או משהו נוסף
לעוף+ תפו"א+ מרק ירקות
לא קטניות ולא שרויה
מה עוד אפשר להוסיף?
או משהו נוסף
לעוף+ תפו"א+ מרק ירקות
לא קטניות ולא שרויה
מה עוד אפשר להוסיף?
אם כן זה הכי קל.
אם לא אז אפשר להכין אטריות מביצים וקמח תפו"א
בכל מקרה, כדי לגוון אצלנו אוכלים כל מיני ירקות ביחד עם העוף ולא רק תפו"א אז אם עוד לא הכנת את העוף והתפו"א אפשר להכין דלורית / בטטה / קישואים / גזר / בצל / קולורבי וכו'.
נראה לי שחסר משהו משביע
קינואה? לא חשבתי
אבל בטח לא אוכלים...
עדיף לא לשאול...
איזה טוב ה'!!!!פשטידת בטטה:
לפרוס ק"ג וחצי בטטה לפרוסות בעובי ס"מ בערך.
לטגן פרוסות מ5 בצלים,
להוסיף בלילה מ:
3/4 כוס קמח תפו"א
5 ביצים
3/4 כוס שמן,
מלח פלפל,
לערבב הכל יחד, לצקת לתבנית ח"פ בינונית- צרה, או לתבניות מאפינס. פשטידה נהדרת!
פשטידת בטטה מסוג אחר:
לגרר 6-7 בטטות בינונית
לטגן 4 בצלים קצוצים דק- להוסיף לבטטה המגוררת
להוסיף 4 ביצים
מלח פלפל
2 כפות קמח תפו"א - לא חובה
לצקת לתבנית אינגיליש קייק גבוהה וארוכה, או לתבניות מאפינס- אפשר גם לתבנית בינוית אבל אז תהיה יותר נמוכה
פשטידת קישואים
אפשר להחליף את הבטטות מהפשטידה הקודמות בקישואים בפשטידה השניהצריך להוסיף יותר קמח תפו"א
פשטידת קישואים מסוג אחר:
לקצוץ 4 בצלים- לטגן עד הזהבה
להוסיף קוביות מ8 קישואים בינונים (אפשר להשאיר את הקליפה של הקישוא)
לאדות את הבצל והקישואים עד שאפשר לאכול אותם כך
להוסיף מלח פלפל ושום כתוש, אם אוהבים גפ שמיר קצוץ דקדק.
מוסיפים 5 ביצים
חצי כוס שמן
כוס קמח תפו"א
יוצקים לתבנית ח"פ בינונית
אפשר לפשר מלמעלה, פירורי אגוזים /שקדים ליופי וטעם
אופים עד הזהבה יפה והתיצבות.
ככלל אפשר לשחק עם מרג\כיבי הירקות בפשטידות ולקבל פשטידות מגוונות.
ראיתי לפני כמה זמן בעיתון (אני לא זוכרת איזה, אולי בשבע, או איזה עלון של שבת.. או משו אחר, בקיצור- לא זוכרת..)
מתכון לגרנולה לפסח..
ממש בא לי להכין!!!
זה היה משהו כזה עם פירורי מצה במקום שיבולת שועל..
בקיצור- אם מישהו מכיר מתכון כזה או יודע להפנות אותי באיזה עיתון זה היה (כי זרקנו כבר הכל..פסח וזה..)
אני אשמח מאוד! 
תודה רבה!
![]()
אין שום תגובה?????????אטריות ברוטבמי שאינו אוכל קטניות גם לא יכול להוסיף שומשום ועוד. הדבר היחיד שניתן לעשות הוא עם צימוקים, קוקוס ומצות קלויות עם דבש/סוכר. ניסיתי לחפש מתכונים בגוגל, אבל אין מתכונים בלי ש"ש.
אטריות ברוטבאחרונהכנראה שנחכה עם הגרנולה לאחרי פסח![]()
תקשרי ותשימי על סורגים וכד' למשך כשבועיים עד שהשום יתייבש. אח"כ יש חילוקי דעות: שום לשימוש בחודש-חודשיים הקרובים, את יכולה לשמור כמו בצל ות. אדמה. שאר השום: יש אומרים לשים במקפיא ויש אומרים במקרר. יש שמקלפים את ראש השום כולו ומשרים בשמן/חומץ לפי השימוש שלך וכשצריך משתמשים בשמן/חומץ
קניתי אי אז בהתקף רצון טוב, פתחתי, שפכתי ונבהלתי!!
מה זה הדבר הזה? ספק קמח ספק חול (במראה!) לא אחיד, לא זהה,
אין לי מושג איך לדעת אם זה נקי או לא!!!!
בתור חרדתית מכל זוחל למינהו,
דמיינתי שם תזוזות לא רצוניות (או שזה פשוט תוצאה של מאמץ להסתכל ממושכות לתוך גרגרים זעירים
)
ופשוט קברתי את החבילה במקפיא.
וזהו, הגיע העת לפנות אותה משם....
רק הבהרה: זו היתה חבילה מהוגנת מחב' נורמלית, לא איזה משהו אנונימי,
כך שיש מצב שאין שם באמת חיות רעות.
לא יודעת.
תודההההה!!
קודם כל לנפות בנפה של קמח מלא, חלק ניכר מהסולת יעבור בנפה
את הנשאר בוררים כמו אורז - מניחים על משטח נקי, בשכבה אחת ומתבוננים.
וזה הרבה עבודה, ולכן אני קונה סולת מהטחינה של אותו יום, ושמה ישירות במקפיא.
והיא עולה פי כמה מהסולת עצמה...
אז אמנם זה יועיל גם לעתיד, אבל בכ"ז אין לי עודפי מזומנים לכך כרגע 
אוף חבל, באמת רציתי. זה נראה לי הפתרון הכי שפוי.
תודה לך יהודיה!
של "ריפוי בעיסוק" ותבררי את החבילה וזהו : )
תזהי אם יש חרקים אם תראי שהם זזים והולכים.
בינתיים התגברתי על כמה כפות
)בת נוגהטוב, בעלי נאלץ להתחיל ולבדוק כדי לוודא לי שהשטח נקי יחסית מאויבים, דורסים וחיות אחרות 
היתר עוד בוהה בי, עד שאנקה סופסוף את המקפיא 
עולה 5-7 ש"ח בחנויות כלי בית.
לא שזה מיליונים, אבל היה נראה לי לא כדאי ביחס לחבילה האחת...
זה היה באיזו חנות לכלי בית מכשירים וכו' במרכז.
גרררר!!!
כי אם נפה 50 מש'
היא אמורה להיות זולה יותר מנפת משי, ובכל מקרה לא יקרה יותר
כמה חורים יש בסנטימטר
נפה של 50-60 מש היא צפופה מספיק בשביל שהתולעים לא יוכלו לעבור בחורים (מזהיריה - יתכן שהרב שלכם פוסק אחרת), אבל קמח מלא עובר ברובו. יתכן שהסולת לא תעבור במלואה, אלא חלק ישאר בנפה, אבל אחרי שמנפים בנפה כזאת, לא צריך לבדוק הרבה.
וכמדומני שזה מספר החורים בסנטימטר מרובע, בכל מקרה מספר גבוה יותר - נפה צפופה יותר
)בת נוגהאחרונהנתבקשתי להכין סלט חסה וסלט כרוב לערב משפחתי שיערך בחוה"מ.
אשמח לקבל רעיונות לתבלון ו/או תוספות אפשריות לסלטים לשידרוג.
חשבתי על עגבניות שרי לחסה ואגוזים לכרוב/ שניהם.
תודה
לסלט חסה פטריות טריות או במקום העגבניות, תפוז חתוך.
לסלט כרוב תפוח גרנד (הירוק) חתוך דק. הולך יופי עם האגוזים בסלט כרוב, ועם מיונז חומץ וסוכר.
אפשר גם חמוציות לסלט שווה במיוחד
לרוטב לסלט חסה אני ממליצה על רוטב שום ודבש (או חרדל ודבש אם אתם אוכלים קטניות)
ואם אתם אוכלים קטניות אפשר להוסיף גם דברים כמו גרעיני חמניה וכו'.
תודה רבה 
מערבבים בקערה שום (הכי טוב כתוש, אם לא אז גבישי, אבל לא אבקת שום ולא שום חתוך) , דבש, פלפל שחור, מלח, אפשר גם איזה תבלין ירוק טרי שאוהבים, שמן (זית) וחומץ
ומאחר ושמן וחומץ לא מתערבבים, מערבבים אותם יחד במהירות, ואז שופכים על הסלט מיד, לפני שהם יספיקו להפרד. השמן אמור להיות הבסיס של הרוטב, השום והדבש אמורים לעבות אותו.
כמובן, ששופכים על הסלט רק ממש לפני ההגשה
ואפשרות אחרת עם מיונז, שאז הוא הבסיס של הרוטב ומוסיפים את כל הרכיבים הנ"ל, אלא שמוסיפים רק מעט שמן, ואז אין בעיה של השמן והחומץ שלא מתערבבים. מדללים אותו במים עד לדרגת הסמיכות הרצויה.
איך עושים עוגה כזו?
אין לי את כל ה"מיכשור" הזה. והכוונה היא לברזלים עם השקית. והפלסטיקים הלבנים. (איך קוראים לכל זה?)
אני כ"כ רוצה לנסות אבל לא שווה לי להשקיע עסק יקר.
יש המלצות מניסיונכם איך ניתן לעשות דבר כזה מבלי לבזבז הרבה כסף וגם את הציוד המתאים?
ואני אשמח לתשובות רציניות..
ואכן העוגה הזאת היא אומנות.. פה מדובר בקרם שזה הופך את העבודה להרבה יותר קשה ומורכבת...
אבל אפשרי לעשות עוגות ראווה מבצק סוכר, רק שא"א להשוות את הטעם...
זו ממש אומנות!
קודם כל, הציוד הזה לא כ"כ יקר. ואפשר לקנות בחנויות כלי בית פשוט יותר בשקלים בודדים שגם יכול לעשות את העבודה
אבל נראה לי שעיקר הענין זה לא הציוד, כי אם שיטות עבודה, ומיומנות שנרכשת בזמן רב מאוד, כך לפחות סביר להניח.
אבל אם הדבר מדבר אל ליבך, שווה לשקול ללמוד את זה,ואח"כ אפשר גם לעבוד בזה.
הפעם הסבתות לא באות לליל הסדר כך שאני צריכה להכין חרוסת.
אשמח לקבל מתכון טוב ככה,
ואם לא בא לי ללכת על מתכון אלא להמציא ממה שיש בבית,
מה הבסיס להכנת חרוסת?
על מה אני צריכה לשים דגש?
תודה מראש
ואני אקדים - יש מנהג שדווקא האבא מכין את החרוסת לסדר. למה? כדי לסקרן את הילדים שישאלו מה פתאום אבא מבשל. (אני מניחה שזה אומר שבמשפחה שבה דווקא אבא הוא זה שמבשל, רצוי שאימא תהיה זאת שתכין לפי המנהג הנ"ל)
לגרד (במעבד מזון)
תפוחים
אגוזי מלך
שקדים
(פחות או יותר כמות שווה של אגוזים ושקדים, וכמו שניהם תפוחים)
ולזה מוסיפים
יין אדום מתוק
ממרח תמרים (או שאפשר לרסק תמרים במעבד מזון ולהשתמש בהם, אבל הרבה יותר עבודה)
תבלינים - קינמון, ציפורן, פלפל אנגלי, זנגוויל, או כל תבלין אחר שמתאים לתיבול מתוק.
אם זכרוני אינו מטעה אותי זה הכל.
כדאי להכין הרבה![]()
ואפשר להסתכל בהלכות פסח בשולחן ערוך כמדומני, כתוב שם איזה דברים אמורים להיות בחרוסת. מוזכר שם גם תאנים ורימונים, אבל קצת קשה להשיג רימונים עכשיו, ותאנים יבשות זה עסק כ"כ נגוע...
אצלי מכינים די דומה למה שיהודיה כתבה רק בלי הממרח תמרים (תפוחים, אגוזי מלך, סוכר, מיץ ענבים, קינמון)
ואצל בעלי זה הרבה יותר קל- פשוט מערבבים סילאן עם שקדים ואגוזים טחונים (חלק מהם טחון קצת עבה) וקצת קינמון.
מאז שטעמו אצל ההורים שלי את החרוסת הזאת הם תמיד מבקשים שאכין את זה לסדר...
מחפשים רעיונות לבישול של בשר מספר 5 לכבוד ערב חג
צורות הכנה מסורתיות או מקוריות יתקבלו בברכה
נשמח לכמה שיותר מתכונים מכל הסוגים גם פשוטים וגם מיוחדים
תודה !
אפשרות א'.
להרתיח בסיר גדול את כל הנתח (מס'5) ולהוסיף לסיר:
בצל
כרפס
כמה שיני שום
שני עלי דפנה
גזר.
לאחר כשעה וחצי, להוציא לצנן, לשים במקרר ללילה.
למחרת לפרוס לפרוסות דקות ככל שניתן.
לטגן בסיר רחב ונמוך:
2 בצלים ,
פטריות (לא חייב)
כמה שיני שום
2 גבעולי כרפס
להניח את פרוסות הבשר אחת ליד השניה
לצלות, להפוך ולהוסיף מים מציר הבשר שהורתח יום לפני.
תבלינים לפי הטעם:
מעט כורכום.
א. מרק עוף
פלפל שחור גרוס
טיפה מלח
מעט פפריקה.
לבשל כשעתיים, נשארים מעט נוזלים.
אמא שלי עושה את המתכון הזה אבל ללא הרתיחה , היא פשוא צולה את נתח הבשר הגדול על סיר רחב עם שמן זית מל"פ על להבה נמוכה כשעה וחצי.
למחרת לאחר פריסה.. אותו הדבר.
חג-שמח.
אני מטגנת את נתח הבשר מעט לפני הבישול, כדי לשמור את הנוזלים שבו. מטגנים והופכים מצד לצד, עד לשינוי צבע קל.
אני גם מעדיפה לבשל ורק למחרת, כשהבשר קר, לפרוס ולבשל ברוטב.
טשולנט ודומיו!!! עם הרבה ירקות ומים ,טיפה טיגון בהתחלה,ובישול ארוך.יוצא רך ועסיסי.
התנאים הנדרשים 
א. פרווה
ב. טעימה...(דרישה מסובכת?)
ג. בלי קמח מצה
אנחנו אוכלים שרויה ולא קטניות.
בעקרון כל העוגות שהן עוגות מוס כאלה יכולות להתאים כי בד"כ יש רק מעט קמח ואפשר להחליף בקמח תפו"א.
לערב חג שאז אנחנו נוהגים לא לאכול קמח מצה.
חשוב לי שכולם יהיו שבעים לפני החג.
בעזהי"ת
ה-עוגה של פסח, ולמעשה, גם ה---עוגה של כל הזמן. פרווה, ללא קיטניות וללא שרויה...
המתכון:
העוגה בנויה מ-3 שכבות.
הבסיס:
5 ביצים
אינסטנט פוגינד שוקולד
6 כפות סוכר
2 כפות שמן
-----------------
מקציפים את הביצים כשהם שלמות במשך הרבה זמן- 7 דק'. מוסיפים את כל השאר- ולתנור, לבערך 30 דק' עד שזה מוכן. טורט שוקולד פשוט.
----------------
הקרם:
1 שמנת מתוקה [אפשר גם צמחית, ולהוסיף 1/2 כוס מים]
1 אינסטנט פודינג וניל
רום/קוניאק/מייפל
כפית נס קפה
--------------------
מקציפים את השמנת, ומוסיפים את כל השאר- לרום/קוניאק/מייפל אין כמות מדוייקת, שמים קצת ממש- לפי כמה שאוהבים, ואת הנס קפה ממיסים בטיפונת מים רותחים. ואח"כ מורחים את כל הקרם על הבסיס. [חשוב- לשים את הקרם רק אחרי שהבסיס התקרר כבר.]
-------------------
הציפוי:
100 גר' שוקולד מריר
3 כפות מים
3 כפות סוכר
-----------------
פשוט מאוד, ממיסים בסיר על אש קטנה [כל הזמן מערבבים], ושופכים על הקרם...
עשיתי מתכון די דומה שחברה הביאה לי (במקור, מתכון לצליאקים), אבל אחרי כל ההשקעה, התחתית התכווצה וגם נדבקה מעט. הצטערתי על הרגע שעשיתי את התחתית. אני מתלבטת אם לאכול אותה כפי שהיא ולהתחיל מההתחלה לעוגה חדשה, או לסמוך על התחתית המכווצת ולהמשיך מנקודה זאת.
מתוך עלון שכונתי נראה מוצלח
המצרכים:ל
בסיס:
4-5 חלמונים
2 כוסות קמח תפו"א
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
ריבה למריחה
לקצף:
4-5 חלבונים
כוס סוכר
75 גר' אגוזים קצוצים או קוקוס
לערבב את חומרי הבסיס
לשטח ב 2 תבניות אינגליש קייק
לאפות בחום בינוני כ20 דקות
לקרר מעט ולמרוח ריבה על הבצק
להקציף את החלבונים
להוסיף סוכר לסירוגין
להקציף עד לקבלת קצף יציב ונוקשה.
להוסיף אגוזים או קוקוס
לשפוך את הקצף בזהירות על הריבה
ליישר את שכבת הקצף
לאפות שוב עד להשחמה נאה
לא ניסיתי אבל נשמע מוצלח!
תודה ![]()
7 ביצים
1 כוס סוכר
1 קליפת לימון מגוררת
כפית תמצית וניל
2 כוסות אגוזים טחונים
2 כפות קמח תפו"א
1 כפית אבקת אפייה
לקרם:
200 גר' שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה (ריצ' פרווה)
מעט ליקר שוקולד (לא חובה)
1 כפית נס קפה
מקציפים חלבונים עם חצי מכמות הסוכר
לחוד מקציפים חלמונים עם יתר הסוכר ומוסיפים קליפת לימון ,תמצית וניל ,אגוזים, קמח ואבקת אפייה.
מקפלים את שתי התערובות לקצף ואופים בחום בינוני 175 מעלות כשעה , מקררים בתנור פתוח
לקרם:ממיסים על אדים שוקולד ושמנת מוסיפים ליקר ונס קפה ומערבבים.
שופכים על העוגה הקרה
בהצלחה.. חג כשר ושמח
http://kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=51171
זמנים- http://www.yeshiva.org.il/collection/default.aspx/%D7%A4%D7%A1%D7%97
בפנים ומעל?
אפשר גם לאכול כשזה עוד חצי קפוא. כמו עוגת גלידה.
אצלנו אין להשיג קוטג' בכלל!
מה כדאי לשים במקום? אני מכינה פשטידות של תרד, פטריות וכו' עם קוטג'
מה נראה לכם שאפשר לשים? אולי גבינה לבנה? זה יתן מרקם וטעם דומה?
אפשר גבינה לבנה, אבל אולי עדיף שמנת חמוצה, או חצי שמנת חצי גבינה
אפשר גם לשים יותר גבנ"ץ (או לשים גבנ"ץ אם את לא שמה)
אני אנסה
ברוב הפשטידות אני שמה גבינה צהובה, אולי נוסיף קצת יותר
חילזון 123הכנתי השבוע כדורי שוקולד מ- שליש חבילת פצפוצי אורז ופרוסת חלווה ברוחב 4 ס"מ בערך שהמסתי במיקרו.
הוספתי קצת מים רותחים וקצת יותר מחצי שקית קטנה של פרורי לחם(!)
יצא ממש טעים.
חוץ מזה היו גם קציצות טונה אפויות עם קצת תפו"א מבושל מעוך וסובין שיבולת שועל במקום פרורי לחם/קמח.
הכנתי לצהרים היום לביבות מת.אדמה מבושלים בתוספת ביצה ומלא פירורי לחם שנותרו. יצא טעים (רק שכחתי מלח, אז אכלנו עם קטשופ).
לשבת הכנתי קציצה לחמין, כמו קניידלעך אבל מפירורי לחם. יצא טעים. אפש רלהכין גם באמצע השבוע, אם הגז עדיין חמץ.
דרך אגב, ממתי פצפוצי שוקולד הם חמץ? (גם אנחנו לא אוכלים בפסח, אבל בשונה מקוסקוס וכד', אפשר למכור לגוי הנחמד)
מתכון למרק של קוסקוס, טעים כזה של מרוקאים?
שמים את כל הירקות בסיר וממלאים מים עד גובה הירקות לא מעל..
ושמים פלפל שחור מלח ומעט כורכום כמובן גם שמן..
זה מה שאני זוכר שאמא שלי עושה, יותר מדוייק אוכל לכתוב בבוקר..
רק ששמים מים בחצי גובה של הירקות
עם כפית כורכום
כפית פלפל שחור
ומלח לפי הטעם
רבע כוס שמן
ומבשלים עד שהירקות מתרככים
בעזהי"ת
וחומוסים שלמים, יעילים מאוד במרקי קוסקוס כמובן..
כתבתי ששמים מים אבל רק עד חצי גובה מכיוון שהירקות עצמם מפרישים מים...
וכומבן שמי שאוהב יכול להוסיף חומוס...
מה עושים עם חבילה שלמה של גולש עגל?
איזה טוב ה'!!!!אחרונהמכינים ממנו גולש.
כל ירק שיש לך בבית תזרקי לסיר ביחד עם הבשר, מים, תבלינים (בעיקר פפריקה) ותשכחי ממנו על האש לפחות שעתיים
נשאר טוב במקרר??
תודה!!
אבל אם הוא לא מסריח, ואין עליו נקודות לבנבנות, ואין לו טעם משונה, אפשר לאכול
ובמילים אחרות - כשזה מקולקל מזהים את זה
אוףףף אני שונאת לזרוק אוכל (שהיה) טוב....
יש לי איזו שריטה של להכין מרק גדול. אפילו מאד. לא יודעת למה!
אם אני מכינה מרק, כמעט תמיד הוא יוצא ענק.
אולי זה חלק מהנטיה שלי לעשות - לקנות, לבשל - הרבה. לא מתאים לי מרק של שני גזרים ותפוד.
וזה גם מהרצון שלי שיהיה מרק בבית - דיאטה בריאות וכו'.
אבל.. לפעמים זה נתקע כמה ימים ואז....
אוף!
אז נכון, נבון יותר להקפיא ישר בהתחלה חלק, אבל תמיד אני נתפסת לאשליה שזה יצא כ"כ טוב ב"ה, כך ש-מה, אין בעיה נגמור את זה כך.
אבל כנראה שיותר מיום יומיים זה נמאס לחבר'ה.
בקיצור:
המרק היה נראה לי ככה ככה. כלומר טוב, אבל עם איזה ספק חמיצות בריח\טעם
(סוגיית טעם כעיקר, 1/60 , ללמדנים\יות שבינינו... סתם הזכיר לי
)
ולכן נצרכתי לשירותיכן.
ואז ויתרתי עליו.
למחרת היום זה כבר היה ברור 
אז שמחתי שלא לקחתי סיכון לקלקול קיבה קולקטיבי, או לסתם טעם רע.
תודה רבה!
תקפיאי בתבנית שקעים (כמו בשרשור ההוא של הטיפים שהבאת)
וככה תקפיאי בלי בעיה מההתחלה - ואם יצא טוב ויאכלו הרבה, טוב אז ככה לא תהיה בעיה להוציא עוד
![]()
מלכתחילא תתרגלי להכין מרק עם גזר אחד תפוד אחד וכולי -ותכיני בסיר קטן!! ככה הפרופורציות יותר יסתדרו לך...
אני מחפשת מתכונים לפסח אנחנו אשכנזיםח.צ.גנטולא אוכלים שרויה קטניות וליפתית..כן כן אני יודעת 
תמקדי את השאלה,מתוקים/מלוחים/עוגות/בשראני ירושלמיתמה כבר אפשר להכין אם זה לא שרויה?
איזה טוב ה'!!!!מלפפון,סלק,חזרת,שום (טרי! בבעעעע איזה ריח!!) בצל, אבטיח,צנון,לפת, קולרבי, כרוב, חסה, פטרוזליה, כוסברה, פלפל, פלפל חריף, גמבה, דלעת דלורית
רק תחשבו, איזה מגוון עצום של מאכלים אפשר להכין מהנ"ל.
עם דגים בשר, עוף , או להבדיל עם גבינות...![]()
למי שמשתמש במוצרים מתועשים יש גם מגוון רחב של מוצרים:
שוקולד (בסיס רחב לקינוחים ועוגות!!) תמציות טעם (כנ"ל) משפרי אפיה וטעם וכן אבקות אינסטנט, רסק עגבניות, קטשופ, מיונז, שימורים למינהם... וכן הלאה וכן הלאה...
בכנות, מי שכיום משתמש במוצרים מתועשים, יכול לאכול הכל כמעט כרגיל ובכשרות טובה....
ואפילו אנחנו שמשתמשים רק במוצרי יסוד, עדיין יכולים להנות ממגוון גדול של מאכלים.
אז תפסיקו כבר עם ה 'אין מה לאכול בפסח חות מבשר/ביצים/תפו"א'...
זה לא נכון ולא יפה כלפי שמיא, קיבלנו כזה שפע גדול, בואו לפחות נכיר טובה.
אבל אין ספק שככל שמחמירים יותר במה לא אוכלים (שרויה קטניות וכו') צריך להיות יותר יצירתיים.
אני גם אשכנזי ולא אוכל קטניות ומעולם אף אחד ממשפחתי לא גוע מרעב בפסח 
אני מציע שבדומה לראש השנה (ולאחרונה גם בשבתות) נפתח שרשור של תפריטים ומתכונים וכך כולם יוכלו ליהנות משפע של רעיונות.
בתור התחלה:
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t356873#4345116
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t356896#4342904
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t356763#4341448
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t356738#4341150
וזה רק כמה דברים שמצאתי בחיפוש אקראי. אני בטוח שהיו גם שרשורים יותר איכותיים.
אצלנו אוכלים הכל חוץ מלחם ועדיין בוכים שאין מה לאכול 
-משה ר-פיתות(מצות בלעז) חומוס, בשר, ממש פינוק![]()
רוב המתכונים די דומים ומאחר שאני לא זוכרת באיזה מתכון השתמשתי בעבר. מצאתי מתכון עם הוראות ברורות ועצות ביחס לקמח המפלצתי הזה (רק לא הבנתי מה עושה אבקת אפיה ובכמות כזאת. אם יש למישהו מושג, אשמח לשמוע, ואולי להפחית את הכמות?). יש לי מתכון דומה של "אוסם" עם 6 כפות קמח ת. אדמה (למי שלא אוכל שרויה), אבל בלי א. אפיה בבקשה:
באדיבות רבקה רוזנבלט מסעדת צימעס
החומרים יחסית פשוטים אך יש לעקוב אחר הוראות ההכנה
החומרים:
כוס קמח תפו"א
½ כוס קמח מצה לעוגה
6 ביצים
2 כפות שמן
1 כוס מים
קמצוץ מלח
שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה
"להמיס" את קמח תפוחי האדמה במים קרים על מנת שלא יווצרו גושים. בקערה נפרדת טורפים את הביצים.
מוסיפים את קמח המצה, השמן, המלח ואבקת האפייה ומאחדים את שתי התערובות.
מורחים שמן במחבת טפלון ובעזרת מצקת יוצקים את התערובת. מחכים כ-4 דקות והופכים לעוד דקה אחת.
מעבירים את העלה על מגש או צלחת גדולה.
מילוי: גבינה מתוקה או מחית ת. אדמה מתובלת (עיסה סמיכה)
טיפים להכנה:
•יש להכין שתי צלחות ולא להניח עלה חם על עלה קר כל עוד הוא לא התקרר.
•המחבת צריכה להיות חמה אך לא במצב שהיא מעלה אדים.
•רצוי להפוך עם כף עץ שטוחה רחבה.
•יש לערבב את התערובת לפני כל מזיגה כי לקמח תפוחי האדמה יש נטייה לשקוע.
•ניתן להכין את העלים מספר ימים לפני השימוש אך רצוי להפריד ביניהם עם ניילון נצמד על מנת למנוע הדבקות.
בשש כפות קמח תפו"א, ולהוריד את אבקת האפיה.
והמתכון שלי לשבוע זה - חזה עוף בגריל
פורסים/דופקים את החזה לפרוסות בערך כמו שניצלים קטנים, ולא במיוחד דקים.
מכינים משרה - רסק עגבניות, חרדל, שמן קנולה ושמן זית, יין אדום, רוטב סויה, סילאן/דבש, מעט מיץ לימון, תבלינים - שדום, פפריקה, צ'ילי גרוס, פלפל שחור, אורגנו, פלפל אנגלי.
מדללים במים
כמובן שאין צורך להשתמש בכל רשימת המרכיבים הנ"ל, הכל לפי מה שיש בבית ואוהבים.
מערבבים את העוף עם הרוטב
כדאי לכסות ולהשאיר לילה במקרר, אם אין זמן, לא חובה אפשר לאפות מיד.
מסדרים את העוף בשכבה אחת לא צפופה בתבנית, ואופים בתנור בחום גבוה (200) כ7-8 דקות, עד שנראה מוכן.
אם יש צורך אופים בכמה נגלות
ובחרתי דווקא במתכון הזה, כי אם נשאר משבת קל וכיף לאכול בפיתה עם ירקות, וזה ממש מתאים לשבוע שלפני פסח
בס"ד
ב"ה הכנתי כבר סלטים דגים מרוקאים של אמא וקציצות עוף בתנור.
מתכון של הקציצות עוף: אני גיליתי את זה לא מזמן,זה די אותו דבר כמו כדורי בשר בסיר רק שמוסיפים לזה יקרות ואופים וזה משדרג את הקציצה חבל"ז ומאוד מתאים לילדים עם רוטב קישואים ליד... תהנו!
1\2 ק"ג בשר-הודו או מה שבא לכם..
קישוא מגורד
בצל מגורד
שום מגורד
2 כפות פירורי לחם(אני שמה יותר)
1 ביצה
לערבב את הכל להוסיף תבלינים בטעם שלכם
לשמן תבנית ולשמן ידיים וליצור קציצות.
לתנור בסביבות 200 מעלות לחצי שעה.
וגם למי שמחפש לגמור את החמץ-לי נשאר מלא סולת ,אז הכנתי עוגת סולת טעימה מאוד מאוד רק זהיורת-היא מתפוררת מאוד!
|
וגת סולת וסירופ |
|
החומרים: 4 כוסות סולת כוס סוכר 1 כוס קוקוס 2 שקיות סוכר וניל 1.5 שקיות אבקת אפייה 200 גרם חמאה מומסת 1 ורבע מיץ תפוזים קורט מלח חצי כוס צימוקים לסירופ: כוס סוכר 1 כוס מים מיץ לימון טרי מחצי לימון סחוט אופן ההכנה: מערבבים תחילה בקערה את החומרים היבשים , הסולת הסוכר הקוקוס אבקת האפיה והסוכר וניל ,לקערה שומכים את המרגרינה המומסת ומערבבים מוסיפים את הצימוקים המיץ תפוזים ומערבבים,יוצקים את התערובת לתבנית אפיה ואפים החום של 180 מעלות עד שקיסם עץ הננעץ בעוגה יוצא יבש. מכינים את הסירופ ,בסיר מבשלים סוכר מים ומיץ לימון ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב , יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה והסירופ חם , משהים את העוגה לפחות שעה לפני ההגשה .
|
או שסתם אין לאנשים זמן...![]()
זהו צריך לסיים את כל החמץ אז מאלתרים תפריט ממה שיש בפריזר ובארונות 
בכ"ז אני אכין קינוח מיוחד משערות קדאיף, ודובדבנים קפואים שנותרו בפריזר, ופשוט חבל לזרוק.
אז הקינוח הוא כזה:
בסיס- 500 גר' שערות קדאיף- מערבבים בא.סוכר בכמות גדולה יחסית (250 גר'), ולא צריך להשתמש בשומן כלשהו.
מערבבים היטב, מניחים בתבנית, ואופים עד להשחמת הקצוות.
מילוי:
2 חבילות קצפת (אם חלבית אז בתוספת 4 כפות אבקת סוכר)
על זה,
מילי דובדבנים מבושלים עם מעט סוכר וקורנפלור.
גם בבית..לערב- דג סלמון בתנור עם בטטה ברוטב חרדל מיונז וקטשופ. מרק מהדברים שנשארו בבית כמו שעועית עדשים וכו. עוף מבושל עם אורז ואפונה ברוטב אדום. לבוקר דג סול ( עדיין מתלבטת איך להכין אותו, אם יש מתכון אני ישמח
). חזה עוף מוקפץ עם ירקות ואורז. וסלטים- סלט כרוב עם סויה וחמוציות, סלט ירקות חסה ואבוקדו, חצילים מטוגנים, סלט תפוא, סלט כרוס סגול וטחינה וזהו... ! אם יהיה לי כוח אני יכין גם פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים יש לי מלא בבית..טוב אז למי יש מתכון לדג סול??? לא מטוגן ולא עם שמנת..
יש לבעלי יומולדת היום ואני אחרי לידה אז אנחנו לא יוצאים..בכל מקרה חשבתי להכין ארוחת ערב..הוא אוהב גלילות חצילים עם בשר טחון וחשבתי להוסיף לזה אורז מלא אבל אני לוידעת איך מכינים..למישהו יש מתכון מוצלח??? ואולי גם סלט שיכול להתאים? וקינוח קטן?...אבל דברים קלים להכנה...תודההה!
http://www.nikib.co.il/node/495
לא ניסיתי אף פעם, אני לא כ"כ אוכלת בשר, אבל התגובות שם נשמעות סבבה...
את יכולה לחפש באתר שלה גם את שאר המתכונים שאת צריכה, בד"כ יש לה מתכונים פשוטים.
מעפר אני באהא. מזל טוב כפול 2
ב. את יולדת -תנוחי כמה שיותר
ג. אורז מלא- מכינים ככה-
אפשר- לקצוץ בצל ולטגן, להכניס ירקות קצוצים לטיגון,
מכניסים לסיר כוס אורז מלא- ברור
2 כוסות מים
מכסה אטום- שלא יברחו האדים...
כ20-25 דק' בישול, אחרי שמכבים את האש לכסות עם מגבת ל15-20 דק'- לפתוח לאורר עם מזלג
תיבלון אפשרי : אבקת שום\ פפריקה\ א בצל\ כורכום\ קארי\ כל תלבין אחר שאת אוהבת
אולי תגדירי מה בדיקו את מחפשת מעבר לקמח המלא
אבל אין לי מתכון... 
בלי סוכר ובמקום המים אני שמה תה מעלי סטיויה או אפשר גם מיץ תפוחים מרכז תפוחים טבעי (אבל זה עושה טעם קצת שונה).
זה לא יוצא מאד מתוק אז לפעמים אני מדללת דבש עם קצת מים חמים ושופכת על העוגה ממש שלפני שאוכלים.
אפשר לקנות "תחליף דבש" (קניתי לפני ר"ה בסופרסל דיל). אפשר למצוא מן הסתם במחלקה של ללא סוכר. ואז, את יכולה לאפות עוגת דבש ללא סוכר.
תחליף הדבש מכיל מלטיליטול וסיבים בלבד, ללא אספרטם וכד'.
כשאני אופה עוגה אני לוקחת מתכון רגיל אבל משתמשת בקמח 70% ויוצא מוצלח. סוכר- אני מפחיתה ב-20%