שרשור חדש
זקוקה למתכון לעוגה פרווהחגיתוש18

לא עוגה פשוטה...!

עוגה שווה, ליום הולדת של אחי הבכור.

אז, צריך להשקיע

עוגת מוס שהתפרסמה באתראנונימי (פותח)

במדור פנאי-אוכל של ערוץ 7 התפרסמה לפני שבוע בערך

עוגת מוס.

הכנתי בשבת שעברה.

העוגה נהדרת, יפה, טעימה וקוצרת שבחים,

לא מצריכה הרבה עבודה  וקרה!!!. בחום הזה-פשוט נהדר.

בהצלחה ורק בשמחות.

העוגה של מחמאה התפרסמה גם במדור^^^~moriya~

נראית טוב.... מצריכה השקעה

בהצלחה!

אפשר להפחית מרגרינה?כלנית1אחרונה
אני מתקרבת ללידה ב"ה ורציתי לדעת..ח.צ.גנט

בס"ד 

איזה מאכלים אפשר להקפיא? 

אם יש לכם גם מתכונים אשמח!!

אולי בכ"ז?ח.צ.גנט
יהודיה ענתה על זהרעיה ואםאחרונה

לפני כמה שרשורים

 

ושיהיה בשעה טובה!

חימום שניצליםכלנית1

לכבוד אורחים בשבת שעברה הכנתי שניצלים. ביום חמישי הם יצאו 10, ממש מעולים ופריכים. הנחתי אותם על נייר מגבת. חצי שעה מאוחר יותר השניצלים היו רטובים. רציתי להכין אותם לשבת בבוקר והצטערתי שהם יצאו ממש לא טעימים, ובמקום להיות פריכים וטעימים כמו ביום חמישי הם יצאו גמישים ולא טעימים.

יש למישהי רעיון? אולי כדאי לקרר על נייר מגבת שעל רשת?

יש למישהי מתכון?~moriya~
לעוגה (לא משנה איזו) בלי קמח ובלי סוכר?
                    תודה- רבה! 
עוגת פצפוצי אורז ב-3 שכבות הולך?=)חושבת(=
הולך! רק אשמח בלי מרגרינה....פלפלתי
בכיף! אין מרגרינה=)חושבת(=
פשוט מעולה:
פצפוצי שוקולד 3 שכבות
ממיסים שוקולד מריר 200 גרם+ כוס חמאת בוטנים+ כוס דבש בסיר עד לתערובת חלקה ומוסיפים 4 כוסות פיצפוצי אורז.משטחים בתבנית ולמקרר
מנקים את הסיר וממיסים כוס חמאת בוטנים+ שוקולד לבן (אני עושה שוקולד צ´יפס לבן שיהיה פרווה) 200 גרם ומשטחים מעל השכבה בתבנית
לבסוף ממיסים עוד 150 גרם שוקולד מריר (את זה עשיתי עם 70% מוצקי קקאו לשבור קצת את המתיקות) עם כפית שמן ומשטחים מעל הכל. 
אין מרגרינה ואין סוכר אבל בשוקולד יש את שניהםאיזה טוב ה'!!!!
תודה! יש עוד מתכונים?~moriya~
עקיבא ויעל,מעפר אני באה

המילים יצאו לי מהפה!!

מלא שוקולד! לא בריא בכלל!

לא זכור לי שפותחת השרשור ביקשה מתכון בריא...=)חושבת(=

אוכלת בריא?? ב'קשה- מוזמנת לא להתקרב למתכון הזה!

פותחת השרשור לא ביקשה מתכון בריא רק שלא יהיה בואיזה טוב ה'!!!!

קמח וסוכר.

פלפלתי הוסיפה גם את הבקשה שלא יהיה מרגרינה.

 

בשוקולד יש גם סוכר וגם מרגרינה.

 

אני אישית כבר ציינתי מס' פעמים שאין לי בעיה עם אוכל לא בריא רק שלא יציגו אותו כבריא בזמן שהוא לא.

כשאני מבקשת מתכון בלי מרגרינה-=)חושבת(=

אני מתכוונת שיביאו לי מתכון שמרגרינה לא נמצא ברשימת המצרכים

 

אבל כשאני מבקשת מתכון בלי שומן צמחי מוקשה/ שומן טרנס ושאר מרעין בישין-

אני מתכוונת שיביאו לי מתכון בלי שומנים כאלו (שוקולד למשל)

 

כנראה שהייתה פה חוסר הבנה. כנראה שהבנת הנקרא שלי לא משו...

אז ככה- אם מרגרינה באמת שאין לי בעיה~moriya~

-אני מחפשת מתכונים וזה לא דבר שיפריע לי- מה שכן עם השוקולד- אפשר להתגמש ולקנות

שוקולד ללא סוכר- כן,כן יש דבר כזה

אז - אם בכל זאת יש מתכונים אפילו עם שוקולד אבל בלי קמח וסוכר- אני אשמח מאוד!!! תודה.

זה חייב להיות עוגה? מה עם כדורי אנרגיה מתמרים? אואנונימי (פותח)

כדורי קוקוס? לאיזה מטרה העוגה? איך היא צריכה להראות?

אני אשמח להרכיב לך עוגה ומתכון במיוחד לצרכים שלך

תשאירי יותר פרטים ואני ירכיב לך מתכון במיוחד.

בשמחה

אז ככה-~moriya~

זה לא חייב להיות עוגה אבל זה צריך להיות משהו.... איך אני יגדיר את זה... טעים ולא... לדוג' הכנתי את הכדורי תמרים^^^  וזה לא הלך טוב.... העוגה לא צריכה להיראות מליון דולר אבל היא צריכה להיות נורמלית.... העוגה היא בשביל שיהיה משהו לאכול טעים ונחמד במיוחד לשבת... אם צריך- אני ארשום יותר... תודה רבה!

 

נ.ב: סליחה שרשמת יותר מדי שלוש נקודות...

נ.ב.ב: כדורי קוקוס- לא ילך כי לא אוהבים....

אז יש לי משהו ממש נחמד וקל, פלפלתי

אבל הוא גם פצפוצי אורז..

 

200 גרם שוקולד

1 כפות רום

2 כפות שמן

2 כוסות פצפוצי אורז

 

שוברים את השוקולד לסיר קטן, מוסיפים את השמן וממיסים בבחישה מעל מים רותחים.

מוסיפים תמצית רום ופצפוצים, מערבבים ומניחים בעטרות נייר. (מנג'טים מה שקוראים).

 

זה ממש מהיר ואצלנו זה טס כשזה קיים. [ואם זה לשבת ומכינים ביום שישי כדאי לשים אתזה במקרר, משתי סיבות: א. שלא יגמר כבר לפני שבת, ב. שלא תיווצר לכם שם שלולית שוקולד...]

מצאתי בגוגלאנונימי (פותח)

עשיתי גוגל על "עוגה בלי סוכר ובלי קמח" ויש מגוון של מתכונים. תכנסי ותראי אם זה מתאים לך. אם לא אפשר להרכיב לבד מתכון משלל המתכונים שברשת. כל סוכר תחליפי לסוכרזית נוזלית או ל"כמו סוכר" באבקה

. את מכירה את המוצר הזה?זה ממש כמו סוכר וככה גם קוראים לזה. יש גם את האפשרות של עוגת גבינה. אגב אם את רוצה עוגת גבינה פרווה(כן פרווה) תכתבי לי ואני אשלח את הקישור לעוגה כזאת מצויינת.

מה עם כדורי שוקולד?=)חושבת(=
^^^כדורי שוקולד זה עם ביסקויטים....~moriya~

אם יש לך מתכון בלי אני אשמח!

ואני אשמח שתצרפי לי את הקישור לעוגת גבינה פרווה נשמע מעניין

תודה רבה!!!

גם אני אשמח לקישור לעוגת גבינהNעלי

חחחחחחחחח נשמע מוזר-עוגת גבינה בלי גבינה..

חח מעניין מה יש במקום גבינה..

אפשר להשתמש בחמאת בוטנים ללא סוכר?~moriya~

זה מה שיש לי בבית ואני חוששת זה לא יצא מספיק מתוק....

תודה!

שאלת אותי?=)חושבת(=

אם כן אז בטח- ואפילו נדמה לי שהחמאת בוטנים בד''כ לא מתוקה...

זה המתכון של עוגת הגבינה אבל..אנונימי (פותח)אחרונה

 

עכשיו אני רוואה שיש בה קמח. אז אפשר במקום הביסקויטים או הפירורים למעלה למרוח משהו או קרם או קצפת או ריבה אדומה

. אני הכנתי את העוגה לפי המתכון והיא יצאה מצויינת.(הקרם גבינה קצת מתוק לטעמי אבל זה כל אחת אוהבת אחרת) גבינת טופו של טופותי יש ממש בכל סופר.

 

http://www.sugat.com/recipe_new.asp?id=1407&CatID=1

איזה מאכלים ניתן להקפיא מבלי לפגום בטעם?heh

מכיוון שר"ה הולך להיות 3 ימים, ואצלנו בבית הפלטה על הכיריים, כך שלא ניתן לבשל בחג, חשבתי לכין אוכל, להקפיא וכך האוכל יהיה טרי. אך בדר"כ אני לא מקפיאה, לכן אין לי ניסיון מה מקפיאים, איך מקפיאים, ואיך מפשירים מבלי לפגום בטעם.

מה אפשר להקפיאיהודיה מא"יאחרונה

עוף ובשר מתאימים בדר"כ להקפאה. אם מקפיאים צלי מומלץ לפרוס אותו לפני ההקפאה.

מרק ודברים שעשירים ברוטב.

אלו המומלצים ביותר, אבל חוץ מזה:

פשטידות (חוץ מתפו"א) בדר"כ מחזיקות יפה בהקפאה

אפשר להקפיא אורז ודומיו אבל כדי שהוא לא יהיה יבש אחרי ההקפאה צריך להוסיף לו מרק צח. (כוס מרק לאורז שבושל מכוס וחצי - שתיים אורז יבש).

אפשר כמובן להקפיא גם חלות ועוגות שמרים. גם עוגות בחושות מחזיקות בדר"כ יפה בהקפאה. עוגות גבינה לעיתים אפילו משתפרות אחרי הקפאה.

 

לא להקפיא תפו"א, וגם לא חמין או מאכלים של בישול ארוך ואיטי, חוץ מצלי בשר ללא תוספות.

 

אם את גרה במישור החום והבטון/בקעה/עמק בית שאן ושאר מקומות לוהטים של ארצנו להפשיר במקרר. אם את נמנית על תושבי ההרים, אפשר גם להפשיר הפשרה מזורזת יותר מחוץ למקרר. בתנאי שלא ינחת עלינו עוד חמסין שכזה.

לקראת החופש הגדול - תחרות מתכוני הפעלהיהודיה מא"י
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך כ' תמוז תש"ע 15:41
 
לקראת החופש הגדול, אני שמחה להכריז על תחרות מתכוני הפעלה בחסות ספריית בית אל.
ולכל מי ששואל את עצמו מה הם מתכוני הפעלה: מתכוני הפעלה הם מתכונים שמפעילים ומעסיקים את הילדים.
כללי תחרות:
  • המתכון צריך להיות מתאים להפעלת 3 ילדים לפחות, במשך כ 30  דקות לפחות.
  • הילדים צריכים להיות אקטיבים - מתכון שבו הילדים רק 'עוזרים לערבב' או משהו דומה לכך יפסל. מותר שגם ההורה יצטרך לעשות חלק, אבל עיקר העבודה חייבת להיות של הילדים. גם מתכונים בהם נדרשת הכנה רבים יכולים להשתתף
  • מקוריות - אסור להביא מתכון מאתר אחר, או מספרי מתכונים לילדים. מותר מספרי מתכונים רגילים. אסור גם לכתוב מתכון שכבר מופיע בתחרות. למרות זאת וריאציות שונות של אותו מתכון לא יפסלו, בתנאי שיש שוני של ממש.
  • המתכון חייב להיות ברור - רשימת חומרים, הוראות בשלבים. המתכון חייב לכלול את ההוראות להפעלת הילדים (נותנים לילדים לעשות  כך וכך). למרות זאת מתכונים שיכילו 'תבלינים לפי הטעם' וכו' לא יפסלו.
  • יש לכתוב כל מתכון בהודעה נפרדת כתגובה להודעה זאת
  • מתכון שלא יעמוד בתנאים יפסל!!!
  • התחרות תתקיים עד לאמצע החופש הגדול. הדירוג יעשה עד סופו.
  • השיפוט יעשה ע"י דירוג גולשים + צוות שופטים
  • במידה ויש צורך בהבהרות לגבי הכללים, אתם מוזמנים לפנות אלי.
  • הזוכה יקבל ספר מתכונים מתנת ספריית בית אל.
 


אז קדימה תפעילו את היצירתיות שלכם.
מה קורה עם התחרות הזאת? מי הזוכים?אנונימי (פותח)
ש-ו-ק-ו-ל-ד-!!!נועוש=]]!!

בס"ד.

כאני פותחת שרשור של מתכונים של שוקולד...כל המתכונים שיש לכם עם שוקולדד!

בתיאבון

אוי...זה שרשור בשבילי. חולת שוקולד, יאללה תריצואחותו

ותודה לנועוש שהביאתנו עד הלוםםםםם...םםםםם...םםםםםםם...

ממליצה בחום על הספריםיהודיה מא"י

רק שוקולד

ועוד שוקולד

 

ואני לא מתכוונת להתחיל להעתיק קורץ

די! די! רק מהשם נוזל לי הריר! אחותו

מלאךיאמימלאךיאמימלאךיאמימלאךיאמי

משהו שלפני שניה כתבתי פה.. פלפלתי
כל הכבודאנונימי (פותח)

פלפלתי את חמודה

חחחח מה עשיתי? רק הבאתי קישור.. פלפלתי
בבקשה-ח ד ש ה

http://www.slides.co.il/getPresentation.php?id=1977 - 20k

 

ספר השוקולד...

לא עובד...ח ד ש האחרונה

תרשמו בגוגל ''ספר השוקולד'' ותלחצו על האפשרות הראשונה

ארוחת ערב...אנונימי (פותח)

אני מחפשת רעיון פשוט ונחמד לארוחת ערב קלילה אשמח לקבל רעינות אבל משהוא זול ולא הרבה עבודה

אטריות ברוטב בולנז צימחונייהודיה מא"יאחרונה

זה מה שאני מתכננת עכשיו אחרי שחזרנו עייפים מהבריכה ואין כוח להכין

 

אפשר גם לחם מטוגן +סלט

אוף אוף אוף עוף!ט'
שרשרו נא מתכונים מענינים לעוף, אבל - לא בתנור.
מבושל, עם ירקות, עם תוספות, מקורי, רגיל, מתובל, מטוגן, מאודה וטעים
משהו של אמא שלי -קל נורא וממש טעים.פלפלתי
קחי עוף, משולשים, פולקע, מה שבא לך.
 קחי בצלים (אני אוהבת את זה עם המון בצל, אבל זה תלוי בכמות העוף) ואיזה שתי שקיות של תה ארל גריי.
עכשיו ככה:
את הבצל תיקצצי לקוביות קטנות, שימי קצת שמן בסיר, וטגני את הבצל.
אחרי שהבצל נהיה שקוף מוסיפים את העוף, (אמא שלי תמיד שמה עוף בלי העור ואז זה נותן טעם וצבע לעוף עצמו ולא לעור שלו, מה גם שהעור לא בריא).
אח"כ -  תרתיחי קצת מים בקומקום, ותעשי תמצית תה (בכמה דקות) מהשקיות תה של הארל גריי שיש לך בצד.
את התה הזה שופכים לתוך העוף. אם זה לא מספיק אפשר להוסיף עוד מים.  לתוך הסיר מצרפים גם את השקיות של התה שמהם עשית את התמצית תה - רק בלי הנייר שבקצה. תולשים את הנייר ושמים את השקיות בפנים. כל אחד במקום אחר בסיר. זה מפזר את הטעם והצבע  יופי.
מוסיפים עוד קצת פלפל - נותנים לזה להתבשל (ואל תעשי את הטעות שאני עשיתי פעם כשאמרו לי לעשות את זה, כי שמתי אותו הרבה יותר לבישול וזה הופך להיות עוף מכובס... )
 
וזהו.
 
זה הולך  מעולה מעולה אצלנו עם אורז, כי אפשר לאכול את זה עם הרוטב שהוא נותן, ועם הבצל.  עוד תוספת של אפונה או שעועית ירוקה או משהו כזה - וזה סוגר את הארוחה. לגמרי.    
כמה מים צריך?חילזון 123
לכסות את העוף או פחות?
וכמה זמן מבשלים? מחכים עד שהמים מתאדים?
לא צריך שהמים יכסו את העוף,פלפלתי
אני פעם הטבעתי את העוף כשאמא לי אמרה לי להכין את זה, ולא רק שעשיתי צרות הצרה הגדולה היתה שלא ידעתי בדיוק כמה זמן עוף צריך להתבשל. (עד היום אני לא ממש יודעת ולא אלופה בענייני עוף..)
מה שאני יודעת זה שאת שמה מים עד חצי מגובה העוף, אפשר לשים את העופות הפוך ככה שיקבלו צבע ולא העצמות..  ומכסה סגור.
אם עדיין צריך לברר בדיוק בדיוק זמן בישול  -אני מוכנה לשאול אם צריך. [כי אני עצמי בורה גדולה בזה..]
 
 
תיקונים!!!!!!!!!! היום בררתי את זה סופית.פלפלתי
עושים ככה:
מטגנים את הבצל הקצוץ, מניחים עליו את העוף, אחרי כמה זמן הופכים כדי שיקבל טעם משני הצדדים.
לא מוסיפים שום מים כי העוף מפריש הרבה מים. מידי פעם מסתכלים אם נשארו מים, כשכבר לא נשארו מים בסיר מוסיפים את התמצית תה. ואת השקיות. התמצית הזאת צריכה להיות בכמות של כוס. לא יותר.
אחרי חצי שעה מכבים את האש.
אני אישית אוהבת את זה עם הרבה צבע, אז אצלנו פשוט משאירים את התה שם כל הזמן, עם הזמן זה מוסיף עוד צבע.
 
וזהו.
מקוה שעזרתי.
מה זה עוף מכובס??אור77
כמדומניאנונימי (פותח)
עוף מבושל במים..
נראהלי שזה כינוי לעוף תפל (או טפל, לא סגורה על כותבים את זה...) חסר טעם, שהטעם שלו זה כאילו בשלו אותו רק במים.. 
תודה! אור77
מתכון שאמא מכינה כל שבת...רחלקה
בעזהי"ת.
 
מטגנים מלאמלא טבעות בצל בסיר רחב ושטוח
אחרי שנהיה שקפקף, מוסיפים רבעי עוף מתובלים- לפי הטעם (אפשר גם כנפיים).
כדאי להוסיף עלי דפנה.
 
מכסים ומבשלים על אש קטנה.
 
[אם יש שאלות- תשאלו, ואני אשאל אותה...]
מרק תימני כמובןאחותו
עוף עם חומוסים וחציליםקצת אחרת
מבשלים מראש את החומוסים 1/2 בישול
חותכים את החצילים לקוביות מאורכות או לחצאי עיגולים
מזהיבים גלגלי בצל בסיר רחב ושטוח
מוסיפים את החצילים והחומוסים עד שהכל מקבל צבע שחום וריח טוב
מתבלים לפי הטעם (אצלנו זה הולך עם מלח, פלפל והרבה כמון)
מוציאים את הירקות, מניחים את העוף בתחתית הסיר (אני מניחה הפוך, כדי שהצד העליון של העוף יקבל שיזוף) ומעליו את הירקות
נותנים לעוף קצת להשחים ואח"כ מוסיפים מים (לא יודעת כמות מדויקת, כל פעם אני עושה משהו אחר) ולחובבי האדום גם רסק עגבניות. מוסיפים תבלינים כיד הדמיון
מבשלים
אם יש יותר מדי מים, מסירים מכסה לקראת הסוף
בתיאבון!
 
 
והמתכון של אמי ז"ל (לא מטגנים)Curious
מרפדים את הסיר בפרוסות בצל, על זה העוף (אחרי שלחוד שפכתי עליו מים חמים וניקיתי מהשומנים) , על זה שיני שום חתוכות, הרבה פפריקה מתוקה, עגבניה חתוכה לחתיכות, מכסים (אופציונלי...) או בפרוסות תפו"א או חתיכות בטטה (עדיף שניהם...) מכסים ובלי טיפת מים מבשלים שעה ומשהו (אני עושה את זה על אש גדולה מוקטנת, אבל תלוי מה החוזק של הגאז שלך)
מתכון קל וטעים!מים רבים
מטגנים מלא בצל [בערך 2 גדולים, אבל זה תלוי כמה עוף] עד שכמעט משחים אבל לא....
מוציאים חצי כמות מהבצל בערך ושמים בצד.
שמים על הבצל שבסיר שיכבה של עוף, מעליה פלפל שחור ועליה מלח ובצל, ככה ממלאים את הסיר עד שנגמר העוף.
מכסים, מביאים לרתיחה (הבצל והעוף מוציאים מלא נוזלים...), מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים בערך.
צריך לנער את הסיר מידי פעם כדי למנוע החרכות. 
 
בפעם הראשונה שהכנתי הייתי צריכה להוסיף מעט מים (אין לי מושג מה קרה שם...) אבל מאז הכנתי את זה בערך שנה כל שבת ותמיד היו מלא נוזלים (כאלו שטעימים עם קוסקוס..)
 
זהו!
 
בהצלחה!!! 
עוף מקורי במיוחדיהודיה מא"י
מבשלים עוף עד שהוא מתרכך טוב טוב - הכי מתאים משולשים, אבל אפשר גם עוף שלם או פולקע.

מפרקים את העוף לרצועות דקות. זורקים את כל העצמות.
מחממים בסיר 50 גרם מרגרינה או כמות מקבילה של שמן זית.
מוסיפים שתי כפות קמח
כשזה מקציפים מתחילים להוסיף ממי הבישול של העוף בערך כוס של נוזלים. אם רוצים להשקיע מוסיפים גם תחליף חלב במקום חלק מהמים. רק לשים לב שהוא לא יהיה מתוק. מתבלים בשום, פלפל לבן ומעט מלח. אם יש אז גם אגוז מוסקט.
מביאים לסף רתיחה בבחישה מתמדת. צריך להתקבל רוטב סמיך. במידה ויש צורך מוסיפים עוד מים או מבשלים עוד את הרוטב.
מערבבים את העוף עם הרוטב. הכמות הזאת של רוטב מספיקה למגש אחד של ירכיים.

ועל אותו עיקרון אפשר לבשל את העוף, לפרק אותו ואח"כ לערבב אותו עם ירקות שונים (אפונה גזר ותירס נשמע לי כמו רעיון ממש טעים), אפשר להוסיף לרוטב פטריות ולקבל עוף ברוטב פטריות. 
ומופתעת שאף אחת לא הציעהיהודיה מא"י
מוקפץ.

חותכים חזה עוף לקוביות/רצועות. משרים אותו בחלבון ביצה.

ואלו הירקות, הם נכנסים לסיר לפי הסדר בו הם כתובים. לא חייבים להשתמש בהכל, אפשר להוסיף כיד הדמיון הטובה.

בצל
מקלות גזר, רצועות פלפל
מקלות קישוא
שעועית ירוקה (עדיף עדינה, קפואה)
נבטים עבים, כרוב
אפונה, תירס (קפואים)
נבטים דקים
פטריות פרוסות, עדיף טריות.

מחממים שמן בסיר רחב/ווק
מתחילים מהבצל, כשהוא מתרכך קצת מוסיפים את הגזר והפלפל וכן הלאה.מוסיפים את העוף ומערבבים שום טוב מתבלים בשום, זונגוויל ורוטב סויה. ממשיכים לערבב עם שהעוף מוכן.
אורז בוכריאנונימי (פותח)
מתכון של חמותי ז"ל
מטגנים 2 בצל בסיר גדול,
מכניסים את חלקי העוף,הופכים מצד לצד כמה פעמים,
עד שהעוף מוציא נוזלים.
מטבלים במלח, חוויג' תימני, (יש בתוכו כבר פלפל שחור)
חותכים גזר לרצועות דקות ואחרי 20 דק' בישול מכסים את העוף,
בינתיים- בסיר נפרד מכינים אורז בחצי בישול.
מוסיפים אחרי שהעוף התבשל לפחות חצי שעה ומכסים את כל הסיר,
מבשלים עוד 20-30דק'(אצלנו אוהבים שהבשר מתפורר...).
בתאבון
 
ולא מוסיפים בכלל נוזלים? להבה קטנטנה?אחותו
אושפלו! יאמי...רחלקה
עוף מתוק בבטטהפפריקה--
לטגן בצל, להוסיף פרוסות גזר מקולף ומעליו לסדר את העוף (כל חלק יתקבל בברכה- חוץ מידידנו החזה),
3 כפות דבש- ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.
להקפיץ את העוף, להוסיף בטטות מקולפות וחתוכות לעיגולים ברוחב אצבע, עוד כף דבש והעופות מעליהן ולבשל עד שהבטטות מתרככות- בערך 20 דקות.
 
אפשר להוסיף יין לבן מתוק- כרבע כוס.
 
לבריאות.
עוף חמוץ מתוק באננסאיזה טוב ה'!!!!
1 קופסת שימורים של חתיכות אננס
1 עוף
רוטב סויה

וזהו...

מבשלים הכל ביחד (אם צריך אז להוסיף קצת מים) כשעה +
עוף ביין, למי שאוהב מתוק!אנונימי (פותח)
מטגנים בצלים (איזה שניים) עד שנהיה שחום
מוסיפים:
2 כפות גדושות סוכר חום,
כף פפריקה,
כפית אבקת שום,
מלח.
מערבבים ומטגנים על זה את העוף עד שמתקבל צבע יפה.
 
מוסיפים:
3 כפות קטשופ,
 1/4 כוס יין מתוק,
מים
מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה .
 
יוצא מ-ע-ו-ל-ה!!!
 
עוד עוף ביין- פשוטדידי
מטגנים בצל- רצוי פרוסות, רבעים או בצלצלים קטנטנים שלמים, מוסיפים שום- שיניים חתוכות או שלמות, מוסיפים את העוף (אפשר לפני כן לעטוף אותו בפפריקה מתוקה כדי שיקבל קצת צבע), מוסיפים כוס יין אדום מתוק ואם צריך- מעט מים. מרתיחים ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד שמתרכך (בודקים מידי פעם שלא נשרף...). אפשר להוסיף לבישול תפו"א, גזר וכו'. לדעתי אין צורך בעוד תבלינים, אבל על טעם ועל ריח...
העוף המנצחאנונימי (פותח)
פורשים בצל לטבעות-לרפד תחתית של סיר אבל שיכסה לגמרי.
שמים על זה את העוף המחולק
זורקים חופן צימוקים, חופן משמשים יבשים וחופן שזיפים מיובשים.
מכסים, מרתיחים  ומבשלים איזה שעתיים על האש הכי נמוכה כדי שלא ישרף.
כן, המתכון בלי מים ובלי שמן, מתבשל רק מהמיץ שהעוף מפריש.
זה הכי עסיסי שיש!!!
לכל מתכוני העוף: אפשר לחמם אותו בשבת בבוקר?כלנית1
את המוקפץ אפשריהודיה מא"י
והעוף ברוטב לבן תלוי במנהג שלך. מותר למי שנוהג לשים רוטב קרוש על הפלטה.
סופריטונץ1
מתכון של חמותי ז"ל ממצרים.זה הולך ככה.לטגן בצל.להוסיף חתיכות עוף(מבקשים מהקצב שיפרק עוף שלם ושמים את הכל.)לתבל בגריל עוף,כורכום,מלח ופלפל שחור.לאדות הכל ביחד.אני מוסיפה מים שיכסו.צריך לבדוק כל פעם אם חסרים מים.לבשל על אש קטנה.במקביל לטגן עיגולי תפוחי אדמה בסיר אחר.לתבל בכורכום ומלח.כאשר הכל זהוב ולא בדרגה של צ'יפס,להוסיף לעוף ולבשל יחד. כאשר הכל מוכן להעביר לתבנית,לזרות גריל עוף ולהשחים בגריל.הולך מעולה עם אורז לבן.אם אתן רוצות תיבול עירקי מענין לאורז אז קבלו:לטגן הרבה בצל.כאשר הוא זהוב ממש להוסיף שום כתוש וכמון,קארי,כורכום ומלח.לא לטגן את השום הרבה זמן כיון שהוא נחרך.הבית מקבל ריח של מסעדה.יאמי.מזל שאני לא בהיריון אחרת הייתי רצה עכשיו להכין............
והעוף של פלפלתי- יכול להישאר על הפלטה כמו חמין?כלנית1
אנחנו לא אוהבים עוף שנשאר יותר מידי,פלפלתי
כי אנחנו סתם כאלה... אבל אפשר לנסות.
הרב דב ליאור אמר פעם שאם יש משהו מוצק (כמו ת"א) אפשר לחמם את זה על הפלטה תוך כדי שבת. זה נקרא מוצק ולא נוזלי. אז אפשר לחמם את זה בשבת בבוקר למשל, רק בלי הנוזל. אפשר להוציא את הנוזל העיקרי, וכל מה שמצטרף לעוף - לא נחשב לנוזל.
 
לדעתי כדאי לנסות את זה פעם אחת או פעמיים כמו שהוא - ואח"כ לנסות לשחק עם זה. יכול להיות שעל הפלטה כמו חמין הוא יצא מעולה, פשוט לא ניסינו. אני פעם אחת ניסיתי רק לשים לזה המווון מים ולבשל את זה המון זמן - וזה יצא גרוע, אבל יכול להיות שאם תוסיפי מים, תבשלי קצת ואת שאר הבישול הוא יעשה לבד על הפלטה - זה יצא סבבה.
 
הכל יכול להיות. אבל ממש אשמח אם כשתנסי תגידי לנו איך יצא....
 
יישר כח ושבת שלום! (והרבה הצלחה!) 
את העוף המנצח אפשראנונימי (פותח)
המתכון הכי מוצלח שטעמתי בחיי-וטעמתי הרבה...אנונימי (פותח)

מטגנים המון בצל חתוך לרצועות דקות עד להזהבה.

שמים בכוס 2 כפות דבש , הרבה שום כתוש או שיני שום חתוכות לקוביות פצפונות(לפחות 4 שיניים) .מוסיפים קצת מים רותחים כדי להמיס את הדבש ושופכים על הבצל.

לוקחים בקבוק קוקה קולה או ארסי ושופכים לתוך הבצל .

פורסים חלק מהבצל על תבנית או הסיר ועליו מניחים את חתיכות העוף, מעל העוף למי שאוהב צבע אפשר לפזר קצת פפריקה, תבלין גריל עוף מעט פלפל שחור

וטאז להוסיף מלמעלה את שארית הבצל.

 

בתנור זה יוצא מושלם,אבל טעים מאד גם בסיר.

בהצלחה!

זה באמת מתכון ארסיט'

 

.

וואואנונימי (פותח)אחרונה

ט' את ממש שנונה!

מתכון ל"לחמניות פסח" טעימותקצת אחרת
נזכרתי שמישהי פעם כתבה על רגישות לשמרים. לא ניסיתי להכין מזה לחמניות גדולות, יותר לחמניות ביס. הילדים הקטנים אהבו מאוד. זה יכול אולי לעזור?  
 
להרתיח:
2 כוסות מים
1/2 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
להוסיף: 2 כוסות קמח מצה
לערבב ולצנן
להוסיף 4 ביצים ולערבב
ליצור כדורים על נייר אפיה
לאפות ב-180 מעלות כחצי שעה+
 
 
 
מה מברכים על זה? מוציא? מזונות?אנונימי (פותח)
שלא בפסח - אאל"טקצת אחרת

עקרונית מברכים מזונות, אבל אם אוכלים מעל שיעור מסוים בקביעת סעודה (גם סלטים וכד' מצטרפים לשיעור) אז זה כבר המוציא.

מה זה הראשי תיבות אאל"ט?אנונימי (פותח)
אם אני לא טועהNעליאחרונה
רעבה בלי תיאבוןאנונימי (פותח)
שלום. אני חדשה כאן. הצטרפתי כי אני רוצה לשמוע רעיונות לארוחות קלות, טעימות ומזינות וגם שעושות חשק לאכול.
נשמע כמו כולם.. אך לי יש בעיה קטנה שאני לא אוכלת מספיק, אין לי תיאבון וגם אין לי כוח וזמן להשקיע במטבח,
כך שעוברים עליי ימים שלמים עם כריכים או אלתורים.
אשמח לקבל רעיונות לטובת כל בני הבית. ת ו ד ה  
אטריותיהודיה מא"י
ביחד עם רוטב בולנז. צימחוני או בשרי.
או עם רוטב גבינה.
בצירוף סלט מכיל את כל מה שצריך בארוחה. חלבונים, פחמימות וירקות.
 
איזה סוג של אוכל את אוהבת? ככה יהיה קל יותר להמליץ לך.
או אולי לקנות ספר מתכונים עם תמונות. זה בהחלט עשוי לעורר תיאבון.
אההמ...אנונימי (פותח)
 אההמ.. קשה להצביע על מה אני אוהבת. בעיקר ארוחות כמו ספגטי ומשהו,
קציצות קלות, לביבות קלות, דברים קלים וטעימים אך שנותנים תחושה בפה ובבטן
שאכלת ארוחה מזינה.
ושכשהם במקרר כל בני הבית מרגישים שיש משהו לאכול, ולא מחפשים רק
מה לנשנש כל הזמן.
נראה לי, שאני עקרת בית מזה דפוקה.
האמת היא שאני לא ממש עקרת בית, אלא עובדת במשרה מלאה.
ולכן רוב הזמן לא ממש נותר לי כוח להתחיל להשקיע במטבח אלא בא לי להגיע אל המוכן..
למה את מדברת על עצמך ככה?קצת אחרת
 את לא עקרת בית דפוקה, את עקרת בית עסוקה!
תעשי לי טובה - תשנני את זה לעצמך כל יום. המחשבות האלה זה תחבולה של יצר הרע לגזול ממך את מעט הכוחות שנותרו לך.
 
עוד רעיונות - לא יודעת, אצלי חוש הריח משחק תפקיד חשוב באוכל -
פירה - מוכן בקלות, עושה ריח טוב בבית, נעים וחם בבטן
פיצה - אפשר להכנין את הבצק בערב, לשמור במקרר ולמחרת להכניס לתנור (לא צריך רוטב מושקע) ואיזה ריח...
חביתיות - כנ"ל, אין שום בעיה להכין בלילה מראש ולשמור במקרר
חביתה עם כל מיני תוספות, כל פעם משהו אחר שיש במקרר
 
בהצלחה
רצועות חזה עוף על המחבת- בלי לצפות בפירורי לחם-אחותו
  לוקח כ 5 דק' לכל נגלה במחבת, וגם נראה כמו אוכל.
גם אני עובדת אז- מפשירה מגש כנפיים, מתבלת בשום גרוס ופפריקה ( בלי מלח) ומיד לתנור. מוציאים אחרי שעה ויש מעדן לילדים וגם לבעל. לעיתים אני אפילו מכניסה לתנור בבקר כשאני קמה ומכבה תנור כשוני יוצאת לעבודה.
חזה עוף (שוב) - עם פרוסות בצל ופרוסות קשוא, מתובל כנ"ל + פפריקה ומלח- לתנור , רבוב מדי פעם.
זהו לא עולה לי עוד עכשיו אולי בהמשך 
נזכרתי- שוקיים!אחותו
  אני בקטע של עוף עכשיו , אצל הבנים שלי זה בערך הדבר היחיד שנחשב אוכל...
שוקיים- , שמים מעל קטשופ ( גילוי נאות- אני מכינה לבד בבית אבל את פטורה)  לא צריך בד"כ להוסיף נוזלים. מכסים ולתנור כשעה. ( גם מכינה בבקר לפני העבודה)
 
ועכשיו להכי אנטי באלעבוסטה שאפשר:
ולמי שלא נגעל: חותכת תפוחי אדמה לסיר, מוסיפה נקניקיות חתוכות קצת, תבלינים ומעט  מאד מים ומבשלת על להבה נמוכה עד שתפו"א רך (לכן כדאי לחתוך לא גדול מדי).
 
עוף טוב- השניצל שהכי דומה לאמיתי.
אני משתמשת בזה רק במקרי קיצון שאחרת בני הבית יצטרכו לשבות רעב, אבל יש כאלה שרגילים בזה.
שאלות על החזה עוףקצת אחרת
לא הבנתי את שני הרעיונות.
את מטגנת בשמן עמוק?  
את מטגנת בצל וקישא ביחד עם החזה?
תשובותאחותו

 על המחבת- שמן כמו לשניצלים רגילים , אפשר גם פחות. מה פתאום עמוק?( 7 שח לליטר שמן... ברשתות הזולות)

לגבי הקשוא ובצל- לעיתים אכן אני מטגנת בשמן זית בצל טבעות, מוסיפה את החזה עוף וסוף את הקשוא אבל זה דורש סבלנות . כאן הבאתי פטנט שדורש הרבה פחות סבלנות- פשוט לפרוס בתבנית תנור ולהכניס לתנור על כ200 מעלות.  מתובל ועכשיו אני רואה ששכחתי לכתוב שם גם שמן זית (אל תשאלו כמה- מאז שנשאתי לתימני מידות זה לא הצד החזק שלי...) מכוסה. ערבוב מדי פעם.

עוד מתכון מזורז ממוחה הקודח של אשה בלי זמןאחותו

יעני קציצות:

בערב אני מפשירה עוף/הודו/ בשר/ טחון ( אצלי יש גדוד אוכלים אז אני מפשירה (לא  תאמיני) קילו עוף וקילו בשר- כך אנו אוהבים לערבב את זה) ובבקר השכם- מוסיפה ביצים ( 1 על כל חצי קג') אפשר קצת שבולת שועל. תבלינים כמובן ומכניסה לתבניות אינגליש מרופדות בנייר אפיה ( אלא מה, שאני אשמן???) אם יש לי כמה דק' פנויות או מצב רוח חינני אני מגרדת פנימה איזה ירקות שיש במטבח: גזר/ קשוא/בצל/קולורבי- במגרדת . והכי טעים- להוסיף המון כוסברה אם יש בבית. אחרי שזה שוהה בתנור כחצי שעה, מוציאים ומצננים. פורסים לפרוסות והפלא ופלא , יש יעני קציצות. !

 

אגב, גם יותר בריא ללא טיגון.

 

בימי החורף- מעמידה מרק עגבניות וזורקת קציצות פנימה...

 

פעם התלהבתי: קצצתי פירות יבשים מכל הבא ליד (היה אז טו בשבט) ולאחר שערבבתי את המלית- הנחתי חלק בתחתית התבנית, באמצע את הפירות., ועוד שכבה בשר שתסגור מלמעלה. יצא מעדן. יש המחמירים למרוח את ה"קציצה" מלמעלה במחמאה... אבל אז אולי כבר עדיף לטגן...

אף אני מסכימה עם "קצת אחרת",אחותואחרונה

פשוט צריך ללמוד לעשות דברים מזורזים וטעימים גם יחד ומזינים ג"כ

אם לומדים את ה"אומנות" הזו אז אין שום סיבה להרגיש לא בנח עם עצמך. כל המתכונים היפים והנחמדים האלו שלוקחים שעתיים ימתינו ליום שבו יהיה לי זמן. ולא ראינו בשום מקום שכתוב שחובה על האשה לאהוב את המטבח ולפתח את היצירתיות שלה דוקא שם.

בישול מזין, טעים ומהיר הוא פתרון מצוין ולומדים אותו עם הזמן.

תצליחי, זה בטוח.

אני פותחת שרשור לפשטידות פרווהפשטידת בצל:אני ירושלמית
לכבודך נחשונית...יהודיה אם זה לא מקובל עלייך, תשרשרי למה שבא לך.
 
 פשטידת בצל:
 
4-5 בצלים גדולים/בינונים קצוצים
 
1/2 כוס שמן
 
כף מלח
 
1 1/4 כוס קמח תופח (אם משתמשים במלא/רגיל מוסיפים כפית וחצי א.אפיה)
 
5 ביצים בינוניות
 
פלפל שחור לפי הטעם
 
לזריה לקישוט- פירורי לחם/שומשום
 
להזהיב את הבצל בשמן עד ריכוך והזהבה
 
מוסיפים את שאר החומרים
 
מערבבים היטב
 
יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק, או לאחת בינונית קטנה
 
אופים עד להתייצבות והזהבה כחצי שעה בחום בינוני
פשטידה חגיגית בשני צבעים וטעמים:אני ירושלמית
שכבה 1- בצבע כתום
 
2 גזרים
1 תפו"א
1 בצל גדול
1/4 כוס שמן
1 1/2 כוסות קמח תופח (כנ"ל לגבי א.אפיה)
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
 
מגרדים את הירקות בפומפיה (פוד) גסה, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ואופים כרבע שעה.
 
שכבה 2 - בצבע ירוק בהיר
 
לבשל 8 קישואים פרוסים לפרוסות עבות במים מומלחים קלות (אני לא מבשלת קודם רק מגרדת בפומפיה בעלת חורים קטנים) עד לריכוך
 
לסנן את הקישואים היטב
 
למעוך את הקישואים, להוסיף
2 כפות מיונז (אני לא מוסיפה)
4 ביצים
א. מרק בצל לפי הטעם
מלח (אם צריך) פלפל
 
אני מוסיפה לתערובת חצי כוס קמח ומותרת על כל התהליך של הבישול וגם על המיונז כפי שכתבתי.
 
לשטוח על השכבה הראשונה
 
לטגן קלות (אני מותרת על הטיגון והשמן, אבל זה יותר טעים עם..)
ב1/4 כוס שמן
כוס פירורי לחם
 
לפזר על הפשטידה, לאפות עד להזהב והתיצבות כחצי שעה בחום בינוני.
 
לפרוס את הפשטידה רק כשהיא מתקררת!
שאלה - האם ניתן לשמור בהקפאה?קצת אחרת
פשטידת פטריות על בצק עליםאני ירושלמית
בצק עלים ממש לא בריא... אבל זה המתכון
 
חצי כמות בצק עלים מוכן מרודד לגודל של תבנית בינונית קטנה, לאפות עד להזהב. צריך לדקור את הבצק כדי שלא יתנפח, ועדיף להניח משהו כבד על הבצק ?(שעועית יבשה על נייר אפיה על הבצק, מה שנקרא 'אפיה עוורת') כדי שהבצק לא 'יברח' פנימה למרכז התבנית)
+ שאריות הבצק פרוסות לרצועות ארוכות ליצירת 'רשת' על הפשטידה
 
2 בצלים גדולים קצוצים
3 קופסאות קטנות (רגילות ) של פטריות משומרות
4 ביצים
43 כפות קמח תופח
כחצי צרור עלי פטרוזליה של חסלט קצוצים
 
מטגנים את הבצלים עד להזהבה
מוסיפים את הפטריות מסוננות
מטגנים עד שהפטריות משחימות מעט
מוסיפים את שאר החומרים
 
מערבבים
 
יוצקים על הבצק האפוי למחצה.
מסדרים את רצועות הבצק ליצירת 'רשת (קודם רצועות לצד אחד ועליהן מניחים רצועות לכיוון הנגדי)
אפשר למרוח את הפשטידה בביצה טרופה
 
אופים כחצי שעה. פורסים כשהפשטידה מתקררת.
כמה כללים להכנת פשטידות מירקות בלי מתכוןאני ירושלמית
כיום כמעט ואינני זקוקה למתכון מסודר כדי להכין פשטידות מירקות.
 
ראיתי שהיחס הוא אותו יחס ורק הירק משתנה, וגם הכנתו המוקדמת משתנה לפי סוג הירק.
 
משתמשים בכמות של ירק זהה פחות או יותר. אם יש כמות קטנה יותר של ירק, צריך להוסיף יותר קמח נוזלים וביצים כדי להגדיל את הכמות.
 
לדוג' פשטידת קישואים (לתבנית בינונית קטנה, או 2 אינגליש קייק) משתמשים ב5-6 קישואים בינוניים  כמו במתכון שמעל עם הבצלים...
כדי לתת יותר טעם לפשטידה כדאי להוסיף לכל פשטידה גם בצל מטוגן (2 בצלים נגיד) ולבצל להוסיף את הירק חתוך לקוביות /פרוסות/ מגורד עד לריכוך מסוים לפי הסוג.
 
גזר לדוג' יצטרך ריכוך ארוך יותר כי הוא מתקשה יותר להתרכך.
קישואים יכולים להשאר פריכים למחצה אפילו בפרוסות והם יתרככו.
עלים כמו תרד/עלי סלק/כרוב כדאי לרכך עד שהעלים נהיים 'סמרטוטיים'...
 
אחרי שהירק מוכן מוסיפים לו את שאר חומרי הבסיס שהם קמח/ביצים/שמן/מלח פלפל/א.מרק כלשהיא אם רוצים
 
ואופים. בצורה הזאת ניתן לשחק עם המון סוגי ירק ולקבל כל מיני סוגי פשטידות.
 
ואגלה לכם סוד, קישואים זוקיני (בצבע ירוק כהה- מספיקים שלושה הם גדולים יחסית) מרוככים בצורה שכתבתי למעלה, בפשטידה כזאת עם קמח וכו'.. מקבלים טעם של כרובית!! ובחצי המחיר נראה לי...
 
אם יש שאלות לגבי התהליכים הללו, אשמח לענות...
לדוגמה פשטידת עלים: עלי סלקאני ירושלמית
אני היחידה שחושבת שפשטידה פרווה זה מגעיל?יהודיה מא"י
לא סובלת פשטידות פרווה.... רק חלבי בשבילי.  או פשטידת בשר/עוף כמובן. אבל זה לא פרווה.
כן את היחידה... חלבי משדרג כל פשטידהאני ירושלמית
 אבל הפשטידות שהעליתי (בשני צבעים, עלי סלק, קישואים זוקיני) ממש ממש טעימות! תנסי להכין פעם לארוחה בשרית...
 
גם אני מעדיפה חלבי, אך מה לעשות ולרוב הדרישה פה היא לבשרי בליל /יום השבת?
אולי לא היחידה אבל כנראה בדעת מיעוטפפריקה--
ויש לי מתכונים לפשטידת קישואים, מצה, תפוח אדמה, עלי סלק- מצויינות, והן פרווה לכל הדעות.
אני מעדיפה להכין תבנית גדולה ולהקפיא חצי  לימים שנתקעים.
מכת חום בתנור וכאילו הפשטידה הוכנה עכשיו. 
איזה יופי, תודה רבה!נחשונית
פשטידת בצל מעולה ברגע (ובדמע)קצת אחרת
הדמע מתייחס לחיתוך הבצל...
מתכון של גלית האשפית
 
5-6 בצילם בינוניים קצוצים (לא חייב קטן)
2 ביצים
1/2 כוס שמן
1 1/2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס מים
(1 כף אבקת מרק עוף)
פלפל, מלח
 
לערבב הכל, לאפות בחום בינוני גבוה. פשטידה שמפתיעה בטעמה הטוב.
פטנט נגד דמע- להכניס בצל למקפיא לפני החיתוךאחותו
"פשטידה רב תכליתית"קצת אחרת
1 מיכל שמנת פרווה לבישול/אפיה
4 ביצים
ירק כלשהו - הכל הולך - בכמות לפי העין
מלח, פלפל, תבלינים לפי הטעם
לערבב ולאפות.
פשטידת בזק, אבל עם קצת נזק לארנק.  
בלי שום קמח או פרורי לחם?real story
פשטידת פטריות ובצל..נועוש=]]!!

בס"ד.

לוקחים 2/3 בצק עלים ומשטחים על תבנית.

מטגנים 3 כפות גדושות בצל מטוגן ביחד עם קופסת פטריות חתוכות.

מעבירים את הבצל והפטריות לקערה שבה שמים:2 כפות שמן,  רבע כוס קח, 3 ביצים טרופות, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, מערבבים ושופכים את התערבת על התבנית עם הבצק.

אח"כ מה1/3 בצק הנותר, מכינים רצועות ומסדרים אותן בצורת שתי וערב, ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור- על חום של 180 מעלות במשך שעה!!

בתיאבון! 

בלי שום כלוםקצת אחרתאחרונה
מתכון לעוגת איטריות (דקיקות) יש למישהי?פפריקה--
 היא מכילה איטריות, המון סוכר, אגוזים וצימוקים. נראה לי גם קינמון ונוזלים.
משהוא בסיגנון
זה אומנם לא מכיל את כל מה שרשמת...~moriya~אחרונה

אבל אפשר לשחק עם זה ולהוסיף מה שבא לך, זה בלי איטריות אבל שוב- לכי על זה,  ולהלן המתכון:

 

מצרכים לתבנית אינגליש קייק:
לעוגה:
1 חבילה ספגטי מבושל במים (בלי רוטב)
50 גרם חמאה מומסת
4 ביצים
11/2 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
2 גביעי שמנת חמוצה
לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. מניחים את שאריות הספגטי במסננת וטובלים בקערה עם מים רותחים להפרדה ו"רענון".
3. מערבבים פנימה את החמאה המומסת בעזרת שני מזלגות.
4. שמים בקערה בינונית ביצים, סוכר, תמצית וניל, קינמון ושמנת חמוצה.
5. טורפים בעזרת מזלג עד שהתערובת אחידה.
6. מוזגים את תערובת הביצים לקערה עם האטריות ומערבבים היטב בעזרת שני מזלגות, עד שהאטריות מצופות באופן אחיד בתערובת.
7. מעבירים את הספגטי לתבנית משומנת בספריי שמן, מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
8. מקררים מעט לפני שהופכים מהתבנית לצלחת הגשה. מקשטים באבקת סוכר מעל

אוכל 'יפה' -ט'
איך מגישים אוכל פשוט בצורה יפה ומיוחדת? שרשרו רעיונות  
 
אני למשל שמעתי לאחרונה רעיון מבריק!
להכין שני מרקים סמיכים כל אחד בצבע שונה, למשל מרק קישואים ומרק כתום ולעשות אותם ממש סמיכים.
ואז עם שתי מצקות לשפוך בו זמנית לצלחת ההגשה, בגלל שזה סמיך זה לא יתערבב ומעל לפזר כמה קורוטונים או משהו כזה.
זה יוצא מהמם ומרשים, ותכל'ס זה מאוד פשוט
 
 
 
 
יצאה הודעה עילגת ביותר ...
רעיונות פשוטים...רעיה ואם
 
אני מכינה כבד וסלט ביצים מידי פעם לשבת בבוקר
תמיד הייתי מגישה סתם בצלחת
עד שבעלי היצירתי הציע לי
להניח על עלה חסה ולקשט עם עגבניות שרי חצויות
מאד מאד משדרג את המראה, וגם טעים יחד.
 
חומוס מקושט-
בקערית אני משטחת את החומוס, יוצקת טיפה שמן,
מפזרת בצד אחד טיפה פפריקה ובצד שני טיפה זעתר
ואם יש גם קצת גרגירי חומוס שלמים
 
ופעם אכלתי אצל חברה שמילאה אורז בקערית קטנה
ואז הפכה את הקערית על הצלחת כך שהתקבלה גבעה יפה ועגלגלה של אורז
ליד זה שמים כמובן את שאר המנה
 
ובקשר למרק זה הזכיר לי שהייתי פעם בארוע שהמארחת הכינה בכוסיות ח"פ שקופות
שכבה של שקדי מרק ומעליה שכבה של גרעיני דלעת
להגשה אישית ליד המרק הסמיך, זה היה מאד יפה. 
 
ורעיון יותר פשוט, ועוד כמה רעיונות שוויםיהודיה מא"י
כי סוף כל סוף להכין שני מרקים זה הרבה עבודה
מכינים מרק כתום סמיך מאוד.
יוצקים מרק לצלחת, ואז במרכז קצת שמנת מתוקה לקצפת (כזאת שהיא בלי תוספת סוכר, אבל לא שמנת לבישול שהיא דלילה יותר). בוחשים טיפטיפה ויוצאת מן ספירלה יפה כזאת במרכז.
 
ועוד רעיון ממש שווה לשדרוג של מרק סמיך פשוט (לא חייב ממש מרוסק, אבל שיהיה חלבי וסמיך מאוד)
מוזגים את המרק לקערות מרק שאפשר להכניס לתנור. צריך שאלו יהיה קערות מרק מהסוג שנראות כמו ספל גדול. 
מחממים תנור לחום גבוה- 220 מעלות. מניחים על כל קערה פרוסות גבינה צהובה כך שהגבינה תכסה את המרק בשכבה עבה למדי. אופים בתנור 5-10 דקות עד שהגבינה מזהיבה ויוצרת קרום על המרק. נראה חגיגי וטעים במיוחד.יאמי
 
לגבי האורז - ראיתי את זה גם באולמות, אבל נוסף לאורז שדוחסים לקערה והופכים לגבעת אורז נחמדה, מפזרים עליה בצל מטוגן, שקדים וצימוקים.
וגם בלי לעשות גבעת אורז, תוספת כזאת שמפוזרת על האורז מוסיפה הרבה חן - שקדים וצנוברים, בצל ופטריות וכו'.
 
אימא שלי היתה מכינה "עוגת אטריות" קרה. מכינה אטריות ב3 צבעים, מוסיפה תיבול קל ודוחסת לקערה. אח"כ הופכים על צלחת הגשה.
 
ועוד רעיונות - להכין את הפירה רך, ולעצב בעזרת מזרק גדול של קרם לצורות יפות בצלחת.
לאפות פשטידות בתבניות שקעים בצורת לבבות או פרחים
להכין פרחים מירקות
כשאופים פשטידה - לפזר לפני האפייה פסים אלכסוניים של פפריקה וזעתר. הולך אצלי במיוחד על פשטידת אטריות.
אפשר לקנות בחניות שקף עם דוגמא. את השקף מניחים על עוגה כושית ומפזרים אבקת סוכר. מרימים את השקף והופ - דוגמא נהדרת על העוגה באפס מאמץ. (אפשר גם להכין מנייר לפי הדוגמא שרוצים ולשמור)
עוד כמה נק'מאמע צאדיקה
שיהיה מסודר בצורה נעימה.
שהצבעים- שקיימים ממילא באוכל- יהיו מאוזנים ומסודרים
 
קרעי חסה אדומה עם עיגולי עגבניות שרי,
מקלות חתוכים באותה צורה- במניפת צבעים...
גוונים דומים
או מרקמים דומים
 
 
שהכלי הגשה יהיו יפים  שיהיו
הרמוניים ,שיתנו מקום לסידרתיות של כמה מנות מוגשות, שלא יהיו בולטים מידי להאפיל על הצבעים והיופי של האוכל
מקווה שאני לא חוזרת על מה שנאמרקצת אחרתאחרונה
הכי קל והכי מרשים זה לשחק עם צבעים של ירקות חיים. אפשר להגיש בצלחות אישיות (בתוספת טובה/ביצה קשה) ומנסיון אנשים מאוד מתלהבים. אפשר גם להכין בצלחות מרכזיות עם שניים-שלושה צבעים בצלחת, או על מגש גדול בשילוב של יותר צבעים.  
 
שדרוג נוסף שלמדתי מאימי שתחיה - להשקיע במפיות חד"פ יפות, זה מאוד מוסיף.
 
מתכון לכדורי תמרים:~moriya~
 זה כמו כדורי שוקולד רק הרבה יותר בריא:
מצרכים:
-1 מיכל ממרח תמרים
-1/2 כוס טחינה גולמית
-1/4 כוס סילאן או דבש
-1 כוס אגוזים טחונים
-1 כוס שקדים טחונים
לקישוט:
-קוקוס , אגוזים קצוצים, סומסום
אופן ההכנה:
1.מערבבים היטב את כל החומרים בקערה
2. בידיים רטובות מגלגלים*, טובלים באחד הקישוטים ומניחים במנג'טים. שומרים במקרר עד להגשה**
 
*אם התערובת יותר מדי דביקה מניחים במקרר לחצי שעה ומגלגלים.
** אפשר גם במקפיא- תלוי איך אתם אוהבים את זה...
 
                                                    בתאבון!!!
הכנו לשבת ויצא טוב מאד!!אוהבתותךאחרונה
בס"ד בר"ה
 
הוספנו גם פיסטוקים, שיחקנו בסוגי האגוזים והוספנו גם קצת צימוקים.
(אומנם יש מי שטען שזה כבר חרוסת קורץ, אבל מה זה משנה- העיקר טעים ובריא!!)
 
תודה רבה!!
חלב עיזים מקולקלבצ
 הי. יש לי כמה ליטרים של חלב עיזים מקולקל.. יש מה לעשות עם זה?
אולי לבנה?אחותו
גבינהיהודיה מא"יאחרונה
חפשי מתכונים בגוגל
לא מסובך בכלל
סילאןNעלי
 סליחה על הבורות..אבל פעם ראשונה קנינו סליאן...
ואני לא יודעת איך ובמה להשתמש בו..
 
אני אשמח לרעיונות..=]
בהכל (כמעט)יהודיה מא"י
למרוח על לחם (לבד או עם חמאת שומשום/חמאת בוטנים)
להמתיק דייסה.
לתיבול של עוף
לרוטב ברביקיו
לדג סלמון
לאוכל סיני
לעוגות וקינוחים
על גלידה/פנקיק במקום סירופ מייפל.
בתה
להכנת מיץ בלוף לילדים
ויש עוד.
 
אני קונה סילאן טבעי, ובעיניי זה הממתיק האוטלמטיבי. זול, ובריא יחסית
מתכונים ירשמו לפי בקשה ספציפית
למרוח על לחם\צנים עם טחינה גולמית-יאמיחילזון 123
עוף בתנור עם הרבה סילאן ושום (אפשר גם להוסיף רוטב סויה)
לשים בעוגות במקום דבש
להכין דלעת\דלורית מתוקה (בצל, דלעת, סילאן, פלפל, מלח, טיפה מים, לבשל הכל עם מכסה סגור עד שמתרכך, להוסיף צימוקים)
לאכול עם פנקייק או לחם מטוגן.
לערבב במעט חומץ, להשרות פרגיות ו- על האש!!!אחותואחרונה
חוזרים מטיול-פינוקיםמים רבים
יש לנו מסורת במשפחה שכשאחד הילדים חוזר מטיול של יותר מיום אחד עושים ארוחה שווה.
 
מחר בבוקר המשפוחה חוזרת מטיול ארוך [לא יצאתי איתם...] והם מצפים לפינוק....
הבעיה היא שאני נוסעת מחר על הבוקר אז אני אפגוש אותם רק בשבת אצל סבתא.
 
חשבתי להשאיר להם הפתעות על הכריות משו קטן לכל אחד.
 
יש רעיונות מה אפשר להכין שלא צריך מקרר ויכול להשאר על הכריות מהיום בערב???
 
תודהחיוך גדול
עוגיות קוקוספפריקה--
 מחלבונים, סוכר וקוקוס- מעליהן מזרה שוקולד או סוכריות קטנות. אם תרצי יש לי מתכון ובכלל אני הולכת להכין עכשיו לשבת.
תוכלי להכין גם קערת פירות חתוכים או סלט פירות ענק מצופים בניילון נצמד במקרר ולעשות להם מכל חדר חיצים לכוון המקרר- זה מצליח נהדר!
אם כבר מקרר- אז כל דבר שתכיני רק תכתבי הוראות חימום בדף יפה- אז תהיה ארוחה מושקעת ומחוממת- העיקר ארוחה.
תודה!מים רבים
אני לא כ"כ אוהבת קוקוס אז ין לי בבית.....
נראה לי אני אכין גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס.
 
יש עוד רעיונות??? 
שוקולד?יהודיה מא"יאחרונה
כמו שנאמר טוב מחבר טוב חבר טוב עם שוקולד. (עיין במגנטים שעל המקרר)
אישית זה נראה לי כמו משהו אופטימלי להשאיר על הכרית...
 
אולי להכין ארוחת צוהריים שהם אוהבים? "חמם והגש"
קצת מוקדם, אבל כדאי להתחיל לתכנןקצת אחרת
ראש השנה הבא עלינו לטובה יהיה צמוד לשבת - זאת אומרת שלושה לילות וארבעה ימים...
אשמח לשמוע רעיונות איך מתארגנים, איך מתכננים את הארוחות (בשרי, חלבי, גיוון) וגם סתם מה שיש לכן/ם לומר. אולי השנה נהיה פעם ראשונה בבית מאז החתונה (:
 
סורי על הקטנוניות, אבלסמיילי דוס
אם אני לא טועה זה יוצא שלושה ימים ושני לילות..
לא יכול להיות. אלא שלוש ושלושaima
נכון!מעפר אני באה
ליל א' ר"ה
יום א' ר"ה
ליל ב' ר"ה
יום ב' ר"ה
ערב שבת
יום שבת!
+ סעודה שלישית +מלווה מלכהפפריקה--
קדימה לעבודה,
יש לנו עוד חודש ושבוע.
אופס, נכוןקצת אחרת
נו, כבר פתרתם לי מה להכין ליום שלם!
תמיד כשזה קורה אני חושבת על שני דברים:שרבוב
1) נשתוקק להגיע לצום גדליה
2) מעניין איך השיער שלי יראה..


עוד לא ממש תכננתייהודיה מא"י
אבל אצלנו הארוחות של הסימנים הן חלביות, וכוללות רק סימנים, זה מספיק די והותר
דגים שלמים
מרק דלעת וגזר
פשטידת כרישה
תבשיל של עלי סלק
סלק
תמרים
תפוח בדבש
וכו' (לא זוכרת בע"פ את כל הסימנים).
לסעודה של החג השני אוכלים את מה שנשאר, אם ממש לא נשאר מספיק אז אפשר להכין עוד משהו.

אני חושבת שאני אעשה את הסעודה של החג הראשון בשרית, עם עוף שלם בדבש, סעודה של החג השני סעודה קלה (אבל אולי בכל זאת בשרית). 
ובשבת סעודה ראשונה כרגיל, סעודה שניה חלבית קלה, וסעודה שלישית בשרית. נראה לי שככה זה יהיה בלי יותר מדי עומס על המערכת בכל הכיוונים.
ואולי אני אקנה חגז השנה סוף סוף, וזה יהיה עוד יותר קל.
מה זה חגז?אני ירושלמית
שעון שבת לגזאיזה טוב ה'!!!!
פינוק לימים בודדים בשנה שמאפשר להדליק את הגז בלי להצטרך לדאוג לכיבוי בדרכים הישנות והטובות.
ופינוק כשרוצים להשאיר סיר בימים רגילים שיכבה...עוד כינוי
 אחרי שנלך לישון, נצא לחצר עם הילדים וכו'... אני משתמשת בו יותר מרק בחגים
אפשר מתכון למרק גזר ודלעת? תודהקצת אחרת
קלי קלותיהודיה מא"י
שמים בסיר דלעת, גזר ובצל חתוכים לחתיכות גדולות. מוסיפים שום (הכי טוב שיניים שלמות, אבל הולך גם שום כתוש/שום גבישי) פלפל שחור, זגוויל, ואגוז מוסקט (אם יש)
מוסיפים מים לכיסוי + מבשלים עד שהכל מתרכך
מרסקים בבלנדר מוסיפים שמנת לבישול או חלב.
ועוד אחד מושקע יותריהודיה מא"י
חותכים לקוביות קטנות דלעת, גזר ובצל.
מחממים שמן/חמאה בסיר
מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף
מוסיפים את הדלעת והגזר
מטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות
מתבלים כמו במרק הקודם
מוסיפים ציר מרק עוף/מים לכיסוי
מבשלים עד לריכוך.
 
לא לשכוח מלח (כמו ששכחתי לרשום גם קודם)
תודה! כיף לראות מתכון למרק בלי אבקת מרק...קצת אחרת
תופתעי אבל כמעט בכל מרק אפשר לוותר על האבקת מרקיהודיה מא"י
גם אני לא משתמשת. כיף למצוא משוגעים כמוני.קצת אחרת
התכוונת שפויים...יהודיה מא"יאחרונה
נראה לי הרבה יותר שפוי לא להשתמש ברעל המכונה אבקת מרק.
לנו אין אבקת מרק בבית!!! הכל יוצא מעולהעוד כינוי
אמא שלי- שבוע לפני ראש השנה מתקשרתפפריקה--
כדי שנתכנן ביחד את הסעודות.
 
בשנה שעברה בעלי ישב לידי וכתב לי את התפריט ע"פ זכרונו במקביל לשיחה איתה- הכל כרגיל- כמו בשנה שעברה .
אמנון בתנור, אורז וצימעס, עוף בתנור על מצע בצל משמש ושזיפים, מרק פירות לקינוח.
בלילה השני ממולאים.
השאר- גמיש.
והסימנים כמובן- לשנה טובה ומתוקה.
אל תשכחי שאפשר לשים על הפלטה נוזלאיזה טוב ה'!!!!
זה מגדיל את מספר האפשרויות מה לבשל.

בנוסף, לחובבי המנגל ניתן להעביר אש (מסובך לוגיסטית כשמדובר במנגל) או בשיטה היות קלה ואשכנזית לכוון שעון שבת שיפעיל מנגל חשמלי בשעה הרצויה.
כופר בעיקר! זה לא נקרא מנגל!אחותו
אוכל-קר-ביום-חם-רעיונות-לכאן-בבקשה-תודהנחשונית
חוץ מסלט מלפפונים. זה באמת סבבה אבל מכירים וצריך עוד משהו. למישהו יש איזה מלפפון ספייר טרי מהמקרר? מה זה השרב הזה? נראה לי הכי טוב שאני אכנס בעצמי למקפיא ליום יומיים חודש חודשיים. להתראות בסוכות...
סנדויצי'ם עם קציצות קרות/פרוסות דג קראני ירושלמית
סלט חסה עם חזה עוף מטוגן קר
 
סלט ביצים
 
סלט טונה
 
סלט פסטה קר (חלבי)
 
מרק מלפפונים ויוגורט קר (לא לילדים)
 
עגבניות ממולאות בפירורי לחם ועשבי תיבול להגשה פושרות
 
פשטידות פושרות עם סלט גדול
 
תגידי מה נראה לך ואם אוכל אפרט יותר...
 
 
והכי טוב זה אם יש מזגן, פשוט לאכול ליד המזגן...
 
 
מתכוני פשטידותנחשונית
זה מה שאני צריכה. כמה מתכונים טובים פשוטים ומשביעים לפשטידות פרווה. שני ספרי הפשטידות של קובי בר הם כמעט רק פשטידות חלביות. תודה.
ולמה מרק מלפפונים ויוגורט קר לא מתאים לילדים? אני מכינה את זה הרבה בקיץ והם אוכלים בשמחה.
פשטידות פרווה - מתכונים פשוטיםרעיה ואם
יש לי -
פשטידת קישואים
פשטידת ירקות
פשטידת כרוב
תגידי מה את רוצה
אינלי כח להקליד סתם...
את הקישואים והירקות, תודהנחשונית
SORRY מלא זמן לא נכנסתירעיה ואםאחרונה

פשטידת ירקות-

אני משתמשת במכשיר לחיתוך ירקות שעושה מהם קוביות קטנות, אפשר לרסק בפוד או מגרדת, אם יש לך כח.

בצל, תפו"א, בטטה, קישוא גזר וכו'

מוסיפים ביצה קצת קמח קצת שמן ותבלינים

מערבבים היטב ואופים

מאד טעים!

 

פשטידת קישואים-

3 בצל קצוץ דק דק

5 קישוא מגורד לנקז היטב את כל הנוזלים

כף שמן

3 כפות קמח תופח או רגיל + אבקת אפיה

מל"פ אבקת מרק

3 ביצים

לערבב לאפות

טעים!!!

סלט חסה וחזה עוףאחותו
פורסים חזה עוף לשניצלים גדולי. משרים בתערובת של: שמן זית, מעט לימון, מעט חרדל ( אם אוהבים), מלח  ( אם שמים חרדל - אז לא הרבה בכלל) ,פלפל ( אני אוהבת לבן), אפשר טיפ כורכום ( אבל אין צורך אם שמים חרדל) ובקיצור- תבלינים לפי הטעם.
 
מטגנים על מחבת עם מעט מאד שמן
מקררים היטב  וחותכים לרצועות לא קטנות ולא גדולות- כדאי לחתוך בכיוון הסיבים הטבעיים של חזה העוף. יהיה קשה לחתוך יפה אם לא מקורר טוב ( אבל באמת למי אכפת? בבטן הכל מתערבל...)
 
במקביל- קורעים חסה לגזרים גדולים, בעונה הרלוונטית (לא עכשיו) גם עלי בייבי. בקיץ- אפשר לשים עלי בזיל, עלי נענע ( לא למניקות...) אגוזי מלך, טבעות בצל - עדיף סגול.
 
מוסיפים לסלט את החזה עוף מתבלים בתערובת של: 1/4 כוס שמן זית, 1/4 כוס מיץ לימון, מלח ופלפל.
 
אנחנו מוסיפים חמוציות/ גרעיני רימון
 
וגם קורנפלקס...אחותו
מקפיצה!!מאמע צאדיקה
הזוי אבל טעים - מרק ירקות קר2222
פשוט תקררי אוכל חם..שירה נ.ו
אבטיח קרמוריה.מ
השבועשרבוב
כשכולם בחוץ ניצלו,
ואנחנו רעדנו מקור עם המזגן אכלנו מרק..



אני פשוט אוכלת כל אוכל קר..
(הרגל)
גם אורז ופתיתים אפשר
שרבוב,למה פשוט לא סגרתם את המזגן..שירה נ.ו
מילקשייק / נס רובאיתאיזה טוב ה'!!!!
עכשיו כל נשות הפורום ישאלו מה זה נס רובאית

מדובר בטקס פגאני עתיק הנהוג במספר יחידות בצה"ל ובעיקר בגולני.
הטקס כמובן חשוב יותר מהתוצאה.
מי שבכל זאת רוצה הסברים אין בעיה אבל נראה לי מיותר.
נס רובאית זה לא חם?נחשונית
אוי ואבוי כבר מתחילים לשאול שאלות של בוריםאיזה טוב ה'!!!!

זה עם הרבה קרח
מתכון לעוגת יומולדת!!!!(=א.ש=)
אני צריכה מתכון לעוגה יפה, מרשימה  וטעימה אבל עדיף לא יותר מידי מוסבכת...
אפשר גם מתכון לעוגיות למי שיש.
תודה
עוגה כושית עם קרם שוקולד זה טוב?מעפר אני באה
עוגה בחושה באמת קלה להכנה-בעזרת ה'!!
1 כוס סוכר
6 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס קצפת צמחית
2 שקיקים של אבקת אפיה
1 שקיק של סוכר וניל
2\1 כוס שמן
2\1 כוס קקאו
2 כפות שוקולית
 
להקציף הכל בערף 5 דקות.
לשים בתנור ב175 מעלות ,בערך 20 דקות.
לבדוק עם סכין יוצא יבש ממרכז העוגה ואז אפשר לכבות...
בעזרת ה'-- תודה ממש!! וגילוש-(=א.ש=)
כן! זה מעולה. אם תוכלי לכתוב לי..
קפיצצ!!! עוד מישהו?!(=א.ש=)אחרונה