מבחינת כמויות לא יודע כמה אתם וכמה אתם אוכלים אבל זה מה שאני מכין (סיר בינוני)
– נתח בשר (בגודל כמו הנתחים האלה שמוכרים קפואים), אפשר מספר 8 אפשר 4 אני חושב ש־8 עדיף
3-4 גזרים
2 פלפלים אדומים (או 3 שושקה עדיף)
1 בצל גדול
3-4 תפוחי אדמה
שיניים מראש שום אחד
2-3 עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות סויה (לא חייב, אפשר להחליף בקצת מלח בהמשך)
אפשר יין לא חייב
מלח
3-4 כפות שמן זית
///
פלפלים לחתוך לקוביות בינוניות או אם זה שושקה אז לטבעות
הבצל לחתוך דק
העגבניות לחתוך דק־בינוני
הגזרים לחתוך לרוחב ל־3 חלקים
בקערה אחת שים את הגזרים, הפלפלים, הבצל והשום (קערה א')
בקערה השנייה שים עגבניות פפריקה וסויה (קערה ב')
חתוך את הבשר לקוביות, שים את השמן בסיר וטגן איזה דקה־שתי דקות מכל צד (לרוב זה ייקח פעמיים בגלל הכמות של הבשר, שים קערת זכוכית או מתכת כדי להוציא את המוכנים) (אש גבוהה)
אחרי זה צריך להוציא את כל הבשר
אם חסר שמן תוסיף שמן, ושים את תכולת קערה א'
תן לזה 5 דקות או טיפה יותר עד שזה רך ותוסיף את תכולת קערה ב', תערבב, תן לזה איזה 3 דקות להתבשל
כעת תחזיר את הבשר ותוסיף מים עד גובה המצרכים, אפשר להחליף חלק מהמים ביין (נניח כוס? אבל אני מעדיף שלא, אולי זה עניין של טעם
אחרי שזה רותח תוסיף מלח לפי הטעם, נראה לי פחות מכף
עכשיו זה הזמן להגיד תפילה שהגולאש יצא מוצלח לכבוד שבת קודש ולהוסיף ייחודים וכוונות (אפשר גם בהתחלה)
(ולהעביר לאש נמוכה)
מבשלים שעה, אחרי־זה שים את תפוחי האדמה (חתוכים ל־2 או ל־4, אל תקלף, נראה לי עדיף לבנים זה יוצא יותר רך)
תרתיח על אש גבוהה, אחרי שזה רותח תעביר לאש נמוכה תבשל עוד שעה או שעה וחצי
זהו אחי גולאש מעין עולם הבא thank me later