רוצה להחליף את הפלאפון..
על איזה מכשיר אתם ממליצים?
שבה השתתף גם חגי אלעד. ישראל חטפה שם מטח פצצות על הראש ודני דנון נראה המום ורצוץ. מדינות חשובות ביותר כסין, קזחסטן וצרפת הלמו בישראל ללא רחם. ניקי היילי ביזתה את עצמה כרגיל בהכרזה מגוחכת שהיא מתעלמת מנושא הדיון ודיברה על עניינים שאינם קשורים. היה ברור שישראל מבודדת לגמרי ושנתניהו ייאלץ להתקפל. כדאי תמיד להיות מחוברים ואז לא מופתעים משום דבר. בפרט כאשר אפילו האתר הזה משדר אותם ללא צנזורה.
מה הבעיה?
מה קרה?
היות שזה לא נכון.
אני לא עכבר מוג לב שמסתתר מאחרי כל מיני טריקים ושטויות.
כגפן פוריה בירכתי ביתך ובשעריך.
מוזמן לפנות בפרטי, או להתקשר אלי - 054-5308119
מוזמן לפנות בפרטי - אבל עדיף להתקשר 054-5308119
ארצ'יבלד
איזה עייפות??
יש פה צרצר
אני דרוכה לגמרי

צרצר!
ואתה מוזמן להצטרף.
הקבוצה אמנם עמוסה לעייפה ושוקקת מדי, אבל נמצא לך מקום 

יש טוב
ברוך ה' .נפש חיה.
שהיא בריחה.. באמת קשה להתגבר על זה..
והיא גם אפילו יותר מתוקה..
נפש חיה.
בת מלך!!!!
adar
חן,
adar
הסר
הסר
הסר
הסררררררררררר 

קוד אבל פתוח
קוד אבל פתוחאחרונה
עדיף לחיות באמת כואבת מאשר בשקר מזוייף

מבקש אמונהעמוק עמוק...ומעניין
אבל בכתב אני פחות מחזיק ראש בשיחות ארוכות
ככה כשאני יושב עם חבר שאפשר להעמיק איתו... תענוג!
אבל אם יש לך משהו לשתף זה יהיה ממש נחמד
נכון! ![]()
לעבדך באמת!
דעתן מתחילאחרונה
כוחות שמימיים
לעבדך באמת!
אני
וזאת לא הקבלה נכונה, אלוקים הוא אינסופי. הוא נמצא בעולם הזה ועוד איך

בוז
בוז
להיות קדוש זה לא אומר להתנתק לגמרי מהעולם
אבל הוא הבין יותר בענייני העולם הזה
לא היית פה הרבה זמן, ובדיוק אתמול תהיתי מה קרה שנעלמת.
יום מבוזבז וזה חבל, יכולתי להספיק הרבה אבל העייפות גרמה שלא :/
אגב לי יצא פעמים אחדות להתפלל הביננו (בקיץ), כשהיו דקות ספורות עד השקיעה
הוא מה שהוא אומר זה פשט הגמרא (שגם נפסקה להלכה), את חובת ההוכחה הוא סיפק.
אתה רוצה לומר הפוך מפשט הגמרא או שהיא לא מדברת במציאות שונה - חובת ההוכחה עליך.
זה שיש מחלוקת בין הבבלי לירושלמי לא מבטל את הבבלי (אם כי אני מכיר מי שפוסק לפי הירושלמי ומשתמש בסוגיה הזו לניגוח כדוגמה לחוסר הרלוונטיות של התלמוד הבבלי, אבל לא נראה לי שזו הגישה שלך).
מפני שצריך לומר שאלה בברכת השנים"
עכשיו אתה אומר: נכון שחז''ל אמרו שלא מוסיפים שאלה באמצע הברכה בגלל טרדה, אבל היום מתפללים עם סידור וזה יכול לפתור את הבעיה.
יכול להיות שזו סברה נכונה (למרות שאני לא חושב שאפשר להניח שאדם מתפלל עם סידור, ואם זה יהיה תלוי אם יש לו סידור או לא נתתה דבריך לשיעורים) ונכון שאנחנו לא קראים של התלמוד ולכן באופן עקרוני יש מקום לסברות, אממה? מדובר בנוסח הברכות ובנוסח ברכות אין לנו אלא מטבע שטבעו חכמים וחז''ל פשוט לא תיקנו שאלה בברכת הביננו ולכן לא מתפללים אותה בימי הגשים (זה מה שהגמרא אומרת - לא שיש בעיה שמונעת להתפלל הביננו בימות הגשמים, אלא שיש בעיה שבגללה לא תיקנו הביננו לימות הגשמים).
ולא רק מטבע, אלא עצם הברכה לא תוקנה לימות הגשמים.
הסברה של טרדה ע''י תוספת (שאתה הרחבת לחילוק בין שימוש לספר לבעל פה, תוספת לא מוכרחת וגם נתינה לשיעורים) ניתנה לא כגדר - כשיש תוספת הטורדת לא יתפלל הביננו וכשאין אז כן - אלא כטעם למה קבעו מתי להתפלל הביננו ומתי לא. אבל ברגע שתיקנו כך הנוסח, כמו שביו''ט שני מתפללים תפילות יו''ט אע''פ שזה לא יו''ט - כך קבעו חכמים (שוב - יש הבדל בין דברים שיש בהם מקום לסברה לבין נוסח ברכות וכדו').
אין קשר בין טרדה חיצונית שפותרת מתפילה או שמתפללים בגללה הביננו לבין הבלבול מתוספת, הלשון משותפת אבל המקרים שונים לגמרי (לא רק ברמת הטרדה אלא באופי שלה - בבלבול אין שום טרדה, סתם בלבול בגלל השינוי).
ברור שימות הגשמים הכוונה לימים בהם מבקשים גשמים.
(נראה לי שאעצור כאן, אין לי כוח כרגע לדיונים ארוכים)
לשיטתך חכמי ארץ ישראל הם לא בגדר חז"ל ? מעניין.
ולא נפסקה הלכה כמותם.
(המשפט בתוכן דמגוגי ומזלזל, לא מבין בשביל מה צריך את זה אבל שיהיה. יש כאלו שהתורה שלהם היא לא 'נועם' אלא 'חובלים'....)
(יש לי מה להשתפר. מקבל)
ובגישה. וגם אם לא הבנת משהו, או שנראה לך שהבנת ויש לך ביקורת יש דרך לשאול/להגיב.
נ"ב
תסתכל שוב בתגובה הקודמת.
לדידי לא אמוראי בבל ולא אמוראי ארץ ישראל תיקנו את הברכות, 'חז''ל' שדיברתי עליהם הם אלו שתיקנו את הביננו שמוזכרת כבר במשנה (בין אם כנסת הגדולה ובין אם בי''ד של רבן גמליאל או בי''ד אחר, לא משנה כרגע).
אמוראי בבל סברו שחז''ל (הנ''ל) לא תיקנו הביננו לימות הגשמים ואמוראי א"י סברו שכן, בכל מקרה התואר 'חז''ל' במשפט שלי לא מתייחס לאף אחד מהם ולא מנשל ממנו את השני.
בעל פה: הביננו ה אלוקינו לדעת דרכיך ומול את לבבנו ליראתך ותסלח לנו להיות גאולים והרחיקנו ממכאוב ודשננו בנאות ארצך ונפוצותינו מארבע תקבץ והטועים על דעתך יישפטו ועל הרשעים תניף ידך וישמחו צדיקים בבניין עירך ובתיקון היכלך ובצמיחת קרן לדוד עבדךובעריכת נר לבן ישי משיחך טרם נקרא אתה תענה בא"ה שומע תפילה
יצא לי, כשהתפללתי ממש לפני צאת.

לב טהור:)

לעבדך באמת!