שרשור חדש
איך לוקחים תבלינים, בלי לקחת את 'כל הבית'?הסטורי
אם נכין בקבוקון אחד של שמן זית, עם קצת מיץ לימון ונשים בו בצורה מרוכזת את התבלינים שרגילים לשים בסלטים, זה יעבוד?
נראה לי שכן. מה אתם שמים בסלט?יעל מהדרום
תודה רבההסטורי
פלפל, פטרוזיליה, שום כתוש, צילי גרוס, לא זוכר מה עוד, קמצוץ מכל אחד מהם.
יש קופסאות קטנטנות שאפשר לשים בהם תבליניםשוקולד לבן

אפשר לקנות ולשים

אם זה רק משהו אחד אפשר לשים תערובת תבלינים או רוטב מוכן, רק שאם יש שום או לימון כדאי להכין כמה שיותר סמוך ליציאה ולשים במקרר

מיץ לימון מחזיק מעמד כמה ימים במקרריעל מהדרום
נכון, אבל רוטב איתו פחותשוקולד לבן
אם זה למשהו חד פעמיחילזון 123
אפשר לשים הכל בשקית אוכל (שמן, לימון, תבלינים) לקשור ורק לקרוע את קצה השקית כשרוצים לאכול
אני עושה את זה. שמה בקופסא קטנה הכל ומתבלתהמקוריתאחרונה
כשאני רוצה לאכול
קמח ללא גלוטןמוריה.

יש לי אורחים צליאקים אז לראשונה צריכה להכין ארוחות בלי גלוטן, אשמח ממש לעזרה!

יש פה מישהו שהתנסה בקמח ללא גלוטן ויודע לומר לי עליו קצת איך עובדים איתו? אפשר להחליף פשוט בכל מתכון רגיל מקמח רגיל לקמח כזה? אם לא במה מתאים להחליף? מה ההבדל בבצק שיוצא?

תודה מראש לעונים🙏

יש קמח של מולינואר

השאלה מה צריכה להכין

לא הייתי מנסה להכין לחמניות/חלות

אבל עוגות אפשרי להחליף

אפשר גם קמח תפו"א או קורנפלור כמו בפסח

יש קמח קונדיטור שמתנהג כמו קמח רגילופל לימון

אבל אפשר גם בלי להשתגע, ולהכין ארוחה בלי קמח

איזה מתכון חסר לך ?

 

אפשר להכין ארוחה ללא גלוטן גם בלי קמחים מיוחדיםחילזון 123
פשוט להכין אוכל שהוא בלי קמח, יש מלא מאכלים שאפשר להכין


אגב שימי לב גם התבלינים, שיהיו ללא גלוטן

יש מגוון קמחים ללא גלוטןשדמות בחולותאחרונה

לכל אחד יש את התכונות שלו.

בגדול אפשר להכין מלא אוכל ללא גלוטן גם בלי המרה של קמחים.

אם את מדברת על אפיה- אני ממליצה לעשות מתכוני פסח מוכרים על בסיס קמח שקדים.

כמובן שיש קמח מולינו ותמי וכרגיל... אבל צריך לדעת איך לעבוד איתם

שמעתם על משטח הפשרה?עלמא22

משטח שעשוי מאיזה חומר שגורם לדברים קפואים להפשיר מהר יותר.

מישהו מכיר? יצא לו להשתמש?

משטח הפשרה הוא פשוט משטח, מגש, ממתכתפ.א.

למתכת יש כושר הולכת חום היעיל ביותר בהשוואה לחומרים טבעיים ותעשייתיים אחרים - לעומת שיש, קרמיקה , פלסטיק, עץ.

הנחת מזון קפוא על לוח מתכת מזרזת את פיזור הטמפרטורה מהמזון הקפוא לסביבה החמה יותר - וכך ההפשרה יותר מהירה ביחס להנחת המזון על משטחים אחרים.  

זה לא מקצר את ההפשרה בכזו מהירות כמו שאולי מובן מהפרסומות. 

כן, יש לישדמות בחולות

זה תלוי איך מפשירים עליו. יש להניח את הנתח ישירות על המשטח (ולא כמו הרבה ששמים את הקופסא המנויילנת ואז זה לא תורם בכלום).

יש לקחת בחשבון שבחורף כמו כל דבר, זה לוקח יותר זמן.

 

גימיק נחמד ולא יותר

האמת שלנו יש והוא מממממש מקצר זמני הפשרהאם לשתיים

בצורה קיצונית.

החיסרון שזה באמת רק מה שבא במגע ישיר איתו, אז אם לדוגמה אני מפשירה בשר טחון אז אני פשוט הופכת אחרי כמה זמן. אבל אם צריך להפשיר משהו עם עובי כמו גוש בשר אז הוא פחות יעיל, אבל עדיין עוזר מאוד.

וזה לא מתכת רגילה.. על תבנית זה לא היה מפשיר ככה .

תודה לכםעלמא22אחרונה
באמת התהייה שלי היא אם אני חייבת לשים את הבשר ישירות על המשטח, או שמספיק לשים את כל המגש או הקופסא
היי, מתכון טוב לביסקוויטים ביתיים? אם למישהו ישהרמוניה
בסקויט ביתי?ופל לימון

הכנתי פעם משהו תואם לוטוס

נראה מעניין, תודההרמוניהאחרונה
עוגיות פיצוחיםכי כל פה
אז מכינה הרבה פעמים אבל הפעם הכנתי שוקולדציפס לעיסה ומשום מה יצא קצת דביק מידי.. מתלבטת אם יכול להיות קשור לשוקולד או שיצא מידי הרבה סילאן בלי ששמתי לב..
סביר להניח שזה קשור לסילאןיעל מהדרום
קשה לתת תשובה נבונה בלי המתכוןופל לימוןאחרונה

אבל יכול להיות ששמת הרבה סילאן /אפית פחות מידיי זמן

חלה שיצאה דחוסה מדי, יש מה לעשות איתה?חידניסטית
קרוטוניםהרמוניה
רק דחוסה או גם בצקית?ט'

אם רק דחוסה אפשר לייבש ולטחון לפירורי לחם או קרוטונים.

אפשר להרטיב ולהוסיף לבלילה של פלאפל ביתי או קציצות אחרות.

 

היא גם טיפה בצקיתחידניסטית
לפרוס אותהשדמות בחולות

ולשים עליה שמן זית- ויש לך ברוסקטה.

או לעשות פרנץ' טוסט.

או טוסט

 

 

אבל אותי מסקרן מה היה הפאשלה מלכתחילה שיצאה ככה?

 

אני לא יודעתחידניסטית
יש מצב שחלות בחורף צריכות יותר זמן התפחה?
בוודאי... שמרים אוהבים חום ולחותשדמות בחולותאחרונה

לכן מומלץ בחורף לשים את החלות בתנור מחומם ל50 מעלות עם תבנית מים רותחים בתחתית התנור.

ככה יוצרים תא התפחה כמו במאפיות

ברד פודינגופל לימון

אני מכינה מלוח משאריות חלה  וזה ממש טעים

אז לכמות של 3-4 כוסות קוביות קטנות של חלה 


 

2 שמנת לבישול

1/2-1 כוסות חלב

חצי כפית טימין, 1/2 כפית מלח, מעט פלפל שחור

3 ביצים

100 גר' קצ'קבל או גבינה צהובה טעימה אחרת מגוררת

1 בצל קצוץ

1/2 סלסלת פטריות שמפיניון


 

אופן ההכנה:


 

בקערה די גדולה מטורפים את הנוזלים עם הביצים  והתיבול

מוסיפים את הפוקצ'ה חתוכה לקוביות קטנות 2-3 ס"מ

דואגים שיהיו מכוסים בנוזל ומניחים לספיגה טובה

אפשר לערבב מידי פעם.


 

בינתיים:

מטגנים את הבצל להזהבה

מוסיפים פרוסות שמפיניון ומטגנים לאידוי כל הנוזלים

קצת מלח


 

מערבבים את הירקות המטוגנים עם החלה שכבר ממש מתפוררת מהנוזלים

מעבירים לתבנית חסינת אש


 

אופים בחום 190 מעלות כ- 40 דקות

תפוחי אדמה ירוקיםדררה

נאשרו לי שבוע שעבר כמה תפוחי אדמה שמשום מה אני רואה עכשיו שהן נהיו ירוקים .

איך הם נהפכו לירוקים?

ניתן להשתמש בהם?

שקניתי אותם הם היום לבנים/צהבהבים יפים 

לא כדאי להשתמש בירוקיםיעל מהדרום
תקלפי גם את הירוק, בפנים הם צהוביםחופר
אם הצבע הירוק*אשתו של בעלי*

גם על התפו"א עצמו,אז לפח.

אם לא,נראה שזה בסדר.

מקולקלים לזרוקאחו

@משה ממש אהבתי את תמונת ה־AI

תודה לתגובותדררה

הספקתי לקנות שק תפוחי אדמה וככה כבר עשיתי כמה מאכלים עם תפוחי אדמה.


איך הם נהיו ירוקים?

היכן רצוי לאחסן כדי למנוע מהם להיות ירוקים או שזה לא קשור לאחסון אלא לסוג 

כדי שפחות יקבלו צבע ירוק צריך לאחסן במקום חשוךחילזון 123אחרונה
נגיד לכסות במגבת או משהו כזה
ממה שאני שמעתיbinbin
תפוחי אדמה ירוקים זה מצב רעיל שעדיף לא לאכול.


ולגבי אחסון לאחסן במקום מוצל וחשוך 

לע להשתמשבשורות משמחות

תבדקי אם בחלל בו הם נמצאים יש עובש או לחות שמצטברת זה יכול להיות סימן לזה..

גם פירות וירקות אחרים שאת שמה מתקלקלים?

הם מתחילים להירקב, לכן הם נהיים ירוקים.שדמות בחולות

להסיר את כל החלק הירוק,  שהוא רעיל.

 

(בגדול, תפו"א צריך לאחסן מחוץ למקרר ובמקום חשוך כדי למנוע בעיות לטווח הקצר)

 

 

מה מכינים לשבת?בוקר אור

לנו סוף סוף יש כיריים! אז מתפרעים

אבל עדיין אין תנור אז בגבול

ערב

מרק אפונה

קוסקוס

עוף מהמקפיא


בוקר

בלינצ'ס פטריות


סדש

עראייס


חלות קנויות

עוגת שוקולד צ'יפס חלבית לבוקר

עוגיות קנויות לערב

פירות


סלט אבוקדו

חצילים במיונז

סלט בטטה ופטריות בסילאן

תתחדשו!! מה זה עוגת שוקולד ציפס חלבית?יעל מהדרום
הכנו את של ניקיבוקר אור
היא מכינה מאפינס, אנחנו עצלנים
אצלנוהמקורית

שבת סטנדרטית

דג ברוטב לבעלי ולילדים

אני אוכלת תבשיל חומוס


 

למחר

לאפות עם חמאה ודבש


 

וסדש

עוף בתנור עם תפוא

 

 

בגזרת הסלטים

חסה קולורבי חשומר עם לימון

אבוקדוו ושרי

סלק אדום מבושל

חצילים ומטבוחה מהמקפיא

 

חלות קנויות

עוגות יש בתכנון רולדה חלבית, שוקלת אן להכין במקום אחת גדולה כמה קטנות בטעמים שונים

וכדורי שוקולד פרווה

ויש עוד מלא דברים מתוקים בבית ופיצוחים

 

לאפות מכינים או קונים?ילדה של אבא
אני מכינה בעצמיהמקורית
אשמח למתכון! צריך מחבת מיוחדת?ילדה של אבא
אני מכינה ממתכון רגיל של לחם ומשתמשתהמקורית

במחבת רגילה רחבה.

אני יודעת שיש מתכונים גם בלי שמרים אבל לא ניסיתי

אם תרצי אוכל להרחיב מחר בל"נ מקוצר הזמן

לקרין גורן יש מתכון מאוד מוצלח ללאפות*אשתו של בעלי*
ומאפים שטוחים
אצלינויעל מהדרום

לק"י


חצילים

סלק

חציל עם טחינה

עגבניות

סלט חי


עוגות קצפת

עוגות טורט

עוגות בחושות, עם גיוונים

אולי נכין גם עוגת ביסקוויטים


ליל שבת:

קוסקוס

מרק

חזה עוף


יום שבת:

כרובית עם פירורי לחם בתנור

תפו"א בתנור

פרגיות עם בצל, פטריות וכאובית

קוסקוס

אצלנו פשוטאבןישראל

בערב

מושט וטונה ברוטב( לא מוותרים על הסיר הזה גם כשניסיתי כולם חיפשו את המושט והטונה)

פירה

בבוקר

אורז

עוף עם תפוחי אדמה ברוטב מתקתק

סדש

סלטים לחמניות

סלטים

חצילים במיונז בטחינה ומטוגנים,ביצים, ירקות, עגבניות שרי וטחינה

חלות שהכנו ( עשיתי מתכון שיש בו ביצה שונה מבדרך כלל ויצא טעים מאוד)

עוגת שיש טעימה ורולדה חלבית לבוקר


את מכינה את המושט והטונה ביחד?יעל מהדרום
כןאבןישראל

כי יש מקום בסיר, יש לי גדול

אם אנחנו יותר אנשים מחלקת

והטונה לא צריכה זמן בישול קצר יותר?יעל מהדרום
גמני מכינה ביחד לפעמים, שמה את הטונההמקורית
לקראת סוף הבישול
בגדול כן הטונה צריכה בישול קצראבןישראל

יותר מהמושט, אבל לא הבדל גדול מידי.

ככה לימדה אותי אישה מבוגרת מרוקאית

אני שמה את המושטים ואחכ את הטונה ושמה לב שזה לא הרבה זמן.

יוצא טעים , הטונה רכה, מי שאוהב טונה יבשה ישאיר עוד.. 

תודה! ואיזה רוטב את מכינה?יעל מהדרום
עושה די אותו הדבראבןישראל

לפעמים קצת משנה

אבל בגדול מטגנת פרוסות עגבניות גמבה ומלא שום עם הרבה מאוד שמן,

מוסיפה תבלינים( הרבה פפריקה מתוקה פלפל חריף, אפשר להוסיף גם קצת רסק עגבניות או עגבניות שמגרדים בפומפייה)

מוסיפה את הדגים דואגת שכל הזמן יהיה עליהם רוטב ובסוף שמה מלח וכוסברה.

* אני שמה הרבה שמן וקצת מים , את המים מוסיפה בשלב של התבלינים, אפשר לשים פחות שמן ויותר מים תלוי איך אוהבים. 

תודה!!יעל מהדרוםאחרונה
על איזה עוצמה שמים את הגז כשמכינים בשר טחוןנטע321

כשמכינים בשר טחון במחבת, כמו למשל במתכון בקישור, על איזה עוצמה (נניח בין 0 ל-10)

צריך לשים את האש / אינדוקציה וכמה דקות בערך אמור לקחת לחצי קילו? לאיזה צבע זה אמור להפוך?

תודה

 

בורגול עם בשר טחון | ארוחה שלמה בסיר אחד - מתכונים ב-10 דקות 

עוצמה חזקה לדעתיחילזון 123

זה צריך להטגן ולהתייבש מהר

ולא להיות בבישול איטי.

עוצמה מספיק חזקהופל לימון

שהבשר לא יהיה אפור אלא שזוף. חשוב לעבוד עם מחבת מספיק רחבה כדי לקבל את האפקט הזה וגם להקטין את משך הבישול.

תודה על התשובותנטע321אחרונה
עוגת ביסקויטים - ללא הקצפה?dn5754

יש למישהו מתכון (עדיף יחסית קל/פשוט)

לעוגת ביסקויטים ללא הקצפה?

תודה רבהdn5754
אין כזה דברופל לימון

עוגת בסקויטים מכילה גבינה, סוכר פודינג וקצפת.

 

אפשר לעשות עוגת בסקויטים עם ממרח שוקולד ואז אין הקצפה

אין מיליםופל לימון
למה? כי רק מתכון שאת אוהבת הוא נחשב מתכון?חילזון 123
ממש ממש לאופל לימון
אני לא חושבת שעוגת ביסקוויטים זה שם רק של עוגותיעל מהדרום

לק"י


עם הקצפה.

ולטעמי היא יוצאת ממש טעימה.

תודה רבה. באיזו תבנית את משתמשת לזה?dn5754
איזה תבניות (גודל) מתאימות?


תודה

נראה לי 2 אינגליש קייקיעל מהדרום
בטח שישטארקואחרונה

פשוט בלי שמנת מתוקה אלא רכיבים אחרים.


אני עושה מהמצרכים שרשמת רק שמנת חמוצה במקום מתוקה.

יוצא ממש טעים ומפנק..


אבל אין לי מתכון כי אני פשוט שמה וטועמת שטעים.. לא מעבר

כן, פשוט וטעים....חילזון 123

גבינה לבנה, נראה לי של 500גר

שקית פודינג

כוס חלב

קצת סוכר


האמת לא סגורה על הכמויות, צריכה לחפש אם כתוב לי מדוייק יותר

אבל אפשר פשוט לטעום ולבדוק את המרקם, מקסימום מוסיפים עוד קצת פודינג 

גבינה לבנה ופודינג124816

לערבב היטב גבינה לבנה ופודינג, אפשר להוסיף גם קצת סוכר עם אוהבים מתוק יותר.

את הביסקויטים מטבילים בחלב/נס קפה.

בלינצעס שאלות,שגרה ברוכה

הי !

אני רוצה להכין בלינצעס לשבת בעז"ה (גבינה)

בשישי לא יהיה לי זמן. רוצה להכין בחמישי כשהכוונה לאכול בשבת בבוקר.


האם זה יישמר במקרר? (כולל מילוי והכל) 

בקופסא אטומה אמור להיות בסדרט'
רוצה לשתף מתכון?ארץ השוקולד
של חן במטבח. כבר עשיתי בעבר מתכון מעולה,שגרה ברוכהאחרונה
אבל תמיד עשיתי לאותו יום. לכן העליתי פה את השאלה לגבי שבת
לבלינצ'ס יש נטיה לקבל נקודות אפורות אחרי כיומייםיראת גאולה

לכן אולי עדיף להקפיא ביום חמישי ולא לקרר.

ובכל מקרה לנסות עד כמה שאפשר לארוז בצורה אטומה בלי אוויר, אפשר בצלחת עם ניילון נצמד, כדי למנוע את התופעה ככל האפשר.

את חושבת שזה ייגמר בשבת בבוקר, או מתכננת שיישאר גם להמשך השבוע? כי אני חוששת שיומיים זה המקסימום שהם יכולים להישמר במקרר.

יצא לי להכין ונשמר ליותר מיומיים, בקופסה אטומההמקורית
כן, בלי בעיהופל לימון
תודה לכולם!,שגרה ברוכה
אז מה יש לנו השבת? (ושאלות בפנים)יעל מהדרום

לק"י


חצילים

עגבניות ושום בתנור

חציל קלוי עם טחינה?

סלט חי

בשאיפה גם סלט גזר חי וסלט סלק חי


עוגות תפוזים עם גיוונים

אולי עוד משהו


ליל שבת:

קוסקוס

מרק עדשים שנותר מאתמול

פרגיות עם ירקות מוקפצים


יום שבת:

תפו"א בתנור

קוסקוס

ירקות מוקפצים

חזה עוף עם בצל/ שניצלים/ גם וגם

כרובית בציפוי מטוגנת?


סד"ש:

נראה אם יהיה מעבר ללחמניות, חלבי וירקות.


יש לכם המלצות לעוד דברים עם כרובית?

אין על כרובית בציפוי מטוגנתאחו

השבוע אני חולה אז אין בישולים.

 

מה שכן, השבוע הינדסתי אחלה של ספגטי,

מבשלים ספגטי בנפרד,

במחבת אחרת מטגנים בצל, אחר־כך מוסיפים פטריות שמפיניון, אחרי שהעסק כבר קצת מטוגן (אבל לא שרוף) הוספתי כמה עגבניות, פלפל חריף קצוץ, וכפית פפריקה, יצא ממש נחמד.

נשמע טעים!יעל מהדרום
איזה כיף שפתחת! תכננתי לפתוח בהמשך היוןבוקר אור

פה ממשש חפיף

עדיין אין כיריים ותנור וגם כוחות

ערב

מרק עדשים ירוקות וגריסים שנשאר מרביעי

פסטה

כדורי בשר ברוטב מסבתא מהמקפיא

בוקר

פשטידה של ניקי עם בצל, פטריות ותפוחי אדמה

סדש

עוף עם אורז

סלטים יהיו רק חיים: סלט ירקות,  סלט עגבניות שרי וסלט אבוקדו

חלות ורוגלכים קנינו

 

הממ דברים עם כרובית.. אולי פשטידה? אני לא אוהבת כרובית אבל פים אכלתי אצל חברה בפשטידה והיה טעים

הפשטידה נשמעת טוב👌יעל מהדרום
אולי פשטידה? או פיצה כרובית?המקורית
תודה... חשבתי יותר על משהו לסעודה בשריתיעל מהדרום

לק"י


נזרום על מה שיצא לי במסגרת הזמן.

לא ככ מכירה שילובים של כרובית עם בשר האמתהמקורית
פעם הכנתי עם חצילים ברוטב או משהו כזהיעל מהדרום

לק"י


אבל נראה לי שכדאי שאלך לסדר את הבית במקום להתקשקש. אני מבשלת על להבה אחת, אז זה בכלל תוקע.

למרות שעכשיו הלהבה פנויה, כי שמתי פרגיות ושניצלים להשריה בתיבול. אז אולי כן נכין חצילים וכרובית😅

מה יהיה עם הלהבות האלה? 😵‍💫המקורית

נשגב מבינתי איך את מסתדרת ככה

ראיתי סרטון של מישו שמסביר איך אפשר לפתוח אותן עם סליל של עט

יש לי להבה אחת שמדשדשת ורוצה גם לנסות

הבעיה שטכהאי שהיה פה אמר שזו בעיה שלאיעל מהדרום

לק"י


מטפלים בה. כך שזה כנראה לא סתימה פשוטה.

ולהבה נוספת חזרה לעבוד לא מזמן, אבל אתמול ניסיתי שוב ויצאה ממנה אש ענקית. משהו מוזר...

אנחנו פשוט נקנה חדש. "רק" צריך להחליט איזה....

הלכתי לאיבוד היום 😑המקורית

לא מרגישה ככ טוב אבל כבר התחלתי בישולים אז אנזה לבנות תפריט

שישי בערב - דניס בתנור עם לימון ועשבי תיבול ודג טונה ברוטב חריף


שבת -  תבשיל חמין של בשר שעועית וביצים

אוסובקו

שווארמה פרגיות

אורז ושעועית ירוקה


סלטים:

תפוא וביצה

חציל מטוגן

מטבוחה

חסה, שומר וקולרבי בלימון

סלק אדום מבושל

אבוקדו עם עגבניות שרי

טחינה

גזר מבושל

כריב סגול במיונז


בגזרת המתוקים

יש עוגת שמרים קנויה ואכין אולי עוגת שוקולד עם גנאש, ואם לא יש עוגיות חיוכים ואוריאו

מתוק חלבי עוד אין לי רעיון אולי רולדת אלפחורס


יש פרנות קנויות וחלת כוסמין מהמקפיא, וגם לאפות עבודת יד אבל בגלל שצום אולי אוסיף עוד חלה קנויה

נשמע טעים אצליכם!יעל מהדרום
אצלינואמרלד

לילה-

דג מרוקאי

סלט עגבניות שרי

סלט ברוקולי גזר בצל סגול

סלט סלרי

מטבוחה שום קונפי טחינה זיתים

תפוחי אדמה ובטטות

קוביות בשר

עוף בתנור


לסעודה ביום-

דגים מעושנים

סלט חסה

צולנט


ועוגת גבינה, וחיתוכיות שוקולד צ'יפס


שבת שלום לכולם

נסענו השבת חצי בספונטניותטארקו

אז הכנתי דיי הרבה דברים שהבאנו איתנו-

סלט חצילים מתוק

סלט קישואים מטוגנים

פלפלים מוקפצים

בטטות בצ'ילי

כרוב צלוי

עוגת שיש

מה היה לנונפש חיה.

דגים מטוגנים

מרק ירקות עשיר


חלות ביתיות שיצאו וואוו

סלטים (קנויים הפעם)


לשבת בבוקר


צ'ולנט

ירקות חתוכים

קוגל+מלפפון חמוץ


שבוע טוב!


מה את שמה במרק העשיר?😅יעל מהדרום
דולריםנפש חיה.

בגדול זה מלא ירקות ופטרוזיליה קצוצה


(בצל מטוגן , מכבה את האש. מוסיפה עליו קוביות של -  גזר+ קישוא + תפ"א + לפת + שומר )


מים

תבלינים שמה בסוף

(בדרך כלל חוויג למרק, מלח וקצת פלפל שחור)

מה מבשלים לשבת?יעל מהדרום

לק"י


חלות מההקפאה

סלט חצילים בתנור

עגביות ושום בתנור

חציל קלוי עם טחינה

סלט חי


עוגות תפוזים

עוגת שוקולד פירורים

עוגיות שוקולד ציפס

עוגיות קנויות


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות

עוף עם שום וסילאן


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

חזה עוף עם בצל ופטריות

אצלנואבןישראל

ערב

מושטים ברוטב מרוקאי

דג מטוגן

סלטים

בוקר

קציצות בשר ע"פ אפונה

כרובית

סדש

סלטים

חלות

עוגה פאי חלבית

עוגת שוקולד

זהו בגדול נס שהדעתי עד הלום עם הילדים בבית היום ועם מלא חרבושים.

תודה ה'

מה זה קציצות בשר ע"פ אפונה? מה הכוונה ע"פ?יעל מהדרום

לק"י

 

וימי שישי הקצרים שמגיעים לשבת, זה בהחלט נס....

עםאבןישראל

טעות במקלדת

ואי היה פה יום שישי הזיה..טארקו

חמישי היינו גמורים אז דחינו הכל לשישי

ואז בשישי היה בלתם שחייב אותנו לנסוע מעשר בערך עד שתיים..


קיצר איכשהו הספקנו הכל🫣 לא הכל היה מבושל 100% אבל מספיק טעים..


ליל שבת

בשר עם בטטה

אורז(שרק הרתחתי והמשכתי בישול על הפלטה)


בוקר שבת

בורקס גבינות ועלי סלק(יצא טעים ממש אם כי קצת בצקי)

סלט חסה עם סלמון


סדש

קנינו פיתות בצל כאלה ממאפיה בדרך


חומוס ופסטו מהמקפיא, מטבוחה של עצלנים ופרוסות חציל הכנו בשישי, אבוקדו בשבת.

חלות מהמקפיא

עוגת שמרים מהמקפיא

עוגיות קינמון הכנתי בחמישי עם הילדים


באופן מפתיע היה מוצלח למרות הכל🙈

איזה שווה מקפיא כזה😀כי כל פה
הוא לא נוצר מעצמו את יודעת🫣🫣טארקו
אבל יש לי קטע בדברים שעוברים טוב הקפאה לנסות להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי.. זה הרבה יותר קל לי מלהכין פעמיים..
עגבניות רגילות?כי כל פה
או שרי?
שרי (היו כבר רכות)יעל מהדרום
מיקסר של בושמדרשיסטית20

למישהו פה יש במקרה את המיקסר של בוש עם המשקל? (הדגם הכי החדש נראלי)

אשמח מאוד לשמוע המלצות/דיס המלצות, יתרונות/חסרונות וכו'. תודה!!

כמעט שבת שלום, מחפשת רעיון קל לתוספת שתתאים לחנוכהגליה...

משהו שיעשה אווירת חנוכה, שונה משבת רגילה.

רעיונות?

התכוונת לתוספת- פחמימה? מה אתם אוכלים ברגיל?יעל מהדרום

לק"י


אם התכוונת לכל רעיון שהוא, אז...

אם את מכינה חלות- אפשר לעשות בצורות שמתאימות לחנוכה.

אפשר לקשט עוגה עם סמלי החג.

צודקת אני אפרט-גליה...
בערב מרק קובה, בבוקר דג סלמון עם תוספות כמו אורז בטטה, שעועית ירוקה
אז אולי קוסקוס ומרק?יעל מהדרום
רציתי משהו בדגש לחנוכהגליה...
אני לא מטגנת אףפעם, חשבתי לחרוג ממנהגי
אהההה...חצילים מטוגנים, שניצליםיעל מהדרום

לק"י


חזה עוף או דג בטמפורה

קציצות מטוגנות

תודה, אולי קציצות מטוגנותגליה...
לביבות!יראת גאולה

אפשר לביבות תפו"א קלאסיות,

ואפשר לביבות ירקות. באתר של ניקי ב יש מתכונים טובים ללביבות גזר או בטטה.

אפשר קציצות טונה מטוגנות וזה לביבות טונה,

שניצל חציל

סלטים עם חציל מטוגן או צ'יפס בטטה 

אני קניתי סופגניות מיוחדות (לא הרגילות) אם זה עוזרהמקורית
תוספת - מגוון לביבות, הכי חנוכהופל לימוןאחרונה
לביבות?(:מדרשיסטית20
לטקעס תכף ומיד.אחו
מי מבין בבצקי שמרים בכלל ועל בסיס חמאה בפרט?,שגרה ברוכה

אני רוצה לעשות למחר נר ראשון סופגניות. בצק חלבי חמאה.

אבל. עד שאגיע הביתה צריכה שיהיה מוכן לי כבר לעשות צורות כי אגיע בצהריים.

השאלה, אם אכין היום בערב. יחזיק במקרר ויתפח שם? עד לשעה 4 בצהריים מחר.

או שזה מידי הרבה זמן?

יתפח,אבל...*אשתו של בעלי*
תצטרכי לשים את הבצק מחוץ למקרר עד שיגיע לטמפ' החדר לפני שתעשי צורות
אפשר ואפילו מומלץט'

תפיחת לילה במקרר.

 

רק כמו שכתבה מעלי - להוציא לחצי שעה - שעה כדי שהבצק לא יהיה קר מידי ולתת עוד תפיחה אחרי הצורות.

כמה זה לילה ? זה יוצא לי יותר מלילה.. לכן שואלת,שגרה ברוכה
נגיד מהיום 10 בלילה כזה . עד מחר 4 בצהריים. יחזיק או יהרס?
אמור להיות בסדרט'
תודה על התשובות,שגרה ברוכה
שימי פחות שמרים.יעל מהדרום
תכיני הערב את הבצקופל לימון

שימי במקרר להתפחה

בבוקר תשחררי  את האויר מהבצק ותניחי לו לתפוח שוב במקרר

עד הצהרים יהיה מוכן לכידרור

תודה!,שגרה ברוכהאחרונה
בקשה למתכון זלאביה לחנוכהא.ח

שלום רב

מבקש מתכון מפורט לזלאביה עיראקית לחנוכה עם מילוי תמרים או בלי מילוי.

לא מיתכוון לזינגולה ולא ללביבות ירק

אלא זלאביה בצק פשוטה בטיגון.

תודה

אצלנוהמקורית

דג ברוטב לערב  ומרק


שבת קידוש חלבי עם עוגה לא ידועה חח


סעודה שנייה - חמין גרונות וקציצות בשר עם אורז


סדש לחם עם סלטים וקציצות דגים


סלטים - גזר מבושל

מטבוחה

סלק אדום

חציל מטוגן

קולורבי ושומר בלימון

חסה

סלט ביצים מבושל

סלט שרי כתום עם פטרוזיליה וכרפס

טחינה


יש מלא שטויות פרווה - עוגיות חיוכים/ קרמבו/ עוגת שמרים קנויה

שוקלת לקנות חלה, אין לי כח להכין

לשם שינוי.. יש אורחיםט'

אז..

 

חומוס ביתי

מיונז ביתי

סלט קישואים בטעם כבד

סלט בטטה וקינואה

גזר מרוקאי

חציל במיונז
חציל קוביות (עוד לא החלטתי במה)

 

סלט חסה

סלט כרוב

 

פשטידת תפוחי אדמה

פשטידת בצל

 

שניצלים

 

 

מתארחים... איזה כיף לנו!מאוהבת בילדי

מביאה איתי רולדה חלבית, סלט עדשים וסלט פטריות

אחרי שבועיים שלא היינו בבית, השבת כןטארקו

ליל שבת

חלות(ביתיות, בעלי יכין)

סלטים(מהמקפיא. מטבוחה פסטו זיתים חציל פטריות וחומוס. חוץ מזה יש אבוקדו, עגבניות שרי, חסה.. בזרימה)

מרק עם אטריות

עוף עם פטריות וערמונים

אורז


בוקר שבת

חלות וסלטים כנל

דג אמנון בתיבול כלשהו

מוקפץ עוף נודלס וירקות


סדש

פשטידת אטריות עם טונה ותפוציפס


שמרים שושנים(שוקולד-קינמון) מהמקפיא

עוד עוגה/עוגיות(עוגת תפוזים או שיש תפוזים אם עוגה. אם עוגיות לא החלטתי איזה, אולי קוואקר וחמוציות)

אפשר מתכון לפשטידת אטריות?תוהה לעצמי
היא חלבית, וקצת אמריקאית🤭טארקו

ככה:

מבשלים אטריות בינוניות לפי ההוראות על החבילה

מעבירים לתבנית

מוזגים פנימה את השמן של 2 טונות, מערבבים, משטחים. מפזרים מעל בצורה אחידה את הטונה.

מרתיחים בסיר 2-3 כוסות חלב עם 2 כפות אבקת פטריות(אני משתמשת בחגיגת פטריות טחונה של איילת, אפשר אבקת מרק, אבקה להכנת רוטב.. מה שיש. אפשר גם פטריות מיובשות טחונות) וקצת מלח

מוזגים בצורה אחידה על כל הפשטידה שיחלחל פנימה כזה

מסדרים מעל תפוציפס שיכסה את הכל(טבעי/שמנת בצל, ניסיתי פעם עם גריל והיה דוחה)

אופים עד שהרוטב מתקשה ומייצב את הפשטידה והצ'יפס מקבל צבע זהוב כזה..

תודה!!תוהה לעצמיאחרונה
אצליופל לימון

מלא סלטים צבעוניים לצד קציצות דגים מטוגנות ומבושלות ברוטב חריימה

מרק ירקות עם קניידלך

צלי עוף מפורק לצד ניוקי צבעוניים

כרוב מוקפץ

קראמבל תפוחים

בוקר - מיני דגים מלוחים, קרקרים ועוגת גבינה

לצהריים מגוון סלטים 

פרגיות מבושלות בסיר אחד עם פסטה

ירקות מוקפצים

טארט אוכמניות לקינוח

פה מתחילים לסייםבוקר אור

גם השבת חפיף כי אנחנו עדיים בלי כיריים ובלי תנור

ערב

מרק כתום

רביולי ברוטב שמנת פטריות

סלט חי עם צ'יפס בטטה ופטריות (אולי נוסיף פיתה קראנצית)

בוקר מארחים חברה עם שתי קטנות

אורז עם עוף בסיר אחד

ירק מבושל היא מביאה

וסלטים

סעודה שלישית גבינת שמנת ושאריות סלטים


חלות קנויות

פצפוצי אורז עם טחינה וסילאן

פירות

קצת קשקושים שקנינו לילדים

סלטים חיים: אבוקדו, סלט ירקות, סלט עגבמיןת שרי

איך בישלתם בלי כיריים?יעל מהדרום
לק"י


לנו יש רק להבה אחת שעובדת, וזה גם קשה....

כירה חשמלית שהשאלנו לזמן הזהבוקר אור
אבל באמת קשה לבשל כשיש רק מוקד בישול אחד 
ככה:אחו

ליל שבת:

 

דג מרלוזה (נשאר משבוע שעבר) מטוגן קלות, לאחר מכן מבושל במחבת עמוקה עם רוטב עגבניות ופלפלים

בשר בקר בסיר יציקה בתנור עם פלפל שחור, שום, סויה, כיו"ב

סלט חי

סלט פירות (קנינו הרבה סוגים, כנראה נעשה 2 סוגים – אחד תותים, אגסים, אפרסמון, תפוז, השני אני צריך לבדוק)

נראה לי יהיה ספגטי לא סגור

חלות עבודת יד

 

יום שבת:

שידור חוזר

 

סד"ש:

סלט חי

חלות

אולי עוגה קטנה תלוי, לרוב אני עושה סד"ש בבית הכנסת

אז אצלינו היהיעל מהדרום

לק"י


חלות

חציל עם טחינה

עגבניות בתנור

חצילים עם בצל ופטריות

סלט חי


עוגת שוקולד פירורים

עוגות תפוזים, שחלקן עם שוקולד צ'יפס

עוגת גבינה קרה


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות ועדשים

קציצות בשר


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

שניצלים (רגילים+בטמפורה)


סד"ש:

לחם שום

לחם בציפוי שמן זית ותבלין של פיצה

קראתי את כל התפריטים!יעל מהדרום
אצלנואבןישראל

ערב

דגים ברוטב ( טונה ומושט)

קוסקוס ומרק עוף

בוקר

פשטידת רועים

קציצות עם שעועית

שניצלים

אורז

סדש

חלה וסלטים

חציל מטוגן

ביצים

טחינה

סלט שומר מבושל

וסלטים חיים

עוגת בסקויטים עם ריבת חלב

עוגת שוקולד רכה

באיזה מצב אתם מפעילים את התנור כשאתם אופים עוגה בחחיל פרשים

באיזה מצב אתם מפעילים את התנור כשאתם אופים עוגה בחושה?
 

השאלה נובעת מזה שהעוגות לא יוצאות לי תפוחות.

אני נצמד למתכון

ואני מפעיל את התנור במצב חום עליון וחום תחתון

 

 

הנה תמונה של איך יוצאת העוגה

 

על כמה מעלות אתה מפעיל? לכמה זמן?שוקולד לבן
שוקולד לבן- אני נצמד למתכוןחיל פרשים
אבל כל תנור אחרשוקולד לבן

תנסה להוריד טמפרטורה (אצלנו בתנור עוגות בחושות נאפות בחום 170 ואפילו 150, כשניסיתי כמו במתכונים ב180 היה דחוס ולא מוצלח)

גם לא בטוח שהזמן נכון, גם פה כל תנור אחר. יודעים שזה יבש כשמכניסים קיסם והוא יוצא די יבש (בודקים כשהעוגה נראת תפוחה ושחומה, לפעמים יש גם ריח טוב)

תוודא גם שיש אבקת אפיה והיא מעורבבת טוב

אולי החום גבוה מידייעל מהדרום
יעל מהדרום- מקובל בד"כ 180 מעלותחיל פרשים
אני אופהרקאני

על טורבו 150 מעלות 

180 זה הרבה מידי

ובודקת עם קיסם אם יבש

איזו עוגה צילמתופל לימון

רכיבים+אופן הכנה יואיל מאוד להסקת מסקנות

אפיה בטורבו לא צריכה להרוס עוגה.

יש מצב שאתה מערבב נימרצות אחרי הוספת הקמח, מה שיכול לגרום לשכבה צמיגית בתחתית העוגה

ופל לימון זה המתכוןחיל פרשים

@ופל לימון 

 

 

 

 

איזה קלה ואיזה טעימה עוגת נס קפה בחושה - האוכל של אמא

 

 


עוגת נס קפה מטורפתת – איזה ניחוחות בבית

 

מתכון – יפה כהן

המרכיבים–

1 כוס + 3 כפות קמח תופח

רבע כפית סודה לשתייה

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר (אפשר גם כוס – אני אישית הוספתי חצי כוס)

2 ביצים

חצי כוס מים רותחים מהולים ב- 2 כפות גדושות אבקת  נס קפה


 

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר במהירות גבוהה להקציף 2 ביצים עם הסוכר כ- 7 דקות עד שהקצף תפוח

לאחר מכן ב- 3 פעימות להוסיף פעם קמח + סודה לשתייה, פעם מים ופעם שמן… עד לאחדות

לשמן תבנית אינגלייש קייק אמיתית (לא חד פעמית) לשפוך את התערובת, לדפוק את התבנית 3 פעמים על השיש

להכניס לתנור שחומם מראש 10 דקות ל- 180 מעלות, לבערך 35 עד 40 דקות

לבדוק עם קיסם – אם יבש העוגה מוכנה, ואם לא להשאיר עוד קצת

להשתמש בכוס מידה אוניברסלי

זאת עם ידית זכוכית או כוס חד פעמית לשתייה חמה

לתת לעוגה להתקרר בתנור ולבזוק אבקת סוכר

 

(המתכון מספיק לתבנית אינגלייש קייק אחת

עכשיו זה ברורופל לימון

מציעה לנסות להכין קצת אחרת:

להקציף את הביצים ככתוב

להוסיף לאט את השמן תוך כדי הקצפה

להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיף לסירוגין את המים והקמח

לערבל עד להטמעת הקמח ולא רגע יותר

 

תחזור לספר איך יצא לך (180 זה אולי חום קצת גבוה, אפשר להוריד ל170-175)

תנסה להוריד בעשר-עשרים מעלותארץ השוקולד
ואולי טורבו
אני יום אחד אפיתי עוגה בחושה על טורבויעל מהדרום

לק"י


והיא נאפתה גרוע.

(עוגה שאני מכינה הרבה, ויוצאת טוב בדר"כ).

מענייןארץ השוקולד
אני לרוב אופה על טורבו ויוצא בסדר (אבל אולי המעלות מותאמות לזה)
אולי באמת עניין של מעלות. או של התנור עצמו...יעל מהדרום
למה להוריד מעלות אם זה יוצא ל אפוי?חיל פרשים
כי חום גבוה מידי אופה מבחוץ, והפנים עוד לא אפוייעל מהדרום
לק"י


ואז זה כבר נשרף מבחוץ.

ואז התוך מתפרץ החוצהופל לימון

מה שקרה פה זה משהו אחר לגמרי, העוגה צפופה  ודחוסה

את צודקת. זה באמת נראה ככהיעל מהדרוםאחרונה
מכיוון שזה כנראה יוצא לא אפוי כי זה חם מדיארץ השוקולד
ורק הבחוץ נאפה
אולי היה צריך עוד זמן אפיה, זה נראה לא מוכןחילזון 123
נשמע הגיוניחיל פרשים
אתה בודק עם קיסם שהוא יוצא ממש יבש?חילזון 123

לפעמים בכל תנור הזמני אפיה קצת שונים.

אצלי בתנור בד''כ הייתי מכינה הכל בטורבו.

אחכ הוא התקלקל, אז התחלתי לאפות באפיה רגילה, אז הכל נאפה בסדר אבל לוקח לזה הרבה יותר זמן.


עוד אפשרות- בטוח שהגוף אפיה התחתון תקין?

כדאי לוודא כי יכול להיות שזה לא נאפה מצד אחד.


אני בטוח ששאלו הרבה, ויש המון אפשרויות אבל..dn5754

אשמח לעזרה עדיין.


מחפש מתכון מוצלח, פשוט וקל (כמה שאפשר) לעוגיות שוקולד צ'יפס.

בתנאים הבאים:

עם שמן ולא חמאה/מרגרינה

בלי הקצפה

יחסית קל לפשוט (כמה שאפשר).


אם אפשר אשמח גם למתכונים 'קלאסיים'. אבל אולי גם לגירסאות קצת יותר 'בריאות' - הפחתת סוכר, המרת סוכר אולי וכדו'.

אם יש המרה כגון של חמאה ומרגרינה בשמן וכדו' -אשמח להסברים איך יודעים כמה ממירים במה...


תודה רבה

לי יש מתכון מוצלחיעל מהדרום

לק"י


4 כוסות קמח

בין חצי ל-3/4 כוס סוכר

כוס שמן

1 שקית אבקת אפיה

1 סוכר וניל

מיץ תפוזים/ מים לפי הצורך (להתחיל ברבע כוס. ללוש, ואם פירורי מידי- להוסיף עוד קצת בהדרגה. לענ"ד מספיק בין רבע לחצי כוס)

שוקולד צ'יפס


יוצא בצק קצת פירורי.

אופים בחום של 180 מעלות עד שקצת יותר ממזהיב.

תודה רבה!dn5754

כמה זמן אפיה זה בערך, מה שכתבת, עד שקצת יותר ממזהיב?

וכמה בערך עוגיות יוצאות המתכון הזה?

בערך תבנית גדולה, ובערך 20 דקות אפיהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י


רק לדאוג לחמם את התנור מראש.

ועוד שאלותdn5754

סוכר - רק חצי-3/4?

סוכר לבן או סוכר חום?


וזה עובד טוב גם עם קמח מלא?

אני שמה סוכר לבן. מאמינה שעובד טוב עם קמח מלאיעל מהדרום
בלי ביצים?dn5754
עוגיות שוקולד צ'יפסופל לימון

יש אותן בכמה אפשרויות, עוגתי, קריספי צ'ואי? פאדג'י?

לא ציינת איך את אוהבת את העוגיות שלך, את המתכון הזה אני אוהבת כי קל להכנה ומתקבלים מלא מלא עוגיות

רק אעיר- יש אפשרות להחלפת חמאה/ מרגרינהחופר
בשמן ביחס שעכשיו אני לא זוכר אותו (מניח שאפשר למצוא בקלות באינטרנט), כמובן שכדאי לדעת שזה ישפיע על המרקם אבל לא תמיד ולא לכל אחד זה יהיה לרעה
היות ומרגרינה היא אמולסיה של שומן+מיםופל לימון
עבר עריכה על ידי ופל לימון בתאריך י"ב בכסלו תשפ"ה 15:09

בהמרה לשמן יש להתחשב בכך ולקחת רק כ- 3/4 הכמות

200 גרם חמאה/מרגרינה זה כוס חד פעמית של שתיה חמהשוקולד לבן

אבל כדי שלא יהיה יותר מדי נוזלים מפחיתים קצת

(חשוב לשים לב שהכוס לא שווה בגודל אז רבע כוס לא יהיה רבע מהכמות)

עבד לי כמעט בכל העוגיות (למעט עוגיות טחינה, שיש רק מתכון אחד עם שמן שמוצלח וכל השאר מתפוררות)

תודה!dn5754
יש לשים לב שכוסות ח"פ לשתיה חמה יש במגוון גדליםופל לימון
דיברתי על הגודל הרגיל..שוקולד לבן
הרוב באותו גודל
אפיה זה מדע מדוייק וכוסות ח"פ בגדלים משתניםופל לימון

יש מצב למדוד נפח? בכוס מדידה? אפילו בבקבוק של תינוק אפשר להבין מה הנפח

 

זה לא כל כך מסובךשוקולד לבן

בכוס מדידה הכי קל, 200 גרם שווה ל200 מיליליטר

ואז מפחיתים קצת כדי שלא יהיה נוזלי מדי

לפי מה שמדדתי הכוס החדפ של השתיה החמה הרגילה (רוב הכוסות בגודל די אחיד) זה בערך 200 מיליליטר

דווקא אפשר קצת להמעיט שמן ברוב המתכונים, בניגוד להרבה דברים באפיה זה בד"כ לא נורא 

רק הערהארץ השוקולד

גרם=מיליגרם במים,

שמן שוקל פחות

האמת היא שהמרתי לפי ספר שיש בו המרותשוקולד לבן

של כל מיני דברים, ויצא לי כוס מדידה (שזה כמעט מקביל לכוס ממוצעת לשתיה חמה אבל כאמור ממילא צריך להפחית)

ויצא לי מעולה בכל העוגות והעוגיות (לא החזקתי מרגרינה בבית) חוץ מעוגיות טחינה (שגם להם מצאתי מתכון)

אבל לא בדקתי שנים, אני יכולה לבדוק שוב כמות מדוייקת

הגיוני שיצא אחלה, הערתי הערה צדדיתארץ השוקולד
על המשקל כי בחלק זה כנראה ישנה
המתכון של אופנהיימרחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך י"ד בכסלו תשפ"ה 15:47

עם 3/4 כוס חד''פ שמן. במקום המרגרינה.

 


 

יש אותו ברשת, ועל השקית הצהובה שלהם 

יחסי המרהארץ השוקולד

במקום 200 גרם מרגרינה או חמאה, בין חצי לשלושת רבעי כוס שמן.

סוכר, אני מציע לשים כוס סוכר חום במקום הכוס וחצי במצטבר.

זה מה שאני עושה

קרמשניט מתכון מומלץskinwalker
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך ט"ו בכסלו תשפ"ה 19:59

אשמח בבקשה לחוכמת ההמונים.. מעוניינים להכין לאמא שלי עוגת קרמשניט שהיא אוהבת. אני יודע שהיא התאבה בה בטיול ירח דבש שלה בסלובניה. חישפתי בגוגל מתכונים וראיתי כל מיני לדוגמא אחת אפילו מתיימר להיות קרמשניט ממי, אבל לא מצאתי כל כך הבדל בינו לבין אחד שנקרה "הונגרי".. אולי מישהו מכיר מה מיוחד באמת בסלובני? והאם לדעתכם אפשר לעשות אותו פרווה ולקבל את הטעם של סלובניה.. לא מתחשק לנו ארוחה חלבית ביום הולדת השישים שלה. 

תודה לעונים. 

 

הקרם שניט האמיתי עשוי מופל לימון

קרם פטיסייאר שמקפלים לתוכו שמנת מתוקה מוקצפת

 

את זה אפשר לפרוון, אבל אין אחריות לטעם:

לקרם פטיסייאר תצטרכי:

 


 

9 חלמונים

1 כוס סוכר

3 כפיות קורנפלור

2 חלב קוקוס

1 שקית סוכר וניל


 

1 שמנת צמחית

 

אופן ההכנה:

 

להקציף את החלמונים עם כוס סוכר ו-3 כפיות קורנפלור.

 

להרתיח 2 חלב קוקוס עם אבקת וניל.
 

לצקת את הנוזל הרותח לחלמונים המוקצפים.

 

להחזיר לסיר ולהמשיך לבחוש עד שהנוזל מסמיך אבל ממש כי אחרת הקרם הסופי לא יהיה יציב.

 

לקרר.

 

כדאי לכסות את הקרם בנילון נצמד כדי שלא יווצר קרום על פני הקרם.


 

כשהקרם קר, לקפל לתוכו 1 שמנת צמחית מוקצפת.

 

מה שנותר לעשות לסדר עלה אחד של בצק עלים בתבנית, לצקת את הקרם

לחלק את העלה הנותר לריבועים בגודל מנה ולסדר על הקרם

לקרר כמה שעות לפני ההגשה

 

קרם קוקוסskinwalker

ניסת אולי בלי קוקוס? אולי שמנת בישול.. לא סובלת קוקוס

זה לא קרם קוקוס זה חלב קוקוסחילזון 123
בטח אפשר במקום זה כל חלב אחר
כל נוזל כמו חלב יכול להתאיםופל לימון
אם כבר טורחים הייתי משתדלת להכין חלביחילזון 123
פרווה יהיה בטעם של פרווה....
מזל טובשבורת,לבאחרונה
ספציפית הפעם ממליצה לקנות ולא להכין