אני מכינה סלט עם כל מה שיש לי בבית בערך:
חסה, מלפפון, עגבניה, גמבה, פטריות, בצל סגול, בולגרית, צפתית, וביצה קשה.
וצריכה רעיון לרוטב לסלט הנ"ל... לא אלף האיים בבקשה, ואם אפשר גם את המתכון לרוטב.
תודה!
אני מכינה סלט עם כל מה שיש לי בבית בערך:
חסה, מלפפון, עגבניה, גמבה, פטריות, בצל סגול, בולגרית, צפתית, וביצה קשה.
וצריכה רעיון לרוטב לסלט הנ"ל... לא אלף האיים בבקשה, ואם אפשר גם את המתכון לרוטב.
תודה!
או וינגרט יכול מאוד להתאים אבל במינון נכון זאת אומרת להוסיף קצת לערבב ולטעום ולחזור על הפעולה עד אשר מתקבלת התוצאה הרצויה
מקווה ששמת שמן זית
להיכנס לאתר של ניקי ב
יש לה כמה רטבים ממש מוצלחים לסלטים ...זה תמיד יוצא טוב.
כן באיחור.
מחפשת מתכון לעוגת גבינה קלאסית אפויה
בלינצס
פשטידה ( לא בצל לא קישואים ולא חצילים)
וקינוח
יש לי מתכון מעולה ופשוט לקיש (אם אפשר באמת לקרוא לו ככה בלי להעליב את אחיו המושקעים)
מרדדים בצק עלים בתבנית. מחוררים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור בחום 180-190.
בינתיים מטגנת בצל אחד.
מכינה מלית מ:
כוס חלב (במקור זה שמנת מתוקה)
3 ביצים
מלח פלפל
אפשר לשים פטריות/ עגבניות/ או מה שבא לך (סבתא שלי עושה עם סרדינים
)
כשהכל מוכן מוציאה את הבצק עלים מהתנור, מורחת עליו קטשופ בשכבה עבה (לא מידי), מעליו מפזרת את הבצל. מעל כל זה שופכת את המלית ומפזרת מעל גבינ"צ.
מכניסה לתנור לכ45 דקות עד שזה משחים...
טעים טעים!
יש לי גם מתכון טעים לעוגת גבינה- אחת עם בסיס ואחת בלי (והיא גם בלי קמח בכלל, קמח תפו"א) תגידי אם את רוצה ובלנ"ד אכתוב לך...
אני באמת צריכה בלי קמח אז המתכון לעוגת גבינה מעולה..אשמח !
ולגבי הסרדינים- אני יוותר..בעעעעע..
איזה עוד פשטידות יש? לא בא לי על פשטידת תירס אני עושה כל הזמן..
אולי משהו עם פטריות?..גזר?
יש לי כרובית..מה עושים איתה?
500 ג' גבינה
4 ביצים
כוס סוכר
2 כפות קרונפלור/קמח תפו"א/קמח רגיל
מיץ לימון ותמצית וניל - לא חובה
מפרידים את הביצים, מערבבים את כל החומרים חוץ מחלבונים(לבן) וחצי כוס סוכר.
מקציפים את החלבונים עם חצי כוס הסוכר הנותרת.
מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות
מעבירים לתבנית פיירקס עמוקה משומנת היטב (לא חייב דווקא פיירקס, אבל הכי טוב, אמורה להיות עוגה גבוהה)
אופים בתנור בחום בינוני גבוה כ35 דקות. בגמר האפייה פותחים את התנור חלקית ונותנים לה להתקרר בתנור.
זה הבסיס, ואפשר לגוון בשפע גיוונים.
להשתמש בסוכר חום - נותן לעוגה טעם כרמלי
להוסיף קליפות תפוז (הולך במיוחד עם ציפוי שמנת חמוצה)
להוסיף שוקולד צי'פס (אפשר לבן, ואז זה הפתעה, לא רואים, רק טועמים) צימוקים וכו'
לשים תחתית - בצק פריך/ביסקוויטים/בשקוטים/תפוחים וכו' כיד הדמיון הטובה
לשים ציפוי - שמנת חמוצה מעורבבת עם סוכר או מעדן- למרוח על העוגה בעודה חמה ולהשאיר עוד 10 דקות בתנור סגור. לפזר שברי אגוזים ושקדים לפני האפייה, ציפוי שוקולד, קצפת וכו' שוב, כיד הדמיון הטובה
לקינוח אולי את יכולה רולדה חלבי.
חשבתי להכין מוזקה לחג, אבל אי לא יודעת כמה לטגן את החצילים.
אני פוסת פרוסות בינוניות, ומהקטע של המחשבת אני מסתבכת.
השמן צריך להיות רותח, אני מכניסה ת'חצילים ומורידה את החום כדי שהחצילים לא ישרפו לי?
כמה זמן לטגן כל צד?
וללזנית חצילים- לשים חצילים שעברו חצי טיגון/ בכלל לא מטוגנים רק משוחים בשמן?
כי הטיגון נשמע לי קצת מיותר, הם בעצם יספגו את הרוטב של הלזניה ויאפו בתנור, לא?
תודה! 

צריכה להכין לשבת דג כלשהו (לא משנה איזה)
כמובן שלי יש העדפה לדג הכי זול..
שתי שאלות:
1. איזה דגהכי זול?
2. מה אפשר לעשות ממנו? [אפשר שהתוצר יהיה נוזלי, זה מיועד לבוקר שבועות...]
תודה
והכי כדאי להכין ממנו שניצלים
לזהבון (לפחות אצלנו)יש טעם של ג'לי ...
מהדגים שהזכרתי אפשר לעשות הכל:
אפוי או מבושל מרוקאי או פסטו
מטוגן או אפוי כקציצות אפשר לבשל אותם ברוטב
בפחות מ30 ש"ח לקילו
או לפחות באופן אישי, אף פעם לא ראיתי אותו בפחות מכך, וגם ב30 ש"ח זה בדר"כ מבצע.
לא בדיוק עונה על ההגדרה של "הכי זול שיש'
לזהבון יש באמת מרקם די גועלי בכל צורה חוץ משניצל... אבל בשבניצל הוא יוצא ממש מעולה.

לא זול כ"כ. מצד שני, גם פילה סלמון עולה שם אותו דבר אז זה משתלם בסוף 
לשטוף את הדג ולסחוט מהמים
לפזר עליו מיץ לימון ומלח לרבע שעה
לשטוף היטב ולסחוט.
לשים בתוך מעבד מזון יחד עם בצל גדול
3 שיני שום
חופן פטרוזיליה קצוצה
ביצה
תבלינים:מלח, פלפל, קצת כמון וקצת כורכום.
לטחון יחד.
להוסיף פירורי לחם וללוש פנימה.
לתת לנוח לספיגת הטעמים 1/4 או 1/2 שעה.
ליצור קציצות ולטגן משני הצדדים.
בהצלחה!
הכנתי את המתכון הבא, קרדיט לניק "מיצמיצ" מאתר "כיפה".
רכיבים:
לבצק:
1/4 1 כוסות קמח
100 גר´ מחמאה
1/2 כפית מלח
1 ביצה
מעט מים
מלית:
1 קופסת פטריות
מלח
פלפל לבן
מעט טימין
רוטב:
1 שמנת לבישול
4 ביצים
מעט מלח
אופן הכנה:
בצק:
מעבדים את הרכיבים לבצק ומרפדים 8 תבניות אישיות או אחת עגולה גדולה.
מלית:
מטגנים את קופסת הפטריות עם מלח, פלפל לבן ומעט טימין.
לקרר ולהניח על הבצק.
להכין את הרוטב: 1 שמנת לבישול, 4 ביצים ומעט מלח.
לצקת מהרוטב לכל תבנית כדי כיסוי הפטריות ולאפות בחום 180 עד שמשחים. (לי לקח חצי שעה בערך..)
shirat123המטבח שלנו בשיפוצים ואין כ"כ דרך נורמלית לבשל.
יש רק מכשירי חשמל (מיקרו טוסטר ןכן')
למישו יש רעיונות למתכונים במכשירים הללו?
קצת קשה לחיות על פיצה כל ערב... 
תודה... 
יש לי כמה רעיונות:
סלטים (מכל סוג: ירקות, פירות, ירוקים, סלטים עם גבינות, שילובים שונים ועוד)
לא בריא, אבל אפשר דברים שונים של אינסטנט (פירה, מנות חמות, קוסקוס, מרק מאבקת מרק ועוד)
פירות וירקות חתוכים (עכשיו קיץ!!! תאכלו אבטיח!)
מתכונים של מקרר (עוגת גבינה שכבות פתי בר וגבינה, עוגיות או חטיפים של מקרר. אפשר אולי לחפש מתכונים בגוגל שמיועדים ספציפית למקרר)
יש הרבה מתכונים שהותאמו במיוחד לטוסטר אובן או למקרוגל (בראוניז, פשטידות. לבדוק בגוגל ובאתרי מתכונים!)
יש אפשרות לכירה חשמלית? כי זה ממש יכול לפתור את הבעיה.
המונהמון בהצלחה!
במיקרוגל:
תפוחי אדמה פורסים לעיגולים מסדרים בצלחת שלא יהיה אחד מעל השני שמים מעל קצת שמן פפריקה מתוקה ומלח ומחממים בין 10-15 דקות תלוי בעובי של הפרוסות. וכמובן לבדוק אם הבישול כבר טוב, אם לא צריך לעשות לעוד כמה דקות..
זה ממש טעים יוצא כמו צ'יפס.
בטוסטר:
אפשר לטגן ביצה - ביצת עין.
אם הטוסטר בשרי:
אפשר לעשות סטייק, (אולי גם שניצל)
בהצלחה
ובתאבון!!!!!
קציצות, תפוחי אדמה ,פשטידות, עוף.במיקרוגל ירקות קפואים בתיבול קל . אורז קוסקוס.
לקחת מלאווח לחלק אותו לחצי ולהכניס את שנהיה צבע זהוב,
הילדים אצלי מאד אוהבים את זה עם קטשופ.
פותחת באמצע ומורחת להם.
אפשר גם למרוח בפנים שאת זה אני אוהבת חומוס מלפפון עם ביצה קשה וזיתים
בתאבון!!!!!!!!!!
מצטערת רבל התכונתי לטוסטר של טוסטים.....
יש כירה חשמלית אבל זה נירא לי מאד איטי....
בעיקר מיקרטגל....
לטוסטר של טוסטים....
כן כירה חשמלית באמת יותר איטי
אבל עדיין אפשר לבשל תפוחי אדמה לפירה ירקות קפואים נקניקיות סויה, קוסקוס אורז , יש לי ספר לבישול במיקרוגל [מאיפה הוא באמת...?] רוצה משהו מסויים?
וזה לא איטי בהרבה מאשר גז.
תפו"א: חותכים לקוביות, מטבלים איך שאוהבים (אצלנו רץ- תיבולית כזה, קובית תיבול מומסת בשמן זית חם. או גריל עוף עם שום ומלח ושמן..) ומכניסים למיקרו.. בערך 10 דק'-רבע שעה..
אפשר להכין אורז במיקרו (לא בטוחה איך. אבל אני יודעת שאפשר, כי סבתא שלי מכינה רק במיקרו!)
מלאוווח-טוסט זה אחלה דבר! (חותכים אוו לחצי.. שמים באמצע כל מה שאוהבים בטוסט.. סוגרים ת'טוסטר ומחכים בסבלנות..
)
איטריות דקות אפשר להכין עם מים רותחים ואז לבשל במיקרו. יוצא קצת מעיך.. אבל עם רסק, גבנ"ץ ותבלינים זה מעולה!!
ויש עוד מלאא דברים בעיקרון.. אבל נגמרו לי הרעיונות..
יש טוסטרים שיש אפשרות לפתוח אותם מעט ולא לסגור הרמטית, ואז, את יכולה להשחיל תבנית קטנה (כמו של טוסטר אובן) ולסגור. תבדקי כמובן לפני שתתחילי בתהליך.
כמו כן, את יכולה לבקש משכנים לבשל אצלם רק ת. אדמה או ירקות אחרים ולהמשיך את תהליך האפיה בטוסטר בעצמך בתוך תבנית.
את גם יכולה לנצל את הכיריים החשמליות לבישול ירקות קפואים שאינם דורשים בישול ממושך, לאחר שהרתחת מים בקומקום במקום מים קרים שירתחו על הכיריים.
יש דברים שדורשים רק מים חמים והם לא 'אינסטנט' ולא רעילים...
קוסקוס משקית עם תיבול טעים (מלח, פלפל, כמון \ א.מרק בצל ופפריקה\ רק מלח ופלפל ולשים מלמעלה שעועית בעגבניות משימורים).
אטריות אורז דקות - רק משרים במים רותחים עם מלח ומוכן. אפשר לשים מעל קטשופ\ רוטב סויה. אפשר בכל אופציה להוסיף פפריקה חריפה בשביל פיקנטיות.
יש פתיתי תפו"א יבשים שאפשר להוסיף מים חמים ותבלינים (ממליצה א.מרק בצל או כורכום וגריל בקר).
ותמיד אפשר להשרות בורגול דק (נקרא גם ג'ריש) במים קרים עד שמתרכך, מייבשים היטב-היטב במסננת ומכינים טבולה - לקצוץ פנימה עגבניות, פטרוזיליה, שום ונענע. לתבל בלימון, שמן זית, פלפל והרבה מלח. אפשר גם סתם להוסיף לסלט ירקות טעים כדי לשבוע.
חביתה במיקרו- לשים את אותה כמות שמן שהיית שמה במחבת. לשים לבערך דקה, צריך ממש ערנות- כמה שניות לפני הזמן זה עוד נוזלי, כמה שניות אחרי זה כבר יבש ומגעיל.
תפוחים במיקרו- פשוט מקלפים חתכים לרבעים ומוציאים את הליבה של 10-12 תפוחים, שמים במיקרו בכלי לכ-15 דקות. אם רוצים אפשר להוסיף קינמון או צימוקים. מומלץ גם בלי שיפוצים בבית 
בעזהי"ת
למי שיש.
משמנים טיפה את הטוסטר ומכניסים..
קודם כל בהצלחה בשיפוצים ומקווה שהסתיימו במהרה.
בעיקרון אפשר להכין במיקרו כמעט כל דבר שמכינים בסיר מכוסה אבל צריך סבלנות לנסות.
יש כמה כללים שצריך לדעת: שכל פעם שהיית פותחת את הסיר את צריכה לעצור את המיקרו (כדאי לערבב וכו'), בדרך כלל צריך לשים טיפה יותר מים, האוכל נהיה הרבה יותר מהר, כדאי לבשל ביצים קשות צריך לנקב אותם.
מספר דוג':
פתיתים- שמים בקופסא: שמן, פתיתים ותבלינים (אפשר גם שבבי בצל מיובש), מערבבים, סוגרים ומכניסים לקירו ל30 שניות, מוסיפים מים רותחים (ביחס של אחד לאחד) סוגרים ומפעילים ל2 דקות, מופתיחם ובודקים אם צריך עוד מים או עוד חימום.
פסטה - שמים בקופסא (גדולה) הרבה מים רותחים, שמן, מלח ופסטה - מבשלים עד שהפסטה רכה (תלוי לפי הסוג), רוטב אפשר מוכן (פשוט לחממם במיקרו), או לחמם שום, שמן זית ועשבי תיבול למשך פחות מדקה ולשפוך על הפסטה, כמובן אשפר לפזר גבנ"צ ולהחזיר למיקור להמסה.
ירקות : לאדות ירקות בקופסא עם טיפה שמן, מים ותיבול, ולהגיש עם רוטב בצד, ואפשר גם להכין ירקות ברוטב עגבניות , מכניסים את כל המצרכים (בצל קצוץ, ירקות, שמן, תבלינים )ומאדים, להוסיף רסק עגבניות ומים ולבשל עד שהירקות חיים (טעים עם תפו"א, קישוא, ברוקלי, שועית, אפונה וגזר וכו').
בהצלחה.
צריך רק מים רותחים (מקומקום) לדייסת קוואקר מאינסטנט קוואקר,
ועם מחביאים בפנים דבש/סילאן/ קוביית שוקולד זה מפנק..
למתכון עם דג טונה והוא נישמע טעים
בקשר לשאר השאלות אין לי מושג..
שזה דג שאמורים להכין אותו בהכנה ממש קצרה, כך שהוא עוד אמור להשאר קצת ורוד בפנים
כדאי במיוחד על מחבת פסים, או מנגל, ובדר"כ אחרי שמשרים אותו מראש ברוטב
בכל מקרה, זה לא דג שמתאים לחימום חוזר, אלא להכין ולהגיש מיד
ולא הטיבול הרגיל של שמן, פפריקה, מלח ושום..
תוסיפי רצועות פלפל וטבעות בצל. במקום שמן ופפריקה, את יכולה לשים רוזמרין (אפשר לקטוף בשטחים פתוחים בסביבה ולשים במי סבון למיגור הפרזיטים).
את גם יכולה לקחת את המתכון שהופיע באתר בעבר לתפוחי אדמה מוקרמים ולהשתמש בריץ' במקום שמנת מתוקה (אם את חושבת שאין לכם מספיק כולסטרול במתכוני החג).
שתי אפשרויות: (שזה באמת לא סותר...)
לקחת תפוחי אדמה, לשטוף טוב, לפרוס אותם, אבל לא עד הסוף, להניח אותם על תבנית או פיירקס או משהו, קצת מלח, אולי קצת אבקת מרק (עוף אם ישלך, יש פרווה) - ולתנור. (אפשר להשתולל קצת עם תבלינים, כי זה סה"כ תפוחי אדמה...
אפשרות שניה שעשיתי היום -
קיפלתי אותם, חתכתי לקוביות גדולות, משמנים תבנית בשמן, שופכים עוד על הכל שמן, (זה לא כ-ז-ה הרבה), מלח, פלפל, (אני שמתי גם פפריקה חריפה ומתוקה), אבקת מרק עוף, את יכולה להוסיף לזה באמת גבעולים של רוזמרים מהגינה או איפה שיש לכם - ולתנור. לא מכוסה.
צר לי... נראה לי שלא חידשתי הרבה, אבל זה ממש מהיר, קל וטעים.. 
מבשלים קצת את התפו"א, שיהיו רכים אבל לא יותר מדי..
מערבבים בשקית הקפאה- פירורי לחם, תבלינים, 3 כפות שמן זית.
חותכים את התפו"א לקוביות\פרוסות וכל פעם מכניסים כמה לשקית ומנערים שיתכסה בפירורים
מסדרים יפה בתבנית מכסים- והופ לתנור עד שזה רך.
שמים עוד כמה דק' על גריל שישחים יפה ויש לך תפו"א קריספיים, רכים מבפנים מתפצחים מבחוץ ופשוט טעימים...
רות.בעזהי"ת
מערבבים שמן, סויה, סילאן, קטשופ ותבלינים, מורחים על התפו"א ויאמי..
מחפשת מתכון לדג סלומון לכבוד שבועות.למי שיש איזה מתכון אשמח!!
תודה רבה!!
שוטפת את הסלמון מכניסה בקופסא משרה כל הלילה במים ולימון.- במקרר
בבוקר מוציאה שוטפת טוב טוב ואז מסדרת את הסלמון בתבנית חד פעמית , בקופסא אני שמה קצת מים, קצת שמן, קצת פפריקה מתוקה ופלפל שחור ומלח.
חותכת גזר ובצל ואופה את זה בחום בערך על 180 מעלות. לאיזה חצי שעה.
ואחרי חצי שעה בודקת אם זה מוכן ורך, אז מכבה אם לא ממשיכה לאפות.
בהצלחה ובתאבון!!!!!!!!!!!!!!!!
זה תמיד יוצא טעים..אין מה להתבלבל פה...
בתבנית לשיפ פרוסות של בטטה לא מבושלת ובצל מטוגן.
רוטב -מיונז חרדל וקטשופ( נשמע נורא אני יודעת אבל...
..)
היחס הוא כזה: כפית חרדל כפית מיונז 2 כפיות קטשופ...אם אוהבים יותר חרדל אז אפשר לשים עוד.
מצפים את הדג מכל הכיוונים ברוטב ושמים על הפרוסות של הבטטה..
מעל אפשר להוסיף עוד בצל מטוגן לפי הטעם.
מכסים ואופים 180 מעלות 20 דקות עם מכסה ועוד 10 דקות בלי מכסה. לבדוק שהבטטה רכה לפני שמוציאים.
מכינים את הדג לעבודה - פורסים לפרוסות יפות, משרים במיץ לימון ומעט מלח, שוטפים, מסננים ומספיגים היטב.
מכינים מרינדה מהירה:
רוטב סויה וסילאן מהולים במעט מים רותחים להאחדה, פלפל שחור גרוס וטיפונת מלח
ניתן להוסיף יין לבן, לא חובה
מניחים בזה את הדג, לכמה זמן שיש
מחממים היטב מעט שמן זית במחבת רחבה - אם יש פסים
צורבים את הנתחים במחבת, 6 דקות מכל צד!
ואוכלים.
זה יוצא עסיסי וטעים בצורה מיוחדת.
כמו שאמרו משרה את הדג בלימון ומים
קוצצת פטרוזליה,כוסברה,ריחן, שום מלח מערבבת עם שמן זית מניחה על תבנית חצי מהכמות מניחה את הדג עם העור כלפי מעלה שופכת את החצי השני לא להתקמצן על השמן אופה למשך 20 דקות כדאי עם נייר אפיה מעל שלא יתייבש
מבשלת שעועית שלמה ומלח מסננת ומטגנת בקצת רוטב סויה וזה הבסיס להגשה של הדג בהצלחה
בעזהי"ת
מערבבים יחס שווה של חרדל דיז'ון וסוכר חום, מורחים על הדג, ולתנור.
כי היה במבצע....
יש משהו כיפי שניתן להכין איתו (חוץ מלאכול אותו ככה)
אני מחפשת רעיון לחציל שאני לא מצליחה להחליט מה לעשות איתו אז אם ניתן לשלב![]()
תודה
זה לאכול אותו על לחם/קרקר עם בצל חי וגבינה לבנה
אם אתם אוכלים דג וחלב ביחד - חשי בשרשור של המתכונים לשבועות (מההודעה הנעוצה בראש) את המתכון לפסטה אלפרדו
וסלמון מעושן משתלב יפה גם בסלט פסטה
ולא נראה לי שזה הולך טוב עם חציל
אז תצטרכי למצוא פתרון אחר לחציל. אני אישית אוהב בעיקר חצילים בטעם כבד.
העולם מתחלק ל-2 אלא שאוהבים שוסי ואלא שממש ממש לא....בעלי מהחלק הראשון ואני מהשני
ובטעם כב זה רעיון לא רע...
איזה טוב ה'!!!!בעלי מת על זה ויש רק קנוי של אחלה...
יש לך מתכון אולי?
הלוואי...
לחתוך חציל גדול לפרוסות, לייבש עם קת מלח, לטגן.
לטגן בנוסף 3 בצלים חתוכים
לבשל 3 ביצים.
לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון ולהוסיף מלח ופלפל
במתכון לסמבוסק כתוב לשים 3/4 מרגרינה. האם יהיה הבדל בטעם או במרקם אם אני אשים במקום זה שמן? או שמן זית??
ואם לא - אז כמה שמן יהיה מקביל לכמות הזאת? (זה לקילו קמח)
תודה!
קיוותי שמישהו/מישהיא יוכלו לספק לי מתכון על-סמך התיאור:
אז, העוגה ממש עסיסית, אפו אותה בתבנית חד"פית בלי שום בסיס, פשוט הבלילה עצמה וזהו. לא ניראלי היה לה ציפוי כלשהו. כנראה שזה סוג של עוגה בחושה עם גבינה כחלק מהבלילה עצמה ממש.
דגש על העסיסיות... יאמי! ![]()
תודה רבה וחג שמח!
*אין לי מקצף חשמלי, אז אם יש מתכון שמתחשב בזה - זה יהיה ממש אדיר!
עליך למצוא מתכון לעוגת גבינה שמכיל מעט מאד קמח, רק כמה כפות ולא יותר. ואם יש בסיס של בצק, להשמיט אותו.
חומרים:
750 גרם גבינה
1 שמנת חמוצה 9%
1 אינסטנט פודינג וניל
5 כפות קורנפלור
1.25 כוסות סוכר
6 ביצים
ציפוי:
1 שמנת מתוקה
2-3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. שמים בקערה את הגבינה, השמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, קורנפלור, 3/4 כוס סוכר, 6 חלמונים ומערבבים היטב לבלילה חלקה.
3. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר הנותר לקצף יציב
4. שופכים את תערובת הגבינה לקצף ומערבבים בתנועות עטיפה בלבד לתערובות אחידה.
5. שופכים לתבנית מרובעת בגודל של תבנית חד"פ רגילה. (אל תנסו בתבנית עגולה - העוגה תגלוש)
6. אופים במשך שעה, מכבים את התנור ופותחים את הדלת ונותנים לעוגה להתייצב כ-20 דקות ורק אז מוציאים החוצה ומצננים.
7. מקציפים את השמנת המתוקה עם כפות הסוכר לקצת יציבה ומורחים על העוגה
8. מכסים בניילון נצמד (חשוב, אחרת הקצפת תקבל טעם לוואי), ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
זאת העוגה שהולכת אצלנו הכי טוב, יוצאת מעולה!
בתיאבוון..
חג שבועות שמח לכל בית ישראל!
מכירים את זה שאוכלים עוגת גבינה והכל טעים עד שמגעים לתחתית וזה או בצקי או יבש או תפל בקיצור מעצבן
יש לי פיתרון (גילוי נאות:עוד לא ניסתי אבל כנראה אנסה וזה נראה לי רעיון טוב)
תחתית מכריות תלמה מעוכות חזק!
רעיון יקר למדי ומלא סוכר וקלוריות. למה אי אפשר סתם פירורי פתי בר עם מעט חמאה מומסת?
שהבסיס לה היה עוגיות OREO מרוסקות!![]()
(וזה שמעל היה מוס שוקולד חום, מוס שוקולד לבן ופירורי שוקולד רק הוסיף לשחיתות...
)
שקדים ואוגזים מרוסקים +אבקת סוכר/סוכר + מעט חמאה מומסת, ולהדק היטב בתחתית
או בסקוויטים מרוסקים מעורבבים עם שוקולד מומס (לבן/חלב מריר, לפי הבחירה)
בדיוק כמו שתחתית של פרורי בסקוויטים מחזיקה, וכמו שמרציפן מחזיק
מהדקים היטב וזה מחזיק.
תחתית של אגוזים וחמאה.
אם זה מעניין מישהו אשמח להעלות.
ביסקוויטים
סוכר חום
אגוזי מלך
חמאה
ושמים את זה 10 דקות בתנור, ומעל את העוגה!!
יוצא משו משו!!!באמת!
הכנתי עכשיו סלט חומוס מגרגרים ולא חישבתי את הכמויות נכון אז נשאר לי חצי סיר וזו כמות גדולה - אפשר להקפיא אותם מבושלים?
וסלט חומוס? עד כמה הוא טוב בהקפאה? ו..איך לתבל אותו?
אני תמיד מבשלת כמות גדולה מחלקת בשקיות ומקפיאה, וכשרוצים מוציאים שקית מחכה או מפשירה במיקרוגל וזהו
ממש טעים.
טוחנת את זה, שמה בשקיות - ולפריזר. וכל פעם מוציאה שקית אחת, מפשירה, מתבלת ומשתמשת.
איך אנחנו מטבלים? מוזיפים טחינה, קצת שום, מיץ לימון - מערבבים טוב, וזהו. למעלה על הכל את יכולה לשפוך קצת שמן זית ולהוסיף פפריקה מתוקה לקישוט, או זעתר..
מה שבא...
סלט זיתים טוב בהקפאה? וסלט חצילים?
ובכלל, איך יודעים מה טוב ומה לא טוב להקפיא???
עד שיש לי זמן ומוזה אני אוהבת לבשל בכמויות גדולות ולהקפיא, אשמח לכללים ועצות 
איזה טוב ה'!!!!מה אפשר לעשות איתם? ועדיף משהו שלא דורש יתר מדי עבודה...
אפשר להשתמש בתור ממרח לחלה או סלט.
(או המון דברים אחרים...
)
ולשים בסלט חי. נראה כמו פרחים קטנים ויפים
או להוריד את החלק העליון ולהגיש ממולא בגבינה מתובלת או משהו מעין זה
בהזמנה אינטרנטית נפלה טעות חמורה
קיבלנו 4 קילו אפרסקים
2 נגיד נאכל
מה עוד אפשר לעשות עם זה?
גלידה? ( רצוי ללא ביצים חיות) , מוס?
משהו???
איזה טוב ה'!!!!אפשר להכין לפתן.
ואפשר גם להכין מזה עוגה.
אפשר גם להגיד להם שיקחו חזרה.
עוגות, ריבה, לפתן, ניוקי במילוי אפרסק (אין לי מתכון, אבל אימא שלי סיפרה שסבתא שלה היתה מכינה משהו כזה.)
גלידה - לבשל את האפרסקים עם סוכר, עד שיתרככו, לרסק, ולערבב עם קצפת
קינוח אפרסקים על בסיס ג'לי - לחתוך לחתיכות את האפרסקים, להכין ג'לי, לשים חצי בקעריות לחכות שיתקרש, ואז את האפרסקים, ולהוסיף עוד ג'לי מעל. כדי להוסיף פירות נוספים
עוף הולך יופי עם אפרסקים
חוץ מזה, שאם רואים שלא מצליחים להתגבר על הכמות, אפשר לשים במקפיא, חתוך, בלי גרעינים, ומידי פעם להוציא למאכל שכולל בישול או אפייה
חלקם בשלים מאד כמעט מידי,
(וגם הדרים, אבל לא'משנה) וחששתי שילך המון לפח.
תודה!!
בנתיים לקחתי את כל הבשלים והם מתבשלים להם לאיטם עכשיו
ולהקפיא זה רעיון מעולה, למרות שאני לא רואה איפה זה נכנס...
המון עדיין קשים , כך שאולי זה פשוט יחזיק מעמד יותר זמן
איזה עוגת אפרסקים יש?
יש כל מיני גירסאות. הנה אחת שמצאתי בשליפה מהירה -
לערבב כוס שמן, כוס סוכר וארבעה חלמונים, להוסיף אח"כ 2.25 כוסות קמח, שקית א. אפיה, כוס מים, קורט מלח וכפית תמצית וניל.
לערבב את הכל היטב.
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר ולקפל בעדינות לתוך הבלילה.
לצקת לתבנית ולפזר את חתיכות האפרסק מעל.
פורסים את האפרסקים לפלחים
משמנים תבנית קפיצית
מורחים על התחתית ריבה או זורים סוכר
מסדרים את האפרסקים בתבנית
מכינים בלילה של עוגה בחושה, איזה מתכון של עוגה לבנה בסיסית שיש בבית, ורק שתהיה בלילה 'כבדה' ולא נוזלית
מורחים את הבלילה על האפרסקים, בזהירות לא להזיז אותם
אופים את העוגה בתנור
להגשה, מחלצים מהתבנית, והופכים, כך שהצד התחתון למעלה