שנה טובה לכולם
אני רוצה באחת הארוחות לר"ה לעשות ארוחה שהמנה העיקרית היא דגים
למשהו יש רעיונות לתוספות מתאימות?
שנה טובה לכולם
אני רוצה באחת הארוחות לר"ה לעשות ארוחה שהמנה העיקרית היא דגים
למשהו יש רעיונות לתוספות מתאימות?
אם כן - פשטידה חלבית כמו פטריות/תירס/ברוקולי
אפשר גם תפו"א אפוי
אני מכינה הכל מראש אז תפ"א אפוי לא מתאים לי כי זה לא כ"כ טעים אחרי יום במקרר
אני רוצה להכין דג עם רוטב וירקות ואיך שהוא לא נראה לי מתאים אורז אבל צריך משהו אחר שמתאים לרוטב.
חיפשתי מתכונים לסעודה חלבית, כדי לשבור את רצף הסעודות הבשריות של החג + שבת. המתכון הבא נראה מעניין ומוזר. אשמח לשמוע חוות דעתכם אם כדאי לקחת סיכון:
2 ביצים גדולות
3/4 כוס זיתים פרוסים
3 בצלים קטנים
4 – 5 כפות שמן
כפית חרדל
כף דבש
שמנת לבישול
3/4 כוס קמח תופח
פלפל שחור, מלח
אני הייתי מוסיפה סוג מסויים של גבינה קשה/מלוחה/צהובה או שמנת לא לבישול.
מוס דבש / ניקי (5 מנות)
כוס שמנת מתוקה
20 ג' אינסטנט וניל (כף גדושה)
40 ג' דבש (2 כפות גדושות)
כף סוכר (לא חובה)- הייתי מוותרת על התוספת המתוקה הזאת
להקציף את כל המצרכים למוס למלא את הכוסיות. לשמור בקירור.
תודה על העזרה.
חיפשתי מתכון לעוגת דבש אבל בכולם יש כמות היסטרית של דבש, מה שמאוד מייקר את העסק. חשבתי להכין עוגת תמרים אבל מתחשק לי דבש.. למישהו יש רעיון? עדיפות לעוגה בחושה.
שאלה שניה... קניתי שלישיית ריצ' ויש לי אינסטנט פודינג בבית. חשבתי באחד להכין עוגת גלידה, יש לכם רעיון ל2 האחרים? משהו מהיר וזול
תודה
יוצא נהדר.
אם לא תמצאי תגידי ואצרף פה את המתכון.
זה עם 5 כפות דבש. יצא מעולה!!!
תנסי לחפש מתכון דומה, אין לי אותו פה.
תכיני עוגה בחושה לבנה (תפוזים וכד') ותמרחי מעל מוס דבש (1/2 ריץ', 2 כפיות א. פודינג ו-1 כף דבש). כך תוכלי להשתמש גם בריץ', או שתכפילי את הכמות ויהיה לך גם מוס דבש לגיוון)
צנצנת של 900 גר' עולה חצי מצנצנת של 350 גר' של דבש..
ויצא ממש טעים.
למישהו יש בבקשה רעיונות לקציצות או פשטידות
טעימות מעלי סלק ומכרשה לסימנים? (כל אחד בנפרד)
תודה רבה
מתכון של אביגיל מייזליק. עוד לא פגשתי מישהו שלא אוהב את הקציצות האלה...
1 בצל גדול קצוץ
שמן לטיגון
1 שן שום כתושה
חבילת עלי סלק (מנגולד)
2 ביצים
1/2 כוס (50 ג') שקדים טחונים
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
הוראות:
להזהיב בצל, להוסיף שום, לטגן כדקה, להוסיף עלי סלק קצוצים דק, לטגן עד שמתרכך להעביר לקערה ולהוסיף ביצים, שקדים ,פירורי לחם מלח ופלפל. ליצור קציצות (קטנות לדעתי הכי כיף וטעים
) ולטגן עד הזהבה/השחמה. להעביר לנייר סופג. טעים קר או חם.
הערה: השקדים שבמתכון מעניקים טעם טיפה מתקתק ופריכות מעניינת. מאז שהתחלתי להשתמש במתכון הזה אין בעיה לשכנע את הילדים (ואת בעלי) לאכול את הסילקא.
למעשה אני צריכה להחביא אותן ברגע שהן מוכנות אם אני רוצה שיישאר משהו לסעודת החג...![]()
שלום חברים וחברות,
האם אפשר להתייחס לרולדת בקר כבישול של בשר בקר מס' 5?
מתי משחררים את הרשת שלה?
מבשלים בהתחלה במים ואח"כ מורידים רשת, פורסים וממשיכים ברוטב?
תודה
מורידים לפני שפורסים
ואפשר לבשל שלם ברוטב, ולפרוס כשמוכן וקר, ולחמם פרוס
ואז פורסת ומבשלת עוד ברוטב - זה יתפרק?
להניח במקרר כמה דקות, כדי לזרז את התהליך..
אבל אני רוצה להמשיך לבשל את הפרוסות ברוטב עוד איזה שעה, שיספגו טעמים.
אבל שישארו פרוסות שלימות.
נוגה---אחרונה1. בלינצ'ס. ואז דרוש מילוי מתאים. ורוטב גם צריך, לא? רק הבעיה שאני לא משתמשת ברוטב פטריות.
2. עגבניות ממולאות ב:...... עגבניות מבושלות או לא דווקא. דרושים רעיונות למילוי.
ו"אסור" לי לשאול אותה כיצד מכינים..
אני צריכה מתכונים קלים ל:
* גזר מתוק (צ'ימס בלעז?)
* סלק מתוק מבושל.
תודה מראש למצילים אותי מהצורך להתקשר לאמא לברר..
לבשל 2-3 סלקים עד לריכוך
(אפשר עם קליפה, כשהבישול ממושך, או לקצר את זמן הבישול ע"י קילוף הסלקים וחיתוך לקוביות).
להוסיף 2-3 כפות סוכר, כף חומץ (יש שמעדיפים להימנע מחומץ בגלל טעמו החזק ומעדיפים מיץ לימון).
אם אתם רגילים לבצל- לפרוס חצי בצל לחצאי טבעות דקות. כשמשהים את הסלט למספר שעות, החריפות פגה.
מבשלים שעה-שעה וחצי במים
מקררים, פורסים,
מטגים בצל, מוסיפים פרוסות
מוסיפים יין אדום בשפע,
פלפל, מלח
עלי דפנה
סלרי גבעולים
פלפל אנגלי
פרוסות שום
מעט מים, אם צריך.
מבשלים ככה איזה שעה וחצי נוספות.
תמיד כולם משבחים את הבקר שלי!!!
לבשל את הנתח כמו שנאמר ולפרוס , ניתן גם פרוס מראש ולבשל בסיר לחץ , רק לשים לב לא יותר מדי שלא יתפרק,
בסיר שטוח ורחב לשים את הבשר לאחר שנשטף היטב , רבע כוס שמן, בצל קלוף וחתוך גס ,כף אבקת מרק עוף, כפית כמון ,מעט כורכום ומלח אם צריך. לבשל באש נמוכה עד שמתרכך. ניתן להוסיף פטריות.
שנה טבה וחג שמח.
- חייבים מרגרינה בבצק שמרים או שאפשר להמיר בשמן?
- אפשר להמיר חלב במיץ או מים? אני רוצה את העוגה פרווה.
- אם יש למישהו פה מתכון מוצלח אשמח לקבל 
תודה!!
אפשר להמיר בשמן. יוצא פחות טוב.
אפשר להמיר במים או מיץ. יוצא בסדר גמור.
אין לי מתכון מוצלח. אני עושה לפי העין. בעבר היו פה מספר שרשורים.
אורה*גם אני אשמח למתכון טוב

אני משתמשת באותו בצק של החלות.
מה שעושה את עוגת השמרים מוצלחת באמת זה להספיג אותה אחרי האפייה במי סוכר.
וגם - ברכתו המוציא ולמי מתחשק ליטול ידיים על עוגה? 
עצם העובדה שזה אותו בצק לא הופכת את זה להמוציא. זה עדין עוגה מתוקה.
ובגלל מה שכתבת, אני לא אוהבת להכין בפסח עוגת מצות...
גם אני עושה עוגות שמרים מבצק של חלות אבל מכפילה את הכמות של הסוכר, אם כי זה תלוי כמה סוכר יש לך בבצק המקורי, אצלי יש כוס לשתי קילו ואני שמה שלושת רבעי (כדי שיהיה בטוח המוציא) ולעוגות אני שמה כוס חד"פ סוכר לקילו.
קילו קמח
3 כפות שמרים
10 כפות סוכר
2 כוסות מים פושרים
3 ביצים
1 כוס שמן
מערבבים את החומרים היבשים. יוצרים גומה באמצע ושמים רטובים.
ללוש. אחרי 30 דקות ללוש שוב. אחרי עוד 30 דקות, שוב ללוש.
לחלק ל-6, למלא, לגלגל, לשים בתבנית מאורכת.
להתפיח חצי שעה בתבנית, ולאפות.
כשהעוגה מוכנה- להבריש ב:
1/2 כפית סוכר, 1/2 כוס מים רותחים, חב' סוכר וניל. (שיצא סמיך, אפשר להוסיף סוכר ופחות מים).
(המילוי שאני שמה: ממרח תמרים עם קינמון/ חצי כוס קקאו+כוס סוכר+כפית קינמון- ובמילוי השוקולד למרוח לפני שמן על העלה).
לבצק אפשר להשתמש מים ושמן.
את הבצק לא עושים מתוק מאוד כי המלית מתוקה.חשוב להתפיח פעמים. להכניס את העוגה לתנור קר.אפשר לאפות בטורבו. אפשר לזגג את העוגה בסירופ סוכר. או ביצה שמוסיפים לה
טיפת חומץ( שובר את הטעם החי של הביצה.)
אני מוסיפה על קילו קמח שתים וחצי כוסות מים אפילו שלוש הבצק יוצא דביק אפשר להוסיף עוד קמח או לשמן את הבצק בטיפה שמן.
הבצק תופח ויצא רך ואורירי .
גם לבצק שמרים מלוח אני מוסיפה אות כמות מים.בצק עם הרבה מים תופח מהר יותר
כל מה שכתבתי זה מניסיון.
לכל מי שהכינה אותו.
לאחר כמה וכמה ניסיונות, רציתי לשתף בנוסחה שלי לבצק ללא מרגרינה ומקמח 80% מלא.
אני חייבת להדגיש שהעוגות נשמרות טריות גם ביומיים לאחר האפיה, אבל זה רק על פי ניסיוני עם המילוי שאני מכינה, שהוא עשיר במיוחד. יתכן שבמילוי פשוט יותר הבצק יתייבש יותר מהר.
כמובן שניתן וכדאי להקפיא מיד לאחר האפיה את העוגות שלא משתמשים בהן במיידי, ולהפשיר לפני האכילה, אז מובטח שהן תהינה ממש כמו טריות.
בצק:
1 ק"ג קמח 80% מהסוג שאתם אוהבים.
2 כפות שמרים יבשים, בחורף אני ווסיפה עוד רבע כף.
לערבב את הקמח + השמרים.
להוסיף:
1 כוס סוכר
קמצוץ מלח
1 כוס שמן
1 1/4 כוסות מים חמימים
5 חלמונים (מהחלבונים תכינו מרנגים, נשיקות קצפת)
ללוש היטב את הבצק, אם צריך והבצק יבש מדי כדאי להוסיף בהדרגה עוד מים, יובש הבצק תלוי במזג האויר בסוג הקמח ועוד. לכן כמות המים במתכון זה תמיד בגדר המלצה לא מחייבת (לפעמים צריך להפחית את כמות המים, לא במתכון הזה!)
ללוש את הבצק כמה שיותר, אני לשה במיקסר כ10 דק'.
להניח את הבצק לתפיחה במקום חמים. בחורף כדאי ב'תא חום' בתנור, מחממים את התנור לחום נמוך של 50 מעלות, מכניסים את קערת הבצק כשהיא מוכסה, לאחר רבע שעה בערך מכבים את התנור לגמרי, משאירים את הבצק לתפיחה בפנים. כדאי למשוח את פני הבצק בשמן לפני ההתפחה.
מכמות כזאת של בצק יוצאות 4 תבניות של קראנץ', אם מכימים גלילות רגילות ולא קראנץ' יוצאות 5 גלילות.
מילוי: ל 4 קראנץ'
3 חבילות שוקולד מריר
חצי כוס קקאו
כוס סוכר (או מעט יותר לפי טעמכם)
תמצית וניל
2 כפות שמן
רבע כוס מים רותחים
מבשלים את החומרים למילוי בסיר, על אש קטנה מאד, עד שהכל נמס לגמרי (לא להשאיר גבישי סוכר!)
מחלקים את הבצק ל4, מרדדים כל רבע לעלה ענק,, אני מרדדת על נייר אפיה, ככה זה לא מלכלך וזה נוח מאד, אז אם מרדדים על נייר אפיה, הגודל של העלה הוא כמו הנייר.
מורחים בנדיבות רבע מהמילוי.
מגלגלים לגלילה מהצד המאורך של הבצק, (כדי שיהיה מספיק ארוך כשנחלק לשניים ונלפף)
חותכים את הגלילה באמצע לשני חלקים, (אפשר אם רוצים לקרר את הבצק קודם, כדי שהמילוי לא ישפך בחיתוך), מלפפים את שני החלקים זה על זה כמו בורג,
מניחים בתבנית אינגליש קייק (האורך הארוך יותר בח"פ).
מניחים בתנור להתפחה שניה.
אופים בחום בינוני כ40 דק'.
לאחר האפיה אפשר למרוח את העוגות בסירופ סוכר כדי להאריך את חיי המדף שלהן. בקראנץ' אני מותרת על זה, הוא מספיק עסיסי גם ככה, ובגלל העושר של המילוי כאמור, הוא נשמר מעולה יומיים.
אבל אם אתם חותכים את הבצק לשושנים, אז כדאי למרוח בל זאת את הסירופ, כי שטח הפנים של השושנים גדול יותר, והן נוטות יותר להייבש.
יצא ארוך, אבל אני מקוה שזה יועיל למישהו. 
אם הכנתם, אשמח לשמוע תגובות.
ויש לי רק קמח לבן רגיל...
רק תנסי בהתחלה לשים רק כוס אחת מים ולא כוס ורבע, כי יתכן שיידרשו מעט פחות מים מאשר בקמח 80%.
(קמח 80% הוא קמח מלא שעובר יותר ניפוי ו20% מן הקליפה מנופה ממנו, אני משתמשת בו לכל דבר, יש סוגים שהטעם לא מי יודע מה בעוגות, אבל בסוג שאני קונה, קמח רובינפלד, לא מורגש כמעט שום הבדל)
סליחה שרק עכשיו אני עונה, פשוט לא הייתי במחשב עד עכשיו..
אני מחפשת מתכון למילוי שוקולד מוצלח מאד עסיסי וטעים
לעוגת שמרים.
אשמח גם למילוי שוקולד וקינמון..
יש רעיונות???
תודה!!
רסיסי לילה..
תודה!אילת-חןוקל במיוחד להכנה
מערבבים חמאת בוטנים טבעית (B&D) עם קקאו וסוכר לממרח חלק.
אני מערבבת כמות שווה של קקאו וסוכר, מערבבת עם יין אדום מתוק, וקצת מים אבל בלי הרבה נוזלים כדי שיצא סמיך מאד, מורחת שכבה נדיבה על העוגה, בלי למרוח שמן או מרגרינה קודם, וממש מרגישים את המילוי בעוגה.
היי כולם!
יש לי בשר טחון ואני רוצה להכין מנה עיקרית ממנו לשבת...
יש לכם רעיונות מקוריים ומקוריים פחות למתכונים?
ובבקשה חוץ מקציצות..........
אפשר גם כיסונים..
פעם העליתי פה מתכון לסמסה, מאפה בוכרי ממש טעים, שווה לנסות..
בס"ד
על צלחת חומוס-מעולה וממלא.
אבל בד"כ זה הולך לבורקס עם בצק פילו.
אני יודעת שאפשר פשטידת בשר-אולי למישהו יהיה מתכון
(או פאי רועים- איך שתקראי לזה):
הפשטידה מורכבת משכבת בשר ועליה שכבת תפו"א (או שתי שכבות תפו"א ובאמצע בשר)
שכבת בשר:
לטגן בצל.
להוסיף 2 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות (אולי אפשר גם רסק עגבניות)
להוסיף גזר מגורד (לא חובה).
לבשל רבע שעה.
להוסיף בשר טחון ותבלינים: מלח (כ-3/4 כפית על חצי קילו בשר), פלפל, פפריקה, כמון, פטרוזליה.
לערבב 3 דקות עד שמשתנה הצבע.
לכסות ולבשל חצי שעה. (לערבב מידי פעם ולפורר)
שכבת תפו"א:
לבשל 5 תפו"א קטנים.
למעוך לפירה, להוסיף 2 כפות שמן ומלח.
כשקצת מתקרר- להוסיף ביצה ולערבב.
לסדר את שכבת הבשר וליישר, מעליה שכבת תפו"א.
לאפות עד שמשחים (בערך שלושת רבעי שעה) לקראת הסוף להוציא את הנייר כסף.
בהצלחה ובתאבון!
אחרי שהפשטידה מוכנה, וחותכים אותה, הבשר לא מתפורר?
חמין עם בשר טחון
בולונז
ובמקום בשר, שמים בשר טחון.
היא למעשה קרובה יותר ללזניה המקורית מלזניה חלבית.
מכינים מהבשר הטחון משהו שדומה לבולנז. אפשר גם פשוט לערבב אותו עם רסק עגבניות תבלינים וכו', בלי בישול מקדים של הבשר עצמו.
שמים בתבנית עלי לזניה, מעל שכבה של הבשר, עוד עלי לזניה וכ'. מעל השכבה האחרונה של עלי לזניה שמים רוטב עגבניות.
למשקיעים: מכינים מעין רוטב בשמל פרווה (עם מים, או תחליף חלב כלשהו) ואחרי כל שכבה של בשר שמים שכבה של בשמל פרווה, ומעל השכבה האחרונה של עלי לזניה גם כן שמים רוטב בשמל (במקום עגבניות)
אפשר להוסיף דברים כמו פטריות, ירקות וכו'.
אופים בתנור
מקום בעולםאני רוצה להכין פאי רועים אבל מפחדת שאחר כך הבשר יתפורר הפאי לא יחתך יפה...
אחד הטעימים
עם שכבות חציל מטוגן ורוטב עגבניות משגע.
לא מסובך מידי וקוצר מחמאות.
צריך לחתוך ולהגיש בזהירות אחרת מתפרקות השכבות.
אם כן, יש מתכונים שאפשר להמיר את הסוכר בסילאן או דבש וזה יוצא טוב.
אני ניסיתי עם עוגיות תמרים ועוגיות גרנולה ויצא מצוין.
אין לי כרגע מתכונים, אבל אם רלוונטי אשתדל לחפש.
חיה וקיימתכעכים מלוחים
חומרים
קילו קמח
2 חבילות אבקת אפיה
2 כוסות שמן או 400 גר מרגרינה
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
מים כמה שניכנס בערך 2 כוסות..
הבצק צריך ליהיות חלק ורך
קערה עם סוסמום
ןקערה עם ביצה
ההכנה
לערבב את כל החומרים היבשים
להוסיף את הנוזלים
ללוש עד קבלת בצק עדין רך..
להכין רצועות וליצור עיגולים..ליתבול בביצה וסומסום
ולהכניס לתנור מחומם מראש 180 מ
הכנתי כל מיני צורות
ומשאריות הבצק הכנתי אצבעות
יוצא נהדר וגם נישמר המון זמן...אם נישאר משהו...
3 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 א. אפייה
1/2 כוס מים חמים
(אני בדכ מכפילה כמויות)
מערבבים, מקרר, מרדדים ומורחים ממרח תמרים (כשחושבים על זה יש בו סוכר אז אולי תחפשי בלי/ ממרח אחר מתאים)
אופים ופורסים לעוגיות
מוציאים לתמרים את הגרעינים (ובודקים אותם), משרים 10 דק' במים רותחים וטוחנים.
ו
עם הרבה בצל, חזה, כבדים (אפשר להוסיף טחול/תחול- איך כותבים?)
תיבול של חוואיג', פלפל, מלח ועוד כיד הדמיון...
להגיש עם אורז לבן
לפני שבועיים.)
תודה לעונות!!
ברוסקטה- לחם (בד"כ באגט) קלוי שמשמש כמצע לכל מיני מאכלים..
ואפייה, אפשר למצוא מתכון מדוייק באינטרנט, ועל זה שמים את הכבד והבצל
משיח עכשיו!
מיסטר דוםאבל השניים האחרונים - אתה עשית?
זה נראה חבילה קנויה... ![]()
ויש בבשר קצת נוזלים זה בסדר? או שצריך לסנן אותו?
דבר שני, אפשר להוסיף לבשר כשהוא מתקרר ביצה כדי שהוא לא יתפורר בארוחה??.
שלום, אני מחפשת רעיונות לסלטים שאפשר להכין מעכשיו לר"ה
והטעם שלהם לא מתקלקל בהקפאה, לבנתיים יש לי רעיון רק למטבוחה....
הבנתי שסלק אדום לא שייך להקפיא, מה כן אפשר?
אשמח לרעיונות
תודה רבה
טחינה, חציל מטוגן, כרוב וגזר אבל בלי המיונז
נראה לי שגם פסטו וגם חצילים הולך
ואפשר להכין יותר סלטים חיים, שהם פחות עבודה: מלפפונים ושמיר, עגבניות ועשבי תיבול, אבוקדו, גזר מתוק וכו'
פסטו?
הצעתי בנוסף על סלטים שאפשר להכין מראש ולהקפיא להכין יותר סלטים חיים שדורשים פחות עבודה.
ולגבי איך מכינים פסטו - בגדול טוחנים ביחד בזיליקום, שום, שמן זית וצנוברים. חיפוש ברשת יתן מתכון מדויק יותר.
1 חב' בזיליקום. עדיפות שניה - כוסברה.
1. כוס צנוברים. עדיפות שניה - אגוזי מלך/שקדים קצוצים
1/2 כוס שמן זית
1-2 שיני שום קלופות. (לפי הטעם, תתחילי לדעתי מ-1)
מלח ופלפל.
הכל במעבד מזון, ובז'ז'ז'ז'ז'....
והיה בסדר גמור.
סלט לא ניסיתי
ומסתכלים שנקי
כך שאם יש חור- זה מחשיד.
אבל היא יכולה להמצא בכל השכבות בעקרון
~א.לומניסון- יש פעמים שמצאתי חור, ולא היה כלום.
ויש פעמים שלא מצאתי משהו מחשיד, וברגע שפרסתי אותו לפרוסות, התגלתה לה תולעת.
אולי הוא לא מוחזק כנגוע אך הוא כן נמצא לעיתים נגוע, וזה לא דבר נדיר.
(אגב כך גם הרב משה ויא מגדיר זאת, והוא כידוע- מומחה לעניין).
יהודיה שלום .
יש לך ניסיון עם הקפאת טחינה?
אף פעם לא חשבתי שזה אפשרי....
זה בסכ"ה לערבב טחינה גולמית מים ותבלינים...
אין לי נסיון, אם כי אני מנחשת שזה דווקא כן יעבור.
שהמליצה להקפיא טחינה.....
מקופסת שימורים, יוצא לי שתי קופסאות פלסטיק בינוני ואחד קטן.
והולך לי לשבת קופסא אחת בינונית...
אחרי שמוציאים מהמקפיא צריכים לערבב טוב..
בשבת. נראה לי בגלל שזה הופך למוצק מנוזל. או משהו כזה. אבל גם בעלי לא היה בטוח.... אז לקחת בעירבון מוגבל!
ואז יום אחד אבא שלי שאל את הרב של הישוב, שאמר שזה לא אסור, כי אפשר לאכול גם ת'טחינה גולמית..
משיח עכשיו!טחינה בשבת אסורה להכנה..!!
אפשר להגיד גם בגלל שאפשר לאכול את הגזר ככה אז מותר לבשל אותו\לגרד וכ'...
זה לא תירוץ.
אפשר להכין טחינה אם עושים את 2 התנאים הבאים:
1. מוסיפים את סדר המצרכים שונה (לדוג' קודם מים ותבלינים ואז טחינה)
2. מערבבים לא בתנועת סיבוב (רגיל) אלא בתנועת שתי וערב.
ועדיף לפתוח שש"כ או לשאול אב.
מתיר.
אני למשל למדתי אחרת לחלוטין מכל מה שמוזכר פה
במתכון יש:
דבש,סוכר,טחינה,ממרח בוטנים,פצפוצי אורז,שומשום.
אסור לי ממרח בוטנים,
אם אני מורידה אותו מהמתכון זה יצא טוב עדיין?
יש משהו שאפשר אולי לשים במקום?
מה שבטוח, סילאן זול יותר...
תודה!
אם מדובר בכמות קטנה, אפשר להוריד וזהו. אם מדובר בכמות משמעותיות, אולי יהיה צריך לשים משהו במקום (עוד טחינה גולמית למשל, או חמאה רגילה)
4 כפות.
( שאר המצרכים זה 3 כפות,2 כפות וכו'..)
או מרגרינה ששש...
אם את מחליפה בטחינה, שימי לב שזה עלול לגרום לטעם שלה להיות דומננטי
או כי התנור לא חם מספיק כשמכניסים את החלות, או שניהם.
והתפחתי איזה חצי שעה..הם ממש גדלו.. איך יודעים אם תפח מספיק?
אחרי שנוצר כבר קרום.
ואני מטפיחה ממש המון זמן.חיה וקיימתוהתנור חם כשאני מכניסה, מה עוד יכול לגרום לחלות לבקוע?
עוזר למנוע את זה.
שכשמכינים את הצורה של החלה צריך לעשות את זה בצורה רופפת....לא להצמיד את הבצק לגמרי אחד לשני כך יש מקום לבצק להמשיך לתפוח בלי שהחלה תתבקע (מקווה שאני מובנת)
דבר שני יצא לך ממש צבע יפה !! ואם לא עשית קשירה רופפת אם תעשי שכבה עבה של ביצה הביצה תמנע מזה מלתפוח ולבקוע....
חיה וקיימת180 חם לחלות??? אז באיזה חום לאפות?
רסיסי לילה..צריך שכבה דקה.
אתם ממש אומרים ההפך, ביצה לפני ההטפחה או אחרי? קצת או הרבה? נו, כבר יום רביעי עד מחר צריך להגיע למסקנה 
ולא לשים הרבה.
אבל יודעת מה, אני בהחלט מוכנה לשמוע דברים אחרים, ובפעם הבאה שאכין חלות (טוב, אולי בפעם שאחרי זה, הפעם הבאה זה לראש השנה ואז אני לא רוצה לעשות ניסויים) אנסה לשים לפני ההתפחה (זה גם יותר קל) ונראה איך יוצא

מכל הנסיונות שעשיתי הגעתי למסקנה שזה לא קשור לביצים ולא נעליים.
זה רק סבלנות בהתפחה.
הודה גולדה=)1. יהודיה צודקת , העיקר לשים את הביצה אחרי שהחלות תפחו לגמרי! השארתי את הבצק לתפוח במקרר, ובגלל שהוא היה קר, החלות לא תפחו לגמרי לפני שהכנסתי לתנור (הן נכנסו כשהבצק כבר בטמפרטורת החדר, אבל כנראה עדיין יכול היה לתפוח עוד קצת) ואכן החלות האלה התבקעו.
בנגלה השניה, הכנסתי את החלות ל10 דק' לתנור בלי כל זיגוג, ורק אחרי שתפחו עוד, משחתי בביצה.
החלות האלה לא התבקעו כלל!
2. מיסטר דום צודק, הרבה ביצה קרום מבריק יותר וקשיח יותר. אבל רק בתנאי שהחלות כבר תפחו למלוא גובהן.
גם לי זה קורה תמיד
חיה וקיימתאולי לר"ה יצא יותר מוצלח.
- לשמור על יחסים נכונים של מים וקמח וללוש היטב- כדי שלא יצא ייבש מידי
- לא לאפות בטמפרטורה גבוהה מידי
- לתת לזה לתפוח היטב- כדי שהיא תצא אוורירית
- אני לא יודעת איפה אפית אותן, אבל אם שמת אותן בתבנית הצרה שבתמונה, ייתכן שאין להן מספיק מקום
ולכן הן מתבקעות
- אבל זו השערה בלבד..
שלום לכולם!
למישהו יש מתכון לחמין מוצלח? כזה שגם הילדים יסכימו לאכול?
אשמח מאוד למתכון מוצלח ולפירוט באופן ההכנה
תודה רבה
ילדים נוטים לאהוב גריסים. ואם את מוסיפה סילאן (דבש תמרים), מובטח לך שילקקו את האצבעות.
את יכולה לקחת מתכון כלשהו, רק לבדוק שאין תיבול חריף מדי לטעמם, ולא להשתמש בתבלין שאינם רגילים אליו, להוציא מהתפריט שעועית, ולהוסיף סילאן.
אם אתם אוהבים שעועית, חיטה וכד', אפשר לשים בשקית בד שנועדה לבישול, או ברשת לסינון פטרוזיליה, אבל בסוף הבישול להעביר לחלק העליון של החמין ולא להשאיר בשקית, כדי שלא לעבור על "בורר".
עשיתי כמה פעמים חמין עם גריסים אבל הילדים
לא ממש אכלו....
אמורים לטגן בצל אולי? או להוסיף שום? אני מנסה לחשוב על רעיונות
שיכולים לשדרג אבל אני לא באמת יודעת מה יצא מוצלח....
גם הפעם לא נרשמה הצלחה... החלטתי לוותר,
למישהו יש רעיונות מה אפשר להכין לארוחת שבת בבוקר?
אלו אמורים להיות תבשילים בלי רוטב .וסתם אורז עם שניצל מרגיש כמו
ארוחת צהריים רגילה.....
אשמח מאוד לרעיונות
תודה רבה
אני מכינה לפעמים לשבת בבוקר..
שכבה של בשר טחון ומעליה שכבת פירה, אפויים בתנור.
טעים ממש!
כמובן שאפשר לגוון...
גם לזניה בשרית זה נחמד.

מכינים תערובת שקצת דומה לבולונז:
מטגנים בצל, עגבניות חתוכות דק, מוסיפים בשר טחון, תבלינים שרוצים.
אפשר להוסיף 2 כפות קמח כדי שהבלילה תהיה יותר דביקית וגם אפשרי להוסיף מעט רסק עגבניות.
מכינים פירה, אני שמה בו מלח ומעט מרגרינה. אפשר גם ביצה.
בתבנית משטחים את הבשר, מעליו משטחים את הפירה.
אפשר לפזר מעל פירורית או שומשום וזה יוצא קריספי...
גיוונים: אפשר להוסיף לבשר אפונה, לעשות פירה בשילב בטטה וכיד הדמיון....
פאי רועיםכמו רקפותזה לא הכי מגרה..
ואם יש לכם עוד רעיונות אשמח מאוד....
שלשה תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
קילו בשר בקר מספר 8 (אפשר גם 5) חתוך לקוביות קטנות
שני בצלים גדולים חתוכים לשבבים כמו לסלט
כוס וחצי חיטה
שש ביצים
מאתיים גרם חומוס
מאתיים גרם שעועית עדיפות לחומה
מקל קינמון
כף פפריקה
כפית כמון
שתי כפות מלח
כף גריל עוף
אופן ההכנה
.מטגנים את הבצל ואת הבשר ביחד עד להשחמת הבצל והתקשות הבשר בין לבין מכניסים את השום
מכניסים את החומוס והשעועית מעל ומערבבים ואח"כ שמים את התפו"א
מפזרים מעל את החיטה ומוסיפים את הביצים
נותנים מים רותחים עד להתכסות ומרתיחים על אש גבוהה ומערבבים כל 8 דקות
לאחר שרתח התבשיל מוסיפים את התבלינים ואת המקל קינמון ומשאירים על אש בינונית כשלוש שעות ומערבבים מפעם לפעם שלא ידבק ואם רואים שהמים לא מכסים מוסיפים מים עד להתכסות
בעיקרון בשלב הזה הצ'ולנט מוכן, אך עדיף להשאיר על אש נמוכה או על פלטה כלילה
אני רוצה לנסות את המתכון אבל שמתי לב
שבמצרכים אין שום למרות שבאופן ההכנה כתוב שיש
על כמה שיני שום מדובר?
תודה רבה
עם גזר מגורד..
יכולה אפילו למלא את העוף באורז ומלא דברים ...