שרשור חדש
מה מכינים לשבת?בוקר אור

לנו שבת קצת מסובכת, מתארחים בסעידה שליישת שהופכים אותה עם סעודה שניה ואוכלים בה בשרי..

אז בערב

מרק ירקות עם גריסים

קוסקוס מסולת

קציצות ברוטב אדום


בוקר לחמניות שום מהבצק של החלות

וחוצמזה חלות, עוגת שמרים מהבצק של החלות, אבטיח וארטיקים חלביים😁

נוסעים סוף סוף🙃כי כל פה
מביאה רק 2 פשטידות ו2 עוגות..
בבית כרגיל המקורית

וגם התפריט כרגיל🤭

תוהה אם לכתוב בכלל 

טוב, שינוי כיוון חחהמקוריתאחרונה

החלטתי לגוון

בערב יהיה כרגיל טונה ברוטב חריף

שבת בבוקר עוגת קרמבו שוקולד (סופסוף מצאתי שוקולד ורד הגליל!!)

סעודה שנייה - קציצות מתוקות, עוף בתנור עם תפוח אדמה ופרגיות עם תוספת של נודלס מוקפץ, פירה עם בצל

סעודה שלישית נחשוב על משו


 

צהריים כרגיל שניצל עם תוספת של אטריות


 

סלטים אין לי כח לכתוב

חלות קנויות כמובן, פיצוחים וקצת גומי

אז מה אוכלים בשבת?בוקר אור

אצלנו

ערב

מרק בצל

סלט ירקות שנשדרג עם צ'יפס בטטה

קיש בצל פטריות (את הבצק הוצאתי מהמקפיא)

לזניית חצילים בלי עלי לזניה


בוקר

חזה עוף בטמפורה מהמקפיא

בורגול אדום

אנטיפסטי


סדש

שאריות מהערב

ביצים קשות


חלות מהמקפיא

טחינה שנשארה מהשבוע

חצילים בתנור

סלט אבוקדו

סלט ירקות


מלון

עוגת גבינה וביסקוויטים

גלידה קנויה

לימונדה

שבת לא מושקעת מאוד כי הייתי עסוקה היוםהמקורית

דג ברוטב חריף לערב

סעודה שנייה דג בתנור שלם

סלטים - טחינה, חצילים, מטבוחה מהמקפיא, סלק מבושל, תפוא וביצה במיונז, חסה, אבוקדו עם שרי, חמוצים

סדש יש אורז עם שניצל/ חזה עוף


עוגת קרמבו לוטוס

עוגת וניל מהמקפיא, עוגת שקדים מהמקפיא (ב"ה שהיה)

פיצוחים

חלות קנויות כמובן

נשמע ממש מושקע עם כל הסלטים😋בוקר אור
פספסתי את השרשור..טארקו

היה יום שישי קצת משוגע התחלנו לבשל אחרי 12 ועד איזה 17 לא הייתי סגןרה עד הסוף מה מכינים🫣


בסוף היה טעים מאוד.


חלות בעלי אפה

סלטים- חציל פיקנטי אדום, מטבוחה, קישואים, זיתים, פסטו.


ליל שבת

קציצות בשר קטנטנות על כרוב ברוטב אדום אסייתי(היה בא לי כרוב ממולא ואז ירדתי מזה וחשבתי לעשות כמו עוגת כרוב גדולה אבל לא היה לי זמן לניסויים אז חזרתי לפשוט המוכר ויצא מושלם)

אורז לבן


בוקר שבת

ניוקי עם סלמון ועגבניות שרי בסיר אחד

כרוב צלוי

סלט חסה


סדש

עוגיות גבינה מלוחות

ירקות חתוכים


עוגת שמרים מהבצק של החלה

חיתוכיות קוואקר בציפוי שוקולד

וואו זה נשמע טעים ממש הכלבוקר אור
לפעם הבאה ממליצה על השיטה הזאתחילזון 123

לכרוב ממולא.

זה עדיין לא קל כמו להכניס עוף לתנור...אבל מקל מאד על ההכנה ויוצא מצויין.

https://www.ronyohananov.com/post/%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%91-%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%A4%D7%98%D7%A0%D7%98

אפשר מתכון לכרוב ברוטב אדום אסיאתי?וואלה באלהאחרונה
מחפשת רעיוןאשר ברא

לסעודה בשרית/ חלבית ל25 ראש בערך

שהמצרכים לא עד כדי כך יקרים.. וההכנה גם לא מצריכה מלא עבודה.


תודהה (:

יש היום מצרכים לא יקרים??🤔🤔*אשתו של בעלי*
לדעתי בשרי זול יותראם לשתיים
לחמניות וסלטים למנה ראשונה (אפשר להוסיף חומוס בשר/פטריות), אורז בכמות גדולה, קציצות זה גם משהו שיכול להיות זול כי אפשר לעבות עם ירקות, להוסיף תפוא וירק כלשהו, ואולי גם מוקפץ שזה יחסית פחות עוף כי זה בתוספת ירקות
מצד שני מוקפץ זה כן מלא עבודה יחסיתחילזון 123

וגם קציצות זה לא קל ככ.

יותר קל לשים הרבה כרעיים בתנור

תלוי בארוע ומי הקהלשם פשוט

נלך מהזול ליקר:

פלאפל

בשר טחון

עוף-שניצל

פרגיות- סלמון


פלאפל. אין מה להרחיב.


בשר טחון אפשר קונספט המבורגרים, קבבים, קונספט מקסיקני טאקוס טורטיה גוואקאמולי...

יש עוד מלא אופציות.


אפשר קונספט קוסקוס ערב סטייל מרוקאי אפשר לעוף על זה


סלמון לארוחה חלבית


הכי קל ומהיר (לדעתי)- שווארמה פרגיות בתנור או פרגיות במנגל וכמה תוספות זריזות סלטים למנגל קוויקי.


בהצלחה☘

אפשר להזמין פיצותבינייש פתוח
חלביתאם הבנים12אחרונה

פסטה מוקרמת או 2 סוגי פסטה עם 2 רטבים בנפרד (שמנת פטריות ורוטב עגבניות), 2 פשטידות,  בורקסים

פיתות/ לחמניות 2-3 סוגי גבינות

פלטת ירקות חתוכים

סלט חסה עם תוספות, סלט כרוב חמוץ מתוק

פאי רועיםרינת 35

זה יעבוד עם חצי קילו בקר+ חצי קילו עוף טחונים?

עד היום הכנתי רק עם בקר…

בטח!*אשתו של בעלי*אחרונה
יש כאלה שיגידו שאפילו יותר טעים
מה אפשר לשים בקציצות בקר מבושלות במקום פרורי לחםחילזון 123
שיהיה ללא גלוטן?
תפוחי אדמהבינייש פתוח
קצת סודה לשתיהרינת 35
זה מרכך את הבשר.


חציל מגורד

תפוח אדמה מגוררכל היופי
או שיבולת שועל ללא גלוטן
אפשר גם פתיתי תפוחי אדמה להכנת פירה אינסטנטבאר מרים
אפשר לוותר על פירורי לחם אושדמות בחולות

כמו שכתבו פה- לגרד תפוחי אדמה או קישוא או גזר או גם גם.

פירורי לחם לל"ג.

קורנפלקס לל"ג.

 

אבקת אפיה.

פצפוצי אורז(אהבת עולם)
שיבולת שועל משתלב מעולה.- יש בלי גלוטן?אמרלד
לא צריך, מתבשל מעולה גם בלילב אוהב
אפשר ללוש היטבופל לימון

להוסיף בצל מרוסק, ביצה ירוקים - אם אוהבים וזהו, יוצ קצת דחוס אבל טעים מאוד (כמו המבורגר)

אם לא מוסיפים כלום עדיף לא ללוש הרבה.אונמר

זה מצמצם את הבשר למכווץ יותר.

אם תערבבי בקלות עם כף יהיה יותר אורירי.

ככה עושים עם המבורגר טוב גם.

דווקא בשר בקר חשוב ללוש והרבהופל לימון
chatGptאונמר

האם כשמכינים המבורגר עם בשר בקר, ולא שמים משהו שיגרום ליותר אוריריות, רק בשר מלח פלפל וירוקים קצת, עדיף ללוש חזק או לערבב קליל עם כף? כדי שיצא אורירי יותר?

 

ChatGPT said:

🍔 שאלה מצוינת!
כשאת מכינה קציצת המבורגר רק מבשר (בלי ביצה/לחם/פירורים), המרקם מושפע המון מאיך מטפלים בבשר:

ערבוב עדין עם כף / בידיים קלות – שומר על הסיבים של הבשר פחות דחוסים → יוצא המבורגר יותר רך ו"אוורירי".

לישה חזקה – גורמת לחלבון (מיוזין) להתחבר ולדביק את הבשר יחד → ההמבורגר יוצא יותר צפוף, אלסטי ולעיתים "גומי".

👉 אם המטרה שלך היא מרקם אוורירי – עדיף לערבב כמה שפחות, רק עד שהמלח, הפלפל והתוספות התפזרו. גם לא כדאי לדחוס חזק כשמעצבים את הקציצה, אלא לתת לה צורה בעדינות.

טיפ קטן: אם את רוצה עוד אווריריות בלי להוסיף חומרים – תבחרי בשר עם שומן (בערך 20%) ולא רזה מדי. השומן נמס בבישול ויוצר מרקם עסיסי.

אני מניחה שאת תעשי כמו שמתאים לך ואני כמו שמתאיםופל לימון

לי

ראיתי ששפים אומרים בדיוק להפךמבקש אמונה

בתוכנית משחקי השף, שצריך ללוש הרבה את הבשר אם רוצים שיהיה קציצה אוורירית 

 

בזמן 0:52

אני ראיתי בתוכנית אחרת הפוך,אונמר

והצ'אט גם טוען הפוך.

אבל אולי יש שתי שיטות בתורת הבישול.

מעניין... תוכלי למצוא ולהעלות?מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך י' באלול תשפ"ה 20:02

(רק לגבי הצ'אט, לא יודע כמה זה הוכחה, כי מאיפה מקור המידע שלו. הוא לא מבשל בעצמו 😉)

 

אולי שני הצדדים צודקים וכל אחד מתכוון למשהו אחר

יתכן שאם לשים קצת יותר מהרגיל הוא יהיה דחוס, אבל ממש הרבה (כמו שאמר השף: "ללוש הרבהה הרבה הרבה") זה יהפוך אותו לאוורירי.  אבל צריך לבדוק את זה תכלס.. לי לא יצא

הצ'אט נותן סיבה פשוטאונמר

הוא לא צריך לבשל.

למדתי את ממישהו שמקצועי בבשר ובאנטומיה שלו.

זה דיי מובן גם.

תראה את ההסבר מהצאט בהודעה למעלה.

נכון. גיליתי שזה הסוד כדי שהקציצות לא יתפרקואוריןאחרונה
חילזוןכְּקֶדֶם
סליחה הייתי חייב
חילזון של תכלת לא סתםקעלעברימבאר
אל תגיד ליש"ע
אורז, יוצא מעולהמיזי
אפשר לשים פירה ופירורים ללא גלוטןירושלמית טרייה

אפשר להכין פירה: מבשלים תפו"א במיקרוגל בכלי זכוכית ומועכים במזלג. הרבה יותר קל ומהיר מלגרד בפומפיה.

על קילו בשר אפשר לשים תפו"א בינוני אחד.

כדאי גם לשים קצת פירורי לחם ללא גלוטן, יש כאלה טעימים מאד (אבל לא אלה שעשויים מקורנפלקס, הם לא טעימים). אבל לא שמים הרבה מהם כי בתערובת קציצות הם קצת הופכים לדייסה. 

 

המלצה נוספת - לערבב חצי חצי בקר ועוף טחון. ככה הקציצות יוצאות קלילות יותר.

 

בנוסף, אמא שלי שמה:

שמן זית

בצל קטן קצוץ

פטרוזיליה קצוצה דק

מעט גבעולי סלרי קצוצים דק

כמה שיני שום כתושות או שום גבישי

פלפל, מלח

ואפשר גם פלפל ירוק קצוץ דק, בבלנדר מקל.

ושכחתי שתי ביצים..ירושלמית טרייה
שבתתתכי כל פה

מה מכינים? ומה עושים עם העייפות הזאת??

אבל העיקר ששבת כבר מגיעה! ממש אוויר לנשמה!😁


@מאוהבת בילדי

@יעל מהדרום

@טארקו

@חדשה,,

@בוקר אור

@המקורית

אז שובכי כל פה

כל פעם שאין לי כח או סתם עייפות בסוף מתקשקשת ומכינה מתוקים..

אז יש עוגיות רעידת אדמה, בראוניז, עוגיות שוקולד, פיצפוצי אורז, עוגת מיפל ועוגת שוקולד..

חלות

סלטים ממש מביך אבל בנתיים רק טחינה וסלט ביצים ולא רואה חשק לעוד..

ערב:

מרק עוף

סלומון

אורז


בוקר:

עוף עם תפוא ובטטה

אורז

בשר טחון

צשונט


סדש בנתיים אין תכנון יותר מאשר סלט חסה וסלט ירקות ומעדנים לילדות...

מתכון לפצפוצי אורז? תודהdn5754
הכי קלכי כל פה

מכניסה למנגטים חצאי קוביות שוקולד מריר וממיסה קצת בתנור (לא הרבה זמן שלא ישרף!)

בקערה מערבבת פיצפוצי אורז עם דבש וחמאת בוטנים וכשהשוקולד יוצא נמס מניחה בכל מנגט כפית ומקפיאה😀

בוקר צח בוקר מבורך🙂המקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך ה' באלול תשפ"ה 8:54

גם אני אוהבת מאוד את ימי שישי!

כותבת כדי לעשות לי סדר וסוגרת את האינטרנט

ערב שבת - דג טונה ברוטב מרוקאי, תבשיל חומוס כנל

סלטים - תפוא וביצה במיונז, חציל מטוגן, טחינה, חסה, אבוקדו עם שרי, כרוב סגול במיונז, תירס, מלפפון עם בצל סגול, מטבוחה, סלק אדום, קולורבי, חמוצים (לשבת בצהריים)


 

שבת בבוקר - עוגה חלבית כלשהי ולחם עם חמאה וריבה


 

סעודה שלישית - קציצות עם תפוא ירושלמי, עוף בתנור עם תפוחי אדמה, נודלס, אולי אורז


 

רוצה גם להכין עוגיות רעידת אדמה, יש עוגת שקדים במקפיא, יהיו גם פיצוחים


 

שבת שלום ❤️

נוסעיםםםטארקו
ואני כ"כ גמורה שלא מתכננת להביא איתנו כלוםםם


אולי אאפה משהו אם יצוץ כח

מילואים,😬בוקר אור
נסענו
איך היה שבת?🫂כי כל פה
נחמד, אבל בא לי כבר שבת שקטה בבית .בוקר אוראחרונה
מיציתי
אז אצלינויעל מהדרום

לק"י


חצילים

עגבניות שרי, פטריות ובצל מטוגנים

חציל פירורי לחם

סלט חי

סלק

אולי טחינה


עוגות תפוזים ושוקולית/ בתוספת שוקולד מריר

עוגת טורט

אולי עוגיות


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות ושעועית

חצילים ושניצלים במילוי פירה ברוטב עגבניות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

שניצלים


סד"ש:

פיצות

פוקאצ'ות

הילדים אוכלים את המרקכי כל פה
עם השעועית בלי לעשות בעיות? לא יודעת למה אצלינו כל דבר עם קטניה חוץ מאורז הולך לפח ואף אחד לא אוכל..
שלושת הגדולים כן. הקטן לאיעל מהדרום
לק"י


מצד שני, רובם לא אוכלים קישואים ובטטה. אז אני עושה חתיכות יחסית גדולות. כך שקל לא לקחת אותם.


אצלי אוהבים חומוס/ שעועית/ אפונה. חוץ מהקטן שהוא די בררן עדיין.

פהחדשה,,

מטבוחה

סלק

גרגרי חומוס

טחינה

קוביות חציל

ממרח חציל

פלפלים קלויים

פלפל חריף


ערב:

דג מושט בתנור ודגים מושט מרוקאי

בורקס בשר

קובה במילוי עוף וחצילים וקובה במילוי בשר וצנוברים


בוקר:

חזה עוף

ספגטי לילדים

תפוחי אדמה


סד"ש:

חלות

סלטים

ביצים קשות


חלות ביתיות

בגטים ביתיים

עוגת גבינה

עוגיות קנויות


שבת שלום ❤️

איך את מכינה בגטים ביתיים?יעל מהדרום
מחפשת מתכוניםאשר ברא

קלים וזולים, אבל הכי חשוב- טעימים! (נכנס חיילים בס"ד ;)

וגם שיהיה פרווה..

מתכונים למה?יעל מהדרום
אופס שכחתי לכתובאשר ברא
עוגות (עדיף בחושות), עוגיות
יש לי מתכון לעוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


שאפשר להוסיף לה תוספות:

לערבב- כוס שמן וכוס סוכר.

להוסיף ולערבב- 2 ביצים.

להוסיף ולערבב- 2 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפיה ו-2 סוכר וניל, כוס מיץ תפוזים.


יוצאות 2 תבניות מאורכות.

אופים בחום של 180 מעלות.


תוספות- שוקולד צ'יפס, קקאו, תפוחים (אבל אז לא נראה לי שכדראי לאחסן בחוץ) ועוד.


עוגיות- יש לי בחתימה 2 מתכונים מוצלחים.

תודה נשמה!אשר ברא

איך יוצא הקקאו עפ התפוזים? נשמע לי קצת שילוב מוזר..

תפוחים מחמיץ מהר -_-

יוצא טעים. אבל אפשר לשים מים או יין במקוםיעל מהדרום
יין?!אשר ברא

על זה לא שמעתי -_-

יצא לך להכין אולי עוגת אוראו? בחושה..

כי מרגיש לי שכל העוגות חוזרות על עצמל, בא לי לגוון קצת..

מה זה עוגת אוראו בחושה?יעל מהדרום
לק"י


אני לא משתמשת ביין, אבל מיץ ענבים גם טוב.

ראיתי שעושיםאשר ברא

עם טורט וניל וחתיכות אוראו בפנים..

אבל גם אולי אפשר לנסות משהו עם טורט שוקולד, נשמע לי קצת יותר שווה

טורט זו עוגה עם הקצפהיעל מהדרום
לק"י


ומה ששמים בפנים שוקע למטה. בכל אופן שוקולד צ'יפס שוקע (אומרים לקמח ולשים. לא בטוחה שעובד), אז יכול להיות שגם חתיכות של עוגיות ישקעו.


לא בטוחה שזה נשמע לי טעים האמת...


יש לי מתכון לעוגת קפה עם שוקולד.

אשמח ממש!אשר ברא

נראה לי שהסגנון זה פשוט כמו עוגת לוטוס בחושה, בצורה מוזרה קצת..

אבל מה יכול להיות רע באוראו ושוקולד?

יש לי 2 מתכוניםיעל מהדרום

לק"י


עוגת קפה מנצחת - בישול ומתכונים

תקראי את ההערות שלי בהמשך השרשור.


והשניה:

ולא חושבת שניסיתי לשים חתיכות של עוגיותיעל מהדרום
לק"י


בתוך עוגה. זה נשמע לי קצת מוזר, אבל אולי זה טעים...

עוגת לוטוס בחושהופל לימון

כזאת טעימה עם חתיכות בסקויט לוטוס ונקודות ממרח לוטוס

אולי בין השכבות גלידה וניל עוגיות או קרםשם פשוט
לא בתוך האפיה
אין שום בעיה ולא ניכר בטעם מיץ התפוזים עם הקקאוופל לימון
ובראוניז פרווה של ניקי ביעל מהדרום
עוגה נוספת מצויינת!!*אשתו של בעלי*

עוגת קפה☕️

*מצרכים-*

2 כוסות קמח

כוס סוכר

שקית א.אפיה

שקית סוכר וניל

2 ביצים

1/4 כוס שמן

1/2 כוס מים

2 כפות סוכר חום

2 כפיות נסקפה

קופסת ריץ' קטנה(להשאיר בצד 3 כפות)

*לערבב הכל ולשפוך לתבנית משומנת.


*פירורים-*(באותה קערה👆🏻)

1/4 כוס שמן

1/2 כוס קמח

1/2 כוס אגוזים קצוצים

כפית סוכר

*בתבנית אינגליש קייק


לאפות את שתי התבניות יחד,170°  כ-45 דקות.


*לקראת סיום,להרתיח סירופ-*

1/3 כוס סוכר

3 כפות ריץ'

2 כפות נסקפה

4 כפות שמן

2 כפיות סוכר חום

שקית סוכר וניל

*לשפוך על העוגה האפויה ולפזר מעל פירורים אפויים.

עוגת שוקולד בציפוי עוגיות אוריאו ושוקולד צ'יפסופל לימוןאחרונה
שאבעס... מה אוכלים?מאוהבת בילדי
מה שמכינים ופל לימון
איך הייתי צריכה שבת!כי כל פה

האמת התחלתח השבוע עם מלא סוגים של עוגות ללא גלוטן לפנק את הציליאקים אז קצת באיחור ואין כמעט עוגות רגילות..

אנחנו קצת בשביתה של אין כוחות בסוף אוגוסט🤯טארקו

אז מינימלי מאוד:

חלות

סלטים מהמקפיא(יש בשפע ב"ה. זיתים, פסטו, מטבוחה, פטריות, חומוס, חצילים פיקנטי, קישואים)

עוגיות כלשהן לא יודעת עדיין איזה

בעלי רוצה להכין קסטות פרווה


ליל שבת

רביולי(קנוי) שמנת פטריות

ברוקולי בתנור


בוקר שבת

שווארמה פטנט בקופסת שימורים

חציל מטוגן

פיתות

טחינה

סלט ירקות


סדש

פנקייקים

זו התוכניתיעל מהדרום

לק"י


פיתות פרנה קנויות

טחינה

חצילים

סלק

אולי סלט גזר

סלט חי


בגזרת המתוקים יש מגוון בכמויות קטנות:

עוגיות שוקולד

עוגיות טחינה

עוגיות חמאה במילוי שוקולד חלבי ולבן/ ריבת חלב

עוגות תפוזים

עוגת גבינה אפויה בתוספת מקופלת/ ריבת חלב

מאפים מתוקים קנויים


ליל שבת:

קוסקוס

מרק פרווה

פרגיות עם בצל ופטריות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

שניצלים


סד"ש:

אולי פיצות/ פואקצ'ות/ לחם שום

אולי פשטידה

שבת הכי דלילה שישפלספנית

בעזהית


עוד שבת מילואים

והגדולה בשבת שבט


בקיצור זה אני והקטנים.

אחת שאוכלת סבבה, אחת צליאקית ובררנית שאוכלת בעיקר תפו"א ואורז, ואחד בן 3.5.. ואני קיטוגנית..


לערב יש עוף עם אפונה ותפו"א

לבוקר יש בריסקט עם בצל וחצילים ברוטב סצ'ואן, תפו"א וקצת אורז..

לסדש יש פסטה לל"ג מוקרמת.

יש חלות מהמקפיא, סלט קישואים מהמקפיא, עוגה לל"ג מהמקפיא, וסלט חצילים.

בריסקט זה כמו צנים כזה? לחם קלוי?יעל מהדרום
לא, זה ברוסקטה.. באמת דומהפלספנית
בעזהית


בריסקט זה נתח של בשר.. מתח טעים


(איך צנים מסתדר עם צליאקית וקיטוגנית?)

😂 באמת תהיתי מה את אוכלת...יעל מהדרום
לק"י


צליאקית יכולה לאכול אורז ותפו"א.

זה בשר מס שלוש לא?חילזון 123
כן. נקרא גם חזה.טארקואחרונה
אז ככהחתול זמני

השיטה שלי היא להכין אוכל שאחר־כך פשוט מתחלק לסעודות במקום מנות נפרדות לכל סעודה ובכל־מקרה בליל שבת קצת מהכל כשזה עוד טרי. וגם אני לא יכול להכין יותר מדי סוגי מנות כי אני בן־אדם אחד וזה לא יעיל.

 

– בשר בתנור (פשוט חתיכת בשר משוחה בשמן זית והרבה מאוד פלפל גרוס)

– אמנון בתנור

– קציצות קנויות מטוגנות (אין לי כח להתעסק עם בשר טחון סורי והתוצאה סבירה)

– אטריות (שמעתי פעם ממישהו שלימון יכול לשמש כרוטב לאטריות. רק לימון סחוט, זה הכל. וכן. זה עובד.)

– סלט ירוק לרוב אני אוהב להוסיף כמות מכובדת של פלפל חריף קצוץ

– קצת סלטים ורטבים קנויים

יש לכם רעיון איך להכין ארטיק פירות פרווה?יעל מהדרום

לק"י

 

לא עם מכונת גלידה או מצרכים לא סטנדרטיים.

ובטעמים שילדים אוכלים. 

רעיונות לארוחת ערב?אדם 12

משהו שווה אבל הכנה מהירה

פיצה פיתהמאוהבת בילדי

חביתה בלחמניה

טוסט

 

בסוף הכנתי שווארמה טונהאדם 12

אחד הטעים. תכינו גם

משו טעיםאדם 12אחרונה

טונה בצל ותבלין שווארמה יוצא אשש
מכינים סלט חומוס טורטיה..

מי יחגגו פה את טו באב?ופל לימון

ואיך?

ככה זה פה?ופל לימון

בוונטיין מזדעקים שלנו יש חג אהבה יהודי כדת וכדין  וכשמגיעים אליו אז מה פתאום ? אצלנו אהבה כל יום לא צריך יום מיוחד בשנה

ט"ו באב זה יום טוב של שידוכיםהסטורי
אין לו שום קשר לחגי התאווה בצורתם המערבית.
חג תאווה????בינייש פתוח

אני אמנם לא רואה בט"ו באב מקבילה יהודית לחג האהבה הנוצרי, אבל זה לא סיבה להגיב ככה.

בחגים שלנו אדם מצווה לשמח את אשתו ולקנות לה תכשיט או בגד, זה אמנם לא בדיוק אותו הדבר כמו חג שזה מצוות היום שלו, אבל עדיין הפער עצום.

אני אפילו מכיר אנשים שרואים בחג האהבה הנוצרי העתקה מט"ו באב שלנו. אני אמנם לא מסכים, אבל זה לא הופך את זה לתעובה.

נכון על ימים שהתורה ציוות בהם שמחההסטורי
לכן לפסח לשבועות ולסוכות, אדם חייב לקנות לאשתו בגד/תכשיט וכד'.


איך ט"ו באב קשור לעניין?

ככהופל לימון

רבי שמעון בן גמליאל אומר: "לא היו ימים טובים לישראל כחמשה עשר באב וכיום הכיפורים". הביטוי מציין את חשיבותו של ט"ו באב, המזוהה עם שמחה, חגיגות ואירועים חיוביים בתולדות העם היהודי

אני מסכים שזה יום מיוחדהסטורי
אפילו דרשתי על עניינו של יום. אבל לחגוג אותו באוכל (אנחנו הרי בפורום בישול) לא מצאתי מקור. כמובן, היו סעודות שבת...
חוגגים במה שעושה נעיםופל לימון

לא לכל דבר צריך מקור

החלטתי לגגלארץ השוקולד

אמנם לא מקור הלכתי, אבל ר' צדוק לכאורה אומר לעשות סעודת מצווה בטו באב:

פרי צדיק, לחמשה עשר באב ג':א'

ומקור על יום משתה ושמחה לפחות בעברארץ השוקולדאחרונה

"שכלו בו מתי מדבר - במדרש איכה יום שבטל בו החפר דאמר ר' לוי כל ערב תשעה באב היה כרוז יוצא הכל יצאו לחפור חפרין וישנין בהן ובשחרית הכרוז יוצא יבדלו החיים מן המתים והיו בודקין אותן ונמצאו ט"ו אלף ופרוטרוט חסרין בכל שנה וכך עשו מ' שנה יום לשנה יום לשנה הרי מ' שנה בשנה אחרונה עשו כן בדקו עצמן ונמצאו שלמים אמרו שמא טעינו בחשבון וכן בי' בו וכן בי"א וכן בי"ב וכן בי"ג ובי"ד עד דאיתמלי סיהרא כיון דאיתמלי סיהרא אמרו ביטל הקב"ה אותה גזירה קשה מעלינו ועשו משתה ושמחה ויו"ט:

 


 

דאמר מר כו' - ולכך עשו ימי משתה ושמחה על הדיבור שחזר למשה:"


 

(פירוש הרשב"ם, מסכת בבא בתרא דף קכא עמוד א)

 

וכ"כ תוספות יום טוב (תענית פ"ד מ"ח) לגבי ט"ו באב שהוא גמרה של מצוה: "ומ"ש הר"ב ובו היו פוסקים מלכרות עצים כו' וכיון שנגמרה מלאכת ה' עשאוהו יום טוב כדרך שעושין סעודה לגמרה של תורה. וילפינן לה מויעש משתה לכל עבדיו דשלמה מלכים (א') ג'. וכן מצינו בחינוך בית ראשון".

(ורעיון זה גם בנימוקי יוסף)

 

https://he.m.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%91%D7%9C_%D7%A0%D7%97%D7%9C%D7%AA%D7%95_%D7%9B%D7%92_%D7%A0%D7%93

 

יצאו לרקוד קצת בכרמים, נזכרו שחם וחזרו הבייתהימח שם עראפת
הייתם חולים? כתוב "וחולות בכרמים"קעלעברימבאר
אבא קנה לאמא פרחיםנקדימון
נחשב?
לאאאאאא...!!!! 😮😮😮בינייש פתוח
מחפשת רעיונות מה לעשות עם חלבוניםהרמוניה

פעם הכנתי עוגיות פיצוחים ויצא מוצלח פשוט עכשיו יש לי יותר חלבונים... אשמח לעוד רעיונות(:

 

להוסיף לחביתות/ פשטידותיעל מהדרום
לק"י


מה הכנת רק מחלמונים?

תודה!הרמוניה

עוגת גבינה פירורים מבצק פריך (4 חלמונים)

עוגת חלבוניםופל לימון

 

 

          כזאת

לא נפתחים לי הקישורים...הרמוניה
אפשר גם להכין פיננסייריםופל לימון
תודה בסוף הכנתי קרמבואיםהרמוניה

יצא סבבה עד הקטע של לטבול אותם בשוקולד לציפוי... הם התפרקו לי... מישהי יודעת איך עושים את זה? (זילפתי עם כף מעל אבל זה פחות טוב)

ממה שזכור לי צריך קצת שמן עם השוקולדארץ השוקולד

אבל רק קראתי בנושא, לא הכנתי.

 

אפשר בבקשה את המתכון לקרמבואים?

הנההרמוניה

קרמבו וניל קלאסי | עוגיו.נט

 

הסתכלתי גם במתכונים של קרין גורן כי היא מסבירה טוב בסרטון ועשיתי גם מוקה (זה רק להוסיף נס קפה מומס..)

אבל תשים לב יש לה מתכון לקרמבו משמנת מתוקה ויש מחלבונים...

 

תודה רבהארץ השוקולדאחרונה
נראה לי צריך להקפיא לפני שטובליםתוהה לעצמי
זה מה שגמני מכירההמקורית
כן, גם הקפאתיהרמוניה

וגם השוקולד היה עם כף שמן כדי שלא יהיה סמיך מדי אלא יגלוש בקלות,

בכל זאת לא עבד לי. אולי הקצפת היתה צריכה להיות שונה.

לא הייתי מכינה מחלבונים האמתהמקורית

כי זה לא מספיק יציב כמו שהוא

אני מניחה שמוסיפים לזה מייצבים למיניהם

תנסי פעם הבאה אולי להכין מקצפת פרווה שאותה תקפיאי. כשהיא מתייצבת היא מאוד עמידה

יה יש לך מתכון טוב?הרמוניה

המטרה שלי היתה לעשות משהו עם חלבונים שנשארו אז חשבתי שיהיה מעניין

תקציפי עם כף סוכרהמקורית

זה מתייצב מעולה

לא צריך כלום חוצמיזה

אחרי זה תזלפי על הביסקוויט ותקפיאי

ותעדכני איך יצא

תודה...!הרמוניה
אם מכינים מרנג איטלקי כראוי הוא מאוד סמיך ויציבופל לימון
אני חושבתהרמוניה

שהבנתי את הבעיה...

הפחתתי סוכר. זה בטח מה שהפחית את היציבות.

העלתי מתכון לעוגה או פיננסיירים מחלבוניםופל לימון

הם טעימים ובהם אפשר להפחית מעט מהסוכר 

תודההרמוניה

ראיתי שהעלית אבל הקישורים לא עובדים לי

אני הכנתי לפי ההוראות מחלבוניםאם לשתיים

ויצא ממש מעולה ויציב. הרבה יותר מקצפת...

צריך להמיס את הסוכר בתוך החלבונים בבון מארי לפני ההקצפה

ייתכן. אני לא בקיאה בתהליכים מורכביםהמקורית
המרנג עם העוגיה היו קפואים?ופל לימון
ולהבאהמקורית

עם חלבונים אפשר לעשות עוגת קצף וקצפת

זה הכנה ארוכה אבל עוגה טעימה מאוד

אפשר מתכון?תוהה לעצמי
אין לי האמת. יש לי קרובת משפחה שמכינה אותההמקורית

ומוסיפה קפה, זה הכי טעים בארץ. הכי נוסטלגיית ילדות

מניחה שאפשר למצוא ברשת

יש לי מתכון דומה ברעיוןיעל מהדרום

לק"י


לפי מה שראיתי מתכונים בגוגל.

נראה לי שבו שמים את החלבונים בתחתית. אבל אפשר להכין בצק פריך בלי ביצים או עם חמאה במקום.

מה מכינים לשבת?בוקר אור

פה שבת חפיפניקית אחרי שבוע קשוח

ערב

מרק עוף עם אטריות וירקות

קניידלך

קוסקוס מסולת במיקרו

בוקר

אנטיפסטי

אורז עם עוף בתנור/בסיר

סדש

פיצה מהבצק של החלות


חלות

טחינה

סלט ירקות

סלט קישואים ופלפלים מהמקפיא


עוגת שמרים שוקולד מהבצק של החלות

אננס ומנגו

גלידה חלבית קנויה

לימונדה 

הקדמת אותי, התכוונתי לפתוח שרשור חדשה,,

אצלנו:

ערב:

טחינה

מטבוחה

סלק

כרוב סגול

חומוס

גזר (אולי עם חמוציות ושקדים)

אריסה

בצל בסומק


מושט בתנור למי שירצה דג


אסאדו בתנור ותפו"א לילדים

לגדולים אסאדו עם חיטה וערמונים בבישול ארוך


בוקר:

שניצלים

תפו"א

פסטה בלי רוטב לילדים


סד"ש:

נראה לי חלות וסלטים, אולי גם ביצים קשות וטונה


חלות

עוגת וניל פירורים

אולי עוגת שוקולד

פירות


שיהיה לי בהצלחה עם הסלטים.. כרגע רק המטבוחה והסלק מוכנים 🤦‍♀️


לא בא לי ולא בא לייעל מהדרום

לק"י


אני כל כך רגילה לבשל בשישי, שגם בחופש אין לי חשק לבשל בחמישי.

אבל מחר יש לנו ברית ונחזור רק בצהריים (זה בעיר אחרת). נהיה טרנד במשפחה של בעלי ללדת בנים בשישי, ומזל שיש לי רק 2 גיסים ולא יותר, כי אחרת בטח היו לנו עוד כמה בריתות בשישי😅

(לשני הגיסים שלי ולבנדוד של בעלי נולדו בנים בשישי בחודש האחרון).

מזל טוב!!!חדשה,,
וואי ברית בשישי קשוח.. מזל ששעון קיץ...


עכשיו אני סקרנית - מה את מכינה? 

יש לי תפריט די קבוע, אני כן אאלץ לאזור את מותנייעל מהדרום

לק"י


ולעשות היום כמה דברים.


בגדול ככה:

אולי חלות ביתיות

סלטי חצילים (ב"ה יש בהקפאה. חלק צריך רק לתבל)

טחינה

סלט סלק

סלטים חיים


עוגות תפוזים (חלק עם תוספות)

שאריות עוגיות טחינה ושוקולד

עוגיות שוקולד (מוכנות כבר)

עוגיות חמאה


ליל שבת:

אולי כפיתות

קוסקוס

מרק פרווה (נקווה שנשארה שעועית מושרית)

פרגיות עם בצל ופטריות (אין הרבה, אז נראה לי שנשלב עם חזה עוף)


יום שבת:

תפו"א בתנור

ירקות בתנור/ מוקפצים

קוסקוס

שניצלים


סד"ש:

אם נכין חלות, אז מחלק מהבצק נכין פיצות וכדומה.

שווה ביותר! את הפרגיות את מכינהחדשה,,

בתנור או בסיר?

אני בדרך כלל עושה בתנור "שגר ושכח" חח.. אבל אולי יש גם דרכים בסיר שלא ניסיתי

יכולה לפרט לי?חדשה,,
אשמח לנסות בסיר
כןיעל מהדרום

לק"י


מטגנת בצל, פטריות וירקות שבא לי (אני משתמשת בסיר רחב ונמוך).

מכבה את האש. מוסיפה את הפרגיות עם תיבול (פפריקה, מלח, תבלין לבשרי, סילאן/ כורכום, מלח ותבלין לבשרי). אפשר קצת קמח.

מערבבים ומשרים בתיבול.

אחרי זמן מה, מטגנים את הפרגיות בסיר קצת מכל צד, מוסיפים קצת מים ומבשלים מכוסה עד לריכוך.

אם רוצים עם פחות נוזל, פותחים קצת את הסיר. רק לשים לב שהמים לא נגמרים והאוכל נשרף.

נשמע מעולה!חדשה,,

אנסה בלי נדר

תודה ❤️

פהטארקו

יחסית בקטנה

שלישית יש לנו אורחים חמודים אז טיפה יותר מושקע (לא באמת, רק קצת יותר מהרגיל)


סלטים-

יש במקפיא מטבוחה, חומוס, פטריות. צריך עוד לא יודעת איזה. בטח חצילים כלשהם ולא יודעת מה עוד...


חלות בעלי יכין

עוגה רצינו מקלות קינמון אבל המתכון שראינו היה מוגזםם אז נראה אם נמצא מתכון אחר או נכין משהו אחר לגמרי

בעלי רוצה להכין גם קסטות


ליל שבת

חלות וסלטים

תבשיל חזה עוף ברוטב

אורז


בוקר שבת

חלות וסלטים

סלט חסה עם סלמון

תפוא קריספיים


סדש

חלות וסלטים

פסטה פיצה

ביצים קשות

טונה?

ירקות חתוכים

סלט חסה/עגבניות?

איזה סלט פטריות אתם מכינים?יעל מהדרום
עם טריאקי(או סויה ודבש שזה דיי אותו הדבר)טארקו
הבנתי. וזה עובר טוב הקפאה?יעל מהדרום
מצטרפתהמקורית

ערב - דג טונה ברוטב

שבת בבוקר - צנימים עם חמאה, עוגת קרמבו שוקולד

סעודה שלישית - עוף עם תפוחי אדמה ונודלס, קציצות בשר מהמקפיא


סלטים - תפוא וביצה/ תירס/ כרוב סגול עם מיונז, טחינה, חציל קלוי עם טחינה, סלק אדום

חצילים ומטבוחה מהמקפיא

סלטים חיים - מלפפון עם בצל סגול, חסה, חמוצים


עוגות פרווה קניתי השבוע כי לא היה לי כח להכין (וגם, אני לא מוצאת שוקולד של וורד הגליל🙄). אזיש עוגת הבית שמרים לבקשת הילדים, ועוגות צוקאטה

מרשמלו, פיצוחים, פירות וביי

מחפשת רעיון למנה ראשונהחדשה,,

לארוחת המבורגרים וצ'יפס.

אשמח לרעיונות 🙏

אפשר מגוון רחב של סלטים, וכל אחד ימצא את מה שאוהבאלישבע999
מגוון סלטים חיים, חומוס, טחינה, חצילים בוריאציות שונות, סלק
תודה רבה!חדשה,,
טבעות בצל, כדורי פירהתוהה לעצמי
תודה רבה, יש לך מתכון לכדורי פירה?חדשה,,
סלטים שונים, בעיקר חייםט'
תודה 🙏🙏חדשה,,
למה צריכים מנה ראשונה?חופר
למה לא..?חדשה,,
רציתי גם לשאול...יעל מהדרום
לק"י


מבחינתי זו ארוחה של מנה אחת. סלטים אוכלים יחד עם ההמבורגר.


אלא אם כן, זו סעודה חגיגית או משהו.

כן, לאירוחחדשה,,
מנת פתיחה עד שהאוכל העיקרי מוגש.אלישבע999
בינתיים מתחילים עם סלטים, פיתות/לחמים
אז אולי סיגרים/ פסטלים, ירקות חתוכיםיעל מהדרום
בדיוקחדשה,,
גם לדעתי פחות מתאיםאם לשתייםאחרונה

כי אז אוכלים לחם במנה ראשונה וגם במנה שניה... ואם לא אוכלים לחם אז בעצם מסתבכים עם נטילת ידיים.

בקיצור, לדעתי לוותר.

אם כן הדבר היחיד שהייתי חושבת עליו זה בכיוון פסטלים וסיגרים (אולי אולי מרק, אבל פחות בקיץ)

סוגי מתאבנים לארוחת המבורגריםופל לימון

למשל מיני משה בתיבה, קלחי תירס צלוי, לחמה עג'ון על טורטיה מחולק לרבעים.

מיני חמוצים

חלת בצל

 

 

מחפשת מתכון לכפיתהאשר ברא

של סבתא! משהו שווה כזה.

פעם אכלתי כיפתה עם כמו רוטב אדום כזה (ממש טיפה, סטייל של מפרום).


אשמח למתכון!

אני מכינה ככהיעל מהדרום

לק"י


מבשלת תפו"א ומועכת לפירה.

מוסיפה בצל קצוץ/ מגורד, ירקות ירוקים קצוצים (פטרוזיליה או כוסברה), מלח, פפריקה, תבלין לקציצות/ בשרי, חלמון של ביצה, פירורי לחם.

אפשר להוסיף גם חתיכות קטנות של חזה עוף (לא מבושל).

העיסה צריכה להיות לא רכה מידי.


אפשא להכין בתוך סנדוויץ' של חציל או תפו"א- חותכים פרוסה קצת עבה, ופורסים אותה באמצע כמעט עד הסוף.

טובלים בקמח ואז בחלבון ביצה (אפשר אחר כך גם בפירורי לחם  לא חובה) ומטגנים.


לרוטב- מטגנים שום, מוסיפים פפריקה, מלח ורסק עגבניות ומטגנים. מוסיפים קצת מים ומבשלים לרוטב סמיך.

כשמוכן, מבשלים בפנים את הקציצות לזמן קצר. לא צריך שהרוטב יכסה את הקציצות.


תכיני ותשלחי לי😉

תודב רבה אשר ברא

יש לך אולי כמויות?

נגיד לחצי קילו בשר וחצי קילו חזה עוף?

ושמעתי פעם שעדיף בכפיתה לשים לחם רטוב במקום פירורי לחם.. מכירה?

אין לי כמויות. לא חושבת ששמים בשר ועוף טחוניםיעל מהדרום
לק"י


את יכולה לשים. אבל זה נראה לי מפרום באמת (שזה בלי תפו"א).


סבתא שלך הכינה כפיתה או מפרום?

ולגבי הלחם הרטוב, הגיוני שזה מה שעשו במקוריעל מהדרום
המתכון עם הלחם הרטוב נקרא מחשי נראה ליהמקורית

אני מכירה את זה משכנה תוניסאית

נראה לי שמחשי זה קציצות מלחםיעל מהדרום
לק"י


בכפיתה אפשר לשים פירורי לחם או לחם רטוב, אבל זה לא החלק העיקרי.

כפיתות זה לא עם סולת?שם פשוט
לא אצלינו. אולי זה משתנה בין ערים שונותיעל מהדרום

לק"י


או בין טריפולטאים לתוניסאים.

שאלה מעניינת, אני אנסה לברר.

למדתי מסבתא ג'רבאית שעושים עם סולתשם פשוט
תודה נשמותאשר ברא

לא הכנתי לשאבס, כי כבר היה לנו תפריט שווה אחר.

אבל זה ברשימה שלי (:

מבטאים את זהכְּקֶדֶם
קופטי* כמו צ'ופטי
אצלינו זה כפיתה (kfita)יעל מהדרוםאחרונה
מה מכינים לשבת?ומה עושים עם מעדני וניל?בוקר אור

אצלנו

ערב

מרק קישואים

קוסקוס

קציצות עם אפונה ברוטב צהוב

בוקר

נודלס מוקפץ עם חזה עוף וירקות

שניצלים מהמקפיא לילדים

סדש

כמה פוקצות מהמקפיא

ביצים קשות


נשאר חלה ולחמניה במקפיא

טחינה

חצילים בתנור

סלט קישואים ופלפלים מהמקפיא


עוגת לימון בחושה

מלון ומנגו

לימונדה

עוגת שוקולד עם מעדן וניל

גלידה קנויה אם נרצה


וכאן לשאלה - איכשהו נשארו לנו מלא מעדני דני וניל (קנינו לילדה שיהיה לאחרי ניתוח שקדים ומסתבר שהיא לא אהבה) שאוטוטו ףג להם התוקף

הכנתי משלושה עוגה, משניים בלילה ללביבות גבינה שאכין לילדים עוד מעט

נשארו עוד שלושה😅יש המלצות? עדיף משהו שאפשר להקפיא כי כמו שרואים יש לנו מספיק קינוחים 

אולי להכין עוגת גבינה קרה ולהקפיא?יעל מהדרום
לק"י


או להציע לשכנים.

זה אחד מהתחביבים שלי לנצל חומרי גלם מוזריםבוקר אור

😅

מה הכוונה עוגת גבינה קרה? אין לנו שמנת ובטח צריך, לא?

עוגת גבינה לא אפויהיעל מהדרום

לק"י


יש לי מתכון טעים בלי שמנת.

עוד מעט אשלח קישור

זו עם שמנת חמוצהיעל מהדרום

לק"י


אבל בכללי אני מאמינה בלאלתר ולטעום.

מאמינה שאפשר להחליף חלק מהגבינה במעדן ולהוריד קצת סוכר

עוגת ביסקוויטים גבינה מופחתת קלוריות - מתכון מנצח! עוגה מעולה ב 10 דקות הכנה.

תודה! גם ביסקוויטים אין😂בוקר אור

אבל הלביבות גבינה עם המעדן נטרפו אז הילדים ביקשו עוד שבוע הבא חח

נפתרה הבעיה

כל עוגה ששמים בה שמנת חמוצה או יוגורטופל לימון

יכולה לקלוט את מעדני הוניל, רק להפחית קצת מהסוכר.

 

היתה פעם עוגה שעשויה ממעדן דני 

תודה! זה בדיוק מה שהכנתי😁בוקר אור
אצלנוחדשה,,

ערב:

מרק פטריות בתוספת קרוטונים למי שרוצה

דג סלמון מרוקאי

קובה מטוגנות / בורקס בשר (את שניהם יש לי במקפיא, עדיין לא החלטתי)

אנטיפסטי


שבת:

שניצלים (הכנתי אתמול והקפאתי, מחר לא יהיה לי זמן לטיגונים)

פסטה בולונז

איזו תוספת... יש רעיונות?


אריסה

מטבוחה

סלק

סלטים חיים

חלות ופוקצ'ות ביתיות שהכנתי במהלך השבוע - במקפיא


עוגת שוקולד?

פירות העונה

פיצוחים

תפריט שווה! אפשר מתכון לעוגת הלימון בבקשה?חדשה,,
אשמח גם...אגוז16
עוגת לימון בחושה של מתכונים בעשר דקותבוקר אור
פעם ראשונה שמנסה. נראה טוב
הכנתי בערב בזכותך!חדשה,,

יצאה מעולה! לקחתי לי עכשיו פרוסה עם הקפה

תודה רבה

איזה כיף! לי יצא קצת דחוסבוקר אור

ופחות לימוני ממה שרציתי

אולי אני אוסיף פעם הבאה יותר מיץ לימון 

היא באמת אמרה לערבב עד לאיחודחדשה,,
בלבד, כי אחרת ייצא דחוס. יכול להיות שערבבת יותר מדי?
לא נראה ליבוקר אור
אבל השארתי אותה שעה בחוץ לפני התנור, אולי קשור
יכול להיותחדשה,,
חכיתי כבר לשבת!כי כל פה

איך בא לי כבר שבת!! ב"ה נוסעים סוף סוף🥳

מבשלים שם את רוב השבת אבל לפי הדרישות והבקשות שלהם אז נזרום..

מכינה עוגות, מנות אחרונות וקצת סלטים בבית והשאר שם..
 

עוגות:

- שוקולד פירורים

- עוגת שוקולד

- בראוניז

- עוגת אגוזים גבוהה

- עוגת אינסטנט
 

מנות אחרונות:

- סופלה

- גלידה לוטוס וגלידה שוקולד לצילאקים..

- כוסיות לוטוס שוקולד וכוסיות קציפת לוטוס...

 

סלטים: סלט חצילים, סלט בטטה בצילי, טפנד זיתים, סלט פלפלים..

מעדני וניל אפשר להכניס לשייקשדמות בחולות

במקום חלב/ יוגורט

אצלנואבןישראל

ערב שבת :

סלמון

מושט טונה ברוטב אדום קצת חריף

פקיילה וקוסקוס


בוקר שבת :

מוקפץ עוף

פשטידת בשר ואטריות

תפו"א בתנור


סדש:

דג שנשאר

סלטים

ביצים קשות


עוגת שוקולד עם סוכריות לכבוד טו באב

עוגת ביסקוויטים

סלט חציל מטוגן ומיונז

ביצים עם בצל מטוגן

גזר מגורד

מטבוחה

טחינה

אפשר מתכון למרק קישואים? או שזה כמו מרק ירקותאורין

רגיל, ממוקד קישואים?

גם זה ראיתי המתכונים בעשר דקות חחבוקר אור
ננסה השבוע לראשונה 
תודהאוריןאחרונה
הפעם אני מכין גולאשחתול זמני

אני מכין גם חביתה ואז שומר אותה לשבת עצמה זה אמנם עצלני אבל טעים,

סלט ירוק,

חומוס גרגרים מוכן מקופסת שימורים לטובת דג + ניגוב חומוס

 

אצלנומאוהבת בילדי

מתארחים בליל שבת

מביאים איתנו רולדה ופיתות שהכנתי. אולי גם סלט בטטה.

לבוקר אורז ופרגיות

אפיה- פיתות, רולדה, עוגיות פצצות שוקולד.

יש גם עוגת שכבות מהמקפיא.

מקווה שבעלי יקנה גלידה.

 

סלטים- בטטה בצ'ילי, טחינה, חומוס, חסה ועגבניות, פטריות, תפו"א וגזר

והרבה פעמים בעלי מביא סלטים בערב שבת...

מישהי ניסתה פעם בהצלחה לחמם צ'יפס?התברזל!

על הפלטה, לשבת בבוקר.

ובונוס - עדיף כזה בתנור או מטוגן מבחינת מה מתחמם יותר טוב?

כן, לחמם בשכבה דקה ובלי מכסה כדי שלא יתבשל באדיםבעלת תשובה
שלי היו בתנור 
חבל, זה לא באמת טעיםופל לימון

תפו"א בתנור עוד איכשהו אפשר לחמם, אבל עדיף טרי ולצהריים תוספת אחרת

תודה גם לך. יש לך רעיון לתוספת שמתאימה עם שווארמה?התברזל!
שאוורמה אני לא יודעת איך אצלך ניראית שאוורמהופל לימון

שלא בלאפה אז סלטים, טחינה 

תפו''א אפויים חתוכים ל4חילזון 123
אפשר גם סתם תוספות רגילות. אורז, שעועית ירוקה, אנטיפסטי
^^ ותפו"א בצורות שונותיעל מהדרוםאחרונה
לפתוח את התבליניםנטע321

מישהי יכולה להסביר לי איך עובד כל הנושא של "פתיחת תבלינים"?

נניח אני מכינה תבשיל בו מטגנים בצל, ואז מוסיפים עוף לטיגון קצר ואז ירקות, ואז מים, ומכסים עד שמוכן.

אז האם צריך להוסיף את התבלינים לפני שמוסיפה את המים ולערבב עם כל הדברים החמים ולתת להם "להפתח"

או להוסיף את התבלינים אחרי הוספת המים ולערבב אותם עם המים?

 

האם זה ממש משנה כל העניין הזה?

 

למשל במתכון הזה כתוב להוסיף תבלינים אחרי הוספת המים מתכון: תבשיל עוף, ירקות ואורז בסיר אחד

האם עדיף לפני הוספת המים?

 

אני מכירה ששמים תבלינים לפני המיםיעל מהדרום
לק"י


בשלב הטיגון.

יש שמטגנים קלות את התבליניםופל לימוןאחרונה

בשמן, לפני שבכלל שמים ירק/עוף, כשהמטרה "פתיחת תבלינים" - העצמת הטעם. יש תבלינים שמשחררים את הטעם שלהם בצורה האופטימלית דווקא כשהם מטוגנים בשמן (פפריקה, כמון, כורכום)

 

יש מטבחים שדוגלים בתיבול תוך כדי וקרוב לסיום הבישול כדי שהתבלינים יורגשו יותר

ואין שום בעיה להוסיף תבלינים עם המים, גם אותם ירגישו בתבשיל

מה אני ראשונה? שרשור שבת חזון- מה מכינים?טארקו

@יעל מהדרום @ופל לימון @בוקר אור @חדשה,, @כי כל פה וכו


ואי כמה הסתבכנו עם סעודה שלישיתתת..


קיצר מה שהולך להיות פה:


ליל שבת(חלבי, גם סתם כי בא לנו וגם כי ככה הילדים יוכלו לאכול מה שנשאר בצום, כי בשרי אנחנו נוהגים שגם ילדים לא..)

מרק פטריות מוקרם

פשטידת טונה ואטריות(טונה קסרול, איפה ברוקולי שתזהה את המתכון)


בוקר שבת

עוף עם אורז כנראה בתבנית אחת בתנור


סעודה שלישית

לחמניות ביס עם שניצלים קטנים, מטבוחה, סלט, חצילים.. כזה.


חלות ולחמניות בעלי יאפה

יהיו גם סלטים, לא היה לי כח הערב לבדוק איזה יש במקפיא ומה עוד להכין אז מחר..


צריך גם עוגה ו/או עוגיות עוד לא החלטתי איזה, שיהיה גם לצאת הצום.

יש יותר מידי מה לבשל🤷‍♀️יעל מהדרום

לק"י


חצילים עם גמבה ועגבניה צלויים

חציל שניצל בתנור

אולי טחינה/ חומוס

סלק

סלט גזר חי

סלט חי


עוגות תפוזים ושוקולד

עוגיות


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות ושעועית

פרגיות עם ערמונים ופטריות


יום שבת:

תפו"א בתנור

כרובית בתנור

שניצלים

אולי חזה עוף עם בצל ופטריות

קוסקוס


סד"ש:

אורז

תפו"א בתנור עם מעט תיבול

סלמון

בא לי פשטידת תפו"א

אולי ביצים קשות (שיישארו גם לילדים לצום)


ואני מכינה מראש לסוף הצום מרק עדשים. יש קצת, מקווה שיספיקו להסמיך את המרק כמו שאני אוהבת.

ואי ממשששהמקורית

אני לא בנויה לשישי לא בשרי🥴

לצהריים היום סיגר דגים

פשטידה וזיתים מבושלים שיישארו גם לסדש, בתוספת של גחנון עם ביצים ועגבניות


יש דגים מבושלים לערב

ודג  בתנור לסעודה שנייה

וסלטים

ונחשוב על פינוקים מתוקים. אני עוד לא שם

זה יפה שהילדים שלך אוכלים סיגר דגים, פשטידהיעל מהדרום
לק"י


וזיתים מבושלים😅

פשטידה וזיתים הם לא אכלו בינתיים🤭המקורית
😂 איזה פשטידה הכנת?יעל מהדרום
ווי שכחתי לענות לך חחהמקורית

פשטידת מחמאר מרוקאית. הכי פשוטה שיש.

תפוא מרוסקים עם ביצים. אבקת אפייה ותבלינים ולתנור.

איך אתם מחממים את השניצלים בשבת?יעל מהדרום
בתוך תבנית אלומיניוםאשר ברא
רגיל על הפלטה, קצת פתוח, ולא הרבה זמן..טארקו

שמעתי מישהי שמסדרת אותם עומדים על הצד בתבנית..

אני לא

שמים באמצע השבת?מתוך סקרנות

צריך לשים על תבנית הפוכה או משהו (למנהג האשכנזים), נכון?

האוכל מתחמם מספיק גם ככה?

כןטארקו
אממ אנחנו נוהגים לשים הגבהה כלשהי קטנה.. רק שיסמן שלא יהיה ישירות על הפלטה. אצלנו משתמשים במכסים של טייסטרס צויס זה עובד מעולה.


הפלטה שלנו ממש חזקה והאוכל נהיה רותח ואף נשרף אם לא משגיחים ומורידים בזמן.. גם עם ההגבהה הזו.


יודעת שיש כאלה שנוהגים אחרת אז נראה לי הכי טוב לבדוק מה בדיוק הפסיקה שלכם ולא לסמוך על מישהי חצי אנונימית בפורום

תןדה, מכסה טסטר צ'ויס זה רעיון טובמתוך סקרנות

השאלה אם זה לא עושה רעש של כאילו הוא כמעט מתפוצץ מרוב חום...

לא עושה שום רעש.. זה חתיכת מתכתטארקו
צריך לשים לב להוציא את הפלסטיק שבפנים.
ההערה בפנים חשובה!! מניסיון..תוהה לעצמי
כן גם אצלנו זה מנסיון🫣טארקו
מה שנקרא "הוראות אלו נכתבו בדם" או במקרה הזה בסירחון של פלסטיק שרוף...
נראה לי שתלוי במנהג.יעל מהדרום

לק"י


אבל עוררת אותי לבדוק איך נוהגים אצל בעלי.

כי ההורים שלו שמים על נייר כסף על הפלטה. גם אנחנו בדרך כלל, פשוט הורדנו ולא שמנו חדש...

תודה לשתיכן!יעל מהדרום
מסתבר שבגזרת הסלטים יש במקפיא רק סלט פטריותטארקו
אז נכין מטבוחה, חצילים, עגבניות שרי, פסטו וזיתים. אולי גם קישואים אבל כנראה שלא.


בעוגות החלטתי על בסקוויטים גבינה ועוד עוגיות כלשהן אולי ניתן לבן שלי לבחור ולהכין.

איזה סעודה שלישית שווה!כי כל פה

אני הסתבכתי עם השבת הזאת חבל על הזמן😶 משום מה כלום לא התיישב לי..

הדבר היחיד שהייתי עקבית עליו זה להעביר הכל לתבניות שלא ישאר כלים למוצאי. צום.. רק המרק לצערי..


חלות, רוגלכים, שמנת פירורים, עוגיות שוקולד, סלט ביצים, טחינה.

ערב שבת-

מרק עוף+ כדורי עוף במרק

אורז

גלידה לבנה עם פיצפוצי שוקולד.


בוקר שבת-

חזה עוף

שניצלים

אורז

פירה

קישואים ברוטב אדום

סופלה


סדש-

פיציות (שפתאום קלטתי שנהיה בשריים כי רוצים לאכול סעודת בוקר מאוחר ושלישית לגמור לפני שקיעה🫢)

פירה

אורז

סלט חסה עם בטטה

מעדני קליק

מה זה מעדני קליק?יעל מהדרום
סיקרנת אותי😅יעל מהדרום
סתם מעדנים😅כי כל פה
של מולר אולי? עם התוספת למעלה של קליק קרונפלקס או כדורים וכאלה..
חשבתי עליהם. אבל רציתי לוודא😅יעל מהדרום
למה לאכול מאוחר בבוקר?יעל מהדרום
כי סעודה שלישיתכי כל פה

אין לנו בקושי מה לאכול (בלי גלוטן, בלי חלבי ובלי דגים) אז רציתי שנשאר די שבעים מהבשרי..

האמת היה מוצלח! אכלנו בסד"ש רק קצת פירה, אורז וסלט והיינו ממש שבעים..

וככה הפיציות נשארו לי לבנות לצום...

הבנתי...יעל מהדרוםאחרונה
רעיונות מה להכין לצאת הצום?חופר
ועדיף משהו שאפשר לשתף בו ילדים (בת 3 ובן שנה)
לחמניותארץ השוקולד
לתת להם לעשות צורות (אפשר כדורים ואפשר מורכב יותר)
לחמניות קוטג' - ילדים עפים על זהופל לימון

ככה מכינים הבת שלוש יכולה לגלגל ולנסות לקלוע הבן שנה יקבל מברשת ויבריש את הלחמניות בביצה ויפזר שומשום

יש לך ילדים בגילאים האלה?חופר
הבת שלוש אולי תעשה כדורים, הבן שנה לכל היותר ידחוף לפה
ומה רע בזה?ארץ השוקולד

יספק להם תעסוקה

לא אמרתי שרע, פשוט לא מחובר למציאותחופר

בסוף עשיתי עם הגדולה לחמניות הפתעה, הקטן פשוט הסתובב לנו בין הרגלים.

בניסיון שלי זה עבד יפהופל לימון

הבת שלוש קיבלה כדור בצק והראתי לה איך לגלגל 

הבן שנה קיבל מברשת ובהנחייתי "צבע" את הלחמניות

וכן צריך סבלנות

בגיל שנה די קשה לשתף אותםיעל מהדרום

לק"י


אפשר לשפוך חומרים לקערה עם עזרה.


אני הכנתי עוגה בחושה פשוטה ומרק עדשים לסוף הצום.

אפשר עוגיות עם צורות, זה מתאים לגיל 3. אם יש לכם חותכנים, ואם לא, אז לעשות צורות איל שבא לה. אפשר לקשט עם עדשים ושוקולד צ'יפס.

מרק על כל סוגיוכי כל פה

תפוא ובטטה

סלטי חסה

סלט ירקות

פסטה ברוטב עגבניות או מוקרמת

לחמניות שום ולחמניות עם שוקולד ציפס לילדה ואז התעסוקה זה שאוכלת את השוקולד בבצק😉

את הילדות היתי משתפת יותר בעוגיות וכאלה ובת 3מיכולה קצת להתחיל לקלף..

בלי לשתף אף ילד האמת, מכינה פריקסההמקורית
אני הכנתי עם בן השלוש עוגיות קוואקרבוקר אור

והוצאנו מהמקפיא מרק עדשים ירוקות וגריסים

נחתוך גם סלט בסוף הצום

בדרך כלל עדיף דברים קלילים כגוןhameiri13אחרונה
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך י"ב באב תשפ"ה 0:24

למרות שעבר הצום, עדיין אני מפרסם בשביל המודעות


פירות מימיים זה לפי דעתי הכי טוב

כגון: אבטיח שהוא גם מתוק וגם מרווה מהמים שיש בו.

 

 

הגיע הרגע הזה של השנה!!! 🤗בינייש פתוח
עכשיו מגיע הלימון הירוק והפחות חמוץ ויותר מתקתק 🤩
ליים? סופסוף הסביצ'ה יצא מושלםופל לימוןאחרונה