מצד שני זה גם יקר וגם מלא עבודה ואם זה משהו שהטעם המובהק שלו לא טעים לי, אז חבל לנסות...
אז למה זה דומה?
הטעם מעט מעורב ודומה לארטישוק רגיל לתפוח אדמה.
אז מלבד סלטים למנה ראשונה יהיה גם
מרק עוף עם קניידלך, אצה להכין אותם.
צלי עוף הונגרי על מצע משל מחית שעועית
פסטה
סלט מלפפונים
טארט שוקולד
לצהרים הכנתידלי רול
רצועות בקר מוקפצות סטייל סיני עם אורז וסטיק כרוב
וגלידת פיסטוק
יעל מהדרום
נוטים להכין את מה שאוהבים לאכול וגם מה שהולך הכי מהר להכין.
מה מבשר טחון?
אם יש לך פלפלים אפשר להכין פלפלים ממולאים, לא הרבה עבודה וגיוון(?)
רחבות כאלה של מאסטר שף.
מה עושים איתם אם לא אוהבים אוכל אסייתי ולא רוצים אותם במרק?
בקיצור יש לכם מתכון יצירתי לאיזה מנת פסטה נחמדת איתן, אם יתאים לשבת בכלל מושלם?
אפשר עם מגוון גבינות ביצים
או
עם פטריות
פשטידת טליאטלי בפטריות
מה צריך:
1 שקית פסטה טליאטלי מבושלת לפי ההוראות על השקית
במחבת:
מזהיבים במעט שמן
1 בצל קצוץ דק
מוסיפים
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסים דק
מאדים כמה דקות
מוסיפים
2 כפות אבקת מרק פטריות
2 תיבוליות קנור בטעם בזיליקום
1 כוס קרם קוקוס
מלח,פלפל לפי הטעם.
מביאים לרתיחה ומבשלים דקה.
מסירים מהאש ומקררים
מוסיפים לרוטב את הפסטה המבושלת
2 ביצים גדולות
מערבבים היטב ומשטחים בתבנית חסינת אש, גודל A4
אנסה תודה!
מתאים לשבת? (עובד בחימום חוזר?)

ערב שבת
מרק גרונות עם ירקות נג
לשון פרה נג
פרגיות בטריאקי עם בצל ירוק
אורז נג
בוקר שבת
סלמון
קיש פטריות
לזניה
ופשטידת חצילים עם גבינות
תפו"א
סלטים חיים , טחינה, חומוס, מטבוחה, חצילים
עוגת גבינה ונראה מה עוד יהיה לי כח
משהו כזה בערך חלת שתי וערב נתלשת עם חמאת שום ופרמזן
בגדול- חותכת שתי וערב, מורחת קצת שמן זית, מפזרת פטרוזיליה יבשה וגבנ"צ ולתנור. הילדים עפים על זה
חותכים לחתיכות, מייבשים בתנור ע"ג רשת בטמפרטורה של 100 מעלות כשעה. אם החלה לא מתוקה, אפשר להכין צנימי שום, כגון צנימי שום ביתיים
תשתף אותנו במתכון כולו?נחשון מהרחברון
נחשון מהרחברוןאחרונההיי,
אני שוטפת כוס כוסמת, שמה בסיר עם שמן זית, מטגנת 2-3 דקות, אחר כך שמה כוס ו3/4 של מים, שמה על אש גבוה עד שרותח, מכסה במכסה ומורידה את האש לבערך 12-13 דקות עד שאין יותר מים, מכבה את האש ומחכה עוד כמה דקות. אבל תמיד זה יוצא חצי קשה וטוב וחצי אפור כזה ורך מדי. מה אני עושה לא נכון? תודה!
.
יעל מהדרוםזה כבר נהיה הסטייל שלנו- עוגות טורט פשוטות כאלה, שהדבר הכי מושקע שם זה לפעמים שמקציפים, גם זה לא תמיד, רק לפי מה שכתוב במתכון
אז איך אפשר לשדרג אותן מעבר ללהוסיף קוקוס ושוקוצ'יפס ואגוזים? (זה בהחלט מוסיף אבל עדין למשל לשבתות כיתה הרגשתי קצת מובכת להביא סתם טורט כשכולם מביאות עוגות שמרים,בראוניז,עוגיות שוות וכולי)
תודה!
אם שמים ג'לי על עוגה זה לא נספג בתוכה?
במקום קקאו לשים חלק מהכמות - שוקולית - מעדן את הטעם.
במקום מים להשתמש בחלב סויה או ריצ' -מעשיר את הטעם והמרקם.
עוגת שיש - להכין בלילה לבנה וחלק להוסיף קקאו ואז לזלף בצורות מעניינות מעל לבלילה הלבנה.
קוקוס - לשים במקום חלק מהקמח, או קמח שקדים.
לשנות מתכון /להחליף סטייל..
יש עוד הרבה עוגות בחושות שוות, לפעמים רק להחליף תבנית לכזאת מקושטת עושה רושם, למשל בעוגה הפשוטה הזאת:
וודקה או ברנדי מוסיפים ניחוח שלא פוגע בעוגה עצמה, בשונה מהעראק שמשתלט עליה.
בימאית דמיונות
חיים של




יעל מהדרום
)איכה
יעל מהדרום
יעל מהדרום
לא בטוחה שיש לי כח להכיר אנשים חדשים האמתיעל מהדרום
יעל מהדרום

יעל מהדרוםאחרונה
חייבת לנסותהכוונה לשניצל שממולא בבשר טחון?
שנזכרתי
המקוריתהייתי שם תקופה.. לא משנה כרגע.
בקיצור, אני מחפש מתכון לאוכל שהיו מביאים שם בצהרים באופן די קבוע
באחד מימי השבוע (כמדומני שלישי או רביעי)
היו קציצות ברוטב אדום - שהיו טעימות אמא'לה ואבא'לה
ניסיתי כמה מתכונים של קציצות ברוטב אדום מאינטרנט אבל זה לא היה זה.. אולי מישהו מכיר ויודע מה המתכון שלהם?
יאללה תעזרו לי, רחמנים בני רחמנים ![]()
תתקשר לישיבה, תבקש לדבר עם צוות המטבח ותמשיך משם עד שמצא את מה שאתה מחפש
טעימות מאד עד שגילינו שהם עשויות מהשאריות של כל השבוע
כי רק אלוקים יודע מה יש בהם...
כי לא ידעו מן הוא
אצלנו במשפחה ממש אוהבים את זה
איך אני אוכל להשיג מתכון לשניצל חריף , ניסיתי לשים פלפל על הפירורים וזה לא יצא טוב , למישהו יש רעיון?
עוגיות פרח ריבה, עוגיות בראוניז, חיתוכיות למיניהן (ריבה, ריבת חלב, בראוניז, פירורים שוקולד וכד').
עוגיות שוקולד צ'יפס- פקאן, עוגיות חמאה, ויש עוד המון.
חלק גדול אפשר להמיר לפרווה.
הן טעימות ממש
עוגיות קואקר בריאות:בימאית דמיונות3 כוסות שיבולת שועל שלמה
3 כוסות קמח מלא(אנחנו שמים כוסמין לבן)
כוס וחצי קוקוס
כוס גרעיני חמניות קלופים
100 גר' חמוציות בלי סוכר
2\1 כוס סוכר
כפית וחצי סודה לשתיה
כוס שמן
רבע כוס תרכיז תפו"ע ללא סוכר
3 ביצים
4 כפות דבש
3 כפות מים
שמים קודם את הדברים היבשים
ואחר כך את הרטובים
מערבבים
לוקחים עם כף "כדור" בצק
ומגרדים עם כף שניה לתבנית עם נייר אפיה
אופים בתנור מחומם ל175 מעלות
עד שהעוגיות מזהיבות(הן נאפות מהר אז צריך להשגיח... אצלנו צריך להוציא את הנגלה הראשונה כשאנחנו באמצע להכין את השניה)
בתאבוןןן!!!!
חילזון 123אחרונה