לנו שבת קצת מסובכת, מתארחים בסעידה שליישת שהופכים אותה עם סעודה שניה ואוכלים בה בשרי..
אז בערב
מרק ירקות עם גריסים
קוסקוס מסולת
קציצות ברוטב אדום
בוקר לחמניות שום מהבצק של החלות
וחוצמזה חלות, עוגת שמרים מהבצק של החלות, אבטיח וארטיקים חלביים😁
לנו שבת קצת מסובכת, מתארחים בסעידה שליישת שהופכים אותה עם סעודה שניה ואוכלים בה בשרי..
אז בערב
מרק ירקות עם גריסים
קוסקוס מסולת
קציצות ברוטב אדום
בוקר לחמניות שום מהבצק של החלות
וחוצמזה חלות, עוגת שמרים מהבצק של החלות, אבטיח וארטיקים חלביים😁
המקוריתוגם התפריט כרגיל🤭
תוהה אם לכתוב בכלל
החלטתי לגוון
בערב יהיה כרגיל טונה ברוטב חריף
שבת בבוקר עוגת קרמבו שוקולד (סופסוף מצאתי שוקולד ורד הגליל!!)
סעודה שנייה - קציצות מתוקות, עוף בתנור עם תפוח אדמה ופרגיות עם תוספת של נודלס מוקפץ, פירה עם בצל
סעודה שלישית נחשוב על משו
צהריים כרגיל שניצל עם תוספת של אטריות
סלטים אין לי כח לכתוב
חלות קנויות כמובן, פיצוחים וקצת גומי
אצלנו
ערב
מרק בצל
סלט ירקות שנשדרג עם צ'יפס בטטה
קיש בצל פטריות (את הבצק הוצאתי מהמקפיא)
לזניית חצילים בלי עלי לזניה
בוקר
חזה עוף בטמפורה מהמקפיא
בורגול אדום
אנטיפסטי
סדש
שאריות מהערב
ביצים קשות
חלות מהמקפיא
טחינה שנשארה מהשבוע
חצילים בתנור
סלט אבוקדו
סלט ירקות
מלון
עוגת גבינה וביסקוויטים
גלידה קנויה
לימונדה
דג ברוטב חריף לערב
סעודה שנייה דג בתנור שלם
סלטים - טחינה, חצילים, מטבוחה מהמקפיא, סלק מבושל, תפוא וביצה במיונז, חסה, אבוקדו עם שרי, חמוצים
סדש יש אורז עם שניצל/ חזה עוף
עוגת קרמבו לוטוס
עוגת וניל מהמקפיא, עוגת שקדים מהמקפיא (ב"ה שהיה)
פיצוחים
חלות קנויות כמובן
היה יום שישי קצת משוגע התחלנו לבשל אחרי 12 ועד איזה 17 לא הייתי סגןרה עד הסוף מה מכינים🫣
בסוף היה טעים מאוד.
חלות בעלי אפה
סלטים- חציל פיקנטי אדום, מטבוחה, קישואים, זיתים, פסטו.
ליל שבת
קציצות בשר קטנטנות על כרוב ברוטב אדום אסייתי(היה בא לי כרוב ממולא ואז ירדתי מזה וחשבתי לעשות כמו עוגת כרוב גדולה אבל לא היה לי זמן לניסויים אז חזרתי לפשוט המוכר ויצא מושלם)
אורז לבן
בוקר שבת
ניוקי עם סלמון ועגבניות שרי בסיר אחד
כרוב צלוי
סלט חסה
סדש
עוגיות גבינה מלוחות
ירקות חתוכים
עוגת שמרים מהבצק של החלה
חיתוכיות קוואקר בציפוי שוקולד
לכרוב ממולא.
זה עדיין לא קל כמו להכניס עוף לתנור...אבל מקל מאד על ההכנה ויוצא מצויין.
לסעודה בשרית/ חלבית ל25 ראש בערך
שהמצרכים לא עד כדי כך יקרים.. וההכנה גם לא מצריכה מלא עבודה.
תודהה (:
וגם קציצות זה לא קל ככ.
יותר קל לשים הרבה כרעיים בתנור
נלך מהזול ליקר:
פלאפל
בשר טחון
עוף-שניצל
פרגיות- סלמון
פלאפל. אין מה להרחיב.
בשר טחון אפשר קונספט המבורגרים, קבבים, קונספט מקסיקני טאקוס טורטיה גוואקאמולי...
יש עוד מלא אופציות.
אפשר קונספט קוסקוס ערב סטייל מרוקאי אפשר לעוף על זה
סלמון לארוחה חלבית
הכי קל ומהיר (לדעתי)- שווארמה פרגיות בתנור או פרגיות במנגל וכמה תוספות זריזות סלטים למנגל קוויקי.
בהצלחה☘
פסטה מוקרמת או 2 סוגי פסטה עם 2 רטבים בנפרד (שמנת פטריות ורוטב עגבניות), 2 פשטידות, בורקסים
פיתות/ לחמניות 2-3 סוגי גבינות
פלטת ירקות חתוכים
סלט חסה עם תוספות, סלט כרוב חמוץ מתוק
זה יעבוד עם חצי קילו בקר+ חצי קילו עוף טחונים?
עד היום הכנתי רק עם בקר…
חציל מגורד
כמו שכתבו פה- לגרד תפוחי אדמה או קישוא או גזר או גם גם.
פירורי לחם לל"ג.
קורנפלקס לל"ג.
אבקת אפיה.
להוסיף בצל מרוסק, ביצה ירוקים - אם אוהבים וזהו, יוצ קצת דחוס אבל טעים מאוד (כמו המבורגר)
זה מצמצם את הבשר למכווץ יותר.
אם תערבבי בקלות עם כף יהיה יותר אורירי.
ככה עושים עם המבורגר טוב גם.
האם כשמכינים המבורגר עם בשר בקר, ולא שמים משהו שיגרום ליותר אוריריות, רק בשר מלח פלפל וירוקים קצת, עדיף ללוש חזק או לערבב קליל עם כף? כדי שיצא אורירי יותר?
ChatGPT said:
🍔 שאלה מצוינת!
כשאת מכינה קציצת המבורגר רק מבשר (בלי ביצה/לחם/פירורים), המרקם מושפע המון מאיך מטפלים בבשר:
ערבוב עדין עם כף / בידיים קלות – שומר על הסיבים של הבשר פחות דחוסים → יוצא המבורגר יותר רך ו"אוורירי".
לישה חזקה – גורמת לחלבון (מיוזין) להתחבר ולדביק את הבשר יחד → ההמבורגר יוצא יותר צפוף, אלסטי ולעיתים "גומי".
👉 אם המטרה שלך היא מרקם אוורירי – עדיף לערבב כמה שפחות, רק עד שהמלח, הפלפל והתוספות התפזרו. גם לא כדאי לדחוס חזק כשמעצבים את הקציצה, אלא לתת לה צורה בעדינות.
טיפ קטן: אם את רוצה עוד אווריריות בלי להוסיף חומרים – תבחרי בשר עם שומן (בערך 20%) ולא רזה מדי. השומן נמס בבישול ויוצר מרקם עסיסי.
לי
והצ'אט גם טוען הפוך.
אבל אולי יש שתי שיטות בתורת הבישול.
(רק לגבי הצ'אט, לא יודע כמה זה הוכחה, כי מאיפה מקור המידע שלו. הוא לא מבשל בעצמו 😉)
אולי שני הצדדים צודקים וכל אחד מתכוון למשהו אחר
יתכן שאם לשים קצת יותר מהרגיל הוא יהיה דחוס, אבל ממש הרבה (כמו שאמר השף: "ללוש הרבהה הרבה הרבה") זה יהפוך אותו לאוורירי. אבל צריך לבדוק את זה תכלס.. לי לא יצא
הוא לא צריך לבשל.
למדתי את ממישהו שמקצועי בבשר ובאנטומיה שלו.
זה דיי מובן גם.
תראה את ההסבר מהצאט בהודעה למעלה.
אפשר להכין פירה: מבשלים תפו"א במיקרוגל בכלי זכוכית ומועכים במזלג. הרבה יותר קל ומהיר מלגרד בפומפיה.
על קילו בשר אפשר לשים תפו"א בינוני אחד.
כדאי גם לשים קצת פירורי לחם ללא גלוטן, יש כאלה טעימים מאד (אבל לא אלה שעשויים מקורנפלקס, הם לא טעימים). אבל לא שמים הרבה מהם כי בתערובת קציצות הם קצת הופכים לדייסה.
המלצה נוספת - לערבב חצי חצי בקר ועוף טחון. ככה הקציצות יוצאות קלילות יותר.
בנוסף, אמא שלי שמה:
שמן זית
בצל קטן קצוץ
פטרוזיליה קצוצה דק
מעט גבעולי סלרי קצוצים דק
כמה שיני שום כתושות או שום גבישי
פלפל, מלח
ואפשר גם פלפל ירוק קצוץ דק, בבלנדר מקל.
מה מכינים? ומה עושים עם העייפות הזאת??
אבל העיקר ששבת כבר מגיעה! ממש אוויר לנשמה!😁
כל פעם שאין לי כח או סתם עייפות בסוף מתקשקשת ומכינה מתוקים..
אז יש עוגיות רעידת אדמה, בראוניז, עוגיות שוקולד, פיצפוצי אורז, עוגת מיפל ועוגת שוקולד..
חלות
סלטים ממש מביך אבל בנתיים רק טחינה וסלט ביצים ולא רואה חשק לעוד..
ערב:
מרק עוף
סלומון
אורז
בוקר:
עוף עם תפוא ובטטה
אורז
בשר טחון
צשונט
סדש בנתיים אין תכנון יותר מאשר סלט חסה וסלט ירקות ומעדנים לילדות...
מכניסה למנגטים חצאי קוביות שוקולד מריר וממיסה קצת בתנור (לא הרבה זמן שלא ישרף!)
בקערה מערבבת פיצפוצי אורז עם דבש וחמאת בוטנים וכשהשוקולד יוצא נמס מניחה בכל מנגט כפית ומקפיאה😀
גם אני אוהבת מאוד את ימי שישי!
כותבת כדי לעשות לי סדר וסוגרת את האינטרנט
ערב שבת - דג טונה ברוטב מרוקאי, תבשיל חומוס כנל
סלטים - תפוא וביצה במיונז, חציל מטוגן, טחינה, חסה, אבוקדו עם שרי, כרוב סגול במיונז, תירס, מלפפון עם בצל סגול, מטבוחה, סלק אדום, קולורבי, חמוצים (לשבת בצהריים)
שבת בבוקר - עוגה חלבית כלשהי ולחם עם חמאה וריבה
סעודה שלישית - קציצות עם תפוא ירושלמי, עוף בתנור עם תפוחי אדמה, נודלס, אולי אורז
רוצה גם להכין עוגיות רעידת אדמה, יש עוגת שקדים במקפיא, יהיו גם פיצוחים
שבת שלום ❤️
אולי אאפה משהו אם יצוץ כח
לק"י
חצילים
עגבניות שרי, פטריות ובצל מטוגנים
חציל פירורי לחם
סלט חי
סלק
אולי טחינה
עוגות תפוזים ושוקולית/ בתוספת שוקולד מריר
עוגת טורט
אולי עוגיות
ליל שבת:
קוסקוס
מרק ירקות ושעועית
חצילים ושניצלים במילוי פירה ברוטב עגבניות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
שניצלים
סד"ש:
פיצות
פוקאצ'ות
מצד שני, רובם לא אוכלים קישואים ובטטה. אז אני עושה חתיכות יחסית גדולות. כך שקל לא לקחת אותם.
אצלי אוהבים חומוס/ שעועית/ אפונה. חוץ מהקטן שהוא די בררן עדיין.
מטבוחה
סלק
גרגרי חומוס
טחינה
קוביות חציל
ממרח חציל
פלפלים קלויים
פלפל חריף
ערב:
דג מושט בתנור ודגים מושט מרוקאי
בורקס בשר
קובה במילוי עוף וחצילים וקובה במילוי בשר וצנוברים
בוקר:
חזה עוף
ספגטי לילדים
תפוחי אדמה
סד"ש:
חלות
סלטים
ביצים קשות
חלות ביתיות
בגטים ביתיים
עוגת גבינה
עוגיות קנויות
שבת שלום ❤️
קלים וזולים, אבל הכי חשוב- טעימים! (נכנס חיילים בס"ד ;)
וגם שיהיה פרווה..
לק"י
שאפשר להוסיף לה תוספות:
לערבב- כוס שמן וכוס סוכר.
להוסיף ולערבב- 2 ביצים.
להוסיף ולערבב- 2 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפיה ו-2 סוכר וניל, כוס מיץ תפוזים.
יוצאות 2 תבניות מאורכות.
אופים בחום של 180 מעלות.
תוספות- שוקולד צ'יפס, קקאו, תפוחים (אבל אז לא נראה לי שכדראי לאחסן בחוץ) ועוד.
עוגיות- יש לי בחתימה 2 מתכונים מוצלחים.
איך יוצא הקקאו עפ התפוזים? נשמע לי קצת שילוב מוזר..
תפוחים מחמיץ מהר -_-
על זה לא שמעתי -_-
יצא לך להכין אולי עוגת אוראו? בחושה..
כי מרגיש לי שכל העוגות חוזרות על עצמל, בא לי לגוון קצת..
אני לא משתמשת ביין, אבל מיץ ענבים גם טוב.
עם טורט וניל וחתיכות אוראו בפנים..
אבל גם אולי אפשר לנסות משהו עם טורט שוקולד, נשמע לי קצת יותר שווה
ומה ששמים בפנים שוקע למטה. בכל אופן שוקולד צ'יפס שוקע (אומרים לקמח ולשים. לא בטוחה שעובד), אז יכול להיות שגם חתיכות של עוגיות ישקעו.
לא בטוחה שזה נשמע לי טעים האמת...
יש לי מתכון לעוגת קפה עם שוקולד.
נראה לי שהסגנון זה פשוט כמו עוגת לוטוס בחושה, בצורה מוזרה קצת..
אבל מה יכול להיות רע באוראו ושוקולד?
בתוך עוגה. זה נשמע לי קצת מוזר, אבל אולי זה טעים...
כזאת טעימה עם חתיכות בסקויט לוטוס ונקודות ממרח לוטוס
עוגת קפה☕️
*מצרכים-*
2 כוסות קמח
כוס סוכר
שקית א.אפיה
שקית סוכר וניל
2 ביצים
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפות סוכר חום
2 כפיות נסקפה
קופסת ריץ' קטנה(להשאיר בצד 3 כפות)
*לערבב הכל ולשפוך לתבנית משומנת.
*פירורים-*(באותה קערה👆🏻)
1/4 כוס שמן
1/2 כוס קמח
1/2 כוס אגוזים קצוצים
כפית סוכר
*בתבנית אינגליש קייק
לאפות את שתי התבניות יחד,170° כ-45 דקות.
*לקראת סיום,להרתיח סירופ-*
1/3 כוס סוכר
3 כפות ריץ'
2 כפות נסקפה
4 כפות שמן
2 כפיות סוכר חום
שקית סוכר וניל
*לשפוך על העוגה האפויה ולפזר מעל פירורים אפויים.
ופל לימוןהאמת התחלתח השבוע עם מלא סוגים של עוגות ללא גלוטן לפנק את הציליאקים אז קצת באיחור ואין כמעט עוגות רגילות..
אז מינימלי מאוד:
חלות
סלטים מהמקפיא(יש בשפע ב"ה. זיתים, פסטו, מטבוחה, פטריות, חומוס, חצילים פיקנטי, קישואים)
עוגיות כלשהן לא יודעת עדיין איזה
בעלי רוצה להכין קסטות פרווה
ליל שבת
רביולי(קנוי) שמנת פטריות
ברוקולי בתנור
בוקר שבת
שווארמה פטנט בקופסת שימורים
חציל מטוגן
פיתות
טחינה
סלט ירקות
סדש
פנקייקים
לק"י
פיתות פרנה קנויות
טחינה
חצילים
סלק
אולי סלט גזר
סלט חי
בגזרת המתוקים יש מגוון בכמויות קטנות:
עוגיות שוקולד
עוגיות טחינה
עוגיות חמאה במילוי שוקולד חלבי ולבן/ ריבת חלב
עוגות תפוזים
עוגת גבינה אפויה בתוספת מקופלת/ ריבת חלב
מאפים מתוקים קנויים
ליל שבת:
קוסקוס
מרק פרווה
פרגיות עם בצל ופטריות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
שניצלים
סד"ש:
אולי פיצות/ פואקצ'ות/ לחם שום
אולי פשטידה
בעזהית
עוד שבת מילואים
והגדולה בשבת שבט
בקיצור זה אני והקטנים.
אחת שאוכלת סבבה, אחת צליאקית ובררנית שאוכלת בעיקר תפו"א ואורז, ואחד בן 3.5.. ואני קיטוגנית..
לערב יש עוף עם אפונה ותפו"א
לבוקר יש בריסקט עם בצל וחצילים ברוטב סצ'ואן, תפו"א וקצת אורז..
לסדש יש פסטה לל"ג מוקרמת.
יש חלות מהמקפיא, סלט קישואים מהמקפיא, עוגה לל"ג מהמקפיא, וסלט חצילים.
בריסקט זה נתח של בשר.. מתח טעים
(איך צנים מסתדר עם צליאקית וקיטוגנית?)
צליאקית יכולה לאכול אורז ותפו"א.
השיטה שלי היא להכין אוכל שאחר־כך פשוט מתחלק לסעודות במקום מנות נפרדות לכל סעודה ובכל־מקרה בליל שבת קצת מהכל כשזה עוד טרי. וגם אני לא יכול להכין יותר מדי סוגי מנות כי אני בן־אדם אחד וזה לא יעיל.
– בשר בתנור (פשוט חתיכת בשר משוחה בשמן זית והרבה מאוד פלפל גרוס)
– אמנון בתנור
– קציצות קנויות מטוגנות (אין לי כח להתעסק עם בשר טחון סורי והתוצאה סבירה)
– אטריות (שמעתי פעם ממישהו שלימון יכול לשמש כרוטב לאטריות. רק לימון סחוט, זה הכל. וכן. זה עובד.)
– סלט ירוק לרוב אני אוהב להוסיף כמות מכובדת של פלפל חריף קצוץ
– קצת סלטים ורטבים קנויים
לק"י
לא עם מכונת גלידה או מצרכים לא סטנדרטיים.
ובטעמים שילדים אוכלים.
משהו שווה אבל הכנה מהירה
חביתה בלחמניה
טוסט
אחד הטעים. תכינו גם
אדם 12אחרונהטונה בצל ותבלין שווארמה יוצא אשש
מכינים סלט חומוס טורטיה..
ואיך?
בוונטיין מזדעקים שלנו יש חג אהבה יהודי כדת וכדין וכשמגיעים אליו אז מה פתאום ? אצלנו אהבה כל יום לא צריך יום מיוחד בשנה

אני אמנם לא רואה בט"ו באב מקבילה יהודית לחג האהבה הנוצרי, אבל זה לא סיבה להגיב ככה.
בחגים שלנו אדם מצווה לשמח את אשתו ולקנות לה תכשיט או בגד, זה אמנם לא בדיוק אותו הדבר כמו חג שזה מצוות היום שלו, אבל עדיין הפער עצום.
אני אפילו מכיר אנשים שרואים בחג האהבה הנוצרי העתקה מט"ו באב שלנו. אני אמנם לא מסכים, אבל זה לא הופך את זה לתעובה.
איך ט"ו באב קשור לעניין?
רבי שמעון בן גמליאל אומר: "לא היו ימים טובים לישראל כחמשה עשר באב וכיום הכיפורים". הביטוי מציין את חשיבותו של ט"ו באב, המזוהה עם שמחה, חגיגות ואירועים חיוביים בתולדות העם היהודי
לא לכל דבר צריך מקור
אמנם לא מקור הלכתי, אבל ר' צדוק לכאורה אומר לעשות סעודת מצווה בטו באב:
"שכלו בו מתי מדבר - במדרש איכה יום שבטל בו החפר דאמר ר' לוי כל ערב תשעה באב היה כרוז יוצא הכל יצאו לחפור חפרין וישנין בהן ובשחרית הכרוז יוצא יבדלו החיים מן המתים והיו בודקין אותן ונמצאו ט"ו אלף ופרוטרוט חסרין בכל שנה וכך עשו מ' שנה יום לשנה יום לשנה הרי מ' שנה בשנה אחרונה עשו כן בדקו עצמן ונמצאו שלמים אמרו שמא טעינו בחשבון וכן בי' בו וכן בי"א וכן בי"ב וכן בי"ג ובי"ד עד דאיתמלי סיהרא כיון דאיתמלי סיהרא אמרו ביטל הקב"ה אותה גזירה קשה מעלינו ועשו משתה ושמחה ויו"ט:
דאמר מר כו' - ולכך עשו ימי משתה ושמחה על הדיבור שחזר למשה:"
(פירוש הרשב"ם, מסכת בבא בתרא דף קכא עמוד א)
וכ"כ תוספות יום טוב (תענית פ"ד מ"ח) לגבי ט"ו באב שהוא גמרה של מצוה: "ומ"ש הר"ב ובו היו פוסקים מלכרות עצים כו' וכיון שנגמרה מלאכת ה' עשאוהו יום טוב כדרך שעושין סעודה לגמרה של תורה. וילפינן לה מויעש משתה לכל עבדיו דשלמה מלכים (א') ג'. וכן מצינו בחינוך בית ראשון".
(ורעיון זה גם בנימוקי יוסף)
פעם הכנתי עוגיות פיצוחים ויצא מוצלח פשוט עכשיו יש לי יותר חלבונים... אשמח לעוד רעיונות(:
מה הכנת רק מחלמונים?
עוגת גבינה פירורים מבצק פריך (4 חלמונים)
יצא סבבה עד הקטע של לטבול אותם בשוקולד לציפוי... הם התפרקו לי... מישהי יודעת איך עושים את זה? (זילפתי עם כף מעל אבל זה פחות טוב)
אבל רק קראתי בנושא, לא הכנתי.
אפשר בבקשה את המתכון לקרמבואים?
הסתכלתי גם במתכונים של קרין גורן כי היא מסבירה טוב בסרטון ועשיתי גם מוקה (זה רק להוסיף נס קפה מומס..)
אבל תשים לב יש לה מתכון לקרמבו משמנת מתוקה ויש מחלבונים...
וגם השוקולד היה עם כף שמן כדי שלא יהיה סמיך מדי אלא יגלוש בקלות,
בכל זאת לא עבד לי. אולי הקצפת היתה צריכה להיות שונה.
כי זה לא מספיק יציב כמו שהוא
אני מניחה שמוסיפים לזה מייצבים למיניהם
תנסי פעם הבאה אולי להכין מקצפת פרווה שאותה תקפיאי. כשהיא מתייצבת היא מאוד עמידה
המטרה שלי היתה לעשות משהו עם חלבונים שנשארו אז חשבתי שיהיה מעניין
זה מתייצב מעולה
לא צריך כלום חוצמיזה
אחרי זה תזלפי על הביסקוויט ותקפיאי
ותעדכני איך יצא 
שהבנתי את הבעיה...
הפחתתי סוכר. זה בטח מה שהפחית את היציבות.
הם טעימים ובהם אפשר להפחית מעט מהסוכר
ראיתי שהעלית אבל הקישורים לא עובדים לי
ויצא ממש מעולה ויציב. הרבה יותר מקצפת...
צריך להמיס את הסוכר בתוך החלבונים בבון מארי לפני ההקצפה
עם חלבונים אפשר לעשות עוגת קצף וקצפת
זה הכנה ארוכה אבל עוגה טעימה מאוד
ומוסיפה קפה, זה הכי טעים בארץ. הכי נוסטלגיית ילדות
מניחה שאפשר למצוא ברשת
לק"י
לפי מה שראיתי מתכונים בגוגל.
נראה לי שבו שמים את החלבונים בתחתית. אבל אפשר להכין בצק פריך בלי ביצים או עם חמאה במקום.
פה שבת חפיפניקית אחרי שבוע קשוח
ערב
מרק עוף עם אטריות וירקות
קניידלך
קוסקוס מסולת במיקרו
בוקר
אנטיפסטי
אורז עם עוף בתנור/בסיר
סדש
פיצה מהבצק של החלות
חלות
טחינה
סלט ירקות
סלט קישואים ופלפלים מהמקפיא
עוגת שמרים שוקולד מהבצק של החלות
אננס ומנגו
גלידה חלבית קנויה
לימונדה
חדשה,,אצלנו:
ערב:
טחינה
מטבוחה
סלק
כרוב סגול
חומוס
גזר (אולי עם חמוציות ושקדים)
אריסה
בצל בסומק
מושט בתנור למי שירצה דג
אסאדו בתנור ותפו"א לילדים
לגדולים אסאדו עם חיטה וערמונים בבישול ארוך
בוקר:
שניצלים
תפו"א
פסטה בלי רוטב לילדים
סד"ש:
נראה לי חלות וסלטים, אולי גם ביצים קשות וטונה
חלות
עוגת וניל פירורים
אולי עוגת שוקולד
פירות
שיהיה לי בהצלחה עם הסלטים.. כרגע רק המטבוחה והסלק מוכנים 🤦♀️
לק"י
אני כל כך רגילה לבשל בשישי, שגם בחופש אין לי חשק לבשל בחמישי.
אבל מחר יש לנו ברית ונחזור רק בצהריים (זה בעיר אחרת). נהיה טרנד במשפחה של בעלי ללדת בנים בשישי, ומזל שיש לי רק 2 גיסים ולא יותר, כי אחרת בטח היו לנו עוד כמה בריתות בשישי😅
(לשני הגיסים שלי ולבנדוד של בעלי נולדו בנים בשישי בחודש האחרון).
עכשיו אני סקרנית - מה את מכינה?
לק"י
ולעשות היום כמה דברים.
בגדול ככה:
אולי חלות ביתיות
סלטי חצילים (ב"ה יש בהקפאה. חלק צריך רק לתבל)
טחינה
סלט סלק
סלטים חיים
עוגות תפוזים (חלק עם תוספות)
שאריות עוגיות טחינה ושוקולד
עוגיות שוקולד (מוכנות כבר)
עוגיות חמאה
ליל שבת:
אולי כפיתות
קוסקוס
מרק פרווה (נקווה שנשארה שעועית מושרית)
פרגיות עם בצל ופטריות (אין הרבה, אז נראה לי שנשלב עם חזה עוף)
יום שבת:
תפו"א בתנור
ירקות בתנור/ מוקפצים
קוסקוס
שניצלים
סד"ש:
אם נכין חלות, אז מחלק מהבצק נכין פיצות וכדומה.
בתנור או בסיר?
אני בדרך כלל עושה בתנור "שגר ושכח" חח.. אבל אולי יש גם דרכים בסיר שלא ניסיתי
לק"י
מטגנת בצל, פטריות וירקות שבא לי (אני משתמשת בסיר רחב ונמוך).
מכבה את האש. מוסיפה את הפרגיות עם תיבול (פפריקה, מלח, תבלין לבשרי, סילאן/ כורכום, מלח ותבלין לבשרי). אפשר קצת קמח.
מערבבים ומשרים בתיבול.
אחרי זמן מה, מטגנים את הפרגיות בסיר קצת מכל צד, מוסיפים קצת מים ומבשלים מכוסה עד לריכוך.
אם רוצים עם פחות נוזל, פותחים קצת את הסיר. רק לשים לב שהמים לא נגמרים והאוכל נשרף.
אנסה בלי נדר
תודה ❤️
יחסית בקטנה
שלישית יש לנו אורחים חמודים אז טיפה יותר מושקע
(לא באמת, רק קצת יותר מהרגיל)
סלטים-
יש במקפיא מטבוחה, חומוס, פטריות. צריך עוד לא יודעת איזה. בטח חצילים כלשהם ולא יודעת מה עוד...
חלות בעלי יכין
עוגה רצינו מקלות קינמון אבל המתכון שראינו היה מוגזםם אז נראה אם נמצא מתכון אחר או נכין משהו אחר לגמרי
בעלי רוצה להכין גם קסטות
ליל שבת
חלות וסלטים
תבשיל חזה עוף ברוטב
אורז
בוקר שבת
חלות וסלטים
סלט חסה עם סלמון
תפוא קריספיים
סדש
חלות וסלטים
פסטה פיצה
ביצים קשות
טונה?
ירקות חתוכים
סלט חסה/עגבניות?
יעל מהדרוםאחרונהערב - דג טונה ברוטב
שבת בבוקר - צנימים עם חמאה, עוגת קרמבו שוקולד
סעודה שלישית - עוף עם תפוחי אדמה ונודלס, קציצות בשר מהמקפיא
סלטים - תפוא וביצה/ תירס/ כרוב סגול עם מיונז, טחינה, חציל קלוי עם טחינה, סלק אדום
חצילים ומטבוחה מהמקפיא
סלטים חיים - מלפפון עם בצל סגול, חסה, חמוצים
עוגות פרווה קניתי השבוע כי לא היה לי כח להכין (וגם, אני לא מוצאת שוקולד של וורד הגליל🙄). אזיש עוגת הבית שמרים לבקשת הילדים, ועוגות צוקאטה
מרשמלו, פיצוחים, פירות וביי
לארוחת המבורגרים וצ'יפס.
אשמח לרעיונות 🙏
מבחינתי זו ארוחה של מנה אחת. סלטים אוכלים יחד עם ההמבורגר.
אלא אם כן, זו סעודה חגיגית או משהו.
כי אז אוכלים לחם במנה ראשונה וגם במנה שניה... ואם לא אוכלים לחם אז בעצם מסתבכים עם נטילת ידיים.
בקיצור, לדעתי לוותר.
אם כן הדבר היחיד שהייתי חושבת עליו זה בכיוון פסטלים וסיגרים (אולי אולי מרק, אבל פחות בקיץ)
למשל מיני משה בתיבה, קלחי תירס צלוי, לחמה עג'ון על טורטיה מחולק לרבעים.
מיני חמוצים
חלת בצל
של סבתא! משהו שווה כזה.
פעם אכלתי כיפתה עם כמו רוטב אדום כזה (ממש טיפה, סטייל של מפרום).
אשמח למתכון!
לק"י
מבשלת תפו"א ומועכת לפירה.
מוסיפה בצל קצוץ/ מגורד, ירקות ירוקים קצוצים (פטרוזיליה או כוסברה), מלח, פפריקה, תבלין לקציצות/ בשרי, חלמון של ביצה, פירורי לחם.
אפשר להוסיף גם חתיכות קטנות של חזה עוף (לא מבושל).
העיסה צריכה להיות לא רכה מידי.
אפשא להכין בתוך סנדוויץ' של חציל או תפו"א- חותכים פרוסה קצת עבה, ופורסים אותה באמצע כמעט עד הסוף.
טובלים בקמח ואז בחלבון ביצה (אפשר אחר כך גם בפירורי לחם לא חובה) ומטגנים.
לרוטב- מטגנים שום, מוסיפים פפריקה, מלח ורסק עגבניות ומטגנים. מוסיפים קצת מים ומבשלים לרוטב סמיך.
כשמוכן, מבשלים בפנים את הקציצות לזמן קצר. לא צריך שהרוטב יכסה את הקציצות.
תכיני ותשלחי לי😉
אשר בראיש לך אולי כמויות?
נגיד לחצי קילו בשר וחצי קילו חזה עוף?
ושמעתי פעם שעדיף בכפיתה לשים לחם רטוב במקום פירורי לחם.. מכירה?
את יכולה לשים. אבל זה נראה לי מפרום באמת (שזה בלי תפו"א).
סבתא שלך הכינה כפיתה או מפרום?
אני מכירה את זה משכנה תוניסאית
בכפיתה אפשר לשים פירורי לחם או לחם רטוב, אבל זה לא החלק העיקרי.
לק"י
או בין טריפולטאים לתוניסאים.
שאלה מעניינת, אני אנסה לברר.
לא הכנתי לשאבס, כי כבר היה לנו תפריט שווה אחר.
אבל זה ברשימה שלי (:
אצלנו
ערב
מרק קישואים
קוסקוס
קציצות עם אפונה ברוטב צהוב
בוקר
נודלס מוקפץ עם חזה עוף וירקות
שניצלים מהמקפיא לילדים
סדש
כמה פוקצות מהמקפיא
ביצים קשות
נשאר חלה ולחמניה במקפיא
טחינה
חצילים בתנור
סלט קישואים ופלפלים מהמקפיא
עוגת לימון בחושה
מלון ומנגו
לימונדה
עוגת שוקולד עם מעדן וניל
גלידה קנויה אם נרצה
וכאן לשאלה - איכשהו נשארו לנו מלא מעדני דני וניל (קנינו לילדה שיהיה לאחרי ניתוח שקדים ומסתבר שהיא לא אהבה) שאוטוטו ףג להם התוקף
הכנתי משלושה עוגה, משניים בלילה ללביבות גבינה שאכין לילדים עוד מעט
נשארו עוד שלושה😅יש המלצות? עדיף משהו שאפשר להקפיא כי כמו שרואים יש לנו מספיק קינוחים
או להציע לשכנים.
😅
מה הכוונה עוגת גבינה קרה? אין לנו שמנת ובטח צריך, לא?
לק"י
יש לי מתכון טעים בלי שמנת.
עוד מעט אשלח קישור
לק"י
אבל בכללי אני מאמינה בלאלתר ולטעום.
מאמינה שאפשר להחליף חלק מהגבינה במעדן ולהוריד קצת סוכר
עוגת ביסקוויטים גבינה מופחתת קלוריות - מתכון מנצח! עוגה מעולה ב 10 דקות הכנה.
אבל הלביבות גבינה עם המעדן נטרפו אז הילדים ביקשו עוד שבוע הבא חח
נפתרה הבעיה
ערב:
מרק פטריות בתוספת קרוטונים למי שרוצה
דג סלמון מרוקאי
קובה מטוגנות / בורקס בשר (את שניהם יש לי במקפיא, עדיין לא החלטתי)
אנטיפסטי
שבת:
שניצלים (הכנתי אתמול והקפאתי, מחר לא יהיה לי זמן לטיגונים)
פסטה בולונז
איזו תוספת... יש רעיונות?
אריסה
מטבוחה
סלק
סלטים חיים
חלות ופוקצ'ות ביתיות שהכנתי במהלך השבוע - במקפיא
עוגת שוקולד?
פירות העונה
פיצוחים
יצאה מעולה! לקחתי לי עכשיו פרוסה עם הקפה 
תודה רבה
ופחות לימוני ממה שרציתי
אולי אני אוסיף פעם הבאה יותר מיץ לימון
איך בא לי כבר שבת!! ב"ה נוסעים סוף סוף🥳
מבשלים שם את רוב השבת אבל לפי הדרישות והבקשות שלהם אז נזרום..
מכינה עוגות, מנות אחרונות וקצת סלטים בבית והשאר שם..
עוגות:
- שוקולד פירורים
- עוגת שוקולד
- בראוניז
- עוגת אגוזים גבוהה
- עוגת אינסטנט
מנות אחרונות:
- סופלה
- גלידה לוטוס וגלידה שוקולד לצילאקים..
- כוסיות לוטוס שוקולד וכוסיות קציפת לוטוס...
סלטים: סלט חצילים, סלט בטטה בצילי, טפנד זיתים, סלט פלפלים..
במקום חלב/ יוגורט
ערב שבת :
סלמון
מושט טונה ברוטב אדום קצת חריף
פקיילה וקוסקוס
בוקר שבת :
מוקפץ עוף
פשטידת בשר ואטריות
תפו"א בתנור
סדש:
דג שנשאר
סלטים
ביצים קשות
עוגת שוקולד עם סוכריות לכבוד טו באב
עוגת ביסקוויטים
סלט חציל מטוגן ומיונז
ביצים עם בצל מטוגן
גזר מגורד
מטבוחה
טחינה
רגיל, ממוקד קישואים?
אני מכין גם חביתה ואז שומר אותה לשבת עצמה זה אמנם עצלני אבל טעים,
סלט ירוק,
חומוס גרגרים מוכן מקופסת שימורים לטובת דג + ניגוב חומוס
מתארחים בליל שבת
מביאים איתנו רולדה ופיתות שהכנתי. אולי גם סלט בטטה.
לבוקר אורז ופרגיות
אפיה- פיתות, רולדה, עוגיות פצצות שוקולד.
יש גם עוגת שכבות מהמקפיא.
מקווה שבעלי יקנה גלידה.
סלטים- בטטה בצ'ילי, טחינה, חומוס, חסה ועגבניות, פטריות, תפו"א וגזר
והרבה פעמים בעלי מביא סלטים בערב שבת...
על הפלטה, לשבת בבוקר.
ובונוס - עדיף כזה בתנור או מטוגן מבחינת מה מתחמם יותר טוב?
תפו"א בתנור עוד איכשהו אפשר לחמם, אבל עדיף טרי ולצהריים תוספת אחרת
שלא בלאפה אז סלטים, טחינה
מישהי יכולה להסביר לי איך עובד כל הנושא של "פתיחת תבלינים"?
נניח אני מכינה תבשיל בו מטגנים בצל, ואז מוסיפים עוף לטיגון קצר ואז ירקות, ואז מים, ומכסים עד שמוכן.
אז האם צריך להוסיף את התבלינים לפני שמוסיפה את המים ולערבב עם כל הדברים החמים ולתת להם "להפתח"
או להוסיף את התבלינים אחרי הוספת המים ולערבב אותם עם המים?
האם זה ממש משנה כל העניין הזה?
למשל במתכון הזה כתוב להוסיף תבלינים אחרי הוספת המים מתכון: תבשיל עוף, ירקות ואורז בסיר אחד
האם עדיף לפני הוספת המים?
בשלב הטיגון.
בשמן, לפני שבכלל שמים ירק/עוף, כשהמטרה "פתיחת תבלינים" - העצמת הטעם. יש תבלינים שמשחררים את הטעם שלהם בצורה האופטימלית דווקא כשהם מטוגנים בשמן (פפריקה, כמון, כורכום)
יש מטבחים שדוגלים בתיבול תוך כדי וקרוב לסיום הבישול כדי שהתבלינים יורגשו יותר
ואין שום בעיה להוסיף תבלינים עם המים, גם אותם ירגישו בתבשיל
@יעל מהדרום @ופל לימון @בוקר אור @חדשה,, @כי כל פה וכו
ואי כמה הסתבכנו עם סעודה שלישיתתת..
קיצר מה שהולך להיות פה:
ליל שבת(חלבי, גם סתם כי בא לנו וגם כי ככה הילדים יוכלו לאכול מה שנשאר בצום, כי בשרי אנחנו נוהגים שגם ילדים לא..)
מרק פטריות מוקרם
פשטידת טונה ואטריות(טונה קסרול, איפה ברוקולי שתזהה את המתכון
)
בוקר שבת
עוף עם אורז כנראה בתבנית אחת בתנור
סעודה שלישית
לחמניות ביס עם שניצלים קטנים, מטבוחה, סלט, חצילים.. כזה.
חלות ולחמניות בעלי יאפה
יהיו גם סלטים, לא היה לי כח הערב לבדוק איזה יש במקפיא ומה עוד להכין אז מחר..
צריך גם עוגה ו/או עוגיות עוד לא החלטתי איזה, שיהיה גם לצאת הצום.
לק"י
חצילים עם גמבה ועגבניה צלויים
חציל שניצל בתנור
אולי טחינה/ חומוס
סלק
סלט גזר חי
סלט חי
עוגות תפוזים ושוקולד
עוגיות
ליל שבת:
קוסקוס
מרק ירקות ושעועית
פרגיות עם ערמונים ופטריות
יום שבת:
תפו"א בתנור
כרובית בתנור
שניצלים
אולי חזה עוף עם בצל ופטריות
קוסקוס
סד"ש:
אורז
תפו"א בתנור עם מעט תיבול
סלמון
בא לי פשטידת תפו"א
אולי ביצים קשות (שיישארו גם לילדים לצום)
ואני מכינה מראש לסוף הצום מרק עדשים. יש קצת, מקווה שיספיקו להסמיך את המרק כמו שאני אוהבת.
אני לא בנויה לשישי לא בשרי🥴
לצהריים היום סיגר דגים
פשטידה וזיתים מבושלים שיישארו גם לסדש, בתוספת של גחנון עם ביצים ועגבניות
יש דגים מבושלים לערב
ודג בתנור לסעודה שנייה
וסלטים
ונחשוב על פינוקים מתוקים. אני עוד לא שם
וזיתים מבושלים😅
פשטידת מחמאר מרוקאית. הכי פשוטה שיש.
תפוא מרוסקים עם ביצים. אבקת אפייה ותבלינים ולתנור.
שמעתי מישהי שמסדרת אותם עומדים על הצד בתבנית..
אני לא
צריך לשים על תבנית הפוכה או משהו (למנהג האשכנזים), נכון?
האוכל מתחמם מספיק גם ככה?
זה עובד מעולה.הפלטה שלנו ממש חזקה והאוכל נהיה רותח ואף נשרף אם לא משגיחים ומורידים בזמן.. גם עם ההגבהה הזו.
יודעת שיש כאלה שנוהגים אחרת אז נראה לי הכי טוב לבדוק מה בדיוק הפסיקה שלכם ולא לסמוך על מישהי חצי אנונימית בפורום
השאלה אם זה לא עושה רעש של כאילו הוא כמעט מתפוצץ מרוב חום...
לק"י
אבל עוררת אותי לבדוק איך נוהגים אצל בעלי.
כי ההורים שלו שמים על נייר כסף על הפלטה. גם אנחנו בדרך כלל, פשוט הורדנו ולא שמנו חדש...
בעוגות החלטתי על בסקוויטים גבינה ועוד עוגיות כלשהן אולי ניתן לבן שלי לבחור ולהכין.
אני הסתבכתי עם השבת הזאת חבל על הזמן😶 משום מה כלום לא התיישב לי..
הדבר היחיד שהייתי עקבית עליו זה להעביר הכל לתבניות שלא ישאר כלים למוצאי. צום.. רק המרק לצערי..
חלות, רוגלכים, שמנת פירורים, עוגיות שוקולד, סלט ביצים, טחינה.
ערב שבת-
מרק עוף+ כדורי עוף במרק
אורז
גלידה לבנה עם פיצפוצי שוקולד.
בוקר שבת-
חזה עוף
שניצלים
אורז
פירה
קישואים ברוטב אדום
סופלה
סדש-
פיציות (שפתאום קלטתי שנהיה בשריים כי רוצים לאכול סעודת בוקר מאוחר ושלישית לגמור לפני שקיעה🫢)
פירה
אורז
סלט חסה עם בטטה
מעדני קליק
אין לנו בקושי מה לאכול (בלי גלוטן, בלי חלבי ובלי דגים) אז רציתי שנשאר די שבעים מהבשרי..
האמת היה מוצלח! אכלנו בסד"ש רק קצת פירה, אורז וסלט והיינו ממש שבעים..
וככה הפיציות נשארו לי לבנות לצום...
ככה מכינים הבת שלוש יכולה לגלגל ולנסות לקלוע הבן שנה יקבל מברשת ויבריש את הלחמניות בביצה ויפזר שומשום
יספק להם תעסוקה
בסוף עשיתי עם הגדולה לחמניות הפתעה, הקטן פשוט הסתובב לנו בין הרגלים.
הבת שלוש קיבלה כדור בצק והראתי לה איך לגלגל
הבן שנה קיבל מברשת ובהנחייתי "צבע" את הלחמניות
וכן צריך סבלנות
לק"י
אפשר לשפוך חומרים לקערה עם עזרה.
אני הכנתי עוגה בחושה פשוטה ומרק עדשים לסוף הצום.
אפשר עוגיות עם צורות, זה מתאים לגיל 3. אם יש לכם חותכנים, ואם לא, אז לעשות צורות איל שבא לה. אפשר לקשט עם עדשים ושוקולד צ'יפס.
תפוא ובטטה
סלטי חסה
סלט ירקות
פסטה ברוטב עגבניות או מוקרמת
לחמניות שום ולחמניות עם שוקולד ציפס לילדה ואז התעסוקה זה שאוכלת את השוקולד בבצק😉
את הילדות היתי משתפת יותר בעוגיות וכאלה ובת 3מיכולה קצת להתחיל לקלף..
והוצאנו מהמקפיא מרק עדשים ירוקות וגריסים
נחתוך גם סלט בסוף הצום
למרות שעבר הצום, עדיין אני מפרסם בשביל המודעות
פירות מימיים זה לפי דעתי הכי טוב
כגון: אבטיח שהוא גם מתוק וגם מרווה מהמים שיש בו.