אני לא התכוונתי לשכב במיטה כל היום שהגוף יתנוון
אבל ההנחיות שלנו ממש ממש לא כללו התעמלות ועבודה,להיפך,
גם עכשיו הבת שלי היתה חולה לא מזמן, ואחד הסיבוכים של המחלה הזו זה שהטחול נהיה מוגדל ולכן יש חשש מפעילות גופנית מאומצת שהוא לא יפגע\יקרע חס ושלום
החזקתי אותה שלושה שבועות בבית בגלל זה. לא במיטה, אבל בבית.
מעתיקה מתוך אתר הכללית
האם מחלה הנשיקה עלולה לגרום סיבוכים?
סיבוכים במחלת הנשיקה הם נדירים ואף נדירים מאוד, אבל יש להכיר אותם:
1. קרע בטחול. זהו סיבוך נדיר ביותר. במהלך המחלה הטחול גדל ועלול להיקרע בעקבות חבלה ולעיתים אף ללא חבלה כלשהי. לכן מומלץ לנוח בזמן המחלה (וממילא, בשל התשישות, כמעט אי־אפשר שלא לנוח).
2. חסימה של דרכי הנשימה העליונות. זהו סיבוך נדיר שבו השקדים בלוע גדלו עד כדי כך שהם נושקים זה לזה וחוסמים את מעבר האוויר. זהו מצב חירום רפואי שמחייב פנייה דחופה לחדר המיון הקרוב. מפחיד? אכן. אבל נדיר מאוד.
3. מעורבות של מערכת העצבים המרכזית כמו דלקת קרום המוח. גם זהו סיבוך נדיר מאוד.
כמה זמן נמשכת המחלה?
לרוב היא נמשכת בין שבוע לשבועיים, אבל העייפות נותרת לעיתים קרובות במשך ארבעה עד שישה שבועות.
יכול להיות שחליתי בלי לדעת על זה?
כן. ייתכן שההידבקות גרמה למחלה תת־קלינית, כלומר בלתי מורגשת, ואז נדמה לנו שמעולם לא חלינו בה. אולם בבדיקות דם נראה נוגדנים לנגיף - עדות לחשיפה בעבר.
האם מחלת הנשיקה עלולה לחזור על עצמה?
מי שחלה בגלל הנגיף EBV אינו מחוסן מפני הנגיף CMV ולהיפך. לכן ייתכן כי מי שפיתח את המחלה בעקבות חשיפה ל־EBV יחלה שוב במחלה דומה, אך בשל נגיף אחר (CMV, למשל, אך גם נגיפים נוספים עלולים לגרום לאותה תמונה קלינית).
האם יש חיסון למחלה?
לא.
מתי אפשר לחזור לפעילות מלאה?
אין המלצה רשמית. התשובה היא: לפי התחושה. הכלל הוא שניתן לחזור לשגרה לאחר שהחום ירד והחולשה פחתה לרמה שמאפשרת חזרה לפעילות.
ומה בנוגע לפעילות ספורטיבית?
גם בסוגיה הזאת אין המלצה חד־משמעית, מה גם שיש הבדל בין התעמלות קלה לבין ספורט תחרותי מאומץ או כזה הכרוך במגע - כמו משחקי כדור, היאבקות והתעמלות מכשירים - וזאת בשל הסכנה הנדירה לקרע בטחול. על פי רוב ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית בתוך שלושה עד ארבעה שבועות.