שרשור חדש
אז מה אוכלים אצלכם השבת?טארקו

כבר התחלתם להתייחס לחג-שאין-לומר-את-שמו?

אני לצערי כן🙄עוד לא לנקות חלילה אבל כן בדקתי מה יש וצריך להשתמש לפני פסח ותכננו לפי זה תפריט...


ליל שבת

חלות(בעלי אופה עכשיו)

סלטים(פסטו וזיתים מהמקפיא, חציל עם סלסה, מטבוחה, קישואים)

מרק עוף עם שקדי מרק ואטריות

תבשיל הודו

אורז או קוסקוס


בוקר שבת

אוכלים עם חברים נביא לזניה בשרית וחסה, אולי גם חלות.


סעודש עוד לא סגור, אולי משהו מהבצק.

חיתוכיות/עוגיות קוואקר

חחח אהבתי המקורית

השבת שלי כבר מוכנה כמעט מבחינת בישולים (סיימתי  אתמול ב״ה), נשארו לי רק סלטי מיונז וטחינה ב״ה

סלטים חיים אחתוך בכניסת שבת


שבת דגים בגדול

יש דג עם רוטב מבושל, ודגי דניס שלמים בתנור (כשלא בא לי לעבוד קשה, זה דגים בתנור)

לי הכנתי תבשיל חומוס

יש גם סיר קציצות עם כרפס ומרק


חלות קנויות

עוגת שוקולד מהמקפיא

חציל, סלט גמבות קלויות ומטבוחה מהמקפיא

לקידוש בבוקר אני לא עושה עוגה חלבית כנראה, נסיים אלפחורס מפורים שהקפאתי ואת כל השוקולודים קיבלנו

מתמקדת בסדר וארגון אביב ככל שנשאר לי כח

אני מנסה לעבוד כמה שפחות. מקווה שאצליחיעל מהדרום

 לק"י


טחינה

סלט חצילים

סלט חי

אולי גם גזר וסלק


עוגת קצפת קנויה

אלפחורס קנויים


ליל שבת:

קוסקוס

מרק

קציצות מההקפאה


יום שבת:

שעועית בתנור

תפו"א בתנור

דגים (סלמון ומושט. אני מתכננת להכין חלק עם ירקות וחלק "נקי" יותר)

אצלנו ושאפו לי😉,שגרה ברוכה

ליל שבת:

חלות קנויות הפעם

מושט בסיר עם ירקות ומלא רוטב

סלטים:

חציל על האש במיונז

ביצים עם בצל מטוגן

שום קונפי

פלפלים קלויים

סלט תפוא ומלפפון חמוץ

וסלטים חיים שאחתוך בו במקום(עגבניות שרי שום וגרעיני חמניה קלויים,חסה וכרוב עם דוריטוס)


מרק עוף ושקדי מרק.


יום שבת:

אותם סלטים

דג שנשאר מהלילה

סלט טונה שמתווסף לקטגורית דג

צ'ונט


מתוקים:

עוגת קרמבו לבוקר

כדורי שוקולד

ושלל מתוקים שנשארו ממשלוחי מנות פרווה וחלבי

אצלנו היהמאוהבת בילדיאחרונה

חלות ביתיות ופיתה יזדי שאבא שלי קנה

אורז

בשר עם ערמונים ופטריות

עופות בתנור

סלטים חיים ןמבושלים

עוגת יומולדת

מלא פיצוחים שהקפאנו מפורים

עוגת גבינה מהמקפיא

מתכון קל לבשר מס' 8 בסיר?מתוך סקרנות

רוצה להכין בשר מספר 8 בסיר בכיריים חשמליות.

יש מתכון קל להכנה, ועם סיכוי שילדים יאהבו גם כן ?...

אם יש משהו מפורט ברמת הכמויות והזמנים, עוד יותר טוב, ככה זה אצל המין הפחות יפה

8 או 88?מאוהבת בילדי

88 יותר טוב בפער.

 

אני מטגנת בצל, מוסיפה קוביות בשר ומטגנת עד שמחליף צבע, מוסיפה מים לכיסוי ועוד קצת, תבלינים (מלח, פלפל, מרק פטריות)

בישול של 4 שעות בערך, בשעה האחרונה מוסיפה פטריות משימורים או ערמונים.

אם אוהבים פחות מרק ויותר תבשיל- מבשלים עוד רבע שעה עם סיר פתוח לאידוי הרוטב.

יש הבדל בין השניים?ארץ השוקולד
8, גם לזה מתאים אותו מתכון?מתוך סקרנות

מתאים גם להכניס קצת יין עם הנוזלים?

בישול על אש נמוכה?

יש לי מתכון גולאש מצויןאחו

מבחינת כמויות לא יודע כמה אתם וכמה אתם אוכלים אבל זה מה שאני מכין (סיר בינוני)

 

– נתח בשר (בגודל כמו הנתחים האלה שמוכרים קפואים), אפשר מספר 8 אפשר 4 אני חושב ש־8 עדיף

3-4 גזרים

2 פלפלים אדומים (או 3 שושקה עדיף)

1 בצל גדול

3-4 תפוחי אדמה

שיניים מראש שום אחד

2-3 עגבניות

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפות סויה (לא חייב, אפשר להחליף בקצת מלח בהמשך)

אפשר יין לא חייב

מלח

3-4 כפות שמן זית

 

///

 

פלפלים לחתוך לקוביות בינוניות או אם זה שושקה אז לטבעות

הבצל לחתוך דק

העגבניות לחתוך דק־בינוני

הגזרים לחתוך לרוחב ל־3 חלקים

 

בקערה אחת שים את הגזרים, הפלפלים, הבצל והשום (קערה א')

בקערה השנייה שים עגבניות פפריקה וסויה (קערה ב')

 

חתוך את הבשר לקוביות, שים את השמן בסיר וטגן איזה דקה־שתי דקות מכל צד (לרוב זה ייקח פעמיים בגלל הכמות של הבשר, שים קערת זכוכית או מתכת כדי להוציא את המוכנים) (אש גבוהה)

אחרי זה צריך להוציא את כל הבשר

אם חסר שמן תוסיף שמן, ושים את תכולת קערה א'

תן לזה 5 דקות או טיפה יותר עד שזה רך ותוסיף את תכולת קערה ב', תערבב, תן לזה איזה 3 דקות להתבשל

 

כעת תחזיר את הבשר ותוסיף מים עד גובה המצרכים, אפשר להחליף חלק מהמים ביין (נניח כוס? אבל אני מעדיף שלא, אולי זה עניין של טעם

 

אחרי שזה רותח תוסיף מלח לפי הטעם, נראה לי פחות מכף

 

עכשיו זה הזמן להגיד תפילה שהגולאש יצא מוצלח לכבוד שבת קודש ולהוסיף ייחודים וכוונות (אפשר גם בהתחלה)

(ולהעביר לאש נמוכה)

 

מבשלים שעה, אחרי־זה שים את תפוחי האדמה (חתוכים ל־2 או ל־4, אל תקלף, נראה לי עדיף לבנים זה יוצא יותר רך)

תרתיח על אש גבוהה, אחרי שזה רותח תעביר לאש נמוכה תבשל עוד שעה או שעה וחצי

 

זהו אחי גולאש מעין עולם הבא thank me later

תודה רבה, ראיתי אחרי שבישלתי אבל נראה מעניין.מתוך סקרנות

אשמור.

אני הייתי מבשלבאנגי
לאמא שלי את הבשר בחמישי בלילה, שוטחים בצל מטגנים כמה דק’, מוסיפים מלח פפריקה פלפל וגריל בשר, שמים את גוש הבשר ממלאים מים בסיר, קוצצים פלפל גמבה אדום לרצועות דקות וארוכות ומפזרים עומד ע’’י גוש הבשר, ומבשלים כ 4.5 שעות על אש נמוכה.
מרתיחים אותו עם עלי דפנה ופלפל אנגליהמקוריתאחרונה

מסננים את המים

אחרי שהוא מתקרר, פורסים. מטגנים בצל ופטריות קצת, מוסיפים את הפרוסות ואת המים המסוננים. טעים מאוד

אני מוסיפה אבקה מוכנה להכנת צלי של אסם. אוהבים פה מאוד

אנשי בשר - למדו אותי בבקשה להכין המבורגר ביתי!!ט'

אנחנו אוכלים רק כשרות מסוימת בבשר וההיצע שלי הוא בשר טחון רגיל מהמקפיא בחנות.

המבורגר מוכן - יקר נורא.. המבורגר ביתי יוצא לי יבש ולא קרוב למוכן הדק והעסיסי.

 

מה אני צריכה לעשות כדי שיצא טוב וטעים שגם ילדון חמוד ובררן ישמח לאכול?

 

 

תטחני לבדשבורת,לב

אנטריקוט, צלעות

מלח פלפל

ללוש

עדיף בגריל

תקני רינג שנותן מראה אחיד, מכשיר פשוט שעושה צורה של המבורגר.

אצלי אוהבים עם בצל שום וכוסברה טחונים דק דק אבל בכלל לא חייב ואולי עדיף בלי, תנסי. 

 

אני לא מספיקה להגיד המבורגר מוכן וכבר אין.

עד כאן טוב וטעים.

ילד חמוד ובררן זה נושא אחר   

 

אני עושה תמתכון של חן במטבחSeven

קל ברמות והכי פשוט בעולם!!!

מטגנת בצל במחבת

מערברבת עם הבשר ממש טיפה ועושה צורה של קציצה (היא מדגישה לא ללוש תבשר כמעט בכלל וגם שאת עושה צורה למעוך מינימום כדי שישאר עסיסי ולא דוחס)

שמה על הגריל 5 דק בערך כל צד וזהו

בדקה האחרונה אני שמה מעל הבורגר תלחמניה שהיא פתוחה וחתןכה ואז זה עושה אותה חמה ועסיסית שמה ממרחים קציצה חסה חמוצים עגבניה מעל ביצת עין וזהו

מדגישה רק את הבצל מטגנים ואזSeven
מוציאים מהמחבת ומערבבים עם הבשר הטחום כמה שפחות כדי שהבשר לא יידחס
כדי שיצא עסיסיופל לימון

צריך לטחון נתחים שמנים ואם צריך לטחון גם שומן משתמשים בצלעות, צוואר או שפונדרה צריך לפחות 25%שומן

אפשר להוסיף בצל קצוץ לבשר, ללוש היטב, 250 גר' לכל קציצה 

לטגן 2 דקות מכל צד

להוסיף בצל מטוגן וחרדלאם לשתיים

ולא ללוש יותר מדי, וכדאי לקרר לפחות שעה אחרי הצורה ולפני הצלייה כדי שלא יתפרק. (וכמובן בלי שום תוספות חוץ מתבלינים, אני שמה מלח פלפל שום בצל מטוגן וחרדל)

אנחנו הכנואבןישראל

מבשר טחון שקנינו וערבבנו אותו עם חתיכת בשר כבש עם שומן שטחנו במטחנת בשר

הוספנו תבלינים וזהו

עושה חשק להכין

מאחר וכולם כתבו פה שעושים עם בצל -אונמר

המבורגר אמיתי הוא בלי בצל. לא מטוגן ולא חי.

גם לא כוסברה.

 

רק בשר. טוב. מתובל מינימלית.

 

אני עשיתי כמה פעמים בבית ויצא מושלם.

מסכימהשדמות בחולות

מלח, פלפל גרוס ושלום

(מה שכן, טיפ אמריקאי שגיליתי- כפית קטשופ עושה את זה כמו ברשתות המוכרות)

לגמרי.המקוריתאחרונה
שאלהנטע321

כשאתן מכינות אורז / קינואה / כוסמת / בורגול כמו פסטה (עם הרבה מים רותחים ומכסה פתוח), האם אתן מכינות עד שזה מוכן ב-100 אחוז או עד שזה מוכן ב-90 אחוז, כי גם כשמכבים את האש זה ממשיך להתבשל לפחות עוד מספר דקות. תודה

90% - לפחות באורז אני יודעת שכדאי שימשיךט'

להתבשל באדים ולכן לא כדאי לפתוח את הסיר מיד.

לא מכינה אף אחד מהם כמו פסטה. זה לא יוצא מושי?חילזון 123
אפעם לא הכנתי אורז עם סיר פתוח*אשתו של בעלי*
עבר עריכה על ידי *אשתו של בעלי* בתאריך י"ז באדר תשפ"ה 17:59

תמיד תמיד עם מכסה.

אני מכינה אורז עם מכסה סגוררקאני
לא מכינה אורז כמו פסטה - זה לא טעים לי ככהופל לימון

בורגול לא מבשלת, רק משרה במים רותחים לתפיחה וזהו

איך ופל לימון יכול להגיד על משהו לא טעיםבוריסאחרונה
מישהו ניסה להחליף חמאה בחמאת בוטנים?משיח עכשיו!

ספיציםית במתכון לאוזני המן

אני לא. אבל אני מכינה אוזני המן מבצק פריך בלייעל מהדרום

לק"י

 

מרגרינה. יש לי מתכון בחתימה.

כדי שיצא בצק נוח לעבודה, צריך להוסיף לו מים/ מיץ בהדרגה, ללוש ולראות אם הוא נוח לעבודה כבר.

בתוך הבצק או במילוי?ט'

אני לא חושבת שזה יעבוד, חמאה מתקשה והופכת את הבצק לפריך וחמאת בוטנים תישאר רכה.

 

בבצק? לא שייךופל לימון
החלפתי בשקדימוןכי כל פה
ויצא מעולה
לאטל..אחרונה
אבל אני כן ממירה צתכונים לשמן ומוסיפה כף שתיים של טחינ או חמאת בוטנים וזה נותן את האפקט של הפריכות
חציל בחומץרקאני

יש למישהו מתכון מוצלח?

אני מכינה ככה-*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנת פרוסות חצילים.

מסדרת אותן בשכבות בקופסא,

פורסת שיני שום ומפזרת על החצילים.

מערבבת בקערית-

מל"פ

רבע כוס שמן זית

כף סוכר

חצי כוס חומץ

חצי כוס מים

ולשפוך על החצילים.

אפשר לפזר פטרוזיליה.

לשמור בקירור.

זה מקבל את הטעם לאט לאט ככל שזה יושב יותר זמן יחד.

מחפשת המלצות למאכלים ללא גלוטן, לסעודת פוריםרעיה ואם בישראל

אחד האוחרים צריך מאכלים ללא גלוטן, ואני מגלה שהרבה מהמתכונים שלי עם קמח. 

אשמח לרעיונות

 

רעיונות*אשתו של בעלי*

דגים

מרק

סלטים

תפו"א/ירקות מבושלים

מה את מכינה לכל השאר? בשרי/חלבי?חילזון 123
הארוחה בשריתרעיה ואם בישראל
אבל מה שאר התפריט?חילזון 123

עוף זה בלי גלוטן, רק שימי לב לתבלינים

מוקפץ אפשר עם איטריות אורז, לדעתי יותר טעים. (רק לא לשים רוטב סויה).

שניצל אפשר לקנות פרורי לחם ללא גלוטן

אורז, תפוחי אדמה, אנטיפסטי, שעועית ירוקה וכו זה הכל בלי גלוטן

עוף זה בסדר. נכון. קציצות - הוא לא יאכל כי זהרעיה ואם בישראל

עם פירורי לחם. 

 

מנה ראשונה אני אצטרך לעשות שונה מהרגיל, כי לרוב אנחנו אוכלים בלינצ'ס או בצק ממולא + רוטב. 

אז אולי אכין בנוסף 2-3 מנות דג ברוטב.

 

כנראה שזה בסדר מבחינתו שיהיו מוצרים שלא מתאימים לויראת גאולה

העיקר שיהיה מספיק מוצרים ללא גלוטן.

אולי באמת תקני פרורי לחם ללג, ודפי אורז או טורטיה ללג להכין תחליף בלינצ'ס? או להכין לכולם מנה אחרת?


קינוח - איזה קינוח תכננת? פירות זה מצוין ונחמד אחרי ארוחה כבדה.

אם מסתדר לךחילזון 123

אפשר להכין גם קצת קציצות בלי פרורי לחם.

אבל אם יש עוף נראה לי שזה בסדר שיהיה מאכל אחד עם ואחד בלי.


למנה ראשונה באמת רעיון טוב עם הדג.

או שתקני בורקס ללא גלוטן, שזה קל להכין.

גם אורז הוא נטול גלוטןופל לימון

ובגדול ירקות אפויים לא צריכים קמח

יש אטריות אורז שאפשר לשלב במוקפצים

בשר, דגים

אם את רוצה להשקיע אז יש מבחר יפה של בצקים ללא גלוטן

אני לא ממש מומחית בירקות אפויים, אשמח לשמוע המלצותרעיה ואם בישראל

בפרט מתכון טוב לירקות אפויים

 

(נניח משהו מוצלח לבטטות אפויות אולי?)

מתכון-*אשתו של בעלי*

לפרוס בטטות לפרוסות של 1/2 ס"מ בערך.

לסדר אותן חופפות בתבנית.

בקערית-

שום כתוש

מל"פ

פטרוזילה או כוסברה קצוצים

שמן זית

לערבב ולשפוך על הבטטות

ולאפות 180° עד שמתרכך

כל מיני רעיונות לירקות אפוייםופל לימון
מעולה. תודה, אנסהרעיה ואם בישראל
אנסה באמת אורזרעיה ואם בישראל
ובאופן כללירעיה ואם בישראל

כרגע יהיה דג למנה ראשונה,
מרק עוף 

עוף ביין

אורז, פשטידת תפו"א עם קמח תפו"א.

יהיו עוד כמה דברים עם גלוטן שיתאימו לאחרים.

אצלי כלום לא עם קמחמדברה כעדן.
מה את רוצה?


(כמובן שעוגה זה משנו אחר כי זה זה לזמן הקינוח וגם לזה יש תחליפים כמו מוסים וכו) 

אשמח כרגע להתמקד בתוספות ובקינוחרעיה ואם בישראל
אורזמדברה כעדן.

מג'דרה

קינואה עם עדשים (גם סוג של מג'דרה)

שעועית ירוקה עם בצל וגמבה

אפונה עם פטריות ובצל

אנטיפסטי


קינוחים-

בראוניז ללא גלוטן

גלידה

לפתן פירות

סופלהתוהה לעצמיאחרונה
יש מלא מתכונים עם קורנפלור
אני מכינהרקאני

תבשיל בשר

עוף

אורז

תפוחי אדמה

שום דבר מזה לא עם גלוטן

 

בעצם הסיפור הוארעיה ואם בישראל

שעד עכשיו לא חשבתי לקנות במיוחד מצרכים ללא גלוטן 

 

רק עכשיו נופל לי האסימון שאולי כדאי בצק או פירורי לחם ללא גלוטן, זה יתן לי מרחב פעולה.

 

 

איזה מצרכים יש ללא גלוטן שכדאי לאמץ?

כמעט הכל🙃*אשתו של בעלי*
מבצקים ולחמים דרך פסטות ועד עוגות/עוגיות
אישית לא הייתי עושה ניסויים עם דברים לא מוכריםחילזון 123
יש המון אפשרויות לאוכל בלי גלוטן גם בלי תחליפים מיוחדים
לא רואה סיבה כל כך..תוהה לעצמי
אם מישהו אחד לא אוכל גלוטן נראה לי כדאי לראות שיהיה לו מספיק מגוון כן לאכול, כולל דברים משביעים כמו אורז או תפוחי אדמה. לא חושבת שחייבים בשביל זה לעשות הכל ללא גלוטן
קחי בחשבון שבצליאק ורגישות לגלוטן יש מנעדבוריס
יכול להיות שכל עוד מה שמבשלים הוא ללא גלוטן זה בסדר ויש כאלה שצריכים ממש סביבה סטרילית מגלוטן בשביל לאכול
קונפי שום עם עגבניות שרי מחפשת מתכוןאם_שמחה_הללויה
כותבת לך בערךתוהה לעצמי
מלאאא שיני שום, עגבניות שרי חתוכות לחצי ושמן זית שמכסה את כל זה. מבשלת על האש הכי קטנה שיש עד שהכל נהיה רך וטעייייםםם
זנ לקוח בערך 40 דקותמאוהבת בילדי
תודה אהובות!!!🥰אם_שמחה_הללויהאחרונה
שאלהגנניתמשלימה

האם במתכונים שמערבים קורנפלור אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה? שמעתי שזה אותם מאפיינים. למשל באלפחורס?

מקפיצה- האם אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמהגנניתמשלימה
לאלפחורס במקום קורנפלור?
זה יצא לך יותר "כבד"מאוהבת בילדי
לא נראה ל , זה ממש לא אותו הדברופל לימון
תלוי במהרקאניאחרונה

אלפחורס קורנפלור זה מרכיב עיקרי אז לא הייתי מהמרת

אבל דברים אחרים שיש בהם קצת קורנפלור אין בעיה

איך אתם מתארגנים על פורים ושבת מבחינת סעודות?אביגיל ##

אנחנו בבית לא מארחים ולא מתארחים 

מכינה שבת בחמישיהמקורית

ובשישי על האש מוקדם כנראה

וזהו

 

על האש נחמד! השאלה אם יהיה לזה זמן בתוךאביגיל ##

התארגנויות, מקלחות, משלוחים וכו

לא רואה בעיה האמת אם מתחילים מוקדםהמקורית
את סעודת פורים מצמידה לסעודת שבתופל לימון

בשישי ינשנשו ממשלוחי המנות ואכין ארוחת בוקר קצת יותר מהרגיל

 

מה נשאר? שבת בצהריים? אפשר להכין בחמישי

סעודת פורים תהיה בעצם סעודת שבת? הבנתי נכון?אביגיל ##
יש מושג שאומר פורס מפה ומקדשופל לימון

נתחיל את סעודת פורים סמוך לכניסת השבת, מתישהו הנשים תדלקנה נרות שבת, קבלת שבת אפשר להתפלל בבית, יהיה קידוש והופ אנחנו בסעודת שבת

מסיימים, כולל על הניסים בברכת המזון ואז הגברים ילכו לביה"כ לערבית (מתוכננים מנינים מאוחרים לצורך כך אצלנו)

מעניין. חידשת ליאביגיל ##אחרונה
נעשה את הסעודה כבראנץ'שדמות בחולות

נתחיל בסלטים בסביבות 11:30-12:00.... ואז המנה העיקרית תבוא ב12:30-13:00...

ככה שנגיע לסעודת ערב שבת רעבים.

 

השנה את כל הבשרים והאוכל אכין בחמישי, בשישי רק לחמם ולהגיש

השאלה אם באמת יהיו רעבים בסעודת שבת אם בצהריםאביגיל ##

יאכלו ארוחה עשירה

אפשר לשאול מה אתם מתכננים לאכול?

בכל זאת יעברו איזה 6 שעות, אז יהיו רעביםופל לימון
סעודת פורים, אחרי הרבה שנים מארחת את הסעודה אצליפיטוניה

 

אנחנו משפחה שאוהבת מאד "על האש", רק תוהה כמה זה מתאים לסעודת פורים?

 

בשנים שעברו הייתי מכינה 10 סלטים, 3 סוגי בשר, 4 תוספות וזהו.

(מתוק יש ממשלוחי מנות)

 

ובגלל שאנחנו סמוכים לשבת בכלל מתלבטת איך להתארגן על זה.

ותוהה אם לא יהיה פשוט להרים מנגל, להכין בעיקר בשר וחלק גם להפריש לסעודות שבת.

 

בכללי, כל טיפ יתקבל בברכה לעבור את זה נכון קולינרית.

 

בטח שמתאים לסעודת פוריםופל לימון

באמת השאלה איך משלבים עם סעודת שבת.

הכי פשוט לעשות פורס מפה ומקדש, ככה סעודת פורים מצטרפת לסעודת שבת, אם זה לא מסתדר

אז סעודת פורים לפני 12 בצהרים וסעודת שבת בזמנה, הייתי מכינה על האש מכמה סוגי בשר ושומרת לסעודת שבת

נשמע הכי טוב שבעולם !!!יהודיה שאוהבת
מי שממנגל משתכר?שבורת,לב
בארורזיויק
משתכר משתכר או מתבשם?שבורת,לב

כי אם משתכר משתכר לא הייתי סומכת עליו שיהיה אוכל לשבת

מכינים מראש מה הבעיהזיויק
היא רוצה שימנגל בסעודה גם לשבתשבורת,לבאחרונה
מתבשמים קלות...פיטוניה

אני אוהבת את הבשרים אכילים ולא סוליות... מי ששיכור לא ישים לב לזה

מתאים מאד!!זיויק
מה מכינים לשבת?בוקר אור

פה שבת קלילה, אנחנו נוסעים לברית +יש לי פרוייקט לסיים עד ראשון 

ערב

מרק כתום

קוסקוס

קציצות ברוטב צהוב מהמקפיא

 

בוקר

אנטיפסטי

פסטה בולונז

 

סדש

קיש בצל ופטריות

 

חלות מהמקפיא

עוגה נקנה

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלטים חיים

אצלנוהמקורית

דג מבושל לערב

למחר חמין שתכף אכין ופרגיות עם פירה

 

סלטים

חצילים מטוגנים מהמקפיא

מטבוחה כנל

סלט חציל קלוי עם טחינה

שומר, חסה, מלפפון עם בצל סגול

כרוב במיונז

בא לי סלט ביצים עם מיונז

 

קינוחים - עוגיות פרווה

עוגת שוקולד מהמקפיא (מתלבטת אם לשמור אוצהלשישי הבא שיהיה לחוץ)

תכף מכינה קרמשניט ביתי

פיצוחים

 

בקטנהט'

ערב:

הודו+תפא+גזר בסיר אחד

סלטים חיים

 

בוקר:

חזה עוף מוקפץ

פשטידת תפוא

פשטידת בצל

סלטים חיים

 

חלות שאפיתי אתמול

 

אולי כדורי שוקולד ללג

 

נוסעים השבתאבןישראל

נתפנק קצת.

הפעם לא מביאה משהוא לצערי..

נוסעים שבתתוהה לעצמי

מביאים איתנו חלות ואולי כדורי ביסקוויטים לוטוס

מארחיםאמרלד

חלות וסלטים קנויים

חציל מטוגן ואפוי

סלק

סלט תפוא

סלט עגבניות שרי

סלט אפונה ופלפל חמוץ מתוק

סלמון בזיליקום

עוף

רולדה בשר

אורז

 

לקידוש בבוקר עוגה חלבית

דגים מעושנים

בסעודה

צ'ולנט

בורקס פסטרמה

2 פשטידות

וסלט חסה אולי נשנושים

 

ויש גם חיתוכיות שוקולד ציפס

עוגה עם ריבה

עוגיות שוקולד ציפס

 

שבת שלום

 

 

אצלנו היהטארקואחרונה

חלות

סלטים: קרם חציל, פסטו, זיתים, מטבוחה, חציל שלם עם סלסה חריפה

 

ליל שבת

מרק עוף עם אטריות

חזה עוף פסים

תפו"א מעוכים קריספיים

 

בוקר שבת

בורקס בשר בצורת אוזן המן

כרוב צלוי

 

סדש

פיצה

 

 

אוזני פיל, עוגת שוקולד מהמקפיא.

שנה ראשונה יהיה לי תנורלפסח ומיקסר!!מיסטר דום

אז תביאו לי מתכונים שיצדיקו את המיקסר והתנורר לעוגות 

תודההה

ימח שם עראפת

את מתחילה לבשל מעכשיו לפסח..?

הניק שלי הוא מיסטר אז איך אני מתחילה??מיסטר דום
מיסטר = זכר, בן, גבר, אישאחו
אההה!!!!!ימח שם עראפת

אנא עארף? מבחינתי כל מי שפה בחזקת האלו שמקומן במטבח

אם אישה חשודה ברצחאחו

אז היא חפץ חשוד?

 

לא יודע מה איתך אני נמצא כאן מדי־פעם ואני מבשל הרבה

ימח שם עראפת

כן, חשבתי על זה בדיעבד, אבל אם מישו אומר שהוא קנה מיקסר ושהוא רוצה מתכונים לפסח, הנחת היסוד שלי שזו מישהי...

יש פה לא מעט גברים, גם אנחנו מבשלים ואופיםארץ השוקולד
יש המון מתכונים ברשת לפסח...שדמות בחולות

אבל אתחיל ב2 שאלות לפני שאפציץ במתכונים:

1) אוכלים שרויה?

2) אוכלים קטניות?

אני גם אוסיף שאלה:ימח שם עראפת

אוכלים כשר?

קטניות זה כשר וגם שרויהארץ השוקולד

אשכנזים נהגו שלא לאכול קטניות אבל לא גזרו על חולים כך שברור שזה לא *לא כשר* אפילו אצל האשכנזים, מה עוד שלומר על משהו שהספרדים נוהגים לאכול לא כשר מעיד על בורות או חוסר כבוד כלפי רבים מגדולי הפוסקים ובכללם הבית יוסף שיצא נגד המנהג לאסור קטניות בפסח.

 

שרויה מקל וחומר שרבים מהאשכנזים אף הם נהגו לאכול.

 

אוי לתגובתך, מוזמן ללכת לבית יוסף ולהתנצל בפניו ולספרדים.

(זו הייתה בדיחה🙈🙈🙈)ימח שם עראפת

זה לא היה ברצינות כלל וכלל🙈🙈

 

אדרבה, אני בעצמי אוכל שרויה וגם קטניות אני סובר שמותר בעיקרון, אבל לא קשה לי להתנזר מקטניות שבוע, ואני כן מסכים שיש טעם לגזירה, אז אני לא אוכל.

 

הבדיחה שלי גם בכלל לא כוונה ללומר שזה לא כשר, שרויה וקטניות, אלא כאילו לשאול אם אפשר להציע מתכונים עם שרימפס ושאר תועבות🙈

סליחה, העייפותארץ השוקולד
אוכלים שרויה בלי קטניות פה הסתבך לי האינטנרנט...מיסטר דוםאחרונה
יש לי מלא קוואקר. מה אפשר להכין מזה למשלוח מנות?פייגא

מחפשת משהו לא מטורף מידי מצד ההכנה...

אשמח לרעיונות

עוגיות!!ט'

5 כוסות קוואקר
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס סוכר חום
1 כוס שמן
5 ביצים

 

לערבב, ליצור עוגיות,
לאפות 20 דקות ב180 מעלות.

 

אפשר לשחק עם הכמויות של השוקולד/חמוציות/קוקוס/אגוזים. להוסיף או להחסיר. יצא מעולה בכל מקרה.

 

כשאין סבלנות לעוגיות אני משטחת בתבנית ומיד כשזה חם חותכת לאורך/רוחב לריבועים וכשמתקרר זה מתקשה.

 

 

תודה! מה מברכים על עוגיות כאלה?פייגא

מבחינת זה שאין בהם קמח ...

מה שמברכים על קוואקר, מזונותימח שם עראפת
מזונותט'

שיבולת שועל היא אחת ממיני דגן

עוגיות קוואקר של נועם זיגדוןמדברה כעדן.
קרקריםופל לימון

עם מלא גרעינים יחד עם 2 מטבלים/סלטים , יופי של  משלוח מנות

גרנולהבוקר אור
גרנולה מקוואקר?מדברה כעדן.

נראה לי עושים מהשיבולת שועל השלמה, לא? 

קוואקר זה לא שיבולת שועל?בוקר אור

אני מינה משיבולת שועל עבה

אם יש לה דק זה באמת פחות מתאים לדעתי למרות שחברה ניסתה ואהבה

להבנתימדברה כעדן.

קוואקר זה כינוי לשיבולת שועל הדקה... החצי טחונה שמכינים ממנו דייסה ומסמיכים מרקים

קווקר זה שם של אחת החברות שמייצרות אתחילזון 123

השיבולת הדקה להכנה מהירה.

זאת עם הקופסא הסגולה/חומה.

כדורי שוקולד במקום בסקוויטיםשדמות בחולות

"חטיף אנרגיה"

4 כוסות קוואקר

1/2 כוס סילאן

4 חלמונים

1 כוס אגוזים קצוצים (איזה שבא לך)

1/2 כוס חמוציות/ שוקולד צ'יפס

4 כפות שמן זית

1/2 כפיץ סודה לשתיה

 

מערבבים הכל יחד- משטחים על נייר אפיה וחותכים לקוביות/ מלבנים (לפני האפיה)

אופים כ15 דרות על 180 מעלות.

משאירים בתנור עוד כחצי שעה אחרי הכיבוי- מפרידים ואורזים

 

חטיפי אנרגיה. יש לחן במטבח מתכון טובהשקט הזהאחרונה
כדורי פירהאבןישראל

הבת שלי השבוע טעמה כדורי פירה אצל חברה והיא רוצה שנכין

יש למישהי מתכון שנוסה?

תודה 

נראה לי שהמקורית כתבה על זה שהיא הכינה לא מזמןתוהה לעצמי
מחפשת מתכון לסלט בטטה שאכלתי באולם ולא מוצאת,שגרה ברוכה

אולי מישהו מפה יודע 

זה היה סלט בטטה עם פיצוחים כאלה קטנים כתומים. אולי קוראים להם מאנצעס או שזה משו אחר. הפיצוחים בצבע כתום ממש. 

ולא יודעת מה עוד יש שם. אולי מישהו נתקל בכזה סלט🙈

נראה לי שזה מנצ'ס לפי התיאוריעל מהדרום
אולי בוטנים מתובליםילדה של אבאאחרונה

את יכולה ללכת לחנות פיצוחים ולקנות איזה פיצוחים שאת אוהבת ולשים בסלט.

לדעתי הכל מתאים! קשיו, בוטנים, פקאן, שקדים.. גרעיני דלעת, חמניה וכו

 

השבת לא בא לי לעבוד קשה על האוכלשדמות בחולות

 

חשבתי לעשות בשרים על האש, אורז וירקות...

זה יהיה לערב ולצהריים.

 

יש לכם רעיונות מה להכין קליל וחלבי לבוקר?

פשטידות של לערבב ולתנוריעל מהדרום

לק"י

 

פסטה עם רוטב קנוי

סלט ירקות

לקנות בייגליםופל לימון

להוסיף סלטים, דגים מעושנים, גבינות , אפשר לערבב בקלילות בלילה למאפינס תירס/זיתים/ירקות.

תותים וקצפת לקינוח

דגים, לחם שום או אפילו לקנות לחמניות שוותתפוחית 1

סלטים חיים. תפוחי אדמה 

לא מכינה חלבי במיוחדהמקורית

קונה זיתים, חמאה, מכינה גבנת שמנת ביתית (אפשר לקנות), חותכת ירקות, יש לחם, זה עובד לנויופי 

בסוף הכנתי:שדמות בחולות

סידרתי ירקות חתוכים יפה

פלטת פירות

סלט יווני ענק

צלחת תמרים ואגוזים

צלחת גבינות (ממה שהיה במקרר)

מעדן לכל ילד

ביצים קשות

חביתות (שחיממנו מבעוד מועד)

 

נשמע יופיופל לימוןאחרונה
משתפת מתכון נחמד לעשות עם ילדים בפורים עבור המשלוחnoamamir
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך ל' בשבט תשפ"ה 13:26

משלוח מנות שמח וטעים עם הילדים

פורים כבר כאן, וזה הזמן להפוך את המטבח לזירת יצירה צבעונית ומלאת שמחה! במקום להסתפק במשלוחי מנות מוכנים, למה שלא תכינו יחד עם הילדים משהו מקורי, טעים ומלא חיוכים?

סלייסר עגבניות מחייכות – חטיף כיפי למשלוח מנות או לארוחת ערב מיוחדת
מתאים לשלב עם בורקסים, לחמניות או אפילו כלי מטבח קטן כמתנה. אפשר להגיש גם כמנת פתיחה משעשעת או דרך יצירתית לשכנע ילדים לטעום משהו חדש.

מה צריך?

  • עגבניות עם עוקץ לפי מספר המנות
  • סלט ביצים או ממרח אהוב
  • טבעות זיתים שחורות
  • מדבקה לבנה או פרוסת ביצה קשה בצורת חיוך

איך מכינים?

  1. חותכים את כיפת העגבנייה ושומרים בצד.
  2. מרוקנים בעדינות את העגבנייה וממלאים בסלט ביצים.
  3. סוגרים עם הכיפה, מוסיפים טבעות זיתים לעיניים ומדביקים חיוך מביצה או מדבקה.

למשלוח מנות חגיגי ושמח:
שלבו עם מאפים קטנים, ירקות חתוכים יפה או כלי מטבח קטן. השילוב המיוחד יוסיף טעם והפתעה לכל מי שיקבל אותו.

משלוח מנות כזה לא רק טעים, אלא גם חווייתי – הילדים נהנים להכין, כולם נהנים לאכול והשמחה בבית גדלה.
פורים שמח!

 

 

התמונה והרעיון בכללותו מאתר קמפוס

חמודארץ השוקולדאחרונה

זה לא צריך להיות בקירור?

אז מה מכינים לשבת?בוקר אור

אנחנו הפעם מתוכננים

ערב

מרק אדום

קוסקוס

קציצות ברוטב צהוב

 

בוקר

פאי רועים

אנטיפסטי

 

סדש

פיצה מהבצק של החלות

 

חלות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו

 

עוגת שמרים מהבצק של החלות ואולי יהיו גם עוגיות

כותבת כדי לעשות לי סדר בראשאבןישראל

לא התחלתי כלום ואני לא אוהבת את זה אבל זה המצב

ערב: מושטים ברוטב אדום( אם נמצא טונה אדומה נכין גם) 

פשטידת רועים/ לזניה בשרית

בוקר: 

פרגיות( תנו רעיונות שטעימים על הפלטה)

ומוקפץ 

 סלטים: חציל מטוגן טחינה ביצים מטבוחה ארטישוק מבושל ושומר חי

פאי חלבה ואגוזים חלבי

עוגת שיש

ובא לי עוד עוגיות נראה מה נכין

פרגיות בסויה וסילאן?חדשה,,

אפשר גם לעשות אותן יחד עם המוקפץ, לחתוך לרצועות ולהוסיף ירקות. אלא אם כן את רוצה את המוקפץ פרווה..

מרינדה טעימה לפרגיותופל לימון

5 כפות צ'ילי מתוק

5 כפות קטשופ 

5 כפות שמן זית 

5 כפות סויה 

5 כפות דבש או סילאן 

10-12 פרגיות, אפשר לשפד ואפשר לא

אני מניחה בתבנית ואופה 20 דקות 200 מעלות, הופכת ועוד 10 דקות.

נראה לי שאכין מרינדהאבןישראל

ואטגן את הפרגיות על מחבת פסים

תודה!

אצלנוהמקוריתאחרונה

סיימתי אתמול לבשל, עוד אין קינוח חלבי

 

דגים ברוטב

דגים בתנור

תבשיל חומוס

פירה

שווארמה מהמקפיא

 

חצילים ומטבוחה מהמקפיא

סלטים חיים

 

חלות קנויות ופרנות

יש עוגת תפוזים מהמקפיא

ועוגיות פרווה קנויות בשפע

פיצוחים

חטיפים

מוגזם

ביי

טיפים להקפאת עוגות שמריםכי כל פה

למישהו יש טיפים? רוצה להכין שבוע לפני פורים ולחלק במשלוחי מנות..

מקפיאה לנו לפעמים אבל גם אם טיפונת יש טעם של מקפיא לי לא מפריע אבל לא רוצה לשלוח כאלה..

עושה את זה המוןקפצתי לבקר

אם רוצים שיצא מושלם-

התפחה ראשונית, מילוי וצורה- ולהכניס למקפיא.

להפשיר בנחת על השיש עד שתופח ולהכניס לתנור. אין שום זכר להקפאה.

 

והשיטה היותר עצלנית- לאפות, סירופ סוכר (הוא שומר על הטריות של העוגה) לצפות היטב בניילון נצמד, 2 שכבות, ולהכניס למקפיא. הפשרה על השיש.

תודה!כי כל פה

רוצה לאפות מראש

תמיד מקפיאה, הסוד הואופל לימון

לעטוף את העוגה האפויה, (אני מברישה באבקת סוכר מהולה במעט מים לקבלת ציפוי לבנבן )הרמטי, כך שלא יקבל ריחות מהמקפיא.

 

תודה רבה!כי כל פה

עוטפת עם התבנית או בלי?

עם, יש גם ניירות מיוחדים להניח בתבניתופל לימון

נייר אפיה, זה נראה כמו מנג'ט גדול, בטח אם רוצים לתת כמשלוח מנות זה ממש יפה ונותן מראה מקצועי לעוגה

יש לך תמונה של זה? מה זה הניירות המיוחדיםאנמונימי
יש את זה גם בחצי חינםופל לימון
אני מכינה ומקפיאה עטוף בניילון נצמדפה לקצת

לא שמנו לב לטעם של מקפיא

הטיפ שלי:פיטוניה

להכניס את זה חם לניילון, האדים לא בורחים, ואז בהפשרה הבצק נשאר אוורירי.

והפשרה על השיש עם חימום קל בתנור- ואז מי סוכר.

אני לא בטוחה שכדאי לחמם לפני ששולחיםיעל מהדרום

לק"י

 

כי מאוד ייתכן, שזה לא ייאכל מיד, אלא יגיע חזרה להקפאה.

וחימום אחרי חימום לא בטוח ייטיב עם העוגה.

תודה לכולם!כי כל פהאחרונה
מה אוכלים השבת?מאוהבת בילדי

כל כך קיוויתי להתארח אצל ההורים, אבל אף אחד לא הזמין אותנו...

אז אצלנו-

אורז וחורשט לערב,

אורז ועף בדבש לבוקר

ובעלי רוצה להכין חמין- כנראה שרק הוא יאכל ממנו

חלות

סלטים חיים

פטריות

כבד קצוץ

עוגת קראמבל קקאו- יצא ממש טוב ב"ה!

 

שבת שלום!

בדיוק התחלתי לפתוחבוקר אור

אחים שלי באים אז יהיה הרבה אוכל

ערב 

מרק ירקות עם כנפיים ואטריות

קניידלך

קוסקוס מסולת במיקרוגל

קציצות ברוטב אדום

 

בוקר

חמין צמחוני

קוביות חזה עוף במרינדה כלשהי

אורז לבן 

אנטיפסטי

 

סדש

אצבעות שום מהבצק של החלות

 

חלות

עוגת שיש עם מיץ קלמנטינות וקינמון 

יש גם פירות שווים למיניהם

פופקורן 

 

טחינה

סלט ביצים

חצילים בתנור

מקלות גזר בתנור 

סלטים חיים: עגבניות שרי,סלט ירקות,סלט אבוקדו

 

 

 

תהנו מהאורחים ומהאוכל!יעל מהדרום
איזה מבעס שרוצים לנסוע ולא מסתדר🫂יעל מהדרום

לק"י

 

למרות שבקור הזה אולי עדיף להתכרבל בבית.

מה זה עוגת קראמבל קקאו?

ההורים גרים בניין לידינו...מאוהבת בילדי

אבל כנראה זה באמת לטובה.

 

עוגת קראמבל קקאו של מתכונים ב10 דקות. הנה:

עוגת קראמבל קקאו - עוגה בחושה מיוחדת וטעימה - מתכונים ב-10 דקות

נראה לי שפעם הכנתי כזאתיעל מהדרום
אז אצלינויעל מהדרום

לק"י

 

חצילים אדומים

חצילים עם בצל ופטריות

סלט חי

אולי טחינה

 

שאריות עוגת טורט תפוזים

עוגיות תמרים/ שוקולד

כל מיני עוגיות קנויות למיניהן.

 

ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות ושעועית

קציצות בשר ברוטב עם ירקות

 

יום שבת:

שעועית ירוקה בתנור

תפו"א בתנור

 שניצלים (למרות שאין לי כח לטגן, אבל זה הכי נאכל)

קוסקוס

 

 

אוכל טעים ב"ה, הרבה קנוי מחוסר זמןאמרלד

סלומון

סלטים קנויים וסלק ושום קונפי

סלט סלרי

אורז 

כרובית 

ברוקולי 

בטטות קטנות חמודות אפויות בקליפה

עוף בתנור 

כנפיים

 

לבוקר - 

קידוש: דגים מעושנים ורולדה ריבת חלב

סעודה : צונט

סלט כרוב 

שניצלונים

 

סדש כנראה טונה ירקות חתוכים

 

יש גם: חיתוכיות שוקולד ציפס, עוגת תפוזים, רוגעלך

וקצת ענבים...

 

שבת שלום

 

 

 

אצלנוהמקורית

ערב שבת --טונה ברוטב מרוקאי וסלטים

שבת בבוקר קידוש חלבי עם מילפיי ביתי וקינוחי כוסות

סעודה שנייה יש מושט בתנור. (אני מעדיפה צנימים עם חמאה וירקות חתוכים)

סעודה שלישית קציצות בשר ופירה/ שניצל/ טונה מקופסא למי שלא רוצה

 

סלטים

חסה, קולורבי, שומר, מלפפון עם בצל סגול, אבוקדו וושרי, כרוב סגול, חציל מטוגן, מטבוחה, טחינה, חומוס קנוי

קינוחים 

חלב - י מילפיי ביתי וקינוחי כוסות, כאמור

פרווה -  עוגת תפוזים, עוגיות חיוכים ושוקוצ'יפס קנויות

חלות קנויות כנל

 

שבת שלום

הכל נשמע ממש טעים. שבת שלום!!מאוהבת בילדיאחרונה