שרשור חדש
גלידהנטע321

האם יש גלידה שנמכרת בסופרמרקטים שיותר טעימה מבן אנד גריס? (סליחה שקצת מחוץ לפסח...)

או שבן אנד גריס מס' 1 ופשוט אין גלידה יותר טעימה ממנה (חוץ מגלידות בגלידריות וכדומה)?

וגםנטע321

 

 

מה שללא אבקת חלב נוכרי זה:

 

וניל - טעים אבל כמה אפשר לאכול גלידה שהיא רק וניל

שוקולד - טעים אבל כנ"ל רק עם שוקולד

קרם עוגיות - אוהבת מאד

שוקולד בראוניס - לא אוהבת כי יש יותר מדי עוגה בפנים ופחות מדי גלידה

דולצ'ה דה לצ'ה - לא אהבתי, יותר מדי סירופ

קפה - לא אוהבת קפה

 

אז בעצם נשאר לי רק וניל, שוקולד וקרם עוגיות.

אז אם אין גלידה יותר טובה מבן אנד גריס, אז כל החיים רק אוכל את שלושת הטעמים האלו במעגל שחוזר על עצמו שוב ושוב ושוב?

בעיניי*אשתו של בעלי*

בן&ג׳ריס ממש לא הכי טעימה שיש.

פעם גמני חשבתי ככה,אבל היום חושבת אחרת.

בנוסף-המרקם שלה קשה מדי ולא כייפי לאכילה.

..נטע321

@*אשתו של בעלי* מה עוד יש? הקרימסימו של שטראוס / לה קרמריה של נסטלה וכדומה פחות טובים.

זה עניין של טעם. אני אוהבתיעל מהדרום
אפשר גם להכין בבית גלידהרק טוב!
יש מתכונים פשוטים ברשת.


ולגבי חברות- על טעם ועל ריח אין מה להתווכח... כל אחד יעדיף משהו אחר.


..נטע321

@רק טוב! במתכונים לגלידה כתוב "חלב מרוכז", איפה קונים את זה? והאם זה יוצא לפחות כמו ברמה של בן אנד גריס?

אפשר להכין לבדחילזון 123
יש כמעט בכל חנותגפן36

בחומרי האפיה בדרך כלל.

מגיע בקופסת שימורים (בדכ א. חלב נכרי) או בצנצנת זכוכית (יש עם א. חלב נכרי ויש מהדרין. תבדקי) .


הגלידות הבייתיות עם חלב מרוכז מתוקות מידי ולא טעימות לטעמי.


אם את אוכלת הרבה גלידה שווה להשקיע במכונת גלידה בייתית מומלצת ולהכין עצמאית, עם חלמונים והכל.

וגם המקום שלהן לא כזה טובגפן36
..נטע321

@גפן36 מה ההבדל בין להכין עם מכונת גלידה לבין להכין בלי מכונת גלידה? סליחה על הבורות המוחלטת...

בעיקר המרקםגפן36

המרקם עם מכונה הוא רך, כי היא כל הזמן מערבלת. כשבלעדיה הוא בדרך כלל יוצא קשה מידי ולא באמת גלידתי.


אגב, אני אישית מעולם לא הצלחתיגפן36

להגיע למרקם שווה ערך לקנוי בהכנה בייתית.

לא ניסיתי עם מכונה עדיין, אבל שימי לב שאם את רוצה ומבררת תהיה בביקורת גם חוו''ד על המרקם ואחידות הערבול ולא רק על נפח מיכל, מחיר מקום על השיש ורעש. 

זה עניין של טעם. לי זה היה מתוק מידייעל מהדרום
המגנום פופקורן קרמל מלוח מעולה בעיני.פלספנית
בעזהית


לא יודעת חלב נכרי וכו'.. 

האגן דאז, אבל לא יודעת אם יש בלי חלב נוכרימרגולאחרונה
אז מה מכינים לשבת-חג?יעל מהדרום

לק"י

 

מרמומה

סלט חצילים וגמבות בתנור

סלט חצילים נוסף

אולי טרשי

סלט חי

 

עוגת תפוזים (לחלקה הוספתי תפוחים)

עוגת שוקולד

בראוניז

עוגת גבינה קרה

 

ליל שבת:

מרק ירקות, עוף וקוקלות. ואם יש לי כח אז גם עם קציצות בשר.

אולי כפיתות (קציצות תוניסאיות)

 

יום שבת:

שניצלים/ פרגיות

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

קינואה- אם תשאר

פשש איזה תפריט דפקת שאפוSeven

אני בכיוון של

מרק תימני עם בשר בערב

בוקר

זלביות פסח

פיצה

וקרפ

שלישית

דג ברוטב


מטבלים

חרוסת

חציל אם אמצא דרך לשרוף אותו

טחינה


עוגות לוקחת מאמוש

מה זה זלביות פסח?נקודה טובה
מתכון לא שלי..Seven

תודה, צריך לשמור את זה לשנה הבאהארץ השוקולדאחרונה
רעיונות לקינוח לפסח עם ריבת חלב?גנניתמשלימה

שיהיה ללא קטניות

חשבתי על הקצפה עם שמנת או משהו אבל מתלבטת אם אפשר להכין פאי או לעשות כמוס.

אשמח לרעיונות

חג שמח!

אולי עוגת רולדה*אשתו של בעלי*
במילוי קצפת וריבת חלב
רולדת אלפחורסמאוהבת בילדי

תלוי איזה ריבת חלב- יש כאלה שהן ממש כמו גומי כזה ואז במוס זה לא נעים בפה.

 

ואפשר גם פרלינים במילוי ריבת חלב

 

עוגת גבינה קרה, ולהוסיף למלית ריבת חלביעל מהדרום
יש למישהי מתכון לרולדה לפסח?גנניתמשלימה
תודה! במקום הקורנפחור אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמהגנניתמשלימה
נכון?
לדעתי כן*אשתו של בעלי*אחרונה
רעיונות לבישול קל יחסית לשבת וחגמתוך סקרנות

בוקר טוב, אז צריך להכין שבת וחג לילדים קטנים בלעה"ר.

הילדים גם ככה לא אוכלים יותר מדי, אז לא משקיע מוגזם אבל כן צריך בסיס...

חומרי הגלם שיש לי כעת :

  1.  כיריים חשמליות ו-2 סירים.
  2. בשר (מספר 6 אאל"ט), הבנתי שיש מנהג לא לצלות בשר לליל הסדר (אם אני שם בסיר, זה בהכרח נקרא צלייה? סליחה על הבורות )?
  3. דג סלומון.
  4. עוף.

כאמור, הילדים גם ככה לא אוכלים יותר מדי (להבדיל מממתקים שכנראה ארשה להם יותר, אחרי הכול זה פסח ולא זמן רגיל), אז זה נראה לי מספיק, רק מחפש שיטות טובות וקלות להכין את האוכל בסירים שברשותי.

מניח שעדיף להכין הכול לפני שבת ולא להשאיר דברים לחג עצמו...

אפשריעל מהדרום

לק"י


סלומון ברוטב אדום או לטגן בצל ופטריות, תבלינים, סלומון חתוך לקוביות ולטגן קצת.


עוף- לטגן הרבה בצל או שום, עוף, סילאן, תבלינים וקצת מים.

או עם תפו"א ותבלינים.

תודה רבהמתוך סקרנותאחרונה

.

רעיונות לתוספות- לסעודות בשריות, וללא קטניותיערת דבש

לא אוכלים קטניות

אז מה נשאר?

רק תפוחי אדמה בכל מיני וריאציה?

נמאס לי מראש🤭


אשמח לרעיונות ולפתוח את הראש

פסטהמדברה כעדן.

סלק גזר קישוא

ירקות שורש

כרובית וברוקולי

עוד מישהי פה שאלה על זהיעל מהדרוםאחרונה

לק"י


ירקות בתנור

פשטידות


אבל ת'כלס תפו"א הכי טעים😅

בישול מפרום כששכבות התפו"א לא מחוברים.מבקש אמונה

האם זה אפשרי מבלי שיתפרק?    כי תכלס הרבה יותר נוח לחתוך פרוסות ולשים קציצה באמצע

אני אישית לא ניסיתי כי אמא שלי היא זאת שמבשלת את זה, 

אבל היא אומרת שהיא ניסתה והתפרק הכיסוי מהקציצה

הכי טוב, לחתוך פרוסה קצת עבה, ואז לחתוך לשנייםיעל מהדרום
לק"י


כמעט עד הסוף. ככה זה לא מתפרק.

כן, זה מה שאנחנו תמיד עושים.מבקש אמונה

סתם פשוט חשבתי לעצמי שזה יהיה הרבה יותר מהיר לחתוך פרוסות נפרדות

עם מנדולינה לדוגמא

לא ניסיתי.יעל מהדרום

לק"י


אולי אם דוחפים את הפרוסות קצת לתוך העיסה זה ייתפס טוב.

אולי תנסו אחד ותבדקו

רגע, דיברתי על טיגון. אתם רק מבשלים?יעל מהדרום
קודם מטגנים ואז מבשליםמבקש אמונה
אהה. אז תנסו מה שהצעתייעל מהדרום
הרעיון בעצם להדביק את הקציצה מבפנים?מבקש אמונה
שתפו"א לא יברחויעל מהדרום
מעניין. זה מחזיק בגלל הצפיפות או גובה הלהבה?מבקש אמונה
מחזיק בעמידה? בגלל הצפיפותילדה של אבא
אולי יעבוד בסיר קטן כי אנחנו לא מכינים כזה הרבהמבקש אמונהאחרונה
אפשר לעשות פשוט שכבות בסיר... כמו מוסקת תבניתשדמות בחולות

אבל זה לא יידבק כמו המפרום המוכר

להה.. אני אוהב את זה כמו שזה 😏מבקש אמונה
מי מעלה את התפריט שלה לשבת וחג?אר

מארחת וקצת הלכתי לאיבוד.....

גם ארוך וגם ההגבלות של פסח

בעיקר אשמח לרעיונות שלל מנות בשריות

האמת גם תוספות ללא קיטניות


בכללי אם מישהי יכולה לשלוח לי תפריט ארוחות אשמח ממש!

הנה שלנואם לשתיים

ערב שבת:

דג

עוף, אורז,  שעועית (מנצלים את הקטניות)


בוקר-חלבי (מוקדם):

כריות קטניות עם חלב לילדים

תפוא מוקרמים, פשטידת גבינה פטריות, סלט ביצים


סדש (סביב 13:30):

חמין בשרי+ קניידלך למזונות.


ליל הסדר:

מרק עוף עם איטריות וקניידלך

קציצות בקר ברוטב בצל מקורמל, פירה, ירקות מוקפצים.


בוקר חג

בלינצ'ס תפוא ורוטב פטריות

בשר כתף ותפוא, ירקות ברוטב עגבניות, כבד עוף בבצל


סדש חג

לזניה ממצות


חוץ מזה יש מלא עוגות, וסלטים (בעיקר חצילים לסוגיהם)

אנחנו נוסעיםיעל מהדרוםאחרונה

לק"י


בשבת אתם אוכלים קטניות?

אם כן, ללילה אפשר מרק עם קטניות.

לבוקר אפשר חמין.


תוספות:

תפו"א/ ובטטה בתנור

ירקות בתנור

פשטידות

תפו"א מבושלים בסיר


בשרי:

קציצות ברוטב/ מטוגנות/ מבושלות על מצע בצל/ ירקות

עוף בתנור

עוף מבושל עם הרבה בצל/ שום

פרגיות

שניצלים

פאי רועים


תנור לפסחאמא בעבודה
מחפשת המלצות לטוסטר אובן או תנור קטן עם כיריים או בלי לאפיה לפסח. היה לי טוסטר אובן פשוט והיה בסדר לקח הרבה זמן לאפות אבל הסתדרתי. והוא נהרס.


ואם אני קונה מעדיפה לקנות משהו שיהיה טוב לאפיה.


ראיתי שיש סאוטר עם כיריים קרמיות. שוקלת לקנות כזה משולב. אשמח להמלצות / דיס על חברות מומלצות או כאלה לא להתקרב .


ישמש רק לשבוע של פסח לכל סוגי האפיה.


מה מכינים מקוואקרמאוהבת בילדי

חוץ מגרנולה וחטיפי אנרגיה?

בעצם גם לא כדורי תמרים ולא חיתוכיות

דייסההשם שלי
מתכון מהירבאנגי

ואהוב עליי מהילדות, 1. מרתיחים בסיר קטן (של ביצים נניח) חלבי כמובן, חלב אפשר למהול מים, ואז כשמבעבע שופכים קוואקר לתוכו ומבשלים עד שכמעט גולש, 2 כפות סוכר חום ויש דייסה מעדן.

אופציה נוספת 2. היא, לשפוסך מים רותחים לכוס, להוסיף מעט חלב וקווקר וסוכר ויוצא נחמד.

נ.ב. ברכתו מזונות.

עוגיותכי כל פה

עוגיות יש מלא סוגים.. שלי ממש אוהבות קוואקר שוקולדציפס..

אפשר גם דייסה אבל אצלינו לא נוגעים..

נשאר לי גם 3 חב🫢

בדיוק ראיתי מתכון ללחם קוואקרחתולה ג'ינג'ית

ויש פה עוד מחא מתכוני קוואקר מגניבים ) גם אני נתקעתי עם סטור קוואקר לפני פסח)

לחם קוואקר, קוטג ועגבניות מיובשות - שיבולת שועל של קוואקר

דיסת קוואקררק טוב!

כוס מים- מבשלים עם 5 כפות קוואקר דק. בערך 3 דק. לערבב כמעט כל הזמן כדי שלא ישרף.

מוסיפים סילאן בערך כפית או 2.

מוסיפים בננה מעוכה עם מזלג

משדרגים עם שקדים קצוצים, אגוזים למינהם.


אם זה לתינוק, אפשר במקום הסילאן והאגוזים לשים רסק תפוחים.


בסוף הבאתי לאחותי... תודה!מאוהבת בילדיאחרונה
מה מכינים לשבת?בוקר אור

שבת חיסול מקפיא..

ערב

מרק עדשים

קציצות ברוטב אדום מהמקםיא

כמה פרגיות שנשארו ועוף מכובס לילד

אורז לבן

בוקר

פסטה בולונז מהמקפיא

חלה ופיתות מהמקפיא


עגבניות שרי מיובשות שהכנו השבוע

חצילים בתנור

חצילים במיונז קנוי

סלט ירקות


עוגה מהמשלוחי מנות מהמקפיא ועוד קשקושים שנשארו

שבת פסחכי כל פה

המטבח מוכשר אז נכין אוכל כשר לפסח..

ערב סלומון, מרק ואורז

בוקר מתארחים בעז"ה וסדש נאכל סלטים, אורז וכד

נשמע שווה!כי כל פה
פסטה בלונז אתמקפיאה עם הפסטה?
כן, זה עובד מעולהבוקר אור
האמת שלא תכננתי להקפיא פשוט היתה כמות ממש גדולה
אנחנו באופן מפתיע מתארחים בליל שבתמאוהבת בילדי

אז לבוקר חמין, אורז,

ובשר בפטריות מהמקפיא.

סד"ש מעדנים וגבינות

חלות שאפיתי

סלטים בצמצום

ורולדה אלפחורס

אצלנוהמקורית

דג עם רוטב לערב

דג בתנור למחר

קציצות, שניצלים

חציל מטוגן

סלט ביצים

סלטים חיים

לחם קנוי

עוגה קנויה

אצלנו היהאבןישראלאחרונה

ערב

דגים ברוטב אדום

מרק עדשים כתומות


בוקר

שניצלים

בורקס בשר ( מפילו שצריך לסיים)

אורז

שעועית

קציצות עם אפונה


סדש

סלטים

טונה

פיתות


עוגת תפוזים

עוגה חלבית לבוקר

לא כל כך הספקנו סלטים

היה בעיקר חיים ומטבוחה וביצים

מתכון לכדורי שוקולד פרווה ללא מרגרינה (שמן)dn5754

אשמח למתכון לכדורי שוקולד

פרווה

מתכון פשוט יחסית אבל שיצא טוב (אם את יש מה להסתבך בזה;))

ללא מרגרינה /חמאה וכדו'.

אפשר שמן

מצרכים יחסית פשוטים - קקאו, שוקולד, וכו'


תודה רבה!

אני מכירה כזהיעל מהדרום

לק"י


מכינים קרם שוקולד פשוט:

קקאו

פי 2 סוכר

קצת שמן וקצת מים, מערבבים למרקם משחתי. ואז מבשלים עד שמתחיל להנמס. צריך לערבב שלא יישרף.

מוסיפים שוקולד ומבשלים עד שנמס.

אחר כך מוסיפים שברי ביסקוויטים ומערבבים.

יוצרים כדורים ומקפיאים.

מתכון מומלץ..*אשתו של בעלי*

לא צריך שמן ולא חמאה ולא מרגרינהט'

בשביל מה? 

 

ביסקוויטים

קקאו

קצת סוכר

חלב/סויה/מים/יין

 

לא צריך יותר מזה, יוצאים אחלה כדורים טעימים.

אני גם לא מוסיפה סוכר כי הביסקוויטים מלאים בו.

 

להעשרה אפשר גם שוקולד מומס או ליקר.

 

 

והסוכר לא נשאר גרגירי בלי להמיס?יעל מהדרום
בכמות שאני שמה זה לא מורגשט'

ואני באמת לא מוסיפה סוכר.. שנים. ויוצא מאוד טעים.

 

עושה לי חשק להכין כדורי שוקולד😂יעל מהדרום
תכיני!ט'

במטבח שלי כבר אין ממה להכין

לא רואה אותי מתקדמת לניקיונות אבל לפחות החמץ מתחסל

הכל קורץ לי יותר מנקיונות לפסח😂יעל מהדרום

לק"י


בעיקרון יש גם ביסקוויטים.

אז אולי...

גמני לא משתמשת בחמאה/ מרגרינההמקורית
חבילת ריצ עם חפיסת שוקולד (ממיסה בהרתחה) כף קקאו וביסקוויטים וזהו
זה ממש טעים. אבל אומרים שריצ' זה מרגרינה נוזליתיעל מהדרום
אני לא נמנעת ממרגרינה בעיקרוןהמקורית

כאילו יודעת שזה לא בריא, אבל לעתים רחוקות כן משתמשת

אז כנל עם קצפת פרווה

כן. אבל פותחת השרשור בקשה בלי מרגרינהיעל מהדרום
טוב אבל לא ידעתי שזה נחשב מרגרינה 🤪המקוריתאחרונה

כן ידעתי שזה לא שיא הבריאות

שאלה על כוסברהנטע321

מתי חותכים את הענפים ומתי לא? לכאורה הענפים גם מוסיפים טעם אז למה לחתוך? אם חותכים זה רק מטעמי אסתטיקה?

למשל במתכון כאן (דרך אגב הכנתי אותו לפחות 5 פעמים והוא יוצא מצויין והוא מאד פשוט להכנה), מה צריך לעשות?  מתכון: תבשיל עוף, ירקות ואורז בסיר אחד 

תודה!

את העבים מורידים.יעל מהדרום
לדעתי מורידים כי אולי לא נחמד לאכול אותםחילזון 123

נשאר שפיצים בתוך האוכל....

האמת שלי לא ככ מפריע אז הרבה פעמים אני כן משאירה 

כשהענפים עבים - זורקיםפיטוניה

כשהם דקים- קוצצים 

 

השבוע הזמנתי אוכל מבחוץ והם קצצו את הגבעול העבה לצ'ימיצ'ורי, ומה שהשיניים שלי עברו יכול להיקרא כטראומה= זה עצי וחולי בו זמנית בעעע)

אזנטע321

אז למה כתוב במתכון הזה וגם במתכונים אחרים שאני רואה "עלים בלבד"? מה הנקודה?

אולי עניין של טעם או אסטתיקהיעל מהדרום
מה הכונה טעם?נטע321

יש טעם שונה אם יש רק עלים או אם יש עלים + ענפים? 

לא. טעם אישי.יעל מהדרום
כי לא כולם מבינים מה אפשר לחתוך ומה לאפיטוניה

עדיף להפריד וככה אין דברים מציקים בשיניים

כי הענפים זה פחות יפה וגם פחות נעים לאכול אותםחילזון 123
אם לא קריטי לך שתי הנקודות האלו תשאירי אותם...
ואני חשבתי שהגבעולים מרים יותר.. (מר)binbinאחרונה
יש מישהו שהיה לו כיריים גז ועברו לאינדוקציה?הרמוניה

האם הרגשתם הבדלים בטעם?
אם כן מה עשיתם עם זה? (שואלת בשביל מישהו)
מישהו מצא פיתרון לדוגמא לשנות משהו בבישול כדי שהאוכל יהיה טעים כמו על הגז? 

 

ההורים שליSeven
חוץ מחציל ששורפים על הגז אין הבדל


רק חיים יותר קלים

תודה רבההרמוניהאחרונה
עזרה דחופה להיום...:האור שבלב

הכנתי עוגה.

יצאה דחוסה, אפויה בצדדים. לא אפויה בפנים

מרה כי הפחתתי סוכר

כהה מדיי ודחוסה כי יותר מדיי קקאו וקמח.

שמתי מעל גאנש מריר: נהיה מריר עוד יותר.


 

טווב

החלטתי שאני מפרקת את כולה

ערבבתי

שמתי סוכר

עכשיו זה מתוק,

שטחתי בתבנית גדולה חדפ

שמתי במקפיא

וואט נאוו..

מה עכשיו??

אוכלים את זה קפוא?

נראה לי. כמו כדורי שוקולדיעל מהדרום
לק"י


יש כאלה שמכינים מעוגות ישנות כדורי שוקולד.

אז מה עכשיו? אחריי מה שעשיתי?האור שבלב
אוכלים פשוט ככה מהמקפיא?
נראה לי שכן. אם לא תצליחי לחתוך, אז תפשירי קצתיעל מהדרום
את יכולה להכין קייק פופסתודה ל-ה' יתברךאחרונה

לא ניסיתי אף פעם אבל ראיתי שיש מלא שמכינים..

מישהי פה מבשלת לשבת?😅בוקר אור

אצלנו פורים בראשון ויש לנו אורחים אז יש המון עבודה+ילדים בבית

ערב

מרק עדשים ירוקות וגריסים

קוסקוס

אנטיפסטי

אפונה.ברוטב אדום

האורחים יביאו תפוחי אדמה ועוף בתנור

קצת חזה עוף


בוקר

האורחים יביאו פאי רועים

אנטיפסטי

חזה עוף ברוטב כלשהו

בורגול עם גזר


סדש

פיצה מהבצק של החלות


חלות

עוגת שמרים שוקולד מהבצק של החלות

עוגת שוקולד בחושה מהמקפיא

פומלה, אננס וקיווי

לימונדה

פופקורן


סלט קישואים ופלפלים

טחינה

חצילים בתנור

פטריות ובצל מוקפצים

מקלות גזר

סלט ביצים

סלט ירקות

סלט אבוקדו

אני בהתכחשותיעל מהדרום

לק"י


יש בהקפאה חצילים אפויים (ולא מתובלים) וקציצות.

ועוגות תפוזים.

אנחנו אוכלים בפורים בבית, כך שצריך לבשל גם לפורים וגם לשבת. ופשוט לא בא לי ואין לי כח🤷‍♀️

(ובשבת בבוקר יש אורחת אחת).


מתישהו זה יגיע. 

מה את עושה עם הפטריות והבצל?פייגא
נשמע לי מעניין לנסות
רק מקפיצה עם תבלינים במחבת האמתבוקר אור
בטח יש דרכים יותר טעימות לעשות את זה😅
אפשר לשים מעל חומוס(ממרח חומוס,לא גרגירים)*אשתו של בעלי*
כן, אני המקורית

רק דגים כי עושים על האש. אם יישאר אקסטרה זה יהיה נחמד. אם לא, לא נישאר רעבים


יהיו סלטים חיים

ויש מטבוחה וחצילים במקפיא

יש סלט גמבות קלויות, פלפל קלוי חריף, יהיה חציל על האש בטחינה, וצ׳ימיצ׳ורי שכנראה יישאר מהם מהסעודה

אולי אוסיף סלט ביצים רק

לחם קנוי כמובן

ויש מלא עוגיות פרווה, אלפחורס שהכנתי, ושוקולדים כי פורים

בדיוק מנסה לחשוב על משהו מיוחד לשבת פורים..כי כל פה

ערב:

דג סלומון בסילאן ושום

מרק עוף+ קניידלך

אורז


בוקר:

חזה עוף עם בצל

פירה

תפוא ובטטה בצילי

אורז

עוף


סדש:

פשטידת בטטה ובצל מטוגן


חלות

עוגת ברואניז, עוגיות תמרים ועוגיות עם סוכריות שירגיש קצת פורים😉


מחפשת משהו שפשוט להכין אבל יהיה מיוחד לפורים. עוד לא החלטתי אם מאכל או יותר מנה אחרונה..

אפשר בבקשה מתכון לתפוא וסטטה בצ'ילי?dn5754
הכי פשוטכי כל פהאחרונה
חותכת כל תפוא ובטטה לרוחב ל2 ואז חותכת כמו מניפה ומשכיבה טיפה ומורחת מעל הכל שמן+רוטב צילי+מלח ולפעמים קצת שום ופלפל
טני מבשלת חלקיSeven

כי אנחנו עושיפ כמה משפחות ביחד וכל אחת עשתה משהו

אז הכנתי 2 סוגי דגים

2 סוגי תוספות

2 סוגי פסטות רביולי

וזהו החיים הקלים

זה נקרא "זהו"??😅*אשתו של בעלי*
זה המון!!🤣
נשמע המון אבל תאכלסSeven
זה ממש לא לבשל שבת שלמה
אצלנותוהה לעצמי

חלות


ערב שבת

התארחנו


שבת בבוקר

סלטים

עוף עם תפו"א ובטטה


סעודה שלישית

לחוח וסלטים


סלטים-

חומוס

מטבוחה

חצילים קלויים

קונפי שום

אבוקדו

סלט חסה

חילבה


עוגות-

פצפוצי אורז

כל מיני עוגות מהמשלוחים..

🍞🥯🥞שרשור חיסול חמץ הגדול😋😋🥨🧇🥐טארקו

נראלי שבועיים לפני פסח זה זמן לגיטימי להתחיל


איך זה עובד?

כותבים בתגובה להודעה הזו מצרך/חומר גלם שיש לנו בבית.. למשל "שערות קדאיף" "פירורי לחם" וכד'

בתגובות להודעה מי שיש לו רעיון מה לעשות עם זה, מציע. אפשר להציע את הדברים הברורים מאליהם, אבל מומלץ להיות מקוריים-זה יותר כיף)


יאללה שוטו!

שיבולת שועל עבהטארקו
גרנולה, עוגיותשוקולד לבן
כדורי שוקולד, דייסהילדה של אבא
עלי סיגרטארקו
בריקות (זה המובן מאליו לעידות מסויימות😅)יעל מהדרום
(ברור, בשביל זה הם נקנו😋🤣טארקו
אבל כמה בריקות נספיק להכין כבר עד פסח..)
בריקות מתוקות/מלוחות*אשתו של בעלי*

מילויים-

ביצה

תפו"א

קוקוס וטחינה

אגוזים

בשר טחון

דגים/טונה

😅 זה לא מובן מאליו שאת מכירהיעל מהדרום
לק"י


אפשר לעשות בריקה 1 משני עלים.

חח דווקא זה מוכר נראלי לא?טארקו
בכל מקרה אני מכירה גם מאכלים הרבה יותר נישתיים..


אבל יש לי חבילה שלמה!

לא יודעת כמה מוכר באמת🤷‍♀️יעל מהדרום
לק"י


נראה לי שפעם עשיתי בטוסטר עלי סיגר עם גבנ"צ וכו'.

סיגרים אפוייםחושבת לעצמי
במילוי בשר, תפו"א, טונה, ממרח שוקולד וקוקוס ואגוזים או שקדים טחונים
אגרול! סיגרים/פסטלים עם בשר או פירה או משהו מתוקחילזון 123אחרונה
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך כ"ט באדר תשפ"ה 20:26

אגב אפשר לאפות את האגרול בתנור. יוצא טעים

אז אצלינויעל מהדרום

לק"י


חצילים

טחינה

משייר

סלט חי


עוגות תפוזים/ שוקולד צ'יפס


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות

פרגיות עם בצל, פטריות ועגבניות שרי


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

שעועית ירוקה בתנור

שניצלים


סד"ש:

בא לי להכין פנקייקים. נראה אם יקרה (מתי ימציאו מתכון טוב לפנקייקים בתנור?)

השבת החלטתי לעשות הכי מינימוםSeven

הילדים לא הלכו לגן והבן שלי עם חיידק

אז כנראה

מרק תימני

פסטה ברוטב שמנת

דג אורז ושעועית

חציל

טחינה

סלט ביצים

סלט תפוא אפונה וגזר

משוייה מהמקפיא


 

וזהווו

קונה חלות לחוח 

אני בגדול לא..טארקו

היינו אמורים להיות בבית אבל אחותי המהממת בטיול(שביל ישראל+חול..) וחזרה לשבת אז אנחנו באיםםם


מכינה מגולגלות תמרים כי זה העוגיות האהובות עליה

ואולי עוד עוגה

שבת קיץ ט'

נזכרתי שצריך גם נשנושים לצהרים הארוכים..

 

חלות מהמקפיא

טחינה

סלט ביצים

סלט חסה

סלט ירקות

סלט מבושל נוסף?

 

הודו+גזר+תפוא בסיר אחד

 

לבוקר אותם סלטים+קציצות עוף

 

 

 

 

את מבקששת רעיון לסלט מבושל?Seven

אם כן...

משוויה

זעלוק

מטבוחה

חציל

תודהט'

יש לי אורח חשוב שלא נוגע בחצילים ועגבניות אז אין בתפריט השבת..

 

 

מה זה סלט ביצים?יעל מהדרום
מכירה במשפחה שלנוילדה של אבא

מגרדים ביצים קשות בפומפיה

מוסיפים בצל ירוק קצת אם אוהבים

מטבלים במלח ופלפל.

טעים לאכול עם חלה וסלטים..

תלוי מי אוכלט'

ביצים עם אבוקדו

ביצים עם מיונז

 

עם או בלי בצל

 

 

תודה!יעל מהדרוםאחרונה
אז אצלנוהמקורית

שבת דגים כי מנקים לפסח

סיר דגים ברוטב

דניס בתנור

סלטים

חציל מהמקפיא, מטבוחה כנל

יהיה סלט ביצים בנוסף וחציל על הגז עם טחינה. סלטים חיים - חסה, קולורבי, שומר


לצהריים מכינה שניצל

ולהמשך השבוע - קציצות בשר ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

שטויות ממשלוחי מנות

אצלנו בעז"ה,שגרה ברוכה

חלות ביתיות

סלטים:

עגבניות ושום וגרעינים

סלט חסה כלשהו שנחתוך במקום

חציל קלוי על האש

ממרח זיתים

סלט ביצים עם בצל מטוגן

סלט תירס ומלפפון חמוץ

שום קונפי


ליל שבת:

דג מושט

מרק עוף+אורז


יום שבת:

(סלטים ודג כמו הלילה)

צונט

קוגל

אורז


רולדה חלבית לבוקר

עוגת שוקולית פרווה לאחרי הסעודות


אממ.. זהו 

עדשים כתומות וחיטהחדשה,,
אני רוצה לסיים שקית עדשים כתומות ושקית חיטה לפני פסח, חשבתי להכין משהו לשבת, רעיונות? חוץ מחיטה בחמין ועדשים למרק
סלט חיטה*אשתו של בעלי*
עם חמוציות,אגוזים,בצל ירוק/סגול
אורז עם עדשים כתומותמדברה כעדן.אחרונה

כמו מג'דרה. בדיוק הכנו השבוע (אגב, עדשים זה לא חמץ, כן? אבל מבינה שאת רוצה לסיים)

אוכל במקרר אחרי 4 ימיםרועישםטוב

אני רוצה כל יום ראשון להכין ארוחות לימים א, ב, ג, ד, ה.

האם זה בסדר או לא כי ביום חמישי זה תבשיל שהיה במקרר 4 ימים שאני מבין

שזה המקסימום לתבשילים של בשר / עוף / ירקות מבושלים וכדומה שיהיו במקרר.

אם זה היה פעם בכמה חודשים אז לא הייתי חושב על זה, אבל אם אני עושה

את זה כל שבוע באופן קבוע, האם אני מסתכן באיזה בעיה שהאוכל אחרי 4 ימים

יהיה בעייתי מבחינה בריאותית?

תלוי באוכל. וכמה פעמים חיממתיעל מהדרום
אפשר גם להקפיאהמקורית
אם אתה מתכוון להכין בשר או עוף בראשון בבוקרארץ השוקולד

ולהכניס אותו למקרר וכל פעם להוציא את מה שתרצה באותו פעם ולחמם אותו, זה בסדר עד חמישי בערב לדעתי.

(לא מדבר על אורז או כבד ששורדים פחות)

למה לא להקפיא?טארקו
למה רק 4 ימים?חילזון 123אחרונה

לא שמעתי על הכלל הזה....

הרבה פעמים בחמישי או שישי יוצא לי לגמור מאכלים שבושלו בשישי הקודם.... וכולם בחיים...

יש דברים שיחזיקו גם יותר משבוע.


ברור שזה תלוי מה המאכל וכמה פעמים חיממו אותו.

וגם משהו פחות טרי זה סתם לפעמים פחות טעים. אבל זה לא בקטע בריאותי.


בכל מקרה אם נגיד מבשלים לכמה ימים לא הייתי מחממת את כל הכמות כל פעם אלא רק את המנה של אותו היום. כי הרבה חימומים באמת מקצרים את חיי התבשיל, וזה גם פחות טעים.


וכדי שהאוכל ירגיש טרי- כמו שהמליצו מעלי- כדאי להקפיא מה שאפשר. ואז רק להפשיר ולחמם.

משהו חדש שלמדתי היום!!!פיטוניה

בא לי לכתוב עצרו הכל ותקשיבו!!! אבל יש מצב שאתן כבר יודעות ואני היחידה שמתלהבת.

כלי זכוכית/ מתכת שקניתם מלאים במשהו כמו קפה, ריבה, דבש וכו' לא צריך הטבלה לשימושים נוספים אח''כ!!!!
(גילוי נאות, אני הטבלתי כל הזמן!)
וזה לפי כל הפוסקים!
זה יישמע מוזר אבל ככה: מכיוון שהמייצרים בחו"ל צריכים להעביר איכשהו את האוכל לידינו, מבחינתם כלי האיחסון הוא רק צינור תעבורה ואינם בגדר כלי מבחינתם. כי רוב העולם יזרקו את הצנצנת/הקופסא לפח בתום השימוש. במקרה וישראל פותח , שוטף ומשמש אותו לצרכיו- זה נחשב גמר מלאכת כלי ע"י יהודי שהשמיש את "צינור מעבר האוכל" לכלי אוכל ממש ולכן אינו טעון טבילה.

 

מידע זה הובא בקורס כשרות של כושרות ולא מומצא!!!

וואי תודה על השיתוף!!רחללי
תמיד נמנעתי מלהשתמש בגלל הטבילה, כדי לא להסתבך עם הורדת המדבקות שעל האריזות לפני הטבילה.
לא מדויק שזה לכולםהמקורית

אנחנו טובלים בלי ברכה

את המדבקות מורידה בקלות עם מים חמים וסבון

^^^ט'
זה לא אני אמרתי, אלא הרבנים של כושרותשדמות בחולות
ועדיין. לא כולם הולכים לפי הפסיקה הזוהמקורית
אני משתפת משיעור בקורס משגיחי כשרות של "כושרות"שדמות בחולות
ואיך הם הסבירו את הדעות השניות?מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך כ"ג באדר תשפ"ה 14:12

אלו שהובאו בתשובה שמצריכות טבילה?  זה מאד מעניין... 

 

זכור לי לדוגמא שהרב עובדיה יוסף זצ"ל הצריך להטביל חמגשיות (מתכת) אם עושים שימוש חוזר.

 

מתכת הוא דאורייתא, זכוכית זה מדרבנןארץ השוקולד
ולכן מקלים בזה יותר.


בכל מקרה, יש שיטה חינוכית שאוהבת לומר על מה שנראה לאותו רב להלכה שזה "לכל השיטות" למרות שזה לא נכון. אני לא אוהב את זה, אבל יש כאלה ורבנים גדולים נהגו כך.

צודק. הבאתי דוגמא לא טובה 👍מבקש אמונהאחרונה
מעניין ממש,ארץ השוקולד
תודה על השיתוף
יש בזה דעות שונות..טארקו
(ולכן לא פוסקים הלכה מהפורום)
משהו מפתיע שגיליתי על מרקבינייש פתוח

כשמכינים מרק הוא רותח מה שהורג כמובן את כל החיידקים.

אבל כשהוא מפשיר עד הטמפרטורה הנמוכה של המקרר לוקח המון זמן שבו הוא בטמפרטורה אידאלית להתרבות חיידקים.

ולכן צריך להוביל לקירור מהיר ככל הניתן של המרק.

מסתבר שאם מעבירים את המרק מהסיר הרותח לסיר קטן יותר ואת השאר לקערה עם פתח רחב ככל הניתן ומכניסים מיד למקרר (אל תפחדו, זה מיתוס מוחלט) המרק מתקרר הרבה יותר מהר וזה מכפיל את חיי המדף שלו.

יש לציין שהמקרר שלי יקר מאוד ואיכותי ולכן מי שיש לו מקרר פשוט והמהלך הזה לא מספיק עבורו, אפשר אחרי שמכינים מרק להכניס אותו למתקן של הקוביות קרח ולהכניס אותם למרק אחרי שהוא מוכן בפעם הבאה שתכינו מרק.

דרך הרבה יותר פשוטה…פ.א.

לסגור את פתח הכיור עם פקק, למלא את הכיור במים, להניח את הסיר שהרגע סיימת לבשל, בתוך המים בכיור.  

הוא מתקרר במהירות.

אצלנו בבית מוסיפים קוביות קרח למים, אחרי שהם מתחממים.   יש לנו מתקן קרח במקרר ויש קוביות בלי סוף.  

ניסיתי את זה כמה פעמיםבינייש פתוח

כשמכינים מרק עם סיר על אש גבוהה הרבה זמן (ככה אני מכין מרק) כשאני מכניס אותו למי קרח, הקרח כולו יפשיר והסיר עדיין ישאר רותח.

אבל כשמעבירים את הסיר לכלים פושרים (פעולה פשוטה יותר ממה שאתה מציע) המרק מתקרר מהר מאוד. בדקתי כמה זמן לקח לו להיות קר, וזה היה כלום זמן.

רק שבהעברה לסיר אחר יש טרחה לשטוף כלים נוספים ….פ.א.
לשטוף סיר/קערה אחדבינייש פתוח
לוקח 3 דקות במקסימום...
לנו מרק מחזיק לפחות 4 ימים בלי כל התהליךיעל מהדרום
לק"י


(נראה לי. בדרך כלל נגמר לפני).


אני יודעת שבעייתי לחמם כמה פעמים, וזה עלול להביא לקלקול (אם אני לא טועה).

גם אצלי, אבל עם התהליךבינייש פתוח

מרק מחזיק מעמד שבועיים.

אם 4 ימים זה מספיק לכם, עבורי ממש לי כי אני רווק שגר לבד. אולי זה רלוונטי רק לאנשים כמוני.

שבועיים😳יעל מהדרום
אתה עושה לעצמך ״סדרת שבי״? מה זה מרק לשבועיים?פ.א.

למה הסגפנות הזו?

אוכל מגוונים , מחדשים. גם אם לא מקולקל,  זה בטוח לא טעים כמו מרק טרי 

אז זהו, שעם התהליך שאני עושהבינייש פתוח
אני מריח את המרק והוא כמו חדש גם אחרי שבוע וחצי...
אם אתה נהנה מזה, שיהיה לך בתיאבון ולבריאות …פ.א.אחרונה