היא ממש אוהבת מתוק אפשר לומר מכורה.
אמי רוצה להפתיע אותה עם עוגה או איזשהו קינוח שהוא ללא סוכר ו/או דל קלוריות.
יש דבר כזה??
כי אם כן, אז זאת לא בעיה, מכינים קינוח רגיל, ומשתמשים בממתיק מלאכותי במקום בסוכר
אפשר משהו מתפוחים בלי הרבה בצק
נגיד בסגנון קרמבל.
תמרים זה הרבה יותר בריא מאשר סוכר
לא יודעת איך זה מבחינת הערך הקלורי, אבל זה בוודאי לא עומד בקריטריונים של סוכר
אפשר להכין כדורי תמרים:
חבילת תמרים
4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
300 גרם תערובת אגוזים וזרעים לא קלויים (מלך, קשיו, פיסטוקים, לוז, שקדים, זרעי דלעת)
מעט שומשום ו /או קוקוס לציפוי
אופן ההכנה:
שמים את התמרים בקערה ובעזרת מזלג מועכים ומרככים,
מוסיפים את הטחינה וממשיכים לעבד לעיסה חלקה
קוצצים את תערובת האגוזים עדיף ידנית
מערבבים את האגוזים עם התמרים למסה אחידה.
הגילגול:
אפשרות 1: ליצור כדורים בגודל אחיד לגלגל בשומשום או קוקוס, לאחסן בקופסא במקרר
אפשרות 2: לפרוס רצועת ניילון נצמד לפזר שורה מהתערובת לגלגל את הניילון , לאחוז בקצוות ולסובב להידוק,
לקרר מעט, להוציא מהניילון ולגלגל בשומשום או קוקוס, לפרוס לפני ההגשה.
~א.לזה נשמע לי פשוט יותר בריא..
אפשר לקנות תחליף דבש מרכיבים טבעיים (הוא נקרא כמו דבש, או משהו דומה). קניתי בעבר בשופרסל דיל, במדף המיוחד לממתיקים ועוגת ללא סוכר. אפשר להוסיף אותו לעוגת דבש במקום דבש.
תוכלי לקחת מתכון לעוגת דבש ולהמיר את הדבש בממתיק (נסי לחפש מתכון עם מעט סוכר בנוסף לדבש ותוותרי עליו).
בצק עלים ובפנים תפוחים. כל מה שצריך לעשות זה להוסיף מעט תחליף סוכר מכל סוג שהוא ולפזר מעל התפוחים בתוספת מעט מיץ לימון ומעט קינמון.
בס"ד
תודה רבה! ![]()
עוד חוזר הניגוןבס"ד
הקצפתי ביצים עכשיו ובד"ג יוצא לי קצף לא אוורירי .יציב מאוד אבל לבן,ולאמא שלי תמיד יוצא אוורירי צהוב כזה,ותמיד חלמתי שגם לי ייצא כזה.ואני יודעת שזה כי אני לא מחכה מספיק תמיד.
אז היום התאזרתי בסבלנות והתחלתי ממהירות נמוכה ושזה נהיה לבן העליתי קצת מהירות ושזה התחיל להיות קצף התחלתי לשים את הסוכר לאט לאט.ונהיה לי קצף בדיוק כמו של אמא שלי!
אלא שאז פתאום הוא חזר להיות לבן כמו תמיד-למה???
יכול להיות שהקצפתי יותר מידי-או שאין דבר כזה?
יכול להיות שבסוף שמתי את הסוכר טיפה יותר מהר?
אשמח לטיפים לקצף נחמד יותר.
אין לי מושג, קצף מחלבונים אמור להיות לבן בוהק, לא צהוב.
רק קצף שעושים ביצים שלמות אמור להיות צהבהב.
אולי תשאלי את אימא שלך מה היא עושה שגורם לקצף להיות צהוב? יכול להיות אולי שהיא לא מקציפה מספיק? (מה שמתאים לתיאור שלך, שבהתחלה יצא לך כמו של אימא שלך, ואז הפך להיות לבן)
ובאשר לסוכר, עקרונית, אפשר בהחלט לשים את כל הסוכר בבת אחת, בהתחלה, כאשר מקציפים במיקסר חשמלי, (ולא ביד) ובתנאי שלא משאירים את החלבונים עם הסוכר, אלא מוסיפים את הסוכר ומיד מקציפים. זה נכון אלא אם כן מדובר בכמות גדולה במיוחד של סוכר ביחס לכמות הביצים, שאז כדאי להוסיף בהדרגה.
אז חוץ מים העצמאות, היום זה גם יום חמישי, ושבת מתקרבת
מה אתם מכינים הפעם לכבוד שבת? תפריט או מאכל מושקע ומיוחד
השבוע אצלי - שוקיים ממולאים בתפו"א
מכינים את השוקיים למילוי - חותכים מסביב לעצם בצד הרחב של השוק (איפה שמתחבר לירך)
תופסים את העצם ובעזרת הצד השטוח של הסכין מגרדים את העוף מהעצם. מושכים, מורידים מהעצם עם הסחוס שבקצה. חשוב מאוד להוריד עם הסחוס שבקצה כדי שיהיה מה שישמור על העור שלם. כך הצורה של השוק נשמרת.
מבשלים תפו"א. מועכים לפירה ומוסיפים פפריקה, ותבלינים נוספים שרוצים.
מכינים רוטב ברביקיו - רסק עגבניות, חרדל, יין, רוטב סויה, סילאן ותבלינים. מוסיפים מים עד לדרגת הסמיכות הרצויה.
ממלאים את השוקיים בפירה.
מסדרים בתבנית, מוקחים ברוטב, כך שיהיו מכוסים היטב ואופים בתנור
בס"ד
ואני עוד רגע ב"ה מסיימת לבשל חוץ מכמה דברים שטנים שאעשה מחר.
אז מכיוון שהקיץ כבר בפתח ונורא התגעגתי למתכון הזה-אז השבת פינקתי את עצמנו עם גלידה שאנחנו מאוד אוהבים והיא קלה להכנה.
רכיבים:
1\2 חב' מרגרקינה או שמן.(אני משתמשת רק בשמן)
100 גרם שוקולד
4 כפות קקאו
3 כפות יין
3 כפות מים
-את כל אלה להמיס בסיר ולהוריד לפני רתיחה.
להפריד 4 ביצים.
את החלמונים להוסיף לתערובת ולערבב,וחלבונים להקציף עם חצי כוס סוכר.
כשהקצף מוכן לערבב אותו בעדינות עם התרובת ולהקפיא בתבנית.
לחכות איזה שעה עד שהתערובת יציבה וקצת קשה, והלקציף ריץ' עם 4 כפות סוכר וכף נס קפה. לשפוך מעל התערובת הקפואה וזהו..
אפשר לגרד מעל שוקולד ליופי...
ועוד טיפ קטן-בקיץ שעבר עשיתי את המתכון הזה עם מצרכים חלביים( שוקולד חלבי ושמנת מתוקה)וזה שידרג ממש!!
וקצת חיזוק לשרשור מתכונים הזה-
השבת עשיתי את המתכון של עוף ואורז בתנור שמישהי פירסמה בשרשור של שבת שעברה ויצא מצויין-אז תודה רבה.זה שרשור יעיל מאוד!
נמאס לי מהעוף שמשום מה תמיד מופיע בתפריט, אז אני מכינה קציצות בשר לליל שבת.
1/2 ק"ג בשר טחון
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה/פירורי לחם
1 ת. אדמה מגורר (לא חובה)
לרוטב:
קופסא רסק עגבניות
פפריקה (אני משתמשת בגריל עוף)
(2 שיני שום )
1/2 צרור כוסברה/פטרוזיליה
מים לכיסוי הקציצות
(אם רוצים קציצות מתוקות, אפשר להוסיף 1 כוס קולה. הילדים ילקקו את האצבעות)
אם רוצים להשלים לסעודה-בסיר -אחד למי שחוזרת עייפה מיום העצמאות, אפשר להוסיף ת. אדמה
אם יש לכם סיר יציקה, תתעלמו.
ובכן, בראשית, אם אתם גרים אצל החותנת לזמן מה, כדאי להרגיע אותה שאין בזה כל סכנה ושעוף שלם טעים בדיוק כמו עוף מפורק, מייד אחרי האישור העקרוני בורחים לחצר וחופרים בור נאה באדמה, שמידותיו לפחות 30*30 ס"מ, בעומק של עד חצי מטר, אפשר גם פחות.
לאחר מכן מדפנים את דפנותיו בלוחות אבן (במקרה הזה, בלטות גרניט פורצלן שמצאתי בחצר, ושברתי עם הרגל על בתוך הבור.
ממלאים גחלים, קרטונים, ענפים וכל מה שבוער היטב, ומבעירים..
מדליקים את האש, מרגיעים שוב את החותנת ומשאירים אותה (את האש!) לעכל את חומרי הבעירה עד שהלהבות יישכחו מעט.
בנתיים אפשר לגשת אל העוף, לנקות ולהפשיט מהעור אם ישנו, לטפוח עליו עם תיבול ככל העולה על רוחכם (היום הכנתי תערובת של תבלין לקציצות, זנגוויל, שום, פפריקה, שמן ורוטב סויה, אבל באמת הכל יוצא מוצלח) ולצידו ובקרבו מומלץ להניח ירקות כגון גזר, בצל, תפו"א וכד'.
את העוף והתוספות חובה לעטוף היטב בנייר אלומיניום כדי שהנוזלים לא יצאו
אללי לנו, אללי לעוף האומלל. ניגשנו רעייתי ואני כשבידנו פנס ואת חפירה ובליבנו מקננת ציפיה והתרגשות רבה, והנה-
חתולים פגעו בו.
[
=> זה חתול רשע]
חתרו מחילה וחדרו כגנבים בלילה, וחיסלו חלק מהעוף, וגם שני תפו"א.
ארורים יהיו לנצח!
[ועכשיו כולם כאן מנסים לנחם אותי..
]
מושיקויש לי חבר שגר אוירית די קרוב איל שעשה את זה עם תנור מדוד מתכתי כלשהו שנחתך לגודל הרצוי ושמו אותו בתוק יציקית בטון עם מכסה מותאם.
לא מצאת איזה אינדיאני או שוכן מערות שיתן לך כמה טיפים?
או את העיצה הבסיסית- להשאר לשמור על הקונסטרוקציה-??
חבל, ממש הסתקרנתי לראות את התוצאה!! (כן, אני מאלה שתמיד רצו לדעת וכו')
אה, וגם על זה שהלכה לכם הארוחה 
איך הם העזו עם כל החום והעשן??
ושאלה - הטעם שאמור לצאת (כאשר יש סוף טוב, כן) הוא מעושן כזה, או צלוי רגיל?
zehavawizeאבל אלעד, זה לא נקרא פויקה. זה הרבה יותר דומה למטפונס!
לפי ידעתי-
פויקה- עוף + ירקות + כל מה שעולה בדעתך [אורז, קולה, בירה, דבש וכו' ] בתוך סיר מיוחד שמניחים על האש ונותנים לו להתבשל הרבה..
מטפונס- עוף ממולא בירקות עם תבלינים שעטוף בנייר אלומיניום ומונח בתוך בור עם אש/גחלים..
אשמח לדעת אם אני טועה..
אבל לא משנה השם, באמת נראה מגרה..
לוקחים בשר בקר טחון, יוצרים ממנו קציצות שטוחות ועגולות ואופים או מטגנים
קבב זה קצת יותר מורכב, עושים אותו כמדומני עם בשר כבש, ויש לו תיבול קלאסי מסוים שאני לא בטוחה מהו
בכל מקרה קבב והמבורגר שרוצים לעשות על המנגל צריכים להיות קפואים, אחרת הם מתפרקים
צריך גם קצת שומן בשביל שייתן את העסיסיות ושהבשר לא יצא יבש..
בבשר טחון שקונים יש מספיק שומן בשביל המבורגרים
500 גר' בשר טחון
1 בצל קצוץ
1/2 חופן פטרוזיליה או כוסברה או שניהם
תבלינים מלח פלפל
קצת יין
זהו, ליצור קציצות קבב או המבורגר
ועל האש.
כשמניחים על האש
על הרשת עצמה או בתוך רשת של כבד?
זה לא מתפרק?
במחבת על הגז אפשר גם לעשות?
יין-משנה איזה? מתוק פשוט? יבש?
וההבדל בין קבב להמבורגר הוא רק בצורה?
שוב תודה
1. נראה לי שעדיף לעשות את הקציצות ולשמור בקירור עד לצליה.
2. ברשת של כבד זה מצוין אבל גם על רשת המנגל זה לא מתפרק (אולי רק הראשונים..)
3. במחבת על הגז אפשר לעשות הטעם קצת שונה אבל גם טעים.
4. יין יבש. (פותח את הבשר)
5. אצלינו כן, (אולי יש תבלינים שונים)
בהצלחה
כדי להכין המבורגר מספיק בשר טחון (איכותי - שלא הוסיפו מים ותוספים ) ותבלינים. התבלינים העיקריים הם מלח, פלפל שחור, שום כתוש או טחון , ולא לוותר על אגוז מוסקט -הוא מוסיף המון
מופיע כתבלין גרוס או שזה אגוז שצריך לרסק?
(סליחה על הבורות....)
את ההמבורגרים והקבבים המוכנים אפשר להקפיא?
טיגון במחבת פסים יעשה את העבודה טוב?
אגוז מוסקט-שמים הרבה? מעט? (לא מכירה את טעמו אז לא יכולה לשים לפי "החוש")
המבורגרים - קבבים - קציצות הם אותה גברת בשינוי אדרת ותיבולים לפי העדות
אפשר להקפיא.
אבל אם לא יצא דליל אז אין צורך (עצה טובה זה ללוש טוב את התערובת ואז המרקם אחיד ולא מתפרק)
טיגון במחבת פסים עושה את העבודה אבל מלכלך לא פחות אז תחשבי פעמיים - אצלנו שולפים את המנגל החשמלי.
אגוז מוסקט הוא תבלין שמוסיף המון אבל הטעם שלו הוא דומיננטי מאוד ולכן צריך להיזהר כי .. או שאוהבים או שלא !
ומספיק ילד אחד שנדלק על הקציצות ויכול לקלקל את כל הכיף
אפשר במקום זה לשים תערובת לקציצת מרוקאית (ראס אל חנות)
היא מכילה גם אגוז מוסקט במידה בתוספת עוד תבלינים שמעשירים מאוד (אנחנו התמכרנו אליו)
שאלת ההקפאה היתה על ההמבורגרים המוכנים.
איפה קונים את התבלין הזה? (זה שמו? ראס אל חנות?)
אין בעיה להקפיא מוכן ,לפעמים אנחנו עושים כמות כפולה כדי שתהיה ארוחה מוכנה ומגניבה כשנתקעים.
לגבי התבלין בכל חנות תבלינים וגם בסופרים הוא נקרא תבלין קציצות מרוקאי וזה בעצם תערובת של כל מיני.
סתם בשביל שתדעי השם המקורי שלו בערבית הוא ראס אל חנות (ראש החנות) בגלל הריח המיוחד שלו שהוא שולט על כל הריחות בחנות (ככה מספרים)
עשית לי חשק אז היום נקנה בשר טחון לכבוד ראשית צמיחת גאולתנו ![]()
חותכים את החצילים לקוביות, מפזרים עליהם מלח גס (רגיל אם אין גס) ומניחים לחצי שעה במסננת
מערבבים עם שמן זית, עד שכל החצילים יהיו משוחים קלות בשמן
מעבירים לתבנית, משתדלים שהחצילים יהיו בשכבה אחת
שמים בתנור בחום גבוה, עדיף בגריל
ביחד עם החצילים, שמים בתנור גם בצל גדול עטוף בנייר אלומניום
מערבבים את החצילים מידי פעם
אופים עד שהם שחומים (20-30 דקות)
חותכים את הבצל
חותכים גם מלפפון חמוץ לחתיכות קטנות ומוסיפים
מתבלים לפי הטעם
דוקרים חצילים ונותנים להם להיקלות-ולהיצלות על האש עד שכל הפנים מבושל,
מקלפים ומערבבים -אפשר לטחון,המלצה שלי-פשוט לערבב עם מזלג.
לטיבול:
שום לימון מלח פטרוזיליה ,(טיפה סוכר פלפל שחור להדגיש תטעם)
ולבחירה-טחינה,מיונז,או פלפלים על האש.
ממש טעים!
היחס הוא אחד מכל דבר, אפשר להכפיל הכל כמובן:
ביצה קשה אחת,
1 בצל בינוני-גדול קצוץ ומטוגן
1 חציל פרוס לפרוסות ומטוגן במחבת עם מעט שמן- או במולטי שף, אם יש ואז זה חוסך שמן...
מוסיפים מלח ופלפל לבן, וטוחנים ה-כ-ל ביחד, טעים ממש, לטעמי
*נ.ב אפשר/עדיף לקלף את החציל לפני אם לא רוצים שייצא שחור מידי/ שיראו את הקליפות טחונות...
יש גם "סלט חצילים תורכי" וגם חציל עם גמבה בצל ועגבניה בתנור, אם נשמע לך תגידי....
וסתם מאכלים: מוסקה עם חצילים, "שניצל חצילים"-אבל עם מלא שמן..
חציל קלוי בטחינה..
חפשי בגוגל..
לבשל את החציל עד שנהיה רך מאוד.
לסנן ממנו את הנוזלים (כדאי להשהות מספיק זמן במסננת כדי שיצאו הנוזלים)
מועכים היטב בממחה לפירה (אפשר גם במעבד מזון ואז יוצא מרקם יותר חלק למי שאוהב)
מוסיפים: ביצה קשה מעוכה היטב, 2 שיני שום גדולות, כף מיונז, מלח ופלפל שחור.
יוצא מעולה!
אשמח להמלצות למתכון טוב וטעים לכבוד שבת קויידש 
איזה טוב ה'!!!!
נקודה למחשבה
.
איזה טוב ה'!!!!ולגבי החלות שהכנת היום מהתיאור שלך כנראה ששמת יותר מידי מים.
בזה דווקא אני קצת מבינה (:
ועוד שאלה-
כמה זמן מומלץ להתפיח וכמה פעמים ללוש?
יצא לי על הפנים בפעם האחרונה.
מתכון ללחם מלא
680-660 גר' מים פושרים
20 גר' שמרים יבשים
700 גר' קמח מלא מנופה
300 גר' קמח שטיבל 2/ קמח לבן
25 גר' מלח
60 גר' שמן
60 גר' סוכר
ביצה להברשה
גרעיני חמנייה/שומשום/כל מה שרוצים
אופן הכנה
1- שמים בקערת מיקסר (או ללוש ביד) מים+שמן, מערבבים קמחים+שמרים+סוכר+מלח.
מוסיפים יבשים לתערובת המים ולשים 8 דקות.
2.מכסים בניילון (עדיף נצמד) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3.יוצרים צורות- לחם אחיד, חלות, לחמניות, ומתפיחים.
4.מברישים בביצה ומקשים בגרעינים חמנייה או במה שרוצים.
5.אופים ב- 180 מעלות...
איזה טוב ה'!!!!עם כמויות לא בשברים...
ק"ג קמח מלא 70% (ניצת הדובדבו, נגיד...)
כף שטוחה מלח, לערבב ולהוסיף:
3 כפות סוכר (אפשר עוד וזה יוצא יותר טעים עם מתיקות יותר..)
כף גדושה שמרים יבשים
2.5-3.5 כוסות מים פושרים. (בערך!)
חופן שמן
מערבבים ומוסיפים מים בהדרגה, עד שנהיה בצק גמיש ונוח, גם אם יוצא מעט רך מידי, לא נורא, אחרי התפיחה זה בד"כ מסתדר,
לשים לב לא לשים הרבה מידי מים-שלא יצא דליל אך גם לא מעט שלא ייצא יבש!
כשהבצק מוכן לשמן אותן בעוד חופן שמן מכל הצדדים, כדי שלא יהיה דביקי.
לתת לו לנוח כחצי שעה-שעה, ללוש אותו שוב ולהתפיח עוד חצי שעה בערך.
לקרוץ עיגולים מהבצק, לתת להם לנוח 2-3דק' כדי שיהיה קל לעבוד איתם והם לא "יתכווצו",
להכין את הצורות, להניח בתבנית, להבריש בביצה ואפשר גם לשים בביצה מעט סוכר כדי שיצא זהוב יותר, להתפיח עוד כמה דק' לפני שמכניסים לתנור לחום גבוה! אפיה קצרה, על מנת שלא יתייבשו(בניגוד לעוגות שיש צורך באפייה ארוכה כדי שייאפה היטב מבפנים...
וככה זה יוצא רך, טעים ויפה...
לדעתי הסוד הוא פחות במתכון אלא ב2 דברים:
התפחה טובה ומספיקה, כדי שהלחמניות לא יצאו כבדות
והרגשה בידיים כמה נוזל צריך, לומדים את זה מהניסיון...
בהצלחה!
ביום ששי, הפשרתי גביע גבינה גדול שנשאר מפסח (750 גר') חשבתי להכין עוגת ביסקוטים לשבת לחבר'ה המתוקים פה...![]()
לבסוף ראיתי שאין לי מספיק זמן, ויש מספיק עוגות גם ככה, אז ויתרתי על הרעיון.
אלא שבני החמו דבן ה7.5 לא ויתר... אמא בבקשה! אני יכול להכין לבד וכו'...
טוב, אז נכנעתי ונתתי לו להכין.
החמוד ערבב את הגבינה עם פודינג וניל אחד, וסוכר.
ואז באה אמא העסוקה והוסיפה 2 סוכר וניל לתערבת....
אממה??? אמא היתה באמת עסוקה ושמה א. אפיה במקום סוכר וניל!
מישהו עבר שם וטעם מהתערבת.. העיר שהיא בטעם נורא מוזר.. וכך התגלתה הטעות ![]()
טוב, אמרה אמא בעצבים, זה מה שקורה כשמכינים עוגה בכזה חיפזון! לקחה את הקערה ודחפה למקפיא.
השאלה כעת: האם יש טעם להוסיף לעיסה, ביצים וקמח, ולאפות בתור עוגת גבינה אפויה??
או שהטעם של אבקת האפיה, ישאר, והעוגה בלאו הכי תיזרק (כך שחבל להוסיף לתערבת ההרוסה גם ביצים...)???
הטעם של אבקת האפייה בהחלט אמור להעלם באפייה.
אני בע"ה אנסה ואדווח... (אם זה טעים תקבלי פרוסה...
)
אני ירושלמיתכנראה שזה לא עובר באפיה (כמות ענקית... כמו שכתבתי 2 שקיות!) או שאנחנו מדי רגישים...
טוב, לא נורא, מניסיון לומדים... או כמו שאמא שלי אומרת 'רעבע געלט'...
והטעם בהחלט אמור להפוגג...
אז נכון שמת 2, ובכ"ז...
זה בסה"כ קצת מליחות חמצמצה כזו, בכמות זעירה ביחס לסוכר!!
וואלה, אתם אניני טעם 
מפגש פורום, מפגש פורום![]()
מפגש פורום על סדנאת אפייה בשמרים, באדיבותו של "עקיבא ויעל"
על מנת שהמפגש יצא לפועל, דרושה לנו ירושלמית שמוכנה לנדב את הדירה שלה לצורך הענין.
מי שיכולה, בבקשה ליצור איתי קשר במסר או בשיחה אישית.
סתם 
אשמח גם לבקשות הקהל ע"מ שאוכל לתכנן מה לעשות בסדנה שכזו.
אבל אני לא. אז אני אשמח לקבל איזה דיווח מפורט על המפגש הנ"ל... ![]()
איזה טוב ה'!!!!אחרונהלהוסיף פשטידה כלשהי
בורקסים
פיצה
גרנולה
מעדנים/יוגרוטים
גבינות טובות (ואפשר גם לקנות גבינה לבנה גדולה, לחלק לכמה ולתבל כל חלק אחרת, או להכין גבינת שמנת ביתית)
סלט יווני/סלט הפתעות (סלט ירקות עם קוביות גבינה מלוחה, זיתים עיגולי נקנקיות סויה ועוד כל מיני הפתעות, לפי מה שאוהבים בבית)
סלט פסטה
ואפשר גם בלי בכלל, אבל פחות טעים
וזה יוצא ממש טעים .
בהצלחה
לא מצליחה למצוא נקיים מחרקים.
עם הקורנפלור וכו'
תודה מראש
אני לא רשומה בפייס' , אפשר להמליץ בדרך אחרת?

בס"ד
פעם ראשונה שאני מכינה.
טיפה דחוף...
תודה רבה!!
מכינים את זה בדיוק כמו שמכינים אורז רגיל. בעיקרון אין הבדל בינהם, וגם ההבדל בטעם לא מורגש כמעט.
בהצלחה ומקווה שעזרתי.. 
-שב"ש-
אז אני מוסיפה יותר מים בד"כ.
לכוס אורז 2.5 או אפילו 3 כוסות.
להשרות את האורז במים רותחים לפני הבישול
זה מקצר מאד את זמן הבישול
אני מכינה קבוע כך:
ברירת אורז,שטיפה והשריה במים רותחים- 2 כוסות מים לכוס אורז, להשרות לפחות חצי שעה, כמה שיותר עדיף
טיגון בצל קטן
מוסיפים את האורז עם המים של ההשריה+ מלח, פלפל
הרתחה
בישול על אש נמוכה במשך כ- 40 דק'- לשים לב לפעמים כדאי להוסיף קצת מים זה תלוי כמה זמן זה שרה במים הרותחים.
מומלץ
בהצלחה!
חוץ מאשר רק להמיס אותו וזהו, כי אח"כ הוא מתקשה..
ואם כן - יש למישהו מתכון או כמויות?
תודה.
למשל שמנת מתוקה או חלב, או שמן.
2 חבילות שוקולד לחבילה אחת של שמנת מתוקה או חצי כוס חלב צריך לצאת טוב.
ואם זה התקשה מידי, לחמם שוב ולהוסיף עוד חלב.
ומן הסתם זה צריך לשבת במקרר, נכון?
וקשה לי להאמין שדבר כזה יספיק להתקלקל...
מיד אחרי פסח כשהבית עוד היה ריק מאוכל חמץ ושאר ירקות (נסענו לכל החג אז רוקנו הכל לפני) ולארוחת בוקר היו רק שתי לחמניות, חיפשתי במה למרוח אותן והתוצאות של ההמצאה היו טעימות מידי 
המסתי: כוס סוכר, 3/4 כוס קקאו, ביצה, 1/2 כוס מים, 2 כפות ליקר שוקולד וחמאת בוטנים סתם לפי העין...
שחיתות. אסור אסור - אבל טעים
ומן הסתם שוקולד אמיתי היה משדרג את הטעם.
אם הייתי מכינה כמות גדולה יותר זה היה נכנס לקופסא כממרח מעולה, יוצא סמיך יחסית וטעים 
חילזון 123אחרונהסתם ביסקויט רגיל. העניין זה גם להגיע לפריכות שלו וכו' שזה נראה לי לא קל.
אני חושבת שקמח סויה או נתרן דווקא פחות קריטיים לטעם של זה (נתרן זה מן הסתם בישביל השימור או משהו כזה).
מה שקריטי זה שצריך קרמל לטעם של הקרמל...
את יכולה אולי לנסות לקחת איזשהו מתכון של עוגיות פריכות עם מרקם שאת אוהבת ואז להכין קרמל (לחמם את הסוכר על אש קטנה תוך ערבוב עד שיש קרמל) ולהוסיף לבלילה במקום סוכר.
זה בטח לא יצא בדיוק אותו הדבר אבל יהיו לך עוגיות בטעם קרמל.
ואל תשכחי לספר מה יצא מכל הנסיונות...
באתר פסטו יש מתכון לעוגיות קרמל בסגנון "לוטוס". (לא ניסיתי, בלי אחריות. אם תכיני, אשמח לשמוע איך הן יצאו). לדעתי, די ב11/2 כוס סוכר וב-3 כוסות קמח, כדי שהעוגיות לא תהיינה כבדות. את יכולה להמיר 1/2 כוס קמח בקמח סויה או קורנפלור למטרה זאת ולהוסיף 1/2-1 כפית קינמון, לפי הטעם, למרות שמשום מה הקנמון לא מופיע).
החומרים:
100 גר' חמאה רכה
2 כוסות דחוסות סוכר חום כהה
3 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 3 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית אבקת קרם טרטר
1/2 כפית מלח
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק (לבחירה)
דרך הכנה
1. מקציפים את החמאה והסוכר החום עד לקבלת תערובת אוורירית.
2. מוסיפים את הביצים תוך כדי הקצפה אחת לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת.
3. מנפים את הקמח, אבקת הסודה, המלח וקרם הטרטר, מוסיפים לתערובת ומערבבים.
4. מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק רך מדי ואינו ניתן לעיבוד יש לכסות בניילון ולקרר שעתיים במקרר.
5. יוצרים מהבצק גליל ארוך בקוטר 5 ס"מ , עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר ללילה.
6. מחממים את התנור לחום בינוני, מרפדים תבנית בנייר אפיה, פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית במרחק 5 ס"מ אחת מהשנייה.
7. אופים כ-10-12 דקות.
8. מוציאים ומצננים על רשת צינון.
זה סודה לשתיה, ובד"כ הוא משמש כאבקת אפיה (מתפיח).
ולכלנית - נכון שגם מלח בישול מכיל נתרן, אבל הוא איננו נתרן ביקרבונט אלא נתרן כלורי.
שלום וברכה!!
אני מחפשת מתכון לשבת של רוטב שום לסלט- אך ללא מיונז...
יש למישהו?
תודה רבה!!
בס"ד
היא פשוט לוקחת פול כזה של שימורים מבשלתאותו קצת בסיר ואחרי זה היא שמה בצלחות לכל אחד -חומוס מעל זה טחינהמעל זנ ביצה קשה מגוררת,ובאמצע את הרוטב עם הפול.
אנחנו היינו אוכלים את זה בשבת בבוקר..אח,מתגעגעת..
אני הבנתי מבעלי שעושים את זה כמו חומוס, רק שזה מפול.
ככה באמת עושים את זה?
ז"א -מרסקים את זה, מערבבים עם טחינה - וזהו?
מישה ומכיר משהו כזה?
הוא אכל פעם, ומאז הוא חולם על זה.. ואני? אין לי שמץ על מה הוא מדבר...
אז אחרי שפסח עבר ונגמר, כלי החמץ חזרו למטבח, ואין לחץ של נקיונות
מה אתם מכינים לכבוד שבת קודש?
אני מבשל את הרולדה עם מים, יין אדום, שום, פטריות ומלח.
לאחר הבישול פורסים את הרולדה ואז היא אדומה מבחוץ ולבנה מבפנים.
הבעל במילואים...
אם יהיה לי זמן אכין פשטידה, לבקשת אמא.
כנראה שאלך על קיש בצל ופטריות פרווה
אכתוב מתכון לפי הביקוש.
הכמות מתאימה לתבנית עגולה ח"פ, אם אני לא טועה הקוטר הוא 26
לבצק:
2 כוסות קמח
כפית- כפית וחצי מלח
ביצה
1/2- 3/4 כוס שמן או כ-1/4 כוס שמן מעורבב עם 1/4 כוס מים (מישהי פעם כתבה ש200 גרם מרגרינה שווים ל 50 גרם שמן+50 גרם מים מאז שאני עושה ככה הבצק יוצא הרבה יותר פריך מאשר רק שמן וכמעט לא מורגש שאין מרגרינה)
מי שמשתמש במרגרינה אז- חבליה מרגרינה (וכמובן לא לשים שמן)
מעט מים בצד
ללוש את כל החומרים, אם חסרים נוזלים להוסיף מעט מים במידת הצורך עד שכל החומרים מתאחדים (מי שמשתמש במרגרינה לרוב לא יהיה צורך בתוספת מים) להכניס למקרר לקירור, למשך שעה
לחמם תנור ל- 180 מעלות
לרפד את התבנית, כולל הדפנות בבצק, לדקור מעט במזלג שלא יווצרו בועות אוויר, לאפות עד להזהבה 'קלה במשך
15 דקות ולהוציא מהתנור.
בינתיים להכין את המלית:
3 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
2 קופסאות שימורים פטריות- מומלץ לקצוץ מעט
מלח, פלפל
חצי כוס קמח
כוס מים
2 ביצים
לטגן את הבצל עד שהופך לשקוף, להוסיף את הפטריות ולטגן ביחד עוד דקה- שתיים להוסיף מלח ופלפל לערבב ולכבות את האש.
בקערה לערבב קמח, מים וביצים לרביכה, להוסיף לבצל והפטריות ולערבב, לקרר מעט.
לשפוך את המלית על הבצק האפוי למחצה, לאפות במשך 30 דק' עד שהמלית זהובה/ שחומה
של דג קרפיון.יש למישהיו מושג מה אפשר לעשותאיתם חוץ מגפילטע פיש?
שפרסו את הדג שלם?
אם כן, אפשר בהחלט לעשות בתנור, עם קצת שמן זית ותבלינים, יוצא טעים.
אם לא, אז לא יעזור גם אם תעשי ממנו גפליטעפיש
פעם, ממזמן הייתי אצל ההורים של בעלי, וחמותי הכינה סטייק קרפיון, במיקרו, עם רק קצת רוטב סויה, וזה היה ממש טעים, לפחות עבורי שאני חובבת דגים.
ואם את לא מחובבי הדגים המובהקים - כדאי קודם כל להשרות את הדג בתערובת של מים עם מלח ומיץ לימון, זה מעדן את הטעם של כל דג.
מנה טעימה, ויפה להגשה.
פילה דג נסיכת הנילוס
מים, מיץ לימון ומלח להשרייה
בצל
עגבניות
שמן זית
תבלינים
מורידים את העור מהדג, ומניחים אותו שלם בתבנית שמתאימה גם להגשה (אפשר להשתמש גם בדג שמגיע פרוס, אבל אם קונים פילה שלם, משאירים אותו שלם)
משרים במים עם מלח ומיץ לימון, שוטפים
חותכים את הבצל לרצועות. מטגנים במחבת עד שיעשה שקוף, או שמים במיקרו עד שיעשה שקוף
מפזרים את הבצל על הדג
פורסים את העגבניות לפרוסות עגולות ודקות, מסדרים מעל הבצל באופן צפוף, אבל לא חופף
מפזרים תבלינים - שום, פפריקה, טימין, אורגנו, פלפל שחור, ותבלינים ירוקים טריים כפי שיש בבית.
מזליפים שמן זית
אופים בתנור בחום של כ180 במשך 20 דקות בערך, תלוי בגודל של החתיכה.
מתכוונת להכין עוף עם אורז (לא היה לנו אורז בפסח- מתגעגעים) וירקות, הכול בתבנית ביחד לליל שבת
מטגנים את העוף משני הצדדים, מוציאים לצלחת
אח"כ באותה מחבת מטגנים את האורז עד שהוא שקוף, מוסיפים ירקות- פטריות, פלפל, סלרי ומה שאוהבים, אפשר גם עגבניות, טיבול- מל"פ, שום פפריקה וכו' ומים בכמות שמתאימה לאורז- 2 כוסות מים לכוס אורז רגיל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות
מעבירים את תערובת האורז לתבנית (הכי טוב פיירקס, אבל אפשר כל תבנית גם חד פעמית), שמים מעל את העוף, מכסים היטב ולתנור לשעה עד שעה וחצי, עד שהעוף והאורז מוכנים -אפשר לפתוח ולבדוק.
שבת שלום וכולם!