שרשור חדש
רעיונות לתוספות לארוחת דגיםמקל סבא

שנה טובה לכולם

אני רוצה באחת הארוחות לר"ה לעשות ארוחה שהמנה העיקרית היא דגים

למשהו יש רעיונות לתוספות מתאימות?

ארוחה חלבית?נוגה---

אם כן - פשטידה חלבית כמו פטריות/תירס/ברוקולי

אפשר גם תפו"א אפוי

תודה -מקל סבא

אני מכינה הכל מראש אז תפ"א אפוי לא מתאים לי כי זה לא כ"כ טעים אחרי יום במקרר

אני רוצה להכין דג עם רוטב וירקות  ואיך שהוא לא נראה לי מתאים אורז אבל צריך משהו אחר שמתאים לרוטב.

דווקא לי מאד מתאים עם מה שכתבת אורזמרים*אחרונה
אנטי פסטי הולך?כוכב לכת
כן . דוקא נשמע טובמקל סבא
פשטידות ותוספות לסעודה חלבית בר"הכלנית1

חיפשתי מתכונים לסעודה חלבית, כדי לשבור את רצף הסעודות הבשריות של החג + שבת. המתכון הבא נראה מעניין ומוזר. אשמח לשמוע חוות דעתכם אם כדאי לקחת סיכון:

פשטידת זיתים שמנת ודבש / ניקי ב (תבנית אינגליש קייק)

מצרכים:

2 ביצים גדולות
3/4 כוס זיתים פרוסים
3 בצלים קטנים
4 – 5 כפות שמן
כפית חרדל
כף דבש
שמנת לבישול
3/4 כוס קמח תופח
פלפל שחור, מלח

 

נשמע טוב למי שאוהב זיתיםאמת ואמונה

אני הייתי מוסיפה סוג מסויים של גבינה קשה/מלוחה/צהובה או שמנת לא לבישול.

תודה על הרעיון. אנסה עם שמנת רגילה ובלי זיתיםכלנית1אחרונה
יכול להיות טעיםנוגה---
אפשר מתכון לקינוח לראש השנה? לא חלבי, ולא כבד מידי<הילוש>
מוס דבשכלנית1אחרונה

מוס דבש / ניקי (5 מנות)

החומרים:

כוס שמנת מתוקה
20 ג' אינסטנט וניל (כף גדושה)
40 ג' דבש (2 כפות גדושות)
כף סוכר (לא חובה)- הייתי מוותרת על התוספת המתוקה הזאת

אופן ההכנה :

להקציף את כל המצרכים למוס למלא את הכוסיות. לשמור בקירור.

שאלת ריצ' ועוגת דבש1289

תודה על העזרה.

חיפשתי מתכון לעוגת דבש אבל בכולם יש כמות היסטרית של דבש, מה שמאוד מייקר את העסק. חשבתי להכין עוגת תמרים אבל מתחשק לי דבש.. למישהו יש רעיון? עדיפות לעוגה בחושה.

 

שאלה שניה... קניתי שלישיית ריצ' ויש לי אינסטנט פודינג בבית. חשבתי באחד להכין עוגת גלידה, יש לכם רעיון ל2 האחרים? משהו מהיר וזול

תודה

חפשי מתכון של עוגת דבש עם ריבה ותה במקום דבש.בוזי נוזי

יוצא  נהדר.

אם לא תמצאי תגידי ואצרף פה את המתכון.

אני עשיתי עוגה כמו "לייקח", אבל עוגת דבשנוגה---

זה עם 5 כפות דבש. יצא מעולה!!!

 

תנסי לחפש מתכון דומה, אין לי אותו פה.

 

 

עוגה בחושה עם מוס דבשכלנית1

תכיני עוגה בחושה לבנה (תפוזים וכד') ותמרחי מעל מוס דבש (1/2 ריץ', 2 כפיות א. פודינג ו-1 כף דבש). כך תוכלי להשתמש גם בריץ', או שתכפילי את הכמות ויהיה לך גם מוס דבש לגיוון)

עשיתי עם סילאןאילה שלוחה5אחרונה

צנצנת של 900 גר' עולה חצי מצנצנת של 350 גר' של דבש..

 

ויצא ממש טעים.

סילקא\כרתיבזיליקום

למישהו יש בבקשה רעיונות לקציצות או פשטידות

טעימות מעלי סלק ומכרשה  לסימנים? (כל אחד בנפרד)

תודה רבה

אצלינו נראה לי מוסיפים ביצה ומלח ואולי תבליניםיעל מהדרום
לעלי סלק-הכי מוצלח לטעמי.כוכב לכת

מתכון של אביגיל מייזליק. עוד לא פגשתי מישהו שלא אוהב את הקציצות האלה...

 

1 בצל גדול קצוץ

שמן לטיגון

1 שן שום כתושה

חבילת עלי סלק (מנגולד)

2 ביצים

1/2 כוס (50 ג') שקדים טחונים

1/2 כוס פירורי לחם

מלח ופלפל

 

הוראות:

להזהיב בצל, להוסיף שום, לטגן כדקה, להוסיף עלי סלק קצוצים דק, לטגן עד שמתרכך להעביר לקערה ולהוסיף ביצים, שקדים ,פירורי לחם מלח ופלפל. ליצור קציצות (קטנות לדעתי הכי כיף וטעיםיאמי) ולטגן עד הזהבה/השחמה. להעביר לנייר סופג. טעים קר או חם.

 

הערה: השקדים שבמתכון מעניקים טעם טיפה מתקתק ופריכות מעניינת. מאז שהתחלתי להשתמש במתכון הזה אין בעיה לשכנע את הילדים (ואת בעלי) לאכול את הסילקא.רמקול למעשה אני צריכה להחביא אותן ברגע שהן מוכנות אם אני רוצה שיישאר משהו לסעודת החג...צוחק

נשמע מעולה, תודה רבה!בזיליקוםאחרונה
רולדת בקרנוגה---

שלום חברים וחברות,

האם אפשר להתייחס לרולדת בקר כבישול של בשר בקר מס' 5?

מתי משחררים את הרשת שלה?

מבשלים בהתחלה במים ואח"כ מורידים רשת, פורסים וממשיכים ברוטב?

 

תודה

אני אתייחס רק לרשתיהודיה מא"י

מורידים לפני שפורסים

 

ואפשר לבשל שלם ברוטב, ולפרוס כשמוכן וקר, ולחמם פרוס

ואם אני מבשלת שלם במיםנוגה---

ואז פורסת ומבשלת עוד ברוטב - זה יתפרק?

לא יודעת, נראה לי שלאיהודיה מא"י
זה עלול להתפורר, למה לא להמתין שיתקרר? את יכולה~א.ל

להניח במקרר כמה דקות, כדי לזרז את התהליך..

לא אכפת לי להניח לילה שלםנוגה---

אבל אני רוצה להמשיך לבשל את הפרוסות ברוטב עוד איזה שעה, שיספגו טעמים.

אבל שישארו פרוסות שלימות.

אני פורסת כשהבשר קר ומבשלת עוד 1/4 שעה ברוטבכלנית1
או! תודה! נוגה---אחרונה
למנה ראשונה בסעודה בשרית, מתלבטת ביןמרק חורפי

1. בלינצ'ס. ואז דרוש מילוי מתאים. ורוטב גם צריך, לא? רק הבעיה שאני לא משתמשת ברוטב פטריות.

 

2. עגבניות ממולאות ב:......     עגבניות מבושלות או לא דווקא. דרושים רעיונות למילוי.

אפשר למלא באורז ובשר, כמו פלפליםכלנית1
רוטב לבלינצ'ס יכול להיות מהתבשיל הבשרינוגה---אחרונה
אמא הנחיתה עלי את תפקיד הכנת כל הבישוליםיעלי_א

ו"אסור" לי לשאול אותה כיצד מכינים..

 

אני צריכה מתכונים קלים ל:

* גזר מתוק (צ'ימס בלעז?)

* סלק מתוק מבושל.

 

תודה מראש למצילים אותי מהצורך להתקשר לאמא לברר..

 

סלט סלק מתוקכלנית1

לבשל 2-3 סלקים עד לריכוך

(אפשר עם קליפה, כשהבישול ממושך, או לקצר את זמן הבישול ע"י קילוף הסלקים וחיתוך לקוביות).

להוסיף 2-3 כפות סוכר, כף חומץ  (יש שמעדיפים להימנע מחומץ בגלל טעמו החזק ומעדיפים מיץ לימון).

אם אתם רגילים לבצל- לפרוס חצי בצל לחצאי טבעות דקות. כשמשהים את הסלט למספר שעות, החריפות פגה.

הו, מעולה! תודה רבה!יעלי_אאחרונה
למי יש מתכונים טובים,לנתח קפוא מס 5,שיצא רך ועסיסיככה סתם
משהו?תודהככה סתם
ככה---נוגה---

מבשלים שעה-שעה וחצי במים

מקררים, פורסים,

 

מטגים בצל, מוסיפים פרוסות

מוסיפים יין אדום בשפע,

פלפל, מלח

עלי דפנה

סלרי גבעולים

פלפל אנגלי

פרוסות שום

מעט מים, אם צריך.

 

מבשלים ככה איזה שעה וחצי נוספות.

 

תמיד כולם משבחים את הבקר שלי!!!

 

תודה,אשמח לעוד רעיונות אם יש למשהוככה סתם
מתכון קלMazalaliאחרונה

לבשל את הנתח כמו שנאמר ולפרוס , ניתן גם פרוס מראש ולבשל בסיר לחץ , רק לשים לב לא יותר מדי שלא יתפרק,

בסיר שטוח ורחב לשים את הבשר לאחר שנשטף היטב , רבע כוס שמן, בצל קלוף וחתוך גס ,כף אבקת מרק עוף, כפית כמון ,מעט כורכום ומלח אם צריך. לבשל באש נמוכה עד  שמתרכך. ניתן להוסיף פטריות.

שנה טבה וחג שמח.

אף פעם לא הכנתי עוגת שמרים אז יש לי כמה שאלותט'

- חייבים מרגרינה בבצק שמרים או שאפשר להמיר בשמן?

 

- אפשר להמיר חלב במיץ או מים? אני רוצה את העוגה פרווה.

 

- אם יש למישהו פה מתכון מוצלח אשמח לקבל

 

תודה!!

 

 

כמה תשובותאיזה טוב ה'!!!!

אפשר להמיר בשמן. יוצא פחות טוב.

 

אפשר להמיר במים או מיץ. יוצא בסדר גמור.

 

אין לי מתכון מוצלח. אני עושה לפי העין. בעבר היו פה מספר שרשורים.

 

 

אפשר שמן ואפשר מיםרחלקה
לאמא שלי יש מתכון מעולה, אני אבקש ממנה בהזדמנות..
^^do tbh tanj kn,fui yucאורה*
^^^אויש סליחה!אורה*

גם אני אשמח למתכון טוב 

אני אגלה לך שלעיתים קרובותיהודיה מא"י

אני משתמשת באותו בצק של החלות.

 

מה שעושה את עוגת השמרים מוצלחת באמת זה להספיג אותה אחרי האפייה במי סוכר.

ניסיתי פעם ולא יצא מוצלחט'

וגם - ברכתו המוציא ולמי מתחשק ליטול ידיים על עוגה?

 

 

למה ברכתו המוציא?יהודיה מא"י

עצם העובדה שזה אותו בצק לא הופכת את זה להמוציא. זה עדין עוגה מתוקה.

 

ובגלל מה שכתבת, אני לא אוהבת להכין בפסח עוגת מצות...

אם זה ממולא זה לא יכול להיות המוציא.חיה וקיימת

גם אני עושה עוגות שמרים מבצק של חלות אבל מכפילה את הכמות של הסוכר, אם כי זה תלוי כמה סוכר יש לך בבצק המקורי, אצלי יש כוס לשתי קילו ואני שמה שלושת רבעי (כדי שיהיה בטוח המוציא) ולעוגות אני שמה כוס חד"פ סוכר לקילו.

מתכון מוצלח עם שמןנעמה301

קילו קמח

3 כפות שמרים

10 כפות סוכר

2 כוסות מים פושרים

3 ביצים

1 כוס שמן

 

מערבבים את החומרים היבשים. יוצרים גומה באמצע ושמים רטובים.

ללוש. אחרי 30 דקות ללוש שוב. אחרי עוד 30 דקות, שוב ללוש.

לחלק ל-6, למלא, לגלגל, לשים בתבנית מאורכת. 

להתפיח חצי שעה בתבנית, ולאפות.

 

כשהעוגה מוכנה- להבריש ב:

1/2 כפית סוכר, 1/2 כוס מים רותחים, חב' סוכר וניל. (שיצא סמיך, אפשר להוסיף סוכר ופחות מים).

 

(המילוי שאני שמה: ממרח תמרים עם קינמון/ חצי כוס קקאו+כוס סוכר+כפית קינמון- ובמילוי השוקולד למרוח לפני שמן על העלה).

עוגת שמריםיהושבעט5

לבצק אפשר להשתמש מים ושמן.

את הבצק לא עושים מתוק מאוד כי המלית מתוקה.חשוב להתפיח פעמים. להכניס את העוגה לתנור קר.אפשר לאפות בטורבו. אפשר לזגג את העוגה בסירופ סוכר. או ביצה שמוסיפים לה

טיפת חומץ( שובר את הטעם החי של הביצה.)

אני מוסיפה על קילו קמח שתים וחצי כוסות מים אפילו שלוש הבצק יוצא דביק אפשר להוסיף עוד קמח או לשמן את הבצק בטיפה שמן.

הבצק תופח ויצא רך ואורירי  .

גם לבצק שמרים מלוח אני מוסיפה אות כמות מים.בצק עם הרבה מים תופח מהר יותר

כל מה שכתבתי זה מניסיון.

 

אכן ענין של דריכות בהלכה. אם תחליפי את המים במיץפנסאי
מה שנקרא מי פירות, זה יהיה לכל הדיעות מזונות אני חושבת.
אני מעתיקה מתכון שכבר העליתי בעבר. ב"ה הצליחאני ירושלמית

לכל מי שהכינה אותו.

 

לאחר כמה וכמה ניסיונות, רציתי לשתף בנוסחה שלי לבצק ללא מרגרינה ומקמח 80% מלא.

 

אני חייבת להדגיש שהעוגות נשמרות טריות גם ביומיים לאחר האפיה, אבל זה רק על פי ניסיוני עם המילוי שאני מכינה, שהוא עשיר במיוחד. יתכן שבמילוי פשוט יותר הבצק יתייבש יותר מהר.

 

 

כמובן שניתן וכדאי להקפיא מיד לאחר האפיה את העוגות שלא משתמשים בהן במיידי, ולהפשיר לפני האכילה, אז מובטח שהן  תהינה ממש כמו טריות.

 

בצק:

 

1 ק"ג קמח 80% מהסוג שאתם אוהבים.

 

2 כפות שמרים יבשים, בחורף אני ווסיפה עוד רבע כף.

 

 

לערבב את הקמח + השמרים.

 

להוסיף:

 

1 כוס סוכר

 

קמצוץ מלח

 

1 כוס שמן

 

1 1/4 כוסות מים  חמימים

 

5 חלמונים (מהחלבונים תכינו מרנגים, נשיקות קצפת)

 

 

ללוש היטב את הבצק, אם צריך והבצק יבש מדי כדאי להוסיף בהדרגה עוד מים, יובש הבצק תלוי במזג האויר  בסוג הקמח ועוד. לכן כמות המים  במתכון זה תמיד בגדר המלצה לא מחייבת (לפעמים צריך להפחית את כמות המים, לא במתכון הזה!)

 

 

ללוש את הבצק כמה שיותר, אני לשה במיקסר כ10 דק'.

 

להניח את הבצק לתפיחה במקום חמים. בחורף כדאי ב'תא חום' בתנור, מחממים את התנור לחום נמוך של 50 מעלות, מכניסים את קערת הבצק כשהיא מוכסה, לאחר רבע שעה בערך מכבים את התנור לגמרי, משאירים את הבצק לתפיחה בפנים. כדאי למשוח את פני הבצק בשמן לפני ההתפחה.

 

מכמות כזאת של בצק יוצאות 4 תבניות של קראנץ',  אם מכימים גלילות רגילות ולא קראנץ' יוצאות 5 גלילות.

 

מילוי: ל 4 קראנץ'

 

 3 חבילות שוקולד מריר

 

חצי כוס קקאו

 

כוס סוכר (או מעט יותר לפי טעמכם)

 

תמצית וניל

 

2 כפות  שמן

 

רבע כוס מים רותחים

 

 

מבשלים את החומרים למילוי בסיר, על אש קטנה מאד, עד שהכל נמס לגמרי (לא להשאיר גבישי סוכר!)

 

מחלקים את הבצק ל4, מרדדים כל רבע  לעלה ענק,, אני מרדדת על נייר אפיה, ככה זה לא מלכלך וזה נוח מאד, אז  אם מרדדים על נייר אפיה, הגודל של העלה הוא כמו הנייר.

 

מורחים בנדיבות רבע מהמילוי.

 

מגלגלים לגלילה מהצד המאורך של הבצק, (כדי שיהיה מספיק ארוך כשנחלק לשניים ונלפף)

 

חותכים את הגלילה באמצע לשני חלקים, (אפשר אם רוצים לקרר את הבצק קודם, כדי שהמילוי לא ישפך בחיתוך), מלפפים את שני החלקים זה על זה כמו בורג,

 

מניחים בתבנית אינגליש קייק  (האורך הארוך יותר בח"פ).

 

מניחים בתנור להתפחה שניה.

 

אופים בחום בינוני כ40 דק'.

 

לאחר האפיה אפשר למרוח את העוגות בסירופ סוכר כדי להאריך את חיי המדף שלהן.  בקראנץ' אני מותרת על זה, הוא מספיק עסיסי גם ככה, ובגלל העושר של המילוי כאמור, הוא נשמר מעולה יומיים.

 

אבל אם אתם חותכים את הבצק לשושנים, אז כדאי למרוח בל זאת את הסירופ, כי שטח הפנים של השושנים גדול יותר, והן נוטות יותר להייבש.

 

 

יצא ארוך, אבל אני מקוה שזה יועיל למישהו.  

 

אם הכנתם, אשמח לשמוע תגובות.

תוכלי להסביר על ה80% כי התבלבלתי...ט'

ויש לי רק קמח לבן רגיל...

כמובן שאת יכולה להכין מקמח לבן...אני ירושלמית

רק תנסי בהתחלה לשים רק כוס אחת מים ולא כוס ורבע, כי יתכן שיידרשו מעט פחות מים מאשר בקמח 80%.

(קמח 80% הוא קמח מלא שעובר יותר ניפוי ו20% מן הקליפה מנופה ממנו, אני משתמשת בו לכל דבר, יש סוגים שהטעם לא מי יודע מה בעוגות, אבל בסוג שאני קונה, קמח רובינפלד, לא מורגש כמעט שום הבדל)

סליחה שרק עכשיו אני עונה, פשוט לא הייתי במחשב עד עכשיו..

 

עשית לי חשק!פנסאי
אפשר לנצל"ש לשאלת מילוי לעוגת שמרים?אילת-חן

אני מחפשת מתכון למילוי שוקולד מוצלח מאד עסיסי וטעים 

לעוגת שמרים. 

אשמח גם למילוי שוקולד וקינמון..

 

יש רעיונות???

 

תודה!!

שוקולד השחר יוצא הכי טעים. והכי קל.רסיסי לילה..
אני לא אוהבת שוקולד השחר.. תודה!אילת-חן
אילת-חן תראי במתכון שלי יש מילוי עשיר במיוחדאני ירושלמית
ועוד מילוי עשיר וטעיםיהודיה מא"י

וקל במיוחד להכנה

 

מערבבים חמאת בוטנים טבעית (B&D) עם קקאו וסוכר לממרח חלק.

אפשר גםמיסטר דום
תערובת של קקאו קינמון וסוכר...
לפני פיזור התערובת היבשה צריך למרוח בשמן!כלנית1
מילוי מוצלחאמאלאה

אני מערבבת כמות שווה של קקאו וסוכר, מערבבת עם יין אדום מתוק, וקצת מים אבל בלי הרבה נוזלים כדי שיצא סמיך מאד, מורחת שכבה נדיבה על העוגה, בלי למרוח שמן או מרגרינה קודם, וממש מרגישים את המילוי בעוגה.

מגוון מילויים מחנויות מתמחות באפיהנוגה---אחרונה
מתכון מוצלח פרווה ללא מרגרינה רצ"ב קישורמה אשיב
בשר טחוןשריתת

היי כולם!

יש לי בשר טחון ואני רוצה להכין מנה עיקרית ממנו לשבת...

יש לכם רעיונות מקוריים ומקוריים פחות למתכונים?

ובבקשה חוץ מקציצות..........

בצק עלים במילוי בשר טחון, או פילו..-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"ג באלול תשע"ג 18:10

אפשר גם כיסונים..

פעם העליתי פה מתכון לסמסה, מאפה בוכרי ממש טעים, שווה לנסות..

חצילים, פלפלים או בצלים ממולאים בבשרמשיח עכשיו!
אנחנו עושים את זה לפעמים כתוספתפעימה

בס"ד

 

על צלחת חומוס-מעולה וממלא.

 

אבל בד"כ זה הולך לבורקס עם בצק פילו.

 

אני יודעת שאפשר פשטידת בשר-אולי למישהו יהיה מתכון

מתכון לפשטידת בשרנעמה301

(או פאי רועים- איך שתקראי לזה):

הפשטידה מורכבת משכבת בשר ועליה שכבת תפו"א (או שתי שכבות תפו"א ובאמצע בשר)

 

שכבת בשר:

לטגן בצל.

להוסיף 2 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות (אולי אפשר גם רסק עגבניות)

להוסיף גזר מגורד (לא חובה).

לבשל רבע שעה.

להוסיף בשר טחון ותבלינים: מלח (כ-3/4 כפית על חצי קילו בשר), פלפל, פפריקה, כמון, פטרוזליה.

לערבב 3 דקות עד שמשתנה הצבע.

לכסות ולבשל חצי שעה. (לערבב מידי פעם ולפורר)

 

שכבת תפו"א:

לבשל 5 תפו"א קטנים.

למעוך לפירה, להוסיף 2 כפות שמן ומלח.

כשקצת מתקרר- להוסיף ביצה ולערבב.

 

לסדר את שכבת הבשר וליישר, מעליה שכבת תפו"א. 

לאפות עד שמשחים (בערך שלושת רבעי שעה)  לקראת הסוף להוציא את הנייר כסף.

בהצלחה ובתאבון!

 

 

היי!שריתת

אחרי שהפשטידה מוכנה, וחותכים אותה, הבשר לא מתפורר?

לזניהיהודיה מא"י

חמין עם בשר טחון

בולונז

מז"א חמין עם בשר טחון? איך זה הולך?-משה ר-
שמים כל מה ששמים בחמין רגיליהודיה מא"י

ובמקום בשר, שמים בשר טחון.

ז"א הבשר "שוחה" ברוטב של החמין כפירורים?-משה ר-


טוב.. מעניין..-משה ר-
אפשר גם לשים בחמין כדורי בשרמרים*
זה טעים
איך עושים מזה לזניה?יהודית גנ
לזניה בשריתיהודיה מא"י

היא למעשה קרובה יותר ללזניה המקורית מלזניה חלבית.

 

מכינים מהבשר הטחון משהו שדומה לבולנז. אפשר גם פשוט לערבב אותו עם רסק עגבניות תבלינים וכו', בלי בישול מקדים של הבשר עצמו.

שמים בתבנית עלי לזניה,  מעל שכבה של הבשר, עוד עלי לזניה וכ'. מעל השכבה האחרונה של עלי לזניה שמים רוטב עגבניות.

 

למשקיעים: מכינים מעין רוטב בשמל פרווה (עם מים, או תחליף חלב כלשהו) ואחרי כל שכבה של בשר שמים שכבה של בשמל פרווה, ומעל השכבה האחרונה של עלי לזניה גם כן שמים רוטב בשמל (במקום עגבניות)

אפשר להוסיף דברים כמו פטריות, ירקות וכו'.

 

אופים בתנור

תודה!יהודית גנאחרונה
לעשות מזה סנדביץאריק מהדרום
תודי שזה מקורי.
מפרוםפופקוו
פאי רועיםשריתת

אני רוצה להכין פאי רועים אבל מפחדת שאחר כך הבשר יתפורר הפאי לא יחתך יפה...

אפשר להוסיף לבשר פטריות??שריתת
ממולאים!!מעפר אני באה

אחד הטעימים

מוסקה- שיא הטעים!נהורא

עם שכבות חציל מטוגן ורוטב עגבניות משגע.

לא מסובך מידי וקוצר מחמאות.

 

צריך לחתוך ולהגיש בזהירות אחרת מתפרקות השכבות.

שבוע טובמודים אנחנו לך
אשמח למתכונים של עוגיות בלי סוכר ובלי חלב. תודה
סילאן או דבש זה טוב?אמא!!

אם כן, יש מתכונים שאפשר להמיר את הסוכר בסילאן או דבש וזה יוצא טוב.

אני ניסיתי עם עוגיות תמרים ועוגיות גרנולה ויצא מצוין.

אין לי כרגע מתכונים, אבל אם רלוונטי אשתדל לחפש.

חפשתי בשבילך, אבל אין חיה וקיימת
כעכים מלוחיםתות

כעכים מלוחים

חומרים
קילו קמח
2 חבילות אבקת אפיה
2 כוסות שמן או 400 גר מרגרינה
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
מים כמה שניכנס בערך 2 כוסות..
הבצק צריך ליהיות חלק ורך
קערה עם סוסמום
ןקערה עם ביצה
ההכנה
לערבב את כל החומרים היבשים
להוסיף את הנוזלים
ללוש עד קבלת בצק עדין רך..
להכין רצועות וליצור עיגולים..ליתבול בביצה וסומסום
ולהכניס לתנור מחומם מראש 180 מ
הכנתי כל מיני צורות
ומשאריות הבצק הכנתי אצבעות
יוצא נהדר וגם נישמר המון זמן...אם נישאר משהו...

מעמולים בריאיםתות

3 כוסות קמח

1 כוס שמן

1 א. אפייה

1/2 כוס מים חמים

 

(אני בדכ מכפילה כמויות)

מערבבים, מקרר, מרדדים ומורחים ממרח תמרים (כשחושבים על זה יש בו סוכר אז אולי תחפשי בלי/ ממרח אחר מתאים)

אופים ופורסים לעוגיות

יש ממרחים שונים ללא סוכר, בחנות טבע וכאלה..הלליש
אפשר להכין לבדקשתאחרונה

מוציאים לתמרים את הגרעינים (ובודקים אותם), משרים 10 דק' במים רותחים וטוחנים.

אפשר לקנות סטיביה בצורת סוכר לאפיה (קצת יקר)כלנית1
איך מבשלים ראש של דג סלמון? תודה מראש!פרח.כתום
מקפיצה.נהורא

קניתי 2 ראשי סלמון. מה אני עושה איתם?

תקפיאי ותשמרי לבישול גפילטע, הראש מקריש את הצירכלנית1אחרונה
דרוש מתכון מעיף לכבדי עוף! ועם מה להגיש גם.. (לשבתפרפר לבן

ו

מעורב ירושלמימודדת כובעים

עם הרבה בצל, חזה, כבדים (אפשר להוסיף טחול/תחול- איך כותבים?)

תיבול של חוואיג', פלפל, מלח ועוד כיד הדמיון...

 

להגיש עם אורז לבן

תודה על הרעיון אבל בא לנו גיוון (אכלנו אצל ההוריםפרפר לבן

לפני שבועיים.)

כבדי עוף וריבת בצת על ברוסקטה-משה ר-
או על פירה או פילו, קדאיף..
מתכון! על קדאיף נשמע מעולה!פרפר לבן
מזה קדאיף /מזה ברוסקטה ??770מ

תודה לעונות!!

קדאיף- אטריות שמשמשות להכנת קינוחים (קנאפה ועוד)-משה ר-

ברוסקטה- לחם (בד"כ באגט) קלוי שמשמש כמצע לכל מיני מאכלים..

שדרותי יש לך מתכון שנוסה ויצא טוב לכנאפה?פרפר לבןאחרונה
את הקדאיף מכינים כרגיל, עם מחמאה מומסת-משה ר-

ואפייה, אפשר למצוא מתכון מדוייק באינטרנט, ועל זה שמים את הכבד והבצל

תמונות של עוגות לחג...מיסטר דום
הלווו מתכונים... אי אפשר להעלות בתמונות בלי מתכוןשומרת סוד
ששש...זה סוד מקצוע... סתאאם אני יעלה בהמשך..מיסטר דום
וואו!מודדת כובעים

אבל השניים האחרונים - אתה עשית?

זה נראה חבילה קנויה... מבולבל

אני הכנתי הכל...מיסטר דום
איזה עוגה!! פשוט שחיתות!מעפר אני באה
ואוו איזה עוגה מושקעת ממש יפהשמרית 2008אחרונה
אני באמצע פאי רועים...די דחוף...שריתת

ויש בבשר קצת נוזלים זה בסדר? או שצריך לסנן אותו?

דבר שני, אפשר להוסיף לבשר כשהוא מתקרר ביצה כדי שהוא לא יתפורר בארוחה??.

לא בטוחה, אבל אולי כדאי לסחוט את הנוזלים.יעל מהדרוםאחרונה
סלטים להקפאהבזיליקום

 

שלום, אני מחפשת רעיונות לסלטים שאפשר להכין מעכשיו לר"ה

והטעם שלהם לא מתקלקל בהקפאה, לבנתיים יש לי רעיון רק למטבוחה....

הבנתי שסלק אדום לא שייך להקפיא, מה כן אפשר?

אשמח לרעיונות

תודה רבה

אפשרשושנה29

 

טחינה, חציל מטוגן, כרוב וגזר אבל בלי המיונז

חומוס, קישואים, פלפלים קלוייםיהודיה מא"י

נראה לי שגם פסטו וגם חצילים הולך

ואפשר להכין יותר סלטים חיים, שהם פחות עבודה: מלפפונים ושמיר, עגבניות ועשבי תיבול, אבוקדו, גזר מתוק וכו'

לדעתי האבוקדו לא בקטגוריה של הקפאה ומה זה770מ

פסטו?

שום סלט חי הוא לא בקטגוריה של הקפאהיהודיה מא"י

הצעתי בנוסף על סלטים שאפשר להכין מראש ולהקפיא להכין יותר סלטים חיים שדורשים פחות עבודה.

 

ולגבי איך מכינים פסטו - בגדול טוחנים ביחד בזיליקום, שום, שמן זית וצנוברים. חיפוש ברשת יתן מתכון מדויק יותר.

איך מכינים פסטו?~א.ל
מתכון פסטו: מקורי וגרסאות חיקוי..מרק חורפי

1 חב' בזיליקום.      עדיפות שניה - כוסברה.

1. כוס צנוברים.       עדיפות שניה - אגוזי מלך/שקדים קצוצים

1/2 כוס שמן זית

1-2 שיני שום קלופות. (לפי הטעם, תתחילי לדעתי מ-1)

מלח ופלפל.

 

הכל במעבד מזון, ובז'ז'ז'ז'ז'....

 

סלק מבושל מקולף שלם הקפאתי הרבה פעמיםחילזון 123

והיה בסדר גמור.

סלט לא ניסיתי

אבל ממתי מבשלים אותו שלם?! יש בו לפעמים תולעים!~א.ל
תולעים?? אולי במקומות חמים.פלפלתי
סלק ידוע ככזה שדרושה לו בדיקה לפני ההכנה~א.ל
לפי מה שאני יודעת חותכים למעלה פרוסה מהראשחילזון 123

ומסתכלים שנקי

כי התולעת בד"כ נכנסת מראש הסלק~א.ל

כך שאם יש חור- זה מחשיד.

אבל היא יכולה להמצא בכל השכבות בעקרון

את אולי מתכוונת לעלי סלק-משה ר-
כי סלק אדום לא מוחזק כנגוע אלא אם כן יש בו כל מיני חורים ואז צריך בדיקה כמו בכל ירק..
מתכוונת לסלק אדום דווקא ~א.ל

ומניסון- יש פעמים שמצאתי חור, ולא היה כלום.

ויש פעמים שלא מצאתי משהו מחשיד, וברגע שפרסתי אותו לפרוסות, התגלתה לה תולעת.

 

אולי הוא לא מוחזק כנגוע אך הוא כן נמצא לעיתים נגוע, וזה לא דבר נדיר.

(אגב כך גם הרב משה ויא מגדיר זאת, והוא כידוע- מומחה לעניין).

 

טחינהבזיליקום

יהודיה שלום .

יש לך ניסיון עם הקפאת טחינה?

אף פעם לא חשבתי שזה אפשרי....

 

בשביל מה להקפיא טחינה?יהודיה מא"י

זה בסכ"ה לערבב טחינה גולמית מים ותבלינים...

 

אין לי נסיון, אם כי אני מנחשת שזה דווקא כן יעבור.

סליחה זה מיועד לשושנה 29בזיליקום

שהמליצה להקפיא טחינה.....

אני עושה מטחינה של שימוריםשושנה29

 

מקופסת שימורים, יוצא לי שתי קופסאות פלסטיק בינוני ואחד קטן.

 

והולך לי לשבת קופסא אחת בינונית...

 

אחרי שמוציאים מהמקפיא צריכים לערבב טוב..

בשבת האחרונה בעלי אמר לי שיש איזו בעיה להכין טחינהמשיח עכשיו!

בשבת. נראה לי בגלל שזה הופך למוצק מנוזל. או משהו כזה.  אבל גם בעלי לא היה בטוח.... אז לקחת בעירבון מוגבל!

אנחנו שניים לא היינו מכינים טחינה בשבת..נדנדה כתומה.

ואז יום אחד אבא שלי שאל את הרב של הישוב, שאמר שזה לא אסור, כי אפשר לאכול גם ת'טחינה גולמית..

טוב לדעת משיח עכשיו!
אסור אסור אסור!!אקונהמטטה

טחינה בשבת אסורה להכנה..!!

אפשר להגיד גם בגלל שאפשר לאכול את הגזר ככה אז מותר לבשל אותו\לגרד וכ'...

זה לא תירוץ.

 

אפשר להכין טחינה אם עושים את 2 התנאים הבאים:

1. מוסיפים את סדר המצרכים שונה (לדוג' קודם מים ותבלינים ואז טחינה)

2. מערבבים לא בתנועת סיבוב (רגיל) אלא בתנועת שתי וערב.

 

ועדיף לפתוח שש"כ או לשאול אב.

הרב עובדיה יוסףמקום בעולם

מתיר.

נא להשאיר פסיקות הלכה לרבניםיהודיה מא"יאחרונה

אני למשל למדתי אחרת לחלוטין מכל מה שמוזכר פה

^^בגלל ענין גיבול שאסור לעשותו בשבת^^770מ
עוגיות מפצפוצי אורז-אחרי החגים

במתכון יש:

דבש,סוכר,טחינה,ממרח בוטנים,פצפוצי אורז,שומשום.

 

אסור לי ממרח בוטנים,

אם אני מורידה אותו מהמתכון זה יצא טוב עדיין?

יש משהו שאפשר אולי לשים במקום?

 

 

 

יצא מעולהמרים*
ובמקום דבש אני שמה סילאן
יותר בריא..
תודה,ניסית את זה?אחרי החגים
כן..עשיתי כמה פעמים עם סילאןמרים*אחרונה
דווקא דבש נראה לי בריא יותריהודיה מא"י

מה שבטוח, סילאן זול יותר...

ובקשר למה ששאלתי על הממרח בוטנים,מה את אומרת?אחרי החגים

תודה!

מה הכמות?יהודיה מא"י

אם מדובר בכמות קטנה, אפשר להוריד וזהו. אם מדובר בכמות משמעותיות, אולי יהיה צריך לשים משהו במקום (עוד טחינה גולמית למשל, או חמאה רגילה)

נראה לי שזה כמות משמעותית ביחס לשאר המצרכיםאחרי החגים

4 כפות.

( שאר המצרכים זה 3 כפות,2 כפות וכו'..)

 

נראה לי תחליפי בטחינה גולמית או חמאהיהודיה מא"י

או מרגרינה ששש...

 

אם את מחליפה בטחינה, שימי לב שזה עלול לגרום לטעם שלה להיות דומננטי

תודה רבה!אחרי החגים
חלות שמתבקעותרסיסי לילה..
למה זה קורה?
כי הן לא תופחות מספיק לפני האפייהיהודיה מא"י

או כי התנור לא חם מספיק כשמכניסים את החלות, או שניהם.

התנור חם. הנורה נכבתה. 175 זה מספיק?רסיסי לילה..

והתפחתי איזה חצי שעה..הם ממש גדלו.. איך יודעים אם תפח מספיק?

זה קורה בדר"כ כי החלות ממשיכות לתפוחיהודיה מא"י

אחרי שנוצר כבר קרום.

גם אצלי זה קורה ואני מטפיחה ממש המון זמן.חיה וקיימת

והתנור חם כשאני מכניסה, מה עוד יכול  לגרום לחלות לבקוע?

אמרו לי פעם לשים ביצה בשכבה דקהיהודיה מא"י

עוזר למנוע את זה.

אני שמעתי פעםבזיליקום

שכשמכינים את הצורה של החלה צריך לעשות את זה בצורה רופפת....לא להצמיד את הבצק לגמרי אחד לשני כך יש מקום לבצק להמשיך לתפוח בלי שהחלה תתבקע (מקווה שאני מובנת)

קודם כל 180 זה החם לחלותמיסטר דום

דבר שני יצא לך ממש צבע יפה !! ואם לא עשית קשירה רופפת אם תעשי שכבה עבה של ביצה הביצה תמנע מזה מלתפוח ולבקוע.... 

עושה רופף, שמה ביצה ועדיין נבקע לי חיה וקיימת

180 חם לחלות??? אז באיזה חום לאפות?

שמתי מלא ביצה!!רסיסי לילה..
נו, הרבה ביצה גורם לחלות להתבקעיהודיה מא"י

צריך שכבה דקה.

לשים את הביצה לפני שזה תופחמשיחי
עשיתי את זהרסיסי לילה..
ופעם קודמת עשיתי בלי הרבה ביצה ועדיין התבקע
לא זה ימנע לך תפיחה!מיסטר דום
זה לארסיסי לילה..
אם אשים ביצה אחרי התפחה זה יפיל את החלות..
והן תופחות ממש יפה.. לא זו הבעיה לדעתי
תשימי בעדינות בלי להרוס אותםמיסטר דום
יהודיה..מיסטר דום
דווקא מלא ביצה איפה שלא יצא לך קשר טוב מונע שזה יפתח ויקרע... מניסיון בדוק זה דווקא נותן צבע עמוק יותר ויפה יותר.
מסטר דום ויהודיה, אפשר לשמוע ממכם דעה אחת?חיה וקיימת

אתם ממש אומרים ההפך, ביצה לפני ההטפחה או אחרי? קצת או הרבה? נו, כבר יום רביעי עד מחר צריך להגיע למסקנה

אני למדתי שלשים ביצה אחרי ההתפחהיהודיה מא"י

ולא לשים הרבה.

אבל יודעת מה, אני בהחלט מוכנה לשמוע דברים אחרים, ובפעם הבאה שאכין חלות (טוב, אולי בפעם שאחרי זה, הפעם הבאה זה לראש השנה ואז אני לא רוצה לעשות ניסויים) אנסה לשים לפני ההתפחה (זה גם יותר קל) ונראה איך יוצא

עכשיו ראיתי שזה גם קרה לי עם השמרים..רסיסי לילה..

פעמיים..רסיסי לילה..
זה נראה כאילו מישהו תלש משם חתיכה..
זה נראה ממש טוב!!!!מודדת כובעים

מכל הנסיונות שעשיתי הגעתי למסקנה שזה לא קשור לביצים ולא נעליים.

זה רק סבלנות בהתפחה.

 

 

וואי אפשר מתכון לעוגת שמרים?הודה גולדה=)
זה מהבלוג של מרלין..רסיסי לילה..
היום ערכתי ניסוי וכולם צודקים:אני ירושלמית

1. יהודיה צודקת , העיקר לשים את הביצה אחרי שהחלות תפחו לגמרי! השארתי את הבצק לתפוח במקרר, ובגלל שהוא היה קר, החלות לא תפחו לגמרי לפני שהכנסתי לתנור (הן נכנסו כשהבצק כבר בטמפרטורת החדר, אבל כנראה עדיין יכול היה לתפוח עוד קצת) ואכן החלות האלה התבקעו.

 

בנגלה השניה, הכנסתי את החלות ל10 דק' לתנור בלי כל זיגוג, ורק אחרי שתפחו עוד, משחתי בביצה. 

 

החלות האלה לא התבקעו כלל!

 

2. מיסטר דום צודק, הרבה ביצה קרום מבריק יותר וקשיח יותר. אבל רק בתנאי שהחלות כבר תפחו למלוא גובהן.

 

 

אמרו לי פעם שגם הרבה מים גורמים להיבקעפודינג111

גם לי זה קורה תמיד

תודה!!! השבת כבר אפיתי, וכמובן התבקע חיה וקיימת

אולי לר"ה יצא יותר מוצלח.

תנסי אולי..~א.לאחרונה

- לשמור על יחסים נכונים של מים וקמח וללוש היטב- כדי שלא יצא ייבש מידי

- לא לאפות בטמפרטורה גבוהה מידי

- לתת לזה לתפוח היטב- כדי שהיא תצא אוורירית

- אני לא יודעת איפה אפית אותן, אבל אם שמת אותן בתבנית הצרה שבתמונה, ייתכן שאין להן מספיק מקום

ולכן הן מתבקעות - אבל זו השערה בלבד..

 

 

מתכון לסלט חצילים....שריתת

שלום...

אני מחפשת מתכון לסלט חצילים עם רסק עגבניות וזיתים...

אם מישהוא מבין למה אני מתכוונת...

תודה!!

כן. מכירהפודינג111אחרונה

מכינים מטבוחה ואז מוסיפים לה חצילים מטוגנים וזיתים חתוכים לטבעות

חמיןבזיליקום

שלום לכולם!

למישהו יש מתכון לחמין מוצלח? כזה שגם הילדים יסכימו לאכול?

אשמח מאוד למתכון מוצלח ולפירוט באופן ההכנה

תודה רבה

ילדים אוהבים בד"כ גריסים וגם סילאןכלנית1

ילדים נוטים לאהוב גריסים. ואם את מוסיפה סילאן (דבש תמרים), מובטח לך שילקקו את האצבעות.

את יכולה לקחת מתכון כלשהו, רק לבדוק שאין תיבול חריף מדי לטעמם, ולא להשתמש בתבלין שאינם רגילים אליו, להוציא מהתפריט שעועית, ולהוסיף סילאן.

אם אתם אוהבים שעועית, חיטה וכד', אפשר לשים בשקית בד שנועדה לבישול, או ברשת לסינון פטרוזיליה, אבל בסוף הבישול להעביר לחלק העליון של החמין ולא להשאיר בשקית, כדי שלא לעבור על "בורר".

תודה, אבל אשמח למתכון יותר מפורטבזיליקום

 

עשיתי כמה פעמים חמין עם גריסים אבל הילדים

 לא ממש אכלו....

אמורים לטגן בצל אולי? או להוסיף שום? אני מנסה לחשוב על רעיונות

שיכולים לשדרג אבל אני לא באמת יודעת מה יצא מוצלח....

ייאוש......בזיליקום

גם הפעם לא נרשמה הצלחה... החלטתי לוותר,

למישהו יש רעיונות מה אפשר להכין לארוחת שבת בבוקר?

אלו אמורים להיות תבשילים בלי רוטב .וסתם אורז עם שניצל מרגיש כמו

ארוחת צהריים רגילה.....

אשמח מאוד לרעיונות

תודה רבה

פאי רועיםחיים חדשים

אני מכינה לפעמים לשבת בבוקר..

שכבה של בשר טחון ומעליה שכבת פירה, אפויים בתנור.

 

טעים ממש!

 

כמובן שאפשר לגוון...

 

גם לזניה בשרית זה נחמד.

אפשר בבקשה מתכון לפאי רועים?קשורה=]]
אם יש למישהי מתכון ממש מוצלח, אשמח לקבלו! תודה רבה!!
אני מכינה מהראש אבל אנסה לכתוב..חיים חדשים

מכינים תערובת שקצת דומה לבולונז:

 

מטגנים בצל, עגבניות חתוכות דק, מוסיפים בשר טחון, תבלינים שרוצים.

אפשר להוסיף 2 כפות קמח כדי שהבלילה תהיה יותר דביקית וגם אפשרי להוסיף מעט רסק עגבניות.

 

מכינים פירה, אני שמה בו מלח ומעט מרגרינה. אפשר גם ביצה.

 

בתבנית משטחים את הבשר, מעליו משטחים את הפירה.

אפשר לפזר מעל פירורית או שומשום וזה יוצא קריספי...

 

גיוונים: אפשר להוסיף לבשר אפונה, לעשות פירה בשילב בטטה וכיד הדמיון....

אנחנו מכינים כזה אבל עם שם יותר נורמלי פאי רועיםכמו רקפות

זה לא הכי מגרה..

תודה, איזה תוספות מתאימות ליד?בזיליקום

 

ואם יש לכם עוד רעיונות אשמח מאוד....

מה דעתך על חמין עם פסטה? שמעתי המון דבריםפנסאי
טובים על זה. אני רוצה לנסות, אבל לא יצא לי. חפשי מתכונים ברשת, זה נשמע לי אכיל.
מתכון מעולה שנוסה בהצלחה כמה פעמיםיוסלה קמצן (קדוש?)


שלשה תפוחי  אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
קילו בשר בקר מספר 8 (אפשר גם 5) חתוך לקוביות קטנות
  שני בצלים גדולים חתוכים לשבבים כמו לסלט 
כוס וחצי חיטה
שש ביצים
מאתיים גרם חומוס
מאתיים  גרם שעועית עדיפות לחומה
מקל קינמון
כף פפריקה
כפית כמון
שתי כפות מלח
כף גריל עוף


אופן ההכנה
.מטגנים את הבצל ואת הבשר ביחד עד להשחמת הבצל  והתקשות הבשר בין לבין מכניסים את השום
מכניסים את החומוס והשעועית מעל ומערבבים ואח"כ שמים את התפו"א
מפזרים מעל את החיטה ומוסיפים את  הביצים
נותנים מים רותחים עד להתכסות ומרתיחים על אש גבוהה ומערבבים כל 8 דקות
לאחר שרתח התבשיל מוסיפים את התבלינים ואת המקל קינמון ומשאירים על אש בינונית כשלוש שעות ומערבבים מפעם לפעם שלא ידבק ואם רואים שהמים לא מכסים מוסיפים מים עד להתכסות
בעיקרון בשלב הזה הצ'ולנט מוכן, אך עדיף להשאיר על אש נמוכה או על פלטה כלילה

                                             מקור

יוסלה שלוםבזיליקום

אני רוצה לנסות את המתכון אבל שמתי לב

שבמצרכים אין שום למרות שבאופן ההכנה כתוב שיש

על כמה שיני שום מדובר?

תודה רבה

עוף עם אורז בתחתית התבניתמקום בעולםאחרונה

עם גזר מגורד..
יכולה אפילו למלא את העוף באורז ומלא דברים ...