטה בחג

שעועית ירוקה

דג סלמון עם פירורי לחם

קוסקוס

אולי ביצים קשות


סד"ש:

פיצות ביתיות/ בייגלה במילוי פיצה

מועדים לשמחה! מה מכינים לליל הושענא רבהיעל מהדרום

לק"י


או לסעודת פרידה מהסוכה?


אני רוצה להיום בלילה להכין מרק, לחם שום.

מה עוד?

לא משנה מה נכין*אשתו של בעלי*
מטבוחה חייבת להיות על השולחן🍅🍅🍅
לפרידה מהסוכה אני עושה חזה עוף ופתיתיםטארקו
רציתי קרפלך אבל לא יקרה השנה....


לפרידה הסוכהופל לימון

קצצתי שארית פרגיות אפויות לתוף פתיתים שהתבשלו, גזר מגורר ואפונה יצא יאמי

בסוף הכנתייעל מהדרוםאחרונה

לק"י


ללילה- מרק עדשים, לחמניות שום, טחינה, ירקות חתוכים.

ליום- פיצות, סלט ירקות ווופל בלגי.

2 שאלות על שניצליםנטע321

הבנתי שעדיף לשים את השניצלים אחרי הטיגון על רשת. אבל גם אם אני עושה את זה,

עדיין נשאר שמן בשניצלים שאפשר להוריד אם מועכים אותם עם נייר סופג, אז האם

למעוך עם נייר סופג?

 

ושאלה שניה - אם לא אוכלים ב-5-10 דקות אחרי הטיגון ואז זה כבר מתחיל להיות קר, 

איך שומרים עליהם להיות חמים?

 

תודה!

 

2. לכסות בנייר כסף אולייעל מהדרום
אבל אז יהיה לה אדים....אם לשתיים
צריך להחליט אם רוצים חם וקצת רטוב או קר וקריספי. בכל מקרה הכי כדאי לאכול אותם טריים ודי. או להעביר לחימום קצר בתנור לפני האכילה
אפשר בנייר סופג ואז בנייר כסףיעל מהדרום
לק"י


אבל אפשר באמת לחמם קצת לפני האוכל.

הבנתי שכל הקטע בלשים שניצלים על רשת זה בשבילbinbin
לשמור על קריספיות.. כששמים בצלחת או על נייר אפיה השניצל נהיה רטוב ולח ורך כזה 
מה פתאום למעוךופל לימון

שמים על רשת בעמידה, לא בערימה, כך שאריות השמן מטפטפות והציפוי נותר קריספי.

אפשר לחמם על פלטה ללא כיסוי ולא בערימה כדי שהאדים לא ירככו את הציפוי

סליחה על חוצפתי,ימח שם עראפת
אבל אתם זוכרים שזה בסך הכל שניצלים..?
יש שניצל ויש שניצלופל לימון
הכל נכנס בפיתהימח שם עראפתאחרונה
שיתוףנטע321

הכנתי מספר פעמים עוגת שמרים שוקולד עם אבקת קקאו של עלית.

היום ניסיתי פעם ראשונה עם אלמנדוס ויצא יותר טוב.

לא הבדל של שמיים וארץ, אבל נניח 20 אחוז יותר טוב.

 

טוב לשמוע, ראיתי את המוצר הזה והתלבטתיופל לימוןאחרונה
חג צמוד לשבת... מה בתכנון?חדשה,,
לנסוע😉יעל מהדרום
הכי כיףףףחדשה,,
חג נסעתי להוריםבוקר אור

שבת עכשיו בעלי הודיע שהוא יוצא אז נעשה בע"ה בבית

הלוואי שנספיק הכל כי אין אוכל בבית וצריך עוד לעשות קניות..

ערב

מרק כתום

פיצה ביתית מהבצק של החלות

פסטה מוקרמת/משהו חלבי אחר?


בוקר

קבבונים מהמקפיא

אנטיפסטי

בורגול עם בצל ופטריות


סדש

שאריות מהערב

ביצים קשות לילדים


חלות

עוגיות שוקולד מהמקפיא

עוגת גבינה ובסקוויטים


חצילים בתנור

אולי קוביות בטטה בתנור

מטבוחה?

היו צריכים להגיע אורחיםאבןישראל

בסוף לא,

די פשוט

לערב:

סלמון נכין היום

קוסקוס מרק עוף ופקיילה מהחג


בוקר:

בשרים על מחבת פסים שנשארו מהחג

נוסיף בורקס בשר ושעועית ירוקה.

נוסיף חציל מטוגן ומטבוחה

עוגת בסקויטים

עוגת תפוזים

נשארו כדורי שוקולד

זהו נראה לי

חג נסענוטארקו

ושבת סופסוף היינו בבית אחרי מלאאא זמן שלא..

והיה אוכל דיי מצומצם אבל טעים😋


ליל שבת

חלות ביתיות וסלטים- מטבוחה, פסטו, זיתים וחציל

מרק בצל בשרי

שניצלים טריים(הכנו אותם דקה לשבת בערך)

פירה(כנל)


בוקר שבת

חלות וסלטים כנל

חצילים ממולאים(מהמקפיא, הכנתי כמות גדולה והקפאתי חצי)

אורז צהוב


סדש

לחם שום

פסטה שמנת שנשארה מיום שישי


עוגיות קוואקר מהחג

עוגת שמרים שווההה מהמקפיא


זהו..

מה זה חציל ממולא?יעל מהדרום
ככה-טארקו

פורסת חציל לאורך, מטגנת לריכוך, מכינה רוטב עגבניות הכי רגיל(בצל מטוגן, שום, רסק..)

תערובת בשר- הפרשתי חלק מהבצל של הרוטב+בשר טחון+תיבול, ערבבתי טוב ואז הנחתי כפית של זה על כל פרוסת חציל, גלגלתי ודחפתי לסיר. בישול איזה חצי שעה שהכל התייצב והבשר מוכן ושלום..

הכנתי בסוטאז ענק, הכי נוח.

זה יחסית עבודה אבל לא מאוד ויוצא סיר של הביוקר, אני מכינה את זה כשבא לי מפנק..

מכירה את הרעיון.יעל מהדרום
נשמע טעים..ילדה של אבא
מה ההבדל ממוסקא?
זה נשמע אותו רעיוןיעל מהדרום
לק"י


רק שנראה לי שבמוסקה עושים סנדוויץ' עם 2 פרוסות חציל, ולא חציל מגולגל.

לא בתנור, ולא סנדוויצ'ים/שכבות..טארקו
מה זה מרק בצל בשרי?תוהה לעצמי
פשוט היה לנו ציר הודו במקפיא.. זה נתן למרקטארקו

עוד עומק והיה ממש מוצלח.

פעם אחרת הכנתי מרק בצל עם חתיכות בקר בבישול ארוך, גם היה מוצלח.

נשמע מעולהתוהה לעצמיאחרונה
2 שאלות על בשרנטע321

מי שאומר שבשר קפוא פחות טוב משמעותית מבשר טרי - האם זה נכון לגבי

כל החברות של הבשר הקפוא, או שיש חברות של בשר קפוא שאצלן זה פחות או יותר באותה רמה?

 

ושאלה שניה - אם אני קונה בשר טרי מקצביה ומקפיאה (עד חודש), האם זה מעביר את הבשר לקטגוריה

של בשר קפוא שמשמעותית פחות טוב, או שזה עדיין פחות או יותר כמו בשר טרי? ואם זה עדיין פחות או יותר

כמו בשר טרי, למה זה שונה מקניית בשר קפוא?

 

תודה ושנה טובה!

בשר קפוא לאו דווקא פחות טוב מבשר טריבוריס

רק חשוב שהוא הוקפא במפעל ובפעם הבאה שהוא יופשר זה לפני הבישול.

כשאת קונה טרי ומקפיאה זה פחות טוב כי זה לא ההקפאה שהבשר עובר במפעל שהיא הקפאה עמוקה.

בשר טרי מכינים טרי

לפעמים הבשר הקפוא עובר איזה עיבוד לפני ההקפאהופל לימון

מה שעושה אותו פחות איכותי לדעתי.

לקחת ולהקפיא נתח בשר כמות שהוא, כנראה שבתעשיה הליך ההקפאה טוב יותר מזה שבבית

בקר או עוף?נקדימון

בבקר אין דבר כזה טרי בארץ שלנו. מה שמוכרים לך כ"טרי" עבר הקפאה והפשרה לפחות פעם אחת, ולכן זה סופר משמעותי לגבי הקפאות נוספות.
 

לגבי עופות, במשך השנה מה שמוכרים כטרי הוא אכן טרי, אבל לפני החגים וכשיש עומסים גדולים אז הרבה פעמים ה"טרי" הוא למעשה מופשר. גם כאן, זה משמעותי לעניין הקפאות נוספות.

 

להקפאה יש משמעות הן מבחינת ההשפעה על הבשר עצמו, והן מצד זה שמדובר בבשר מתוקף ישן יותר.
 

ואני אומר את זה בתור אחד שעבד בקצביה תקופה.

נתוני משרד החקלאות מציגים מידע שקרי על בשר טרי?פ.א.
פחות מ50 אחוז נשחט בישראלנקדימון

ורוב מה שנשחט בארץ, כלומר מה שטרי באמת, הולך למלונות ומסעדות ודומיהם. מה שלך מוכרים בחנות, זה שמיים וארץ.

אתה כתבת אין דבר כזה טרי בארץ. ומתברר שיש טרי …פ.א.

וכן אפשר לאכול טרי בארץ…

כי אין בחנויותנקדימוןאחרונה

מעט מאוד ונדיר מאוד.

הטרי הולך למסעדות ומלונות.

כמה עולה גז לשעהרועישםטוב

שלום,

כמה עולה בערך שעה של גז בכיריים, נניח עוצמה קטנה או בינונית?

חיפשתי קצת בגוגל ולא הצלחתי למצוא תשובה.

מה לא בסדר בתשובה שקיבלת כבר?פ.א.
ChatGPT נחשב למקור אמין?!גבר יהודי
זה מפורסם שהוא ממציא תשובות שהרבה פעמים לא נכונות!
בדקתי מדגמיתפ.א.אחרונה
המחירים סביב 15-16 ש״ח למ״ק באספקה מרכזית בבית משותף.  
עוגת שוקולד? פאדג שוקולד?הרפיה

אכלנו באיזשהוא מקום עוגת שוקולד מאד שוקולדית, בלי קמח או עם מעט מאד קמח, עם אגוזים, וזה היה פרווה. המרקם היה רך, נימוח.

מנסה למצוא מתכון שיענה על ההגדרות האלה, ובינתיים לא מצליחה

אשמח לעזרה... תודה

אני מחפשת מתכון פרווההרפיה
נראה לי שזה פודנט שוקולדיעל מהדרום
לק"י


מה שהרבה קוראים סופלה.

פצצת שוקולדופל לימון
יש לקרין גורןסוף טוב

עוגה שנקראת קטסטרופה

יכול להתאים אולי למה שמתואר

איך אתם מתארגנים לכיפור מבחינת ארוחות?חדשה,,

מה לסעודה מפסקת?

מה לצאת הצום?

מה לילדים במהלך הצום?


בינתיים הפשרתי חזה עוף לשניצלים, אכין פסטה אדומה, סלט כרוב וטחינה.. פיתות..

חטיפים לילדים, עוגות למחר בבוקר שנשארו לי מראש השנה..


מנסה למקד את עצמי.. אשמח לתובנות 🙏

שאלה יפהארץ השוקולד

לחמניות,

כרעיים עם ג'ינג'ר למנה עיקרית.

לא יודע עדיין לגבי השאר

כרעיים עם ג'ינג'ר נשמע טעיםםםחדשה,,
אני חושבת ככה-עלמא22

למפסקת:

מרק עוף

פרגיות / חזה עוף

אורז

שעועית ירוקה

סלט ירקות


לצאת הצום:

מיץ תפוזים

קפה

עוגת גבינה


לבת השלוש וחצי במהלך הצום:

כרגע היא חולה, ולא אוכלת יותר מידי, אבל בכל מקרה לא תכננו להשאיר פלטה בשבילה, יש לחם, חלה, ממרחים, פסטרמה, ירקות, נשנושים במהלך היום 

פּסטרמה זה רעיון מעולה לילדים! תודה!יעל מהדרום
לק"י


בתקווה שנגיע לסופר מחר.

בד''כ מכינה מרק עוף עם הרבה ירקות לצהרייםחילזון 123אחרונה

לפעמים עם קרפלך ביתיים או קנויים.

 

למפסקת עוף מבושל בחומוס, אורז, סלט.

לפעמים עוד משהו בשרי, תלוי מי צם ומי נמצא.
 

לצום עצמו או מחממת להם את השאריות מהמפסקת

או מבשלת חבילת פסטה בלי כלום ונקנקיות או משהו כזה.
 

אולי ביצים קשות וכד' ל''סעודה שלישית'' לילדים, שלא יהיו רעבים כשהצום יוצא
 

לצאת הצום כל אחד אוכל משהו אחר בשרי/חלבי.

בד''כ יש לפתן ואיזה עוגיות.

סלט חצילים כמו באולמות?יהלומה..

יש למישהי מתכון לסלט קוביות חצילים ברוטב בקטנה?

איזה סלט זה?יעל מהדרום

לק"י


אפשר להכין רוטב עגבניות כמו של פסטה ולבשל בפנים קוביות חצילים.

אפשר לטגן או לאפות קוביות חצילים ולבשל יחד עם הרוטב לזמן קצר.

אפשר לערבב קוביות חצילים אפויות או מטוגנות עם שום, פפריקה, מלח, כמון ורסק.

נשמע כמו האחרון תודה!יהלומה..
..advfbאחרונה
אני ושאלות הקפאה🙈🙈ברונזה

מטבוחה ביתית עובדת במקפיא?

ואני רוצה להכין חצילים במיונז גם עובד במקפיא? מישהי ניסתה?

אשמח גם למתכון מוצלח לזה

ואחרון חביב - מתכון לסלמון אפוי שיהיה טוב גם אחרי הקפאה

תודה לכולם🙏🏼🙏🏼

מטבוחה עוברת הקפאה מעולה(אהבת עולם)
עונהבאר מרים

מטבוחה ביתית קופאת מעולה!

חצילים - אני מרסקת ומוסיפה לימון ותבלינים ומקפיאה.

את המיונז מוסיפה אחרי ההפשרה.


לגבי הסלמון - אני מתבלת ומקפיאה לפני אפיה.

אפשר בחג לאפות מעולה על הפלטה - להפשיר ולשים על הפלטה מכוסה היטב לדעה בערב )אם זה לשבת אז לשים את זה עוד בחג...)

תודה!! רעיון על הפלטהברונזה
תודה גם ל @(אהבת עולם)
מנצלש לרגעבוריס
גזר וסלק מרוקאים ניתן להקפיא?
גזר- נראה לי שאפשר לזמן קצריעל מהדרום
לק"י


סלק- אני לא אהבתי את המרקם אחרי ההקפאה.

תודהבוריס
לדעתי המרקם של שניהם פחות מוצלח אחרי הקפאהתוהה לעצמי
סלק מבושל (הסגול) מחזיק שבועיים במקררהמקורית
לא צריך להקפיא לדעתי
סלמון נראה לי פחות מוצלחחילזון 123
לגבי חציליםשלומית.

מה שאני עושה ויוצא מעולה:

מכינה קוביות חצילים עם שמן ומלח בתנור ומקפיאה

אח"כ מוציאה, מחממת במחבת ומטבלת. זה ממש "מרענן" אותם

(נגיד השבוע טיגנטי במחבת בצל, הוספתי את החצילים המופשרים ורסק עגבניות ויצא מעולה)

👍רעיוןברונזה
עוף מוכן במקפיא גם הולך?ברונזה
יש לכם מתכון שעשיתם ועבד טוב?
כן, בטח(אהבת עולם)

בתנור או בסיר?


בשניהם אני אוהבת לשים סילאן, רוטב סויה, רוטב צ'ילי, מלח, פלפל ופפריקה.

בתבנית בד"כ משמנת, שמה בצל למטה בתבנית, מעליו את העוף ואז שופכת את הרוטב. אפשר גם לשים הכל בקערה, לערבב טוב ולשפוך לתבנית.

בסער אני מטגנת בצל, מוסיפה את העוף לעוד טיגון ואז מתבלת ומוסיפה מים בכמות.

(אני אוהבת להכין ברוטב תוספות- תפו"א, בטטות, אפונה, אז אני שמה כמות של מים ואם רוצה להקפיא, מקפיאה רוטב בנפרד)

מקפיאה גם את הירקות?ברונזה

רוצה בעיקר בתנור

תודה על המתכון!

לא(אהבת עולם)
מקפיאה רוטב ואז מפשירה ושמה בו את הירקות שרוצה.
המתכון שלנו לסלמון-שוב חוזר הניגון

לערבב בכלי-

שמן זית

מיץ לימון

דבש

חרדל

שום כתוש

מלח-פלפל

טימין קצוץ


למרוח על הסלמון היטב,

לתת לו לשרות בזה לפחות 20 דקות

ולתנור אפיה- להזהר שלא יתייבש!

אפשר להקפיא מוכן אבל אז עלול להתייבש על הפלטה.

ממליצה להכין בערב חג כי זה באמת כלום עבודה. אפשר להכין את המרינדה מראש ואז רק להכניס לתנור בערב החג.


ללקק את האצבעות! מתכון מנצח תמיד.

תודה יקירה! עזרת לי ממש עם כל הפירוט!ברונזה
מה הכמויות של שמן זית/לימון/דבש/חרדל? או היחסאוריןאחרונה

ביניהם?

מטבוחה עוברת הקפאה מעולהטארקו

חצילים הייתי מקפיאה קלויים ומוסיפה מיונז בהפשרה

סלמון נראה לי כל סוג יעבוד..

3 ק"ג עגבניות מגינפשי תערוג
משכנתא
יש איזה דרך להכין תפוחי אדמהתלמים
על הפלטה שיצא טוב?
את מתכוונת לבשל על הפלטה?ופל לימון

מניחה שפירה דוקא יכול לצאת טוב.

מעבר לזה תפוחי אדמה אנה מתחממים טוב

תודה!תלמיםאחרונה
כן.יעל מהדרום

לק"י


לחתוך לפרוסות דקות או קוביות קטנות, לערבב עם שמן ותבלינים.

לשים בתבנית חד"פ (בכלי אמיתי זה ייקח יותר זמן, אבל אפשרי), לשפוך בצד קצת מים רותחים.

לכסות היטב בנייר כסף ומגבת.


נראה לי שאצלינו הם התבשלו תוך שעה וחצי בערך. אבל קחי טווח ביטחון. מקסימום תורידו מהפלטה ותשימו שוב לפני הסעודה.

מעולה תודה!תלמים