בא לי להכין קיש פטריות,
אבל שיהיה פרווה ובלי מרגרינה או מחמאה...
יש למישהו מתכון?
בא לי להכין קיש פטריות,
אבל שיהיה פרווה ובלי מרגרינה או מחמאה...
יש למישהו מתכון?
לק"י
2 כוסות קמח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים רותחים
כפית שטוחה מלח
זה סוג של בצק פריך - פאי פטריות
אפשר להכין בצק רבוך - קיש בצלים ולנסות להמיר את החמאה בשמן - בערך 100 גר' שמן
אני לא יודעת למה, תמיד כשאני מטגנת אותו אני לא מצליחה להשתלט על הנוזלים שהוא מגיר ואז הבשר יוצא צמיגי...
אני מוודאת שהמחבת חמה, פעם הייתי קונה קפוא אבל זה היה יוצא עוד יותר צמיגי. עם בשר טרי זה יותר טוב אבל עדיין לא 100...
אני ממש לא מבינה בבישולים אז תחכימו אותי פליזזזזזז
אולי זו הסיבה..
ולא יוצא לך נוזלים בדרך הזאת?
ולמה דווקא סיר קטן?
עד שלמדתי על בשרי לאט לאט😉
יוצא נוזלים אבל בגלל שזה אש נמוכה הם מתאדים תוך כדי הבישול וככה הבשר עוד לא מתקשה ומתגבש..
סיר קטן פשוט כי נח לי לערבב ככה ולפורר כל כמה זמן..
זה מה שאני עושה ויוצא פצצה
אם יש לך מסננת בשרית אז הכי טוב. תשפכי מהמחבת למסננת, יזול כל המים, ותחזירי למחבת לתיבול והמשך בישול.
אם אין לך, תשפכי את זה בדרך אחרת, או לספוג לתוך נייר סופג לאט לאט.
אין צורך במים האלה.
ועם איזה בשר - תפרטי
כי הנוזלים מספיקים להתאדות.
מה שאני עושה כשהנוזלים מתחילים להצטבר, זה מכסה במכסה ושופכת את המים לכיור וממשיכה לטגן כרגיל
@יעל מהדרום @המקורית @כולם..
פה-
חלות הכנו לסעודה מפסקת כמות גם להשבת והקפאנו
סלטים יש מטבוחה וחצילים מהמקפיא, הכנתי קישואים, קנינו אבוקדו, ואולי אכין גם חומוס.
ליל שבת
מרק עוף עם אטריות ושקדי מרק
עוף עם תפוא בתנור
בוצר שבת
כנאפה בשר
כרוב צלוי שנשאר מסעודה מפסקת
סלט חסה
סדש
פסטה עם טונה וגבנץ
סלט ירקות
עוגיות חמאה שהכנתי בערב יוכ
קראמבל תפוחים פרווה כי עשיתי לי חשק
שבת שלום!
לק"י
אז בישלתי פחות.
אבל כן, זה לא הגיוני😅
נס שבעלי האלוף הצליח לתפקד פה כשאני עוד הייתי מיובשת ובהתאוששות מהצום, אחרת לא הייתה כאן שבת..
אז בגדול הוא הכין הכל חוץ מהעוגה והסלט אגוזים🫣
חלות
חומוס
טחינה
מטבוחה
חציל קלוי
סלט אגוזים
סלט חסה
ערב שבת
מושטים ברוטב
שבת בבוקר
עוף עם תפוחי אדמה
אורז
סעודה שלישית
פשטידת בטטה
דגים שנשארו מהערב
עוגת שוקולד פירורים
חוץ ממרק עוף אני לא יודעת מה עוד להכין.
אשמח לרעיונות
עוף
שניצלים
פסטה אדומה
אורז
לחם בייתי
סלט כרוב
סלט ירקות
טחינה
זו גם התוכנית שלי
כנראה יהיה גם קוסקוס ליד
ואם יהיה זמן בא לי גם להכין קרעפאלך, אבל לא בונה על זה
וכמובן לחם ליטול ידיים, וסלט
מכינים מרק עוף לארוחת צהרים עם קוסקוס.
למפסקת חלה/ לחם עם סלט /2
אח"כ אורז/ פסטה ועוף עם תפו"א/קציצות עוף
לצהריים דג אורז
ולסעודה מפסקת מרק עם קוסקוס
סעודה בצהרים בשרית עם עוף, קציצות, תפוא ואורז
סעודה מפסקת זה כבר מסורת- נטילת ידים ואז מרק עוף עם קרפלך ואורז..
חזה עוף עם חומוס ובצל
אורז לבן
מרק עוף
ולחם
באמת אורז, סלט וחזה עוף.
אני מתלבטת על התיבול של החזה, רוב המתכונים שלי הם מאוד מתובלים או מתוקים, וזה פחות מתאים, לא?
בבוקר למי שרוצה יש פיתות וטונה / ממרחים למיניהם אבל בדרכ לא מגיעים לזה
צהריים מוקדם - לחמניות עם שניצל חציל ומטבוחה (כמו בשישי)
סעודה מפסקת - זיתים מבושלים, אורז, מרק גרונות עם כיסונים ממולאים בחזה עוף והודו טחונים, ועוף בתנור עם תפוח אדמה למי שיש עוד כח להסתכל על עוף😅 אבל בונה על זה שיישאר לילדים למחרת לצהריים האמת
יהיו סלטים חיים גם. נראלי
חורשט שבזי.
זהירות איתו הוא יכול להיות ממש מר.
הלבן פחןת מר מהשחור.
יש מרק שנקרא חורשט זבזי. מרק עם המון המון ירק, בשר ושעועית אדומה. שמים בו לימון שחור והמרק חמצמץ טעים כזה.
גם מרק חומוס שזה מרק עם עוף, תפו"א, בצל וחומוס, שמים בו לימון פרסי. (מרק צהוב עם כורכום).
גם במרק של הקובה (קובה סלק או קובה צהובה) אפשר לשים לימון פרסי..
ובעוד דברים שונים.
זה נותן טעם חמצמץ וטעים ממש למי שאוהב 
צריכים לדעת להשתמש בו כדי שלא יהיה חמוץ מידי/ מר וכד'.
וכל מי ששכחתי לתייג
התפקדנה!
ערב שבת - דג ברוטב חריף, אולי נוסיף תבשיל חומוס. לא בטוחה שצריך
שבת בבוקר - סעודה חלבית. לחם עם חמאה, גבינות, סלט חסה וסלט אבוקדו עם עגבניות, ביצים קשות
סעודה שלישית - מיקס של צלעות כבש בתנור עם פרגיות ושוקיים על תפוחי אדמה ובצל (מקווה שייצא טעים ואכיל פעם ראשונה שמכינה) , אפונה, נודלס מתוק עם ירקות, אולי אוסיף קצת אורז
סלטים - חציל מטוגן,מטבוחה מהמקפיא, סלק אדום מהחג, סלק עלים מבושל מהחג, חסה, מלפפון עם בצל סגול, קולורבי עם לימון, ממרח חומוס קנוי, אבוקדו עם עגבניות, חמוצים
קינוחים - נשארו מהחג אבל חלק כנראה יישארו במקפיא. עוגת קרמבו שוקו שוקו מהחג, בעלי קנה גלידות קראנץ', יש מרשמלו, פיצוחים, וקניתי קרמבו.
צהריים - שניצל ונשארו קציצות מהחג
עפה להכנוותתת. בא לי לסים עד 14. הלוואי
הביצים הקשות על הגז
והתבנית עם הצלעות והעופות נראית וואוו. זה התרכך ממש. זה או הצלחה מסחררת או כשלון מפואר😅
יאללה עכשיו לנקות
ומביאים את רוב האוכל .. לא יודעת מה בדיוק אבל כן יהיה עוגה כלשהי, חזה עוף מוקפץ בסגנון סיני ולזניה בשרית, משהו לסעודה שלישית וחוץ מזה אין לי מושג
חלות אולי מוכנות אולי קנויות
אנחנו הכנו פופקורן ולימונדה ונכין עוד מעט מרק קישואים
שניצלים מהמקפיא
טחינה וסלט סלק נשאר מהחג
אנטיפסטי גם נשאר מהחג
יהיה גם סלט ירקות ואם יבשיל גם סלט אבוקדו
וב"ה חוץ מהמרק הכל גמור ומוכן לשטיפה
והספקתי עוד להכין לי גרנולה להמשך השבוע
מרוצה ממש
היום אבשל רק אורז וביצים קשות.
וכדורי שוקולד עם הילדים (כי הבטחתי).
יש:
צלי כתף
כבד בקר צלוי
פרגיות צרובות
שניצלים
פרגית ממולאת
כדורי בשר
ארטישוק ממולא.
נראה לי שמספיק חחח
יעל מהדרוםאחרונהאז אף אחד לא חושב יותר מידי על בישולים.
אז הכנתי סלומון,סלטים בקטנה,
ואין לי עוד כוח...
אז ניראה...
לק"י
ליל שבת אוכלים בשבת קהילתית, ומביאים עוגה. נראה לי שאכין כמה תבניות של עוגות תפוזים, ובכל תבנית תוספות אחרות.
סלטים מהחג:
חומוס ביתי
סלק
גזר
חצילים, גמבה ועגבניה צלויים
חצילים בפירורי לחם
סלט חי
שאריות של עוגות מהחג- שוקולד, תפוזים, עוגיות שוקולד בתוספת חמאת בוטנים.
עוגיות קנויות
יום שבת:
פרגיות וקציצות בשר מהחג (מקווה שהם יהיו טובים)
שניצלים
תפו"א בתנור
קוסקוס
אולי ירקות בתנור
סד"ש:
מקווה להכין פיצות
פרגיות קצוצות מבושלות ברוטב
ממולאים
דגים וקוסקוס
בטח אוסיף עוד דברים תוך כדי...
פלספניתבעזהית
שבת של רמאים
לערב עוף מהמקפיא (שוקיים בשום ויין שנשארו מהחג והוקפאו), הכנו גם אורז לבן וזיתים מבושלים.
לבוקר מוסקה מהמקפיא (כנ"ל), ותבשיל תפו"א.
סלטים מהמקפיא- חצילים, קישואים, פטריות, מרמומה
וסלטים חיים..
חלה מהמקפיא גם
או לאחד הימים של סוכות, כדי שלא יימאס לנו מאותו אוכל
הקפאתי קציצות מוכנות ובשר לשון שריככתי ופרסתי בלי לבשל עם רוטב אז זה יקצר לי קצת
שקיבלתי מאמא שלי😉
בשר בקר ברוטב פטריות
אורז
ירקות בתנור
תפוחי אדמה
מוקפץ
פסטה לבנה לילדות
סלט טאבולה
סלט כרוב וגזר
סלט תירס
הכנתי מרק ודג בתנור
חלות קנויות
עוגות מהחג
אבל האמת שיש לנו אורח חמוד, אחי הקטן.. ואחותי בשבת אולפנה פה בישוב אז הגיוני שהיא גם תנחת פה לא מעט😆
יש תפריט, מה בפועל יקרה תלוי בהרבה פרמטרים אבל מקווה שיהיה את הרוב לפחות
ליל שבת
מרק קישואים
בקר מפורק עם בטטות
אורז
בוצר שבת
לזניה שמנת פטריות
אמנון בטמפורה
סלט חסה
סדש
פסטה שמנת סלמון
ירקות
חלות
סלטים- חצילים, מטבוחה, פטריות, קישואים-מהמקפיא
קנינו אבוקדו וחומוס
אולי נכין גם זיתים ובשבת כנראה עגבניות שרי
עוגה בא לי לעשות משו עם תפוחים, נראה. וכנראה גם שמרים מהבצק של החלות
חוץ מהסימנים...
יש לכם אוכל קבוע או שאתם מהמגוונים?
לי השנה בא לגוון ואין לי שום רעיונות- ממש בלוק יצירתי....
ואני לא מוכנה שחג שלם הילדים יאכלו שניצל, צריכה מתכונים כיפיים שגם ילדים וגם מבוגרים יהנו מהם...
הרמוניהבורקס בשר
פסטייה
צריכה למצוא פיתרונות לציליאק שלנו...
אנסה
אני אוהבת תבשילים שיש בהם גם ירק וכך לא צריך הרבה תוספות.
כמו
עוף עם אפונה
קציצות עם תפוא
חזה עוף מוקפץ עם אטריות דקות
מה בדיוק אני יכין- כשיהיה סגור מי האורחים וכמה ומתי נוכל להתאים..
זה כנראה החד היחיד שנהיה בבית באפטר
ובעלי יחזור כנראה די קרוב לחג אז מינימלי ביותר
סימנים בקטנה (מבחינת בישול פשוט לשים גזר קישוא וסלק בתנור)
חלות ועוגיות קנויות, יש גם עוגה חלבית במקפיא
אם אני אספיק אכין קורנפלקס עם שוקולד וחמאת בוטנים
לערב הראשון מרק ירקות עם עוף ואטריות, קניידלך, קוסקוס משקית
לבוקר ראשון חלבי קליל- בגטים, גבינת שמנת, סלט, טחינה,שקשוקה שנוסיף לה את הביצים בחג עצמו
ערב שני קציצות ברוטב צהוב מהמקפיא, מתלבטת אם להוסיף לזה אורז או קוסקוס מהערב
אנטיפסטי
בוקר נודלס מוקפץ עם ירקות וחזה עוף מהמקפיא
אולי שאריות
לארוחת ערב פסטה שנאכל עם גבנצ..
אם יהיה זמן אז גם סלט זיתים וחצילים בתנור
ערב כמו שתכננו מרק עוף עם ירקות ואטריות, קניידלך, קוסקוס
לקינוח רוגלכים טריים שקנינו היום
בוקר בגטים, גבינות פשוטות, טחינה, סלט ירקות, שקשוקה שנוסיף לה את הביצים בחג (הבסיס כבר מוכן)
ביצים קשות לילדים הכנתי
לקינוח גלידת וניל חלבית קנויה, אולי גם מנגו ופומלית
ערב נודלס מוקפץ עם ירקות וחזה עוף מהמקפיא
לקינוח עוגיות פריכות עם שקדים מהמקפיא
בוקר
סלט זיתים ברוטב אדום
סלט ירקות
טחינה
סלט אבוקדו חי
פטריות ובצל
קוסקוס
עוף ששמתי בתנור עם שמנז ודבש
אנטיפסטי
לקינוח עוגיות עם מילוי שוקולד קנויות
לערב לילדים נשים לחם עם גבנצ על הפלטה בעצת @יעל מהדרום
לסימנים יש דלעת בתנור עם קצת סילאן, מקלות גזר, תמרים תפוח בדבש רימון וסלק שכבר קניתי מבושל ולפני החג אחתוך ואתבל
חלות קנינו אחת ויש במקפיא עוד חלה וכמה לחמניות שום
אני קודם קונה חומרי גלם ולפי הכח מחליטה מה להכין. יש חודש שלם של חגים אז זה לא יישאר במקפיא לנצח ממילא😅
מה שבטוח - מכינה דג שלם בתנור בשביל הברכה של הראש ובמשפחה של בעלי נוהגים לאכול את כל הדג אז זורמת,ומרק לסימנים
אם יהיה לי בשר ראש שחמתי אמרה שתבדוק לי - אז תבשיל ראש עם חומוס וקוסקוס לסעודה למרות שאנחנו בדרכ מפוצצים
אם לא, יש לי לשון בקר עם פטריות. אני לא מכינה כמות גדולה בכל אופן
למחרת אנחנו נאכל כהרגלנו עוגה אחרי הקידוש ויהיו או פרגיות ברוטב מתוק או צלעות כבש בתנור עם סלטים חיים ונודלס.
ערב חג שני נאכל אצל חמתי וכנראה שגם למחרת
לערב יהיה בשר ראש עם קוסקוס
ואת הלשון אכין לסעודה למחרת עם פטריות. במקום פרגיות אכין אולי קציצות מתוקות שחלק אקפיא לשבת
בא לי לגוון בקינוחים אז רוצה להכין חיתוכיות בצק פריך עם ריבה, וצריכה עוד קצת לחשוב על אופציות נוספות
ואני שמחה על זה כי בדרך כלל אני תמיד מרגישה שחסר 'רק' עוד משו
מחר יום עוגות, שטיפה וגיהוצים. מקווה שאספיק קצת לנוח בין לבין גם
הבנות שלי אוהבות פרגית, אז אם זה לא משהו שאתם אוכלים בד"כ זה גיוון טוב
לניקי יש מתכון של פרגיות ברוטב בצל, ולמתכונים ב10 דק' יש מתכון של פרגיות עם בטטות וסילאן. שניהם טעימים מאוד. אם רלוונטי אני אוסיף לך קישורים.
אפשר גם ירקות בתנור עם רוטב מתוק, כרובית בתנור- אצלי הבנות ממש אוהבות את שני הדברים, גם מתכונים של ניקי או של 10 דק'.
לשון בפטריות
צלי מספר 5 ברוטב פרות יבשים
בצלים ממולאים
מחזה עוף לעשות מוקפץ ושניצלים
תוספות אורז תפוא בתנור,
מנה אחרונה רולדה
ואולי גם משהו עם תפוחים
דובשניות
מגולגלות תמרים
עוגת מייפל עם שקדים
אני אוהבת שיש גיוון ושפע וגם מארחת הרבה,
אבל זה הבסיס חצי לפחות כבר מוכן ובהקפאה
אחרי שבשלתי את הצלי
קררתי לילה במקרר
חתכתי לפרוסות דקות( אפשר לדלג על המקרר אבל אז קשה לחתוך פרוסות יפות)
ואז
פשוט חתכתי בצל טיגנתי והוספתי פרות יבשים משמשים שזפים תמרים וצימוקים
או מה שיש,תבלינים כמו כמון אגוז מוסקט אפשר הל טחון קינמון סילאן ,יין מה שמתחשק.
אפשר גם פפריקה מתוקה.
הוספתי את הנוזלים של הצלי ואז כשהכל רתח
שמתי בתבנית את הפרוסות בשר ועל זה שפכתי את הרוטב והכנסתי לתנור לעוד ארבעים דקות.
בעיקרון ככל שמכינים מראש עדיף כי ככה הצלי סןפג טעמים ומשתבח
בהצלחה!
לק"י
לא בטוח שנכין הכל, אבל נכתוב.
סימנים:
לביבות כרתי
סלק
דלעת (במרק)
שעועית (במרק)
רימון
תמרים
תפוח בדבש
אולי סרדינים לראש של הדג
סלטים:
גזר חי
סלק
טרשי
טחינה/ חומוס
חצילים, עגבניות וגמבה קלויים
אולי חציל בפירורי לחם
עוגות:
עוגות תפוזים עם תוספות
עוגיות שוקולד
עוגות שמרים?
ולגבי האוכל- בבקרים אני מתכננת לבשל על הפלטה. אז מתלבטת מה לבשל מראש ומה על הפלטה.
ליל חג 1:
כפיתות
מרק ירקות
מתלבטת לגבי בשרי (פרגיות/ קציצות)
קוסקוס
יום 1:
פרגיות/ קציצות
אורז
ליל חג 2:
סלומון
תפו"א בתנור
יום 2:
עוף על הפלטה
תפו"א
אורז/ קוסקוס
לק"י
מתלבטת אם הזמן בליל החג השני יספיק לזה...
לק"י
וטוב שכך.
כי לא היה זמן להכין על הפלטה בוודאות.
בעזהית
סימנים:
הרגילים- תפוח בדבש, גזר, רימון, סלק אדום, משהו ממנגולד, דלעת, כרישה וסוכריות קרעה, ראש של דג, ראש של כבש, לב, ריאה, שעועית ירוקה רוביא, ושעועית לבנה רוביא..
לערב חג ראשון- מרק גרונות, וסיר של עוף עם תפו"א, בצל ואפונה.
לבוקר הראשון- צלעות עם שעועית לבנה, אורז לבן, הום פרייז.
לערב השני- סימנים ואז שוקיים ביין ושום, מוסקה ואורז ירוק.
לבוקר השני שניצלים, צלי כתף ואורז לבן.
חוץ מזה חלות,
סלטים מבושלים: חצילים מטוגנים, חציל קלוי, קישואים מטוגנים, פטריות עם בצל, מרמומה, טחינה, וסלטים חיים כל ארוחה מה שיתחשק..
וגיוון גם.
איך את מכינה את הצלעות?
חצי גבעול
עם חמאה, מלח וטימין, עד שמתרכך.
חרדל דיז'ון בצנצנת זכוכית שפתחתי- כמה זמן יכול להישמר במקרר???
תודה!!
בראש השנה רציתי שוב להשתמש, ועברו כבר חודשיים והריח היה לא משהו.
תערבבי את זה היטב.
אם זה לא טוב- תזרקי (אני לא שם להריח ולראות..)
יש לי די הרבה ופחות אוכלים כרגע
מחפשת מתכון מוצלח מניסיון
לא צאט ;)
לאוכל / עוגה / קינוח
ולהשתמש בזה לשייקים- זה יוצא כמו פרוזן יוגורט.
היי, רוצה להכין שושני שמרים בסגנון פיצה. יש לי מתכון טוב לבצק של עוגת שמרים. רוצים לעזור לי לגשר על הפער? מה לשים בפנים כמילוי כדי שזה יהיה כמו בורקס פיצה קטנים כאלה?
למילוי רוטב של פיצה, גבנ"צ וזיתים קצוצים.
יש לך מתכון טוב לרוטב פיצה? והוא לא ינזול למטה?
לק"י
רסק עגבניות, תבלין של פיצה וקצת מים.
הגיוני שינזל...
אפשר לפזר רק תבלין של פיצה, אבל יצא משהו קצת שונה.
וגם - באלי חיתוכיות בצק פריך וריבה. איך עושים את הפירורים האלה של הבצק מלמעלה?
לק"י
שומרים חלק. אפשר להקפיא קצת ואז יותר קל לגרד/ לפורר.
לפעמים מוסיפים לזה עוד קצת קמח.
אפשר לשבור איך שאת רוצה... אפשרי לקצוץ ידנית, או במעבד מזון, או לשים בשקית עבה ולדפוק.
מה שהכי קל ונוח לך.
מה שטוב בעוגיות פיצוחים זה שאת יכולה ממש לשחק עם המרכיבים לפי הפיצוחים שאת אוהבת
העיקרון זה פיצוחים טבעיים שבורים וחלבונים.
לגבי מתיקות לדעתי צריך לפחות כף-שתיים סוכר חום כי בד"כ לא מרגישים מתיקות מדבש או סילאן.
https://www.foodyourthoughts.com/granolacookies
(הכנתי פעם את המתכון הזה ובטעות דילגתי על האפיה הראשונה, אז בעצם לא עשיתי שתי אפיות כמו שכתוב ועדיין יצא ממש טוב. חייב להפחית מהסוכר כי זה יוצא מדי מתוק)
ועוד מתכון נחמד-
עוגיות פיצוחים ב 5 דקות - מתכון - קראנצ'ית
אה, ואפשר להוסיף קינמון אם אוהבים
מילואים..
אבל הכנתי כבר בסיס לשקשוקה לראש השנה עוגיות פריכות עם שקדים בפנים, ןגרנולה
לסדר כמה שאני יכולה כי הבית במצב קשה🥴
דג ברוטב חריף לערב
עוגת קצפת כלשהי לבוקר (כנראה ריבת חלב וקוקוס, עם טורט וניל)
למחרת סעודה שנייה עוף בתנור עם תפוחי אדמה, אפונה, אורז, פרגיות בנינג'ה
חלות קנויות כמובן
באלי גחנון לסעודה שלישית, נראה אם ייצא טוב כי קניתי את הלא אפוי בטעות
לצהריים יהיה קצת שניצל, ועוד לא התחלתי כנל
סלטים כמובן - חסה, אבוקדו עם שרי, סלק אדום, חמוצים אם יישאר זמן, חצילים מטוגנים, אולי מטבוחה(?) נראה לפי הזמן שיישאר והכח
יש אוראו פרווה, פיצוחים וגומי.
שיהיה לי בהצלחה
הספקתי הכל.
מטבוחה למשל לא הייתה וכמובן מרפי - דווקא היום רצו לחמניה עם שניצל🤦
גם על הסלק החלטתי לוותר, אכין בראשון כנראה כבר לשולחן של ראש השנה
והשבת תהיה עוגת קסטה עם שמנת בטעם ריבת חלב, הבת שלי שאלה למה הכנתי עוגת חומוס
(הצבע של הםודינג ריבת חלב עם שמנת מתוקה באמת נראה כמו חומוס, מקווה שזה לא קרוב בטעם)
דג
מרק עוף
כדורי פירה
שניצל מהמקפיא
קיגל תפוא
לחוח נקנה בסוף
יש עוגיות קוואקר והלוואי שתהיה גם עוגה כלשהי.
יש מטבוחה וחומוס שהכנתי לר"ה והקפאתי והשארתי קצת לשבת
וחצילים
וטחינה כמובן
אנחנו בסימן ארוחות בסיר אחד.. שבת עייפה כיאה לזה שעברנו כבר שנה שלמה ואנחנו עייפיםם🤭
חלות-בעלי אפה(כרגיל חח)
סלטים-מטבוחה, חצילים אדומים, קישואים-מהמקפיא
פטריות, חומוס, אבוקדו
ליל שבת
עוף עם פטריות וניוקי
בוקר שבת
מוקפץ גדול של ירקות עוף ונודלס
סדש
לחם שום ממולא גבינות
כנראה יהיו גם ירקות חיים, אולי חסה וכו..
עוגה אני מתלבטת עדיין.. אולי רסק תפוחים או שוקולד או שוקולד פירורים.
והן לא שלמותץ ויפות?
מישהי יודעת?
(מכינה ממתכון טוב של פנימה)
תדאגי שהם יהיו צמודים
אם קולעים מהודק זה תופח ונקרע.
סוכר, כוס שמן...
זה מתכון מעולה של פנימה ששומרת כבר שנים...חחחח
לא דביק ואפשר לקלוע בקלות.
יכול להיות שארבע כפות שמרים זה יותר מידי?
ממתקית1. לישה טובה של לפחות 10 דקות.
2. שתי התפחות-
ראשונה לאחר הלישה(כשעה וחצי)
שניה לאחר הקליעה(כחצי שעה)
3. קליעה שאינה מהודקת וצמודה מדי.
פחות מידיי זמן התפחה
קליעה מהודקת מידיי
מתכון פחות מוצלח
אולי באמת קולעת מהודק מידי... אנסה אחרת לשבת הקרובה.
1. לישה ארוכה *מאוד*- כרבע שעה במיקסר על מהירות נמוכה
2. מספיק כף שמרים לקילו
3. להוסיף את השמן אחרי שהבצק מתגבש ראשונית. זה נראה מוזר ונראה שהורס את הבצק אבל אם ממשיכים ללוש עוד הוא מסתדר ויוצא מהמם
4. התפחה טובה עד שהבצק מכפיל, צורות לא הדוקות והתפחה שניה *קצרה* של כ10 דקות
הלישה הארוכה הכי הכי משמעותית אבל גם הדברים האחרים
עושים את המתכון הזה בקביעות
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/1627
ועכשיו כשנכנסתי לאתר את המתכון, לפי הדף ששמור אצלנו, ראיתי גם את המתכון הזה:
לבן ל' וב' עם סגול וב עם נקודה בפנים.
קיבלתי מלא וזה לא נאכל ככה , מחפשת מה להכין מזה( הכנסתי פעם לבלילה של פנקייק ויצא מוצלח), מחפשת עוד רעיונות
תודה🙏
קודם להכין מזה גבינה: לוקחים נגיד 4 מיכלים. שופכים לקערת זכוכית/ מתכת ומוסיפים כפית גבינה לבנה. מרתיחים מים ושופכים לקערה גדולה יותר ומכניסים את קערת הגבינות פנימה (בן- מרי)- ככה שזו קערה בתוך קערה.
מחכים שזה יגיע לטפמרטורת החדר ומעבירים לבד טטרה/ חולצה נקיה ישנה. קושרים ונותנים לזה לטפטף 6-8 שעות.
אפשר גם לתבל את זה בשום שמים/ זיתים קצוצים מראש...
יצא לי לאכול אצל משפחות מרוקאיות קוסקוס חלבי- שזה קוסקוס שעירבבו אותו עם לבן.
עוגה בחושה- במקום מים שמים לבן.
ציזיקי- מתבל/ מרק קר.
אני גם מכינה לפעמים עם לבן וגיל גבינה לבנה
אבל לא שמה בתוך קערה עם מים רותחים, אלא ישר לבד מסנן...
הרתחה הורגת חיידקים מזיקים שעלולים להשפיע על התהליך גם אם החלב כבר מפוסטר, הרתחה נוספת מבטיחה סביבה סטרילית לתהליך
החום גורם לחלבוני החלב (בעיקר קזאין) להתקפל ולהשתנות.
זה מקל על הפעולה של החומצה או הרנט ליצור קרישה יעילה יותר.
לא יותר פשוט לנקד...?
לֶבֶּן
רמקולים חובה ☺️
אגב מה אפשר לעשות מחלב?
..
קחו סיר גדול, הניחו על האש בחום 6 ושפכו שמן עד שיכסה את כל הקרקעית.
שימו כורכום ופפריקה ומלח קצת מכל דבר.
חתכו 2 גמבות ו2 פלפלים חריפים ושתפו כדי להוציא את הגרעינים והחלקים הלבנים.
שימו אותם בסיר ותכסו אותו.
לקחו פטרוזיליה והפרידו את העלים מהגבעולים, שימו בקערת רשת ושטפו אותם.
לקחו פחית שימורים של רסק עגבניות ושימו בסיר.
מייד אחרי זה שימו את הפטרוזליה.
ערבבו את כל הסיר.
חתכו את הדגים לשניים, והניחו אותם בשורה אחד אחרי השני עומדים בסיר, אם אין מקום אפשר לשים בצדדים.
קחו קצת רוטב עם כף ושפחו על הדגים.
תנו לזה להתבשל במשך 15 דקות נוספות ואז כבו את הגז.
יש לכם דג מושט נהדר לשבת!
ואז הוא מוסיף סחוג....אז בשביל מה??
שישאיר את הגרעינים וזהו!
הי חברים. אנחנו חברה שעובדת על פיתוח מוצר חדש ומגניב בעולם האפייה, שרלוונטי במיוחד לאופים במחמצת, אבל גם לאופים עם שמרים רגילים.
אנחנו עושים כרגע בדיקה מעמיקה של התאמת המוצר לאופים ביתיים. מי מכאן שאופה מידי פעם ומתאים לו לענות על שתי שאלות קצרות אשמח לקבל ממנו הודעה בפרטי.
מבטיח שאין שום שיווק מאחורי זה. תודה מראש.
רלוונטי בעיקר למי שאופה במחמצת.
שאלון PROOF
תודה רבה.
וגם מה המשקל הנכון לבצק של כל לחמניה?
בר לי להכין כמו מוסקה אבל עם משהו חלבי במקום הבשר.. לא הצלחתי למצוא מתכון נורמלי באינטרנט
יש בבית גבנצ, קוטג', גבינה לבנה ושמנת 38%..
למישהי יש רעיון איך לעשות?
לק"י
לבשל רוטב בסיר.
לאפות פרוסות חצילים עם קצת שמן.
להכין מלית לפי הטעם שלך, אולי עם ביצה.
ואז לשים ברוטב פרוסות חצילים מעל מלית גבינות ומעל עוד חצילים. לשפוך מעל עוד רוטב ולבשל.
(או לאפות בתנור)
אבל יצא לי לעשות כמו לזניה רק מחצילים במקום עלי לזניה
כדאי לאפות את החצילים פרוסים עם שמן ומלח לריכוך חלקי לפני ההרכבה.