שרשור חדש
צריכה רעיון לרוטב לסלט הכל כלול כזה...טוזי

אני מכינה סלט עם כל מה שיש לי בבית בערך:

 

חסה, מלפפון, עגבניה, גמבה, פטריות, בצל סגול, בולגרית, צפתית, וביצה קשה.

 

וצריכה רעיון לרוטב לסלט הנ"ל... לא אלף האיים בבקשה, ואם אפשר גם את המתכון לרוטב.

 

תודה!

רוטב סויהיוסלה קמצן (קדוש?)

או וינגרט יכול מאוד להתאים אבל במינון נכון זאת אומרת להוסיף קצת לערבב ולטעום ולחזור על הפעולה עד אשר מתקבלת התוצאה הרצויה

מקווה ששמת שמן זית

אפשר מתכון לויניגרט? תודה!טוזי
כדאי לךאביגיל25

להיכנס לאתר של ניקי ב

יש לה כמה רטבים ממש מוצלחים לסלטים ...זה תמיד יוצא טוב.

עשיתי בסוף ויניגרט ויצא סוף הדרך! תודה!טוזיאחרונה
חרדל ודבש/שום ודבשיהודיה מא"י
טוב אני צריכה מתכונים לשבועות..אביגיל25

כן באיחור.

 

מחפשת מתכון לעוגת גבינה קלאסית אפויה

בלינצס

פשטידה ( לא בצל לא קישואים ולא חצילים)

 

וקינוח

איזה פשטידה כן בא לך?טוזי

יש לי מתכון מעולה ופשוט לקיש (אם אפשר באמת לקרוא לו ככה בלי להעליב את אחיו המושקעים)

 

מרדדים בצק עלים בתבנית. מחוררים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור בחום 180-190.

 

בינתיים מטגנת בצל אחד.

 

מכינה מלית מ:

 

כוס חלב (במקור זה שמנת מתוקה)

3 ביצים

מלח פלפל

אפשר לשים פטריות/ עגבניות/ או מה שבא לך (סבתא שלי עושה עם סרדיניםמת)

 

כשהכל מוכן מוציאה את הבצק עלים מהתנור, מורחת עליו קטשופ בשכבה עבה (לא מידי), מעליו מפזרת את הבצל. מעל כל זה שופכת את המלית ומפזרת מעל גבינ"צ.

 

מכניסה לתנור לכ45 דקות עד שזה משחים...

 

טעים טעים!

 

יש לי גם מתכון טעים לעוגת גבינה- אחת עם בסיס ואחת בלי (והיא גם בלי קמח בכלל, קמח תפו"א) תגידי אם את רוצה ובלנ"ד אכתוב לך...

טוזיאביגיל25

אני באמת צריכה בלי קמח אז המתכון לעוגת גבינה מעולה..אשמח !

ולגבי הסרדינים- אני יוותר..בעעעעע..

איזה עוד פשטידות יש? לא בא לי על פשטידת תירס אני עושה כל הזמן..

אולי משהו עם פטריות?..גזר?

 

יש לי כרובית..מה עושים איתה?

עוגת גבינה קלאסית, פשוטה וטעימה שתמיד קוצרת מחמאותיהודיה מא"י

500 ג' גבינה

4 ביצים

כוס סוכר

2 כפות קרונפלור/קמח תפו"א/קמח רגיל

מיץ לימון ותמצית וניל - לא חובה

 

מפרידים את הביצים, מערבבים את כל החומרים חוץ מחלבונים(לבן) וחצי כוס סוכר.

מקציפים את החלבונים עם חצי כוס הסוכר הנותרת.

מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות

מעבירים לתבנית פיירקס עמוקה משומנת היטב (לא חייב דווקא פיירקס, אבל הכי טוב, אמורה להיות עוגה גבוהה)

אופים בתנור בחום בינוני גבוה כ35 דקות. בגמר האפייה פותחים את התנור חלקית ונותנים לה להתקרר בתנור.

 

זה הבסיס, ואפשר לגוון בשפע גיוונים.

להשתמש בסוכר חום - נותן לעוגה טעם כרמלי

להוסיף קליפות תפוז (הולך במיוחד עם ציפוי שמנת חמוצה)

להוסיף שוקולד צי'פס (אפשר לבן, ואז זה הפתעה, לא רואים, רק טועמים) צימוקים וכו'

לשים תחתית - בצק פריך/ביסקוויטים/בשקוטים/תפוחים וכו' כיד הדמיון הטובה

לשים ציפוי - שמנת חמוצה מעורבבת עם סוכר או מעדן- למרוח על העוגה בעודה חמה ולהשאיר עוד 10 דקות בתנור סגור. לפזר שברי אגוזים ושקדים לפני האפייה, ציפוי שוקולד, קצפת וכו' שוב, כיד הדמיון הטובה

בלינצ'ס מלוח או מתוק?חסידית.נטאחרונה

לקינוח אולי את יכולה רולדה חלבי.

חצילים.בין השורות

חשבתי להכין מוזקה לחג, אבל אי לא יודעת כמה לטגן את החצילים.

אני פוסת פרוסות בינוניות, ומהקטע של המחשבת אני מסתבכת.

השמן צריך להיות רותח, אני מכניסה ת'חצילים ומורידה את החום כדי שהחצילים לא ישרפו לי?

כמה זמן לטגן כל צד?

 

וללזנית חצילים- לשים חצילים שעברו חצי טיגון/ בכלל לא מטוגנים רק משוחים בשמן? 

כי הטיגון נשמע לי קצת מיותר, הם בעצם יספגו את הרוטב של הלזניה ויאפו בתנור, לא?

תודה!

מוסקה-מטגנים עד שהחציל מתרכך ומשחים מעט-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך ב' סיון תשע"ב 16:28
אם את לא רוצה לטגן, תאפי עם ריסוס שמן מעלכלנית1
מתכון מצולם-מקווה שיעזור-משה ר-
טנקס.בין השורותאחרונה
במתכון היא מטגנת אותם,
ואני שואלת- 45 דקות בתנור ללא טיגון לא מספיק לחצילים?
סביר להניח שמטוגן יהיה יותר טעים (ומשמין...)
אבל נשמע לי קצת מיותר.
בכל מקרה, תודה!
יש לי 4 דגי לוקוס- מה אפשר להכין מהם?שירשור
דג דגי!אכזבות

צריכה להכין לשבת דג כלשהו (לא משנה איזה)

כמובן שלי יש העדפה לדג הכי זול..

שתי שאלות:

1. איזה דגהכי זול?

2. מה אפשר לעשות ממנו? [אפשר שהתוצר יהיה נוזלי, זה מיועד לבוקר שבועות...]

תודה

 

דג הכי זול זה בדר"כ זהבוןיהודיה מא"י

והכי כדאי להכין ממנו שניצלים

מושט או מרלוזהנעמה ושירה

לזהבון (לפחות אצלנו)יש טעם של ג'לי ...

מהדגים שהזכרתי אפשר לעשות הכל:

אפוי או מבושל  מרוקאי או  פסטו

מטוגן או אפוי כקציצות אפשר לבשל אותם ברוטב

רק שמושט קשה להשיגיהודיה מא"י

בפחות מ30 ש"ח לקילו

או לפחות באופן אישי, אף פעם לא ראיתי אותו בפחות מכך, וגם ב30 ש"ח זה בדר"כ מבצע.

לא בדיוק עונה על ההגדרה של "הכי זול שיש'

לזהבון יש באמת מרקם די גועלי בכל צורה חוץ משניצל... אבל בשבניצל הוא יוצא ממש מעולה.

 

בחנות שבעלה של נעמה ושירה עושה קניות זה 35 לקילואיזה טוב ה'!!!!

 

לא זול כ"כ. מצד שני, גם פילה סלמון עולה שם אותו דבר אז זה משתלם בסוף

 

 

שמעתי פעם שקרפיון הכי זולחסידית.נט
אנחנו מכינים קציצות דגים מזהבוןאם הבנים12
אפשר מתכון בבקשה?אכזבות
בבקשהאם הבנים12

לשטוף את הדג ולסחוט מהמים

לפזר עליו מיץ לימון ומלח לרבע שעה

לשטוף היטב ולסחוט.

לשים בתוך מעבד מזון יחד עם בצל גדול

3 שיני שום

חופן פטרוזיליה קצוצה

ביצה

תבלינים:מלח, פלפל, קצת כמון וקצת כורכום.

לטחון יחד.

להוסיף פירורי לחם וללוש פנימה.

לתת לנוח לספיגת הטעמים 1/4 או 1/2 שעה.

ליצור קציצות ולטגן משני הצדדים.

 

בהצלחה!

בסוף ערקתי לחלבי (:אכזבותאחרונה

הכנתי את המתכון הבא, קרדיט לניק "מיצמיצ" מאתר "כיפה".

 

רכיבים:
לבצק:
1/4 1 כוסות קמח
100 גר´ מחמאה
1/2 כפית מלח
1 ביצה
מעט מים

מלית:
1 קופסת פטריות
מלח
פלפל לבן
מעט טימין

רוטב:
1 שמנת לבישול
4 ביצים
מעט מלח




אופן הכנה:
 

בצק:
מעבדים את הרכיבים לבצק ומרפדים 8 תבניות אישיות או אחת עגולה גדולה.

מלית:
מטגנים את קופסת הפטריות עם מלח, פלפל לבן ומעט טימין.
לקרר ולהניח על הבצק.
להכין את הרוטב: 1 שמנת לבישול, 4 ביצים ומעט מלח.
לצקת מהרוטב לכל תבנית כדי כיסוי הפטריות ולאפות בחום 180 עד שמשחים. (לי לקח חצי שעה בערך..)
 

מתכונים בלי תנור וגז.. shirat123

המטבח שלנו בשיפוצים ואין כ"כ דרך נורמלית לבשל.

יש רק מכשירי חשמל (מיקרו טוסטר ןכן')

למישו יש רעיונות למתכונים במכשירים הללו?

קצת קשה לחיות על פיצה כל ערב...

תודה...

במיקרו אפשר להכין אורז-משה ר-
ונראה לי שגם פתיתים, טוסטר אובן יש?‏
אני לא יודעת אם הכוונה רק לתבשילים, אבל:תולעת השני

יש לי כמה רעיונות:

 

סלטים (מכל סוג: ירקות, פירות, ירוקים, סלטים עם גבינות, שילובים שונים ועוד)

לא בריא, אבל אפשר דברים שונים של אינסטנט (פירה, מנות חמות, קוסקוס, מרק מאבקת מרק ועוד)

פירות וירקות חתוכים (עכשיו קיץ!!! תאכלו אבטיח!)

מתכונים של מקרר (עוגת גבינה שכבות פתי בר וגבינה, עוגיות או חטיפים של מקרר. אפשר אולי לחפש מתכונים בגוגל שמיועדים ספציפית למקרר)

יש הרבה מתכונים שהותאמו במיוחד לטוסטר אובן או למקרוגל (בראוניז, פשטידות. לבדוק בגוגל ובאתרי מתכונים!)

 

יש אפשרות לכירה חשמלית? כי זה ממש יכול לפתור את הבעיה.

 

המונהמון בהצלחה!

רעיונות:חסידית.נט

במיקרוגל:

 

תפוחי אדמה פורסים לעיגולים מסדרים בצלחת שלא יהיה אחד מעל השני שמים מעל קצת שמן פפריקה מתוקה ומלח ומחממים בין 10-15 דקות תלוי בעובי של הפרוסות. וכמובן לבדוק אם הבישול כבר טוב, אם לא צריך לעשות לעוד כמה דקות..

 

זה ממש טעים יוצא כמו צ'יפס.

 

בטוסטר:

אפשר לטגן ביצה - ביצת עין.

 

אם הטוסטר בשרי:

 

אפשר לעשות סטייק, (אולי גם שניצל)

 

 

בהצלחה

 

ובתאבון!!!!!

 

 

 

בטוסטר מלא דבריםקצפת

קציצות, תפוחי אדמה ,פשטידות, עוף.במיקרוגל ירקות קפואים בתיבול קל . אורז קוסקוס.

יש לי עוד רעיון בטוסטרחסידית.נט

לקחת מלאווח לחלק אותו לחצי ולהכניס את שנהיה צבע זהוב,

 

הילדים אצלי מאד אוהבים את זה עם קטשופ.

 

פותחת באמצע ומורחת להם.

 

אפשר גם למרוח בפנים שאת זה אני אוהבת חומוס מלפפון עם ביצה קשה וזיתים

 

בתאבון!!!!!!!!!!

....shirat123

מצטערת רבל התכונתי לטוסטר של טוסטים.....

יש כירה חשמלית אבל זה נירא לי מאד איטי....

בעיקר מיקרטגל....

את הרעיונות שאני נתתי זה באמתחסידית.נט

לטוסטר של טוסטים....

 

כן כירה חשמלית  באמת יותר איטי

טוב...זה באמת מצמצם אפשרויות.קצפת

אבל עדיין אפשר לבשל תפוחי אדמה לפירה ירקות קפואים נקניקיות סויה, קוסקוס אורז , יש לי ספר לבישול במיקרוגל [מאיפה הוא באמת...?] רוצה משהו מסויים?

איטי ולוקח המון חשמל...-משה ר-
אפשר לעשות (כמעט) הכל בכירה חשמלית.הקולה טובה

וזה לא איטי בהרבה מאשר גז.

 

במיקרו אפשר להכין מלאמלא דברים!!נדנדה כתומה.

תפו"א: חותכים לקוביות, מטבלים איך שאוהבים (אצלנו רץ- תיבולית כזה, קובית תיבול מומסת בשמן זית חם. או גריל עוף עם שום ומלח ושמן..) ומכניסים למיקרו.. בערך 10 דק'-רבע שעה..

 

אפשר להכין אורז במיקרו (לא בטוחה איך. אבל אני יודעת שאפשר, כי סבתא שלי מכינה רק במיקרו!)

 

מלאוווח-טוסט זה אחלה דבר! (חותכים אוו לחצי.. שמים באמצע כל מה שאוהבים בטוסט.. סוגרים ת'טוסטר ומחכים בסבלנות..)

 

איטריות דקות אפשר להכין עם מים רותחים ואז לבשל במיקרו. יוצא קצת מעיך.. אבל עם רסק, גבנ"ץ ותבלינים זה מעולה!!

 

ויש עוד מלאא דברים בעיקרון.. אבל נגמרו לי הרעיונות..

 

 

תבדקי אם אפשר לשים תבנית קטנה בתוך הטוסטרכלנית1

יש טוסטרים שיש אפשרות לפתוח אותם מעט ולא לסגור הרמטית, ואז, את יכולה להשחיל תבנית קטנה (כמו של טוסטר אובן) ולסגור. תבדקי כמובן לפני שתתחילי בתהליך.

כמו כן, את יכולה לבקש משכנים לבשל אצלם רק ת. אדמה או ירקות אחרים ולהמשיך את תהליך האפיה בטוסטר בעצמך בתוך תבנית.

את גם יכולה לנצל את הכיריים החשמליות לבישול ירקות קפואים שאינם דורשים בישול ממושך, לאחר שהרתחת מים בקומקום במקום מים קרים שירתחו על הכיריים.

יש עודאנונימי (פותח)

יש דברים שדורשים רק מים חמים והם לא 'אינסטנט' ולא רעילים...

קוסקוס משקית עם תיבול טעים (מלח, פלפל, כמון \ א.מרק בצל ופפריקה\ רק מלח ופלפל ולשים מלמעלה שעועית בעגבניות משימורים).

אטריות אורז דקות - רק משרים במים רותחים עם מלח ומוכן. אפשר לשים מעל קטשופ\ רוטב סויה. אפשר בכל אופציה להוסיף פפריקה חריפה בשביל פיקנטיות.

יש פתיתי תפו"א יבשים שאפשר להוסיף מים חמים ותבלינים (ממליצה א.מרק בצל או כורכום וגריל בקר).

ותמיד אפשר להשרות בורגול דק (נקרא גם ג'ריש) במים קרים עד שמתרכך, מייבשים היטב-היטב במסננת ומכינים טבולה - לקצוץ פנימה עגבניות, פטרוזיליה, שום ונענע. לתבל בלימון, שמן זית, פלפל והרבה מלח. אפשר גם סתם להוסיף לסלט ירקות טעים כדי לשבוע.

אה וגםאנונימי (פותח)

בטטה שלמה במיקרו - לנקב לפני שיהיה לאדים איך לצאת ולשים הרבה זמן, עד שמתרככת. להוציא, לפתוח, ואם רוצים ממש להתענג אז אפשר עפ חמאה ומלח או חמאה ודבש...

אפשר גם סתם עם מלח, טעים מאוד.

חביתה ותפוחים במיקרועוקר הרים

חביתה במיקרו- לשים את אותה כמות שמן שהיית שמה במחבת. לשים לבערך דקה, צריך ממש ערנות- כמה שניות לפני הזמן זה עוד נוזלי, כמה שניות אחרי זה כבר יבש ומגעיל.

 

תפוחים במיקרו- פשוט מקלפים חתכים לרבעים ומוציאים את הליבה של 10-12 תפוחים, שמים במיקרו בכלי לכ-15 דקות. אם רוצים אפשר להוסיף קינמון או צימוקים. מומלץ גם בלי שיפוצים בבית

שניצלים אפשר בטוסטר בשרי,פלספנית

בעזהי"ת

 

למי שיש. 

משמנים טיפה את הטוסטר ומכניסים..

פתיתים, ירקות, פסטה ועודמוריה בשמחה

קודם כל בהצלחה בשיפוצים ומקווה שהסתיימו במהרה.

 

בעיקרון אפשר להכין במיקרו כמעט כל דבר שמכינים בסיר מכוסה אבל צריך סבלנות לנסות.

יש כמה כללים שצריך לדעת: שכל פעם שהיית פותחת את הסיר את צריכה לעצור את המיקרו (כדאי לערבב וכו'), בדרך כלל צריך לשים טיפה יותר מים, האוכל נהיה הרבה יותר מהר, כדאי לבשל ביצים קשות צריך לנקב אותם.

מספר דוג': 

פתיתים- שמים בקופסא: שמן, פתיתים ותבלינים (אפשר גם שבבי בצל מיובש), מערבבים, סוגרים ומכניסים לקירו ל30 שניות, מוסיפים מים רותחים (ביחס של אחד לאחד) סוגרים ומפעילים ל2 דקות, מופתיחם ובודקים אם צריך עוד מים או עוד חימום.

פסטה - שמים בקופסא (גדולה) הרבה מים רותחים, שמן, מלח ופסטה - מבשלים עד שהפסטה רכה (תלוי לפי הסוג), רוטב אפשר מוכן (פשוט לחממם במיקרו), או לחמם שום, שמן זית ועשבי תיבול למשך פחות מדקה ולשפוך על הפסטה, כמובן אשפר לפזר גבנ"צ ולהחזיר למיקור להמסה.

ירקות : לאדות ירקות בקופסא עם טיפה שמן, מים ותיבול, ולהגיש עם רוטב בצד, ואפשר גם להכין ירקות ברוטב עגבניות , מכניסים את כל המצרכים (בצל קצוץ, ירקות, שמן, תבלינים )ומאדים, להוסיף רסק עגבניות ומים ולבשל עד שהירקות חיים (טעים עם תפו"א, קישוא, ברוקלי, שועית, אפונה וגזר וכו').

בהצלחה.

דייסות קווקאר עם הפתעות..אמא שלהאחרונה

צריך רק מים רותחים (מקומקום) לדייסת קוואקר מאינסטנט קוואקר,

ועם מחביאים בפנים דבש/סילאן/ קוביית שוקולד זה מפנק..

 

 

זקוק לעזרה לגבי דג טונהאנונימי (פותח)

אני מעונין לדעת אךי מכינים  דג טונה ומה זמן האפייה שלו  וגם ערכים תזונתיים ואיז תיבול הכי טוב עבורו אני נור אוהב לבשל ואני ממש אוהב דג טונה וגם אני אוב דג טונה בושי ואני רצה לטעום דג טונה  אפוי ולא דג טונה בשימורים אז איך מכינים ? שבות שולם וחג  שבועות כשר ושמח 

ועוד שאלהאנונימי (פותח)

כמה אמור לעלות דג טונה   כאילו לסטייק ומה אפשר לשלב עם הסטייק טונה ?

לא הכנתי את זה אבל יש פה סירטוןמעפר אני באה
אני רק יודעתיהודיה מא"יאחרונה

שזה דג שאמורים להכין אותו בהכנה ממש קצרה, כך שהוא עוד אמור להשאר קצת ורוד בפנים

כדאי במיוחד על מחבת פסים, או מנגל, ובדר"כ אחרי שמשרים אותו מראש ברוטב

בכל מקרה, זה לא דג שמתאים לחימום חוזר, אלא להכין ולהגיש מיד

צריכה רעיון טעים ונחמד לתפו"א פרווה, עדיף בתנוררות.
עבר עריכה על ידי רות. בתאריך ד' סיון תשע"ב 10:48

ולא הטיבול הרגיל של שמן, פפריקה, מלח ושום..

שמן ורוזמרין או שמנת צמחיתכלנית1

תוסיפי רצועות פלפל וטבעות בצל. במקום שמן ופפריקה, את יכולה לשים רוזמרין (אפשר לקטוף בשטחים פתוחים בסביבה ולשים במי סבון למיגור הפרזיטים).

את גם יכולה לקחת את המתכון שהופיע באתר בעבר לתפוחי אדמה מוקרמים ולהשתמש בריץ' במקום שמנת מתוקה (אם את חושבת שאין לכם מספיק כולסטרול במתכוני החג).

אני הייתי עושה ככה:פלפלתי

שתי אפשרויות:  (שזה באמת לא סותר...)

לקחת תפוחי אדמה, לשטוף טוב, לפרוס אותם, אבל לא עד הסוף, להניח אותם על תבנית או פיירקס או משהו,  קצת מלח, אולי קצת אבקת מרק (עוף אם ישלך, יש פרווה) - ולתנור.  (אפשר להשתולל קצת עם תבלינים, כי זה סה"כ  תפוחי אדמה...

 

אפשרות שניה שעשיתי היום -

קיפלתי אותם, חתכתי לקוביות גדולות, משמנים תבנית בשמן, שופכים עוד על הכל שמן, (זה לא כ-ז-ה הרבה),  מלח, פלפל, (אני שמתי גם פפריקה חריפה ומתוקה), אבקת מרק עוף, את יכולה להוסיף לזה באמת גבעולים של רוזמרים מהגינה או איפה שיש לכם - ולתנור. לא מכוסה.

 

צר לי... נראה לי שלא חידשתי הרבה, אבל זה ממש מהיר, קל וטעים..

 

יש לי אחד הדברים הטעימים!הקולה טובה

מבשלים קצת את התפו"א, שיהיו רכים אבל לא יותר מדי..

מערבבים בשקית הקפאה- פירורי לחם, תבלינים, 3 כפות שמן זית.

חותכים את התפו"א לקוביות\פרוסות וכל פעם מכניסים כמה לשקית ומנערים שיתכסה בפירורים

מסדרים יפה בתבנית מכסים- והופ לתנור עד שזה רך.

שמים עוד כמה דק' על גריל שישחים יפה ויש לך תפו"א קריספיים, רכים מבפנים מתפצחים מבחוץ ופשוט טעימים...

תודה!! נראה לי שאני יעשה את זה.. רות.
לא רלוונטי להיום, אבל בכללי-פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

מערבבים שמן, סויה, סילאן, קטשופ ותבלינים, מורחים על התפו"א ויאמי..

מתכון לדג סלומוןester_hag

מחפשת מתכון לדג סלומון לכבוד שבועות.למי שיש איזה מתכון אשמח!!

תודה רבה!!

אני עושה...חסידית.נט

שוטפת את הסלמון מכניסה בקופסא משרה כל הלילה במים ולימון.- במקרר

 

בבוקר מוציאה שוטפת טוב טוב ואז מסדרת את הסלמון בתבנית חד פעמית , בקופסא אני שמה קצת מים, קצת שמן, קצת פפריקה מתוקה ופלפל שחור ומלח.  

 

חותכת גזר ובצל ואופה את זה בחום בערך על 180 מעלות. לאיזה חצי שעה.

 

ואחרי חצי שעה בודקת אם זה מוכן ורך, אז מכבה אם לא ממשיכה לאפות.

 

 

 

בהצלחה ובתאבון!!!!!!!!!!!!!!!!

מתכוןאביגיל25

זה תמיד יוצא טעים..אין מה להתבלבל פה...

 

בתבנית לשיפ פרוסות של בטטה  לא מבושלת ובצל מטוגן.

 

רוטב  -מיונז חרדל וקטשופ( נשמע נורא אני יודעת אבל...יאמי..)

היחס הוא כזה: כפית חרדל כפית מיונז 2 כפיות קטשופ...אם אוהבים יותר חרדל אז אפשר לשים עוד.

 

מצפים את הדג מכל הכיוונים ברוטב ושמים על הפרוסות של הבטטה..

מעל אפשר להוסיף עוד בצל מטוגן לפי הטעם.

 

מכסים ואופים 180 מעלות 20 דקות עם מכסה ועוד 10 דקות  בלי מכסה.  לבדוק שהבטטה רכה לפני שמוציאים.

מהיר וקל, טעים בטירוף, שווה בעיקר עם נתח טרי!!בת נוגה

מכינים את הדג לעבודה - פורסים לפרוסות יפות, משרים במיץ לימון ומעט מלח, שוטפים, מסננים ומספיגים היטב.

 

מכינים מרינדה מהירה:

 

רוטב סויה וסילאן מהולים במעט מים רותחים להאחדה, פלפל שחור גרוס וטיפונת מלח 

ניתן להוסיף יין לבן, לא חובה

 

מניחים בזה את הדג, לכמה זמן שיש

מחממים היטב מעט שמן זית במחבת רחבה - אם יש פסים

צורבים את הנתחים במחבת, 6 דקות מכל צד!

 

ואוכלים.

 

זה יוצא עסיסי וטעים בצורה מיוחדת.

ברוטב פסטו מעלף נותנים במסעדת קפהנעמה ושירה

כמו שאמרו משרה את הדג בלימון  ומים

קוצצת פטרוזליה,כוסברה,ריחן, שום מלח מערבבת עם שמן זית מניחה על תבנית חצי מהכמות מניחה את הדג  עם העור כלפי מעלה שופכת את החצי השני לא להתקמצן על השמן אופה למשך 20 דקות כדאי עם נייר אפיה מעל שלא יתייבש

מבשלת שעועית שלמה ומלח מסננת ומטגנת בקצת רוטב סויה  וזה הבסיס להגשה של הדג בהצלחה

תודה רבה לכל העונים!!!ester_hag
הכי פשוט והכי טוב-פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

מערבבים יחס שווה של חרדל דיז'ון וסוכר חום, מורחים על הדג, ולתנור.

בעלי חזר עם סלמון מעושן קפואבדרך

כי היה במבצע....

יש משהו כיפי שניתן להכין איתו (חוץ מלאכול אותו ככה)

אני מחפשת רעיון לחציל שאני לא מצליחה להחליט מה לעשות איתו אז אם ניתן לשלבחיוך גדול

תודה

דווקא הכי כייפייהודיה מא"י

זה לאכול אותו על לחם/קרקר עם בצל חי וגבינה לבנה

אם אתם אוכלים דג וחלב ביחד - חשי בשרשור של המתכונים לשבועות (מההודעה הנעוצה בראש) את המתכון לפסטה אלפרדו

וסלמון מעושן משתלב יפה גם בסלט פסטה

סושי!!!!איזה טוב ה'!!!!

ולא נראה לי שזה הולך טוב עם חציל אז תצטרכי למצוא פתרון אחר לחציל. אני אישית  אוהב בעיקר חצילים בטעם כבד.

 

 

המחשבה היחידה שעלתה לי זה אייייייייייכס....בדרך

העולם מתחלק ל-2 אלא שאוהבים שוסי ואלא שממש ממש לא....בעלי מהחלק הראשון ואני מהשני

 

ובטעם כב זה רעיון לא רע...

ההפסד כולו שלך איזה טוב ה'!!!!
^^^^-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך ג' סיון תשע"ב 23:33
אשכרהאנונימי (פותח)אחרונה

 זה מה שהחבר הכי טוב שלי אומר   אני ממש ממש אוהב סושי  ורובב האנשים שאני מכיר    לא  מסוגלים להבין את  הטעם המדהים של זה 

חצילים בטעם כבדעמית-טליה

בעלי מת על זה ויש רק קנוי של אחלה...

 

יש לך מתכון אולי?

הלוואי...

מתכון -איזה טוב ה'!!!!

לחתוך חציל גדול לפרוסות, לייבש עם קת מלח, לטגן.

 

לטגן בנוסף 3 בצלים חתוכים

 

לבשל 3 ביצים.

 

לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון ולהוסיף מלח ופלפל

 

 

שאלה פיצית - אבל דחופה...אהבה של אימא

במתכון לסמבוסק כתוב לשים 3/4 מרגרינה. האם יהיה הבדל בטעם או במרקם אם אני אשים במקום זה שמן? או שמן זית??

ואם לא - אז כמה שמן יהיה מקביל לכמות הזאת? (זה לקילו קמח)

 

תודה!

טוב, מאוחר מדי... חחח..אהבה של אימאאחרונה
אכלתי פעם עוגת גבינה ו:תולעת השני

קיוותי שמישהו/מישהיא יוכלו לספק לי מתכון על-סמך התיאור:

 

אז, העוגה ממש עסיסית, אפו אותה בתבנית חד"פית בלי שום בסיס, פשוט הבלילה עצמה וזהו. לא ניראלי היה לה ציפוי כלשהו. כנראה שזה סוג של עוגה בחושה עם גבינה כחלק מהבלילה עצמה ממש.

 

דגש על העסיסיות... יאמי!  יאמי

 

תודה רבה וחג שמח!

 

*אין לי מקצף חשמלי, אז אם יש מתכון שמתחשב בזה - זה יהיה ממש אדיר!

עליך למצוא מתכון לעוגה שיש בה מעט מאד קמחכלנית1

עליך למצוא מתכון לעוגת גבינה שמכיל מעט מאד קמח, רק כמה כפות ולא יותר. ואם יש בסיס של בצק, להשמיט אותו.

אין לי שום מתכון כזה, לכן שאלתי...תולעת השני
נראליי כבר לא רלוונטיי.. אבל עדיין..שווגי =)אחרונה

חומרים:

750 גרם גבינה

1 שמנת חמוצה 9%

1 אינסטנט פודינג וניל

5 כפות קורנפלור

1.25 כוסות סוכר

6 ביצים

 

ציפוי:

1 שמנת מתוקה

2-3 כפות סוכר

 

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות

2. שמים בקערה את הגבינה, השמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, קורנפלור, 3/4 כוס סוכר, 6 חלמונים ומערבבים היטב לבלילה חלקה.

3. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר הנותר לקצף יציב

4. שופכים את תערובת הגבינה לקצף ומערבבים בתנועות עטיפה בלבד לתערובות אחידה.

5. שופכים לתבנית מרובעת בגודל של תבנית חד"פ רגילה. (אל תנסו בתבנית עגולה - העוגה תגלוש)

6. אופים במשך שעה, מכבים את התנור ופותחים את הדלת ונותנים לעוגה להתייצב כ-20 דקות ורק אז מוציאים החוצה ומצננים.

7. מקציפים את השמנת המתוקה עם כפות הסוכר לקצת יציבה ומורחים על העוגה

8. מכסים בניילון נצמד (חשוב, אחרת הקצפת תקבל טעם לוואי), ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.

 

 

זאת העוגה שהולכת אצלנו הכי טוב, יוצאת מעולה!

 

בתיאבוון..

 

חג שבועות שמח לכל בית ישראל!

עוגה מרושתת~א.ל

אני מחפשת מתכון לעוגה עם ריבה ופירורים, שנראית כמו רשת מלמעלה

יש למישהו מושג איך עושים את זה?

 

 

את בטח מתכוונת לפאי...-משה ר-

במילוי ריבה, ולמעלה יוצרים רצועות מהבצק, ושמים מעל שתי וערב...

אתה מכיר מתכון אולי? תודה ~א.לאחרונה
הלפ!! איך מכינים פילה צלעות???פאז
רעיון לתחתית עוגת גבינהיוסלה קמצן (קדוש?)

מכירים את זה שאוכלים עוגת גבינה והכל טעים עד שמגעים לתחתית וזה או בצקי או יבש או תפל בקיצור מעצבן

יש לי פיתרון (גילוי נאות:עוד לא ניסתי אבל כנראה אנסה וזה נראה לי רעיון טוב)

 

תחתית מכריות תלמה מעוכות חזק!

 

רעיון מהיר וקל, אבל יקר למדי ומלא קלוריות!כלנית1

רעיון יקר למדי ומלא סוכר וקלוריות. למה אי אפשר סתם פירורי פתי בר עם מעט חמאה מומסת?

כי זה לא כ"כ טעיםיוסלה קמצן (קדוש?)
אני פעם אכלתי עוגת שחיתות-ניל"ס

שהבסיס לה היה עוגיות OREO מרוסקות!יאמי

(וזה שמעל היה מוס שוקולד חום, מוס שוקולד לבן ופירורי שוקולד רק הוסיף לשחיתות...)

נתקלתי ברעיון ולא העזתיכלנית1
מי שלא מעיז לא מתקדםיוסלה קמצן (קדוש?)
שחיתות לגמרי!!!! בעלי היה טורף את זה!!משתדלת
ורק אני לא אוהבת עוגיות OREO ??אני ירושלמית
מי שמעיז מתבקש להעלות לאתר את התוצאות המדהימות!כלנית1
ואם כבר תחתית שווה לעוגת גבינהיהודיה מא"י

שקדים ואוגזים מרוסקים +אבקת סוכר/סוכר + מעט חמאה מומסת, ולהדק היטב בתחתית

או בסקוויטים מרוסקים מעורבבים עם שוקולד מומס (לבן/חלב מריר, לפי הבחירה)

זה רעיון!! איך זה מחזיק יחד?שירשור
התחתית של השקדים והאגוזים?יהודיה מא"י

בדיוק כמו שתחתית של פרורי בסקוויטים מחזיקה, וכמו שמרציפן מחזיק

מהדקים היטב וזה מחזיק.

יש לי מתכון לעוגת גבינה עם אוכמניות(אפויה) עם ^^^^אני ירושלמית

תחתית של אגוזים וחמאה.

 

אם זה מעניין מישהו אשמח להעלות.

אני מכין תחתית מ...-משה ר-

ביסקוויטים

סוכר חום

אגוזי מלך 

חמאה

^ הכנתי דומה- בסקוויטים, סוכר חום, מרגרינה,מישהי חמודיתאחרונה

ושמים את זה 10 דקות בתנור, ומעל את העוגה!!

יוצא משו משו!!!באמת!

שאלות על חומוסט'

הכנתי עכשיו סלט חומוס מגרגרים ולא חישבתי את הכמויות נכון אז נשאר לי חצי סיר וזו כמות גדולה - אפשר להקפיא אותם מבושלים?

 

וסלט חומוס? עד כמה הוא טוב בהקפאה? ו..איך לתבל אותו?

 

 

הגרגרים טובים בהקפאהחסידית.נט

אני תמיד מבשלת כמות גדולה מחלקת בשקיות ומקפיאה, וכשרוצים מוציאים שקית מחכה או מפשירה במיקרוגל וזהו

 

 

ממש טעים.

אני גם עושה כמויות גדולות כאלה,פלפלתי

טוחנת את זה, שמה בשקיות - ולפריזר.  וכל פעם מוציאה שקית אחת, מפשירה,  מתבלת ומשתמשת.

איך אנחנו מטבלים? מוזיפים טחינה, קצת שום, מיץ לימון - מערבבים טוב, וזהו. למעלה על הכל את יכולה לשפוך קצת שמן זית ולהוסיף פפריקה מתוקה לקישוט, או זעתר..

מה שבא...

 

ועוד כמה שאלות על סלטים והקפאהט'אחרונה

סלט זיתים טוב בהקפאה? וסלט חצילים?

 

 

ובכלל, איך יודעים מה טוב ומה לא טוב להקפיא???

 

עד שיש לי זמן ומוזה אני אוהבת לבשל בכמויות גדולות ולהקפיא, אשמח לכללים ועצות

 

 

 

עוגות שעשיתי היום בהשפעת הסדנא של עקיבא-*חזרזיר*
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך ג' סיון תשע"ב 22:47

עקיבא, שה' יברך אותך! עזר כ"כ, ולימד המון!

יצא טעים, ומבחינת מראה - יש עוד לאן לשאוף..

(אגב, המתכון משכנה, מי שירצה - באישי..)

 

 

יפה מאוד. עלי והצליחי איזה טוב ה'!!!!
מקסים!!אם הבנים12
לא פחות מוצלח מהמקור. מתי את מעבירה סדנה?כלנית1אחרונה

שלום, יש לי פלפלים גמדיים חמודים.חנצ'ו

מה אפשר לעשות איתם? ועדיף משהו שלא דורש יתר מדי עבודה...

לקצוץ עם בצל ולטגן עם טיפה שמן זית:תולעת השני

אפשר להשתמש בתור ממרח לחלה או סלט.

(או המון דברים אחרים... חיוך)

אבל כל הקטע שלהם זה כשהם שלמים, לא?חנצ'ו
לחתוך אותם לטבעותיהודיה מא"י

ולשים בסלט חי. נראה כמו פרחים קטנים ויפים

או להוריד את החלק העליון ולהגיש ממולא בגבינה מתובלת או משהו מעין זה

רעיון, תודה! לא חשבתי על כך אבל טבעות זה גם יפה.חנצ'ו
למלא בסלט ביצים. ניסיתי והיה כייף לאכול אותםכלנית1אחרונה


רק אני כבר מתארגנת לחג? שרשרו תפריטים..משתדלת

 

בקשר ללקט נומרודי (או איך שקוראים לזה)דרורה

ממה זה מורכב? ראיתי שאת שמה על הפלטה בערב שבת, זה אומר שעה לפני כניסת שבת? שמים ישר על הפלטה או מעל תבנית או משהו כזה?

...קרמבו
עבר עריכה על ידי קרמבו בתאריך ו' סיון תשע"ב 21:27

 

הצילו ! 4 קילו אפרסקים...הכל מאיתו ית'

בהזמנה אינטרנטית נפלה טעות חמורה 

קיבלנו 4 קילו אפרסקים

2 נגיד נאכל

מה עוד אפשר לעשות עם זה?

גלידה? ( רצוי ללא ביצים חיות) , מוס?

משהו???

הילדים שלי יישמחו לעזור איזה טוב ה'!!!!
עבר עריכה על ידי עקיבא ויעל בתאריך ג' סיון תשע"ב 20:16

אפשר להכין לפתן.

 

ואפשר גם להכין מזה עוגה.

 

 

להכין סירופ סוכר + אפרסקים טחונים ולמקפיאaima

אפשר גם להגיד להם שיקחו חזרה.

יש המון מה לעשות עם אפרסקיםיהודיה מא"י

עוגות, ריבה, לפתן, ניוקי במילוי אפרסק (אין לי מתכון, אבל אימא שלי סיפרה שסבתא שלה היתה מכינה משהו כזה.)

גלידה - לבשל את האפרסקים עם סוכר, עד שיתרככו, לרסק, ולערבב עם קצפת

קינוח אפרסקים על בסיס ג'לי - לחתוך לחתיכות את האפרסקים, להכין ג'לי, לשים חצי בקעריות לחכות שיתקרש, ואז את האפרסקים, ולהוסיף עוד ג'לי מעל. כדי להוסיף פירות נוספים

עוף הולך יופי עם אפרסקים

 

חוץ מזה, שאם רואים שלא מצליחים להתגבר על הכמות, אפשר לשים במקפיא, חתוך, בלי גרעינים, ומידי פעם להוציא למאכל שכולל בישול או אפייה

יואו בא לי בזמן! אבי חביבי העמיס לי היום פירות קיץבת נוגה

חלקם בשלים מאד כמעט מידי,

(וגם הדרים, אבל לא'משנה)  וחששתי שילך המון לפח.

תודה!!

תודההכל מאיתו ית'

בנתיים לקחתי את כל הבשלים והם מתבשלים להם לאיטם עכשיו

ולהקפיא זה רעיון מעולה, למרות שאני לא רואה איפה זה נכנס...

המון עדיין קשים , כך שאולי זה פשוט יחזיק מעמד יותר זמן

איזה עוגת אפרסקים יש?

עוגת אפרסקיםאיזה טוב ה'!!!!

יש כל מיני גירסאות. הנה אחת שמצאתי בשליפה מהירה -

 

לערבב כוס שמן, כוס סוכר וארבעה חלמונים, להוסיף אח"כ 2.25 כוסות קמח, שקית א. אפיה, כוס מים, קורט מלח וכפית תמצית וניל.

 

לערבב את הכל היטב.

 

להקציף את החלבונים עם כוס סוכר ולקפל בעדינות לתוך הבלילה.

 

לצקת לתבנית ולפזר את חתיכות האפרסק מעל.

 

 

ויש גם עוגה הפוכהיהודיה מא"יאחרונה

פורסים את האפרסקים לפלחים

משמנים תבנית קפיצית

מורחים על התחתית ריבה או זורים סוכר

מסדרים את האפרסקים בתבנית

מכינים בלילה של עוגה בחושה, איזה מתכון של עוגה לבנה בסיסית שיש בבית, ורק שתהיה בלילה 'כבדה' ולא נוזלית

מורחים את הבלילה על האפרסקים, בזהירות לא להזיז אותם

אופים את העוגה בתנור

להגשה, מחלצים מהתבנית, והופכים, כך שהצד התחתון למעלה