סילאן בריא יותר מדבש?אביוס
ועוד משהו-נגיד שאני רוצה להכין פירות יבשיםאביוס
אפשר?
נגיד-תפוח, אגס, בננה...
לגבי הסילאן- עקרונית כןפלספנית
הרבה מהסילאניםחילזון 123
שמוכרים בסופר מכילים תוספת סוכר. יש כאלו בלי סוכר בכלל בחנויות טבע בד"כ.
אז אם את רוצה להמנע מסוכר רגיל אז צריך לשים לב.
מה שבטוח שזה יותר זול מדבש...
תודה
אביוס
שימי לב שהוא גם פחות מתוק מהדבשאד
אלו פשוט דברים שונים~א.ל
סילאן זה מתמרים (ואם זה לא מחנות טבע כלשהי- אז אלו תמרים ועוד כמה חומרים אחרים..) ויש לו טעם של דבש, רק עדין יותר.
ודבש זה דבש 
לכל אחד מהם יש את הדברים הטובים בו 
סילאן מעט מריר, יחסית לדבשכלנית1אחרונה
סילאן טהור (בלי סוכר) עשוי מתמרים בלבד ולכן יותר בריא מדבש. אבל, קרה לי שקניתי בבית טבע סילאן ורק כשהגעתי הביתה גיליתי שיש בו סוכר.
שימי לב שלסילאן יש מעט מרירות בטעם, כך שאם את מוסיפה אותו לעוגה או לתבשיל, הוא יהיה פחות מתוק מאשר דבש.
מרגרינה או שמן קוקוס במקום חמאהכלנית1אחרונה
בעוגות אני תמיד ממירה מרגרינה בשמן, אבל בעוגיות, לא תמיד זה אפשרי, במיוחד אם מרדדים את הבצק. לכן, את יכולה להשתמש במרגרינה או בשמן קוקוס (יש שטוענים שהוא פחות מזיק ממרגרינה כי אין בו שומן רווי, אבל כבר הפסקתי להאמין בזה, בגלל הרכיבים שבו).
מחפשת רעיון לתוספתיהיה טוב
שהיא לא-אורז,תפו"א או ספגטי.
יש למישהו רעיון? תודה
תוספת למה?יעל מהדרום
לק"י
אולי קוסקוס?
או קטניות כלשהן? שעועית, חומוס וכדו'..
תוספת לעוף או לטבעוליהיה טוב
אפשר פסטה, לא ספגטי,פלפלתי
אפשר ירקות בתנור או מוקפצים או ...
האמת?
הכל חוזר לאותם רעיונות שהצעת בהתחלה רק בצורות שונות ומשונות.
תפוחי אדמה - בלי סוף אפשרויות. מטוגן, בתנור, עם תבלינים, בלי תבלינים, עם צבע, בלי צבע... מבושל, ככה או אחרת.. עם ירק כזה או אחר...
ככה גם עם הפסטות .הכל זה בצק, השאלה מה עושים אותו ובאיזה צורה בוחרים אותו.
שעועית/אפונה/קישואים/במיה במיץ עגבניות ועודכלנית1אחרונה
שעועית ירוקה טריה או קפואה במיץ עגבניות, סלט תירס (תירס, פלפל אדום, מלפפון חמוץ ואפשר גם בצל קצוץ).
אפונה ירוקה או במיה ברסק עגבניות.
צימס (=גזר מתוק).
קישואים מגוררים מאודים בתוספת בצל מטוגן. כשהם מאודים כל צרכם מוסיפי תיבול, ביצה טרופה ובוחשים עוד כמה דקות.
ציפוי שוקולד לעוגהמישהי חמודית
בא לי לצפות את העוגה בציפוי שוקולד כזה שנשאר רטוב, ולא שוקולד שמתקשה...
למישהו יש??
קרם גנאשme and iאחרונה
מרתיחים בסיר שמנת מתוקה או ריצ' (לפרווה)
ומוסיפים שוקולד מריר באותה כמות עד שהתערובת אחידה וחום כהה!!! יאמי!!!
אני למשל עושה מיכל של 250 מ"ל שמנת ו200 ג' שוקולד
מצאתי את זה...טל אוריה
http://www.inn.co.il/Special/Content/Recipe.aspx/r1190
- הכוונה למיכל ? ריצ נכון?
- מוסיפים מים לריצ? זה לא פוגע בהקצפה?
תודה לעונים, אני רוצה את זה לשבת...
מקפיצה.טל אוריה
תשובות,מישו...?טל אוריה
אוף.. באמת שאני צריכה תשובות!!טל אוריה
אז לשבת זה כבר לא יהיה,אבל אפשר בבקשה תשובות??
כן-משה ר-
וניתן להוסיף מים לריצ'....
יש לה עמידות גבוהה לחומרים בניגוד לשמנת מתוקה..
זה נראה שהכוונה למיכל באמתנווה מדבראחרונה
אבל לא ניסיתי וגם אני לא יודעת מה התשובה לגבי המים.
בהצלחה בכל אופן! 
מתכונים לכבוד שבת קודשיהודיה מא"י
אחרי שבמשך כל תקופת החגים לא פתחתי שרשור שכזה, ועם החזרה לשיגרה אני שמחה לפתוח שוב שרשור מתכונים לכבוד שבת קודש (כאן המקום להזכיר שכל אחד רשאי לפתוח שרשור כזה ביום חמישי/שישי, אין לי בלעדיות על פתיחת השרשור)
אז מה המתכונים המיוחדים שלכם לשבת זאת?
השבוע אני מכינה קורקבנים עם פטריות. תבשיל שאהוב כ"כ על הילדים, עד ששווה את כל העבודה הקשה של לנקות את הקורקבנים.
אז שרשרו גם אתם, מה אתם מכינים השבוע לכבוד שבת קודש? מתכון מיוחד או תפריט
מה, אף אחד לא מבשל לשבת?יהודיה מא"י
מוסיפה מתכון למרק אפונה שהכנתי ויצא מצויין
משרים אפונה יבשה לילה שלם במים
מסננים ושוטפים אותה
בסיר מטגנים בצל עד שיתחיל להיות שקוף
מוסיפים קוביות של תפו"א
כמה שיני שום, לפי הטעם
ממשיכים לטגן/לאדות במשך עוד כמה דקות
מוסיפים את האפונה, מערבבים היטב
מוסיפים מים, פלפל שחור ואגוז מוסקט
סוגרים את הסיר ומבשלים במשך שעה
מרסקים את המרק היטב
מוסיפים כוס חלב
מבשלים אבל לא לכולם יש מתכונים מקוריים..יהיה טוב
אפשר להשתמש באפונה קפואה-יוצא מעולה!אמא יקרה לי
האפונה היבשה לוקחת המון שעות ריכוך ובישול..
באמת כשיש לי אפונה קפואה אני משתמשת בהיהודיה מא"י
הרבה יותר טעים, ומצריך רק דקות בודדות של בישול
ואז אחרי שאני מרסקת, אני מוסיפה עוד קצת אפונה, שתהיה גם אפונה שלמה במרק.
אבל הפעם היה לי רק אפונה יבשה
עוף מאודה עם בטטות (אילוצים-אין לי כרגע תנור בשרי)כלנית1
עוף מאודה עם בצל, ת. אדמה, בטטות, רסק עגבניות ודבש (כרגע אין לי תנור בשרי...). בצל מאודה, מעט טיגון לחלקי העוף ולבטטות הפרוסות ורוטב מרסק עגבניות, מים, תבלינים וכף דבש (במקום הסילאן המסורתי).
נשמע ממש טעיםיהודיה מא"י
ודבש נשמע אפילו יותר שווה מסילאן
מוזמנות לשלוח לי מכל דבר.קצפת
אין לי כח לבשל.
^^^^^^^איזה טוב ה'!!!!
עדיין לא התחלתי לבשל.
מחר עבודה כרגיל ושבת נכנסת מוקדם....
איכשהו צריך לאסוף כח לבשל מתישהו בין עכשיו לבוקר 
מה לגבי פינוק חד פעמי באוכל קנוי? גם זאת אפשרותאני ירושלמית
הפינוק הזה הוא עד שאני רואה את המחירים...קצפת
האמת שהיה לי חג עמוס אורחים וגם יומיים בחול המועד [ואני אוהבת את המטבח] השבת נראה לי שהמאפיה הקרובה תספק את החלות והעוגות וכל השאר יהיה מינימאלי [מה,אף אחת לא מבינה פה רמזים?]
המשלוח בדרך... גם בישול מינימלי+ עוגה. הכתובת?כלנית1
כמו שקצפת אמרה - המחיר...איזה טוב ה'!!!!
אבל מאז שכתבתי את ההודעה הקודמת לפני 37 דקות הספקתי להכין 3/4 שבת 
זרקתי ירקות לסיר למרק, בסיר אחר זרקתי בשר עם תפו"א. זה לערב.
לבוקר יש לי חזה עוף שעוד לא החלטתי סופית מה לעשות איתו (כנראה שאעשה אותו בטוסטר - יש לי טוסטר בשרי מעולה לדברים כאלו.) וקוסקוס (משקית כמובן
) ואולי אני יעשה עוד איזה משהו עם ירקות.
בשאיפה גם להכין לפתן פירות מכל מיני פירות ג'יפה שנשארו במקרר.
אפשר ליפתן ג'יפה?????קצפת
סתם, אצלי רק כמה סלטים...עוד שניה שהכירה תתפנה נכין עוד משהו ספונטני..
התפוחים המקומטים שלי מודים לעקיבאקצפת
עכשיו הם בסיר בדרך להיות ליפתן. [אני כל שניה באה לנוח במחשב..]
כלנית, את יכולה לשלוח לי באישי, מבוגרים 5 גמדים שבקושי אוכלים אפשר לשלוח קצת יותר שישאר ליום ראשון, תודה.
איך מכינים חזה עוף בטוסטר?עין צופיה
קודם כל צריך לקנות אחד כזה
איזה טוב ה'!!!!
ואח"כ עושים כמו על האש - תיבול בסיסי. 7 דקות וזה מוכן.
אתה מתכוון לטוסטר סנדביץ'?יהודיה מא"י
אכן כןאיזה טוב ה'!!!!
אבל יש לו עצמה יותר גבוהה מהרגיל והוא מיועד לדברים כאלו.
7 דקות זה המון לחזה עוף..-משה ר-
לא מדדתי בדיוק. אתה רוצה שאמדוד מחר?
איזה טוב ה'!!!!
חזה עוף צריך צבע ולהוציא-משה ר-
כל דקה נוספת יכולה רק להרוס אותו..
תמדוד ותגיד לי כמה יצא
בדיוק 7 דקות מדוד בסטופר.
איזה טוב ה'!!!!
ואל דאגה - הם לא התייבשו.
בערב נאכל חלבי. ....תעיפו אותי מהפורום על כך?ביליו
מרק פטריות (מתכון מהאתר המהמם "בצק אלים")
ועוד מין פשטידה-מאפה טעים שכדאי להכיר:
מבשלים בטטות ותפוא" בקליפה.
כשמתקרר מקלפים, פורסים ומניחים בתבנית בין השכבות מגרדים בפומפיה גבינה בולגרית וכן מעל, ושופכים בסוף ריץ'/שמנת לבישול מעורבב עם ביצה. מכניסים לתנור. יוצא טעים לאללה'. אין צורך להוסיף מלח כי הגבינה לרוב מלוחה מספיק..
(פעם ניסיתי לשדרג עם גבנ"צ מגורדת גם ובצל מטוגן, מגניב אך אין צורך)
דג- בעלי יכין מחר..
ואולי אשקיע עליהם... ואכין גם בלינצ'ס .
כמה בשר אפשר לאכול מיד אחרי החגים??
טוב בבוקר נאכל בשרי-
אורז (לבן), גולאש מבשר יקררררר.... שקניתי (ב"ה יצא משובח
ותבשיל חציל (קוביות חציל-קישוא-בצל-גמבה מאודים ברוטב עגבניות (רסק ותבלינים).....
שבת מתוקה שתהיה.
כל שנה יש לי צביטה קטנה בלב בשבת בראשית כי מאוד הייתי רוצה לקחת על עצמי לקרוא כל שבוע את פרשת-השבוע ותמיד אני מפחדת להתחייב כי יודעת שלא אעמוד בכך......... ואכן אני לא מנסה אפילו. מה תייעצו לי בעיניין? ממש בא לי להקפיד ולהיות "בעיניינים"- לקרוא כל שבוע את הפרשה הרלוונטית...
אגב, שימו לב לשעה...ביליו
כבר כמה פעמים עשיתי ואני מרוצה-
הולכת בליל חמישי לישון מוקדם ממש (שמונה בערב
עם הילדים... ומתעוררת לי בשתיים-שלוש לבשל.. כיף שקט רגוע מומלץ.
בבוקר נשאר רק לנקות, אכן עכשיו שבת מוקדם יותר אבל מסתדרים ואפשר לישון שוב איכשהוא...
אצלנו כמעט קבוע אוכלים חלבי בליל שבתיהודיה מא"י
ארוחה חלבית- אם כבר בשבת בבוקרכלנית1
אני ש ו נ א ת להיות בשרית כמעט כל היום, ובשבתות חורפיות- עד צאת השבת. לכן, אם כבר, בשבועות או ביום השני של ראש השנה הכנתי סעודה חלבית דווקא ביום, כדי לחסוך את עגמת הנפש הזאת!
אצלנו גם לפעמים עושים חלביאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
לפעמים זה בליל שבת ואז אפשר להתפנק על מרק חלבי, לפעמים זה בבוקר.
בחורף הרבה פעמים יוצא לי להכין חלבי לבוקר וסעודה שלישית בשרית מהסיבה שכלנית הזכירה שאחרת בשריים ממש כל היום.
השבת אכלנו בשתי הארוחות בשרי וגם בסעודה שלישית אכלנו פסטרמה אז יצא ש- 3 ארוחות היו בשריות 
לא משהו מיוחדkrn
לערב:
מנה ראשונה - דג ברוטב אדום
מנה שניה - קציצות בשר, אורז וזיתים מבושלים
לבוקר:
חמין על בסיס חיטה עם עוף וקוסקוס
לסעודה שלישית אני מבשלת תפו"א וביצים סתם במים וחותכת לפרוסות לפני הסעודה, זה נותן לילדים ארוחת ערב מספקת.
מקווה להספיק חלות ועוגה (רק הדג מוכן בינתיים...)
תקועות לנו בבית שתי חבילות ג'לי (אדום של אוסם)- ישלהבה בוערת
למישהו/י רעיון יצירתי למנה אחרונה לשבת או משהו בסגנון שמשלב את הג'לי?!
ג'לי עם חתיכות פרי, או מעוטר בסוכריות צבעוניות~א.ל
גלידה עם ג'לידיסה
לשים את הגלי בתוך תבניות של קרח...אחושלוקי=]
עוגת גבינה ללא אפיהכלנית1
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
1 חב' א. פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה
חב' ביסקוויט פתי בר (200-250 גרם)
1 חב' ג'לי
לטבול את הביסקויטים מעט במיץ תפוזים או חלב. להניח על תבנית שכבה אחת.
להקציף את הפודינג, השמנת המתוקה והחלב לפי ההוראות על אריזת הפודינג.
להוסיף 500 גרם גבינה לבנה 5% ו-4 כפות סוכר (או יותר לפי הטעם).
להכין את הג'לי לפי ההוראות ולצקת מעל הגבינה (אם היתה עונת התותים הייתי מוסיפה תותים מתחת לג'לי, אבל קצת קשה לי לחשוב על פרי שמתאים לג'לי האדום....)
חכי טיפה שיגיעו התותים
(ג'לי מחכה בסבלנות בארון)דינה ל.
ואם אין לך סבלנות- חתיכות אפרסק בשל/משומר
כן...יש עוגה של קרין גורןדניאל!!
שאני לא זוכרת איך קוראים לה והיא עם תותים ומעל ג'לי..
רציתי לעשות אותה ולא הספקתי אבל היא היתה נראת פצצה!
את מגדלת תותים?כלנית1אחרונה
חציל בלאדי~א.ל
יש למישהו רעיונות למה אפשר לעשות איתו?
שיהיה כמובן פרווה,
וללא טיגון..
קראתי על אופציה של קלייה- איך קולים חציל בצורה נכונה?
תודה רבה למסייעים
אפשר על האש (יש לזה כלי מיוחד) ואפשר בתנורלהבה בוערת
(כמו אנטי פסטי)
ולשים על זה טחינה ושמן זית... סוף הדרך
אין לי אף אחד מהם- לא הכלי ולא התנור..
~א.ל
חציל בלאדי זה החציל הרגיל?אד
כמה רעיונות:
לאפות שלם בתנור. כשמתרכך (לא יודעת כמה זמן) להוציא את כל ה"בשר" ללא הקליפה בעזרת כפית. לטחון בבלנדר יד עם טחינה או סתם עם שום כתוש ומלח.
חציל ברוטב עגבניות: לחתוך את החציל לקוביות קטנות (עם או בלי הקליפה) ולמלוח.
לאחר כ-20 דקות לשטוף את החצילים. לשים מעט שמן בסיר, להכניס את החצילים ולבשל על אש נמוכה מכוסה. להוסיף מלח, שום ואפשר גם פלפל חריף. לערבב מידי פעם- אם צריך להוסיף מעט מים. אחרי כרבע שעה- להוסיף רסק עגבניות ולבשל עד שנראה מוכן.
רשת לצליית כבד מתאימה לכך והיא לא עולה הרבהכלנית1
חצילים מבושלים, אחד הדברים...-משה ר-
אין קליה נכונהחסדים
אמנם אין כמו לשים את החציל על המנגל כשהגחלים לוחשות תחתיו
אבל אפשרגם בצליה על הגז עם רשת צליה וכדומה
בטוסטר אובן על חום גבוה
או על מחבת פסים
טיפ קטן
כשהחציל עטוף בתוך נייר כסף הוא לא מלכלך ויוצא (כמעט) אותו דבר
אפשר עטוף על המחבת פסים או ישירות על הגז ומידי פעם לסובב אותו
אגב גם ככה הילדים לא אוכלים מזה אז אם אוהבים אפשר לפני הצליה לתחוב בחציל כמה שיני שום לשידרוג (תלוי מה עושים בו)
כשקולים בתנור על אפיה או גריל?קצפת
זה יוצא כמו על הגז? עם הטעם הקצת חרוך?
גריל..~א.ל
אם תשאירי מספיק זמןחסדים
אז לא רק הטעם יהיה קצת חרוך![]()
וכן הכוונה לגריל
החציל התפוצץקצפת
להקדים תרופה למכהחסדים
פעם הבאה לפוצץ לפני הצליה
כמו כל ירק אטום שמטגנים או צולים \פילפל גמבה ו...חציל
הכי טעים שהוא מפוצץ..דניאל!!אחרונה
שילוב של סטייק סלמון ופילה אמנון?שמואלג
יש דרך לעשות איתם ביחד תבשיל?
יש למישהו כיוון?
(כנראה זה שבת של נסיונות- אני שם בחמין כדורי בשר (meatballs בלעז) נקווה שיעבוד
)
אילו ירקות כדאי להוסיף לסלט נבטים?ddba
מה להוסיף להם?
ועם מה לתבל?
אם יש לך בהישג יד - עלי בייבי, עגבניות שרי ופטריותאיזה טוב ה'!!!!
אם לא אז תמיד אפשר להסתפק בחסה ועגבניות רגילות 
רוטב אלף האיים הולך עם זה מצויין.
וואי...מרב.אחרונה
לנבטים העבים-
פטריות, עגבניות שרי, מיונז, מלח ופלפל שחור.
לוקח! ממש ממש טעים!
לנבטים הדקים-
ת'אמת אינלי כ"כ רוטב
אבל אם אני לא טועה-
זה משו עם 1/3 שמן ועוד כלמיני 1/3, אם מישו מכיר...
עם חסה וחמוציות.
איכותי!!!
צריכה מתכון לבצק פריך עם הכי פחות נזקים.קצפת
אני ירושלמית הביאה פעם איזה מתכוןיהודיה מא"י
לבצק פריך עם קמח, (סוכר) ושמן
מערבבים קמח, סוכר (אם רוצים בצק מתוק), אבקת אפייה, מלח, חומרי טעם (כמו וניל, קליפת לימון, קקאו,תבלינים לבצק מלוח וכו')
ואז מוסיפים שמן עד שמתקבל בצק שאפשר לאסוף לכדור.
אני משתמשת בזה בדר"כ לתחתיות לפשטידות, כי סתם ככה בעוגיות אני דווקא לא רוצה לוותר על הביצים.
אפשר להחליף את המרגרינה באבוקדו..יעל מהדרום
לק"י
אני רק לא יודעת כמה אבוקדו שמים במקום המרגרינה, אולי באותו משקל. נגיד במקום 100 גרם מרגרינה- לשים 100 גרם אבוקדו.
מישי סיפרה לי שהיא הכינה בצק פריך עם אבוקדו, ויצא לה טוב.
יש לי מתכון שאני מחליפה בו חלק מהמרגרינה בשמן- אם את עדיין צריכה, אני אכתוב אותו.
אבוקדו נעשה מר בבישול...חמאת קוקוס אם כבר...אני ירושלמית
חמאת קוקוס שניתן לקנות בבתי טבע, אמורה להיות תחליף מעולה למרגרינה/חמאה.
יש לי בבית, אבל לא ניסיתי כי שלי היא משחה בריאותית...
רק לשים לביהודיה מא"י
שבחמאת קוקוס יש יותר שומן רווי מבחמאה
למעשה יש סוגים מסויימים של חמאת קוקוס שאחוז השומן הרווי שלהן הוא 99%
אז מבחינה בריאותית, אני לא יודעת מה עדיף חמאת קוקוס או מרגרינה, אבל בלי שום ספק עדיף חמאה רגילה על פני חמאת קוקוס
שלא לדבר על זה שיש אנשים שלא מסוגלים לסבול את הטעם של הקוקוס
לאו דוקא..יעל מהדרום
לק"י
כמה אצלינו במשפחה השתמשו באבוקדו במקום במרגרינה, ויצא להם טוב.
רק למאפים מלוחים, או גם למאפים מתוקים?יהודיה מא"י
נראה לי שגם וגם..יעל מהדרוםאחרונה
לק"י
כבר שמעתי על כמה שהכינו: מלוואח ועוגיות תמרים מבצק פריך עם אבוקדו במקום מרגרינה.
במלוואח אני לא יודעת אם היא החליפה את כל המרגרינה באבוקדו, או רק את חלקה.
עוגיות מבצק פריךddba
בהחלטאיזה טוב ה'!!!!
הן יוצאות קצת פחות טוב מבחינת הצורה אבל טעימות באותה המידה 
אפשר. בהצלחה!כלנית1
אם את משתמשת בקמח 70% מלא, את יכולה להשתמש באותו מתכון כמו לקמח לבן. אם את משתמשת בקמח 70%, מומלץ לשים פחות קמח. על כל כוס קמח לבן, כוס פחות כף קמח מלא, כי הוא סופח יותר נוזלים.
תודה הכנתיddba
בדר״כ אני לא קונה מרגרינה כלל. אבל במתכון שחברה שלי נתנה לי יש מרגרינה אז קניתי.
חייב להשתמש במרגרינה לעוגיות?
דוקא הילדים שלי אהבו. גם מלהכין וגם מלאכול

חייב ש
לא תמיד אפשר להמיר מרגרינה בשמןכלנית1
כשאני אופה עוגות, אני ממירה את המרגרינה בשמן. אבל, בעוגיות, רוב המתכונים לא מתאימים לשמן. כשאני אופה תחתית פאי לעוגה, אם אני ממירה את המרגרינה בשמן, התחתית יוצאת קצת שונה, אבל אפשרית, במיוחד בעוגת גבינה שבה אין משמעות מיוחדת לתחתית, רק בסיס לגבינה.
בתחתית שבה יש אצלי חשיבות לבצק, למשל, פאי שוקולד, אני ממירה חצי מהמרגרינה בשמן. יוצא מעט פחות מוצלח, אבל טעים. כששמתי רק שמן, הבצק של הפאי נראה עלוב וגם טעמו היה בהתאם.
מסקנה: מומלץ לאפות עוגיות שמופיעות במקור עם שמן , ללא שינויים.
יש עוגיות מוצלחות עם שמן, ויש שלאהדס ואור
אצלנו בבית אין מרגרינה, ואני אופה עוגיות כמעט כל שבת
המוצלחות:
שוקולד צ'יפס- יוצא מצויין עם שמן, קווקר- המתכון מהפורום פה של יהודיה ואפשר לעשות עם כל מיני תוספות שונות קינמון- יש מתכון שווה אצל ניקי, שוקולד עם חמאת בוטנים ועוד.
אני מנסה די הרבה, ולפעמים יוצא פחות מוצלח
לכלנית- אין ספק שתחתית לפאי היא יותר עדינה מעוגיות, ויש דברים ש- או שמוותרים עליהם או עושים עם מרגרינה...
וחשוב- ההמרה בין מרגרינה לשמןהדס ואור
לשים פחות שמן
אם כתוב 200 גר' מרגרינה, לא יותר מ- 3/4 כוס שמן.
אנחנו מכינים רק עם קמח מלא ושמן זית, עם קמח לבן זהלהבה בוערת
פחות טעים!
וגם דברים אחרים אנחנו עושים רק עם שמן (גם אם במתכון כתוב מרגרינה)- ממירים חבילת מרגרינה בכוס שמן ויוצא מעולה
הרסתי מספיק חומיות ועוד על קמח כוסמין ועל שמן...כלנית1
יש לך מתכונים לעוגיות מקמח מלאddba
אשמח שתכתבי כאן
הנה כמה: (אני אופה עם קמח 70% מניצת דובדבן)הדס ואוראחרונה
עוגיות שוקולד צ'יפס:
2 ורבע כוסות קמח
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
2 ביצים
1 כפית וניל
3/4 כוס שמן
1 כפית סודה לשתיה (אני שמה לפעמים אבקת אפיה במקום)
1 חב' שוקולד צ'יפס
לערבב שמן, ביצים, וניל וסוכר
להוסיף את המצרכים היבשים
בסוף את שוקולד
להכין עוגיות ולאפות כ- 10-15 דקות
כאשר מתעצלים אפשר גם לאפות בתבנית שטוחה גדולה ולחתוך כשזה חם לריבועים קטנים- יוצא מצויין
והנה העוגיות קינמון של ניקי:
מצרכים:
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס שמן
3/4 כוס סוכר
כפית קינמון
2 ביצים
חלמון
אופן ההכנה:
1. לעבד את המצרכים לבצק לקרר כשעה, לרדד לעלה לקרוץ צורות לסדר בתבנית ולפזר סוכר.
2. חום בינוני 180 מעלות כמה דקות, לצנן.
זה הקישור עם את רוצה לראות אותם:
http://www.nikib.co.il/?p=5654
וגם אני עושה חיתוכיות ריבה מבצק פריך עם שמן - וכולם מרוצים (הבעל, הילדים והאורחים)
בהצלחה!
אשמח לקבל מתכון לפאי רועיםמרים*
יש לי
תפו"א
וחצי קילו בשר טחון
תודה..
מתכון פאי רועיםדיסה
מצרכים:
שכבת הבטטות:
3 בטטות רכות
תפוח אדמה רך
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
2 שיני שום קצוצות ומטוגנות
2 ביצים
2 כפות קמח
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
פירורי לחם
שכבת הבשר:
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים קצוצים
רסק עגבניות קטן
מעט מים
2 ביצים
2 כפות קמח
כף פפריקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
אופן ההכנה :
1. למעוך בטטות, תפוח אדמה, בצלים, שום, לתבל, להוסיף קמח לערבב וביצים, לבדוק טעמים.
2. לטגן בצלים, להוסיף בשר, לטגן (לפורר) עד שמחליף צבע והנוזלים נעלמים.
3. להוסיף רסק, מעט מים, תבלינים, קמח, לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים, להוסיף ביצים לערבב במהירות ולהוריד מהאש, לבדוק טעמים.
4. בתבנית לשטח את הבשר, מעל לשטח את הבטטות. בעזרת מזלג ליצור פסים על שכבת הבטטות ולפזר פירורי לחם.
5. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 40 דקות
הנה>>נדנדה כתומה.אחרונה
מתכון שיוצא תמיד טוב ב"ה..
לטגן 2 בצלים גדולים-קצוצים.
להוסיף 1 חב' [500 גר'] בשר טחון
לטגן כזה עד שהוא אפור ומתפורר..
להוסיף תבלינים- שום, פפריקה, מלח, פלפל, א. מרק עוף
100 גר' [קופסא קטנה] רסק עגבניות.
משטחים בתבנית.
מעל מפזרים קמח תפו"א/תירס[קורנפלור]- לא חובה, אבל זה סופג את הנוזלים המיותרים.
מבשלים את התפו"א לפירה, מוסיפים מלח [ותבלינים.. מה שאוהבים קיצער..]
משטחים את הפירה מעל הבשר, אפשר לעשות פסים יפים עם המזלג..
אופים בערך 40 דק' בחום בינוני[180 מעלות] עד שמזהיב..
בתאבון!
פסטה מוקרמת ל-8 בנות.עכבר הכפר
יש מתכון מוצלח?
יש-משה ר-
ממיסים חמאה בסיר, ומטגנים בצל ופטריות, אחרי שהבצל מזהיב מוסיפים שמנת לבישול..
אפשר להוסיף גם יין לבן, לא חובה..
ומטבלים במלח ופלפל, אפשר גם מעט אגוז מוסקט...
אחרי שזה מוכן מוסיפים את הרוטב לפסטה, ומפזרים מעל גבנ"צ או פרמזן, ומכניסים לתנור עד שהשכבה העליונה משחימה..
יוהו, תודה רבה! (:עכבר הכפראחרונה
כמויות?
אם- אני מורחת שוקולד על בצק חלות-זה הופך למזונות?אורה*
או שעדיין צריך ליטול ידיים ולברך המוציא? מי יודע?.
אולי זה יותר מתאים ב"שאל את הרב"
אבל נראה לי שתוכלו לעזור
!!
מברכים המוציא...-משה ר-
כי השוקולד טפל לפת..
תודה! יש דרך שאני יכולה להפוך את זה למזונות?אורה*
לא, רק אם החלה עצמה מזונות...-משה ר-
ויש נוהגים שגם אם החלה מזונותמעפר אני באה
אבל קובעים עליה סעודה (והיא בערך בנפח של 8 קופסאות גפרורים) זה המוציא לכל דבר!
אני חושבת שיש גם דעה שזה הופך למזונותגליה...
כיוון שזה נהיה כיס ממולא במשהוא מתוק,
יש לזה שם מסוים.
אבל את לא מערבבת בבצק. את מורחתפודינג11
אני גם חושבת שזה מזונותפרח לב הזהב
הסבר:
1) פת הבאה בכיסנין: שמתקיים בה אחד או יותר משלושה תנאים: 1- פריך, 2- ממולא, 3- מתוק.
2) כשאת מורחת את השוקולד, את בעצם הופכת את החלה למתוקה. שזה הופך בעצם לסוג של עוגה. בשונה מחלה מתוקה רגילה, שמתייחסים אליה ממש כמו לחם, אם שמת שוקולד זה כבר הופך לעוגה.
2) אם אוכלים כ-200 גר' ומעלה (ארבע ביצים) ללא ספק צריך ליטול ידיים.
זה מה שאני יודעת ממה שלמדתי.
אם אין לך את מי לשאול , את יכולה לבדוק ב"פנני הלכה- ברכות"
לא לערבב, פת הבאה בכיסנין זה משהו אחר-משה ר-
מהי פת-הבאה-בכיסנים
שלושה פירושים נזכרו בדברי הראשונים למיני 'פת-הבאה-בכיסנים' (שדיניהם נתבארו בסוף ההלכה הקודמת).
לפירוש הראשון, הכוונה למיני מאפים ממולאים, כדוגמת אוזני המן ושטרודל. והיא נקראת 'פת-הבאה-בכיסנים', כי יש בה כיסים שממלאים בהם מיני מתיקה כפרג, קקאו ואגוזים (ר"ח).
לפירוש השני, מדובר על מיני מאפים שהוסיפו לבצק שלהם טעם שיוצר שינוי ביניהם לבין לחם, למשל עוגות טורט או ביסקוויטים שיש בהם טעם מתיקות; או מלאווח, שמוסיפים לבצקו הרבה שמן (רמב"ם).
לפירוש השלישי, אלו מיני מאפים קשים שאדם כוססם בשיניו, כדוגמת בייגלה, קרקרים ומציות (רב האי גאון).
פה היא מדברת על לחם שמורחים עליו שוקולד, והשוקולד נשאר טפל ללחם, ולכן, הברכה היא המוציא...
תשימי לב,גליה...
לא מדובר בלחם!
כולם יודעים שלחם עם שוקולד או כל דבר אחר זה המוציא.
אם נשאר לה בצק של חלות והיא רוצה לעשות מזה נגיד עוגת שמרים היא יכולה למרוח ממרח על הבצק ואז זה נהפך לעוגה.
על זה היא שאלה
על לחם ושוקולד את מברכת מזונות?פודינג11
הם לא אפויים ביחדארלט
אני חושב שאין פה כ"כ מחלוקת בין הגולשיםאיזה טוב ה'!!!!
לכולם ברור שלחם עם שוקולד זה המוציא ואילו עוגה זה מזונות.
אם אנחנו רוצים לדעת מה הברכה על המאפה שאורה* רוצה להכין פשוט צריך לראות אם קוראים לו חלה עם שוקולד או עוגה.
אם זה ברור לכולם שזו עוגה (ע"פ הצורה, הטעם וכו') אז יברכו על זה מזונות (כמובן שכמו שהזכירו אם אוכלים כשיעור 4 ביצים זה בכל מקרה המוציא)
אבל אם רואים שזו חלה עם שוקולד וככה גם קוראים לזה (גיסתי למשל נוהגת להכין לילדים לסעודה שלישית לחמניות עם שוקו צ'יפס) אז וודאי שמברכים על זה המוציא.
ורק אני חשבתי, שזאת בדיוק שאלה לרב???אני ירושלמית
גם פותחת השרשור חשבה כך
איזה טוב ה'!!!!
חשוב לשאול רבשואף לאור
גם אם יש לגולשים מה להגיד על זה,שמא הם טועים במשהו ויטעו אותך חלילה 
אם זה כמו סמבוסק, שהשוקולד מקופל בפנים אז נראה לילהבה בוערתאחרונה
שאולי זה מזונות (בצק המוציא שיש בתוכו מילוי הוא מזונות, השאלה אם זה ממש נחשב מילוי...)
חלב סויה.תמונה...
קיבלתי 2 ליטר חלב סויה (עמיד..)
יש למישו רעיון למה אפשר לעשות עם זה? אחרי שפותחים, זה מחזיק חמישה ימים ,וזה בא בשני בקבוקים של ליטר.
ככה שאני צריכה להשתמש בליטר חלב אחרי שפתחתי את הבקבוק.
עד עכשיו מצאתי רק מתכונים לעוגות,אבל הכי הרבה זה כוס וחצי חלב.(וזה מעט)..
תודה רבה רבה.
ייאמי!! שותים ככה!מעפר אני באה
זה טעים!!![]()
להקפיא בכוסותהדס ואוראחרונה
אני פותחת חלב סויה, משתמשת בכמה שאני צריכה, ואז מקפיאה בכוסות ח"פ.
זה נשמר המון זמן בפרייזר
אני משמשת במתכונים שונים- כמובן שצריך פרווה
מתכון לעוגיות מעיתון "נשים" האחרון!דינה ל.
שלום לכם,
ראיתי בשבת מתכון מפתה לעוגיות ריבה (האלה עם החור באמצע), נדמה לי שזה היה בעיתון נשים. אך אבוי- העיתון שלנו נעלם. מישהו במקרה מנוי כאן על העיתון ויוכל להביא לי את המתכון?
[רואים? כמה לא טוב לתכנן בשבת...
]
דוקא מהעיתון? אני יכולה להביא לך ממקור אחראני ירושלמית
האבידה נמצאהדינה ל.
העיתון נזרק, אך המתכונים ממנו נשמרו במגירת המתכונים ![]()
ירושלמית- תודה לך בכל מקרה!
אני לא בבית ולא ליד המתכוןדינה ל.
מאוחר בלילה אני אהיה שם, אם זה עוד יעזור.
ואם את בקטע של להמר בכמויות, הנה המרכיבים:
~ קמח (סורי, לא זוכרת כמה)
~ 400 גרם חמאה (זה המון בעיני! המרתי חלק בשמן, לשיקולך)
~ 3 חלמונים
~ קליפת לימון מגורדת (אני גירדתי לימון גדול, וזה היה מורגש מאוד בעוגיות- לתשומת ליבך וטעמך)
~ 200 גרם אבקת סוכר
~ נדמה לי שבנוסף לזה^ חצי כוס סוכר, שוב, לשיקולך
~ הכי חשוב! ריבה איכותית!!! תכלס זה מה שעושה את העוגיות.
ללוש הכל, מלבד הריבה, לשטח לחצי ס"מ, ולקרוץ עם כוסיות "שוט" (של ליקר ושות') עיגולים. מחצית מהעיגולים- לקרוץ בהם עיגול קטן יותר במרכז (אני השתמשתי במכשיר שמוציא את המרכז של התפוחים). כשאת שמה במתבנית ובתנור- קחי בחשבון שהעוגיות תופחות! להוציא כשהן זהובות, לתת להתקרר השקט, ואל לשים קצת ריבה, ולהדק . לפדר מעל באבקת סוכר לקישוט
![]()
הן טעימות לאל-אללה. זהירות...
מתכון מניקי ב לעוגיות פרח עם ריבה- (אולי גם יעזור)בין השורות
עוגיות פרח ריבה נפלאות
מצרכים:
420 ג` קמח (3 כוסות)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
200 ג` חמאה / מחמאה
2 חלמונים
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמנת חמוצה / מיץ תפוזים
מילויים:
ריבת תות
נוטלה
השחר העולה
רוזמרי
נוגט
כל מילוי שאוהבים
אופן ההכנה:
1. לעבד את כל המצרכים לבצק.
2. לחלק את הבצק לשניים, לרדד את שני חלקי הבצק, לקרוץ צורות. על חלק אחד של הבצק לקרוץ עיגול קטן בתוך הפרח שקרצנו.
3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. העוגיות מוכנות כשהדפנות מזהיבות מעט, כמה דקות, לצנן.
4. לפזר אבקת סוכר מעל העוגיות עם החור, למרוח מילוי על העוגיות השלמות, להניח למעלה עוגיה נוספת (חור) .
זה עוד רלוונטי? הנה הכמויות:דינה ל.אחרונה
200 גרם אבקת סוכר
400 גרם חמאה
4 וחצי כוסות קמח
3 חלמונים
קליפת לימון מגורדת
1/2 כפית תמצית וניל
ריבה איכותית
בהצלחה ![]()
עוף במלח!דינה ל.
סוף סוף שכנעתי את אמי לאפשר לי להכין אתת העוף ה"תמוה" הזה.
יאללה, בצ'יק- הנחיות מדויקות- למי יש?
עוף במלחכלנית1
עוף במלח עסיסי / ניקי ב
מצרכים:
עוף שלם
קילו מלח גס
שיני שום, כמה שיותר
רוזמרין
שמן זית
2 כפות סילאן
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
עוד מרינדה:
1/3 כוס שמן זית
כף פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כפית שום כתוש
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
לערבב.
אופן ההכנה:
1. לערבב את התבלינים סילאן למרוח את העוף היטב להכניס לתוך העוף את הרוזמרין, שיני השום.
2. להניח את העוף בתבנית על נייר אפיה, לפזר מסביב את המלח בלי שיגע בעוף.
3. חום בינוני 180 מעלות כשעה.
בימים ששמרו אצלנו בבית על המשקל הכינו ככה:בין השורות
(תודי שלא ציפית לזה...
)וכשהוא היה מוכן הסירו ממנו א העור עם המלח שלא ממש אכיל ואכלו.
חביב, אבל אני הייתי הולכת על המתכון מניקי.

אצל הוריי זה הולך ככה:שומרון
בס"ד
שמים עוף שלם בתבנית,ושמים 4 הררי מלח בינוניים כאלה בארבעת הקצוות של התבנית,
ו..זהו!!ולא יודעת למה,זה יוצא פשוט מעדן!!
יצא מ-ע-ד-ן! תודה לכם
דינה ל.
בסוף שמתי את העוף על תבנית גדולה עם נייר כסף, פזרתי סביבו מעגל עבה של כמעט קילו מלח גס, שעה ועשרים ב-225 מעלות... והוא יצא עסיסי וטעים חבל"ז ![]()
משפחתי וסבא וסבתא נהנו ממש!
חג שמח!
מה???מעפר אני באה
עוף עם קילו מלח????
זה לא מלוח מידי????
זה מלח גס והוא לא נספג לגמרי בעוף,בין השורות
בגלל צורת האפייה המיוחדת שהמלח מפוזר בצדדים בעיקר ולא כמו רוטב אחר ששופכים על העוף.
אז לא, זה לא מידי מלוח 
*מסביב*. לא עליו.דינה ל.אחרונה
ובאמת מענין איך המתכון הזה עובד...
ביסוויטים זה בעצם בצק פריך?ddba
זה סוג של בצק פריךיהודיה מא"יאחרונה
אבל אין לי מושג מה המתכון שלו
מה שכן לפחות לפי הרכיבים בבסקוויטים של אוסם אין מרגרינה, אלא שמן
אפשר להקפיא רוטב שמנת ופיטריות?קצפת
כןיהודיה מא"י
אבל אח"כ, אחרי שמפשירים אותו, לפני שמחממים אותו להוסיף לו עוד שמנת, או חלב, כי ההקפאה והחימום החוזר גורמים לו להסמיך מאוד.