פה שבת עצלנית
ערב
מרק אפונה
קניידלך
קוסקוס
קבבונים מהמקפיא
בוקר
אנטיפסטי
צ'ולנט
שניצלים מהמקפיא
סדש
ביצים קשות/קציצות טונה, נראה מה נספיק
חלות
פירות
קרמבו לילדים
חצילים בתנור
סלט ירקות
סלט אבוקדו
פה שבת עצלנית
ערב
מרק אפונה
קניידלך
קוסקוס
קבבונים מהמקפיא
בוקר
אנטיפסטי
צ'ולנט
שניצלים מהמקפיא
סדש
ביצים קשות/קציצות טונה, נראה מה נספיק
חלות
פירות
קרמבו לילדים
חצילים בתנור
סלט ירקות
סלט אבוקדו
את מדברת על הקצפת מהחלבונים למרנג?
בעייתי משהו
אין אפשרות להכין עוד קצף ולייבש?
אשמח לרעיונות לארוחת צהריים
שמתאימה גם לילדים.
רוצה לבנות תפריט מה אני מכינה כל יום
ושיהיה מגוון.
תודה
קוסקוס, קציצות וירקות מוקפצים/מאודים
חזה עוף, פתיתים ושעועית לבנה (מקופסת שימורים 🤭)
מרק עם איטריות סבתא
עוף אורז וירקות בתנור
כנפיים ותפוא בתנור
בשרי-
עוף עם תפוא ובטטה בסיר אחד
פירה+ שניצל
קציצות ברוטב (כדורי בשר)+ פתיתים
מרק עוף עם אורז/ קוסקוס (במקום עוף אפשר לשים כשהמרק מבעבע ומוכן כבר כדורי בשר מעוף טחון בלי להוביף כלום.. אצלינו זה הכי הולך!)
עוף בתנור+ אורז
חזה עוף מוקפץ
ירקות מוקפצים עם רצועות חזה עוף/ כדורי עוף
כנפיים בתנור
בשר טחון בסילאן+ אורז
קוביות חזה עוף ברוטב
פרווה-
קציצות טונה+ תפוחי אדמה מבושלים
ירקות מאודים+ קוסקוס
דג מכל הסוגים
ציפס+ אורז+ אנטיפסטי
יש מלא אוכל טעים ושווה וצריך רק מרץ להכין🙃
לא מיוחדים
פסטה בולונז( אפשר גם עם פתיתים או אורז הילדים אהבו)
מרק עוף( אפשר להוסיף קוסקוס/ אטריות דקות)
פסטה ברוטב עם טונה
אורז עם טונה וסלט עם חמוצים
דג מטוגן עם פתיתים/ אורז
אני לפעמים מכינה להם בריק ביצה מעלי סיגר ותוספת ליד ממש אוהבים אצלי.
פירה ושניצל
צ'יפס ונקנקיות..
אם מישהו קומה עוף/חזה עוף/דגים
קפואים , בסופר - זה בעיה להחזיר להקפאה אחרי שזה הופשר?
וזה משנה אם קניתי בסופר קפוא או 'טרי'?
תודה רבה
אם אתה מפשיר אתה יכול לבשל או לאפות ואז ולהקפיא שוב.
אם קונים טרי אפשר להקפיא מיד
רוצים לצאת מחר אבל מתלבטת מתי להכין את הצשונט.. יצא טוב להכין בחמישי ולשמור במקרר?
הצשונט שלנו בסיר קטן ובדכ מכינה אותו עד שלגמרי מוכן ואז לפליטה לפני שבת.. (בקר, תפוא, בצל ושעועית/ אורז מלא.,)
להכין את הסיר בחמישי ולא להעמיד אותו, וביול שישי רק להעמיד.
אפשר לתת לו שעה להתבשל על אש טובה ואז להעביר לפלטה להמשך..
)גם אם אתם יוצאים- בטח תחזרו לפחות שעה לפני כניסת שבת...)
אם אני מנקה עם חומרי ניקוי חריפים כמו מסיר שומנים, האם יש הבדל
בין לשים מסיכה כמו שהיה בקורונה לבין לשים מפית או שתיים ולהדק
עם סלוטייפ?
נסי לשפוך מים לתוך מסיכה ולתוך טישו ותיווכחי
אף אחת מהאפשרויות לא באמת מוצלחת.
לק"י
הייתי מכינה ממנו לחם/ חלות בשילוב עם עוד קמח.
יש עוד משהו שאפשר? יש לי קילו...
הוא כבד מאוד - לחם פומפורניקל למשל טעים מאוד ומכיל בעיקר שיפון, לרוב משלבים עם קמחים אחרים.
ישמר לך הקילו יופי במקרר חבל לדחוף אותו למאפים אחרים שיצאו כבדים בגללו.
לק"י
אולי באמת נחזור לשלב אותו בחלות.
אני פשוט מנסה להפטר ממנו.
ופל לימוןאחרונהבוקר טוב
שאלתי לגבי טיגון ספינג או זלביה וכדומה.
איך מקבלים בטיגון תוצאה של צבע זהוב בהיר ככל האפשר ולא חום כרגיל וכמובן במצב של עשוי בפנים ?
זכורני שסבתי ז"ל היתה מכינה לביבות בצק זלביה לחנוכה והן היו בהירות מאוד וכל זאת להשערתי למרות שלא טיגנה בשמן עמוק אלא לפי טיגון פשוט במובן הרגיל אצלה
לפני יותר מחמישים שנה.
תודתי נתונה מראש
בשורות טובות
אש גבוהה משחימה מהר את הבצק אבל לא תמיד מבושל בפנים...
אש נמוכה תגרום לספינג׳ לספוג המון שמן.
אש גבוהה תגרום לספינג׳ להשחים מהר מדי והבפנים עדיין יהיה בצקי.
ולהשגיח כל הזמן על הספינג׳!!
(להניח נייד בצד😉)
תודה על התגובה הענינית.
מיתקבל מאוד על הדעת.
אצלנו מחפפים ממש
ערב מרק שעועית עם ציר של קציצות ברוטב שעועית מהמקפיא
קוסקוס מסולת
שניצלים של סבתא מהמקפיא
בוקר
ירקות מוקפצים
פסטה בולונז מאמא
סדש
ביצים קשות
חלות מהמקפיא
עוגת שוקולד מהמקפיא
חצילים בתנור
מטבוחה מהמקפיא
סלט חי
ערב:
מרק עוף עם אטריות
חזה עוף
אורז
מוקפץ
עוגת שמרים
עוגת שוקולד
בוקר:
דג סלמון
פסטה רוזה
פשטידת בצל
בורקסים
סלט חסה עם בולגרית
עוגת גבינה
סלטים קנויים שנשארו מהחג
לק"י
חלות
סלט גזר קצוץ
סלק
טחינה
חצילים אדומים
חצילים עם פירורי לחם
עוגיות שוקולד ציפס
בראוניז
עוגיות חמאה וריבת חלב
עוגת פאדג'
עוגת תפוזים
ליל שבת:
קוסקוס
מרק שעועית
קציצות בשר מכמה סוגים (בישלתי בחג על הפלטה ונשאר)
יום שבת:
תפו"א בתנור
תפו"א שבושלו על הפלטה בחג
שעועית ירוקה
דג סלמון עם פירורי לחם
קוסקוס
אולי ביצים קשות
סד"ש:
פיצות ביתיות/ בייגלה במילוי פיצה
לק"י
או לסעודת פרידה מהסוכה?
אני רוצה להיום בלילה להכין מרק, לחם שום.
מה עוד?
קצצתי שארית פרגיות אפויות לתוף פתיתים שהתבשלו, גזר מגורר ואפונה יצא יאמי
לק"י
ללילה- מרק עדשים, לחמניות שום, טחינה, ירקות חתוכים.
ליום- פיצות, סלט ירקות ווופל בלגי.
הבנתי שעדיף לשים את השניצלים אחרי הטיגון על רשת. אבל גם אם אני עושה את זה,
עדיין נשאר שמן בשניצלים שאפשר להוריד אם מועכים אותם עם נייר סופג, אז האם
למעוך עם נייר סופג?
ושאלה שניה - אם לא אוכלים ב-5-10 דקות אחרי הטיגון ואז זה כבר מתחיל להיות קר,
איך שומרים עליהם להיות חמים?
תודה!
אבל אפשר באמת לחמם קצת לפני האוכל.
שמים על רשת בעמידה, לא בערימה, כך שאריות השמן מטפטפות והציפוי נותר קריספי.
אפשר לחמם על פלטה ללא כיסוי ולא בערימה כדי שהאדים לא ירככו את הציפוי
שבת עכשיו בעלי הודיע שהוא יוצא אז נעשה בע"ה בבית
הלוואי שנספיק הכל כי אין אוכל בבית וצריך עוד לעשות קניות..
ערב
מרק כתום
פיצה ביתית מהבצק של החלות
פסטה מוקרמת/משהו חלבי אחר?
בוקר
קבבונים מהמקפיא
אנטיפסטי
בורגול עם בצל ופטריות
סדש
שאריות מהערב
ביצים קשות לילדים
חלות
עוגיות שוקולד מהמקפיא
עוגת גבינה ובסקוויטים
חצילים בתנור
אולי קוביות בטטה בתנור
מטבוחה?
בסוף לא,
די פשוט
לערב:
סלמון נכין היום
קוסקוס מרק עוף ופקיילה מהחג
בוקר:
בשרים על מחבת פסים שנשארו מהחג
נוסיף בורקס בשר ושעועית ירוקה.
נוסיף חציל מטוגן ומטבוחה
עוגת בסקויטים
עוגת תפוזים
נשארו כדורי שוקולד
זהו נראה לי
ושבת סופסוף היינו בבית אחרי מלאאא זמן שלא..
והיה אוכל דיי מצומצם אבל טעים😋
ליל שבת
חלות ביתיות וסלטים- מטבוחה, פסטו, זיתים וחציל
מרק בצל בשרי
שניצלים טריים(הכנו אותם דקה לשבת בערך)
פירה(כנל)
בוקר שבת
חלות וסלטים כנל
חצילים ממולאים(מהמקפיא, הכנתי כמות גדולה והקפאתי חצי)
אורז צהוב
סדש
לחם שום
פסטה שמנת שנשארה מיום שישי
עוגיות קוואקר מהחג
עוגת שמרים שווההה מהמקפיא
זהו..
פורסת חציל לאורך, מטגנת לריכוך, מכינה רוטב עגבניות הכי רגיל(בצל מטוגן, שום, רסק..)
תערובת בשר- הפרשתי חלק מהבצל של הרוטב+בשר טחון+תיבול, ערבבתי טוב ואז הנחתי כפית של זה על כל פרוסת חציל, גלגלתי ודחפתי לסיר. בישול איזה חצי שעה שהכל התייצב והבשר מוכן ושלום..
הכנתי בסוטאז ענק, הכי נוח.
זה יחסית עבודה אבל לא מאוד ויוצא סיר של הביוקר, אני מכינה את זה כשבא לי מפנק..
מכירה את הרעיון.יעל מהדרוםרק שנראה לי שבמוסקה עושים סנדוויץ' עם 2 פרוסות חציל, ולא חציל מגולגל.
עוד עומק והיה ממש מוצלח.
פעם אחרת הכנתי מרק בצל עם חתיכות בקר בבישול ארוך, גם היה מוצלח.
מי שאומר שבשר קפוא פחות טוב משמעותית מבשר טרי - האם זה נכון לגבי
כל החברות של הבשר הקפוא, או שיש חברות של בשר קפוא שאצלן זה פחות או יותר באותה רמה?
ושאלה שניה - אם אני קונה בשר טרי מקצביה ומקפיאה (עד חודש), האם זה מעביר את הבשר לקטגוריה
של בשר קפוא שמשמעותית פחות טוב, או שזה עדיין פחות או יותר כמו בשר טרי? ואם זה עדיין פחות או יותר
כמו בשר טרי, למה זה שונה מקניית בשר קפוא?
תודה ושנה טובה!
רק חשוב שהוא הוקפא במפעל ובפעם הבאה שהוא יופשר זה לפני הבישול.
כשאת קונה טרי ומקפיאה זה פחות טוב כי זה לא ההקפאה שהבשר עובר במפעל שהיא הקפאה עמוקה.
בשר טרי מכינים טרי
מה שעושה אותו פחות איכותי לדעתי.
לקחת ולהקפיא נתח בשר כמות שהוא, כנראה שבתעשיה הליך ההקפאה טוב יותר מזה שבבית
בבקר אין דבר כזה טרי בארץ שלנו. מה שמוכרים לך כ"טרי" עבר הקפאה והפשרה לפחות פעם אחת, ולכן זה סופר משמעותי לגבי הקפאות נוספות.
לגבי עופות, במשך השנה מה שמוכרים כטרי הוא אכן טרי, אבל לפני החגים וכשיש עומסים גדולים אז הרבה פעמים ה"טרי" הוא למעשה מופשר. גם כאן, זה משמעותי לעניין הקפאות נוספות.
להקפאה יש משמעות הן מבחינת ההשפעה על הבשר עצמו, והן מצד זה שמדובר בבשר מתוקף ישן יותר.
ואני אומר את זה בתור אחד שעבד בקצביה תקופה.
ורוב מה שנשחט בארץ, כלומר מה שטרי באמת, הולך למלונות ומסעדות ודומיהם. מה שלך מוכרים בחנות, זה שמיים וארץ.
וכן אפשר לאכול טרי בארץ…
מעט מאוד ונדיר מאוד.
הטרי הולך למסעדות ומלונות.
שלום,
כמה עולה בערך שעה של גז בכיריים, נניח עוצמה קטנה או בינונית?
חיפשתי קצת בגוגל ולא הצלחתי למצוא תשובה.
אכלנו באיזשהוא מקום עוגת שוקולד מאד שוקולדית, בלי קמח או עם מעט מאד קמח, עם אגוזים, וזה היה פרווה. המרקם היה רך, נימוח.
מנסה למצוא מתכון שיענה על ההגדרות האלה, ובינתיים לא מצליחה
אשמח לעזרה... תודה
מה שהרבה קוראים סופלה.
עוגה שנקראת קטסטרופה
יכול להתאים אולי למה שמתואר
מה לסעודה מפסקת?
מה לצאת הצום?
מה לילדים במהלך הצום?
בינתיים הפשרתי חזה עוף לשניצלים, אכין פסטה אדומה, סלט כרוב וטחינה.. פיתות..
חטיפים לילדים, עוגות למחר בבוקר שנשארו לי מראש השנה..
מנסה למקד את עצמי.. אשמח לתובנות 🙏
לחמניות,
כרעיים עם ג'ינג'ר למנה עיקרית.
לא יודע עדיין לגבי השאר
למפסקת:
מרק עוף
פרגיות / חזה עוף
אורז
שעועית ירוקה
סלט ירקות
לצאת הצום:
מיץ תפוזים
קפה
עוגת גבינה
לבת השלוש וחצי במהלך הצום:
כרגע היא חולה, ולא אוכלת יותר מידי, אבל בכל מקרה לא תכננו להשאיר פלטה בשבילה, יש לחם, חלה, ממרחים, פסטרמה, ירקות, נשנושים במהלך היום
בתקווה שנגיע לסופר מחר.
לפעמים עם קרפלך ביתיים או קנויים.
למפסקת עוף מבושל בחומוס, אורז, סלט.
לפעמים עוד משהו בשרי, תלוי מי צם ומי נמצא.
לצום עצמו או מחממת להם את השאריות מהמפסקת
או מבשלת חבילת פסטה בלי כלום ונקנקיות או משהו כזה.
אולי ביצים קשות וכד' ל''סעודה שלישית'' לילדים, שלא יהיו רעבים כשהצום יוצא
לצאת הצום כל אחד אוכל משהו אחר בשרי/חלבי.
בד''כ יש לפתן ואיזה עוגיות.
יש למישהי מתכון לסלט קוביות חצילים ברוטב בקטנה?
לק"י
אפשר להכין רוטב עגבניות כמו של פסטה ולבשל בפנים קוביות חצילים.
אפשר לטגן או לאפות קוביות חצילים ולבשל יחד עם הרוטב לזמן קצר.
אפשר לערבב קוביות חצילים אפויות או מטוגנות עם שום, פפריקה, מלח, כמון ורסק.
תודה!יהלומה..מטבוחה ביתית עובדת במקפיא?
ואני רוצה להכין חצילים במיונז גם עובד במקפיא? מישהי ניסתה?
אשמח גם למתכון מוצלח לזה
ואחרון חביב - מתכון לסלמון אפוי שיהיה טוב גם אחרי הקפאה
תודה לכולם🙏🏼🙏🏼
מטבוחה ביתית קופאת מעולה!
חצילים - אני מרסקת ומוסיפה לימון ותבלינים ומקפיאה.
את המיונז מוסיפה אחרי ההפשרה.
לגבי הסלמון - אני מתבלת ומקפיאה לפני אפיה.
אפשר בחג לאפות מעולה על הפלטה - להפשיר ולשים על הפלטה מכוסה היטב לדעה בערב )אם זה לשבת אז לשים את זה עוד בחג...)
סלק- אני לא אהבתי את המרקם אחרי ההקפאה.
מה שאני עושה ויוצא מעולה:
מכינה קוביות חצילים עם שמן ומלח בתנור ומקפיאה
אח"כ מוציאה, מחממת במחבת ומטבלת. זה ממש "מרענן" אותם
(נגיד השבוע טיגנטי במחבת בצל, הוספתי את החצילים המופשרים ורסק עגבניות ויצא מעולה)
בתנור או בסיר?
בשניהם אני אוהבת לשים סילאן, רוטב סויה, רוטב צ'ילי, מלח, פלפל ופפריקה.
בתבנית בד"כ משמנת, שמה בצל למטה בתבנית, מעליו את העוף ואז שופכת את הרוטב. אפשר גם לשים הכל בקערה, לערבב טוב ולשפוך לתבנית.
בסער אני מטגנת בצל, מוסיפה את העוף לעוד טיגון ואז מתבלת ומוסיפה מים בכמות.
(אני אוהבת להכין ברוטב תוספות- תפו"א, בטטות, אפונה, אז אני שמה כמות של מים ואם רוצה להקפיא, מקפיאה רוטב בנפרד)
רוצה בעיקר בתנור
תודה על המתכון!
לערבב בכלי-
שמן זית
מיץ לימון
דבש
חרדל
שום כתוש
מלח-פלפל
טימין קצוץ
למרוח על הסלמון היטב,
לתת לו לשרות בזה לפחות 20 דקות
ולתנור אפיה- להזהר שלא יתייבש!
אפשר להקפיא מוכן אבל אז עלול להתייבש על הפלטה.
ממליצה להכין בערב חג כי זה באמת כלום עבודה. אפשר להכין את המרינדה מראש ואז רק להכניס לתנור בערב החג.
ללקק את האצבעות! מתכון מנצח תמיד.
ביניהם?
חצילים הייתי מקפיאה קלויים ומוסיפה מיונז בהפשרה
סלמון נראה לי כל סוג יעבוד..
מניחה שפירה דוקא יכול לצאת טוב.
מעבר לזה תפוחי אדמה אנה מתחממים טוב
לק"י
לחתוך לפרוסות דקות או קוביות קטנות, לערבב עם שמן ותבלינים.
לשים בתבנית חד"פ (בכלי אמיתי זה ייקח יותר זמן, אבל אפשרי), לשפוך בצד קצת מים רותחים.
לכסות היטב בנייר כסף ומגבת.
נראה לי שאצלינו הם התבשלו תוך שעה וחצי בערך. אבל קחי טווח ביטחון. מקסימום תורידו מהפלטה ותשימו שוב לפני הסעודה.