שרשור חדש
מתכון לעוגת בראוניס..נוצה ברוח

אני בטוחה שהיו פה כבר כבר כמה שירשורים כאלה,

אבל אשמח בכל זאת לקבל מתכון להכנת עוגת בראוניס..

 

יש לי מתכון שתמיד יוצא לבסוף יבש ולא עסיסי, אז אשמח לשמוע את הצעותיכם..

 

רק שזאת צריכה להיות עוגה מהירה וקלה להכנה כי אין לי הרבה זמן להכין אותה..

 

תודה רבה מראש!

 

 

 

מתכון של קרין גורן-בין השורותאחרונה

 

חומרים
 
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה/ מרגרינה
4 ביצים בטמפ' החדר
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
6 כפות (60 גרם) קקאו
1 כוס גדושה (150 גרם) קמח
1/2 כפית מלח
  פאדג בראוניז
 
אופן ההכנה
 
ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מוסיפים את הסוכר והביצים אחת אחת. טורפים הביצים לתערובת השוקולד. מנפים מעל התערובת קקאו, קמח ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה, כחצי דקה. אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהשוליים יציבים, תפוחים וסדוקים והמרכז עדיין רך. מצננים לחלוטין לפני שפורסים לריבועים.

  יש לך אופציה נוספת שהיא להקציף את הביצים והסוכר ואז לקפל את הקצף לתערובת השוקולד. וכן להוסיף קוביות/ מטבעות שוקולד לבן בסוף (אם את הולכת על השוקולד הלבן, תוסיפי עוד 50 גרם שוקולד חום ו50 גרם חמאה). 

קרדיט לקרין גורן.

יש למישהו מתכון טוב ופשוט לפסטה ברוטב אדום?עזרה=]

אתם יודעים, המקרוני הרגיל עם הרוטב האדום.. אני רוצה להכין לעצמי..ואינלי מתכון..

ותנו לי כמויות למנה אחת, כי אין מי שיאכל..

תודה

הכי פשוטדיסה

בצל

שום

רסק עגבניות

תבלינים

(אפשר גם עגבניה)

 

 

תהניי>>נדנדה כתומה.

הבסיסי ממש-

בצל [אם את מכינה רק לעצמך אז תשתמשי בבצל קטן.]

חותכים לקוביות ומטגנים.

מוסיפים רסק עגבניות [רק לעצמך-רסק הכי קטן, אלה של ה100 גר']

ובקופסא של הרסק ממלאים מים, ומוסיפים, ואז מוסיפים עוד בערך חצי. [יענו, שיהיה פעם וחצי מים על כל פעם רסק.]

מוסיפים תבלינים שאוהבים [אני מוסיפה בד"כ-מלח, שום גבישי, פפריקה מתוקה.. לפעמים גם אורגנו או זעתר וכו'..]

מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה עוד בערך  דק'.

 

טיפה יותר מתוחכם, ויותר כייפי- אותו דבר, רק שאת הבצל במקום קוביות פורסים לטבעות, ואז אחרי שמביאים לרתיחה טוחנים את הרוטב עם בלנדר ידני...

יאמי בבקשה:דינה ל.
עבר עריכה על ידי דינה ל. בתאריך י"ט תשרי תשע"ג 08:54

אלא שיש שני סוגים עיקריים- רוטב על בסיס רסק עגבניות ש"נדבק" לפסטה, ויש את הדליל יותר שנשפך.

 

אני אוהבת את הנדבק, בבקשה:

~ טגני בצל ושום

~ תוסיפי את זה לסיר של הפסטה המבושלת

~ תלוי בכמות הפסטה- נגיד אם זה אריזה שלמה- תוסיפי אליה קופסת רסק גדולה (לא שימורים, אלא הפלסטיק, שבאה ברביעיה)

~ תבלי בהרבה פפריקה (לא יודעת כמות- אבל שפכי בנדיבות) פלפל שחור, מלח, אם יש לכם תבלין לעוף/לדג של פרג- מוסיף

ערבבי, ובתאבון יאמי

דינה- שאלה>>עזרה=]

להוסיף לפסטה את הרסק וכו'? לא להכין נרוטב במחבת ואז?

תשוה >>דינה ל.אחרונה

בד"כ מה שמטגנים ומבשלים זה הרוטב הדליל יותר, הנשפך.

מה שאני נתתי זה מהסוג ש"נדבק" לפסטה, ואין צורך לבשל קודם.

רק לטגן את השום והבצל, ולהוסיף לרסק.

אם את לא בקטע של רסק ורוצה להשקיע (ויותר בריא!) את יכולה לחלוט עגבניות כתחליך לרסק.

שלום- גלידהגליה...

האם אפשר להכין גלידה מריץ' ופודינג וזהו?

זה עובד בלי ביצים?

 

כן יש לי מתכוןיהיה טוב

המצרכים:

-פודינג ריבת חלב

-קצפת צמחית

 

מומלץ להוסיף-אגוזים רגילים או אגוזי פקאן.

 

המתכון-

מקציפים את הקצפת ריצ',

מוסיפים פודינג ריבת חלב

ולפעמים צריך גם קצת מים-כדי שלא יתקשה מידי.

וזהו זה מוכן,שמים את זה בתבנית או בקופסא,

מפזרים מעל אגוזים קלופים או כל תוספת אחרת ומקפיאים.

 

אפשר גם פודינג בטעם וניל או כל טעם אחר!

 

בתיאבון! מתכון פשוט וקל להכנה!

תודה רבה רבה!!גליה...אחרונה
אשמח למתכון ללזניה ופיצהNעלי
שם לספר מתכוניםrivka501

היי!

אנחנו עושים לסבתא שלי ספר מתכונים ליום הולדת שלה,

ואנחנו מחפשים בנרות שם מקורי!

יש למישהו רעיון?

 

(אם זה משנה, הספר הוא עירבוב של מאכלים חלביים (מהעיר חאלב, סוריה) ואשכנזיים (ייקים) כאחד)

כמה רעיונותיוסלה קמצן (קדוש?)

מאכלי חאלב

שביל החאלב

לא מצאנו שם!

מטעמי בטיחות

ארץ זבת חאלב

אוכל קדימה אוכל

(אם תרצי עוד אחשוב עוד קצת)

יחד יחד, כולם ביחד...כלנית1

מסביב לשולחן ממזרח ומערב

מזרח ומערב על השולחן

הרוצה לאפות יצפין והרוצה לבשל ידרים (על בסיס "הרוצה להעשיר יצפין, הרוצה להחכים ידרים")

מסביב לעולם עם חאלב ודבש

מסביב לשולחן עם סבתא ******

היי, תודה!rivka501

אבל בסוף בחרנו בשם הפשוט והנדוש - 'במטבח של סבתא'

 

יווו, אני מתרגשת! הספר כבר נשלח להדפסה

 

יש ספר של מאכליים חלאבייםם קוראים לו ניחוחות חאלבshirat123
יש לנו את הספר הזה בבית rivka501

והאמת שמעולם לא פתחנו אותו..

מומלץ.. אם אתם חלאביים או אוהבים את האוכל...shirat123
הבעיה עם הספר.. שמאכלי חלאב...3 פרחים

פשוט עוברים מדור לדור... אי אפשר "לעתיק מהספר".. יש דברים שרק סבתא יודעת לעשות...


כמו סבתא החלאבית שלי..


לא משנה כמה ננסה.. זה אף פעם לא יוצא כמוה....
למרות שאני עושה הרבה מאכלים חלבים ויוצא לי טעים להפליא..
ממולאים..שעועית לבנה,או ירוקה עם בשר... פול עם בשר..ועוד..ועוד..ועוד.. רק סבתא יודעת להכין קובה מטוגן..

 

 

ואולי תקראו לספר מדור לדור?? חיחי

 

"יאללה אוכל"אילן רמי
"על טעם וריח"הדסדס
שם לספר: מחאלב באהבה,יתוש
שם לספריתוש

מחאלב באהבה

מה שמה של הסבתא?


גאולה rivka501
לא כל כך קשורyairi

אבל פעם שמעתי על חנות "איש טבח שמו"

למה אף אחד לא הזכיר את המאכלים הייקים??ארלט

חחחח..

מהודו ועד כוש,יאמי סבתא,סופר סבתא,בין חאלב לברלין,אנונימי (פותח)
אנחנו הכנו פעם לסבתא שלי..אש"האחרונה

הכנו לה ספר מתכונים שלה וקראנו לו "מסבתא באהבה."

פשטידה ללא ביציםהכל מאיתו ית'

יש לכן רעיון למשהו???

יש לי משו מעולה. לא ממש פשטידה אבל דומה...פודינג11

לבשל ספגטי רגיל(במים חמים עם קצת שמן ומלח) לסנן ולשטוח בתבנית.

 

בנפרד:

לטגן בצל ופטריות ולהסויף: מלח ,פלפל שחור וגביע קוטג'

לשטוח את המלית מעל הספגטי.

 

רצוי לשפוך מעל ריצ'.

יוצא מעולה

עם או בלי אפיה אחר כך???הכל מאיתו ית'
אפיתי ויש לזה ריח מעולה !הכל מאיתו ית'אחרונה

תודה

מתכון למילקשייק יש?עזרה=]

תודה צדיקים, זה דחווף!

חלב + גלידה לתוך הבלנדר למשך 60 שניות.real storyאחרונה
שאלה על טריות של שמריםט'

יש לי שקית שמרית והתאריך שלה פג ב - 18.9.12. מאז שנקנתה נמצאת במקרר. עדיין ראויה לשימוש או שעדיף לזרוק?

 

 

 

אם את נואשת, נסי להתסיס את השמרים במים פושריםכלנית1אחרונה

אם את נואשת ובכל זאת לא רוצה להרוס את הבצק, קודם כל תבדקי שאין עובש גלוי לעין, ואין ריח גועלי.

את יכולה להמיס את השמרים כמו בשמרים טריים, במעט מים פושרים וכפית סוכר, לכסות ולחכות 10 דקות. אם השמרים תססו ואין ריח חריג, סימן שהם עדיין תקינים. בדרך כלל, התאריך הוא תאריך אחרון לשיווק (הרי לא מצפים ממך שביום שאת קונה את חייבת להשתמש במוצר, ולכן יש עוד כמה ימים).

איך נמנעים מלהשתמש באבקת מרק?דינה ל.

לכל דבר וענין-

מרק לסוגיו

רוטב פטריות

טיבול לקוסקוס/פתיתים

וכן על זה הדרך.

 

תודה לכם, ולבריאות! חיוך גדול

פשוט לא קונים, אביה14

ולומדים לאט לאט לתבל בתבלינים טבעיים...
אצלנו בבית כבר שנים אין אבקת מרק, ואמא שלי מכינה את האוכל הכי טעים בעולם! יאמי

אני מבשלת בלי אבקת מרקדיסה

פשוט יש תחליפים לאבקת מרק וצריך להתרגל

יש תערובת עשבי תיבול למרק, המכילה סלרי, בצל, שום, פלפל אדום ועוד

 

כמו שעשו לפני 30 שנהאיזה טוב ה'!!!!

וכמו שעד היום יש הרבה שעושים.

 

רק הערה קטנה - החשש העיקרי מאבקות מרק למיניהם זה מונוסודיום גלוטומט. כיום ברוב אבקות המרק כבר אין את החומר הנ"ל.

 

אני לא אומר שאבקות מרק ללא מנוסודיום גלוטומט הם בריאות אבל הם הרבה פחות גרועות.

 

 

יש דברים שאין ברירה . כמו רוטב פטריות למשל....פודינג11

אב ל במרקים עם ירקות וכו זה ממש לא ניצרך.

גם רוטב פטריות אפשר להכין בליאיזה טוב ה'!!!!

 

מטגנים קצת בצל ופטריותאיזה טוב ה'!!!!

מוסיפים תבלינים ועשבים (מלח, כמון, פטרוזיליה וכו')

 

לאחר טיגון כל החומרים מוסיפים קצת מים ומביאים לרתיחה.

 

אם רוצים את הרוטב סמיך אז מערבבים בכלי נפרד מעט מים עם קמח / קורנפלור עד להמסה ואז מוסיפים לרוטב תוך כדי בחישה והמשך הבישול.

 

 

אני עושה טיפה אחרת..הקולה טובה

מטגנת בצל ופטריות

מוסיפה קמח ותבלינים בהתחלה, עם הפטריות ומערבבת טוב טוב שלא יהיו גושים.

ואז מוספה נוזלים (מים\ שמנת\ יין\ חלב)

ועדיף קמח, קונפלור עושה את זה צמיגי יותר ומתיבש בצ'יק, אני לא אוהבת..

אין מה לעשות במקרה הזה ה"לא בריא" עושה תטעיםפודינג11
אז כנראה לא טעמת את הרוטב שלי..הקולה טובהאחרונה

למרות שאני כן משתמשת לפעמים גם באבקת מרק, אבל ממש לא תמיד..

ותמיד יוצא טעים

קודם מתרגלים מחשבתית-מאמע צאדיקה

לאוכל יהיה טעם שונה ממה שאת רגילה

כלומר-

יפסיק להיות להכל אותו טעם אנמי של אבקת מרק- אחיד לכל אוכל

ויתחיל להיות לו טעם ייחודי לכל מאכל, לפעמים טעם עדין יותר, בהחלט פחות מלוח

 

^^^real story

ואחרי שמתרגלים לאכול בלי אבקת מרק, כבר אי אפשר לסבול את הטעם המשתלט שלה.

משתמשים בעשבי תיבול שונים-משה ר-

שנותנים טעם הרבה יותר טוב, וזה הרבה יותר בריא....

ואם זה מאכל בשרי, אפשר להכין מראש ציר עוף או ציר בקר, להקפיא ולטבל איתו...

יש אבקת מרק ללא מונוסודים גלוטמטכלנית1

אפשר גם להוסיף פטרוזיליה, שמיר, סלרי טריים או יבשים ומלח. בשביל הצבע אפשר להוסיף מעט כורכום (יותר ניטרלי) או כמון.

בחיים שלי לא השתמשתי באבקות לצורך בישוליםעוד מישהי

בס"ד

מה שאני עושה בדרך כלל זה לטגן את מה שאמור לתת את הטעם למרק, למשל לטגן בצל, וגמבה, ולהוסיף רסק עגבניות, (קודם כל את הבצל עד שהוא מוכן, אח"כ מוסיפים את הגמבה, וכשהגמבה מוכנה מוסיפים רסק עגבניות ולדקה אחת, ואז מוסיפה לזה מיים מהמרק המתבשל בינתיים, ניתן גם להוסיף תבלינים שאוהבים, דקה לפני שהמרק מוכן מוסיפה את התערובת הנ"ל.)

זה למרק אדום, ניתן לטגן בצל עם גזר, וכ'. 

 

כמו כן לבשל בתוך המרק שורשים, (סלרי, וכ')

ואם כבר מרקים, בדרך כלל אני מכינה מרק מעצמות עוף, (גרונות) זה מאד בריא, וטעים.

רוטב פטריות- לטגן בצל עם פטריות, ולהוסיף שמנת לבישול. חשוב להוסיף את הפטריות לאחר שהבצל מוכן.

אין שום תבשיל שבאמת צריך להתשמש באבקות בשבילו, אלא אם כן מאד אוהבים את הטעם שלהן.

 

אגב כל המאכלים שהטעם שלהם מבוסס על בצל מטוגן חשוב מאד לטגן אותו נכון, לא לשרוף ולא על אש גבוהה מידי, (שמבחוץ זה שרוף ובפנים לא מוכן) ולהשגיח, כמעט עד שזה בגוון חום זהוב. (או במילים אחרות עש שהבצל מתוק)

 

מודה באשמה- זאת השקעה גדולה יותךר מאשר לזרוק אבקה לתוך המרק... 

כנסי.. כמה טיפים:אנונימי (פותח)

ב"ה

 

שלום לך

 

אמא שלי מכניסה בכל דבר כמעט  א. מרק  וגם אני בשלתי ככה בהתחלה

 

עד שנמאס לי מהטעם של זה

 

אז במה אני מתבלת?

 

- שום כתוש (לעוף, לבשר, דג, פסטה..)  ו/או - בצל מטוגן.

 

-  כמעט תמיד  בוזקת: כורכום, מלח, פ. שחור,   פפריקות - תלוי בתבשיל.

 

- במרקים אני מאד משתדלת לשים סלרי- יש לזה טעם מדהים.

 

- כוסברה ופטרוזיליה- טיפ נהדר מסבתא זרי הנפלאה:

 

אחת לחודש קונה שקית מכל סוג, משרה במים וסובון, שוטפת, קוצצת ומקפיאה.  כך יש לי כמעט תמיד במקפיא קופסא של כוסברה וקופסה של פטרוזיליה , כשאני רוצה - פשוט מוציאה מהמקפיא ומוסיפה בעזרת כף  חופן  לתבשיל!

 

נסי ותהני .. האוכל יצא עדין יותר

 

לבריאות

 

 

 

ועוד-בת 30

גם אני מעולם לא השתמשתי.

גיליתי שבתבשילים מסוימים הכמון עושה את העבודה (נגיד פשטידת בצל..), ובאחרים- חוואיג' למרק מעולה. כמובן הכל תלוי בטעם, אבל ברגע שאין אבקת מרק זה באמת לא כזה מסובך.

ליפה ס. -יש לי שאלהמירימי
תודה על העצות. לגבי העצה מסבתך. האם הפטרוזיליה והכוסברה שאת מקפיאה לא משחירה? איך את קוצצת ביד או במעבד מזון? את שמה במסננת שהנוזל ייזל לפני ההקפאה?
תודה לכולם דינה ל.

יש לי רק בעיה אחת-

אנחנו בית אשכנזי טהור שרגיל רק למלח, פלפל שחור ופפריקה. (אה, ואבקת מרק, כמובן...)

חוויג', כורכום, ועלים ירוקים- מעולם לא נכנסו אצלנו בדלת! צוחק כך שאישית אין לי מושג מה הטעם של סלרי, כוסברה וכו'. מעבר לזה, תהיה תגובת הסביבה...

אבל זה חשוב לי לידע כללי, ובהזדמנות הראשונה אנסה .

תודה!

אנחנו גם אשכנזים למהדרין,פלספנית

בעזהי"ת

 

ופשוט הרגלתי אותם.

פטרוזיליה בחצי מהדברים בערך [אפילו סלט טבולה כבר רץ אצלינו!], כוסברה בדברים מסויימים, סלרי בהמון דברים..

זה נכנס.

מעט סלרי ופטרוזיליה מתאימים גם לאניני טעםכלנית1

סלרי ופטרוזיליה מתאימים גם לאניני טעם, כשלפחות בשלב הראשון תשתמשי בכמות קטנה (את יכולה להקפיא את העודף כדי שלא יתקלקל).

למרקים כתומים וכד', את יכולה להוסיף קמצוץ של כמון, הוא יוסיף טעם ולא חריפות. בתור התחלה, תוסיפי רק לכמות קטנה מהתבשיל שתשימי בסיר קטן.

משהו שאף אחת לא אמרה כאןקטנה גדולה
אני משתמשת בחוויג' מרק כתחליף למרק עוף ויוצא נהדר! בכלל זה תבלין מעולה שאני משתמשת בו לעוד דברים. תפוא בתנור, עופות, מרקים כמובן, קציצות...
ב"ה גם אני נגמלתי,וגיליתי שאפילו מרקים שטענו באזניבת נוגה

שקשה לתת להם טעם דומיננטי וערב ללא איזו טיפ-טיפונת אבקה -

אפשר בהחלט לעשות זאת, והכל תלוי הכמות ובאיכות הרכיבים שבמרק.

 

אגב, למנות כמו רוטב פטריות וכאלה, שכפי שכתבו לך יותר מסובך\יקר להגיע לטעם הרצוי ללא התערבות חיצונית -

אפשר לקנות שקיק בודד של רוטב פטריות או רוטב לצלי וכאלה, משתמשים למטרה הרצויה, ולא מתמכרים לזה הלאה

 

רק מה - 

גיליתי את השלב הבא - 

גם תבלינים נותני טעם, תערובות כאלו, כמו גריל עוף\דג, תבלין לסטייק\לקציצות וכד'

מכילים ג"כ מונוסודיום גלואטומט!!

אז אם לא נגמלתי מהם - מה הואילו חכמים בתקנתם?  לא הואילו כנראה...  אולי רק צמצמו את היקף העניין.

 

 

מה דעתכם?  משתמשים בכאלו או לא?

(פעם חשבתי שאלו פשוט תרכובות של תבלינים מתאימים עם מלח..)

נכון, וגם בחוויג' יש מונוסודיוםחנדבוש
תלוי של איזה חברה....קצפת
לגמרי תלוי של איזה חברהמאמע צאדיקה

אם את מגלה שכתוב על החבילה שהתערובת מכילה משהוא מלבד תבלינים נטו-

אל תקני!

לכי לחנות תבלינים איכותית ותקני מהם

(בירושלים- בשוק מחנהיודה- רוצה המלצה ספציפית לחנות?) (או בעיר אחרת?)

האמת אני לא מבינה בזה..עכבר הכפר

אבל דבר אחד - במרק עוף, פשוט תשימי עוף בתוך המרק. יוצא טעים יותר מכל אבקת מרק שהיא

אבקת מרקאנונימי (פותח)

כדאי להכין מרק ירקות שורש : בסיר גדול למרק הכניסו שורש פטרוזיליה + עלים,שורש סלרי + עלים,3 גזרים,בצל יבש,תפוח אדמה,שום,דלעת,צרור פטרוזיליה,3 גרגרים של פלפל אנגלי ו3 עלי דפנה ומלח לפי הטעם כסו במים והביאו לרתיחה.לאחר הרתיחה בשלו עוד שעה על להבה נמוכה.

קררו את המרק,סננו,הכניסו לשקיות קרח והקפיאו.

נוזלי המרק ידללו ויעשירו כל תבשיל ובעיקר לא יזיקו לסועדים.

פלאפל פלאפלשני 22
אני רוצה להכין פלאפל ביתי טעים ומתובל ראיתי הרבה מתכונים באינטרנט אבל אני רוצה משהו שמכינים ויוצא מוצלח תודה
תודה לךשני 22
רק הסתבכתי עם כמויות רשמת כוס וחצי חומוס לא מושרה כמה כדוריםהיוצא מזה אני צריכה ל עשרים איש כמה כוסות צריך וכמה בצל
אז ככהיהודיה מא"י

מכוס וחצי חומוס יבש יוצא לי בערך 70 כדורי פלאפל קטנים

זאת כמות שמספיקה ל7 מנות פלאפל גדולות

אם כך, ל20 איש כדאי להכין 4-4.5 כוסות חומוס יבש, וזה צריך 3-4 בצלים בינוניים.

זה גם תלוי גם מה עוד יש לאכול - אוכלים רק פלאפל (עם פיתה, צ'יפס וסלטים) או שיש גם עוד אוכל, כמו מרק לפני וכו'? אם יש עוד אוכל, אפשר להכין גם קצת פחות.

רק קחי בחשבון שבמעבד מזון סטנדרטי לא נכנס כ"כ הרבה חומוס, ויהיה צריך לעשות בנגלות

וזה גם המון עבודה לעשות כ"כ הרבה כדורי פלאפל, כדאי לעשות עם עוד מישהו

אז השריתי כל הלילהשני 22
עכשיו לעבודה אם אני עושה כמה נגלות את החומוס עושים לבד הבצל לבד ואז מערבבים או הכל יחד? מקח בלנדר מתאים או שצריך ממש בלנדר?
צריך מעבד מזון של ממש.יהודיה מא"יאחרונה

אם אין לך מעבד מזון, אפשר גם במטחנת בשר

שמים בצל בינוני במעבד מזון (וגם שיני שום אם רוצים)

אחרי שמרסקים את הבצל וסוחטים ממנו את עודפי המים מוסיפים 4-4.5 כוסות של חומוס (אחרי ההשריה)

מרסקים היטב, ומעבירים לקערה גדולה שבה מערבבים את הכל עם התבלינים.

יש למישו מתכון לעוגת תפוחים עם בצק עלים?אנונימי (פותח)

תודה..

את מקלפת וחותכת תפוחים ומערבבתאסור להתייאש

עם ממש מעט מיץ לימון וקינמון שמה על הבצק עלים באמצע ומקפלת ובתנור ויצא מין שטורדל תפוחים... אפשר גם להוסיף צימוקים...

ממש בערך... אנחנו אילתרנו פחותאו יותר כי נתקענו עם מלא ותפוחים...

בהצלחה...

 

בטוח שיש מתכון יותר מדויק..א.א.קאחרונה

לי אין לצערי, 

אבל א. הקפצתי לך..

ב. באינטרנט יש מלא מלא מלא מתכונים טובים. מה שאני עושה - פותחת כמה, רואה מה משותף בינהם, ואז עושה משלי..

 

בהצלחה!

רעיון לבישול בחגfunny

טיפ - להכין תבנית עם שניצלים מוכנים (ביצה, פירורי לחם ותבלינים) ושמן (שופכים קצת, ואז מועכים עם הידיים שיגיע לכל מקום).

משאירים תנור עם שעון שבת שיעבוד בבוקר, אנחנו השארנו מ9:30 עד 10:30, רגע לפני שבאו מהתפילה בחג הראשון, ואז להכניס את התבנית ...

יוצאים שניצלים טרייים טריים, מעדן.

אגב, אנחנו תמיד אופים שניצלים ולא מטגנים, זה טעים אם מקפידים לשים אותם בצפיפות, ולא ממש דקים, אחרת הם מתייבשים.

חג שמח

מתכון ללזניהאורה.

מועדים לשמחה

אשמח לקבל מתכון ללזניה..

 

ומתכון לרוטב בולונז..

 

תודה רבה

 

 

לזניהכלנית1

לזניה

החומרים:

1 חבילת אטריות לזניה רחבות (ללא בישול מוקדם(
2  קוטג,' 2 ביצים טרופות


2 קופסאות רסק עגבניות (קטנות)
רבע כוס מים
כף שמן
שן שום
(בזיליקום/אורגנו)
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח
פלפל
להכנת המלית:
1.מערבבים בקערה את הקוטג’, הביצים הטרופות והתבלינים.
2.מערבבים בקערה נוספת רסק עגבניות, מים, שום, בזיליקום/אורגנו, תבלינים וכף  שמן זית.
אופן ההכנה:
לשמן את התבנית. לסדר את  עלי הפסטה בתבנית. לאחר שהסידור הושלם מתחילים במריחת המלית.
תחילה מורחים על העלים שכבה מתערובת הקוטג'.  על שכבת הקוטג’ מורחים שכבת רסק עגבניות ועליה גבינה צהובה (כמות נדיבה) וחוזר חלילה. מכניסים לתנור לחצי שעה בחום בינוני (כ-170 מעלות)

רוטב בולונזכלנית1

רוטב בולונז לפי מתכון ש"יהודיה" הביאה בעבר:

בצל גדול
שמן (רצוי שמן זית) בכמות שמספיקה לטיגון קל של הבצל
500גר' בשר טחון
170 גר' רסק עגבניות בריכוז 28 (בערך שליש קופסאת שימורים)
מים
מיץ לימון
תבלינים: שום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה (וחריפה), כמון (חשוב)
חותכים את הבצל (איך שמתחשק), מטגנים אותו קלות עד שהוא נעשה שקוף.
מוספים את הבשר, מפוררים במזלג ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו
מוסיפים את שאר הדברים, מערבבים וסוגרים (חשוב מאוד לכסות, אחרת זה משפריץ כהוגן).
מבשלים את שהרוטב מגיע למידת הסמיכות הרצויה, לפחות 15דקות. מערבבים מדי פעם כדי שלא ישרף. (לשים לב כשמערבבים שלא נדבק למטה, ולקראת הסוף צריך לערבב לעיתים יותר קרובות). הרוטב צריך להיות סמיך למדי כדי שיתפס את הלזניה. שמי לב שהכמות הזאת של הרוטב מספיקה ללזניה גדולה למדי, אבל אם נשאר בטוח יהיה מי שיקפוץ על המציאה...
שמים בשכבות של עלי לזניה ורוטב, מעלי השכבה האחרונה של עלי הלזניה שמים רק רוטב בלי בשר. אפשר וממומלץ להוסיף פטריות טריות פרוסות בין השכבות של עלי הלזניה (אפשר גם משומרות).  אופים בתנור...

 

תודה רבה!!אורה.אחרונה
צ'יפס בתנור......אני....

איך עושים?

כמה זמן? על איזה עוצמה? מה מוסיפים??

תודה רבה!!

הציפס הקפוא את מתכוונת?פודינג11

מוסיפים רק מלח וקצת שמן.

 

לקפוא לא צריך להוסיף שמןאיזה טוב ה'!!!!

יש בו כבר שמן (בד"כ שמן דקלים הלא בריא) צריך להוסיף רק מלח. אם רוצים אפשר גם קצת תבלינים (פפריקה, שום, כמון וכו')

 

בצ'יפס מתפו"א טריים צריך לשים גם קצת שמן.

 

זמן האפיה בצ'יפס קפוא גם קצר יותר מאשר הטרי.

 

את שניהם צריך לעשות על עוצמה בינונית - גבוהה עד שמשחימים מעט.

 

תודה למגיבים! >>>....אני....

אני מתכוון לתפו"א טריים. כמה זמן לוקח לזה בערך? ואים שמים שמן, יעני מורחים מעל?

משך הזמן תלוי בעיקר בעובי שחותכיםאיזה טוב ה'!!!!אחרונה

אם חותכים בעובי כמו של הקפואים זה לוקח בערך חצי שעה (לקפואים זה בערך 20 דקות) ושמן מורחים עם הידיים

 

מישי יודעת למה חלות יוצאות קשות מבחוץ?פודינג11

הן מעולות מבפנים, רכות, אווריריות. הכל. אבל מבחוץ? קשות כמו אבן!!

למה זה קורה?

כשאת מוציאה מהתנור-חכי דקה שתיים ותכניסי לניילון.צוויג^^

ועדיף אחרי 10 דק' להפוך את הניילון כדי שהשקית לא תהיה רטובה מבפנים.

 

בהצלחה!

תנסי לשים תבנית עם מים בתחתית התנוראיזה טוב ה'!!!!

זה יפזר אדים בחלל התנור שיישמרו על מרקם רך יותר.

 

 

מענין! ^דינה ל.
אצלי זה קרה כשאפיתי את החלות כמו בהוראותאני ירושלמית

האפיה, בהתחלהבחום גבוה 10 דק', ואז להנמיך ל180.

 

במקום זה, אפיתי מההתחלה על 180, לקצת יותר זמן.

טיפ מעולה- לכסות מיד במגבת אחרי שיוצאות מהתנורos_yael
לדעתי זה בגלל ששמת חום חזק מידי בהתחלה~א.ל

פעם קרה לי שהן היו חיוורות מבחוץ,

ניסיתי להשחים אותן על ידי ששמתי אותן בתנור על חום רב.

 

אך מסתבר שזה לא בדיוק היטיב עמן חושף שיניים

הן נעשו כפי שתיארת..

לדעתכם זה קשור לזה שזה נאפה בטוסטר-אובן?פודינג11
בהחלט כןיהודיה מא"י

בטוסטר גופי החימום קרובים בהרבה למה שנאפה

נסי לאפות בחום נמוך יותר

טיפ מעולהמישמיש

איך שמוציאים את החלות מהתנור, כשהם רותחות, למרוח בנדיבות תערובת של שמן ומים ולהניח בין שתי מגבות עד שמתקרר, זה שומר  על חלות רכות לאורך זמן

שימוש בטוסטר אובןכלנית1

באופן כללי, לאו דווקא לחלות, אם את משתמשת בטוסטר אובן את צריה להפחית בטמפרטורה (למשל, 170 מעלות במקום 180) בגלל הקירבה לגוף החימום והתא הקטן שבו החום כלוא. בנוסף, צריך להפחית גם בזמן האפיה. למשל, עוגה שבמתכון כתוב לאפות 40 דקות מוכנה אצלי לפעמים אחרי 25 דקות בט.א.

וואו. תודה רבה!!!!!!פודינג11אחרונה
מישהו יודע מה עושים עם פטריות מלך היער?אילן רמי

לאכול אותן חי זה לא הכי להיט....

לטגן ולהוסיף למוקפץכלנית1

הפטריה האצילית ממש לא טעימה ככה סתם אלא רק בטיגון. תוסיפי למוקפץ עם ירקות, או מוקפץ עם ירקות ונודלס. מומלץ לחפש מתכונים שמתאימים דווקא לפטריה הנ"ל.

יש מתכונים מתאימים ב"לבשל עם יעל" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3525619,00.html

רוטב שמנת פטריות לפסטהפודינג11אחרונה
עוגת שמריםשני 22
הכנתי השבוע פעם ראשונה ויצא מעולה מה גם שזה היה קצת שינוי אצלנו מעוגות רגילות אז איך מעלים תמונה? ומי רוצה מתכון?

להעלאת תמונהאיזה טוב ה'!!!!אחרונה

את לוחצת משמאל לשורת הכותרת על העלאת קובץ ואז נפתח לך חלון שכתוב בחר קובץ. את לוחצת על המילים בחר קובץ ונפתח לך חלון עם הספריות שלך.

 

את בוחרת את הקובץ הרצוי.

 

לאחר שהמחשב מסיים את פעולת העלאת הקובץ את בוחרת באפשרות הוסף כתמונה (לא כקישור)

 

נשמח אם תשתפי אותנו בתוצאות

 

אשמח לקבל מתכון סלט עם חמוציותמרים*

וחסה..מה עוד שמים?

אפשר להוסיף גרעיני דלעת או חמניות קלויים.פלפלתי

יש כאלה שיוסיפו לזה רטבים כל מיני, ויש כאלה שלא (כמונו).

זה שיא הפשוט וטס חבל"ז.

 

 

אני מוסיפה צנובריםעטרה12

ומה שיש לי... אגוזים/ שקדים,

 

מטבלת בשמן זית ולימון כמובן,

 

קצת סילאן ורוטב סויה.

 

עכשיו במקום חמוציות אני שמה רימונים... יאמי

תודה רבהמרים*

רק שאין לי את החומרים..

 

שומשום קלוי, מה שיש לך.קצפת

אפשר גזר מסולסל [אחרי שמקלפים את הגזר ממשיכים לגרד אותו עם הקולפן. כרוב, בצל סגול\ירוק או רגיל ולרוטב יחס שווה של חוצץ שמן וסוכר [על ראש חסה 4 כפות מכל דבר.

אהה....אם אין לך גרעינים או אגוזים או שקדים מולבנים אפשר לשפוך מעל הסלט לפני ההגשה קצת שקדי מרק בשביל הקרנץ'.

לי יש! דינה ל.

לרוטב:

בכוס שקופה-

~ בין 1/3 ל- 1/4 כוס שמן זית

~ 1/3 מכמות השמן- חומץ

~ כפית גדושה חרדל

~ 2 שיני שום כתושות

~ כפית סוכר

~ קורט מלח

 

לערבב היטב, לשפוך על החסה- ומעל לפזר חמוציות יאמי

יש לי מתכוןדיסה

חסה

בצל סגול

אבוקדו

חמוציות

לבבות דקל

 

רוטב

חומץ (עדיף חומץ בלסמי)

שמן זית

דבש

ורוטב סויה

 

ואגוזים

 

סוכר ומלח בכמות כמעט שווה??~א.ל
לא. סוכר- חצי כפית, מלח- לבזוק במידה.דינה ל.
פירות כמו מנגו,אפרסק,תפוח וכדו' ואגוזים/שקדיםצוויג^^

 

שקדים ממש מוסיפיםאחוש
גם טיפה צנוברים..דניאל!!
מה עושים עם החמוציות של הסלט?כלנית1
אוכלים....מירי ט.
משרים את החמוציות לפני ששמים בסלט?כלנית1אחרונה


אפשר להוסיף גם נבטיםחנדבוש
עוגת יום הולדתמים רבים

למי יש רעיון לעוגת יום הולדת שווה לבעלי???

 

אצלנו כולם מתים על רולדה ועווקץ הדבורה =]שווגי =)אחרונה


דרוש מתכון לעוגת דבש-דינה ל.

לשמחתי אני לא אוהבת כמעט אף עוגת דבש |בדיאטה| כי אני לא יכולה לסבול את המרקם הגרגרי. משום מה אצלנו תמיד יש מן גושים קשים בעוגה, ולכן אני מדירה את העוגות האלה מפי.

אבל אני ג"כ רוצה להנות מעוגות דבש! יאמי

לכן אני מבקשת כאן:

יש למישהו מתכון לעוגת דבש רטובה יחסית וללא מרקם גרגרי יבש?

תודותיי מראש!

בבקשההממ

ב"ה

 

עוגת דבש

אני אישית מכורה יאמי אבל זה גם תלוי בטעם האישי..כן?

בכל אופן העוגה ממש לא יוצאת עם גושים או משהו כזה. 

 

חומרים:

(כמות גדולה)

 

4.5 כוסות קמח

5 ביצים

1 ו-1/4 כוסות שמן

1 כוס דבש

1.5 כוסות סוכר

1 כפית קינמון

2 כפיות ציפורן טחון

קליפת לימון מגוררת

1 כף מיץ לימון

2 כפיות קוניאק

1 כף קפה נמס

1 כוס תה חזק וחם (מ2 תיונים)

1.5 כוסות קפה חזק

1 כפית סודה לשתיה

2 כפיות אבקת אפיה

שומשום (מוסיפים בסוף)

 

הכנה:

לערבב בקערה את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר, קינמון, ציפורן, קליפת לימון, סודה לשתיה וא. אפיה) חוץ מהשומשום.

להוסיף בהדרגה את שאר החומרים (ביצים, שמן, דבש, מיץ לימון, ובסוף את התה והקפה) ולערבב היטב כל הזמן.

להוסיף לבלילה את השומשום (3 כפות או יותר תלוי לפי הטעם. אם לא אוהבים אפשר להשמיט לגמרי)

להעביר לתבנית (מתאים לתבנית תנור גדולה או ל3-4 תבניות אינגליש קייק)

לפזר שומשום מלמעלה (שוב, אם רוצים. זה מאוד טעים ומוסיף!!! - נותן מרקם קריספי ללמעלה יאממ יאמי)

לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ-40 דקות או עד שקיסם שמכניסים לעוגה יוצא יבש.

 

לבריאות! יאמי

ושנה טובה ומתוקה!

 

 

 

תודה לך דינה ל.
עוד מתכוןזמר הפלוגותאחרונה

להכין קרמל מכוס סוכר (לחמם את הסוכר בסיר וכשהוא נמס להוסיף כוס מים ולהמשיך לבשל עד שזה נהיה נוזל אחיד)

 

להוסיף לזה 4 חלמונים, חצי כוס סוכר, כוס שמן(יכול להיות שאפשר פחות,תראי כבר), שלוש כוסות קמח, אבקת אפיה או כפית סודה לשתיה, שלוש כפות דבש, 

 

להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר, להוסיף לתערובת ולערבב, לאפות עד שנראה מוכן

 

 

שאלה בורה אבל-פיתה פיתה

איך למען ה' מכינים פתיתים????
 

בעקרון אמור להיות הוראות הכנה על החבילה, אבל-בין השורות
אני אעזור לך בכל מקרה
מרתיחה מים עד שנהיה בועות גדולות, מכניסה את הפתיתים פנימה ל5-7 דקות ומנמיכה את האש.
אחרי 5-7 דקות שופכת למסננת ושוטפת טוב טוב כדי שהם לא ידבקו אחד לשני.
(חשוב לא לבשל יותר מידי כדי שהם לא יהפכו לדייסה..)
בהצלחה!
אני עושה כמו שכתוב על החבילהחילזון 123

כוס פתיתים. מטגנת עם קצת שמן כמה דקות.

שופכת כוס מים רותחים(!) (או קצת יותר מכוס).

מוסיפה מלח ועוד תבלינים אם רוצים.

מבשלת על אש נמוכה משהו כמו 5-6 דקות ומשאירה מכוסה עוד איזה 5 דקות.

כמו שכתוב על החבילה וטיפ קטן - כדאי לטגן בצלאיזה טוב ה'!!!!

ואז להוסיף את הפתיתים והמים.

 

 

אפשר לטגן בצל^ וגם ואפונה וגזר (קפואים)אחת העם...
וגם אפשר להוסיף לבצל קוביות קטנות של ירקות שורשבת נוגה

או איך שזה נקרא

 

למשל המועדף עלינו - לחצי חב' עד חב' פתיתים - תלוי עד כמה רוצים את זה 'ירקותי':

 

1 בצל גדול

1 גזר גדול

1 שורש פטרוזיליה

1 קישוא (לא שורש אבל לא משנה..)

 

לקצוץ לקוביות קטנות, לטגן עד חצי ריכוך (בר-נגיסה )

להוסיף פתיתים ולבחוש ממש טוב

לאדות ביחד דקה שתיים

להוסיף מים, מלח ותבלינים

לבשל עד התרככות הפתיתים, לכבות ולהשאיר מכוסה עוד כמה דקות.

 

יוצא מצוין! צבעוני, משביע ועל הדרך גם בריא יותר מרק פתיתים

וגם

נותן הרגשה של אוכל-אוכל ולא רק אלתור מהיר.. חושף שיניים

למה? הם יוצאים לך דביקחם כאלה?פודינג11
כי זה מוסיף טעם. ולא נראה ל ישיוצא לנו דביק יותרפלפלתי

מלאחרים... נראה לי שזה יוצא סבבה.

פשוט פתיתים עם בצל קצוץ.

אמא שלי מכינה..שיבת ציון
בבקשה:אנונימי (פותח)

על כל כוס פתיתים = 2 כוסות מים חמים, רבע כפית מלח ו2 כפות שמן.

בהצלחה ובתאבון....חופר

אני מטגנת בצל עם תבלינים,מעפר אני באהאחרונה

אח"כ מוסיפה את הפתיתים לטיגון גל ואז מוסיפה מים לכיסוי וזהו!