האם יש גלידה שנמכרת בסופרמרקטים שיותר טעימה מבן אנד גריס? (סליחה שקצת מחוץ לפסח...)
או שבן אנד גריס מס' 1 ופשוט אין גלידה יותר טעימה ממנה (חוץ מגלידות בגלידריות וכדומה)?
האם יש גלידה שנמכרת בסופרמרקטים שיותר טעימה מבן אנד גריס? (סליחה שקצת מחוץ לפסח...)
או שבן אנד גריס מס' 1 ופשוט אין גלידה יותר טעימה ממנה (חוץ מגלידות בגלידריות וכדומה)?
מה שללא אבקת חלב נוכרי זה:
וניל - טעים אבל כמה אפשר לאכול גלידה שהיא רק וניל
שוקולד - טעים אבל כנ"ל רק עם שוקולד
קרם עוגיות - אוהבת מאד
שוקולד בראוניס - לא אוהבת כי יש יותר מדי עוגה בפנים ופחות מדי גלידה
דולצ'ה דה לצ'ה - לא אהבתי, יותר מדי סירופ
קפה - לא אוהבת קפה
אז בעצם נשאר לי רק וניל, שוקולד וקרם עוגיות.
אז אם אין גלידה יותר טובה מבן אנד גריס, אז כל החיים רק אוכל את שלושת הטעמים האלו במעגל שחוזר על עצמו שוב ושוב ושוב?
בן&ג׳ריס ממש לא הכי טעימה שיש.
פעם גמני חשבתי ככה,אבל היום חושבת אחרת.
בנוסף-המרקם שלה קשה מדי ולא כייפי לאכילה.
@*אשתו של בעלי* מה עוד יש? הקרימסימו של שטראוס / לה קרמריה של נסטלה וכדומה פחות טובים.
ולגבי חברות- על טעם ועל ריח אין מה להתווכח... כל אחד יעדיף משהו אחר.
בחומרי האפיה בדרך כלל.
מגיע בקופסת שימורים (בדכ א. חלב נכרי) או בצנצנת זכוכית (יש עם א. חלב נכרי ויש מהדרין. תבדקי) .
הגלידות הבייתיות עם חלב מרוכז מתוקות מידי ולא טעימות לטעמי.
אם את אוכלת הרבה גלידה שווה להשקיע במכונת גלידה בייתית מומלצת ולהכין עצמאית, עם חלמונים והכל.
המרקם עם מכונה הוא רך, כי היא כל הזמן מערבלת. כשבלעדיה הוא בדרך כלל יוצא קשה מידי ולא באמת גלידתי.
להגיע למרקם שווה ערך לקנוי בהכנה בייתית.
לא ניסיתי עם מכונה עדיין, אבל שימי לב שאם את רוצה ומבררת תהיה בביקורת גם חוו''ד על המרקם ואחידות הערבול ולא רק על נפח מיכל, מחיר מקום על השיש ורעש.
לא יודעת חלב נכרי וכו'..
לק"י
מרמומה
סלט חצילים וגמבות בתנור
סלט חצילים נוסף
אולי טרשי
סלט חי
עוגת תפוזים (לחלקה הוספתי תפוחים)
עוגת שוקולד
בראוניז
עוגת גבינה קרה
ליל שבת:
מרק ירקות, עוף וקוקלות. ואם יש לי כח אז גם עם קציצות בשר.
אולי כפיתות (קציצות תוניסאיות)
יום שבת:
שניצלים/ פרגיות
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
קינואה- אם תשאר
אני בכיוון של
מרק תימני עם בשר בערב
בוקר
זלביות פסח
פיצה
וקרפ
שלישית
דג ברוטב
מטבלים
חרוסת
חציל אם אמצא דרך לשרוף אותו
טחינה
עוגות לוקחת מאמוש
שיהיה ללא קטניות
חשבתי על הקצפה עם שמנת או משהו אבל מתלבטת אם אפשר להכין פאי או לעשות כמוס.
אשמח לרעיונות
חג שמח!
תלוי איזה ריבת חלב- יש כאלה שהן ממש כמו גומי כזה ואז במוס זה לא נעים בפה.
ואפשר גם פרלינים במילוי ריבת חלב
בוקר טוב, אז צריך להכין שבת וחג לילדים קטנים בלעה"ר.
הילדים גם ככה לא אוכלים יותר מדי, אז לא משקיע מוגזם אבל כן צריך בסיס...
חומרי הגלם שיש לי כעת :
)?כאמור, הילדים גם ככה לא אוכלים יותר מדי (להבדיל מממתקים שכנראה ארשה להם יותר, אחרי הכול זה פסח ולא זמן רגיל), אז זה נראה לי מספיק, רק מחפש שיטות טובות וקלות להכין את האוכל בסירים שברשותי.
מניח שעדיף להכין הכול לפני שבת ולא להשאיר דברים לחג עצמו...
לק"י
סלומון ברוטב אדום או לטגן בצל ופטריות, תבלינים, סלומון חתוך לקוביות ולטגן קצת.
עוף- לטגן הרבה בצל או שום, עוף, סילאן, תבלינים וקצת מים.
או עם תפו"א ותבלינים.
.
לא אוכלים קטניות
אז מה נשאר?
רק תפוחי אדמה בכל מיני וריאציה?
נמאס לי מראש🤭
אשמח לרעיונות ולפתוח את הראש
סלק גזר קישוא
ירקות שורש
כרובית וברוקולי
לק"י
ירקות בתנור
פשטידות
אבל ת'כלס תפו"א הכי טעים😅
האם זה אפשרי מבלי שיתפרק? כי תכלס הרבה יותר נוח לחתוך פרוסות ולשים קציצה באמצע
אני אישית לא ניסיתי כי אמא שלי היא זאת שמבשלת את זה,
אבל היא אומרת שהיא ניסתה והתפרק הכיסוי מהקציצה
כמעט עד הסוף. ככה זה לא מתפרק.
סתם פשוט חשבתי לעצמי שזה יהיה הרבה יותר מהיר לחתוך פרוסות נפרדות
עם מנדולינה לדוגמא
לק"י
אולי אם דוחפים את הפרוסות קצת לתוך העיסה זה ייתפס טוב.
אולי תנסו אחד ותבדקו
אבל זה לא יידבק כמו המפרום המוכר
מארחת וקצת הלכתי לאיבוד.....
גם ארוך וגם ההגבלות של פסח
בעיקר אשמח לרעיונות שלל מנות בשריות
האמת גם תוספות ללא קיטניות
בכללי אם מישהי יכולה לשלוח לי תפריט ארוחות אשמח ממש!
ערב שבת:
דג
עוף, אורז, שעועית (מנצלים את הקטניות)
בוקר-חלבי (מוקדם):
כריות קטניות עם חלב לילדים
תפוא מוקרמים, פשטידת גבינה פטריות, סלט ביצים
סדש (סביב 13:30):
חמין בשרי+ קניידלך למזונות.
ליל הסדר:
מרק עוף עם איטריות וקניידלך
קציצות בקר ברוטב בצל מקורמל, פירה, ירקות מוקפצים.
בוקר חג
בלינצ'ס תפוא ורוטב פטריות
בשר כתף ותפוא, ירקות ברוטב עגבניות, כבד עוף בבצל
סדש חג
לזניה ממצות
חוץ מזה יש מלא עוגות, וסלטים (בעיקר חצילים לסוגיהם)
לק"י
בשבת אתם אוכלים קטניות?
אם כן, ללילה אפשר מרק עם קטניות.
לבוקר אפשר חמין.
תוספות:
תפו"א/ ובטטה בתנור
ירקות בתנור
פשטידות
תפו"א מבושלים בסיר
בשרי:
קציצות ברוטב/ מטוגנות/ מבושלות על מצע בצל/ ירקות
עוף בתנור
עוף מבושל עם הרבה בצל/ שום
פרגיות
שניצלים
פאי רועים
ואם אני קונה מעדיפה לקנות משהו שיהיה טוב לאפיה.
ראיתי שיש סאוטר עם כיריים קרמיות. שוקלת לקנות כזה משולב. אשמח להמלצות / דיס על חברות מומלצות או כאלה לא להתקרב .
ישמש רק לשבוע של פסח לכל סוגי האפיה.
חוץ מגרנולה וחטיפי אנרגיה?
בעצם גם לא כדורי תמרים ולא חיתוכיות
ואהוב עליי מהילדות, 1. מרתיחים בסיר קטן (של ביצים נניח) חלבי כמובן, חלב אפשר למהול מים, ואז כשמבעבע שופכים קוואקר לתוכו ומבשלים עד שכמעט גולש, 2 כפות סוכר חום ויש דייסה מעדן.
אופציה נוספת 2. היא, לשפוסך מים רותחים לכוס, להוסיף מעט חלב וקווקר וסוכר ויוצא נחמד.
נ.ב. ברכתו מזונות.
עוגיות יש מלא סוגים.. שלי ממש אוהבות קוואקר שוקולדציפס..
אפשר גם דייסה אבל אצלינו לא נוגעים..
נשאר לי גם 3 חב🫢
ויש פה עוד מחא מתכוני קוואקר מגניבים ) גם אני נתקעתי עם סטור קוואקר לפני פסח)
כוס מים- מבשלים עם 5 כפות קוואקר דק. בערך 3 דק. לערבב כמעט כל הזמן כדי שלא ישרף.
מוסיפים סילאן בערך כפית או 2.
מוסיפים בננה מעוכה עם מזלג
משדרגים עם שקדים קצוצים, אגוזים למינהם.
אם זה לתינוק, אפשר במקום הסילאן והאגוזים לשים רסק תפוחים.
שבת חיסול מקפיא..
ערב
מרק עדשים
קציצות ברוטב אדום מהמקםיא
כמה פרגיות שנשארו ועוף מכובס לילד
אורז לבן
בוקר
פסטה בולונז מהמקפיא
חלה ופיתות מהמקפיא
עגבניות שרי מיובשות שהכנו השבוע
חצילים בתנור
חצילים במיונז קנוי
סלט ירקות
עוגה מהמשלוחי מנות מהמקפיא ועוד קשקושים שנשארו
המטבח מוכשר אז נכין אוכל כשר לפסח..
ערב סלומון, מרק ואורז
בוקר מתארחים בעז"ה וסדש נאכל סלטים, אורז וכד
אז לבוקר חמין, אורז,
ובשר בפטריות מהמקפיא.
סד"ש מעדנים וגבינות
חלות שאפיתי
סלטים בצמצום
ורולדה אלפחורס
דג עם רוטב לערב
דג בתנור למחר
קציצות, שניצלים
חציל מטוגן
סלט ביצים
סלטים חיים
לחם קנוי
עוגה קנויה
ערב
דגים ברוטב אדום
מרק עדשים כתומות
בוקר
שניצלים
בורקס בשר ( מפילו שצריך לסיים)
אורז
שעועית
קציצות עם אפונה
סדש
סלטים
טונה
פיתות
עוגת תפוזים
עוגה חלבית לבוקר
לא כל כך הספקנו סלטים
היה בעיקר חיים ומטבוחה וביצים
אשמח למתכון לכדורי שוקולד
פרווה
מתכון פשוט יחסית אבל שיצא טוב (אם את יש מה להסתבך בזה;))
ללא מרגרינה /חמאה וכדו'.
אפשר שמן
מצרכים יחסית פשוטים - קקאו, שוקולד, וכו'
תודה רבה!
לק"י
מכינים קרם שוקולד פשוט:
קקאו
פי 2 סוכר
קצת שמן וקצת מים, מערבבים למרקם משחתי. ואז מבשלים עד שמתחיל להנמס. צריך לערבב שלא יישרף.
מוסיפים שוקולד ומבשלים עד שנמס.
אחר כך מוסיפים שברי ביסקוויטים ומערבבים.
יוצרים כדורים ומקפיאים.
בשביל מה?
ביסקוויטים
קקאו
קצת סוכר
חלב/סויה/מים/יין
לא צריך יותר מזה, יוצאים אחלה כדורים טעימים.
אני גם לא מוסיפה סוכר כי הביסקוויטים מלאים בו.
להעשרה אפשר גם שוקולד מומס או ליקר.
ואני באמת לא מוסיפה סוכר.. שנים. ויוצא מאוד טעים.
עושה לי חשק להכין כדורי שוקולד😂יעל מהדרוםבמטבח שלי כבר אין ממה להכין
לא רואה אותי מתקדמת לניקיונות אבל לפחות החמץ מתחסל
לק"י
בעיקרון יש גם ביסקוויטים.
אז אולי...
כאילו יודעת שזה לא בריא, אבל לעתים רחוקות כן משתמשת
אז כנל עם קצפת פרווה
כן ידעתי שזה לא שיא הבריאות
מתי חותכים את הענפים ומתי לא? לכאורה הענפים גם מוסיפים טעם אז למה לחתוך? אם חותכים זה רק מטעמי אסתטיקה?
למשל במתכון כאן (דרך אגב הכנתי אותו לפחות 5 פעמים והוא יוצא מצויין והוא מאד פשוט להכנה), מה צריך לעשות? מתכון: תבשיל עוף, ירקות ואורז בסיר אחד
תודה!
נשאר שפיצים בתוך האוכל....
האמת שלי לא ככ מפריע אז הרבה פעמים אני כן משאירה
כשהם דקים- קוצצים
השבוע הזמנתי אוכל מבחוץ והם קצצו את הגבעול העבה לצ'ימיצ'ורי, ומה שהשיניים שלי עברו יכול להיקרא כטראומה= זה עצי וחולי בו זמנית בעעע)
אז למה כתוב במתכון הזה וגם במתכונים אחרים שאני רואה "עלים בלבד"? מה הנקודה?

יש טעם שונה אם יש רק עלים או אם יש עלים + ענפים?
עדיף להפריד וככה אין דברים מציקים בשיניים
הכנתי עוגה.
יצאה דחוסה, אפויה בצדדים. לא אפויה בפנים
מרה כי הפחתתי סוכר
כהה מדיי ודחוסה כי יותר מדיי קקאו וקמח.
שמתי מעל גאנש מריר: נהיה מריר עוד יותר.
טווב
החלטתי שאני מפרקת את כולה
ערבבתי
שמתי סוכר
עכשיו זה מתוק,
שטחתי בתבנית גדולה חדפ
שמתי במקפיא
וואט נאוו..
מה עכשיו??
אוכלים את זה קפוא?
יש כאלה שמכינים מעוגות ישנות כדורי שוקולד.
לא ניסיתי אף פעם אבל ראיתי שיש מלא שמכינים..
אצלנו פורים בראשון ויש לנו אורחים אז יש המון עבודה+ילדים בבית
ערב
מרק עדשים ירוקות וגריסים
קוסקוס
אנטיפסטי
אפונה.ברוטב אדום
האורחים יביאו תפוחי אדמה ועוף בתנור
קצת חזה עוף
בוקר
האורחים יביאו פאי רועים
אנטיפסטי
חזה עוף ברוטב כלשהו
בורגול עם גזר
סדש
פיצה מהבצק של החלות
חלות
עוגת שמרים שוקולד מהבצק של החלות
עוגת שוקולד בחושה מהמקפיא
פומלה, אננס וקיווי
לימונדה
פופקורן
סלט קישואים ופלפלים
טחינה
חצילים בתנור
פטריות ובצל מוקפצים
מקלות גזר
סלט ביצים
סלט ירקות
סלט אבוקדו
לק"י
יש בהקפאה חצילים אפויים (ולא מתובלים) וקציצות.
ועוגות תפוזים.
אנחנו אוכלים בפורים בבית, כך שצריך לבשל גם לפורים וגם לשבת. ופשוט לא בא לי ואין לי כח🤷♀️
(ובשבת בבוקר יש אורחת אחת).
מתישהו זה יגיע.
המקוריתרק דגים כי עושים על האש. אם יישאר אקסטרה זה יהיה נחמד. אם לא, לא נישאר רעבים
יהיו סלטים חיים
ויש מטבוחה וחצילים במקפיא
יש סלט גמבות קלויות, פלפל קלוי חריף, יהיה חציל על האש בטחינה, וצ׳ימיצ׳ורי שכנראה יישאר מהם מהסעודה
אולי אוסיף סלט ביצים רק
לחם קנוי כמובן
ויש מלא עוגיות פרווה, אלפחורס שהכנתי, ושוקולדים כי פורים
ערב:
דג סלומון בסילאן ושום
מרק עוף+ קניידלך
אורז
בוקר:
חזה עוף עם בצל
פירה
תפוא ובטטה בצילי
אורז
עוף
סדש:
פשטידת בטטה ובצל מטוגן
חלות
עוגת ברואניז, עוגיות תמרים ועוגיות עם סוכריות שירגיש קצת פורים😉
מחפשת משהו שפשוט להכין אבל יהיה מיוחד לפורים. עוד לא החלטתי אם מאכל או יותר מנה אחרונה..
כי אנחנו עושיפ כמה משפחות ביחד וכל אחת עשתה משהו
אז הכנתי 2 סוגי דגים
2 סוגי תוספות
2 סוגי פסטות רביולי
וזהו החיים הקלים
חלות
ערב שבת
התארחנו
שבת בבוקר
סלטים
עוף עם תפו"א ובטטה
סעודה שלישית
לחוח וסלטים
סלטים-
חומוס
מטבוחה
חצילים קלויים
קונפי שום
אבוקדו
סלט חסה
חילבה
עוגות-
פצפוצי אורז
כל מיני עוגות מהמשלוחים..
נראלי שבועיים לפני פסח זה זמן לגיטימי להתחיל
איך זה עובד?
כותבים בתגובה להודעה הזו מצרך/חומר גלם שיש לנו בבית.. למשל "שערות קדאיף" "פירורי לחם" וכד'
בתגובות להודעה מי שיש לו רעיון מה לעשות עם זה, מציע. אפשר להציע את הדברים הברורים מאליהם, אבל מומלץ להיות מקוריים-זה יותר כיף
)
יאללה שוטו!
מילויים-
ביצה
תפו"א
קוקוס וטחינה
אגוזים
בשר טחון
דגים/טונה
אפשר לעשות בריקה 1 משני עלים.
אבל יש לי חבילה שלמה!
נראה לי שפעם עשיתי בטוסטר עלי סיגר עם גבנ"צ וכו'.
אגב אפשר לאפות את האגרול בתנור. יוצא טעים
לק"י
חצילים
טחינה
משייר
סלט חי
עוגות תפוזים/ שוקולד צ'יפס
ליל שבת:
קוסקוס
מרק ירקות
פרגיות עם בצל, פטריות ועגבניות שרי
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
שעועית ירוקה בתנור
שניצלים
סד"ש:
בא לי להכין פנקייקים. נראה אם יקרה (מתי ימציאו מתכון טוב לפנקייקים בתנור?)
הילדים לא הלכו לגן והבן שלי עם חיידק
אז כנראה
מרק תימני
פסטה ברוטב שמנת
דג אורז ושעועית
חציל
טחינה
סלט ביצים
סלט תפוא אפונה וגזר
משוייה מהמקפיא
וזהווו
קונה חלות לחוח
היינו אמורים להיות בבית אבל אחותי המהממת בטיול(שביל ישראל+חול..) וחזרה לשבת אז אנחנו באיםםם
מכינה מגולגלות תמרים כי זה העוגיות האהובות עליה
ואולי עוד עוגה
ט'נזכרתי שצריך גם נשנושים לצהרים הארוכים..
חלות מהמקפיא
טחינה
סלט ביצים
סלט חסה
סלט ירקות
סלט מבושל נוסף?
הודו+גזר+תפוא בסיר אחד
לבוקר אותם סלטים+קציצות עוף
אם כן...
משוויה
זעלוק
מטבוחה
חציל
יש לי אורח חשוב שלא נוגע בחצילים ועגבניות אז אין בתפריט השבת..
מגרדים ביצים קשות בפומפיה
מוסיפים בצל ירוק קצת אם אוהבים
מטבלים במלח ופלפל.
טעים לאכול עם חלה וסלטים..
ביצים עם אבוקדו
ביצים עם מיונז
עם או בלי בצל
שבת דגים כי מנקים לפסח
סיר דגים ברוטב
דניס בתנור
סלטים
חציל מהמקפיא, מטבוחה כנל
יהיה סלט ביצים בנוסף וחציל על הגז עם טחינה. סלטים חיים - חסה, קולורבי, שומר
לצהריים מכינה שניצל
ולהמשך השבוע - קציצות בשר ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
שטויות ממשלוחי מנות
חלות ביתיות
סלטים:
עגבניות ושום וגרעינים
סלט חסה כלשהו שנחתוך במקום
חציל קלוי על האש
ממרח זיתים
סלט ביצים עם בצל מטוגן
סלט תירס ומלפפון חמוץ
שום קונפי
ליל שבת:
דג מושט
מרק עוף+אורז
יום שבת:
(סלטים ודג כמו הלילה)
צונט
קוגל
אורז
רולדה חלבית לבוקר
עוגת שוקולית פרווה לאחרי הסעודות
אממ.. זהו
כמו מג'דרה. בדיוק הכנו השבוע (אגב, עדשים זה לא חמץ, כן? אבל מבינה שאת רוצה לסיים)
אני רוצה כל יום ראשון להכין ארוחות לימים א, ב, ג, ד, ה.
האם זה בסדר או לא כי ביום חמישי זה תבשיל שהיה במקרר 4 ימים שאני מבין
שזה המקסימום לתבשילים של בשר / עוף / ירקות מבושלים וכדומה שיהיו במקרר.
אם זה היה פעם בכמה חודשים אז לא הייתי חושב על זה, אבל אם אני עושה
את זה כל שבוע באופן קבוע, האם אני מסתכן באיזה בעיה שהאוכל אחרי 4 ימים
יהיה בעייתי מבחינה בריאותית?
ולהכניס אותו למקרר וכל פעם להוציא את מה שתרצה באותו פעם ולחמם אותו, זה בסדר עד חמישי בערב לדעתי.
(לא מדבר על אורז או כבד ששורדים פחות)
לא שמעתי על הכלל הזה....
הרבה פעמים בחמישי או שישי יוצא לי לגמור מאכלים שבושלו בשישי הקודם.... וכולם בחיים...
יש דברים שיחזיקו גם יותר משבוע.
ברור שזה תלוי מה המאכל וכמה פעמים חיממו אותו.
וגם משהו פחות טרי זה סתם לפעמים פחות טעים. אבל זה לא בקטע בריאותי.
בכל מקרה אם נגיד מבשלים לכמה ימים לא הייתי מחממת את כל הכמות כל פעם אלא רק את המנה של אותו היום. כי הרבה חימומים באמת מקצרים את חיי התבשיל, וזה גם פחות טעים.
וכדי שהאוכל ירגיש טרי- כמו שהמליצו מעלי- כדאי להקפיא מה שאפשר. ואז רק להפשיר ולחמם.
בא לי לכתוב עצרו הכל ותקשיבו!!! אבל יש מצב שאתן כבר יודעות ואני היחידה שמתלהבת.
כלי זכוכית/ מתכת שקניתם מלאים במשהו כמו קפה, ריבה, דבש וכו' לא צריך הטבלה לשימושים נוספים אח''כ!!!!
(גילוי נאות, אני הטבלתי כל הזמן!)
וזה לפי כל הפוסקים!
זה יישמע מוזר אבל ככה: מכיוון שהמייצרים בחו"ל צריכים להעביר איכשהו את האוכל לידינו, מבחינתם כלי האיחסון הוא רק צינור תעבורה ואינם בגדר כלי מבחינתם. כי רוב העולם יזרקו את הצנצנת/הקופסא לפח בתום השימוש. במקרה וישראל פותח , שוטף ומשמש אותו לצרכיו- זה נחשב גמר מלאכת כלי ע"י יהודי שהשמיש את "צינור מעבר האוכל" לכלי אוכל ממש ולכן אינו טעון טבילה.
מידע זה הובא בקורס כשרות של כושרות ולא מומצא!!!
אנחנו טובלים בלי ברכה
את המדבקות מורידה בקלות עם מים חמים וסבון
אלו שהובאו בתשובה שמצריכות טבילה? זה מאד מעניין...
זכור לי לדוגמא שהרב עובדיה יוסף זצ"ל הצריך להטביל חמגשיות (מתכת) אם עושים שימוש חוזר.
בכל מקרה, יש שיטה חינוכית שאוהבת לומר על מה שנראה לאותו רב להלכה שזה "לכל השיטות" למרות שזה לא נכון. אני לא אוהב את זה, אבל יש כאלה ורבנים גדולים נהגו כך.
כשמכינים מרק הוא רותח מה שהורג כמובן את כל החיידקים.
אבל כשהוא מפשיר עד הטמפרטורה הנמוכה של המקרר לוקח המון זמן שבו הוא בטמפרטורה אידאלית להתרבות חיידקים.
ולכן צריך להוביל לקירור מהיר ככל הניתן של המרק.
מסתבר שאם מעבירים את המרק מהסיר הרותח לסיר קטן יותר ואת השאר לקערה עם פתח רחב ככל הניתן ומכניסים מיד למקרר (אל תפחדו, זה מיתוס מוחלט) המרק מתקרר הרבה יותר מהר וזה מכפיל את חיי המדף שלו.
יש לציין שהמקרר שלי יקר מאוד ואיכותי ולכן מי שיש לו מקרר פשוט והמהלך הזה לא מספיק עבורו, אפשר אחרי שמכינים מרק להכניס אותו למתקן של הקוביות קרח ולהכניס אותם למרק אחרי שהוא מוכן בפעם הבאה שתכינו מרק.
לסגור את פתח הכיור עם פקק, למלא את הכיור במים, להניח את הסיר שהרגע סיימת לבשל, בתוך המים בכיור.
הוא מתקרר במהירות.
אצלנו בבית מוסיפים קוביות קרח למים, אחרי שהם מתחממים. יש לנו מתקן קרח במקרר ויש קוביות בלי סוף.
כשמכינים מרק עם סיר על אש גבוהה הרבה זמן (ככה אני מכין מרק) כשאני מכניס אותו למי קרח, הקרח כולו יפשיר והסיר עדיין ישאר רותח.
אבל כשמעבירים את הסיר לכלים פושרים (פעולה פשוטה יותר ממה שאתה מציע) המרק מתקרר מהר מאוד. בדקתי כמה זמן לקח לו להיות קר, וזה היה כלום זמן.
(נראה לי. בדרך כלל נגמר לפני).
אני יודעת שבעייתי לחמם כמה פעמים, וזה עלול להביא לקלקול (אם אני לא טועה).
מרק מחזיק מעמד שבועיים.
אם 4 ימים זה מספיק לכם, עבורי ממש לי כי אני רווק שגר לבד. אולי זה רלוונטי רק לאנשים כמוני.
למה הסגפנות הזו?
אוכל מגוונים , מחדשים. גם אם לא מקולקל, זה בטוח לא טעים כמו מרק טרי