שרשור חדש
מתכון מוצלח לקיש פרווה?עיונית

בא לי להכין קיש פטריות,

אבל שיהיה פרווה ובלי מרגרינה או מחמאה...

יש למישהו מתכון?

הייתי עושה בצק ספידי לתחתית. לא פריך, אבל גם נחמדיעל מהדרום
מה זה בצק ספידי?עיונית
כזה:יעל מהדרום

לק"י


2 כוסות קמח

חצי כוס שמן

חצי כוס מים רותחים

כפית שטוחה מלח

בצק של קיש מכיל נטורינהופל לימוןאחרונה

זה סוג של בצק פריך - פאי פטריות

 

אפשר להכין בצק רבוך - קיש בצלים ולנסות להמיר את החמאה בשמן - בערך 100 גר' שמן

יש לי סיבוך של החיים עם בשר טחון🤣אנוונימית1

אני לא יודעת למה, תמיד כשאני מטגנת אותו אני לא מצליחה להשתלט על הנוזלים שהוא מגיר ואז הבשר יוצא צמיגי...


אני מוודאת שהמחבת חמה, פעם הייתי קונה קפוא אבל זה היה יוצא עוד יותר צמיגי. עם בשר טרי זה יותר טוב אבל עדיין לא 100...


אני ממש לא מבינה בבישולים אז תחכימו אותי פליזזזזזז

תהיי ספציפית*אשתו של בעלי*
מה את מעוניינת להכין מהבשר הטחון?
בשר טחון מטוגן ככה?כי כל פה
הרצון שיצא פרורים? אם כן, מה שעובד אצלי זה על אש נמוכה! (להבה בינונית על הכי נמוך ) וכל כמה דקות לערבב ען מזלג עד שמתפורר לקטנים ממש ואז מתבלת ובישול קצר עם התבלינים.. לפעמים יותר קל דווקא בסיר קטן..
איזה קטע. הייתי בטוחה שצריך על להבה גבוההאנוונימית1

אולי זו הסיבה..

ולא יוצא לך נוזלים בדרך הזאת?

ולמה דווקא סיר קטן?

 

גם אניכי כל פה

עד שלמדתי על בשרי לאט לאט😉

יוצא נוזלים אבל בגלל שזה אש נמוכה הם מתאדים תוך כדי הבישול וככה הבשר עוד לא מתקשה ומתגבש..

סיר קטן פשוט כי נח לי לערבב ככה ולפורר כל כמה זמן..

ברגע שהוא כבר אפור תוציאי את המים פשוטאונמר

זה מה שאני עושה ויוצא פצצה
אם יש לך מסננת בשרית אז הכי טוב. תשפכי מהמחבת למסננת, יזול כל המים, ותחזירי למחבת לתיבול והמשך בישול.

אם אין לך, תשפכי את זה בדרך אחרת, או לספוג לתוך נייר סופג לאט לאט.

אין צורך במים האלה.

מעניין.. הבעיה שלפעמים עדיין לא הכלאנוונימית1
אפור וכבר מתחילים להיות נוזלים...
אני שמתי לבחולמת להצליח
שהוא יוצא לא מספיק מבושל אם מכינים אותו בסיר פתוח, צריך כמה זמן לסגור את הסיר
מההתחלה שמה בסיר סגור?אנוונימית1
לא כל כך ברור מה את מנסה לעשותופל לימון

ועם איזה בשר - תפרטי

מפרטת למי ששאלה- בד"כ מכינהאנוונימית1
בשביל פאי רועים, צ'ילי קון קרנה, לזניה בשרית
ברור שיהיו מים*אשתו של בעלי*
הם יתאדו לאט לאט תוך כדי הבישול שלו
הנה טבח מומחה שמדבר על זהמבקש אמונה
אם שמים כמות קטנה של בשר זה פחות קורהחילזון 123אחרונה

כי הנוזלים מספיקים להתאדות.

מה שאני עושה כשהנוזלים מתחילים להצטבר, זה מכסה במכסה ושופכת את המים לכיור וממשיכה לטגן כרגיל

איזה לא חוקי שגם השבת צריך לבשל🤦‍♀️🤣 מה הכנתם?טארקו

@יעל מהדרום @המקורית @כולם..


פה-


חלות הכנו לסעודה מפסקת כמות גם להשבת והקפאנו

סלטים יש מטבוחה וחצילים מהמקפיא, הכנתי קישואים, קנינו אבוקדו, ואולי אכין גם חומוס.


ליל שבת

מרק עוף עם אטריות ושקדי מרק

עוף עם תפוא בתנור


בוצר שבת

כנאפה בשר

כרוב צלוי שנשאר מסעודה מפסקת

סלט חסה


סדש

פסטה עם טונה וגבנץ

סלט ירקות


עוגיות חמאה שהכנתי בערב יוכ

קראמבל תפוחים פרווה כי עשיתי לי חשק


שבת שלום!

האמת שנשארו לנו שאריות, והוצאתי מההקפאה דבריםיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"א בתשרי תשפ"ו 16:58

לק"י

 

אז בישלתי פחות.

אבל כן, זה לא הגיוני😅

בדיוק מה שעבר לי בראש ביום שישיתוהה לעצמי

נס שבעלי האלוף הצליח לתפקד פה כשאני עוד הייתי מיובשת ובהתאוששות מהצום, אחרת לא הייתה כאן שבת..

אז בגדול הוא הכין הכל חוץ מהעוגה והסלט אגוזים🫣


חלות

חומוס

טחינה

מטבוחה

חציל קלוי

סלט אגוזים

סלט חסה


ערב שבת

מושטים ברוטב


שבת בבוקר

עוף עם תפוחי אדמה

אורז


סעודה שלישית

פשטידת בטטה

דגים שנשארו מהערב


עוגת שוקולד פירורים

עשית לי חשק לעוגת שוקולד פירורים!יעל מהדרוםאחרונה
מה מכינים לסעודה מפסקת?עלמא22

חוץ ממרק עוף אני לא יודעת מה עוד להכין.

אשמח לרעיונות 

אני מכינהחדשה,,

עוף

שניצלים

פסטה אדומה

אורז


לחם בייתי


סלט כרוב

סלט ירקות

טחינה 

למה מרק עוף לא מספיק?בוקר אור

זו גם התוכנית שלי

כנראה יהיה גם קוסקוס ליד

ואם יהיה זמן בא לי גם להכין קרעפאלך, אבל לא בונה על זה

וכמובן לחם ליטול ידיים, וסלט

נראה לי שכדאי גם פחמימות. עם קוסקוס זה אחלהיעל מהדרום
אבל בדכ נוטלים ידיים גם לא?בוקר אור
ואצלנו מרק עוף זה מובנה עם אטריות 😅
כן. זה לפחות מה שאני מכירהיעל מהדרום
אנחנואבןישראל

מכינים מרק עוף לארוחת צהרים עם קוסקוס.

למפסקת חלה/ לחם עם סלט /2

אח"כ אורז/ פסטה ועוף עם תפו"א/קציצות עוף 

אני חושבת להכיןחולמת להצליח

לצהריים דג אורז

ולסעודה מפסקת מרק עם קוסקוס

אורז זה טוב. אפשר עם עדשיםיעל מהדרום
אצלינוכי כל פה

סעודה בצהרים בשרית עם עוף, קציצות, תפוא ואורז

סעודה מפסקת זה כבר מסורת- נטילת ידים ואז מרק עוף עם קרפלך ואורז..

קבוע אצלנו:אשר ברא

חזה עוף עם חומוס ובצל

אורז לבן

מרק עוף

ולחם

אז אני אכיןעלמא22

באמת אורז, סלט וחזה עוף.

אני מתלבטת על התיבול של החזה, רוב המתכונים שלי הם מאוד מתובלים או מתוקים, וזה פחות מתאים, לא?

אצלנוהמקורית

בבוקר למי שרוצה יש פיתות וטונה / ממרחים למיניהם אבל בדרכ לא מגיעים לזה

צהריים מוקדם - לחמניות עם שניצל חציל ומטבוחה (כמו בשישי)

סעודה מפסקת - זיתים מבושלים, אורז, מרק גרונות עם כיסונים ממולאים בחזה עוף והודו טחונים, ועוף בתנור עם תפוח אדמה למי שיש עוד כח להסתכל על עוף😅 אבל בונה על זה שיישאר לילדים למחרת לצהריים האמת

יהיו סלטים חיים גם. נראלי

מרק עוף עם קרפלךחופראחרונה
בנוסף יש חלה
מה עושים עם לימון פרסי? איך משתמשים בזה?חילזון 123
נראה לי שיש סוג של מרק ששמים בו לימון פרסייעל מהדרום
לק"י


זוכרת ש@מנסה לעזור כתבה על זה פעם.

מוסיפים למרק פרסיעל הנס

חורשט שבזי.

זהירות איתו הוא יכול להיות ממש מר.

הלבן פחןת מר מהשחור.

כן. שמים אותו במרקים/ תבשילים.מנסה לעזוראחרונה

יש מרק שנקרא חורשט זבזי. מרק עם המון המון ירק, בשר ושעועית אדומה. שמים בו לימון שחור והמרק חמצמץ טעים כזה.

גם מרק חומוס שזה מרק עם עוף, תפו"א, בצל וחומוס, שמים בו לימון פרסי. (מרק צהוב עם כורכום).

גם במרק של הקובה (קובה סלק או קובה צהובה) אפשר לשים לימון פרסי..

ובעוד דברים שונים.

זה נותן טעם חמצמץ וטעים ממש למי שאוהב

 

צריכים לדעת להשתמש בו כדי שלא יהיה חמוץ מידי/ מר וכד'.

 

לא יודעשלג דאשתקד
אבל הבנתי שזה טעם מאוד עז, לשים חתיכה קטנה...
אצלנוהמקורית

ערב שבת - דג ברוטב חריף, אולי נוסיף תבשיל חומוס. לא בטוחה שצריך

שבת בבוקר - סעודה חלבית. לחם עם חמאה, גבינות, סלט חסה וסלט אבוקדו עם עגבניות, ביצים קשות


 

סעודה שלישית - מיקס של צלעות כבש בתנור עם פרגיות ושוקיים על תפוחי אדמה ובצל (מקווה שייצא טעים ואכיל פעם ראשונה שמכינה) , אפונה, נודלס מתוק עם ירקות, אולי אוסיף קצת אורז


 

סלטים - חציל מטוגן,מטבוחה מהמקפיא, סלק אדום מהחג, סלק עלים מבושל מהחג, חסה,  מלפפון עם בצל סגול, קולורבי עם לימון, ממרח חומוס קנוי, אבוקדו עם עגבניות, חמוצים


 

קינוחים - נשארו מהחג אבל חלק כנראה יישארו במקפיא. עוגת קרמבו שוקו שוקו מהחג, בעלי קנה גלידות קראנץ', יש מרשמלו, פיצוחים, וקניתי קרמבו.

צהריים - שניצל ונשארו קציצות מהחג
 

עפה להכנוותתת. בא לי לסים עד 14. הלוואי

 

קצת מאוחר מהמתוכנן אבל סיימתי!!המקורית

הביצים הקשות על הגז

והתבנית עם הצלעות והעופות נראית וואוו. זה התרכך ממש. זה או הצלחה מסחררת או כשלון מפואר😅

יאללה עכשיו לנקות 

בעלי לא בבית השבת אז ההורים שלי באיםבוקר אור

ומביאים את רוב האוכל .. לא יודעת מה בדיוק אבל כן יהיה עוגה כלשהי, חזה עוף מוקפץ בסגנון סיני ולזניה בשרית, משהו לסעודה שלישית וחוץ מזה אין לי מושג

חלות אולי מוכנות אולי קנויות

אנחנו הכנו פופקורן ולימונדה ונכין עוד מעט מרק קישואים

שניצלים מהמקפיא

טחינה וסלט סלק נשאר מהחג

אנטיפסטי גם נשאר מהחג

יהיה גם סלט ירקות ואם יבשיל גם סלט אבוקדו

וב"ה חוץ מהמרק הכל גמור ומוכן לשטיפה

איזה חרוצה!!המקורית
מקווה שיעבור בטוב❤️
לגמרי! ועוד הייתי עם תינוק ובן 3 "חולה" בביתבוקר אור

והספקתי עוד להכין לי גרנולה להמשך השבוע

מרוצה ממש

וואי אז בכלל.. איזה כיף! לגמרי תרימי לעצמךהמקורית
וגם גביע האליפות שלי פה בשבילך🏆
וואוו אשת חיל!שדמות בחולות
הסוף שלך הכי מרשים אותי😅יעל מהדרום
אוכל מר"השדמות בחולות

היום אבשל רק אורז וביצים קשות.

וכדורי שוקולד עם הילדים (כי הבטחתי).


יש:

צלי כתף

כבד בקר צלוי

פרגיות צרובות

שניצלים

פרגית ממולאת

כדורי בשר

ארטישוק ממולא.


נראה לי שמספיק חחח

וואי...בישלת לגדוד לחג?🤣יעל מהדרום
האמתשדמות בחולות
שלא... אנחנו לא אוכלים סלטים ופחמימות מלבד אורז... אז... הצלחת מפוצצת בשרים
אצלנו כולם חטפו וירוסעל הנס

אז אף אחד לא חושב יותר מידי על בישולים.

אז הכנתי סלומון,סלטים בקטנה,

ואין לי עוד כוח...

אז ניראה...

ככהיעל מהדרום

לק"י


ליל שבת אוכלים בשבת קהילתית, ומביאים עוגה. נראה לי שאכין כמה תבניות של עוגות תפוזים, ובכל תבנית תוספות אחרות.


סלטים מהחג:

חומוס ביתי

סלק

גזר

חצילים, גמבה ועגבניה צלויים

חצילים בפירורי לחם

סלט חי


שאריות של עוגות מהחג- שוקולד, תפוזים, עוגיות שוקולד בתוספת חמאת בוטנים.

עוגיות קנויות


יום שבת:

פרגיות וקציצות בשר מהחג (מקווה שהם יהיו טובים)

שניצלים

תפו"א בתנור

קוסקוס

אולי ירקות בתנור


סד"ש:

מקווה להכין פיצות

נשמע כיף שבת קהילתית! תהנו ❤️המקורית
אין כח לבשל שוב ...חילזון 123

פרגיות קצוצות מבושלות ברוטב

ממולאים

דגים וקוסקוס

בטח אוסיף עוד דברים תוך כדי...

 

אנחנו לא מבשלים פלספנית

בעזהית


שבת של רמאים

לערב עוף מהמקפיא (שוקיים בשום ויין שנשארו מהחג והוקפאו), הכנו גם אורז לבן וזיתים מבושלים.

לבוקר מוסקה מהמקפיא (כנ"ל), ותבשיל תפו"א.

סלטים מהמקפיא- חצילים, קישואים, פטריות, מרמומה

וסלטים חיים..

חלה מהמקפיא גם

איזה כיף! אצלי בשבתות הבאות יהיה אוכל מקפיאהמקורית

או לאחד הימים של סוכות, כדי שלא יימאס לנו מאותו אוכל

הקפאתי קציצות מוכנות ובשר לשון שריככתי ופרסתי בלי לבשל עם רוטב אז זה יקצר לי קצת

אוכלים אוכל מראש השנהעלמא22

שקיבלתי מאמא שלי😉


בשר בקר ברוטב פטריות

אורז

ירקות בתנור

תפוחי אדמה

מוקפץ

פסטה לבנה לילדות


סלט טאבולה

סלט כרוב וגזר

סלט תירס


הכנתי מרק ודג בתנור

חלות קנויות

עוגות מהחג

איזה כייף!! אין כמו אוכל של אמאהמקורית
טארקו גם את!המקורית
אני בהכחשה כ"כ🫣טארקו

אבל האמת שיש לנו אורח חמוד, אחי הקטן.. ואחותי בשבת אולפנה פה בישוב אז הגיוני שהיא גם תנחת פה לא מעט😆


יש תפריט, מה בפועל יקרה תלוי בהרבה פרמטרים אבל מקווה שיהיה את הרוב לפחות


ליל שבת

מרק קישואים

בקר מפורק עם בטטות

אורז


בוצר שבת

לזניה שמנת פטריות

אמנון בטמפורה

סלט חסה


סדש

פסטה שמנת סלמון

ירקות


חלות

סלטים- חצילים, מטבוחה, פטריות, קישואים-מהמקפיא

קנינו אבוקדו וחומוס

אולי נכין גם זיתים ובשבת כנראה עגבניות שרי


עוגה בא לי לעשות משו עם תפוחים, נראה. וכנראה גם שמרים מהבצק של החלות

התחלתם לבנות תפריט לראש השנה?פיטוניה

 

חוץ מהסימנים...

יש לכם אוכל קבוע או שאתם מהמגוונים?

 

לי השנה בא לגוון ואין לי שום רעיונות- ממש בלוק יצירתי....

ואני לא מוכנה שחג שלם הילדים יאכלו שניצל, צריכה מתכונים כיפיים שגם ילדים וגם מבוגרים יהנו מהם...

הרמוניה

בורקס בשר

פסטייה

פסטיה נשמע טובפיטוניה

צריכה למצוא פיתרונות לציליאק שלנו...

 

אולי להכין בלינצ'ס בלי גלוטןתוהה לעצמי
למלא אותו ולטגן?
רעיון מעולה.פיטוניה

אנסה

התחלתי לחשוב, (בעיקר כי צריך להתארגן עם קניות מראשילדה של אבא

אני אוהבת תבשילים שיש בהם גם ירק וכך לא צריך הרבה תוספות.

כמו

עוף עם אפונה

קציצות עם תפוא

חזה עוף מוקפץ עם אטריות דקות


מה בדיוק אני יכין- כשיהיה סגור מי האורחים וכמה ומתי נוכל להתאים..

התחלתי לחשוב בהחלטבוקר אור

זה כנראה החד היחיד שנהיה בבית באפטר

ובעלי יחזור כנראה די קרוב לחג אז מינימלי ביותר

סימנים בקטנה (מבחינת בישול פשוט לשים גזר קישוא וסלק בתנור)

חלות ועוגיות קנויות, יש גם עוגה חלבית במקפיא

אם אני אספיק אכין קורנפלקס עם שוקולד וחמאת בוטנים

לערב הראשון מרק ירקות עם עוף ואטריות, קניידלך, קוסקוס משקית

לבוקר ראשון חלבי קליל- בגטים, גבינת שמנת, סלט, טחינה,שקשוקה שנוסיף לה את הביצים בחג עצמו

ערב שני קציצות ברוטב צהוב מהמקפיא, מתלבטת אם להוסיף לזה אורז או קוסקוס מהערב

אנטיפסטי

בוקר נודלס מוקפץ עם ירקות וחזה עוף מהמקפיא

אולי שאריות

לארוחת ערב פסטה שנאכל עם גבנצ..

אם יהיה זמן אז גם סלט זיתים וחצילים בתנור 

טוב אז סופי! וב"ה הכל מוכןבוקר אור

ערב כמו שתכננו מרק עוף עם ירקות ואטריות, קניידלך, קוסקוס

לקינוח רוגלכים טריים שקנינו היום

בוקר בגטים, גבינות פשוטות, טחינה, סלט ירקות, שקשוקה שנוסיף לה את הביצים בחג (הבסיס כבר מוכן)

ביצים קשות לילדים הכנתי

לקינוח גלידת וניל חלבית קנויה, אולי גם מנגו ופומלית

ערב נודלס מוקפץ עם ירקות וחזה עוף מהמקפיא

לקינוח עוגיות פריכות עם שקדים מהמקפיא

בוקר

סלט זיתים ברוטב אדום

סלט ירקות

טחינה

סלט אבוקדו חי

פטריות ובצל

קוסקוס

עוף ששמתי בתנור עם שמנז ודבש

אנטיפסטי

לקינוח עוגיות עם מילוי שוקולד קנויות

לערב לילדים נשים לחם עם גבנצ על הפלטה בעצת @יעל מהדרום

לסימנים יש דלעת בתנור עם קצת סילאן, מקלות גזר, תמרים תפוח בדבש רימון וסלק שכבר קניתי מבושל ולפני החג אחתוך ואתבל

חלות קנינו אחת ויש במקפיא עוד חלה וכמה לחמניות שום 
 

 

ברור. גם עשיתי קניות כבר חוץ מירקות שאשליםהמקורית

אני קודם קונה חומרי גלם ולפי הכח מחליטה מה להכין. יש חודש שלם של חגים אז זה לא יישאר במקפיא לנצח ממילא😅

מה שבטוח - מכינה דג שלם בתנור בשביל הברכה של הראש ובמשפחה של בעלי נוהגים לאכול את כל הדג אז זורמת,ומרק לסימנים

אם יהיה לי בשר ראש שחמתי אמרה שתבדוק לי - אז תבשיל ראש עם חומוס וקוסקוס לסעודה למרות שאנחנו בדרכ מפוצצים

אם לא, יש לי לשון בקר עם פטריות. אני לא מכינה כמות גדולה בכל אופן

למחרת אנחנו נאכל כהרגלנו עוגה אחרי הקידוש ויהיו או פרגיות ברוטב מתוק או צלעות כבש בתנור עם סלטים חיים ונודלס.

ערב חג שני נאכל אצל חמתי וכנראה שגם למחרת

 

אז ישר בשר ראש! ב"ההמקורית

לערב יהיה בשר ראש עם קוסקוס

ואת הלשון אכין לסעודה למחרת עם פטריות. במקום פרגיות אכין אולי קציצות מתוקות שחלק אקפיא לשבת


בא לי לגוון בקינוחים אז רוצה להכין חיתוכיות בצק פריך עם ריבה, וצריכה עוד קצת לחשוב על אופציות נוספות

עמדתי במשימה ולא זזתי מילימטר מהתפריטהמקורית

ואני שמחה על זה כי בדרך כלל אני תמיד מרגישה שחסר 'רק' עוד משו

מחר יום עוגות, שטיפה וגיהוצים. מקווה שאספיק קצת לנוח בין לבין גם

מה עוד הילדים אוהבים?עלמא22

הבנות שלי אוהבות פרגית, אז אם זה לא משהו שאתם אוכלים בד"כ זה גיוון טוב

לניקי יש מתכון של פרגיות ברוטב בצל, ולמתכונים ב10 דק' יש מתכון של פרגיות עם בטטות וסילאן. שניהם טעימים מאוד. אם רלוונטי אני אוסיף לך קישורים.


אפשר גם ירקות בתנור עם רוטב מתוק, כרובית בתנור- אצלי הבנות ממש אוהבות את שני הדברים, גם מתכונים של ניקי או של 10 דק'.

מתחננת להכיןעל הנס

לשון בפטריות

צלי מספר 5 ברוטב פרות יבשים

בצלים ממולאים

מחזה עוף לעשות מוקפץ ושניצלים

תוספות אורז תפוא בתנור,

מנה אחרונה רולדה

ואולי גם משהו עם תפוחים

דובשניות

מגולגלות תמרים

עוגת מייפל עם שקדים

אני אוהבת שיש גיוון ושפע וגם מארחת הרבה,

אבל זה הבסיס חצי לפחות כבר מוכן ובהקפאה


אפשר מתכון לרוטב פירות יבשים של מספר 5?בשביל שאלה אחת
האמת שאין לי משהו מסודרעל הנסאחרונה

אחרי שבשלתי את הצלי

קררתי לילה במקרר

חתכתי לפרוסות דקות( אפשר לדלג על המקרר אבל אז קשה לחתוך פרוסות יפות)

ואז

פשוט חתכתי בצל טיגנתי והוספתי פרות יבשים משמשים שזפים תמרים וצימוקים

או מה שיש,תבלינים כמו כמון אגוז מוסקט אפשר הל טחון קינמון סילאן ,יין מה שמתחשק.

אפשר גם פפריקה מתוקה.

הוספתי את הנוזלים של הצלי ואז כשהכל רתח

שמתי בתבנית את הפרוסות בשר ועל זה שפכתי את הרוטב והכנסתי לתנור לעוד ארבעים דקות.

בעיקרון ככל שמכינים מראש עדיף כי ככה הצלי סןפג טעמים ומשתבח

בהצלחה!

אני מנסה לעשות לעצמי סדריעל מהדרום

לק"י


לא בטוח שנכין הכל, אבל נכתוב.


סימנים:

לביבות כרתי

סלק

דלעת (במרק)

שעועית (במרק)

רימון

תמרים

תפוח בדבש

אולי סרדינים לראש של הדג


סלטים:

גזר חי

סלק

טרשי

טחינה/ חומוס

חצילים, עגבניות וגמבה קלויים

אולי חציל בפירורי לחם


עוגות:

עוגות תפוזים עם תוספות

עוגיות שוקולד

עוגות שמרים?


ולגבי האוכל- בבקרים אני מתכננת לבשל על הפלטה. אז מתלבטת מה לבשל מראש ומה על הפלטה.


ליל חג 1:

כפיתות

מרק ירקות

מתלבטת לגבי בשרי (פרגיות/ קציצות)

קוסקוס


יום 1:

פרגיות/ קציצות

אורז


ליל חג 2:

סלומון

תפו"א בתנור


יום 2:

עוף על הפלטה

תפו"א

אורז/ קוסקוס

שאלה- כמה זמן לוקח לבשל דג על הפלטה?יעל מהדרום

לק"י


מתלבטת אם הזמן בליל החג השני יספיק לזה...

הכנת בסוף?חילזון 123
הכנתי בתנור לפני החגיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ג' בתשרי תשפ"ו 14:00

לק"י

 

וטוב שכך.

כי לא היה זמן להכין על הפלטה בוודאות.

אפשר מתכון ללביבות כרתי?מחודשת.
כרתי קצוץ, ביצים ומלח. הכי פשוטיעל מהדרום
תודה 🙏מחודשת.
הוספתי תפוחי אדמה וכמון ויצא מעולה.
עכשיו כבר יש פה תפריטפלספנית

בעזהית


סימנים:

הרגילים- תפוח בדבש, גזר, רימון, סלק אדום, משהו ממנגולד, דלעת, כרישה וסוכריות קרעה, ראש של דג, ראש של כבש, לב, ריאה, שעועית ירוקה רוביא, ושעועית לבנה רוביא..


לערב חג ראשון- מרק גרונות, וסיר של עוף עם תפו"א, בצל ואפונה.


לבוקר הראשון- צלעות עם שעועית לבנה, אורז לבן, הום פרייז.


לערב השני- סימנים ואז שוקיים ביין ושום, מוסקה ואורז ירוק.


לבוקר השני שניצלים, צלי כתף ואורז לבן.


חוץ מזה חלות,

סלטים מבושלים: חצילים מטוגנים, חציל קלוי, קישואים מטוגנים, פטריות עם בצל, מרמומה, טחינה, וסלטים חיים כל ארוחה מה שיתחשק..

וואו כל הכבוד. מלא השקעה!המקורית

וגיוון גם.

איך את מכינה את הצלעות?

רעיונות מה לעשות עם חצי כרישה?חופר

חצי גבעול

לזרוק לתנורנעמי28

עם חמאה, מלח וטימין, עד שמתרכך.

לקצוץ/ לגרד/ לטחון ולהוסיף לקציצות/ חביתותיעל מהדרום
לק"י


זה נראה לי די דומה לבצל.

לתת ביסימח שם עראפתאחרונה
לשים בסנדוויץ'
שאלה למבינות בחרדל דיז'וןממתקית

חרדל דיז'ון בצנצנת זכוכית שפתחתי- כמה זמן יכול להישמר במקרר???
תודה!!

המון זמן לדעתי. כמה חודשים כזהחילזון 123
מומלץ עד חצי שנה בקירורשדמות בחולות
בטוח? כי קניתי ופתחתי לסלטממתקית

בראש השנה רציתי שוב להשתמש, ועברו כבר חודשיים והריח היה לא משהו.

יש לזה ריח לא משהו מהרגע שפתחת חחחשדמות בחולותאחרונה

תערבבי את זה היטב.

 

אם זה לא טוב- תזרקי (אני לא שם להריח ולראות..)

מתכונים עם יוגורט לבן 3 אחוזמנגואית

יש לי די הרבה ופחות אוכלים כרגע


מחפשת מתכון מוצלח מניסיון

לא צאט ;)

לאוכל / עוגה / קינוח

תבדקי פיתות יוגורט של חן במטבחבוקר אור
אפשר להוסיף לפנקייקיםחילזון 123
להקפיא בשקיות בצורה שטוחהשדמות בחולותאחרונה

ולהשתמש בזה לשייקים- זה יוצא כמו פרוזן יוגורט.

שושני פיצהhodayab

היי, רוצה להכין שושני שמרים בסגנון פיצה. יש לי מתכון טוב לבצק של עוגת שמרים. רוצים לעזור לי לגשר על הפער? מה לשים בפנים כמילוי כדי שזה יהיה כמו בורקס פיצה קטנים כאלה?

עוגת שמרים זה לא מתוק מידי?יעל מהדרום
לק"י


למילוי רוטב של פיצה, גבנ"צ וזיתים קצוצים.

תודה רבה! תאמת הוא לא כזה מתוק...hodayab

יש לך מתכון טוב לרוטב פיצה? והוא לא ינזול למטה?

אני עושה משהו עצלני😅יעל מהדרום

לק"י


רסק עגבניות, תבלין של פיצה וקצת מים.


הגיוני שינזל...

אפשר לפזר רק תבלין של פיצה, אבל יצא משהו קצת שונה.

תודה רבה!hodayabאחרונה
צריכה מתכון לעוגיות פיצוחיםהמקורית
טוחנים אותם? שוברים? לא רוצה תוספת סוכר, אלא דבש/ סילאן


וגם - באלי חיתוכיות בצק פריך וריבה. איך עושים את הפירורים האלה של הבצק מלמעלה? 

הפירורים למעלה זה חלק מהבצק למטהיעל מהדרום

לק"י


שומרים חלק. אפשר להקפיא קצת ואז יותר קל לגרד/ לפורר.

לפעמים מוסיפים לזה עוד קצת קמח.

שטרויזלשם פשוט
עוגיות פיצוחיםהרמוניה

אפשר לשבור איך שאת רוצה... אפשרי לקצוץ ידנית, או במעבד מזון, או לשים בשקית עבה ולדפוק. 

מה שהכי קל ונוח לך.

 

מה שטוב בעוגיות פיצוחים זה שאת יכולה ממש לשחק עם המרכיבים לפי הפיצוחים שאת אוהבת

העיקרון זה פיצוחים טבעיים שבורים וחלבונים.

 

לגבי מתיקות לדעתי צריך לפחות כף-שתיים סוכר חום כי בד"כ לא מרגישים מתיקות מדבש או סילאן.

 

https://www.foodyourthoughts.com/granolacookies

(הכנתי פעם את המתכון הזה ובטעות דילגתי על האפיה הראשונה, אז בעצם לא עשיתי שתי אפיות כמו שכתוב ועדיין יצא ממש טוב. חייב להפחית מהסוכר כי זה יוצא מדי מתוק)

 

ועוד מתכון נחמד-

 

עוגיות פיצוחים ב 5 דקות - מתכון - קראנצ'ית

 

 

--הרמוניה

אה, ואפשר להוסיף קינמון אם אוהבים

תודה! מקווה שאגיע לזה..המקורית
בשמחההרמוניהאחרונה
איך מבשלים ראשי דג סלומון- רק את הראשיםחברה לנצח
מרתיחים במים ומלחפיטוניה
אני מכינה נוזל בישול כמו לגפילטע פישופל לימוןאחרונה

מים, מלח, מעט סוכר, פפריקה מתוקה, בצל וגזר

אז מה מכינים לשבת האחרונה של שנת תשפ"ה?יעל מהדרום

לק"י


אני עוד לא עשיתי כלום, ואין לי כח לעשות.

אבל בלית ברירה גם זה יקרה...


תפריט רגיל כפי הנראה.


@המקורית

@בוקר אור

@טארקו

@כי כל פה

לא בביתבוקר אור

מילואים..

אבל הכנתי כבר בסיס לשקשוקה לראש השנה עוגיות פריכות עם שקדים בפנים, ןגרנולה

אני מקווה להספיק בזמן בעיקר כי חשוב לי ממשהמקורית

לסדר כמה שאני יכולה כי הבית במצב קשה🥴

דג ברוטב חריף לערב

עוגת קצפת כלשהי לבוקר (כנראה ריבת חלב וקוקוס, עם טורט וניל)

למחרת סעודה שנייה עוף בתנור עם תפוחי אדמה, אפונה, אורז, פרגיות בנינג'ה

חלות קנויות כמובן

באלי גחנון לסעודה שלישית, נראה אם ייצא טוב כי קניתי את הלא אפוי בטעות

לצהריים יהיה קצת שניצל, ועוד לא התחלתי כנל

סלטים כמובן - חסה, אבוקדו עם שרי, סלק אדום, חמוצים אם יישאר זמן, חצילים מטוגנים, אולי מטבוחה(?) נראה לפי הזמן שיישאר והכח


יש אוראו פרווה, פיצוחים וגומי.

שיהיה לי בהצלחה

טוב סיימתי ואני לא מאמינה שזה קרה, אבל לאהמקורית

הספקתי הכל.

מטבוחה למשל לא הייתה וכמובן מרפי - דווקא היום רצו לחמניה עם שניצל🤦

גם על הסלק החלטתי לוותר, אכין בראשון כנראה כבר לשולחן של ראש השנה

והשבת תהיה עוגת קסטה עם שמנת בטעם ריבת חלב,  הבת שלי שאלה למה הכנתי עוגת חומוס (הצבע של הםודינג ריבת חלב עם שמנת מתוקה באמת נראה כמו חומוס, מקווה שזה לא קרוב בטעם)

עוגת חומוס נשמעת מעניין🤣יעל מהדרוםאחרונה
כלום בערךילדה של אבא

דג

מרק עוף

 

כדורי פירה

שניצל מהמקפיא

קיגל תפוא
 

לחוח נקנה בסוף

 

יש עוגיות קוואקר והלוואי שתהיה גם עוגה כלשהי.

יש מטבוחה וחומוס שהכנתי לר"ה והקפאתי והשארתי קצת לשבת

וחצילים

וטחינה כמובן

 

יש! סופסוף זוכרת לכתוב *לפני* שבת🤣טארקו

אנחנו בסימן ארוחות בסיר אחד.. שבת עייפה כיאה לזה שעברנו כבר שנה שלמה ואנחנו עייפיםם🤭


חלות-בעלי אפה(כרגיל חח)

סלטים-מטבוחה, חצילים אדומים, קישואים-מהמקפיא

פטריות, חומוס, אבוקדו


ליל שבת

עוף עם פטריות וניוקי


בוקר שבת

מוקפץ גדול של ירקות עוף ונודלס


סדש

לחם שום ממולא גבינות


כנראה יהיו גם ירקות חיים, אולי חסה וכו..


עוגה אני מתלבטת עדיין.. אולי רסק תפוחים או שוקולד או שוקולד פירורים.

אשמח לטיפים, למה תמיד החלות לשבת נקרעות לי בתנור?ממתקית

והן לא שלמותץ ויפות?
מישהי יודעת?
(מכינה ממתכון טוב של פנימה)

מניח שאת לא לוחצת את החלק בצמה על החלק לידוארץ השוקולד

תדאגי שהם יהיו צמודים

תקלעי לא מהודקבאמונה תמיד

אם קולעים מהודק זה תופח ונקרע.

מה המתכון?shaulreznik
אולי יש יותר מדי שמרים, או שהחום גבוה מדי.
4 כפות שמרים לשני קילו קמחממתקית

סוכר, כוס שמן...
זה מתכון מעולה של פנימה ששומרת כבר שנים...חחחח
לא דביק ואפשר לקלוע בקלות.

יכול להיות שארבע כפות שמרים זה יותר מידי?

תנסי להפחית את כמות השמריםshaulreznik
ל-1 כף לקילו. לפני כן כדאי למהול את השמרים במים פושרים עם כפית סוכר ולאחר כרבע שעה להוסיף את שאר המרכיבים. להתפיח כשעתיים.
תודה רבה על הטיפ ממתקית
כמה דברים-*אשתו של בעלי*

1. לישה טובה של לפחות 10 דקות.

2. שתי התפחות-

ראשונה לאחר הלישה(כשעה וחצי)

שניה לאחר הקליעה(כחצי שעה)

3. קליעה שאינה מהודקת וצמודה מדי.

כמה סיבותופל לימון

פחות מידיי זמן התפחה

קליעה מהודקת מידיי

מתכון פחות מוצלח

 

תודה לכולם!!!!ממתקית

אולי באמת קולעת מהודק מידי... אנסה אחרת לשבת הקרובה.

כמה דברים שעזרו אצלנוטארקואחרונה

1. לישה ארוכה *מאוד*- כרבע שעה במיקסר על מהירות נמוכה

2. מספיק כף שמרים לקילו

3. להוסיף את השמן אחרי שהבצק מתגבש ראשונית. זה נראה מוזר ונראה שהורס את הבצק אבל אם ממשיכים ללוש עוד הוא מסתדר ויוצא מהמם

4. התפחה טובה עד שהבצק מכפיל, צורות לא הדוקות והתפחה שניה *קצרה* של כ10 דקות


הלישה הארוכה הכי הכי משמעותית אבל גם הדברים האחרים

מתכון מומלץ ללביבות כרישה?נשמה חסידית
הנהפ.א.

עושים את המתכון הזה בקביעות


https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/1627


ועכשיו כשנכנסתי לאתר את המתכון, לפי הדף ששמור אצלנו, ראיתי גם את המתכון הזה:


https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/10138

לקצוץ דק את הכרשה, להוסיף ביצים ומלח ולטגןיעל מהדרוםאחרונה
מה אפשר לעשות מלבן?אבןישראל

לבן ל' וב' עם סגול וב עם נקודה בפנים.

קיבלתי מלא וזה לא נאכל ככה , מחפשת מה להכין מזה( הכנסתי פעם לבלילה של פנקייק ויצא מוצלח), מחפשת עוד רעיונות

תודה🙏

לבינה המלאכותית יש כמה רעיונותshaulreznik
יש מלא מה לעשות עם זהשדמות בחולות

קודם להכין מזה גבינה: לוקחים נגיד 4 מיכלים. שופכים לקערת זכוכית/ מתכת ומוסיפים כפית גבינה לבנה. מרתיחים מים ושופכים לקערה גדולה יותר ומכניסים את קערת הגבינות פנימה (בן- מרי)- ככה שזו קערה בתוך קערה.

מחכים שזה יגיע לטפמרטורת החדר ומעבירים לבד טטרה/ חולצה נקיה ישנה. קושרים ונותנים לזה לטפטף 6-8 שעות.

אפשר גם לתבל את זה בשום שמים/ זיתים קצוצים מראש...

 

יצא לי לאכול אצל משפחות מרוקאיות קוסקוס חלבי- שזה קוסקוס שעירבבו אותו עם לבן.

 

עוגה בחושה- במקום מים שמים לבן.

ציזיקי- מתבל/ מרק קר. 

מה הרעיון של להניח כמו בן- מארי?ממתקית

אני גם מכינה לפעמים עם לבן וגיל גבינה לבנה
אבל לא שמה בתוך קערה עם מים רותחים, אלא ישר לבד מסנן...

בתור נאמנת תברואה:שדמות בחולות

הרתחה הורגת חיידקים מזיקים שעלולים להשפיע על התהליך גם אם החלב כבר מפוסטר, הרתחה נוספת מבטיחה סביבה סטרילית לתהליך

החום גורם לחלבוני החלב (בעיקר קזאין) להתקפל ולהשתנות.

זה מקל על הפעולה של החומצה או הרנט ליצור קרישה יעילה יותר.

במקום לכתוב מה הניקודפשוט אני..

לא יותר פשוט לנקד...?

 


 

לֶבֶּן

 

רמקולים חובה ☺️

אפשר גם לכתובקעלעברימבאר
לעבען. כמו טלפרימבור ללא ניקוד.


אגב מה אפשר לעשות מחלב?

דיסה,ריבת חלב,שוקו,אייסקפה ו...נסקפה☕️*אשתו של בעלי*
התכוונתי חלב עם סגול ב ח' וב ל'קעלעברימבאר
..קעלעברימבאראחרונה

..

 

 

מושט חריף! לשבתאיגנוטוס פברל

קחו סיר גדול, הניחו על האש בחום 6 ושפכו שמן עד שיכסה את כל הקרקעית.

שימו כורכום ופפריקה ומלח קצת מכל דבר.

חתכו 2 גמבות ו2 פלפלים חריפים ושתפו כדי להוציא את הגרעינים והחלקים הלבנים.

שימו אותם בסיר ותכסו אותו.

לקחו פטרוזיליה והפרידו את העלים מהגבעולים, שימו בקערת רשת ושטפו אותם.

לקחו פחית שימורים של רסק עגבניות ושימו בסיר.

מייד אחרי זה שימו את הפטרוזליה.

ערבבו את כל הסיר.

חתכו את הדגים לשניים, והניחו אותם בשורה אחד אחרי השני עומדים בסיר, אם אין מקום אפשר לשים בצדדים.

קחו קצת רוטב עם כף ושפחו על הדגים.

תנו לזה להתבשל במשך 15 דקות נוספות ואז כבו את הגז.

יש לכם דג מושט נהדר לשבת!

בערך הדבר היחיד שאני יודע להכין...איגנוטוס פברל
ואם רוצים עוד קצת חריף*אשתו של בעלי*
מוסיפים מעט צ'ילי גרוס...
אפשר, אבל אני מוסיף סחוגאיגנוטוס פברל
למה להוציא את הגרעינים של הפלפלים?*אשתו של בעלי*
זה מה שהופך אותם לחריפים...
זה מפחית את עוצמת החריפות של הפלפליםנפש חיה.
נו,ברור😆*אשתו של בעלי*אחרונה

ואז הוא מוסיף סחוג....אז בשביל מה??

שישאיר את הגרעינים וזהו!

מוצר חדש לאופי לחם מחמצתלחם פשוט

הי חברים. אנחנו חברה שעובדת על פיתוח מוצר חדש ומגניב בעולם האפייה, שרלוונטי במיוחד לאופים במחמצת, אבל גם לאופים עם שמרים רגילים.
אנחנו עושים כרגע בדיקה מעמיקה של התאמת המוצר לאופים ביתיים. מי מכאן שאופה מידי פעם ומתאים לו לענות על שתי שאלות קצרות אשמח לקבל ממנו הודעה בפרטי.

מבטיח שאין שום שיווק מאחורי זה. תודה מראש.

ארבעה כבר עזרו! צריך עוד שישה.לחם פשוט
מעלה כאן את הקישור לשאלון אם מתאים לעוד למלאלחם פשוטאחרונה

רלוונטי בעיקר למי שאופה במחמצת.
שאלון PROOF

תודה רבה.

אפייה יוצאת לי סבבה... עד שזה מאפה עם מילוי בפניםbinbin
אז אם יש למישהו טיפ איך לאפות לחמניות עם מילוי למשל בלי שזה ינזל מהצדדים ובלי שהלחמניה תתפוצץ ובצורה יפה אני רוצה לדעת


וגם מה המשקל הנכון לבצק של כל לחמניה? 

חום יותר נמוך לדעתי יעזורארץ השוקולדאחרונה
מוסקה חלביתבוקר אור

בר לי להכין כמו מוסקה אבל עם משהו חלבי במקום הבשר.. לא הצלחתי למצוא מתכון נורמלי באינטרנט

יש בבית גבנצ, קוטג', גבינה לבנה ושמנת 38%..

למישהי יש רעיון איך לעשות?

גלילות חצילים ממולאות גבינה ברוטב עגבניותשם פשוט
טעים טעים
תודה, אין לי כוח לגלגלבוקר אור
וגם בטח דורש גבינות שאין לי
הייתי מנסה לאלתריעל מהדרום

לק"י


לבשל רוטב בסיר.

לאפות פרוסות חצילים עם קצת שמן.

להכין מלית לפי הטעם שלך, אולי עם ביצה.

ואז לשים ברוטב פרוסות חצילים מעל מלית גבינות ומעל עוד חצילים. לשפוך מעל עוד רוטב ולבשל.

(או לאפות בתנור)

תודה, השארתי לבעלי לעשות וברחתיבוקר אור
נבדוק בשבת מה יצא 
בטח כבר לא רלוונטיטארקו

אבל יצא לי לעשות כמו לזניה רק מחצילים במקום עלי לזניה

כדאי לאפות את החצילים פרוסים עם שמן ומלח לריכוך חלקי לפני ההרכבה.

תודה! בעלי הכין ככה ובאמת יצא ממש מוצלחבוקר אור
ב"ה!
נשמע ממש טעים! עשית לי חשקיעל מהדרום
בואי😁נשאר חצי, הילדים לא התלהבובוקר אור
😅 ילדים וחצילים זה פחות הולך יחד בדר"כ...יעל מהדרום
לניקי ב יש מתכון לחצילים מוקרמים בתנורbinbinאחרונה
אחלה מתכון אנחנו עושים כל שבת כמעט