מתכונים חלביים לשבתyho_y
פשטידהאנונימי (פותח)
מטגנים 3-4 בצלים, אחרי שהם זהובים מוסיפים 2 קופסאות פטריות חתוכות ו-3 כפות אבקת מרק פטריות. מטגנים את הכל עד שהפטריות רכות. בקערה נפרדת מערבבים 2 קופסאות של קוטג', 4 ביצים ו-3 כוסות פצפוצי אורז (ללא תוספת סוכר). מערבבים את הכל ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את הפטריות ובצל, ומערבבים לבלילה אחת. שופכים לתבנית, ומפזרים מעל שכבה דקה של פירורי לחם ופרוסות דקות של חמאה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות עד שהשכבה למעלה מזהיבה ומקבלת גוון חום.
בתאבון!!!
מתכון מעולה באחריות...
איזה סוג? תוספת ? בשרי? או ;עוד בשרי ליד העיקר?אם ה6אחרונה
רוטב: תכיני בצלחת ,
כוס סוכר חום
5-6 שיני שום כתושות
רוטב סויה
ערבבי טוב לעיסה קצת נוזלית
תניחי עוף נקי בתבנית, ותשפחי מעליו את הרוטב.
אופים על 200 מעלות צ, כ- 45 דקות (בודקים שהעוף מוכן)
בתאבון!
אם את מחפשת מנה בשרית מרשימה את יכולה לעשות כל מיני ממולאים.
בקיצור את צריכה לתת יותר פרטים על סוג האוכל והזמן שיש לך להשקיע בו.
כמו כן תנסי לחשוב האם את יודעת על סוג אוכל שהיא אוהבת במיוחד.
דבר נוסף - אם יש לך זמן תכיני חלות זה עושה רושם טוב!
עוגיות דבש בלי מרגרינהאם הבנים12
3 ביצים
3/4 כוס שמן
3/4 כוס דבש
3/4 כוס סוכר (אפשר גם חום)
1/2 3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית קינמון או ציפורן טחון
אופן ההכנה:
- לערבב את כל החומרים יחד
- בעזרת 2 כפיות לסדר בתוך תבנית עם רווחים בין העוגיות
- לאפות בחום בינוני בערך 20 דקות
בתאבון!
שנה טובה ומתוקה!
תודה! ( גמני השתמשתי יצא דלישס!!!)חני.
עוגיות שיבולת שועלאם ה6אחרונה
1 כוס מרגרינה (או 1- ½1 כוס שמן)
1 כוס סוכר לבן (או שגם אותה להכניס סוכר חום)
1 כוס סוכר חום
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח (אפשר מלא)
2 כוסות שיבולת שועל
½ כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
שוקולד לפי הטעם
אגוזים לפי הטעם
צימוקים לפי הטעם
וכל תוספת שנראת לכם
מערבבים הכל ויוצרים עיגולים.
מניחים בתבנית במרחק 5 ס"מ (העוגיות משתטחות)
אופים כ- 13 עד 15 דקות בתנור חם של 180 מעלות.
בתאבון
טוב לכל השפים שפה...מיסטר דום
בגלל שהפורופ יבש יש לי שתי הצעות..מיסטר דום
1. שאולי אחד מחברי הפורום ינהל אותו?<אני מוכן>..
2.מה אתם מכינים ליום כיפור?
ליום כיפור?פלפלתי
ברור!

ולדעתי היובש לא קשור לניהול. הוא קשור למשתמשים בו.
גם....מיסטר דום
אולי תקחי את זה על עצמך פלפלת?
בתור מה? הקשוחית? ;
פלפלתי
כן....מתאים לך דווקא...מיסטר דוםאחרונה
איך מכינים צלי בשר?אם הבנים12
יש למשהו מתכון ללא גלוטן?חני.
ללא קמח חיטה ...
יש הרבה אבל אני רוצה משו מיוחד...וטעים 
אני רגישה לגלוטן....
איזה פורם מעצבן....האמהות צריכות לעלות לפה!חני.
תודה על המאמץ...חני.
משבלך....חני.
מפרום חצילים במילוי גבינות?אנונימי (פותח)
חנצ'יז אני לא כ"כ יכולה להחשוב על משהו ככה בלי כיוון אבל ראיתי פעם תוכנית של אודטה ועשו שם פיצה בלי גלוטן...תנסי אולי לחפש באתר שלה את המתכון.
יש לי מתכונן חמוד למפרום חצילים במילוי גבינות ועישבי תיבול(קצת עבודה- של אהרוני) אבל יש בזה פירורי לחם יש לך תחליף כלשהו? וגם אם לא תמיד אפשר להכין את זה בתבנית בתנור או איזה תריק כזה............(תגידי אם את רוצה מתכון)
אם יש לך כיוון ספציפי אני יכולה לחפש לך מתכונים רק תגידי מה בא לך..
יום טוב
ובהצלחה
אלונה

תודה..חני.
..?חני.אחרונה
באתר ;הישראלי לחולי צליאקאנונימי (פותח)
דפנה בודנהיימר
תודה... (גמני חולת צליאק..)חני.אחרונה
רעיוןאנונימי (פותח)
אולי כדי להחיות קצת את הפורום הזה, בכל יום שישי כל אחד\אחת יכתבו מה הם מבשלים לשבת, זה יעזור להפרות ולתת רעיונות זה לזה.
אצלנו בבוקר די כרגיל כנראה חמין - והפעם עם בשר ולא עוף, בקשר לערב אני בהתלבטות עדיין מה לעשות עם העוף, פתאום הבוקר התחשק לי מרק (אולי כי יש שקדי מרק בארון) - דבר שאנחנו בדרך כלל לא מכינים, ודג גם עדיין לא החלטתי מה לעשות. (יש טונה קפואה).
מה איתכם? יש עוד רעיונות?
שבת שלום
אצלנואילה שלוחה
גפילטע פיש (רק אבא אוכל)
מרק ירקות סמיך עם פתיתים
חלות תוצרת בית
עוגיות (קנוי)
עוגת לקח ביתית
סלט גזר, סלט ביצים, סלט קולוסאו, סלט מלפפונים
חמיצה (בורשט)
קטניות
אורז
שעועית עם עגבניות
רעיון נחמד.פלפלתיאחרונה
למישהו יש מתכון טוב עם קרם נוגט?יעל ל'
קרא ... ברכותyaeloאחרונה
שנה טובה
ארבעת המינים בסיטונאותeliya59
בס"ד
מכירת ארבעת המינים בסיטונאות.
התחייבות למחירים הכי זולים בארץ.
מחסנים במרכז ובצפון.
כל הסוגים וכל ההכשרים: אתרוגים חזוניש, תימני וכו'
הדסי צפת-מן בהכשרים של הרב וייס הרב ואזנר ועוד
לולבי אל עריש, בקעה, דרעי ועוד
ערבות בזיל הזול... לרציניים בלבד לכל כמות שהיא
תתקשרו זה לא עולה כסף לברר, לפרטים : אליה 0542022308
נא לא להשאיר מסרים.
עוד מתכון מענייןאנונימי (פותח)
ריזוטו חריימה ופילה קרפיון
שף: אביב משה, מסעדת מסה
6 מנות
מצרכים לדג:
6 פילטים של דג קרפיון נקי מעצמות. (כל אחד במשקל 180 גרם).
שמן זית
מלח
גרידת לימון
מצרכים לריזוטו:
1 ליטר ציר ירקות / דגים / עוף
כף שמן זית
3 בצלי שאלוט קצוצים
2 כפית כרישה קצוצה
500 גרם אורז עגול לריזוטו
2 כוסות וורמוט לבן
2 כפות הריסה מרוקאית
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
מיץ מלימון אחד
100 גרם חמאה
130 גרם גבינת פרמז'ן
מלח
אופן ההכנה:
דגים:
מתבלים את הדגים במלח וגרידת לימון. שמים מעט שמן זית במחבת וצולים
את הדג כ- 2 דקות מכל צד.
ריזוטו:
- מטגנים את בצלי השאלוט והכרישה הקצוצה בשמן זית כ- 2 דקות. מוסיפים את האורז לטיגון נוסף של 2 דקות.
- מוסיפים לאורז את הוורמוט ומבשלים עד לספיגת כל הנוזלים. לאחר מכן ממשיכים בבישול תוך כדי הוספת הציר בהדרגה עד לספיחת כל הנוזל.
- מוסיפים את ההריסה, לימונים כבושים, פטרוזיליה, פלפל קלוי, כמון והפפריקה המעושנת. מוסיפים גם את מיץ הלימון.
- מורידים את האורז מהאש ומוסיפים את החמאה והפרמז'ן תוך כדי תנועת קיפול. מוסיפים מלח לפי הצורך.
הרכבת המנה:
מניחים ריזוטו במרכז הצלחת ומעל את הדג.
בתיאבון.
דווקא יש לימיסטר דוםאחרונה
מתכון לקרפיוןאנונימי (פותח)
אבי ביטון הוא השף והבעלים של ביסטרו-השף "אדורה" שבתל-אביב (יחד עם הזוג דורון נחמן והילה אבנת), ומבשל בסגנון אישי עם השפעות צפון-אפריקאיות.
קבב קרפיון עם בצל סגול ,כוסברה וציזיקי של חצילים קלויים
חומרים (4 סועדים)
לקבב:
600 גרם בשר קרפיון טחון
1 בצל סגול בינוני
צרור כוסברה קצוצה
4 כפות שמן זית
מלח כפית צ'ילי טרי קצוץ
ציזיקי:
1 כוס יוגורט כבשים איכותי
1 מלפפון קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
1 כף נענע קצוצה
מלח ופלפל שחור
4 כפות שמן זית
חציל קלוי וקצוץ.
הוראות הכנה:
לקבב:
- מערבבים את כל החומרים היטב ויוצרים קציצות במשקל 60-80 גרם לאחת.
- מניחים על גריל לוהט את הקבבים וצולים 2 דקות כל צד.
לציזיקי
1. מערבבים היטב את כל החומרים ומניחים בצד.
הגשה:
מניחים בצלחת הגשה נאה את הקבבים יוצקים את הציזיקי מעל קבב הקרפיון ומעטרים בעלי נענע, קוביות עגבנייה ומעט שמן זית
ויש משו לאחרי צום ט' אב?חני.
איזה מרכיבים חשוב שיהיושמיניסטית123
כמה שפחות מרכיביםבלה
כהה זה לא בהכרח יותר טוב כיוון שלעיתים מכהים אתצפורה
הלחם בעזרת קרמל, אך בעקרון את צודקת.
לחם מקמח מלא יותר כבד וכן יותר משביע מהלחם הרגיל.
המרכיבים 'E משהו' בד"כ אינם טובים צריך קצת להכיר את השמות של המרכיבים כי רובם לא טובים. לאמי יש דף עם רשימה של כל מיני E כל מיני E למיניהם וכך היא יודעת מה מביניהם טוב.
מהמוצלחים יותרנשארת חסויהאחרונה
קוגלנשארת חסויהאחרונה
אל תשאלו...מיסטר דום
הכנתי קוסקוס היום <של עצלנים>
עם חצי כף אבקת מרק וקצת מלח ויצא מזה מלוווח....אבל טעים מוזר כזה..
וספגטי לפחות ב"ה יצא וטב...
גם אמא שלימיסטר דום
לידיעתך קוסקוס משקית עושים ככה:סירת עץ
בתאבון.
