אשמח לרעיונות מה לעשות עם טונהאם הבנים12
תוספת לפיצה, פריקסה, סלט טונה עם ביצים...-משה ר-
קציצות טונה..או סתם טונה מעושנת
דניאל!!
מה זה טונה מעושנת?אם הבנים12
משהו שחיילים עושים הרבה בשטח-משה ר-
עושים 4 פתחים בקופסת טונה, ומכניסים בכל אחד פלאנלית או טישו, ומדליקים את זה, עד שהטונה נצרבת
בדיוק השבוע המצאתי מתכון ויצא ממש ממש מוצלחשומרון
קופסת טונה עם ירקות מגורדים(אני שמתי קישוא גזר בצל ותפו"א
2 ביצים,מלח ותבלינים
ולתנור ל20-30 דקות פשוט מעולה ובריא!!
ואם את רוצה יש לי מתכון לקציצות טונה ברוטב אדום גם ממש מוצלח
טונה מעושנת עושים את זה הרבה בחבר'ה..דניאל!!
לוקחים צטונה בשמן (חובה) שמים עליה טישו ומספיגים אותו בשמן של הטונה
ואז מדליקים וכשזה נכבה אוכלים
..
c הטעים!!
=)אחת העם...אחרונה
קציצות טונה וזיתים מרוקאים... ללקק את השפתיים!
אפשר בטוסטים (עם מיונז, גבינה צהובה, עגבניה, ובצל)
אפשר סתם לעשות סלט רגיל ולהוסיף (חסה, מלפפון, עגבניה וזיתים)
אפשר בתוך קנלוני
אפשר לעשות ממרח טונה. ממש ממש טעים.
(שמים במג'מיקס \ בלנדר :שום, טונה, שמיר, מיץ לימון ואחרי שזה נהיה ממרח מוסיפים קצת פלפלים (כדאי פלפלים מאודים). את המתכון הזה אנחנו שמים בתוך אפרסקים משומרים, על מצע חסה וזה הולך אצלנו אחלה בתור חלק ממנה עיקרית. (אנחנו עושים את זה לשבת לפעמים.)
ראיתי פעם גם מתכון של הממרח הזה עם חצילים.
אפשר עם ירקות מוקפצים.
אפשר בתוספת לרוטב עגבניות לפסטה.
משועממת מאוד ומחפשת מה להכין- רעיונות?!השיבנו ונשובה
סושיאיזה טוב ה'!!!!
חחח לא מצאת משהו פחות מורכב?
-משה ר-
זה לא כזה מורכב והיא אמרה שהיא משועממת
איזה טוב ה'!!!!
אני מניח שלא לכל אחד יש בהישג יד מחצלת, ואצות-משה ר-
ואורז עגול
,אז מהבחינה הזאת זה קצת בעייתי
אם משעמם לה שתלך לקנות
ומחצלת לא צריךאיזה טוב ה'!!!!
סושי זה ממש אבל ממש מזעזע!!דניאל!!
על טעם וריח....
-משה ר-אחרונה
ועקיבא צריך את המחצלת בשביל לגלגל את הרול....
מה עושים עם בצק פריך?פיתה פיתה
ואין לי בבית כלום,כלום.
יש סיכוי לאיזה פיצה??
לא נראה לי שפיצה ילך, זה בעיקר לעוגיות וכו'...השיבנו ונשובה
לא, אבל אם זה בצק פריך מלוח-משה ר-
אפשר לעשות איתו קיש
בטח שאפשר לעשות פיצה מבצק פריךיהודיה מא"י
בתנאי כמובן שיש לך רסק עגבניות/עגבניות, וגבנ"ץ
למרוח רוטב עגבניות על הבצק, לפזר גבנ"ץ (ותוספות שיש בבית)
ולתנור.
רק שימי לב אם הבצק הוא מלוח או מתוק, כי עם בצק מתוק זה לא יתאים
אפשר זיוה,פשטידות שונות, ומתוק- עוגת תפוחים,קשורה=]]אחרונה
עוגיות למינהן(גם מלוחות..), עוגת גבינה פירורים, חיתוכיות וכו'
חייבת לשתף- פשטידה שהכנתי עכשיורחלקה
בעזהי"ת.
הייתי שמחה לצרף תמונה, אבל היא נגמרה איך שהיא יצאה מהתנור 
אז ככה:
טגנתי פלפלים (1 ירוק ו1 אדום) בשמן זית, עד שהם מתרככים
חלטתי תפו"א (2 קטנים) וגזרים (הרבה, זה טעים)
בשמן של הפלפלים טיגנתי 2 בצלים גדולים (חתוך לחצאי טבעות) ו5 שיני שום (דק דק), גם עד שמתרכך
את התפו"א והגזר חתכתי לפרוסות.
קצצתי דק מעט סלרי.
שמתי הכל בקערה אחת, הוספתי 5 ביצים ו3 כפות קמח (אפשר להוסיף קצת אבקת אפייה, אבל ממש לא חייבים)
תיבלתי במלח, פלפל שחור, מעט כמון, כורכום, טימין וריחן.
ערבבתי טוב טוב טוב, והכנסתי לתנור בחום 200 מעלות ל20 דקות.
זה נגמר מהררררררר!!!! בתאבון 
נראה טוב, שמרתי
-משה ר-
מי הראשון שקונה הכל, עושה ומצלם?כלנית1
קונה הכל- זה הקב"ה לא?רחלקה
בעזהי"ת.
סתם.
אני תמיד חוששת לצלם, כי אז אם זה יוצא מעפן זה מה זה מבאס
מה הכוונה ב"לחלוט" (תפו"א)? |מרגיש בור|~אורית~
אהמ..רחלקה
בעזהי"ת.
אל תרגישי בורה, אני לא חושבת שזה המונח המקצועי של זה 
פשוט קילפתי את התפו"א והגזר, ושמתי בתוך מים רותחים והשארתי על הגז, עד שייתרככו..
תודה!! ננסה..
~אורית~
ואני רוצה לדייק את המינוחיהודיה מא"י
סתם, לידיעה כללית
המונח לחלוט הכוונה לשפוך מים רותחים על דבר מה.
כך למשל חולטים שקדים ועגבניות כדי לקלף אותם
חולטים את עלי התה כדי להכין מהם תה וכו'
אז זה לא מה שהתכוונת פה כי הרי המשכת לבשל את הירקות עד לריכוך, אבל כשמדברים על חליטה...
או שאולי התכוונת שהרתחת מים, כיבית את האש והשארת את התפו"א בתוך המים הרותחים עד לריכוך, ואז זה דווקא כן נקרא לחלוט
בשפה פשוטה- לבשל...השיבנו ונשובהאחרונה
עזרה עם כמויות של ביצים במתכון וחציטל תלתל
למתכון של פנקייקס דרושה לי ביצה אחת.
כמות של מתכון אחד יוצא גבולי ומתכון כפול זה כבר יותר מדי, ולכן אני רוצה להכין מתכון וחצי.
על כמה ביצים הייתם ממליצים- אחת או שתיים?
אם הביצים גדולותיהודיה מא"י
אז ביצה אחת, ואם קטנות אז שתיים.
ואם יש ספק, נראה לי שעדיף שתיים
תמיד עדיף יותר בפנקייק..דניאל!!
מה, זה לא יגרום לזה להיות יותר חביתתי מאשר לביבתי?טל תלתל
חביתתי מלשון חביתה, כמובן...
תעשי לפ ההרגשה- שימי אחת ואם צריך עוד, תוסיפי...השיבנו ונשובהאחרונה
לנו יש כמה מתכונים שכתוב בהם נגיד 3-4 ביצים, אז שמים כמה שיוצא, לפי ההרגשה...
אם אני מחליפה סוכר לבן בסוכר חום בעוגההמוזרה
יש הבדל בין הכמויות שצריך לשים?
לא...-משה ר-
תודההמוזרה
לדעתי כן;פלספנית
בעזהי"ת
סוכר חום הרבה יותר מתוק מסוכר לבן.
בדיוק להפךיהודיה מא"י
סוכר לבן מתוק יותר מסוכר חום
כשממירים הכמות אותה כמות, ככה ראיתי עד עכשיו...-משה ר-
הפוך! סוכר לבן הרבה יותר מתוק...השיבנו ונשובה
אם מדובר בסוכר קנים- אין הבדלכלנית1
סוכר קנים זהה בתכונות שלו (לא בערכים התזונתיים, בשום אופן...) לסוכר הלבן הרגיל. אם את מדברת על סוכר חום כהה, כבד ולח, הוא מתאים יותר לעוגיות שוקולד צ'יפס וכד' ואם שמים בעוגה, כדאי להפחית בכמות, כי יש בו תוספת מולסה והוא גם כבד יותר ולא מתאים להקצפה.
אממ...ד"ר אריק
בס"ד
יכול להיות שאמא שלי הרגילה אותנו כל החיים בפחות מתוק, אז ככה שאני ממש "סובלת" מעוגות עם סוכר לבן, אני מרגישה כאילו אני אוכלת כף סוכר (בעעע!!!! |נבחלת|) ואני פשוט קבוע בהכנת עוגות שמה חצי כוס סוכר פחות מהמתכון...
או שאני פשוט רגילה, כי אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה השתמשתי בסוכר לבן 
גם אצלנו זה ככה...השיבנו ונשובהאחרונה
משתמשים בסוכר לבן אבל שמים פחות ממה שכתוב...
זה סתם יוצא מתוק מדי
שניהם עושים אותו נזק לגוףצחקן
למעט זה שבחום יש תועלת מסויימת (ויטמין כלשהו, שחכתי כרגע).
מה? החום לא יותר טבעי?ארלט
ההבדל כ"כ קטןיהודיה מא"י
שהוא לא נחשב בכלל
במיוחד בין הסוכר הלבן לסוכר חום דמררה (הבהיר)
הסוכר הלבן עובר שלב אחד נוסף של זיקוק לעומת הסוכר החום הבהיר, זה הכל.
בעיניי זה אחד מהבלופים הגדולים של הטבעונות.
אחד מהבלופים\<חגי>/
גם אורגני זה בלוף...
מתוך ספרו של יחזקאל אסחייק, חיים בריאים כהלכה:
״הסוכר איננו "תמים״ וצח כפי שהוא נראה [ואגב, אין הבדל בין סוכר לבן לחום, בניגוד לדעה הרווחת, גם החום הוא מעובד].״
מתוך ספרו של יחזקאל אסחייק, חיים בריאים כהלכה:
״הסוכר איננו "תמים״ וצח כפי שהוא נראה [ואגב, אין הבדל בין סוכר לבן לחום, בניגוד לדעה הרווחת, גם החום הוא מעובד].״
החום מעובד אבלבת 30
בחום הכהה הדביק יש מולסה שהיא בפני עצמה בריאה מאוד ומוסיפה ויטמינים לערך התזונתי (הדל..) של הסוכר.
כך שלדעתי אם כבר סוכר, דבר שרובינו מתקשים לוותר עליו, אז סוכר חום עם מולסה.
למישהו יש מתכול לגלידת מוס שוקולד ומוס אגוזים ?דודה שוקו
גלידת מוס שוקולדיהודיה מא"יאחרונה
קרמשניטא"י לעמ"י
אשמח לקבל מתכון טוב אם יש למישהו..
הנה: פרווה/ חלבי לבחירתך-קשורה=]]
מצרכים:
1 חב' בצק עלים מופשרת לילה במקרר/ כמה שעות בחוץ
1 שמנת צמחית/ מתוקה חלבית
1 כוס מים/ חלב (בהתאם לשמנת..)
1 חב' פודינג וניל
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל של בורקס ואופים עד להזהבה. מצננים.
מקציפים שמנת, חלב ופודינג.
פותחים כל ריבוע אפוי לשניים (עם הידיים, זה נפתח בקלות) וממלאים בתוכו מהקצפת.
מפדרים באבקת סוכר ומקררים.
בתאבון!!!
תודה רבה
א"י לעמ"יאחרונה
מתכונים לכבוד שבת קודשיהודיה מא"י
אז מה אתם מכינים השבוע לכבוד שבת קודש?
מתכונים מיוחדים יתקבלו בברכה
והשבת מאחר שבנתיים לא ברור אם בכלל נהיה בבית בשבת, אני משתפת במתכון של מטבוחה טובה לשבת
חותכים פלפל אדום קטן
שמים בסיר שמן (עדיף שמן זית) את הפלפל הקצוץ, וכן פלפל חריף יבש, מפורר (אפשר לשים יותר מאחד, למי שרוצה מטבוחה חריפה יותר, אפשר להשתמש בפלפל חריף טרי ולא ביבש.)
מדליקים את האש ונותנים לפלפל להתחיל להטגן
חותכים 4-6 שיני שום לפרוסות (או יותר, או פחות, לפי הטעם), מוסיפים לסיר
חותכים 5-6 עגבניות בשלות היטב לקוביות גדולות, ומוסיפים לסיר
מתבלים בפלפל שחור, פפריקה, מלח, מיץ לימון ומעט סוכר
מבשלים על אש קטנה בסיר פתוח במשך כשעה וחצי שעתיים
מערבבים מידי פעם, מועכים בעזרת הכף את העגבניות כנגד דופן הסיר.
המטבוחה מוכנה כשנשאר קצת פחות מחצי מהכמות המקורית
דג נסיכה בתנור עם תפ"א קטנים שלמים~א.ל
משרים את דג הנסיכה בכמות מכובדת של לימון.
לאחר ההשרייה והשטיפה, מכינים את המשרה לדג:
שמים בקערה שמן זית, גרדת שום, פפריקה, מלח, פלפל שחור ומעט כמון
מניחים את חתיכות הדג במשרה למשך 20 דק' בערך.
במקביל קולפים תפ"א שלמים קטנים ומטבלים במשרה של: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום ומעט כוסברה.
את חתיכות הדג עוטפים בנייר כסף ושמים בתבנית יחד עם תפוחי האדמה עד שתפוחי האדמה מתרככים.
כשהם מתרככים- מורידים את נייר הכסף מהדג לעוד רבע שעה
150 מעלות בתנור.
שבת שלום!
שוקי עוף בבצליהודיה מא"י
מאחר ובסוף אנחנו כן בבית בשבת, (וגם כדי להקפיץ את השירשור שהגיע כמעט לסוף הדף) אני מביאה פה את המתכון שלי לעוף לשבת - שוקיים בבצל.
בסיר רחב (סטואז') מטגנים כמות גדולה של בצל
כשהבצל מתחיל להיות שקוף מסדרים שוקים על תחתית הסיר - מזיזים בעזרת כף את הבצל כדי להניח את השוקיים מתחת לבצל.
מתבלים - שום, פלפל שחור, פלפל אנגלי ופפריקה.
מפזרים צימוקים
סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך משהו חצי שעה לפחות, ואפשר אפילו יותר.
מומלץ להגיש עם אורז.
נשמע מענייןחילזון 123
את לא מוסיפה מים או נוזל כלשהו?
את מערבבת\הופכת באמצע?
הבצל מוציא מספיק מיםיהודיה מא"יאחרונה
כך שאין צורך להוסיף עוד מים
ולשם הבהרה, מדובר על כמות גדולה מאוד של בצל, כזאת שמספיקה לכסות לחלוטין את כל העוף.
משתפת במשהו משבת שעברהאילה שלוחה
גלידה (בצורת) אבטיח - מרעיון שראיתי באינטרנט.. הפתעה לכבוד יום ההולדת של אחותי ![]()
חומרים וכלים:
גלידה ירוקה (השתמשתי בגלידה בטעם פיסטוק)
גלידה אדומה\ורודה כהה (השתמשתי בגלידה ורודה בטעם יוגורט דובדבנים ומעליה גלידה ביתית אדומה של אמא שלי -משהו כמו תותים קפואים, פירות יער קפואים וענבים)
למשקיענים- גלידה לבנה כלשהי
[רצוי גלידות יחסית "קשיחות" ולא כ"כ רכות ונמסות]
פצפוצי שוקולד
תבנית עגולה (השתמשתי בתבנית חד"פ)
מרית
אופן ההכנה:
מכינים שכבר מהגלידה הירוקה לאורך כל שולי התבנית מסביב ומכניסים למקפיא עד שמתקשה היטב
מש ששם גלידה לבנה - זה הזמן לשכבה דקיקה, פנימית לירוקה, ושוב למקפיא עד שמתקשה
מערבבים את הגלידה האדומה עם פצפוצי השוקולד וממלאים את כל החלק האמצעי ומכניסים למקפיא שוב.
להגשה:
חותכים פרוסות משולשות (כמו פיצה או עוגת יומולדת עגולה) ומתקבלת "פרוסת אבטיח". מגישים בצלחת.
יוצא מאוד מיוחד!
שבת שלום!![]()
למישהו יש מתכון לעוגיות שוות?! לא סתם פשוטיות..=]
אלפחורס טוב לך?יהודיה מא"יאחרונה
את יכולה לחפש פה בפורום, היו כמה שירשורים בנושא.
ועוד רעיונות לעוגיות שוות
פיצוציות שוקולד, שנקראות גם עוגיות מושלגות (חפשי מתכון ברשת)
עוגיות הפתעת השוקולד (עוגיות בצק פריך פשוטות, שכל עוגיה מכילה קוביות שוקולד)
עוגיות שיבולת שועל עם המון הפתעות (אגוזים, צימוקים שוקולד וכו')
שאלה בקשר לחצילים~~בשמחה תמיד!
טיגנתי חצילים ובאלי לטבל אותם.
יש למישו רעיון אולי לטיבול טעים??
איזה סוג תיבול? רוטב?יהיה טוב
תבלינים/רוטב. לומשנה שיהיה טעיםם!!בשמחה תמיד!
אפשר רוטב שעשוי מרסק עגבניות,אני לא זוכרתיהיה טוב
את המתכון,מצטערת.
חצילים ברוטב עגבניותכלנית1אחרונה
אפשר להכין רוטב עגבניות (רסק עגבניות+ מים בכמות של הקופסא או יותר לפי כמות החצילים, מלח, פלפל, פפריקה, 1-2 שיני שום). לבשל 5 דקות ואז להכניס את החצילים המטוגנים ל5 דקות בישול לאחר ההרתחה).
קמח שהיה בארון-יהיה טוב
לא אמור להתקלקל,נכון?
הוא יכול להתליע-משה ר-
אז לא כדאי להשתמש בו?יהיה טוב
אני רוצה להכין עוגיות
וצריך לזה רק כוס קמח רגיל
והשאר קמח מלא-שנמצא במקפיא
לנפות, ורצוי לשמור בהקפאה-משה ר-
אנחנו תמיד שומרים בארוןמעפר אני באה
במקום יבש וסגור.
ואח"כ כשרוצים מנפים קילו ושמים במקרר
אפשר לשמור בארון אבל רצוי לא לזמן ארוך...-משה ר-אחרונה
שאלה לגבי עופות-יהיה טוב
עופות מוכנים שהיו במקפיא בערך שבועיים,
אפשר לאכול אותם עדיין,
או שאולי הם התקלקלו?
אפשר...אבל תריחי לפני...דניאל!!
עוף מוכן יכול להחזיק במקפיא הרבה יותר משבועייםיהודיה מא"י
בתנאי כמובן שהמקפיא טוב
אם המקפיא תקין, אין בעיה. אפשר לחדש את הטעםכלנית1
אם המקפיא פועל כשורה, אין סיבה שהעוף יתקלקל. לאחר שתריחי הוא מריח בסדר. אם את חוששת שההקפאה תפגום בטעם, תוכלי לחדש את טעמו ע"י רוטב, סילאן, קטשופ ותבלינים, או שמן, שום ותבלינים. אם הוא מבושל ולא אפוי, תוכלי להכין רוטב מבצל מטוגן, רסק עגבניות ותבלינים ולאחר הרתיחה להכניס את העוף המופשר ל-10-15 דקות כדי לחמם ולתת טעם מחודש.
מנצלת- שאלה לגבי עופות1289
כמה זמן הם יכולים להחזיק בהקפאה? מה עם עופות מלפני כמעט שנה שנקנו טריים? (סלחו לי, הייתי בהריון ולא נגעתי בהם...)
אפשר לבדוקיהודיה מא"י
יכול להיות שהחזיקו, יכול להיות שלא, תלוי הרבה פאיכות של המקפיא, איפה במקפיא הם היו, כמה הם היו טריים כשנכנסו למקפיא וכו'
בכל מקרה, להוציא, להפשיר, אם הריח בסדר לבשל מיד היטב היטב, ולא להשאיר אח"כ יותר מידי זמן במקרר.
סדר פסח תקופתי במקפיאכלנית1
בעקבות השאלות שעלו בזמן האחרון לגבי עוף ישן, ריצ' קפוא ועוד, החלטתי לנקות את המקפיא, כלומר, להשתמש כמה שיותר בכל מיני מוקפאים שאיבדו מזמן את צורתם, חתיכת בצק שהוקפאה ואין לי מושג למה נועדה במקור ועוד. אני מקווה כך לפנות מקום במקפיא של המקרר וגם במקפיא שבמרפסת השירות.
אני ממליצה למי שבחופש, וגם למי שלא בחופש, להשתדל לעשות סדר פסח תקופתי, אולי לקראת החגים ולהעיף מהמקפיא מאכלים ישנים שפג תוקפם ואיבדו את צבעם, להשתמש בעופות/בשר טחון מהר, לפני שיפוג תוקפם.
חחח.. מזכיר לי שכשניקינו לפסח מצאנו ראש דג קפוא
קשורה=]]
שנשאר עוד מראש השנה
עוד שאלה-יהיה טוב
אם יש לי עופות שאני רוצה להכין אותם מחר,
אפשר להשאיר אותם כל הלילה בחוץ,
או שזה יכול להתקלקל?
תשתדלי מיד כשמתעוררים להכניס למקררכלנית1אחרונה
אני משאירה את העופות להפשרה במקרר מהערב, או בחוץ, לכל הלילה. אם אני משאירה בלילה, אני מבקשת מבעלי שמתעורר מאד מאד מוקדם- להכניס אותם למקרר בבוקר (ולפעמים הוא גם זוכר לעשות את זה....)
מה אפשר להכין מתפוחים ירוקיםיהיה טוב
יש לי הרבה תפוחים ירוקים ואני מחפשת רעיון מה לעשות איתם.
תודה!
ליפתןאיזה טוב ה'!!!!
עוגת תפוחים או קרמבל תפוחיםיהודיה מא"י
גרנד סמיט? אם כן הם טוב לפאי, או שטרודל...-משה ר-
זה נראה כמו משחק אסוציאציות
איזה טוב ה'!!!!
מישהו אומר שם של חומר גלם וכל אחד כותב מה הדבר הראשון שעולה בראש שאפשר להכין איתו
אפשר להמשיך את המשחק עם חומרי גלם נוספים 
מיץ נשמע טוב..יעל מהדרום
אפשר עוגת בצק פריך עם מילוי של תפוחים וקינמון..
ממולא קינמון ודבש...בתנור ...תפוא מוקרמים
שטרודל תפוחים, ריבת תפוחים, תפוחים ממולאים בתנור,~moriya~
תוציאי את הליבה,תחתכי לעיגולים,פיתה פיתה
תפזרי מעל סוכר חום וקינמון,ויאללה-לתנור.
בורקס תפוחים וקינמון.
תפוחים אפויים -יהיה טוב
אפשר מתכון?
סלט וולדורףמאמע צאדיקה
תפוחים אפויים- מתכון..~moriya~
(ההכנה ממש פשוטה ומהירה, וזה יוצא טעים!
)
החומרים:
*תפוח עץ ירוק מזן גראנד-סמיט אחד לכל סועד
*אגוזי מלך שלמים
*צימוקים
*קינמון
*סוכר
*מרגרינה
*יין אדום
*מים
אופן ההכנה:
1. מוציאים את ליבת התפוח ע"י הכלי המיוחד שמשמש לזה (ברח לי השם שלו, או סתם עם סכין..) וקולפים פס אחד לרוחב התפוח (על מנת למנוע התפוצצות של הקליפה והתפוח בתנור..)
2. תוקעים בליבתו של כל תפוח- אגוז אחד ומס' צימוקים. מתבלים בסוכר וקינמון (מפזרים מעט בכל חור) ותוקעים גם חתיכת מרגרינה..
3. שמים בתבנית ומכסים עד לחצי גובה התפוחים יין ומעט מים.. (רק כדי לדלל מעט את היין..).
אופים בחום בינוני כ-30 דק' או עד להתרככות התפוחים.
4. מקררים.
ובתאבון!!!
שאלה- אם מכינים את התפוחים בלי התוספות בבפנים,יהיה טוב
זה יוצא טעים?
מה זאת אומרת בלי? סתם תפוחים אפויים? אפשר כבר~moriya~אחרונה
קומפוט
קוטג' חמוץ>> מה עושים איתו?נדנדה כתומה.
כן, אני יודעת שהוא הולך מצוין בבישול וכאלה.. [אפיה בעיקרון..]
אז אני מחפשת מתכונים קלילים כי אין לי זמן..
[ולא לזניה.. כי נמאס לנו..]
תודה!!
[מישו קנה מתישהו כשכמעט לא היינו בסביבה 4 קוטג'ים.. שהתחמצו להנאתם. ואנשים פה לא סובלים קוטג' חמוץ. וחארם עליו.. ובעיקרון יש עוגיות מלוחות שאני תמיד מכינה ואין לי כח להכין אותן..]
אפשר לערבב עם ביצים וקמחיהודיה מא"י
קצת תבלינים (ואפשר תוספות כמו זיתים, פטריות, וכו')
לשים בתנור, יופי של פשטידה
פשטידת פצפוצי אורזאד
אני לא זוכרת כמויות ואין לי זמן לבדוק עכשיו...
אבל בעקרון זאת פשטידה פשוטה מאד:
מערבבים פצפוצי אורז, קוטג', ביצים, בצל מטוגן, מלח ופלפל שחור ולתנור....
אם את מעוניינת בכמויות מדויקות- תגידי ואבדוק לך.
פשטידת פיצפוצי אורזהמוזרהאחרונה
4 כוסות פיצפוצי אורז (מי רוצה יש לי המון מיותר בבית?)
2 חבילות קוט'ג
רבע מרגרינה
3 ביצים
כפית מלח
תבלינים לפי טעם.
מה אפשר להכין מבשר טחון?יהיה טוב
חוץ מקציצות?
אשמח למשהו מקורי,תודה!
פשטידה, מוסקה, לזניה בשרית...~moriya~
איך מכינים מוסקה?או לזניה בשרית?יהיה טוב
אפשר מתכון?
בולונז, בורקסים/סמבוסקיהודיה מא"יאחרונה
בצק פילו במילוי בשר
תבשיל בשר טחון ופטריות
פשטידת רועים
סלופי ג'ו (תבשיל של בשר טחון ותפו"א)
להכניס למרק
בחמין (טוב, אולי לא בחום הזה)
ממולאים שונים
מתכון לסופלה שוקולד חםספרדוסית
למישו יש את המתכון שהיה פעם בבשבע?
זה נעלם לי ואני מאוד רוצה להכין אותו.
אולי מה שבקישור הזה..אדם כל שהוא
יש לי מתכון מצוין:קשורה=]]אחרונה
2 חב' שוקולד מריר
4 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס קמח
שוקולד מריר שבור לחצאים
אופן ההכנה:
ממיסים במקרוגל את השוקולד, מוסיפים את הביצים וטורפים.
מוסיפים סוכר, קמח ושמן ומערבבים היטב.
יוצרים לתתבניות מאפינס קטנות, מטביעים בכ"א 1/2 קוביית שוקולד ואופים בחום בינוני 12-15 דקות..
מומלץ לחמם לפני ההגשה במקרוגל/ על הפלטה...
בתאבון!!!
גבינת ריקוטה.בין השורות
גבינת ריקוטה שלא נעשה בה עדיין שימוש, אני יכולה להקפיא אותה?
כי התאריך עוד שניה עובר ועד שבוע הבא אני בטוח לא אשתמש בה.
למישהי יש רעיון..אשתו של בעלי
מה לעשות עם מלון לא בשל?
חתכנו והוא ממש לא אכיל..
תודה!
שייק?דינה ל.
למרות שאני נוטה לשלול ריבות/תבשילים שעשויים בפירות/חומרים "לא טובים כבר". רוצים אוכל איכותי? אז גם השייק/עוגה וכו' צריכים להיות עשויים מחומרים טובים.
לא לעשות שייק ממלון!!! זה מזעזע!!דניאל!!
האמת שלא ניסיתי את זה
פשוט תמיד מציעים שייקדינה ל.
אולי... ארטיק? לבלנדר ולהקפיא? (גם את זה לא ניסיתי...
)
אם איננו אכיל- להעיף אותו, ולא לבזבז עוד חומרים!כלנית1
תעיפי...דניאל!!אחרונה
בעע!! רק לחשוב על השייק המזעזע שניסיתי לעשות ממלון!!
מה עבר עלי?!?