כפי הנראה נכין כרובית בציפוי בצק בירה/ ביצה ופירורי לחם.
מה עוד אפשר (דברים שגם ילדים אוכלים)?
יש לכם הגבלת זמן- מחר עד שלוש בערך


הי! יש לי בבית מיקסר ידני, ואשמח לעצה איך להכין איתו מרק ירקות כמה שיותר מהר וטוב (נוזלי ללא חתיכות ירק). האם להצמיד אותו לתחתית הסיר, או אולי להפך להפעיל אותו לכל נפח הסיר? או אולי גם וגם?
לתחתית הסיר או להפעיל לכל נפח הסיר?
אמא לנסיך קטןשמרסק דברים. מרק למשל...
בכל מקרה מעלים ומורידים אותו עד שהירקות יחסית מעוכים
ואז אני מחזיקה אותו קצת באלכסון (מטה גם את הסיר קצת)
ככה שמצד אחד החתיכות שעוד לא התרסקו יגיעו לסכין ומצד שני שלא ישפריץ הכל החוצה

לגבי מתכון - אין לי מה לתת לך...
אמא לנסיך קטן
אמא לנסיך קטןנו איך יצא לך?
רק כמה טיפים:
אם אתם אוהבים טשולנט מתקתק - שימי סילאן (הוא גם נותן צבע מעולה).
תחשבו אם אתם רוצים הכל מעורבב, או כל מאכל בשקית בד/ שקית קוקי נפרדת.
אם אתם אוהבים תפו"א ממש שחומים, כמעט שחורים - שימי אותם למעלה. אם לא - למטה, שיהיו מכוסים במים.
קחי בחשבון שטשולנט זה הרבה ניסוי וטעייה - מה בדיוק אתם אוהבים בפנים, איך לתבל, כמה מים לשים... אל תיבהלי אם לא יצא מושלם בפעמים הראשונות, זה טבעי.
מאיפה את משיגה שקיות בד..?
רק שמעתי שזה קיים.מ.א.למרקים שרוצים להפריד בהם ירקות מסויימים או תבלינים)

הרב של בעלי אמר לכסות את הכפתור ולסובב את הצד של הכפתור כלפי הקיר וככה אפשר.
איך את משאירה? מה מכינה לדוגמא?
אני לא ממש יודעת כמה זמן צריך כי אני די מאלתרת כל פעם
וגם בד"כ לא נמצאת בבית כשמתחילים לאכול מהתבשיל...
מה שאני עושה בד"כ עם הסיר זה ככה-
שמה כמה חתיכות עוף (בד"כ משולש\רגל), יצא לי לשים גם קפוא, כי לא הפשרתי מראש...ויצא שעשיתי גם תבשיל פרווה בלי עוף.
שמה בחתית בצל חתוך לכמה חתיכות
ואורז וירקות.
נגיד איזה כוס אורז (מעדיפה עגול מלא, אבל גם לבן זה יוצא בסדר)
וירקות מה שיש- גזר, תפו"א, בטטה, אפשר קישוא, אפשר קצת שעועית ירוקה קפואה, אפשר עדשים או קצת חומוס מושרה
שמה את האורז בצד אחד וכל ירק בצד אחר קצת
אם זמן הבישול קצר יחסית אז כדאי לחתוך את הירקות ליותר קטן, אם יותר שעות אז מספיק לחתוך לחצי
מפזרת מעל כורכום ומלח. (אפשר קצת שמן לתפו"א.), שופכת מים (לכוס אורז שתי כוסות מים + עוד איזה חצי כוס-כוס מים נגיד)
מכסה במכסה+מגבת (כי המכסה שלי לא נסגר הכי טוב)
ומשאירה לכמה שעות. נגיד איזה 3-4 שעות בערך, אפשר כמובן גם יותר
יצא לי גם להשתמש בו לבשל בשר בקר לשבת, כשלא היה לי מקום על הכיריים... (בשר שהיה צריך בישול ארוך)
הסיר אינו מיועד לבישול קצת, מרקים וכו' לא יהיו מוכנים בפחות מ -7 שעות!!
ככלל מרק עוף / כל מרק אחר מומלץ להכין בסיר אמתי על הגז ובמידה ואת רוצה לשמור על החום שלהם, להעביר לסיר הבישול האיטי.
לגבי מתכונים, יש אין סוף!!
תכתבי ביוטוב Slow Cooker.
האהבה האישית שלי (וסיפור הצלחה מסחרר),
בשר מספר 2 / 4 / 8, הזול ביותר שאת רואה כי זה באמת פחות משנה, אישית מספר 6 לא מסתדר לי בסגנון בישול הזה, אבל כל מספר אחר.
במידה ויש לך זמן, להפשיר מראש, לצרוב כל צד של הבשר על מחבט למשך 2 דקות, אם אין לך זמן? אפשר גם להכניס את הבשר כגוש שלם לתוך הסיר כשהוא קפוא! (דקה 90 לפני שבת וגילית עוד 5 אורחים? אין בעיה!!)
לבשר אני מוסיף נוזלים שיכסו את הבשר, ההעדפה שלי זה יין אדום הכי זול שיש אמור להיות 20 שקל לבקבוק, אבל אפשר גם בירה או כל נוזל מעניין אחר שיש, לפעמים אני עושה דבש או סילאן מדוללים במים.
שום קלוף, בצל בכל צורה שבא לך, ופטריות (טריות, עדיף קטנות כדי שהן "יטבעו" ביין), אפשר להוסיף טימין, אין חובה.
מלח גס, אפשר להגזים טיפה, פלפל שחור, כנ"ל, ושמן זית לסבבה.
וזהו, להשאיר דלוק בין על נמוך ל-8 שעות לפחות, בשבת אני משאיר מכניסת שבת ל-12 שעות כשהוא מחובר לשעון שבת, ואחרי 12 שעות מכוון שהשעון יכבה, וידלק שוב שעה וחצי או שעתיים לפני תחילת הארוחה, בקייץ לפעמים אני פשוט משאיר את זה דלוק 16 שעות רצוף על נמוך בלי בעיה - רק לוודא מראש שיש מספיק נוזלים!!!
וזהו.
זה ממש סיר פלא - אבל פלא איטי.
אפשר גם כנפיים בצילי / מרק עוף (שוב, להשאיר למלא זמן) / גולש / גולש אדום עם זיתים / כל תבשיל קדרה שהוא.
חפשי ביוטוב Slow Cooker .
נ.ב.
חשוב להדגיש שהמתכון לא הופך לחמין, הוא הופך לטעים...
החישוב הכללי הוא (כמובן תלוי בכמות ושאר האוכל) 3 יחידות לאדם, פחות או יותר כל אדם ירצה "לגעת" ב-3 יחידות סה"כ.
אז תנסי ליצור 2/3 מכל סוג (130-100 יחידות מקסימום מכל פריט), אבל זה ממש תלוי אוכל ושתיה וכו' באירוע...

נשמע ממש טוב!
בוז
בוזלמדתי עליו שקמח כוסמין דק יותר וצריך להוסיף עוד כמות קטנה (לפי העין) ואם יש קוקוס אז לא צריך. למשל
בקיצור, בחושה פשוטה ולא מדעית כמו שאר העוגות הרגילות.
ט'אז ניחשתי נכון 
העלית בי געגועים עזים!!
1 כוס סוכר
1 חבילת חמאה רכה (או שמן קוקוס רך ולא מומס- לחילופין אפשר שמן רגיל, סתם יוצר שינוי קל במרקם, אבל לא נורא)
3 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפייה
2 ביצים (לגרסה טבעונית - כמות דומה של רסק תפוחים, או אם את לא נרתעת מתוספת הטעם - כמות דומה של בננה מעוכה)
1 שמנת חמוצה (או יוגורט - אפשר תמיד תחליף טבעוני כמו גבינת סויה או קרם קוקוס עם קצת לימון או חומץ)
2 כפות אבקת קפה (אבקה- לא להמיס)
אגוזי מלך קצוצים.
לערבב את כל החומרים (בכללי, בעוגה בחושה, עדיף לערבב רק עד שנהיית עיסה אחידה ולא מעבר,
כדי שלא תצא עוגה קשה מדי בגלל עודף עיבוד של הגלוטן שבקמח),
לאפות בתבנית אינגליש קייק על חום של 180 מעלות צלסיוס עד שהקיסם יוצא יבש.
להוציא מהתנור, לחורר את העוגה במזלג קצת.
לשפוך עליה סירופ שמורכב מ:
1 כף אבקת קפה
golden syrup (הסבר בהמשך)
ואבקת סוכר
למעשה - דוד שלי אמר שלא צריך לעשות את זה כ"כ מורכב ואפשר פשוט להכין קפה מתוק ללא חלב (יעני, קפה, סוכר/דבש ומים חמים) ולשפוך מעל העוגה.
זה יוצא מדהים!
סירופ מוזהב- הסבר:
זה למעשה סירופ של סוכר ומים יחד עם פרוסת לימון.
ממה שזכור לי שהיה אצלה בבית, הכוונה לנס קפה...
בוזזאת, והוריאציה השניה היא להוציא כוס מהבלילה ולערבב בה את השוקולד המומס.
ככה השוקלוד פחות קריספי אחרי שהעוגה מתקררת. עניין של טעם 
בס"ד
2.5 כוסות קמח
0.5 כוס סוכר
0.75 כוס שמן
תמצית וניל
ביצה
ללוש לבצק פירורי ולשטח על תבנית (לא מאוד גדולה כי אז השכבה השניה לא מספיקה..)
שופכים מעל:
חצי כוס קמח
כוס סוכר
0.5 כוס שמן
כוס שוקולד ציפס
תמצית וניל
2 ביצים
3 כפות קפה (נמס..)
25 דק' אפיה בתנור שחומם מראש ולחתוך מיד בסיום..
לפניו ברננה!

הריצ' הוא מה שעושה את העוגה לחה ועשירה.
הכנתי השבוע פעמיים את המתכון הזה עם חלב סויה ויצא טוב אבל הרבה פחות.
במעבד מזון- מקלות דקים של סלק, קולרבי, תפוח וגזר- אפשר לתבל במלח לימון ושמן ואפשר להוסיף טיפה מתיקות- סילאן או דבש
פרוסות או מקלות גזר בלימון שום מלח שמן. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה דק דק ו או פלפל צ'ילי גרוס.
פלפלים צהובים ואדומים או רק אדומים- לחתוך לרצועות לא ארוכות, לתבל בשמן, מלח ופלפל ולהכניס מכוסה לתנור לשעה. להשאיר אח"כ סגור ולתת לסלט להזיע (עדיף אפילו לקרר בתנור) ואחכ להעביר לכלי עם כל הנוזלים שמצטברים
שומר חתוך עם לימון מלח פלפל ושמן או בלי השמן. אפשר גם להוסיף גרעיני רימון אם אתם בעניין. אם חותכים דק דק ומכניסים לכמה דקות למי קרח יוצא פריך במיוחד.
אשליה
אשליה
אשליה

ו מקרוני אפשר להשחיל בתוך נקניקיות ולבשל
משחילים לפני הבישול כמה מקרונים בתוך נקניקיה (עדיף קטנה, או חתוכה לכמה). אם זה מדי מסובך אפשר לשבור את המקרונים לחצי. ואז מבשלים. אפשר גם עם רוטב עגבניות וכדו'
מטגנים בצל, כמה שאוהבים, מוסיפים לו פלפל אדום-פרוסות ומטגנים עד שמט מתרכך
להוסיף בערך 2 כפיות פפריקה, פלפל שחור ומלח ו, אם אוהבים אפשר גם כף רסק עגבניות ואז קופסת טונה מערבבים טוב ולזה מוסיפים פסטה, כמובן מוכנה.
בתאבון.
עם עגבניות (שרי הכי שווה), זיתים, בזיליקום, גמבה, בולגרית
מתבלים בשמן זית, לימון, אפשר עוד סוגים של עשבי תיבול, אולי בזיליקום.
ראיתי גם פעם רעיון להכין ביסלי בריא (יחסית..) מפסטה. תחפשי באינטרנט. אם אמצא את מה שראיתי, אכתוב
![]()
ב. אפשר לתרום לארגונים ששומרים את החבילות ומוכרים אותן עד לאחרי פסח ואז מחלקים לנזקקים
(אבל שוב, הגוף שלהם הוא גם לא פח זבל...)
ג. אם בכל זאת אתם רוצים לאכול את הפסטה, הנה כמה רעיונות:
* מרק מינסטרונה:
בכללי, זה מרק עם מלא ירקות שחותכים לקוביות בינוניות-קטנות יחסית:
בצל, שום, עגבניה, גזר, קישוא, תפ"א, ושעועית אדומה ולבנה שמשרים או מנביטים ומבשלים קצת בנפרד (או מקופסא).
פטרוזיליה, סלרי ותכלס', מה שעוד רוצים
מוסיפים רסק עגבניות/מיץ עגבניות או עגבניות מרוסקות,
מתבלים איך שאוהבים ובסוף הבישול מוסיפים פסטה- עדיף מהקטנות יותר.
* עוד משהו שיותר מתאים לספגטי- אבל אפשר גם בפסטה:
לטגן איזה 3-5 שיני שום קצוצות ביחסית הרבה שמן זית, (העיקר, אסור שהשום יישרף)
אחרי דקה על אש בינונית - להוסיף פטרוזיליה קצוצה - חופן או שניים,
חופן צנוברים או אגוזים אחרים, מלח, פלפל.
לטגן עוד איזה דקה-שתיים, להוריד מהאש,
לסחוט חצי לימון ולערבב עם הספגטי.
טעים ממש!!!
אפשר לגוון עם בזיליקום או כוזברה או מה שאוהבים.
* פסטה עם ירקות:
בתבנית אחת לשים תערובת ירקות חתוכים לחתיכות גסות, אבל לא גדולות:
הבסיס בעיקר- בצל, כמה שיני שום - אפשר שלמות אפילו, עגבניות, עגבניות שרי,
פלפל, גמבה, חציל, קישוא/ זוקיני, זיתים שחורים (קלמטה), בזיליקום טרי, פטרוזיליה.
לזלף מעל הכל שמן זית - אפשר בנדיבות.
לעטוף בנייר אלומיניום, לצלות בתנור על 190-200 מעלות לאיזה רבע שעה ואז להסיר את האלומיניום ולצלות תוך ערבוב מדי פעם לעוד כשעה או עד שאת רואה שזה מוכן.
לשפוך את כל זה על ספגטי טרי וחם.
רוטב רוזה מהיר (אם לא רוצים להשקיע ממש):
לטגן בצל ושום קצוצים דק דק בשמן זית או חמאה,
להוסיף עגבניות מרוסקות ומסוננות - דק דק (או מיץ עגבניות),
להוסיף מלח, פלפל והרבה אורגנו.
קצת יין לבן יבש
לערבב שמנת חלבית או צמחית ולבשל יחד קצת.
להוסיף את הפסטה.
אופציונלי- לגרד גבנ"צ או תחליף גבנ"צ לרוטב לפני הוספת הפסטה/ספגטי
יעל מהדרוםהיא מחפשת מה לעשות בפסטה כדי לא לזרוק אותה, כלומר, הגוף שלה אמור לקלוט את מה שהיא תצטרך בסוף לזרוק אם לא.
אני לא צריכה להגיד לאף אחד כמה פסטה זה לא בריא, כי כולם יודעים את זה,
זה רק העניין שיש לכולנו - אנשים שלא אוהבים לזרוק אוכל, שהופכים את הגוף לפח.
זה יכול להיות גם הסנדוויץ שהילדים השאירו מהבית ספר או שאריות אוכל משבת שכבר לא טעימות ביום רביעי....
או במקרה שלי, כשאני קלטתי את זה - באולפנה, כשלא היה לי נעים לזרוק שאריות שהיו לי לא טעימות או שכבר שבעתי.
לקח לי עד השמינית להבין שהגוף שלי הוא לא פח זבל, ושאם צריך, אז זורקים את האוכל לפח ולא לבטן.
).ולהלעיט את הגוף בכל מה שיש.
בכל מקרה, בחירה של כל אחד מה לעשות עם השאריות שלו.

![]()
רכיבים:
500 גרם פסטה מבושלת עם מלח
2 בצלים חתוכים לרצועות - מטוגנים!
גביע גבינה
גביע קוטג'
גביע שמנת חמוצה
גבינה צהובה מפוררת - לפי הטעם. אפשר גם מוצרלה
3 ביצים
אבקת שום (אפשרות חלופית- להוסיף שום קצוץ בסוף הטיגון של הבצל ולטגן אותו דקה בלבד)
פלפל שחור
מעט מלח (יש מלח בגבינות ובפסטה אז באמת לא הרבה)
מערבבים טוב, שמים בתבנית גדולה, מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור על 180 מעלות עד שמשחים מהצדדים וקפיצי למגע.
אשר לקראת הסוף לפתוח את הנייר ולהשחים גם מלמעלה.
קראנץ שוקולדאחרונהמקסימום תתקינו ארובה מעל השולחן 
רעות, אבל רציתי לשמוע ממקור מוסמך!
האמת שהמחיר שם מפתה!