שרשור חדש
יש לכם מתכון פשוט לבצק של קרפלך?חילזון 123
תודה ננסהחילזון 123
מעניין שהבשר של המילוי מטוגןחילזון 123

תמיד הכנתי עם בשר חי

יש כל מיני אופנים להכין את המילויופל לימון

אני מעדיפה בישול מוקדם, טעים לי יותר

לא יצא טוב בכלל לצעריחילזון 123

הבצק יצא יחסית נחמד בשלב הראשון, אולי טיפה דביק, אבל אז נצמדתי למתכון והוספתי ביצה וזה יצא רטוב לגמרי. אז הוספתי עוד קמח וזה יצא גרוע...

בסוף הפכתי את זה לבורקס בשר שיצא חביב...

שמרית הוציאו בדיוק עכשיו*אשתו של בעלי*

מהדורה של בצק מוכן לכיסונים/קרפלך.

רק להוסיף מילוי שרוצים וזהו!

חח הבת שלי אמרה היוםמאוהבת בילדי

שלא קוראים לזב קרעפלאך, אלא- כפרה עלייך...

הייתי חייבת לכתוב את זה 

חחחילזון 123אחרונה
הכנת 16 לחמניות בנגלה אחת או שתייםנטע321

אני מכינה 16 לחמניות (כל אחת 115 גרם לפני אפיה) מ1.1 קילו קמח ושאר הדברים.

במגש אחד נכנסים בערך 8 לחמניות.

האם יהיה הבדל בתוצאה אם אכין מגש אחרי מגש בתנור או שאשים 2 מגשים?

 

ואם אני מכינה ב-2 נגלות, מה אני עושה בקשר להתפחה? כי יוצא שהנגלה השניה מחכה

בערך 25 דקות עד שהנגלה הראשונה מוכנה, וזה יעשה התפחת יתר אפילו משמעותית.

והפתרון של להכין וללוש מההתחלה 2 בצקים בהפרש של 25 דקות זה יותר מדי עבודה מן הסתם...

 

 

תודה!

תאפי בטורבו את שני המגשים יחדופל לימון
..נטע321

מה ההבדל בין טורבו לרגיל? איך זה עוזר?

והמאוורר של הטורבו לא מייבש את הכל?

תודה

טורבו מאפשר לך לאפות 2 מגשים בו זמניתופל לימון

כי החום  מגיע מכל מקום ולא רק מלמעלה ומלמטה.

באופן הזה האפיה מהירה יותר מאפיה רגילה (חום עליון ותחתון)

ולא המאוור לא מייבש, הוא מפזר את האויר החם שיוצא מגופי החימום, עושה את האפיה אחידה יותר, היבוש אולי נגרם מזמן אפיה  ארוך מידיי, שכן בטורבו זה מהר יותר

זה נכון לכל דבר?פה לקצת

עוגות? לחמים? עופות?

בהכל אם שמים על טורבו זה יוצא מוצלח כשיש שני מגשים

לא יוצא מגש עליון שרוף מלמעלה ומגש תחתון שרוף מלמטה או משהו כזה?

כןופל לימון

האופציה לאפות בטורבו משמעותה שהאפיה מתבצעת ע"י הסעת אויר חם באופן שווה לכל חלקי התנור ולא ע"י חום עליון / תחתון 

אז אין מצב שמגש עליון שרוף מלמעלה ומגש תחתון שרוף מלמטה

 

ולכן הכי נכון לאפות בטורבו, אפיה אחידה, אין צורך לסובב תבניות וחסכוני בזמן גם אפיה קצרה יותר וגם לא צריך לאפות בטור אלא במקביל.

 

אני לא אופה בשתי קומות עוגות גבינה, כל שאר העוגות שאני אופה באינגליש קייק או בתבנית תנור, אין מניעה לשים ב- 2 קומות. וכנ"ל לגבי עופות, בורקסים ומשמכינים בתנור

..נטע321

חוץ מזה שטורבו מקצר את הזמן, האם זה משנה משהו מבחינת התוצאות של איך שזה יוצא?

כלומר - אם אני שמה 2 מגשים וטורבו, הלחמניות יצאו באותה צורה כמו שאם הייתי שמה בחום עליון תחתון ב-2 נגלות?

וגם מאכלים אחרים - האם הם יוצאים אותו דבר רק שזמן ההכנה מתקצר?

תודה

אני מניחה שלא משנה תוצאותופל לימוןאחרונה

למרות שאין לי קבוצת ביקורת לניסוי הזה, ז"א לא אפיתי בטורבו  לעומת תבנית בחום עליון תחתון להשוואה.

אם הבצק יתפח עוד 25 דקות זה לא נוראיעל מהדרום

לק"י

 

אז את יכולה להכין 8 לחמניות ולאפות. וכשהן כמעט מוכנות להכין עוד 8.

או להכין 16, ושמונה להכניס למקרר בינתיים.

הטיפ המקצועי שלי לאפיה עם 2 תבניות בתנורשדמות בחולות

לא חובה לשים טורבו .. זה נוח.

ולהחליף באמצע האפיה בין 2 התבניות.

ככה בוודאות זה נאפה באופן שווה. 

(מומלץ לעבוד עם טיימר- נגיד צריך זמן אפיה של 20 דקות, אחרי 10 דקות להחליף בין העליונה לתחתונה ולהפעיל טיימר לעוד 10 דקות)

מאוד מקצועי המשחק עם תבניות לוהטותופל לימון

טורבו זה פתרון טוב מאוד לאפיה של 2-4 תבניות בו זמנית

רטבים לסלטילדה של אבא

אשמח לרעיונות לגוון את התיבול לסלט,

מדברים שיש בבית.. לא רטבים קנויים

יש מתכונים טעימים לרטביםתוהה לעצמי

מחרדל, דבש, שום כתוש, מיץ תפוזים, מיונז וכו. יכולה לחפש מאוחר יותר מתכון שעשיתי פעם

רטבים ממה שיש בבית:שדמות בחולות

1) חרדל-דבש: 1 כף דבש+1 שן שום+1 כפית חרדל+ 1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור+ 1/2 כוס מיץ לימון+1/2 כוס שמן זית- שמים יחד בבלנדר.

2) לימון-נענע: 1 חופן עלי נענע, 1/2 כפית שום גבישי/ שן שום+ 1/2 כוס מיץ לימון+ 1/2 כוס שמן זית, מלח, פלפל- טוחני בבלנדר כדקה

3) אלף האיים גרסה ביתית:  מיונז+קטשופ+ 2 מלפפונים חמוצים+ כפית פפריקה מתוקה- טוחנים בבלנדר.

4) 1/4 כוס חומץ+ כף סילאן+ 1/2 כפית מלח, מעט פלפל שחור+ חופן ירק שאוהבים- טוחנים יחד.

רעיונות מעוליםאני מאמין!

מצרפת עוד רוטב כזה חמוץ מתוק- סויה, סוכר חום, קצת חומץ, שום גבישי, מלח, שמן (אין לי מושג כמויות...לפי העין;)

ורוטב לסלטי ירקות פשוטים יחסית או "סלט ישראלי" (עם גרגירי חומוס, קוביות חציל, חמוצים)- פשוט לשים טחינה גולמית, שמן ומלח גס. הופך את הסלט לנדירר

וינגרט הדריםופל לימון


לרוטב וינגרט:


 

120 מל שמן (רגיל או מעורב עם שמן זית)

120 מל מיץ תפוזים (מכינה מפריגת קפוא)

1 כף מיץ לימון

1 כף דבש

1 כף חרדל דיז'ון חלק

כפית שום כתוש

1 כף חומץ בלסמי

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

רוטב לסלט חסהופל לימון

רוטב:

 

1/4 כוס שמן

1 כפית חרדל

2 כפות חומץ

1/3 כוס דבש

2 כפות מים

1/2 כפית מלח

2 כפות מיץ לימון

1/4 כפית פלפל שחור

תודה על התגובותילדה של אבא

אין לי בבית- מיונז, חרדל, סויה, נענע.

 

אולי הגיע הזמן להשתמש..

כדאי... אפשר גם להכין כמות גדולה (כי חבל על הנענע)שדמות בחולות

ולהקפיא

תגדלי עציץ נענע ותקטפי כל פעם כמה עלים שצריכהופל לימון
איך מגדלים?כי כל פה

חלום שלי! אפשר גם בלי מרפסת/גינה?

אפשר פשוט בעציץתוהה לעצמי

לנו הייתה פעם אדנית של נענע על החלון.. חלום! לא דורש כלום חוץ מהשקיה.

רק לשים לב שאם מכינים עם זה תה הוא צריך סינון ושאפשר להשתמש בזהרק טחון כי זה גידול לא נקי.. 

עציץ על אדן החלון יהיה יופיופל לימון
איך מתחילים?כי כל פה

לקנות במשתחה או שיש דרך פשוטה יותר?

ואם כבר, אולי את יודעת איך אפשר לגדל עגבניות שרי ודומיו?

במשתלה הכי פשוטופל לימון

יש שתילים בגדלים שונים, הייתי קונה בכלי גדול מהכי קטן (גודל אשל) עם צלחת מתחת שלא יטפטף כשאת משקה

לא צריך להפריש?יעל מהדרום
המממופל לימון

יש בזה הרבה תנאים, באופן כללי מה שגדל מנותק לגמרי מן הקרקע וגם תחת קורת גג (דהיינו, שלא תחת כיפת השמים) פטור לגמרי מהפרשת תו"מ. בכל מציאות אחרת מפרישים מעשבי תיבול בלי ברכה.יש פוסקים שפותרים אותם לגמרי מתו"מ.

ויש כאלה שאומרים כן להפריש בלי ברכה..לפניו ברננה!

ככה הרב שלנו פוסק. אז כדאי לשאול שאלת רב באופן אישי

הכי טעים- מלח ולימון😅יעל מהדרום
אצלנו מככב רוטב לסלט חסהפיטוניה

עם:

מיץ מחצי לימון, כפית חמאת בוטנים, כפית דבש, 5 כפות שמן זית, ושומשום/ אגוזים גרוסים (2 כפות כזה..)- פשוט מערבבים הכל יחד בקערה ואז מערבבים בסלט

 

חוץ מהרוטבאישה רגישהאחרונה

אני אוהבת להוסיף לסלט גרעיני חמניה, שומשום וגפרורי שקדים - קלויים על מחבת עם טיפה שמן, או חמוציות...

הרוטב הקבוע שלנו - חצי כוס שמן, חצי כוס מים, 2 כפות דבש, כף חרדל, כף מיונז, שום גבישי, מלח ופלפל

תבלין טוסקנהנטע321

ניסיתי להכין חזה עוף עם תבלין טוסקנה ולא הכי אהבתי, גם לא הבנתי מה זה הגושים האלו בתבלין.

ואז קראתי איפשהו שצריך לשים אותו עם פפריקה ותבלין עוף או איזשהו שילוב אחר.

איך הכי נכון להשתמש איתו?

תודה

את לא חייבת להשתמש אם את לא אוהבתשבורת,לב

טיבול לעוף תבלין טוסקנה עם פפריקה אבקת שום אבקת בצל מלח פלפל שמן זית.

 

ויש שמוסיפים אותו לפירורי לחם לשניצל.

 

שוב, אל תעשי את זה אם את לא אוהבת את הטעם. 

 

אני בעיקר מכינה איתו רוטב לסלט חסה- 

שמה בבלנדר שמן זית, מיץ לימון, מיונז, חרדל דיז'ון, שום, דבש או סילאן, מלח פלפל ותבלין טוסקנה      

גם תפו"א בתנור אפשר לתבל בטוסקנה*אשתו של בעלי*

בשילוב עם מל"פ ושמן זית

טוסקנה זה מיקס של כמה תבלינים לסגנון בישול איטלקיופל לימון

מבוססת על מלח ים אטלנטי, שום גבישי, רוזמרין, פפריקה מתוקה גרוסה, פלפל שחור גרוס ועשבי תיבול. ואני מניחה שאלה הם הגושישים שנתקלת בהם.

לא כל אחד אוהב תערובות תבלינים ואפשר לתבל לבד לפי טעמך

תודה על התשובותנטע321אחרונה
תוהה ביחס לסיר טיגון חםארץ השוקולד

של נינג'ה - סיר טיגון באוויר חם 6.2 ליטר MAX PRO
IG3484IL דגם AF183.

הוא טוב?

קיפול קצף חלבוניםאמא 111

דחוף! מאחת ממנטורי האפייה הבנתי שאין יותר צורך בקיפול ידני של קצף החלבונים לתערובת העוגה, בזכות ההקצפה של המיקסרים העכשוויים. אז השאלה איך ובעזרת איזה מקציף של המיקסר מוסיפים את הקצף לשאר התערובת? והאם ההוספה הזו נעשת בבת אחת עם כל הקצף? תודה רבה

לא הבנתי את הקשרט'

הסיבה שמקפלים קצף חלבונים לבלילה בעדינות וביד היא כדי שלא ישבר ויאבד נפח ואז העוגה תתפח פחות.

 

אפשר לקפל עם המקצף*אשתו של בעלי*

במהירות איטית מאוד בכדי שהקצף לא ישבר.

ולהוסיף כל פעם קצת,כמו בקיפול ידני.

רגעעעע... אני רוצה להבין לאיזה מתכון מדוברשדמות בחולותאחרונה

כל עניין הקיפול זה כדי שבועות האוויר פחות יתפוצצו ועדיין נגיע למרקם הרצוי.

המיקצפת של המיקסר נועדה להקצפה- ולכן שטח הפנים של המקצפת הוא רחב- הוא מכניס הרבה אויר פנימה לעומת מקצפ ידנית. אבל אחרי נקודת ההקצפה הוא מפריד את השומן מהחלבונים והנוזלים.

אי אפשר להגיע עם מקצפת לתצורה הרצויה של הקיפול.

אולי עם וו גיטרה במהירות מאד נמוכה זה יהיה אפשרי.

 

כשמדובר באפיה במטבח הביתי, לא הייתי משנה טכניקות שעובדות.

(כשעבדתי בקונדיטוריות שמכינות מאסות של עוגות הציוד שונה, ועדיין הייתי מקפלת את המסה של המוסים ועוגות הגבינה)

מה אתן מכינות לטו בשבט?אנמונימי

אשמח לרעיונות 

פירות חתוכים...חילזון 123
חיתוכיות פירות מיובשיםופל לימון
ממתק טובלרון מתמריםופל לימון
סדר טו בשבטופל לימון
עוגיות פיצוחיםכי כל פהאחרונה

פירות חתוכים יפה, עוגיות תמרים,שוקולד עם פקאנים וחמוציות וסלטים (קינואה עם חמוציות, עגבניה ובצל וסלט חסה עם מנגו ופקאנים)

וארוחת ערב רגילה😀

איך נראה לכן המתכון הזה?נטע321

אף פעם לא קניתי זעפרן, וצץ לי המתכון הזה ומתלבטת אם לקנות

לכבודו זעפרן. איך נראה לכן המתכון מהסרטון?

 

‏‏4.9K‏‏ צפיות‏ · ‏‏752‏ רגשות‏ | פאייה חזה עוף מעלפת!

לא פתחתי את הקישורשבורת,לב

אז לא ראיתי את המתכון.

זעפרן לא הכרחי בפאייה, 

אני מעדיפה פרגיות ולא חזה עוף. 

 

באופן אישי*אשתו של בעלי*

לא אוהבת את הריח שלו.

ניסיתי פעם אחת לשים באורז ולא אהבתי...

זעפרן מוסיף מעט טעם וצבעופל לימוןאחרונה

אני לא מכינה פאיה בלעדיו 

רעיונות לסעודת מלווה מלכה?שדמות בחולות

זה קורה רק בשעון חורף, סעודת מלווה מלכה.

 

לא בא שאריות משבת.

והפסקהו להכין פיצות במוצ"ש...

 

יש לכם רעיונות?

פתיתים ברוטב אדום וביציםיעל מהדרום

לק"י

 

טוסטים

חביתות

אנחנו לא אוכלים גלוטן ולחמיםשדמות בחולות

שכחתי לכתוב...

לחם מטוגן(מהחלה של שבת)*אשתו של בעלי*

טוסטים

 

מרק!בוקר אור

הכי טעים

אכלנו מרק בשבתשדמות בחולות

אבל כן, רעיון לעשות מרק אחר

 

פסטה תמיד הולךופל לימוןאחרונה

קאצ'ו אה פפה  טעים ולא צריך לחכות להתפחה

שניצל פרווה עם תוספת חלבון- בסגנון שניצל טבעולגלי מטר

חשבתי לשתף במתכון מוצלח שיצא לי-

ראיתי שהילדים אוהבים את השניצל תירס שהכנתי וחשבתי איך להוסיף לו יותר חלבון. אז שילבתי לתוכו מתכון של קציצות עדשים שיש להן מרקם בשרי. כך נוצר מתכון חדש בתוספת כמה שינויים שלי ובאופן מפתיע יצא מוצלח מאוד! 

בהתחלה טיגנתי כי רציתי לוודא שזה טעים, ואז נגמרה לי הסבלנות והכנסתי לתנור עם מלא שמן על הנייר אפיה ועוד הרבה שמן מלמעלה ויצא טעים באותה מידה, באמת לא הרגשנו בהבדל. 

בגלל שהכל קצוץ מי שאוכל את השניצל לא יודע ממה הוא עשוי, ממש קשה לנחש. החיסרון שלו הוא שצריך היערכות מראש כדי לבשל את העדשים.

 

מתכון לשניצל פרווה:

חצי כוס עדשים ירוקות 

חבילת שימורי תירס קטנה 

2 גזרים קטנים 

חבילה קטנה של רסק עגבניות 

בצל גדול 

חצי כוס קמח קוואקר או קמח אחר

חצי כוס קוואקר

ביצה

מעט כמון, מלח, פלפל

פירורי לחם לציפוי 

שמן לציפוי

אופן ההכנה:

משרים את העדשים מראש ומבשלים אותן עם כוס מים רותחים.

קוצצים את הבצל יחסית דק ומטגנים אותו.

טוחנים את הגזר, שיהיה מרוסק כמה שיותר. 

מסננים את העדשים מעודפי מים וטוחנים מעט למשחה, שלא יהיה נוזלי.

קוצצים את התירס למשחה, לא יותר מידי. אם רוצים שיהיה מרקם של שניצל תירס משאירים בצד רבע מהכמות ומוסיפים לקערה את הגרעינים השלמים. 

מערבבים את כל המצרכים בקערה, מוסיפים עוד קוואקר או קמח לפי הצורך. רק להיזהר שהעיסה לא תהיה נוקשה מידי, אם היא לא נוחה לעבודה אפשר להכניס למקרר לחצי שעה.

ליצור עיגולים ולצפות בפרורי לחם. אני השתמשתי במוזהבים שתיבלנו בפפריקה, שום גבישי, מעט פלפל ומלח. 

מורחים על נייר אפייה כמות נדיבה מאוד של שמן זית. מניחים את השניצלים ומורחים עליהם עם מברשת עוד שמן זית. אופים כ15 דק' עד הזהבה. הם מתמצקים אחרי שמתקררים קצת.

אפשר לטגן אבל זה לוקח יותר זמן, צריך על אש קטנה ואין כמעט הבדל בטעם, בעיניי זה לא שווה.

  -אני הכנתי כמות כפולה והקפאתי בקופסה.

נראה טוב!יעל מהדרום
נראה מעולה!כי כל פה
נראה פצצהזיויק
את לא מבינה איך הגעת לי בול בזמן!שדמות בחולותאחרונה

חברה שלי חיפשה מתכון לזה. ולא היה לי כח לחפש. אני שולחת אותה לפה!!!

אז מה מבשלים לשבת? נפתח שרשור מעכשיו שייתן רעיונותיעל מהדרום
באמת קליל. תודה!וואלה באלה
מה הסוד לקצפת ריצ' מוצלחת?אנונימית כרגע.

כל פעם כשאני מכינה קצפת, היא יוצאת לי רכה מידי ואני צריכה להקפיא את העוגה כדי שאוכל לחתוך אותה.

שמה גם פודינג

תמשיכי להקציף עוד 5 דקותופל לימון

אין סכנה של הקצפת יתר בקצפת צמחית

תני לי לנחש שאת מקציפה במקצף ידני..שדמות בחולות

תני לזה עוד זמן הקצפה. איך את יודעת שהגעת להקצפה מושלמת?- את הופכת את הקערה וזה נשאר דבוק לה ול נופל (אותו דבר גם במרנג)

רק להטות הדרגתי בהתחלה כדי לראות שזה באמת מוקצףארץ השוקולד

ולא להפוך מוקדם מדי ולתת לזה ליפול

בשמנת צמחית רואים את הקצפת על המקצףופל לימון

 אם היא תקועה ולא נופלת ממנו זה מספיק טוב

אני מקציפה בערך 10 דקות במיקסראנונימית כרגע.

לא ידני

להקציף עם כף סוכר עד התייצבות וזהוהמקורית

זה ייקח כמה דקות, אבל זה עובד מעולה

מה זה אומר? לא הבנתיאנונימית כרגע.
זה אומר לשפוך את הקצפת למיקסרהמקורית

להתחיל להקציף כדי לאוורר את הקצפת, איזה דקה נגיד ולפתוח אותה, להוסיף כף סוכר, ולהמשיך להקציף עד שהקצף מתייצב

הסוכר עוזר לה להתייצב

לא צריך פודינג בכלל

הבנתי וזה מתאיםאנונימית כרגע.

גם אם אני שמה 2 חבילות של קצפת ריצ גדולות?

לדעתי על 2 חבילות גדולות תשימי 2 כפותהמקורית
הפודינג באמת לא נחוץ פה ליצוב, אלא לטעםופל לימוןאחרונה
מה הסוד שלכם לחלות מוצלחות? יש לכם מתכון מנצח?מאותרת

מחפשת מתכון וטיפים.

תודה!

לא יודע עד כמה זה מנצחאחו
עבר עריכה על ידי אחו בתאריך ט"ז בטבת תשפ"ה 12:58

אבל זה יוצא בסדר, יותר טוב מכל חלה שקניתי.

 

500 גר' קמח

1 כף גדושה שמרים יבשים

2-3 כפות סוכר בערך

1/4 כוס שמן

200 מ"ל מים חמימים

1 כפית מלח

עריכה: שכחתי ביצה אחת

 

אם רוצים יותר כמות אז פשוט משנים לפי היחס

 

– לישה ידנית ארוכה, אני אוהב לעשות "נקניק" ואז לכווצ'ץ' אותו עם הידיים מההתחלה לסוף הלוך וחזור, זה יותר יעיל מאשר לדחוף

– קל יותר ללוש עם הקערה על הרצפה מאשר על השיש (גבוה מדי) או שולחן (מתנדנד)

– להוסיף את המים בהדרגה, בהתחלה חצי, אחר־כך לגבש את הקמח לגושים של בצק ולחבר אותם לעיסה אחת, ולאט־לאט להוסיף, המרקם הסופי צריך לצאת חלק ולא דביק אבל גם רך, אפשר להוסיף מים באמצע במנות קטנות, עדיף לא לשפוך על גוש הבצק אלא לפתוח את הגוש, לשים מים בפנים, לסגור, ולהמשיך ללוש

 

התפחה ראשונה שעה וחצי

התפחה שנייה שעה בערך, אפשר יותר אפשר קצת פחות, לא יותר מדי כדי שהבצק לא יתקלקל

 

לפני שמכניסים לתנור, אפשר למרוח סילאן מומס במים חמים, ולפזר שומשום

 

בערך חצי שעה על 180 מעלות

להוציא מהתנור אחרי האפייה אחרת זה מתייבש

אני אוהבת את זהחילזון 123
הטיפ הכי חשוב זה ללוש הרבה...


חלה מקמח מלא | מתכונים כשרים - כיפה

הסוד?ופל לימון

מתכון טוב, לא לזייף בזמני התפחה, 

רכיבים:

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)

כעת להכנת החלות:

מחלקת לכדורים של -120- 80 גרם מרדדים לעלה, ומגלגלים ומתחילים להאריך את הגליל.

ניתן לקלוע חלות מ- 4-8 רצועות, לקבל חלות במגוון גדלים

מתפיחה את החלות הקלועות כ-  40 דקות (לא מורחת ביצה לפני האפיה!!!!)

 


 

מורחת משהו אחר לפני האפיה? החלות לא מתייבשות?ילדה של אבא
אפשר למרוח בחלמון עם טיפה שמן, פעמייםופל לימון
יש לי מתכון מנצחבינייש פתוח

לחלות מצוינות עם רכיב אחד בלבד.

לא צריך תנור, קמח שמן ביצים.

הרכיב היחיד הוא...חלות.

מאפיית השכונה רחוב אצ"ל פינת ההגנה רמת גן, יש להם חלות כוסמין מעולות.

פרסומת אחייייייייייאחו

בכל־מקרה בחיים לא טעמתי חלות קנויות יותר טובות ממה שאני מכין

אולי זה מאבד מהטעם שמשלמים על זה

תראה,בינייש פתוח

מחקרים מראים שאנחנו אוהבים יותר דברים שאנחנו יותר משלמים עליהם.

מצד שני, ההשוואה היא לעומת דברים שאנחנו משלמים עליהם פחות.

כך שסביר להניח שאם אנחנו משקיעים באופן יותר ישיר עבור משהו אז נעריך אותו יותר.

אני מתאר לעצמי שיש מאפיות שאופות יותר טוב ממניאחו

אבל בינתיים, אובייקטיבית, שלי יותר טעימות

הסיבה הכי נפוצה היא שכולם שמים יותר מדי מלח, זה יוצא מלוח רצח

מנסיון של הרבה מתכוניםברונזה

חן במטבח

נקרא החלות של חן

מעולות ברמות!!

לערבב שמרים יבשים עם מים פושריםshaulreznik
וקצת סוכר, עד שייוצר קצף סמיך. סתם שמרים יבשים לא תמיד פועלים כמו שצריך.
אני לא עושה חלות ממתכון מדוייק, אבל מאז שאני מוסיפעכבר בלוטוס

מוסיפה ביצה והרבה שמן הן משהו אחר

(כוסמין 80 א')

 

ואין לי מושג כמה שמן זה יוצא, אני לא מודדת... אבל לא מלא ממש.

 

וגם מים לא בקמצנות

 

(אבל אומרת מראש שיוצא לי בצק רך שמתאים לחלות עגולות ולא קלועות)

כמו כל דבר באפיה כדאי לדייקופל לימון

כך תקבלי בצק מאוזן שתוכלי לבחור  אם לקלוע או לאפות ככיכר לחם

המתכון שאני לרוב מכין ויוצא מעולה:ארץ השוקולד

קילו קמח לבן

כוס וחצי מים פושרים

7/8 סוכר חום

שלוש כפות גדושות שמרים יבשים

שני ביצים

חצי כוס שמן

כף מלח


 

שלבים:

מכניסים קודם את המלח בקערה, קמח ומערבבים, מוסיפים סוכר, שמרים ומים, משאירים כמה דקות לראות שזה יוצר בועות, מוסיפים שמן וביצים ולשים.

משאירים לתפוח עד שיכפיל נפח (בין שעה לשלוש שעות)

קולעים את החלות, מתפיחים שעה, מברישים עם ביצה (לא נכלל בשני הביצים) ומכניסים לתנור ואז שמים את התנור על טורבו על 165


 

(ההתפחה לפני ואחרי הקליעה הן קריטיות)

חלות מוצלחותאילנה אלפונטה

בזמן לישת הבצק יש לומר מזמורי תהילים  ותפילות

וצריך הרבה רווח בין התהילים לתפילות?בינייש פתוח
תודה לכולם, קצת מרחיבה:מאותרת

לשים ביד או במכונה?

כמה זמן?

למה לפעמים הבצק יוצא אחיד ולפעמים עם גושים?

איך יודעים שבצק הכפיל נפח?

איך יוצאות רצועות יפות?

אתם מתפיחים את הרצועות?

עדיף להתפיח לילה במקרר?

מה גורם לחלות לצאת דחוסות ולא אווריריות?

מתי אופים? מקפיאים?

איך ומתי מפשירים?

 

בקיצור, אשמח לכמה שיותר פירוט על הדברים הקטנים שעושים את ההבדל...

אלה שאלות של סדנא שלמה חחחשדמות בחולות

אנסה לענות:

הכימיה של בצק שמרים היא מאד פשוטה: על כל קילו קמח שמים 2 כפות שמרים יבשים+ 3 כוסות מים.

מפה מרחיבים: ניתן להוסיף שמן (ממליצה על שמן זית) כ 1/3 כוס.

לחלות רגילות שמים 2-3 כפות סוכר. לחלות מתוקות שמים 3/4 כוס סוכר.

וכפית מלח בסוף.

לחלות יש שמוסיפים ביצה, זה לא חובה.

אם מוסיפים שקית אבקת אפיה- זה שומר על טריות החלות (הסוד שלא גילו לכם חחח).

טמפרטורת המים הכי טובה זה פושר.

ככל שהבצק דביק יותר ככה הוא יוצא אוורירי יותר.

זמן לישה ביד/ מיקסר הוא מינימום 7 דקות - המומלץ הוא 10-12 דקות.

למה?

ככה הגלוטן מתפרק טוב יותר ויוצר רשת גלוטן .

זמן התפחה ראשון (תלוי מזג אויר- בחורף שעה+ בקיץ 45 דקות)

כדי שהרצועות יצאו שוות- הכי טוב זה לשקול 100-150 גרם כל כדור, לעשות רצועות ואז לקלוע.

זמן התפחה שני זה בים חצי שעה ל40 דקות, תלוי כמה קר/חם.

טיפ נוסף, למראה שחום ויפה, לשים בביצה שמורחים מלמעלה מעט סילאן.

 

יש שיאפו את החלות על 180 מעלות ל30 דקות ויש שיאפו על 220 מעלות 20 דקות. זה עניין של תנור וסבלנות.

 

לשאר הנקודות שהעלית אשתדל לכתוב שוב לקראת שבת.

(הכותבת הינה מורה לקונדיטוריה)

 

וואי איזה פירוט! תודה!מאוהבת בילדי
פעם ראשונה הוספתי אבקת אפיה לחלות- יצא אוורירי ממשמאוהבת בילדי

!!

איזה כיף שכתבת! תודה!

בשמחה!!שדמות בחולותאחרונה

תודה שחזרת לעדכן

תשובותופל לימון


לשים ביד או במכונה? אפשר בשני האופנים, במערבל אני לשה 10 דקות לפחות, ביד זה יקח יותר, אז תלוי בכח שלך

כמה זמן?

למה לפעמים הבצק יוצא אחיד ולפעמים עם גושים? כי לא לשת מספיק

איך יודעים שבצק הכפיל נפח? מסתכלים עליו (זה תלוי טמפרטורה)

איך יוצאות רצועות יפות? שוקלים כל כדור לפני, מרדדים למלבן ומגלגלים וממשיכים לגלגל להארכת הרצועה, את כל זה- על שמן ולא על קמח

 

אתם מתפיחים את הרצועות? לא

עדיף להתפיח לילה במקרר? להתפיח את הבצק לילה רק עושה לו טוב, תפיחה איטית עדיפה על מהירה

מה גורם לחלות לצאת דחוסות ולא אווריריות? בעיקר חוסר התפחה 

מתי אופים? מקפיאים? אחרי שקולעים את החלה, מניחים שוב להתפחה ואז אופים בחום 170 מעלות כ- 30-40 דקות, כשחלה מתקררת עוטפים היטב  ומקפיאים

איך ומתי מפשירים? כמה שעות לפני שרוצים לאכול, אפשר להרטיב את החלה ולהכניס לרענון בתנור, אני מחממת מעל הסירים שיושבים על הפלטה וזה מספיק

 

אם כבר חלות, שאלה נוספתדוב פנדה

יש לי מתכון אחלה

יוצא טעים

הדבר היחיד שמבאס לי זה שבתנור הם כאילו תופחות מידי, ואז נוצר בקעים לבנים בין הצבע השחום היפה(מהביצה)

קיצר ואז הם נראות מכוערות... אשמח לתובנות ממה זה...

2 דברים שמשפיעים על המראהופל לימון

קליעה מהודקת מידיי

פחות מידיי זמן התפחות

טיפים בבישול, שנחלוק יחד לטובת כולם?שדמות בחולות

למשל כשרוצים ביום שישי להשאיר מטבח נקי מקליפות של ירקות, אני פורסת שקית ניילון ומקלפת הכל לשם ואז מקפלת עם השקית והשיש והכיור נקיים.

 

לשים נייר סופג מקופל ל4 ומעט מים מתחת לקרש חיתוך כדי שהוא לא יזוז בזמן החיתוכים.

לגבי הטיפ השני- ראיתי אותו בעבר, אבל לא הבנתי אתחופר
הצורך, הקרש לא זז לי גם בלי זה


ולטיפים- אם הבצק יצא דביק מידי (לא בהגזמה)- אפשר פשוט לקרוע אותו לחתיכות ולתת למיקסר להמשיך ללוש, זה עושה פלאים.

הבצק- טיפ מעולהשדמות בחולות

כי זה מפתח את הרשת גלוטן טוב יותר

בשקית אוכל לשים ראש שום וקופסת גפרורים על הבצקbinbin

שיתפח מהר יותר (פעם אמרו לי ראש שום, פעם אחרת גפרורים...אז אני משלבת וזהו)

תודה על השיתוףשדמות בחולות
טיפ נוסףשדמות בחולות

כשנערכים לטיגון ממושך שך כמה דברים או כמות גדולה של שניצלים למשל-

לשים 2 סוגי שמן יחד (נגיד קנולה+חמניות או חמניות+שמן זית) ולשים חתיכת גזר בפנים.

זה מאט את תהליך שריפת השמן והגזר סופח אליו את כל המשקעים .

 

נגיד בחנוכה- תמיד בסיר שמן שלי יש גזר וכשהוא משחיר אני מחליפה אותו, והשמן נשאר מעולה!

הגזר רעיון מצוייןתודה ל-ה' יתברךאחרונה

אנחנו תמיד עושים את זה בבית..

מה שאני למדתי בבישולבינייש פתוח
זה שאם יש אופציה של בישול ארוך היא כמעט תמיד עדיפה
מתכונים לתחילת שבועשדמות בחולות

או במילים אחרות, איך מחיים אוכל משבת?

 

אם נשאר אורז שעבר חימום יתר- להוסיף מים שיכסו את התחתית של הסיר ולחמם.

עוף שלא בא לאכול אותו באותה צורה- לפרק מהעצם/ לחתוך לרצועות , לטגן בצל ולטגן יחד (אפשר להוסיף תבלין שווארמה אם העוף לא מתובל מידי)

הכנתם צלי בשר ולא בא לכם על הרוטב?

- לשטוף את הבשר, לפורר אותו , לטגן במעט שמן זית ולשים בסנדוויץ' או על תפוחי אדמה או באורז.

 

 

אם נשאר לכם אוכל ואתם רוצים אותו אחרת, תכתבו ואתן לכם רעיונות לשידרוג.

מוסיפה לך רעיונות: שאריות אורז - להכין אורז סיניופל לימון

ככה.

 

שאריות עוף או בשר מפרידה מהרוטב , חותכת לרצועות ומכינה רוטב פטריות אפילו מאבקה יוצא מצויין

מעולההההשדמות בחולותאחרונה
עוף אני פשוט מפרק חותך לקוביות ושם בסלטאחו
לטגן ירקות/ בצל, ולהוסיףאת האורז לכמה דקותיעל מהדרום
חלבהנטע321

האם אפשר להכין בבית חלבה שיצא כמו זה?

תודה

 

 

האם יש לכם אוכל מסורתי לשבת?שדמות בחולות

יש כאלה שמבשלים את אותו אוכל כל שבת.

ויש את אלה שחייבים לגוון.

 

אם יש לכם אוכל מסורתי שאתם לא מוותרים עליו באף שבת, ספרו לי עליו ואם תצרפו מתכון זה יהיה נחמד כיפליים!!!

 

(אני מהמגוונים ובא לי רעיונות חדשים)

במשפחה שלי ישיעל מהדרום

לק"י


זה אוכל תוניסאי, אם את אוהבת.

אצלינו יש קבוע קוסקוס ומרק בלילה (בדרך כלל ירקות ושעועית).

וביום תפו"א בתנור, ירקות בתנור וקוסקוס.

הבשרי משתנה.

במשפחות המוצא היה אוכל קבועופל לימון

אצלי הקבוע הוא הלא קבוע.

נראה לי שלילדים שלי לא יהיה "אוכל של אמא" לחזור אליו 

אבל לא שמעתי קיטורים בינתיים

אצלנו יש קבוע מרק בלילבבוקר אור

90 אחוז מהפעמים גם קוסקוס

אבל סוג המרק לא קבוע

כןSeven

מרק תימני ולחוח קבוע

אצלנו דג עם רוטב זה קבועהמקורית
אצלנו הרוב קבוע וסעודה שלישית משתנית..ניקית בהריון

בערב- מרק תימני


בבוקר- ג'חנון, קובנה וכו'.. חלבי.


סעודה שלישית- בשרי, כל פעם משהו אחר.


זה ממש נחמד, אוכל טעים וצריך להיות "יצירתיים" רק בסעודה אחת ;)

כשיש אורחים, כמובן המגוון גדל, אבל הבסיס- לא משתנה.

כמה סיריםםםםצדיק יסוד עלום
Ai?
תמונת השער שהדביקו לשאלתךצדיק יסוד עלום

עד חצי המלכות?

לא, ככה זה נראה בקייטרינגים שמתמחים בקוגלשדמות בחולות

ואני בחרתי את התמונה הזו... כי כשחזרתי בתשובה התוודעתי לסצנת עולם הקולינריה הירושלמי-חרדי ונפעמתי מסירי הקוגל והטשונט

בחרת את התמונה?? לאח שלך קוראים משה?פתית שלג
לא אח... אבל קרוב חחחשדמות בחולות
חחחח...הבינה פולניה או משהויעל מהדרום
מרק עוף בליל שבתכי כל פה

לא משנה קיץ או חורף!

ופיצפוצי אורז על בסיס שוקולד למנה אחרונה של שבת בבוקר..

אפשר בבקשה את המתכון לפצפוצי אורז?dn5754
יש כמה סוגיםכי כל פה

אבל מה שהכי אוהבים אצלינו זה בבסיס שוקולד ומעל פיצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ודבש


מערבבים בקערה פיצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ודבש (לא ממיסים לפני אבל לערבב טוב שיצפה את הכל..)

פותחים מנגטים קטנים בתבנית של תנור ומניחים בכל מנגט חצי קובית שוקולד ומכניסים לתנור מחומם עד שנמס (שלא ישרף השוקולד!) ופשוט דוחפים קצת מהפיצפוצי אורז בתוך כל מנגט (על השוקולד).. מקפיאים.

יוצא טעים ממש ולכן אני עושה במנגטים קטנים וחצי קוביה וקצת עיסה כדי שיצא הרבה קטנים אבל בתכלס אפשר לעשות גדולים עם קוביה שלמה..

מתכון קלילשדמות בחולות

פצפוצי אורז עם שוקולד, עוד וריאציה :

מצרכים:

2 וחצי כוסות פצפוצי אורז

1/2 כוס חמאת שקדים (תנשמו, יש את זה בכל סופר היום)

3-4 כפות דבש

1 כוס תערובת אגוזים שאוהבים

150 גרם שוקולד מריר (אני משתמשת ב85% ללא סוכר , שימו מה שאתם אוהבים)

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות מייפל

מעט מלח גס.

אופן הכנה:

קוצצים את האגוזים ושמים בקערה .

מוסיפים לקערה את החמאת שקדים והדבש ומערבבים טוב טוב.

שמים בתבנית מרופדת נייר אפיה.

ממיסים את הטחינה+השוקולד+המייפל ומערבבים היטב ביטב.

יוצקים את השוקולד על הפצפוצים ומכניסים למקפיא ל 20 דקות.

מוציאים, חותכים ומאחסנים בקופסא במקרר/ במקפיא.

נשמע טובSeven
באיזה מרקם בחמאת שקדים..חושבת במה ניתן להחליף
חמאת בוטנים, טחינה גולמית,חילזון 123
תודהSevenאחרונה
היתרון במטבח לגבריםבינייש פתוח

הוא שבהרבה משפחות אמא מלמדת את הבת לבשל ולכבס ואבא מלמד את הבן להשתמש במקדחה.

ולא לוקחים בחשבון שאנשים קודם כל גרים לבד הרבה פעמים, וגם שעדיף שלא להתקבע לתבניות.

מצד אחד זה גורם להרבה גברים לא לדעת לבשל, אבל מצד שני יש כאלה שלומדים לבשל בעצמם, וכך לא מבשלים בדיוק כמו אמא, אלא עושים מה שהם אוהבים ומנסים כל מיני אופציות מהאינטרנט או מהמלצות דרך חברים או כל מיני נסיונות עצמיים.

ולכן אני באופן חריג לא הכי אוהב את האוכל של אמא, אלא את האוכל שלי.

כך שיש יתרון לאו דווקא להכין את האוכל המסורתי המוכר.

ואתה יכול ליצור מה שבא לך שזה נפלאשדמות בחולות

ויש כאלה שעדיין מתענגים על טעמים של נוסטלגיה

אפשר לשלב בין שניהםבינייש פתוח
אני מבקר את המשפחה מידי פעם בשבתות. אני מכין אוכל , ממה שאני מכיר מyoutube ומביא להם, וכמובן שזה תוספת לרוב האוכל המוכר והמסורתי של אמא
אני משתדל לגוון כשאני מבשל אשתי אוהבת את הקבועבוריס

ויש סלטים מרוקאים שזה קבוע

אצל חמי וחמותי זה מאוד קבוע כאילו ממש יש תבנית בנויה למה אוכלים בשבת אוכל קבוע לערב שבת אוכל קבוע לסעודת שבת.

המשפחה שלי משפחה קוצ'ינית אז ההורים שלי היו מגוונים באוכל חוץ מכמה דברים בסיסיים שהיו באמת קבועים

הקפאה של עוגת גבינה פירוריםיעל1990

האם אפשר להקפיא עוגת גבינה פירורים לא אפויה?

לשבוע בערך?

מישהו ניסה לא רוצה לעשות פאדיחה

לא מומלץ, אלא אם תגישי חצי קפואופל לימון
אני מקפיאה עוגות לא אפויות. אבל לפעמים זה מפרישיעל מהדרום

לק"י


נוזלים.


את יכולה להקפיא את הבצק בנפרד, ואת המלית בנפרד, ואז להרכיב אחרי ההפשרה.

למרות שאולי עדיף להכין את המלית במקום. זה לא לוקח הרבה זמן.

אני הקפאתי אבלרקאני

לא פירורים אלא ביסקוויטים

יצא מעולה

תלוי מה המייצבים של העוגהשדמות בחולות

אם העוגה עם ג'לטין- אין בעיה

אם העוגה עשויה מגבינת שמנת- אין בעיה.

אם היא מגבינה 5-9% היא תפריש נוזלים ולכן כדאי להוסיף יותר פודינג (במקום 2 כפות נגיד... אז להכפיל ל4 כפות ואפילו להוסף כף קורנפלור)

 

בהצלחה

 

אני קבוע מקפיאהמאוהבת בילדיאחרונה
האם באמת צריך לקנות כוסברה ופטרוזיליה וכדומה נקי מנטע321

היי,

אני רואה בסופרים כל מיני עלים (כוסברה, פטרוזיליה וכו') של חברות רגילות (לא מפוקחות

נגד חרקים) והן נראות ממש יפה. האם באמת הן "מלאות" בחרקים ואסור להשתמש בהן (אחרי השריה בסבון ושטיפה)?

לפעמים הן נראות ממש טוב, יותר טוב מהמפוקחות.

פשוט המפוקחות עולות הרבה יותר, לא תמיד יש אותן בסופרים או שלא נראות הכי טריות וטובות, ובגלל

המחיר הגבוה הרבה פעמים אני נמנעת מלקנות ופשוט מעדיפה מתכונים בלעדיהן כי בשורה התחתונה זה רק סוג של תבלין.

אני מבינה אותךמדברה כעדן.
פשוט במעבדות מוצאים שיש כמויות ושלא יורדות בשטיפות מרובות... 
את יכולה לקנות רגיל,סתם אחת
פשוט הניקיון שלהם דורש יותר מאמץ. את צריכה להשרות במים עם סבון, לשטוף בזרם חזק ואז לבדוק טוב טוב כל עלה שהוא נקי. אם טוחנים את זה אז זה יותר פשוט ולא צריך את השלב של לבדוק כל עלה ועלה
למה שיהיה אסור אחרי שטיפה יסודית בבית , עם סבון?תדהר
בדיוק כמו שהיו עושים בדורות קודמים, לפני שהגיעו לחיינו ירקות עם כשרות מהודרת בטכנולוגיית גידול מחמירה. 
מכיוון שהגובליזצלה לא פסחה על החרקיםחופר
וחרקים שלא היו מצויים בעבר הפכו למאד מצויים היום
תבדקי איך היו בודקים את זה פעםתוהה לעצמי
סבתא שלי הייתה בודקת עלה עלה מול השמש.. אני לא רואה את עצמי עומדת בזה. מעדיפה לקנות מפוקח.
^^ דודות שלי מספרות על בדיקת חסה לפסחיעל מהדרום
לק"י


עלה עלה בשמש.

בדיוק כמו היום - יש כשרות, ויש כשרות למהדרין, וישתדהר

בד״צים למיניהם.


תמיד היו, ויהיו, הקפדות שונות על כשרות וחומרות.  


אך אין זה אומר שמה שכשר ברמה שאינה למהדרין מן המהדרין, אינו כשר.  


כפי שכתבה למטה @ופל לימון

משו על ירקות וחרקים - בישול ומתכונים

משו על ירקות וחרקיםופל לימון

כל מי שבודק בבדיקה רגילה ואינו רואה בבדיקתו חרקים, יוצא ידי חובת בדיקה ומותר לו לאכול את הירק שבדק. וזאת, גם אם מומחים ובעלי ניסיון ומיומנות מיוחדת היו מוצאים שם חרקים. התורה אינה דורשת מאִתנו לערוך בדיקת מומחים לפני האכילה.

כדאי לקרוא

 

צריך להבין למה אין שם חרקים ואז לחשוב גם על החשיפה המוגברת לריסוסים כאלה ואחרים שנועדו לאפשר לנו לקנות סחורה מפוקחת

אמממ תודה ו-מדברה כעדן.
ראוי להוסיף מי הכותב... 
צודקתופל לימון

חשבתי שצירפתי קישור למקור, משום מה לא נקלט 

יש שם קישור (המילים המודגשות עם הקו מתחת)יעל מהדרום
יש חברות כמו חסלט שמפוקחות בעניין הריסוסיםיעל מהדרום
לק"י


יש עליהן סימן של "דרך המעבדה".

מה זה בדיקה "רגילה"?פתית שלג

לא לראות חיפושית, או לעיין מול השמש עם כל עלה של הכוסברה?

 

חבל שהוא לא מביא מקורות כי השו"ע פסק אחרת, וגם העובדות שם שונות מהעובדות של מכוני כשרות (נדיר למצוא שחצי מהסחורה נגועה?).

חוץ מזה בעניין חמירא סכנתא מאיסורא,

צריך לדעת שכדי שחסה שגדלה בשדות בצורה חשופה לכל בעל חיים וחרק תיראה "מושלמת", חייבים לרסס אותה (ואולי גם יותר)

וברגע שהחסה גדלה בתוך חממות, רוב החרקים לא יכולים להיכנס פיזית.

 

(לא פונה אליך עם השאלות, רק ממליץ להשוות עם מאמרים אחרים ועם דעת הפוסקים)

רק אציין שהטענה על הריסוסים היא תאוריה שמישהוחופר
העלה בעבר ולא נבדקה - המציאות הפוכה- ירקות העלים הלא מפוקחים עם הרבה יותר ריסוסים...


ה'פטנט' של החברות האיכותיות ללא חרקים הוא שימוש ברשתות.


את הטענה לגבי מציאת החרקים אני לא מכיר, זה שאתה בור ולא יודע איך נראה החרק ומה צבעו לא מתיר לך לאכול אותו, הקריטריון הוא מה שנראה בעין רגילה.

לנקות כמו שצריך ומה הדרך?שדמות בחולות

1) יש חומר שנקרא סטרילי שיוציא כל חרק מהירק. אפשר להשיג בכל סופר של דתיים באיזור של הירקות. שמים מעט ממנו והכל יוצא.

2) לשים בתבנית את הירק, להוסיף כף חומץ וכף מלח (יש לקחת בחשבון שזה כובשמעט את הירק) ולהשרות 3 דקות ולשטוף היטב.

3) לשטוף היטב עם מים וסבון ולטוף גבעול-גבעול מתחת לזרם מים.

4) ישנו מכשיר בעליאקספרס שמוציא תולעים כשמניחים את זה בתוך המים ע"י תנועות רטט ועוד משהו שאני לא זוכרת...

שמחתי לעזור. 

(אחרי שנים במערכת הקולינריה עם משגיחי כשרות שונים ולמידת הלכות, אלה הפתרונות)

אין קסמים. ירק לא מפוקח יכול להכיל המון חרקיםפתית שלגאחרונה

גם בשטיפה השניה והשלישית. במיוחד עלים מסועפים ועדינים כמו כוסברה ופטרוזיליה.

למה חשוב לקנות ירק עלים מהמומלצים? | כושרות - ייעוץ והכוונה בכשרות 

לא מספיק לשטוף. את צריכה גם להסתכל על העליםחילזון 123
ולחפש סימנים  של זבוב מנהרות, וכל מני כאלה
כדאי לעבור על הלכות תולעים חרקים שאינם נראים לעיןשדמות בחולות
כמובן שמדובר בחרקים שהעין לא יכולה להבחין בהםפתית שלג

לא חרקים שמסתווים טוב.

עזרה קטנהגנניתמשלימה

מחפשתו המלצות על דגמים של מיקסר kenwood שיהיה טוב לבצקים ולעוגות. אם יש כאן מישהו שמניסיון אישי יוכל להמליץ על שמות ספציפיים של המוצר שאצלם אשמח.

תודה רבה.

קצת יקר, אבל שווה כל שקלשדמות בחולות

מיקסר שף XL CHEF הסדרה היוקרתית במהדורה חדשה דגם – KVL4104S 


 

מה מכינים לשבת?בוקר אור

פה בה התאפסנו (חזרנו הביתה אחרי 11)

חלות בתנור עכשיו

עוגת שמרים מהבצק של החלות

יש גם פירות, פומלה ואננס


ערב

מרק ירקות עם עוף ואטריות

קניידלך

קוסקוס


בוקר

לחמניות שום מהבצק של החלות


סדש

אנטיפסטי

קבבונים

גריסים צהובים עם גזר ופטריות

יהיה גם טחינה, סלטים חיים ולימונדה

אז אצלינו ישיעל מהדרום

לק"י


עוגת שמרים

עוגיות שוקולד ציפס

עוגת קצפת


2 סוגי חצילים, שעוד לא תיבלתי

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות ושעועית

חזה עוף עם בצל


יום שבת:

קוסקוס

כרובית בתנור

תפו"א בתנור

שניצלים


סד"ש:

פיצות וכדומה

אצלנואבןישראלאחרונה

היה קצת גיוון

בערב

דגים ברוטב

מרק עוף עם חזה עוף ואטריות

בבוקר

אורז

שעועית ירוקה

שניצלונים

פשטידת בשר ואטריות

סדש

תה ועוגות


סלטים- חצילים בתנור כמו מטוגנים, טחינה, ביצים ,תירס גמבה וחמוצים במיונז, חסה מתוקה וחסה מלוחה

חלות קנויות, עוגת תפוזים עוגת שוקולד ועוגה עם ריבת חלב.