שרשור חדש
יש לי שאלה על עוףאנונימי (פותח)

אני רוצה להכין עוף לשבת בבוקר אבל במקום למלא עוף באורז ופירות יבשים פשוט לשים הכל בשקית קוקי ולבשל בסיר עם הרבה מים כמו חמין...ילך???? אני פשוט לא יודעת איך למלא עוף וגם עוף שלם זה הרבה מידי בשבילנו...תודה!

אפשר בהחלטיהודיה מא"י

אבל בשביל מה צריך את השקית קוקי, אם עושים בסיר?

פשוט שימי את חלקי העוף, האורז והפירות בסיר, ביחד עם תבלינים ומים

כוונתך לשים על הפלטה מערב שבת? כי אם כן לא כדאי להשתמש באורז לבן, ואם לא, כדאי לשים כמות מתאימה של מים לפי כמות האורז, שלא יהפוך דביק (ואז זה גם לא משאיר רוטב כך ששלא צריכה להיות בעיה לשים על הפלטה)


ולמלא עוף זה לא מסובך בכלל - פשוט מכניסים את המילוי לתוך העוף.

יהודיה מא"יאנונימי (פותח)

את יכולה לתת לי מתכון? אני רוצה לשים 2 כרעיים ופירות יבשים תפוא ואמא שלי דווקא כן עושה עם אורז ושמה כל השבת על הפלטה..אם לא אפשר לדעת את הכמות של המים??

אם את כן מכירה עם אורזיהודיה מא"יאחרונה

אז סבבה, פשוט לי נראה שאורז כל השבת על הפלטה הופך לכזה דביק ולא טעים

אבל אם אתם אוהבים ככה...

עקרונית שמים 2 כוסות מים על כוס אורז, אבל אורז צריך בישול קצר יותר מעוף, כך שאולי כדאי לשים יותר מים, אפילו 3 כוסות מים על כוס אורז, או להוסיף את האורז רק אחרי איזה חצי שעה של בישול.

אבל אני ממליצה לך להשתמש דווקא במתכון המוכר לך.


צריכה עזרה...חסויה14

אז ככה..

בשבת הקרובה ההורים שלי לא נמצאים ואני אחראית על הבישולים

אז אני צריכה רעיונות לתפריטים (כולל קינוחים)

אשמח גם למתכונים

תודה רבה

עוף אפוי בשקית "קוקי". קל ונקי, אורז.כלנית1

עוף: תקני שקיות "קוקי", שקיות לאפיה ותוכלי להכין עוף בצורה קלה ונקיה. את שמה כמה נתחים של עוף (שוקיים/ירכיים) בתוך השקית. (מומלץ להוסיף פרוסות תפוחי אדמה מתחת לעוף) מוסיפה חצי מהתבלינים המצורפים ומנערת. מניחה את השקית בתבנית. סוגרת עם הסוגר ומנקבת את החלק העליון של השקית במזלג ליציאת האדים.

אורז פפריקש (מתכון: ניקי ב)
החומרים: 
2 כוסות אורז לבן יסמין
בצל בינוני קצוץ
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
3 כוסות מים
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
מעט פפריקה
1/2 כפית סוכר

כף א. מרק
אופן ההכנה
1. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הפלפלים ולטגן עד שהם מתרככים, להוסיף את העגבניות ולטגן עד שהכל רך ולתבל.

2. להוסיף את המים, פטרוזיליה ואורז להרתיח ולהנמיך את האש לכסות ולבשל כ 18 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

נראה לי שהסתדרתי...תודה בכל מקרהחסויה14אחרונה


פול טריאפרתולה

הכנתי פול ברטב עגבניות ויצא מעולה!!!!!!!!

האם מישהו יודע איך מכינים פול כזה כמו במסעדות ששמים על החומוס?

תודה רבה!

תחליף לסויה בירקות מוקפציםשמי תכלת2

למישהו יש רעיון לתחליף לסויה שהוא לא קטניות?

או אפשר פשוט לעשות בלי סויה וזה לא יפריע?


א. סויה זה לא קטניותאיזה טוב ה'!!!!

ב. אם החלטת להחמיר ולא לאכול סויה בפסח למרות האמור בכותרת אין בעיה לעשות מוקפץ בלי סויה. אפשר להשתמש בסילאן / דבש ובשום וזה עושה את העבודה יופי.

 

 

נראה לי שאנחנו נוהגים לא לאכול..שמי תכלת2

אז פשוט נכין בלי סויה, תודה.


וזה מה שמצאתי באתר "ישיבה": [הרב אליעזר מלמד]


ד - המינים הכלולים באיסור
המאכלים המוכרים הכלולים במנהג זה הם: אורז, אספסת, אפונה, דוחן, דורא, חומוס, חילבה, חמניות (גרעינים שחורים), חרדל, כוסמת (גרצ'קע, גריקא, ולא כוסמין שהם מין דגן), כמון, כרשינה, לוביה, לוף, סויה, ספיר, עדשים, פול, פלסילוס (תורמוס צהוב), פרגין, פשתן, קטנית, קימל, קנבוס, שעועית, שומשום, תורמוס, תירס, תילתן, תמרינד הודי. גם מוצרים העשויים מקטניות אלו כלולים במנהג, כגון קורנפלקס וקורנפלור המופקים מתירס ופריכיות אורז. זעפרן שנקרא בעבר כרכום אסור, וכורכום מותר (רמ"א תסז, ח).

אני בכלל לא בטוחה שהפסיקה שהבאת כאן היא כ"כ מקובלתיהודיה מא"י

למעשה נראה לי שדווקא רוב הפוסקים האשכנזים דווקא כן מכלילים סויה בקטניות

בבקשה קצת יותר בזהירות כשמביאים פסיקת הלכה.

אני לא פוסק הלכה לאף אחדאיזה טוב ה'!!!!

הסויה לא הייתה מוכרת בזמן גזרת הקטניות ולכן לא הייתה כלולה בה.

 

מה שכתבת נכון בהחלט - רוב מוחלט של הפוסקים האשכנזים נמנעים מאכילת סויה בחג הפסח.

 

מאחר וזה לא פורום פסיקת הלכה לא ארחיב בעניין וכל אחד ישל את רבותיו

 

אני מתנצל אם דברי הובנו שלא כהלכה.

 

 

בתהליך הכנה של רוטב סויה- אין שום בעיה לפסח?מאמע צאדיקה

|שואלת|

 

גם למי שכן אוכל סויה בפסח- מה התהליך התעשייתי שעובר עליו עד שהוא נהיה רוטב?

לפי מה שראיתי רוב רטבי הסויה מכילים חיטהחילזון 123אחרונה

ככה שבכל מקרה רוב הסיכויים שזה לא ממש רלוונטי לפסח

תמצית וניל מרוכזתאנונימי (פותח)


אני מחפשת תמצית וניל מרוכזת, יש דרך כלשהי להכין אותה בבית?


תודה!

כן, יש דרךיהודיה מא"י

לוקחים בקבוק של אלכוהול, או של וודקה, מכניסים משהו כמו 10 מקלות וניל, ומחכים כמה חודשים, עד שזה מקבל צבע חום כהה.


ואחרי זה, לא חוזרים לתמצית הסנטטית.

יש גם תמצית מבושלת-משה ר-

אבל זה צריך כמה שעות טובות על הגז.....

זה נשמע מענייןיהודיה מא"יאחרונה

איך עושים תמצית מבושלת?

............-משה ר-

כמה שומן רווי יש בכל שמן? המדריך המלא!

מאת: טל עזר


כמה שומן רווי יש בכל שמן? מה זה בכלל שומן רווי, ומה ההבדל בינו לבין שומן בלתי רווי? מהם היתרונות והחסרונות של השמנים הבולטים במטבח הישראלי? הכירו את השומנים "הטובים" והשומנים "הרעים" שסביבכם.


שומניםשומנים "רעים" רוויים
שומנים רוויים מעלים את רמת הכולסטרול הרע - LDL, לכן תזונה המכילה רמה גבוהה של שומן רווי, עלולה להעלות את הסיכון למחלות לב. שומן רווי נמצא בעיקר במזון מהחי ובמוצרי חלב בעלי אחוז שומן גבוה, אך ניתן למצוא אותו גם בשמנים צמחיים. איגוד הלב האמריקני ממליץ לא לצרוך יותר מ-7% שומנים "רעים" בתזונה היומית.

שומנים "טובים" בלתי רווים
שומנים בלתי רווים, נחשבים לשומנים ידידותיים ללב כיוון שהם מסייעים להוריד את רמת הכולסטרול הרע, ולהעלות את רמת הכולסטרול הטוב - HDL. הם כוללים שומנים רב בלתי רווים כמו חומצות שומן אומגה 3 ואומגה 6 שמסייעות לבנות את קרום התא, ושומנים חד בלתי רווים, עשירים בויטמין E 
ששומר על תאי הדם, משפר את פעילות הלב, מונע קרישי דם ושומר על רמת הכולסטרול הטוב.


לפניכם רשימה של השמנים הפופולאריים במטבח הישראלי. מהשמנים בעלי אחוז השומן הרווי הנמוך ביותר ועד השמנים הרווים בהרבה שומן...


שמן קנולה
אחוזי שומן רווי: כ-7% שומן רווי.
תיאור: שמן פופולארי, משמש למגוון רב של מטרות, ביניהן בתעשיית המזון, הקוסמטיקה והפלסטיק. 
עשוי מ: זרעים של צמח הלפתית.
שימוש: רטבים לסלט, מזון מוקפץ, טיגון עמוק, בישול כללי.
יתרונות: מכל השמנים, מכיל את אחוז השומן הרווי הנמוך ביותר. מקור טוב של חומצת שומן אומגה 3 ועשיר בויטמין E. בעל טעם נייטרלי ויכולת להגיע לנקודת עישון גבוהה (הטמפרטורה בה השמן מתחיל להעלות עשן ולהישרף)

חסרונות: יש לו כמות נמוכה יותר של נוגדי חמצון בהשוואה לשמן זית.

שמן אגוז לוז
אחוזי שומן רווי: כ-9% שומן רווי.
תיאור: בעל כושר ספיגה מעולה, מזין ומרכך עור יבש, משמש להגנה והרגעת עור תינוק.בתעשיית המזון הוא נחשב לשמן בריא מאוד המופק בכבישה קרה, מכיל חומצות שומן חד בלתי רוויות ועשיר בויטמין E.
עשוי מ: אגוזי לוז.
שימוש במטבח: רטבים לסלט, תחמיצים ואפייה.
יתרונות: עשיר בויטמין E, אומגה 3 ואומגה 6.
חסרונות: נקודת 
עישון נמוכה, לא מומלץ לטיגון. טעם דומיננטי שבחימום עשוי לעיתים לייצר מרירות קלה, על פי רוב מוהלים אותו בשמנים חסרי טעם. 


שמן חמניות
אחוזי שומן רווי: כ-10% שומן רווי.
תיאור: שמן המופק מצמח החמניה, משמש כמרכיב בתעשיית הנרות, הסבונים והצבעים כמו גם בתעשיית המזון. ידוע כבעל סגולות להקטנת רמת השומנים ורמת הכולסטרול בדם, מה שעושה אותו יעיל לפעילות תקינה של הלב.
עשוי מ: גרעיני חמניות.
שימוש במטבח: מרגרינות, חטיפים מעובדים כמו עוגיות וקרקרים.
יתרונות: עשיר בשומן בלתי רווי וויטמין E, חסר טעם וצבע.
חסרונות: רגיש לתהליכי חמצון עם נקודת 
עישון נמוכה, כך שאינו מומלץ לטיגון עמוק.


שמן זרעי ענבים
אחוזי שומן רווי: כ-10% שומן רווי.
תיאור: 
עשיר בשומנים רב בלתי רווים. מכיוון שיש בו נוגדי חמצון רבי עוצמה המזרימים את הדם ומשקמים את העור, הוא משמש בעיקר בתעשיית הקוסמטיקה.
עשוי מ: זרעי ענבים
שימוש במטבח: רטבים לסלט, תיבול עדין, מיונז.
יתרונות: טעם נקי, נקודת עשן גבוהה, עשיר בנוגדי חמצון, חיי מדף ארוכים.
חסרונות: יקר.


שמן זרעי פשתן
אחוזי שומן רווי: כ-10% שומן רווי.
תיאור: שמן המופק בכבישה קרה, מכיל כמות גדולה של חומצות שומן רב בלתי רוויות.
עשוי מ: פשתן
שימוש במטבח: רטבים לסלט, מאפים ובישול כללי.
יתרונות: כמות גבוהה של חומצה אלפא לינולאית - חומצת שומן בלתי רוויה, הלוקחת חלק בבניית תאי המוח ושמירה על תפקודם התקין.
 מגבירה חסינות, יכולה לעזור במצבי עצירות ומכילה רכיבים תזונתים חיוניים שעשויים להוריד את הסיכון לחלות בסרטן.
חסרונות: טעם דומיננטי, חיי מדף קצרים.


שמן אבוקדו
אחוזי שומן רווי: כ-11% שומן רווי.
תיאור: שמן המופק מהפרי עצמו שנחשב לעשיר בויטמינים, מינרלים וחומצות שומן חיוניות. בתעשיית הקומסטיקה נחשב לבעל תכונות המרגיעות את העור, מונעות סימני מתיחה וקמטי הזדקנות, מסייעות באיחוי סדקים בעור, כמו גם מזינות את השיער. 
עשוי מ: אבוקדו
שימוש במטבח: רטבים לסלט, ירקות וטיגון.
יתרונות: טעם אגוזי-חמאתי, בעל תכונות בריאותיות דומות לאלה של שמן זית.
חסרונות: יקר יחסית.


שמן תירס
אחוזי שומן רווי: כ-13% שומן רווי.
תיאור: שמן חסר טעם וחסר ריח, עשיר בשומן רב בלתי רווי וחומצות שומן.
עשוי מ: נבטי תירס
שימוש: רטבים לסלט, חטיפי תירס, מרגרינות, מאפים, פופקורן במיקורגל ובישול כללי.
יתרונות: מקור טוב של חומצות שומן חיוניות, בדגש על אומגה 6, בעל טעם ניטרלי ונקודת עישון גבוהה, זול.
חסרונות: מוקשה לעיתים קרובות, מה שמוסיף שומן טראנס לא בריא במסעדות המגישות אוכל מעובד או בטיגון עמוק.

שמן זית 

אחוזי שומן רווי: כ-14% שומן רווי.
תיאור: 
חומר גלם טבעי, נחשב לאחת מהתרופות המסורתיות העתיקות והיעילות ביותר בתולדות התרבות האנושית. עשיר בנוגדי חמצון, ויטמין A ויטמין E וחומצות שומן אומגה 3, 6 ו-9, המסייעות לשמור בין היתר גם על עור ושיער בריאים.
עשוי מ: זיתים.
שימוש במטבח: רטבים לסלט, שימור דגים, בישול ים תיכוני, זילוף על מזון מבושל.
יתרונות: טעים, עשיר בנוגדי חמצון שמסייעים בהגנה מפני סרטן ובהפחתת כולסטרול.

חסרונות: הזנים האיכותיים והטעימים ביותר שלו (כתית וכתית מעולה), יקרים מאוד.

שמן סויה 

אחוזי שומן רווי: כ-15% שומן רווי.
תיאור: שמן פופולארי נפוץ מאוד במזרח הרחוק, עשיר בשומן רב בלתי רווי וחומצות שומן חיוניות.
עשוי מ: סויה.
שימוש: רטבים לסלט, מיונז, מנות מוקפצות, חטיפים מעובדים (בצורה מוקשה חלקית).
יתרונות: מקור טוב של אומגה 3 וויטמין E, זול וזמין.
חסרונות: על פי רוב, שמן סויה במזון מוכן, מוגש בצורה מוקשה.

שמן בוטנים 

אחוזי שומן רווי: כ-17% שומן רווי.
תיאור: שומן חד בלתי רווי המכיל כמויות גדולות של ויטמינים ומינרלים, בייחוד ויטמין E. לשמן יש סגולות מרפא מרובות בשל נוגדי החימצון שבו. הוא מסייע במניעת מחלות כמו אלצהיימר, סרטן, מחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, הוא מייצר איזון של רמות הסוכר בדם.
עשוי מ: בוטנים.
שימוש: קלייה, אידוי וטיגון בטמפרטורה גבוהה.
יתרונות: טעם פיקנטי, נקודת עישון גבוהה.
חסרונות: יקר יותר משמן סויה ושמן חמניות. אנשים שסובלים מאלרגיה לבוטנים חוששים שהם אלרגים גם אליו, אך לא בהכרח.


מרגרינה 
אחוזי שומן רווי: כ-18% שומן רווי.
תיאור: שומן צמחי מוקשה, מוצר פופולארי במטבח הישראלי.
עשויה מ: שמנים צמחיים.
שימוש: בישול ואפייה, תחליף זול לחמאה.
יתרונות: נכון להיום, הרבה מרגרינות עברו תהליך עיבוד והיום הן מכילות בעיקר שומנים בלתי רווים. מומלץ לבדוק את התוויות.
חסרונות: טעם סינתטי.

שמן דקל

אחוזי שומן רווי: כ-50% שומן רווי.
תיאור: שמן המופק מקליפת התמר, עשיר בחומצות שומן רווי, המעודדות ספיגה של ויטמין A, לחידוש רקמות ושיקום עור יבש ומוזנח. משמש במוצרי קוסמטיקה רבים.
עשוי מ: פירות של עץ הדקל.
שימוש: מזונות מעובדים כמו עוגיות, קרקרים, פופקורן במיקרוגל.
יתרונות: טעם אגוזי, גבוה בנוגדי חמצון ובעל חיי מדף ארוכים.
חסרונות: שומן רווי גבוה מאוד.


חמאה 
אחוזי שומן רווי: כ-60% שומן רווי.
תיאור: מוצר חלב הנחשב למזון בסיסי בחלק גדול ממדינות העולם.
עשויה מ: שמנת או חלב.
שימוש: איכות גבוהה של מאפים, קינוחים ורטבים.
יתרונות: מוסיפה טעם ומרקם יוצא דופן למזונות.
חסרונות: מכילה חומצה מיריסטית, בעלת קשר ישיר לעלייה ברמת הכולסטרול "הרע".



שמן קוקוס
אחוזי שומן רווי: כ-87% שומן רווי.
תיאור: אגוז הקוקוס ידוע כבעל תכונות מחזקות ומרעננות, משככות גזים ויעילות למערכת העיכול, מטהרות את הדם ומטפלות בבעיות בדרכי השתן. בקוסמטיקה נהוג להשתמש בשמן הקוקוס לטיפוח הפנים, הגוף והשיער. 
עשוי מ: קוקוס.
שימוש: מנות תיאלנדיות, הודיות ומאכלים לא חלביים.
יתרונות: עמיד, משמש את תעשיית המתוקים.
חסרונות: טעם חזק וכמות אדירה של שומן רווי.


שלום!=)עכבר הכפר

יש למישהו מתכון לעוגה שווה ומעניינת לפסח? אני צריכה לפנק את עצמי ליומולדת שלי.. נולדתי בפסח, וכל שנה אני נאלצת לאכול ליומולדת עוגת שקדים לבנה. טעימה מאוד[של אחותי ], אבל כבר נמאס לי ואני רוצה לגוון

 

אשמח למתכון

 

תודה.

עוגות ופסח..אחחאלעד

סיפור עצוב

אתה מספר לי..?!..עכבר הכפר

בכולופן - יש למישו??

רולדה טעימה טעימהיהודיה מא"י

מחממים תנור ל180 מעלות

3 ביצים

קצת יותר מחצי כוס סוכר

להקציף במהירות גבוהה במשך כ8 דקות.

להוסיף 2 כפות שמן

6 כפות קמח תפו"א

לערבב בתנועות קיפול עדינות

מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל של בערך 30*35 ס"מ, ומשמנים אותו

מעבירים את הבלילה לתבנית, ומיישרים

אופים כ8 דקות, עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע.

מניחים  מגבת על העוגה, ומגלגלים (עם המגבת, ועם הנייר אפייה)

מחכים שיתקרר, פותחים את הגלילה לפני שמתקרר עד הסוף

בנתיים מכינים את הקרם. אז אפשר פשוט קצפת, רצוי עם קקאו שתהיה חומה

אפשר להכין גם קרם איכותי יותר

1 חבילה שוקולד מריר

1 חבילה שוקולד חלב

1/2 כוס חלב

להמיס ביחד, לקרר

להקציף חבילה של שמנת לקצפת

לערבב עם תערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות

אחרי שהרולדה התקררה היטב, למרוח קרם על הרולדה, לגלגל, ולצפות את הרולדה עם הקרם הנותר.

יש לך פה בשירשורים למטה מתכון שנראה נחמדחילזון 123
ושוב- עוגת קרמבו.. פלספנית
עגת גלידה מעולהבת-שבע

עוגת גלידה - קוקוס וריץ' קפה:

לבסיס:

3 חלבוני ביצים

1/2 כוס סוכר

100 גר' קוקוס

מקציפים ואופים בערך 1/4 שעה (עד שמתחיל להזהיב).

קרם:

3 חלמונים

1/4 כוס סוכר

4 כפיות קקאו

1/4 כוס יין

1 כפית נס קפה

1 קצפת ריץ'

מקציפים את הריץ'. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים ומקפלים לתוך הקצף.

מורחים את הקרם על הבסיס ומקפיאים.


יש גם עוגת אגסים ושוקולד חגיגית וטעימה שהכנו פעם, אבל אין לי את המתכון כרגע.. אם אני זוכרת נכון, זה מתכון של אביגיל מייזליק והוא בטח מופיע בספר שלה לפסח.


2 הנ"ל הם ללא שרויה. אם אתם אוכלים שרויה מן הסתם יש עוד אופציות.. רק שאני לא יכולה לעזור בזהחיוך גדול

יש עוגות מאגניבות בלי אפייה?נדנדה כתומה.

אפשר גם ביצים חיות..

 

שיהיה טעים..

 

בלי קטניות.

 

עדיף בלי קמח מצה.. או ממש מצות.. (זה לא טעים לי..)

 

בעיקרון יש מיקסר, אבל אם יש משו בלי אז אפילו יותר טוב. יש מיקרוגל וכיריים כשרים לפסח. אבל עדיף בלי סירים.. כי אנחנו לא רוצים להוציא את כל הכלי פסח..

 

קיצער, אחרי כל הדרישות המוגזמות שלי- יש למישו רעיון יצירתי??

אפשר חיתוכיות שוקולד ואגוזיםאני ירושלמית

להמיס שוקולד מריר עם חמאה/מרגרינה אם אתם משתמשים, או לחילופין שמנת מתוקה, כמו גנאש סמיך, להוסיף חתיכות אגוזים /שקדים/ צימוקים/תמרים , לחכות שיתמצק קצת,

 

לגלגל לגליל בעזרת נייר כסף, לשים במקרר/מקפיא עד התגבשות, חותכים לפרוסות דקות ונהנים.

חשבתי בדיוק על רעיוןאיזה טוב ה'!!!!

העוגה בצורת משולש שעשויה מביסקויטים שהביאו פה לא מזמן. אפשר להכין אותה עם מצות (לאוכלי שרויה) ופשוט לטבול את המצות במים עם סוכר.

 

אח"כ אפשר "לשווק" את העוגה כעוגת פירמידה

 

 

תודה רבה רבה לכם!!עכבר הכפראחרונה

הכנתי עוגת גלידה ורולדה   יצא מעולה! יאמי שוב תודה רבה! היה לי ממש כיף

איך חזרתם לחמץ?כלנית1

החלטתי לטגן שניצלים ואז גיליתי שאין לי פירורי לחם (כמובן, איך יכולים להיות פירורי לחם מיד אחרי פסח), אז קניתי קמח מצה רגיל (להבדיל מקמח מצה שמורה ששאריותיו תישמרנה בארון עד פסח הבא ואז אגלה שפג תוקפו והוא יעוף לפח).

החלטתי לאפות עוגה. ואז, גיליתי שחסרות לי ביצים. קניתי ביצים. פתחתי את הביצים והתכוונתי להמשיך בתהליך ואז, נזכרתי שאין לי קמח (אחרי פסח ממש לא התחשק לי להאבק שוב עם עוגות פסח). נסעתי לניצת הדובדבן וקניתי 3 קילו קמח 70% להקפאה ולשימוש מיידי. ובסופו של יום, העוגה נגמרה.


אפשר להקפיא קציצות של ירקות שטוגנו במחבת טפלון?פלפלתי

הכנתי בפסח ונראה שאין להן כרגע דורש...

יש מצב כזה או שיהיו סמרטוט שכזה כשנוציא אותן?

 

לא מומלץ להקפיא מאכלים מטוגנים-משה ר-

יורד להם כל הטעם והפריכות...

צודק אבלחסדים

א. כנראה שהאפשרות השניה היא לזרוק.... מה עדיף?

ב. אם מטגנים שוב לכמה שניות אחרי ההפשרה זה יכול לשחזר את הפריכות ויוצא כמעט כמו חדש

 

צריך להקפיא כשזה טרישירקאחרונה

לא רגע לפני שזה מתקלקל.

אולי זה כבר - אם זה מפסח...

ההקפאה וההפשרה יקלקלו את זה עוד יותר.

מישהו יודע אם אפשר להקפיא רסק עגבניות?פלפלתי

יש לנו קופסא גדולה של רסק, אני לא משתמשת בזה באופן קבוע, ויוצא שאנחנו יותר זורקים מאשר אוכלים את זה.

יש אפשרות להקפיא את זה ולהוציא את זה בחתיכות ולהשתמש?

אם אפשר - זה יוצא אותו דבר תוך כדי בישול כמו רסק "טרי" מהקופסא או שיש לזה טעם לוואי כזה שלא שווה את המאמץ?

מישהו יודע במקרה?

 

כןיהודיה מא"י

מומלץ ביותר להקפיא

אני תמיד מקפיאה את הרסק עגבניות, וכך אפשר לקנות את הקופסאות הגדולות שזולות באופן משמעותי ביותר מהקטנות.

מקפיאים, ובכל פעם שצריך חותכים בעזרת סכין חדה וחזקה כמה שצריך. וזה גם מפשיר מהר מאוד.

והמלצה נוספת - לקנות את הרסק עגבניות בריכוז הגבוה יותר, משום שכך קל יותר לחתוך מהרסק הקפוא. אומנם המחיר שלו בדר"כ קצת יקר יותר, אבל בסכ"ה זה יוצא משתלם כי צריך להשתמש בפחות רסק בכל פעם.

(אם לא משתמשים ברסק בריכוז הגבוה, כדאי להוציא את הרסק מהמקפיא כמה דקות לפני שרוצים להשתמש בו)

ולא, לא נשאר לזה שום טעמי לוואי, לפחות לא כאלו שאני הרגשתי בהם.

מעולה! תודה!!פלפלתי

 

רעיון: להקפיא בתבנית סיליקון של מאפינס..נדנדה כתומה.

ואז לא צריך להסתבך עם לחתוך וכו'. תמדדי כמה כפות את שמה בכל שקע..

רעיון! אפשרות שניה שחשבתי עליה,פלפלתי

היא לשים את זה בשקיות של קוביות קרח, ואז עם סכין לחתוך קוביה או שתים או כמה שצריך.

[אבל זה כי אין לי תבנית סיליקון.. ]

 

גם רעיון. אולי אפילו יותר מוצלח..נדנדה כתומה.אחרונה
שהו יודע איך שוטפים סיר פויקה?tvrui

משהו עם שמן או משהו כזה?

איך מה ומתי?

בבקשהאנונימי (פותח)אחרונה
  1. יש לתת לפויקה להצטנן לפני שטיפתו. למלא במים חמים, להשרות לזמן מה ולשטוף במים חמים את הסיר והמכסה. במידה ובתחתית הסיר נוצרה שכבה של מזון חרוך, ההשרייה במים החמים תרכך זאת (לא לגרד עם כלי חד, סקוץ' גס או ברזלית, על מנת לא להזיק לסיר ולציפוי המגן).
  2. אם אינכם משתמשים בנוזל ניקוי, הפויקה שלכם יפתח עם הזמן טעם מאוד אישי. אם בכל זאת הינכם משתמשים בנוזל ניקוי, מומלץ להקפיד על כמות קטנה.
  3. יש לייבש באופן מוחלט את הסיר והמכסה ולמרוח את שניהם בשכבה דקה של שמן בישול, על מנת לשמור על פנים הסיר עד לשימוש הבא ולהגן מפני היווצרות חלודה.
עוגות/עוגיות קלות להכנה לפסח (אתם מוזמנים להוסיף)כלנית1

בראוניז בקלי קלות לפסח: 

1 כוס שמן
4 ביצים גדולות
3/4 כוס קמח מצה
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס אגוזים קצוצים/קמח ת. אדמה
1/4 1 כוסות סוכר
1 סוכר וניל
הוראות הכנה:

לבחוש את כל החומרים ולאפות בחום בינוני עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו. לא יבש לגמרי.
לאפות ב- 180  מעלות בערך 20 דקות.
אפשר לסמן את החיתוך מיד לאחר האפיה אבל לחתוך רק כשהחומיות מתקררות.


אם אופים בתבנית גדולה יוצאות חומיות. אם משתמשים בתבנית קטנה יותר, יוצאת עוגה גבוהה יותר ולא חומיות.

אני מוסיפה מתכוןיהודיה מא"י

לעוגת תפוזים בסיר פלא

ללא שרויה (סתם ככה יצא לי לעשות, אנחנו דווקא כן אוכלים שרויה, אבל רק מצה שמורה מה שאומר שהקמח מצה יקר מאוד, וגם כבד מאוד)

5 ביצים

כוס וחצי סוכר (בערך, אפשר אפילו קצת יותר)

כוס קמח תפו"א

אבקת אפייה

חצי כוס שמן

קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד

2/3 כוס נוזלים - המיץ מהתפוז ולהשלים במים)

תמצית וניל

להפריד ביצים

להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר

לערבב את כל שאר החומרים

לאחד את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות

לשמן את הסיר פלא

לשפוך את התערובת

לשים על אש קטנה למשך כחצי שעה, אחרי חצי שעה לבדוק אם מוכן. העוגה מוכנה כשהיא זהובה היטב.


ואני רק אציין, המידות בכוסות הן משוערות, הכוסות שלי של פסח הן קטנות למדי, אז כתבתי בערך כמה שזה נראה לי בכוסות רגילות.

יהודיה ממש תודהאיזה טוב ה'!!!!

נראה מתכון מעולה וגם אני מסיבות חיסכון לא מכין עוגות עם קמח מצה שמורה

 

 

האם אפשר לאפות בתנור?אנונימי (פותח)
תודה יהודיה!שירה שירים

באמת רציתי לשאול אותך אם יש לך מתכונים לעוגות בסיר פלא

לא היו לייהודיה מא"י
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך י"ז ניסן תשע"ב 21:07

אז שאלתי את אימא שלי

והיא אמרה לי שכל מתכון של עוגה בחושה רגיל שיש לי אני יכולה להחליף את הקמח בקמח תפו"א וקמח מצה, ולהכין בסיר פלא

אז למעשה המתכון הזה יותר דומה לטורט מאשר לעוגה בחושה, אבל באופן עקרוני אפשר לקחת כל מתכון של עוגת פסח בחושה ולאפות בסיר פלא

באמת? תודה!שירה שירים
עוגת תמרים-דבש מעולה וקלה מאודב"ה!אם בישראל!

אני מכינה אותה כל השנה עם קמח מלא והשנה ניסיתי עם קמח מצה שמורה ויצא טוב מאוד ב"ה.

1 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

1/2 1 כוס קמח מצה (או קמח מלא במשך השנה)

1 אבקת-אפיה

2 ביצים

קנמון

1/2 קופסא ממרח-תמרים

לערבב קצת עם המיקסר ולשפוך בהדרגה -

1 כוס מים רותחים.

 

לערבב היטב ולאפות. מתאים לגודל של תבנית חד פעמית רגילה.

העוגה יוצאת מצויין ב"ה ובכלל לא יבשה.

הכנתי תבנית כפולה וזה התחסל ברגע.

איפה הדבש פה בעסק? לא הבנתי..פלפלתי

 

זה יוצא בטעם דבש רק בלי דבשב"ה!אם בישראל!אחרונה
דחוף!!!!המוזרה

מי יודע אם פיצפוצי אורז בשקית... זה חמץ? קטניות? צריך לזרוק? אפשר לשמור?

יש לי שקית ענקית כמעט חדשה

אורז זה קטניות. אין צורך לזרוק.איזה טוב ה'!!!!
לא רק שלא צריך לזרוק-משה ר-

אפשר גם לאכול |מרוקאים| צוחק

מרוקאים כמעט שלא אוכלים קטניותדניאל!!

רק ממש מסוימות

אוכלים קטניות ירוקות.שלום 22

רק יבשות ואורז לא אוכלים.

אגב, זה גם מה שהרב ליאור מורה לאשכנזים למעשה.

לא מדוייק-משה ר-

אנחנו דוגמא אוכלים את כל סוגי הקטניות, ולפני כמה שנים אבא שלי שאל את הרב אלעזר זצוק"ל לגבי אורז וחומוס והרב אמר לו שאפשר לאכול..

ד"נ-בילקוט יוסף כתוב שלספרדים אין בעייה עם אורז וגם מי שנהג לא לאכול יכול לעשות התרה ולאכול...

אכן חלק מהמרוקאים נהגו שלא לאכול  חלק מהקטניות והם אלו שנהגו לפי הרב משאש זצ"ל...


מנהג אחד (כמעט) לאשכנזים ולספרדים בקטניות 
גם מי שלא אוכל קטניות בפסח כפי מנהג אבותיו לא צריך למכור אותם עם החמץ ולא עוד אלא שאם הוא מתארח אצל מי שאוכל קטניות ואורז – יכול לאכול בביתו גם מהכלים שבהם בושלו הקטניות והאורז ובלבד שלא יאכל מהאורז או מהקטניות עצמם. מו"ר הרב שליט"א סיפר כי בירושלים בעיר העתיקה היו נוהגים גם הספרדים וגם האשכנזים במנהג אחד חוץ מאורז. גם הספרדים וגם האשכנזים נהגו לא לאכול קטניות יבשות וכן נהגו לאכול קטניות ירוקות, דהיינו אפונה ירוקה או שעועית ירוקה וכד'. הרב הביא ראיה לכך מהמנהג שהיה בבית המקדש בעת שהיו מקריבים קרבנות בפסח והיה המניין רב ועצום כי כל משפחה הקריבה את קרבנה. ואיך היו מונים את מניין הקרבנות? אומרים חז"ל, שהיה ארגז מיוחד, שכנגד כל קרבן שהוקרב זרקו לתוכה פול. מכאן ראיה שבזמן בית המקדש היו מתירים את הקטניות בפסח. 
וסיפר מו"ר הרב שליט"א כי פעם אחת הוא ישב בין הרה"ג דוד עובדיה לבין הרה"ג שלום משאש זצוק"ל. הרב דוד עובדיה היה גר בחו"ל בעיר "סופרו" והרב שלום משאש היה מקזבלנקה. העלו את השאלה האם מותר לאכול שעועית יבשה בפסח? והרב דוד עובדיה אמר שבמחוזו אכלו שעועית יבשה בשופי בפסח, ואילו הרב משאש טען שמעולם לא אכלו את השעועית היבשה בפסח. ובין העיר סופרו לבין העיר קזבלנקה היה מרחק רב כמו כל שטחה של ארץ ישראל. ובמקרה זה יכול אדם שבא מקזבלנקה לעשות התרת נדרים על מנהגו במקרה צורך חשוב ביותר. אבל בדרך כלל כל אחד יעשה כמנהג אבותיו. 
כך סיפר הרב על מרת זקנתו שלא הייתה אוכלת אורז בפסח ובעלה היה אוכל אורז ושאלה את מרן בעל הבן איש חי זצוק"ל האם מותר לה לבשל לבעלה אורז ביום טוב של פסח. האם אין בכך משום 'מוקצה' באורז שהיא לא אוכלת אותו מחמת מנהג איסור. וענה לה שמותר לה לבשל אורז לבעלה למרות שהיא נוהגת בו איסור. כיון שכל מנהגה הוא לא לאכול – אבל הוא לא בשבילה חמץ חלילה. 

הערה:שלום 22

סידנא רבי יעקב אסר החומוס בפסח, ולפניו נהגו בתפילאלת לאכלו (הסיבה שאסרו ממעשה שהיה, עי"ע בס' ישראל סבא).  

אין זה סוד שרבי אלעזר ע"ה לא הורה כמנהג מרוקו, אלא כמנהגי הבא"ח וירושלים, כפי ששמעתי ממנו הרבה פעמים, וכפי שראיתי בעיני. לעצמו החמיר כמובן בהרבה דברים, איני יודע אם גם באורז- אפשר לברר.

רבי שלום ע"ה רוב ימיו היה במקנס, שהיתה קרובה לצפרו כ90 ק"מ. בפאס הסמוכה לספרו כ20 ק"מ כולם נהגו איסור בקטניות היבשות, ואכלו הירוקות (מידיעה אישית).

עכ"פ כך מנהג רוב ככל המרוקאים, פוק חזי מאי עמא דבר, ופוק חזי בספרים שנכתבו על כך.

 

 

אנחנו מרוקאיים- ויש כמה דברים שאסור לאכול..פזוש

אורז חומוס טחינה גרעינים ושומשום וב'ה לא מתים מרעב....

אם יש פה עוד מרוקאים...שלום 22

אז כדאי שמישהו ירים את הכפפה ויפתח שרשור על המימונה...

בערב המימונה אני אהיה עסוק מדי בשביל זה-משה ר-

או שאתה רוצה לפתוח בערב חג?חיוך

מרוקאים אבל .....אביה*אחרונה

אבל לא אוכלים:

שום

חומוס

קטניות יבשות

אורז..

כן אוכלים:

שעועית, אפונה ופול-  ירוקים- לא יבשים...


בקיצור, כל אחד והמנהגים שלו...


אה, כן אוכלים- מה שמכיל קטניות- במבה וכד', או נגיד שוקולד שכתוב עליו לאוכלי קטניות בלבד- אנחנו אוכלים, למרות שלא אוכלים קטניות יבשות.

מחבת טפלוןהמוזרה

אם אני רוצה לטגן חצילים (שבד"כ מטגנים עם הרבה שמן) אבל יש לי מחבת טפלון...צריך שמן?

אם כן כמה? כרגיל?

אם החצילים פרוסים עבהאיזה טוב ה'!!!!אחרונה

צריך שמן כרגיל. אם הם פרוסים דק אפשר להסתפק בפחות שמן.

 

 

שאלה דחופה על חזה עוף ממולא:חרישית

אין לי תנור לפסח, אפשר לבשל אותו ברוטב?


כמה זמן?


או שמספיק רק טיגון? המילוי מספיק להתבשל כמו שצריך בטיגון?


(המילוי הוא של בשר טחון מעורב הודו ובקר, לא מבושל)


תודה רבה!

אין סיבה שלא תוכלי לבשל אותו ברוטבאיזה טוב ה'!!!!
איזה רוטב? יש רעיון?חרישית

במסגרת כמות המצרכים המצומצמת של פסח...


רסק עגבניות מתאים?



יש גם יין, בצל, שום. אין לי מושג מה יכול להתאים...


אין רוטב סויה...

יין בצל ושום נשמע טובאיזה טוב ה'!!!!
תודה רבה עקיבא! תזכה למצוות!!חרישיתאחרונה
שרשור מתכונים ותפריטים לחג ושבתאיזה טוב ה'!!!!

אז מה אתם עושים?

 

תפריטים ומתכונים ייתקבלו בברכה.

 

הדברים המיוחדים שאני עושה - חמין ללא קטניות ולזניה ממצות

 

 

אפשר מתכון לקניידלך (מקמח מצה שמורה) ?אורה*
כוס קמח מצהaimaאחרונה

קצת פחות מכוס מים רותחים

ביצה 

כף שמן זית

0.5 כ. פלפל

כף גדושה מאד שקדים טחונים

מה היחס הנכון בין ביצים למצות במצה בריי?ברווזה

ואם מוסיפים מים או חלב, כמה, ביחס למצות ולביצים? האם להרטיב ולסחוט קודם את המצות? את המלח מוסיפים לפני או אחרי הטיגון? ואם רוצים מצה בריי מתוקה? סוכר לפני או אחרי? תודה.

ככהיהודיה מא"י

אימא שלי לימדה אותי שביצה אחת לשתי מצות, אבל באופן אישי ראיתי שזה יוצא ככה די מתפורר, אז אני שמה שתי ביצים ל3 מצות. אבל אולי זה הבדל בן מצה רגילה למצה שמורה

שוטפים את המצות בברז, מפוררים, מוסיפים ביצים וחלב וקורט מלח (גם אם רוצים מתוק)

מערבבים ומשהים למשך איזה 5-10 דקות.

אם רוצים מתוק, אפשר להוסיף את הסוכר ביחד עם הביצים, אבל נראה לי טעים יותר לפזר מעל אחרי הטיגון, כמו לחם מטוגן.

מצה ברייטאנונימי (פותח)

כוס חלב ואו מים

6 מצות

ביצה

כף פלפל שחור לא גרוס לא גרוס

סוכר שלש כפות

כפית דבש

מערבבים את הכל ללא ביצים ור בסוף שמים ביצה.



אני עושה עם מצה שמורה ואני עושה ככה:פלפלתיאחרונה

2 מצות  מפוררות

שופכת עליהם מים ומרטיבה עד שהמצה נראית כבר  די קווץ', היא סופגת המון מים, אז אני שמה קצת ואפשר אח"כ לה וסיף עוד...

2 ביצים

בצל קצוץ,

מלח ופלפל

מערבבת הכל, ויאללה למחבת.

 

זה יוצא אחלה.

(טוב, אני משוחדת... )

מאתגרת אתכםאביגילי

האם יש למישהו מתכון לעוגת פסח ללא ביצים?

עדיף על בסיס קמח תפו"א ולא קמח מצה

זה יעזור לי מאוד!


תודה מראש

נראה לי שיש לגיסתי איזשהו מתכון מוצלח ממשבת נוגה

של עוגיות אגוזים \ שקדים פריכות ביותר מקמח תפו"א

ונראה לי שהן ללא ביצים.

 

לנסות לברר לך? (בחג \ חוה"מ)

 

הן היו מעדן אמיתי...

לי יש מתכון לעוגיות אגוזים ושקדים;פלספנית
עבר עריכה על ידי פלספנית בתאריך ט"ז ניסן תשע"ב 00:33
בעזהי"ת
פריכות, כמו שבת נוגה אמרה, בלי ביתים, מקמח תפו"א.
ככה-
4 כוסות קמח תפו"א,
כוס וחצי [150 גר'] אגוזים ושקדים קצוצים,
כוס וחצי שמן אגוזים [אנחנו שמנו פחות, כוס]
חצי כפית מלח ושלושתרבעי כוס סוכר.
זהו, מערבבים-לשים, עיגולים, לתנור לאיזה חצי שעה- הם אמורות להשאר קצת לבנבנות, לא משחימות מידי- ומתקשות באוויר, אז לא לגעת בהם כשהם עוד חמות כי הם יתפוררו- יאמי.

*בבדיקה חוזרת: יש גם 2 ביצים בעסק..
יו תודהאביגילי

ושאלה - חצי שעה בתנור זה בלי טורבו, נכון?


תודהאביגיליאחרונה

אני אנסה את של פלספנית לפני שאטריח אותך לחפש את המתכון

מה ההבדל ביןמעפר אני באה

שום גבישי לאבקת שום?

כמה דק הוא טחוןיהודיה מא"י

אבקת שום זה ממש אבקה דקה

שום גבישי טחון לגרגירים קצת יותר גדולים

לשום גבישי יש הרבה, אבל הרבה הרבה יותר טעם מאשר לאבקת שום, ומאחר ובדר"כ המחיר שלהם אותו הדבר אני ממליצה בחום לקנות אך שום גבישי

תודהמעפר אני באה

יש לנו בבית שום גיבישי והוא ניראה ממש אבקה..

מה את מתכוונת אבקה?יהודיה מא"יאחרונה

 אבקת שום זה דק כמו קמח לבן, שום גבישי בערך כמו סולת או קמח תירס.

ואם זה ממש אבקה כמו קמח, אז או שמילאו את הקופסא באבקת שום, או שהחברה דפוקה, או שהיתה פאשלה באריזה ושמו לאבקת שום בטעות מדבקה של שום גבישי.

מה אפשר לשים במקום חבילת מרגרינה?פחיחיחי
שמן / חמאהאיזה טוב ה'!!!!

יש גם מרגרינה שעשויה משמן דקלים אבל היא הרבה פחות בריאה מהמרגרינה הרגילה

 

ויש גם מרגרינה שעשויה משמן זית אבל היא הרבה יותר יקרה

 

 

אתם יודעים כמה ? (שמן במקום מרגרינה)פחיחיחי
אני חושב כוס שמן במקום חבילת מרגרינה אבל בזה יש פהאיזה טוב ה'!!!!

מומחים יותר גדולים ממני

 

 

למעשהיהודיה מא"י

3/4 כוס שמן די במקום חבילת מרגרינה

תודהפחיחיחיאחרונה