פורום אקטואליה וחדשות
בהנהלת: מרדכי , שלומי20104
מכתב פתיחה
זהו מפנים!! מה יקרה לעם אח"כ??נסימי
ימשיך לדאוג למינוס בבנק.. ואיך הוא מסיים את החודשצייד נמלים
נכוןנפשי תערוג
כמו שקרה בגוש
ולמה לא?ט'
שום דבר לא השתנה בעשר שנים למרות המכה הסופר-כואבת של הגירוש.
אותה סגידה דבילית למדינה, ראשיה, שריה ויועציה.
אותה גישה של ראשית צמיחת גאולתנו הקדושה.
אותה דפיקת ראש בקיר ואפס הבנה למהלכים האמיתיים שקורים פה.
אז למה שמשהו ישתנה?? למה שיזיז לעם???
אותה סגידה דבילית למדינה, ראשיה, שריה ויועציה.
אותה גישה של ראשית צמיחת גאולתנו הקדושה.
אותה דפיקת ראש בקיר ואפס הבנה למהלכים האמיתיים שקורים פה.
אז למה שמשהו ישתנה?? למה שיזיז לעם???
כמדומני שאנשים מסרבים בכח לפתוח את העיניים ולהבין שהממלכתיותצקון לחש
מתה!! הרב טל נראה לי איש האמת היחידה במחנה שלנו
צודק.. הבחנה טובה ומצערתדבש חריף
אני לא חושב שאתה צודקמשה
לענ"ד יש גם קשר בין כל הדברים האלה לבין תמיכה משמעותית יותר בשוק חופשי שמשחרר את אלוהי המדינה (על משקל אלוהים אחרים) משליטה בחיינו ככל הניתן.
לא הבנתי כל-כך... אתה טוען שהכלכלה קשורה לממלכתיות?צקון לחש
כן. קומוניזם בסגנון מפא"י שהמדינה מנהלת הכלמשה
כלומר שוק חופשי = פחות כופרים?צקון לחש
שוק חופשי = המדינה מנהלת פחותמשה
הגישה ה"ממלכתית" אומרת שהמדינה קודש.
הגישה ה"קפיטליסטית" אומרת שמדינה זה מכשיר שנחוץ בשביל 1,2,3,4, וזהו.
ואין בה שום קדושה, רק מציאות מעאפנה.
עדיף למען האמת שלא תהיה בכלל (ע"ע אנרכו-קפיטליזם), אבל היא צריכה להיות שם כי יש אויב חיצוני.
בימות המשיח גם המדינה לא תהיה קודש? אל תשכח שהתורה מלאהצקון לחש
בחוקים סוציאליסטיים, סתם דוגמא הדינים של גבאי צדקה וכו'.
לא חשבתי שאתה אנרכיסט 
לללללללללללללללללללאאאאאאאאאאאאאאאאאעכביש כתום
ימ''ש של היס''מ
(זה תלוי לאיזה מחנה אתה מתכוון כשאתה כותב "שלנו")אריק מהדרום
הציבור הדתי לאומי הכללי, מהחובש כיפה-שומר שבת עד התלמידצקון לחש
ישיבה
למרות שאתה צודק, נראה לי שהפרזתי קצת ברוחב של האמירה. זה נכתב תוך כדי כאב
כלום כמובן, זה ישקע בעבר.לישועתך קיויתי
ודאי שכלום... כמו שהיה בגוש קטיף ובעמונה הקודםצקון לחש
אבל העם היום יותר חזק לא?נסימי
לי נראה שהעם פראייר כמו שהיה לפני-כן. נותנים לשמאלנים לעשותצקון לחש
מה שבראש שלהם דרך גב"ץ.
העם יותר מפוקח, זה כן. כבר מודעים לזה שיש מי שבוחש בקדירה מאחורי הקלעים (כל מיני סורוסים וקרנות לישראל חדשה כאלה), אבל העם עדיין מלא בפראיירים שלא אכפת להם.
ומה יקרה עם נתניהו?נסימי
אריק שרון העם יסיר אותו ממלכתו...
העם הסיר את אריק שרון..?? בפעם האחרונה שבדקתי אין לעם כפתורצקון לחש
על תרדמות... מי שעשה מה שעשה כדי לשלם לרשעים שעקרו יהודים זה ה' בלבד.
נתניהו גם ככה עם הבלאגן שלו, לא נראה לי שמישהו צריך לעשות משהו.
יש בורא לעולם, אנחנו סומכים עליו.
הבעיה שהעם אפילו לא מתפלל על זה... לזה אני קורא פראייר
אבל כבר מפנים אין מה לעשותנסימי
חוצמזה נתניהו לא יכול לעשות כלום בנידון זה בג"ץ סתאם יורדים עליו
צריך להתפללצקון לחש
לא נכנע!רק ביחד ננצח!
קודם כל עדיין לא היה את הפינוי! אנחנו עם הנצח ואנחנו לא נכנעים!
ואם יהיה חס וחלילה פינוי אז אנחנו נמשיך להעריך אותם ונעלה מחדש לעמונה וכל הפוליטיקאים שלא עושים כלום יעופו מהממשלה אנחנו בחרנו בהם בשביל שהם ימנעו את הדברים האלו!!!!!!!!!
נשוב לעמונה אי פעם??נסימי
אני מתגעגעת כבר לגוש קטיף שעוד לא חזרנו אליו
שאלה לכולכם פה.זהב הארץ
מה עושים אם פינוי עמונה לא מענין את העם?? לפי מה שהבנתי ממכם הפתרון שלכם הוא להפרד מהעם וממוסדות המדינה, תגידו לי אתם, למה שלא תצאו, במקום להפגנות כוחניות שלא עוזרות, לשכנע את העם, ולא דרך התקשורת, שרק מזיקה, אלא בצורה של לדפוק בדלתות ולשכנע בנועם???
רעיון מעולהצקון לחש
ההצעה שלך שם היתה הצעת הרב טלזהב הארץ
להתנתק ממוסדות המדינה, וכך קשה מאוד להתחבר בצורה כלשהי לחילוני מצוי.
קודם צריך להתחבר לדתי המצוי.. ואז לחילונידבש חריף
לא יודעת אם זה יעזוררק ביחד ננצח!
אולי זה יעזור אבל באותה מידה שאנחנו רוצים לשכנע אותם הם רוצים לשכנע וזה עלול ליצור קרע עוד יותר גדול..
איזו הצעה שלי? תתפלא, החילוני המצוי שונא את הממשלה ויושביהצקון לחש
כולם סובלים מעוולות בג"ץ הזה... הדבר המרכזי שמפריד בין הדתיים לחילונים זה הסגידה הזאת למדינה.
למה אתה חושב שיש הרבה יותר חוזרים בתשובה חרדים (ספרדים לפחות)? כי ההשקפות שלהם הרבה יותר קרובות לשל החילוני.
חרדים ספרדים: תורה, ימניות, יחס כבדהו וחשדהו למדינה.
חילונים: ימניות, יחס כבדהו וחשדהו למדינה.
דתיים לאומיים: תורה, ימניות, התעלפות על המדינה גם אם היא מבצעת את זממיה בכל אזרחי ישראל יומם וליל ללא הרף כולל הטפה לכל הסביבה שלך שהם פושעי ישראל בגופם אם הם עוברים על איזה חוק מטופש ושרירותי.
נראה לי שברור למה חילוני לא רוצה להיות דתי לאומי...
עובדה שפינוי עמונה לא מענין אף אחדזהב הארץ
הציבור החילוני שמצביע ליכוד, ימשיך לאהוב את הליכוד ואת ביבי, חוץ מזה מהבנה אישית שלי, אין דבר שהציבור החילוני יותר שונא מביזוי שמלי המדינה(אני לא מדבר על שמאל קיצוני) דרך אגב, יש בך המון כפיות טובה למדינה הראשונה בעולם שמממנת לימוד תורה, בהיקפים גדולים.
דבר שלישי, ציבור שרוצה לשמור חוק, רוצה לשמור על הבגץ, ואתה צריך לשכנע אותו שהבגץ עושה דברים באי צדק, ואתה צריך לשכנע אותו יותר טוב מ"המדינה זה זוועה" אתה צריך לטעון את גוף הענין.
דבר רביעי, מאיפה הנתוני חזרה בתשובה שלך?? תן מקורות.
דבר שלישי, ציבור שרוצה לשמור חוק, רוצה לשמור על הבגץ, ואתה צריך לשכנע אותו שהבגץ עושה דברים באי צדק, ואתה צריך לשכנע אותו יותר טוב מ"המדינה זה זוועה" אתה צריך לטעון את גוף הענין.
דבר רביעי, מאיפה הנתוני חזרה בתשובה שלך?? תן מקורות.
לא אמרתי שהציבור תומך בעמונה. למה שיתמוך?צקון לחש
לא ענית לי על 4 הטענות.זהב הארץ
טייחת את הנקודה הראשונה..
מצחיק. משום מה לא חשבתי שזה ויכוח.צקון לחש
דרך צלחה!
אחלה שגדענו את זה עכשיוזהב הארץ
אם אין ויכוח אז אחלה
דווקא זה נראה שאתה מאוד רוצה להתווכחצקון לחש
דוקא אין לי עקרון מקודש כזהזהב הארץ
היתה אי הבנה בינינו
תבורךצקון לחש
אתה מגזים בעיניינפש חיה.
בתור חוזר בתשובה... יש משהו במה שאתה אומרמבקש אמונה
לא הסיבה היחידה אמנם... אבל די מרכזית
אשריך צדיק
אומר רק מה שאני שומע מאנשים, אלה לא המצאות שליצקון לחשאחרונה
וזה מה ששמעתי וראיתי מהרבה אנשים שחזרו בתשובה ב"ה.
לחרדים יש יותר מוסדות חזרה בתשובהגעזלאן
וגם לרב טל יש גרעין תורני בנצרת וישיבה לבעלי תשובה די גדולה
בגוש זה לא הלךגעזלאן
אענה לך על ראשון ראשון ועל אחרון אחרוןזהב הארץ
א. אני לא בטוח בכלל שאתה צודק.
ב. מעולה.
ג. בהתנתקות זה שינה את תוצאות משאל העם מ60 אחוז לטובת הגירוש ו40 אחוז נגד הגירוש ל40 אחוז בעד הגירוש ו60 אחוז נגדו. הבעיה היתה חוסר הדמוקרטיה המשווע של אריק שרון..
ב. מעולה.
ג. בהתנתקות זה שינה את תוצאות משאל העם מ60 אחוז לטובת הגירוש ו40 אחוז נגד הגירוש ל40 אחוז בעד הגירוש ו60 אחוז נגדו. הבעיה היתה חוסר הדמוקרטיה המשווע של אריק שרון..
מחזלש"יםטבע הנס
אני חושבת שהחלטות כאלו יזומות מארגונים ספציפיים, קשה מאוד להילחם בהם יש להם יד בכל תחום במדינה למרות שבאחוזים הם מעטים מאוד, אבל הם כופים את עצמם עלינו-עלינו להתעורר ולהילחם בהם ולא בממשלה.. להפגין למינוי שופטי בג"ץ חדשים לעמוד איתנים מול איומי האירגונים הללו והפעלת הלחצים שהם יוזמים מאחורי הקלעים-הם שמכתיבים את התרבות, אך נותנים לנו הרגשה שבעצם החלטות נתונות בידינו.
נוצר טשטוש בין בחירותינו ודעתינו לדעות שהאירגונים האלו משתילים באופן סמוי במוחנו. הקב"ה דורש מאיתנו להתמודד עם הקליפות שמטרתם לעורר אותנו בתשובה: אותם אירגונים, ואומות שפועלות נגדנו.
פינוי או לא פינוי.. ברגע שנצליח להתעלות ולהפוך להיות קובעי דבר במדינה אז ישתנו תפיסות.
וזה תהליך ארוך אבל בהחלט רואים ניצוצות, ערוצי שידורים קמים וניתן לצרוך תקשורת אמיתית ולא תקשורת שלא משקפת את המציאות.
נוצר טשטוש בין בחירותינו ודעתינו לדעות שהאירגונים האלו משתילים באופן סמוי במוחנו. הקב"ה דורש מאיתנו להתמודד עם הקליפות שמטרתם לעורר אותנו בתשובה: אותם אירגונים, ואומות שפועלות נגדנו.
פינוי או לא פינוי.. ברגע שנצליח להתעלות ולהפוך להיות קובעי דבר במדינה אז ישתנו תפיסות.
וזה תהליך ארוך אבל בהחלט רואים ניצוצות, ערוצי שידורים קמים וניתן לצרוך תקשורת אמיתית ולא תקשורת שלא משקפת את המציאות.
העם ימשיך בחייו.אנחנו אלה שצריכים לעשות חשבון נפש!!שירה חדשה~
הייתי מדריכה שנה שעברה בעיר במרכז הארץ. לכאורה אולפנה רגילה, דתית וכו'..
לא ידעו מידיהם ומרגליהם על סיפור גוש קטיף, שלא לדבר על כל הגירושים ה"קטנים" שבאו אחר כך..
העם לא מכיר אותנו!
שומעים עלינו רק מהתקשורת, רואים אותנו רק בטלוויזיה מרביצים וצורחים ומקללים. לא משנה שזה בכלל לא אנחנו, אלא שלושה ילדים בני חמש עשרה שקצת איבדו את זה.
זה הפנים שלנו בחוץ, אנשים לא מבינים את המאבק שלנו בכלל!!
אז למה שזה ימנע? למה שהעם יאבק איתנו בכלל ויעזוב רגע את המינוס בבנק?
אנחנו אלו שמסתגרים בעולם התורה שלנו, באידאלים שלנו ובערכים שלנו ושוכחים לגמרי שחלק מהאידאל - זה להסביר אותו לאנשים שסביבנו.
עם ישראל הוא עם קדוש. הוא עם מאמין, עם שיודע להשיג את מה שהוא רוצה.
אם לא השגנו את מה שאנחנו רוצים למרות רצוננו - כנראה שהעם לא איתנו.
לא יכול להיות שאחרי מאבק כל כך ארוך ורציני וגדול לא מדברים בכלל על עמונה מחוץ לאזור יו"ש (אני אפילו לא מדברת על הציונות הדתית!).
זה הבעיה בעיני. שאנחנו הולכים בראש העדר - אבל רובו נשאר הרחק מאחורינו. זה היה נכון כנראה לימי גוש אמונים, אבל היום הטקטיקה צריכה להיות אחרת.
עצוב...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!רק ביחד ננצח!
מה נראה לבג"צ?????????????
מסכנים התושבים!!!!!!!!!!!!!! זה כבר הפעם השנייה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בג"צ הם ערב- רב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מה נראה להם??????????????????????
בג"צ= בג"ב
בג"ב= בית דין גרוע בריבוע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- (הסמיילי)-זה בג"צ- טמבלים במלבן!!!!!!!!!!!!!!
בגץ זה גימטריה של המןגעזלאן
חשובזהב הארץ
אני אישית יוצא מהישיבה כל שבוע לדבר עם העם, כפשוטו, דופק על דלתות ומבקש לדבר איתם בשביל לקרב הלבבות.
אבל אולי כדאי במקום אלימותנסימי
ליתפנות בראש מורם
igokhubknxh
igo
לא מסכימה..שירה חדשה~
א. כי אף אחד לא יכול לצאת מהבית שלו בראש מורם, זה כואב מידי.
ב. מאבק הוכח כהרבה יותר משפיע ומשנה.
ג. אין כאן צד של השפלה, אלא יותר של בגידה בעיני מכוון המדינה. ההשפלה היא של כל היהודים בעולם, לא רק שלנו ספיציפית, ולכן מניעת ההשפלה תעשה על ידי מאבק שיראה שזה לא דבר שמקובל עלינו, ואי אפשר לעשות בנו מה שרוצים.
לכן כן צריך מאבק (לא מדברת עכשיו אם אלים ממש או לא), כי ראינו שבגוש קטיף ניסינו לצאת בראש מורם והכל קרס מול עינינו..
וואלה צודקתנסימי
יישר כח לך! שים לתגובה שלי למטהאפי הזקן
תודה תודהנסימי
תמיד היו בישראל את אלה שפעלו מתוך אמונה, והם בדר"כ מיעוטי.
הרוב אדיש בדר"כ. גם ביציאת מצרים, גם בעליה לארץ ישראל שהייתה במאה שנים האחרונות הרוב לא עלו, כך גם בימי עזרא הסופר.
לא צריך להיבהל מזה שהרוב אדיש, כך דרך העולם. כן צריך לחזק מאד את ההבנה אצל הנוער שפועלים בשביל ה' יתברך, לשם שמים. ולחנך את הנוער שלנו טוב.
גם דיבור עם עם ישראל בפריפריה חשוב, כי יש להם בסיס טוב, והלב שלהם בכיוון הנכון, אבל אל תצפי שהם ממש ישנו את סדרי העדיפויות שלהם כ"כ מהר. צריך לעבוד על חינוך כזה מגיל צעיר.
כמה שאתה לא סומך על העם שלנו..שירה חדשה~
אתה יודע את זה בטח לא פחות ממני, שהעם שלנו הוא מעל הטבע וההיסטוריה והרגיל. בוודאי שזה תלוי בחינוך מגיל צעיר, אבל להתייאש מראש ממאות האלפים שבטעות גרים במרכז נראלי כל כך לא הוגן כלפי העם שלנו..
אנחנו צריכים להיכנס ללבבות. אפשר, לכל איש בעם הזה יש לב ענק, שלפעמים אולי צריך פשוט לחפור קצת כדי להגיע לנקודה הנכונה.. אבל להתייאש מראש? ככה אתה מכיר את העם שלנו?
את צודקת ב 100 אחוזאפי הזקן
תסתכלי על מה שכתבתי למטה. צריך להסתער על הציבור הזה ובעיקר על החלק הדומיננטי בו, זה שממנו יוצאת צמרת השלטון בישראל (מערכת משפט אקדמיה תקשורת ומערכת הבטחון) - הציבור החילוני בחתך סוצי אקונומי גבוה.
ההסתגרות בד' אמות שלנו היא אם כל הרעות
ההסתגרות בד' אמות שלנו היא אם כל הרעות
עד מתימשתדלת מאוד
עד מתי??? איך אחרי 11 שנה ההיסטוריה חוזרת?משתדלת מאוד
לפחות התקשורת מסקרת באופן פחות עויין...
מי זה העם אצלךאורי8
אני עובדת עם אנשים דתיים ומסורתיים וגרה בעיר ועולם כמנהגו נוהג, העם עסוק בכל מיני ענינים ולא כולם בכלל יודעים איפה זה עמונה ומה הסיפור.
אולי העם שאתה מדבר עליו הוא הציבור הדתי לאומי וזו כבר שאלה מענינת, לגבי התהליכים שעוברים על הציבור שלנו.
אולי העם שאתה מדבר עליו הוא הציבור הדתי לאומי וזו כבר שאלה מענינת, לגבי התהליכים שעוברים על הציבור שלנו.
רבותי, אנחנו בעיצומה של מלחמת תרבותאפי הזקן
על דמותה של המדינה ודמותו של עם ישראל. עקירת עמונה, כמו עקירת גוש קטיף וצפון השומרון, הם תופעות נלוות כואבות של מאבק זה. ועד שזה לא יובן, נראה לצערנו עוד עקירות גירושים והריסות רחמנא ליצלן. אסור להסתכל על המאבק כעל מאבק מגזרי, כי אז ידינו תהיה על התחתונה. שימו לב, כל עמדות המפתח בשליטה על המדינה (מערכת המשפט, תקשורת, אקדמיה, כלכלה ומערכת הבטחון) נמצאות בידי חברי האליטה הישנה. והאליטה הזו באה (בגדול, וסליחה על ההכללה) מהציבור החילוני בחתך סוציו אקונומי גבוה, האשכנזי ברובו ושמאלני בנטיתו הפוליטית. ציבור זה שאבותיו גדלו על ערכי הציונות החילונית, מנותק כמעט לחלוטין מיהדות (למעט הבטים פולקלוריסטים שלה), ונוהה לחלוטין אחר ערכי התרבות המערבית (אדום). הניתוק מתבטא בבורות וניכור במקרה הטוב עד שנאה של ממש לכל מה שמריח יהדות וארץ ישראל. הערת אגב, צריך לזכור שמדובר באחים יהודים, בעלי נשמה יהודית טהורה (טוב, אולי מלבד חבורת הרשעים בבג"ץ וכלי התקשורת) , שנמצאים באובדן דרך ערכי, ולא להגרר לשנאה שכנגד. אז הדרך היא לענ"ד, "הסתערות" במובן החיובי על ציבור זה. גרעינים תורניים שפתוחים לכלל הציבור, הסתערות על מקומות עבודה במקצועות הרלבנטים (היי טק, משפטים, תקשורת, אקדמיה), הפתחות לציבור, זה בגדול. במיקרו, קירוב לבבות. הזמנת חילונים שמאלנים לסעודת שבת, (הרבה יגידו לא, יש רתיעה גדולה אצלם מ"כפיה דתית", אז לא להתייאש), יצירת קשרים חברתיים (אני מודע לבעיתיות)...
ברור שזה תהליך ארוך, אבל לא נראה לי שיש דרך אחרת, למעט מלחמת אזרחים חס ושלום!
ואני אחזור על האמירה שאסוא שתשחק: עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה!
גילוי נאות: אני בעל תשובה, הודות גם להרבה חברים טובים שהזמינו אותי לשבתות, מגיע מהציבור החילוני ועובד בתוכו
ברור שזה תהליך ארוך, אבל לא נראה לי שיש דרך אחרת, למעט מלחמת אזרחים חס ושלום!
ואני אחזור על האמירה שאסוא שתשחק: עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה!
גילוי נאות: אני בעל תשובה, הודות גם להרבה חברים טובים שהזמינו אותי לשבתות, מגיע מהציבור החילוני ועובד בתוכו
נסימי זוכר אותך מהפורום האחראפי הזקן
יישר כח על האכפתיות שלך
העם ברובו אדישshir20
יש בערך בין 100 אלף למאתים אלף אזרחים שבאמת כואבים את הגירוש מעמונה. יש עוד כחצי מיליון איש שהיו שמחים אם הגרוש היה נמנע.
יש כנראה מספר דומה של אזרחים (שמאלנים וערבים) ששמחים על הגירוש.
יתר העם אדיש.
מלבד תושבי עמונה ועופרה וכמה אלפי בני נוער שהשתתפו בהגנה על עמונה רוב הציבור שכואב את הגירוש ישכח את מראות הגירוש בעוד מספר שבועות וימשיך בסדר היום הרגיל שלו.
לגבי תושבי עמונה, אני מאוד מקווה שהועדה שהקים ראש הממשלה תמצא לתושבים גבעה אחרת באזור בינימין שבה יוכלו להקים את ביתם מחדש ובעוד שלוש עד ארבע שנים רובם יחזרו לגור בעמונה מחודשת. עד אז רובם יחיו כמו פליטים במגורים זמניים.
אני אשמח אם המיקום החדש יהיה בהר בעל חצור או סביבתו הקרובה, משם המתישבים יוכלו להשקיף מלמעלה על חורבות עמונה הישנה וגם על הכפר העוין סילואד שתושביו טענו לבעלות על קרקעות עמונה.
לכל אלו שבאים בטענות לממשלה, נכון תמיד אפשר לעשות יותר, אבל לא היתה מעולם אף ממשלה שעשתה כל כך הרבה כדי לנסות למנוע גרוש שנכפה על תושבי עמונה ע:י המשפחה השופטת.
עיקר המאמץ של הציבור האמוני במישור הציבורי צריך להיות באפיק המשפטי.
קודם כל - החלת החוק הישראלי על של שטחי C או לפחות על הישובים הישראלים והדרכים ביניהם.
אחר כך - חקיקת חוק ההסדרה כחלק מאימוץ דוח אדמונד לוי.
בהמשך הפרדת בית המשפט העליון מבג"ץ
בית המשפט העליון יהיה בית משפט לערעורים ובלבד ימונו אליו רק שופטים בעלי ותק שיפוטי של 5 שנים לפחות בבית משפט אחר.
בג"ץ כבית משפט לעתירות כנגד רשויות המדינה יהיה בית משפט נפרד ששופטיו יבחרו בבחירות כלליות ואישיות (כלומר כל אזרחי המדינה ישתתפו בבחירת השופטים הללו) וכל עורך דין ללא עבר פלילי יוכל להתמודד לכהונת שיפוט בבית משפט זה.
יש למנוע בחקיקה את האפשרות שהיומ"ש לממשלה ובכירי הפרקליטות יקודמו אוטומאטית לבית המשפט העליון או לבג"ץ , אם ירצו לכהן בבית המשפט העליון יצטרכו לכהן קודם כל כשופטים בבית משפט אחר, אם ירצו להבחר לבג"צ יעמדו לבחירת כלל הציבור ולא לועדת מינויים חצי משפחתית.
יש לנורק ביחד ננצח!
צודק!
אגב יש לנו ליד האזור תעשייה של היישוב קראוונים חדשים וטוענים שהם בשביל תושבי עמונה\ תשעת הבתים
(אני גרה בשילה)
עוד סיבה לעזוב את הספינה הטובעתפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ט"ו באלול תשפ"ו 15:12
עמית סגל מפרסם שסמוטריץ' רוצה לרוץ עם פייגלין, בשביל לעבור את אחוז החסימה.
דווקא בתור אחד שהצביע לפייגלין בבחירות היחידות בהן כמעט הגיע לאחוז החסימה, אני יכול להגיד בלב שלם שהוא אחד האנשים הכי מסוכנים בפוליטיקה.
לתת את מפתחות המדינה לאדם קונספירטור, מתנגד מדע ואנרכיסט - זה דבר מסוכן מאוד מאוד. ברגע שמשהו במנגנון קבלת ההחלטות במוח נדפק, אי אפשר לדעת לאן הטירוף יגיע.
אחרי ה7 באוקטובר, חייבים לנסות משהו אחרמתוך סקרנות
הסיכוי רב על הסיכון.
ככה מתבטא רב בפרהסיה?סיעתא דשמייא1
…..זה תגובה מתאימה לרב מכובד? אולי היא טועה אבל להתבטא בפרהסיה בצורה כזאת על יהודי זה ממש לא מתאים . לא למדו אותו שהכל מהשם כולל גברת מיארה?
שב בשקט מעבר לאוקיאנוס ושתה את מימיואיתן גיל
ואם אתה מחפש יהדות בדרכי נועם עליך להציע למיארה לדחות את הבחירות כדי שלא יתלכדו עם היארצייט.
לחילופין, תציע לדחות את חג הסוכות עד ערב פסח כדי שאנשים לא ילכו ברחוב עם לולבים מעוטרים בתמונות של פוליטיקאים.
כך צוווחים וצורחים הביביסטים השוטיםאינליאזאחרונה
יותר חמור מה שהוא אמר על הרב ליאורברגוע
האמת שאין לי למי להצביעאינליאז
עיקרון חשוב אחד זה לעקור את הביביזם מהשורש.
עיקרון חשוב לא פחות זה להרחיק דגנרלים מהשלטון.
זה מוריד את יאיר גולן ואת אייזנקוט.
עכשיו יש את בנט ואת לפיד , שניהם אנשים טובים , בוודאי יותר טובים מכל הביביסטים ובני בריתם שזאת לא הבעיה.
אבל כן קיימת בעיה מסויימת בלהחרים את המפלגות הערביות.
איך אנחנו יכולים לצפות מהאזרחים הערביים להיות נאמנים אם נחרים את המפלגות שלהם?
הרי כל המפלגות הערביות , לא יכולות לגרום נזק למדינת ישראל כמו שגורמים הביביסטים, גם לא עשירית וגם לא מאית.
חוץ מזה , למה לפיד ובנט מחרימים אותם , הרי פעם הם הכניסו את רע"מ לקואליציה.
יכולה סיבה אחת לחרם והיא התחנפות למטומטמים.
עכשיו , אם אתה מתחיל להתחנף למטומטמים , מי יודע מתי תסיים?
מצד שלישי , מי שמצביע למפלגות הערביות נמצא בכמה בעיות , אבל בואו נתחיל רק מהנקודה הזו , שהוא מחזק את התעמולה הביביסטית , שטוענת שלאייזנקוט אין קואליציה בלי הערבים.
קשה לחשוב על הכל.
מאחל לוינטר וסמוטריץ' , ששניהם לא יעברו.
מצויין, אל תצביע...הסטורי
ערבים זה סבבה אם הם יוסף חדאדמשה
אפילו עו''ד לא ציוני מחיפה הוא סבבה בשבילי.
אבל לא המפלגות שלהם הנוכחיות. הן איומות.
קשה להבין את המפלגות הערביותאינליאזאחרונה
יש להן התנהלות פנימית ומחלוקות והסכמים בני שנים רבות , לכן אני מעדיף לא להכנס לדיון דאני לא מבין בו.
צרות של עשירים ופוליטיקאיםאיתן גיל
סקר פילבר מאתמול מנבא 63 מנדטים לגוש הימין.
בהנחה סתמית שהוא מדייק מלא מלא, כל אחת מהשותפות בפוטנציה תהיה לשון מאזניים בפני עצמה.
סמוטריץ' המגלומן ידרוש את תיק הבטחון, ויסכים להתפשר על 4 תיקים מרכזיים במקום תיק הבטחון.
בן גביר ידרוש פי 2, בהתאם לכוחו היחסי מול סמוטריץ', וליהודים היתה אורה ושמחה וששון ויקר.
ויש את וינטר, ש"ס, והחרדים. כולם ידרשו את ליטרת הבשר.
בנסיבות אלה מתחזקת יותר ויותר התחושה שנתניהו ינצל את הרוב המתמטי שיהיה לו כדי להוביל לממשלה רחבה עם איזנקוט, ובנט.
האלטנטיבה הסבירה היא שכל אחת מהשותפות תתחייב מראש לא להתעקש על תיקים וכיבודים שהובטחו לשותפה אחרת.
וכמובן להוריד את רף הדרישות הפנטסטיות, והלא פרופורציונליות, ביחס למספר המנדטים שהושגו בקלפיות.
פילבר משקר כמו שהוא נושםאריק מהדרום
תעמולן של נתניהו וערוץ 14, יש להתייחס ל"סקרים" שלו כאל תעמולת בחירות של הליכוד.
נשמע שאתה צופה בתרעלה 12נקדימון
לידיעת הרעלנים שבדם שלך, וצבדוק גם בעצמך את העובדות, דיירקט פולס מדייקים כמו בתרעלה 12. כל הסוקרים של התקשורת חזו כמעט אותו דבר ביחס לתוצאות האמת. פילסר אפילו היה מדויק מהם. תבדוק.
איש רעיל. קח כדור נגד שנאה.
אני לא צופה בטלויזיה בכללאריק מהדרום
ופילבר נבדק וחי בעולם משל עצמו, שמכתיבים לו מלמעלה.
הוא לא יהרוס לעצמו את הקריירהברגוע
רק בשביל "הוראות מלמעלה"
זה מה שמציל את הקריירה שלואריק מהדרום
...ברגוע
עיקר העבודה שלו זה לעשות סקרי עומק למפלגות או פוליטיקאים שונים. אם הוא יטעה עכשיו ב 10 מנדטים לא תשאר לו הרבה עבודה.
תישאר לואריק מהדרום
הוא לא עוסק רק בזה ומישהו צריך להביא תעמולה לליכוד בצורה של סקרים לערוץ 14, מי יעשה את זה אם לא הוא?
לא בטוח שהסקרים האלה טובים בכלל לליכודברגוע
תסתכל כמה הסקרים שלו מביאים לליכודאריק מהדרום
וכמה הסקרים של כל השאר ותגיד לי אתה.
ואז?ברגוע
בכל הסקרים שלו הימין מנצח, יותר קשה ככה להוציא מצביעים מהבית
בסקרים שלו הימין מנצח על חודם של שני קולותאיתן גיל
ויש גם טעות דגימה אובייקטיבית שיכולה להפוך את הקערה על פיה.
פילבר בונה סקרים על אחוזי הצבעה גבוהים יותר ביחס לסוקרים אחרים, ולא באמת שיש לו שליטה על זה.
טובאריק מהדרום
תלוי איך אתה מסתכל על התמונהמרדכי
בס"ד
ביחס לגושים - פילבר אכן היה הכי קרוב לכך שתקום ממשלה בראשות נתניהו. בכל היתר - הוא הכי טעה מבין כל המדגמים והסקרים.
בפעם שעברה לא עברו חסימה מרצ ובלד יחדאריק מהדרום
ואת זה גם פילבר לא ראה וזה מה שהביא את ה64
נכון. בין יתר הטעויות שלו במדגםמרדכי
בס"ד
גם כולם נתנו לציונות הדתית-עוצמה יהודית 14, כפי שהיה בפועל, והוא נתן 12 מנדטים.
אם מרצ היתה עוברת ציונות עוצמה היתה יורדת ל- 12-13איתן גיל
כמו שחזה פילבר
הליכוד מקבלים 31 או 20??????????רועישםטוב
סקר אחרי כניסת וינטר.
ערוץ 14: 31 לליכוד

מעריב: 20 לליכוד

זה הזמן להפסיק להתרגש מסקרים, מכל הסקרים...הסטורי
לגמריארץ השוקולד
רבים ממי שאני מכיר בכלל מתלבטים, תוהה כמה הסקרים קולטים את אירוע המתלבטים.
מתלבטים בין מה למה?ברגוע
אפילו את זה קשה להגדירארץ השוקולד
יש כאלה בין ליברמן ובנט.
יש כאלה בין וינטר, ארדן, סמוטריץ ובנט.
יש כאלה בין טרופר, אייזנקוט וארדן.
יש כאלה בין בנט, ליברמן, ואייזנקוט.
בסופו של דבר, יש הרבה ימנים שאני מכיר שכועסים על הממשלה הנוכחית בעיקר על אי הטיפול בגיוס חרדים ושיפור הטיפול בכח האדם בצבא ולכן הם באמת לא יודעים מה לעשות.
כל אותם אנשים לרוב לא רוצים מפלגות ערביות, חרדיות ואת גולן בקואליציה ולא רוצים את נתניהו בראש, ממילא הם לא יודעים מה לעשות.
אז תלחש על אוזנם, שוינטר לפני הפוליטיקההסטורי
אמר שמי שטוען שאפשר לגייס חרדים בלי הסכמות, הוא פופוליסט:
וינטר וסמוטריץ' חושבים אותו דבר על גיוס החרדים - אקטואליה וחדשות
ועדיין, הממשלה הזו פעלה באופן אקטיבי לא לגייסארץ השוקולד
עם הכספים.
היה אפשר יותר גם אם לא לפתור הכל.
היה אפשר לייעל את אופן גיוס המילואים בצבא כך שיהיה אחיד יותר.
הממשלה הראתה חוסר רצון, אולי מציאותית לא היה אפשר לגייס (ולדעתי היה אפשר לגייס יותר), עצם הסנטימנט של מתן כח ושליטה במלחמה על ידי גורמים שמעדיפים למות ולא להתגייס זה כואב מאוד רגשית ויוביל לאנטי...
הממשלה הזאת היתה תלויה בחרדיםהסטורי
בדיוק כמו שתהיה הממשלה של אייזנקוט/בנט, אלא אם כן היא תהיה תלויה בערבים שגם אותם היא לא תגייס ותתן להם תקציבים מופרכים.
לכן, מובן הכאב בטן. החרדים בהחלט התגלו בעליבותם המוסרית כלמעט כמה אלפים, לא התעוררו להתגייס למלחמה וכשההנהגה הרבנית והפוליטית שלהם, מסרבת לתמוך בשום מהלך לגיוס אפילו של הבטלנים המוחלטים.
אבל, אי אפשר לנהל מלחמה מהבטן, צריך לנהל אותה מהראש. הדיבורים על 'ברית המשרתים' הם דמיונות של כל מיני דתיים-לאומיים אבל חוץ מהם אף אחד לא מחזיק מזה ברמה הפוחיטית.
ממשלה אחרת לא תהיה שונה בגיוס, ואם כמו ממשלת השיסוי של בנט-לפיד היא תצמצם תקציב לחרדים, היא במקביל תשפוך תקציב על הערבים שלא רק שלא מתגייסים, אלא תומכים אקטיבית באויב. אייזנקוט כיום משתדל לפייס את החרדים וגולן אמר בפירוש, ששווה להסתדר עם החרדים כדי להיפטר מסמוטריץ'.
נזכיר שלפיד, בשבוע הכי קשה של המדינה, התנה את כניסתו לממשלת החירום, לא בסילוק החרדים אלא בסילוק סמוטריץ' ובן גביר שמצביעיהם 'מככבים' במספרי הלוחמים והנופלים הרבה מעבר לאחוזם באוכלוסיה.
אם היו מתעקשים עם החרדים והממשלה היתה נופלת - כנראה היינו היום עם הגבול עם עזה על גדרות הישובים כשבעיית החטופים פתוחה, כי כל האופוזיציה דרשה לקבל את ההצעות של ביידן להחזרת חלק מהחטופים תמורת ויתור על כל הישגי המלחמה וממילא עם אירן גרעינית, כי לא היתה נמצאת ההצדקה להשמיד כמעט לחלוטין את חיזבאלה כשהוא לא תוקף וממילא לא היתה אפשרות לתקוף באירן.
^ ההבדל בין פוליטיקאי עם נסיון (ופשרות) ל..משה
פוליטיקה חדשה.
הממשלה הזו יכלה לבנות אמון עם החרדים והצבאארץ השוקולד
הרי רבע מהקואליציה הם חרדים, הם בחרו שלא.
כל הזמן פה אני אמרתי ומקווה שעוד אמרו להם שזה יפיל להם את הבחירות הקרובות, הם החליטו להתעלם ועכשיו יש להם החוצפה לומר למצביעים הכועסים עליהם שבאשמתם יהיה שמאל.
אגב, לא חייב להיות, יכול להיות ממשלה של ליברמן, בנט, אייזנקוט, הציונות הדתית, עוצמה יהודית ועמך ישראל לפי הסקר של מעריב.
די נוברגוע
אייזנקוט בחיים לא יקים ממשלה עם סמוטריץ ובן גביר, יש יותר סיכוי שיקים עם החרדים
ולכן אני מקווה ומנסה לשכנע שלא יצביעו לוארץ השוקולד
הכי טוב למי שרוצה גיוס חרדים שיצביע לליברמן
אין בעיהברגוע
אם זה הנושא הכי חשוב לך.
רק אל תשלה את עצמך שתקום ממשלה ימנית שתגייס חרדים בכח או תשלול להם את כל התקציבים.
כי ליברמן יגייס, חחחחהסטוריאחרונה
אני מספיק זקן לזכור את הימים בהם היה החבר הכי טוב של החרדים ורץ נגד הערבים עם: "בלי נאמנות - אין אזרחות!".
אני גם זוכר את ליברמן מבהיר שאם הוא שר ביטחון, תוך 48 שעות הראש של הניה לא יהיה מחובר לגופו - הוא נהיה שר ביטחון זמן קצר אחר כך והניה המשיך לצחוק עד שממשלת נתניהו חיסלה אותו, כשליברמן מסרב להצטרף.
ליברמן הוא הציני שבפוליטיקאים. אחד מאלו שהקשר בין הצהרותיו למעשיו - רחוק עד לא קיים. אכשהו כל סובביו הסתבכו קשות בפלילים על דברים אמתיים מאוד, בלי שכל המשטרה השקיע מליונים בחיפוש בפינצטה והוא חמק, כשעדים נעלמו בנסיבות מסתוריות. אם הוא המשיח החדש של מדמייני 'ברית המשרתים' המצב קשה.
סתם שאלה: למה הממשלה הזו לא דאגה להסכמות?ארץ השוקולד
היה לה שלוש שנים בשביל זה.
יש כבר שרשור על העולם של פילבראריק מהדרום
אפשר לאחד @מרדכי
בגדול, הסקרים, כל הסקרים שווי ערך לתחזית אסטרולוגיהסטורי
מעניין עם גם האסטרולג של הליכוד והאסטרולוג של השמאל, חולקים באותן נקודות.
נזכיר שלפי כל הסקרים פרס ניצח בתשנ"ו, הילרי קלינטון ניצחה את טראמפ ואיך קראו להם? V15, כבר חגגו ניצחון.
שמענו
סקרים מצביעים על מגמה ולא על מציאות.איתן גיל
ובאורח פלא הם לפעמים מגשימים את עצמם.
באוחו עניין, אם תתן לסמוטריץ' ערבות ל- 5 מנדטים בכנסת הבאה, הוא לא יתחנן בפני פייגלין לבלוק טכני, לאחר שבן גביר בצדק העיף אותו לכל הרוחות.
לפעמים מצביעים על מגמה, ולפעמים לאהסטורי
תשאל את שמעון פרס ז"ל, או את הילרי קלינטון...
נחמת שוטיםאיתן גיל
כשסמוטריץ' ורוטמן ישבו בבית, הם יקראו את התגובה שלך.
שבת שלום.
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
איך גם כאן דחפת את סמוטריץ'?
הוא גורם מספר 1 לחוסר יציבות במחנה הימיןאיתן גיל
בן גביר יפסיד 3 מנדטים אם ירוץ עם סמוטריץ', ואני מאמין לו.
הליכוד בחן אפשרות לשריין אותו, והגיע לאותה מסקנה.
הוא מאיים על כל מה ומי שזז. אולי פייגלין יספק לו את המנדט השלם החסר.
טעות הדגימה בסקרים היא סביב 3-4%נפשי תערוג
שזה טעות דגימה די גדולה.
משהו כמו 4 מנדטים
לכן הם לא מדוייקים.
זה בעיקר נובע מכך שקשה באמת להצליח לסקור את כל גווני האוכלוסייה
ויחד עם זאת. הם מצליחים לקלוע בערך.
על מה אבדה הארץאיתן גיל
בעקבות השקת מפלגתו של וינטר חסרים לסמוטריץ' 40 אלף קולות כדי לעבור את אחוז החסימה.
כלוליין פוליטי ידוע הוא יצלח את המכשול, ושוב נראה אותו בגכסת הבאה, ולא שזה משמח אותי.
מוקדם איפוא לפרט את הטעויות שלו, אבל בחודש של חשבון נפש נזכיר לו שההגדרה "דתית" נמצאת בליבת שמה של המפלגה, אבל היא לא כזו.
לא נפליג רחוק, ודי לציין שבקדנציה זו לא עשתה המפלגה דבר וחצי דבר שניחוח יהדות נודף ממנו. נהפוך הוא:
היא נרמלה חילולי שבת המוניים, אחד מהם נקשר בשמו של טבח שמחת תורה. היא נרמלה מסעדות טרפה בכל הארץ, היא לא הסירה את חרפת סעיף הנכד, היא לא קידמה את המשפט העברי, היא שכחה מה זה חינוך יהודי, ועוד ועוד כהנה וכהנה.
ככל שתהיה מיוצגת בכנסת הבאה שומה עליה לשים דגש על מה שחשוב באמת. איזה נאיבי אני.
והשיבה שופטייך כבראשונה.
סמוטריץ' צריך לעשות פניית פרסה ולבדל עצמו מבן גביראיתן גילאחרונה
לו הייתי קמפיינר שלו, הייתי אומר: בן גביר רוצה להרוג ערבים, ואני רוצה לקרב יהודים ברוח נביאי ישראל ועל פי עקרונות מגילת העצמאות.
מתיחת הפנים הפוליטית שלו צריכה להיות חיבור טכני עם נועם, ועם מפלגת הציבור החרדי שתומכת בגיוס חרדים לצה"ל.
חיבור כזה יניב בין שבעה לתשעה מנדטים, וכח פוליטי שהמערכת לא תוכל להתעלם ממנו.
אבל אוי השנאה להר המור, ואוי לאותה בושה.
אם יציעו לסמוטריץ' בלוק טכני עם הנוכל וחברתו הנוכלת, והוא ידחה את ההצעה, אני צנצנת.
וינטר: אמליץ רק על נתניהואיתן גיל
מסתמן שסמוטריץ' יהיה השה לעולה.
האופציות שלו:
להכנס מתחת לאלונקה של איתמר.
לשבת בבית.
..נקדימון
זו כותרת חלקית מאוד מדבריוהסטורי
הכותרת האמתית מדבריו המלאים היא שוינטר, בכינוס המושקע שלשום, לא העלה על דעתו שהציבור רוצה תשובה לשאלה הזאת. רק היום, מרוב שהוא קשוב למליוני המתלהבים ממנו, ""גילה"" שמוטרדים מהשאלה.
הוא התחיל אתמול, והתחיל בטעויותאיתן גיל
מן המעט מדבריו המבולבלים שהבנתי עד עכשו, הוא רוצה לסגור חשבון פתוח שיש לו עם איזנקוט. זו מטרת הצטרפותו לפוליטיקה.
הטירון רצה את ליברמן בראשות הממשלה, ובלי איזנקוט, ותוך כך לחשו לו שאין לזה התכנות מתמטית. לכן עשה סיבוב פרסה והצהיר שהוא חלק מגוש הימין בהנהגת נתניהו.
מעכשו הוא יהפוך למטרה של השמאל לא פחות מנתניהו בן גביר וסמוטריץ'.
לא חושב שזה הסיפורהסטורי
לענ"ד הוא רצה להמנע מהצהרות מסנדלות ולהשאר פתוח לכל האפשרויות. כפי שראינו עם המילים "אני ימין" אפשר לשחק להרבה כיוונים (אתמול עוד התעקשת שגפני שמצהיר שילך עם אייזנקוט, נאמן לימין...)
כמות הריקושטים שקיבל, גרמו לו להבין שהציבור לא קונה את זה. מעניין מתי הוא יבין, שהציבור לא קונה את זה שהוא מתייחס לציבור כטפשים, כשמתברר שאחרי כל ההכנות שעשה חודשים להשקה הזאת, לא היה לו מושג מה הציבור ציפה לשמוע והוא יצא הטיפש...
גפני אומר: תחזיקו אותיאיתן גיל
הוא כועס ובצדק, הבטיחו לו חוק גיוס, ולא קיבל.
הציעו לו חוק גיוס מינוס, והוא סירב לכל דבר שהוא פחות ממה שהתחייבו הצדדים בהסכם הקואליציוני.
חבריו אומרים לו: דחו אותך כי אתה לא רצוי בקואליציה, וזה כנראה לא מופרך.
גפני לא יכול לכפות את עצמו על קואליציה שלא אוהבת אותו. זה כמו להכריח מישהו להתחתן עם אשה שהוא לא אוהב.
אני עדיין מתעקש שהוא נאמן לימין, ויתן את הלחי השניה.
ולגבי וינטראיתן גיל
בסקרי סוף השבוע הוא צף מעל המים, תודות למצביעי סמוטריץ' שמסתפקים אם יעבור את אחוז החסימה.
קראתי כאן על מגעים מתקדמים בין פייגלין לסמוטריץ' על ריצה משותפת שתוציא את שניהם מהאזור המסוכן.
אם כך יהיה, ויחתם הסכם, המצביעים הספקנים של וינטר ינטשו אותו, מה שיצור לו עצמו בעיה אלקטוראלית לא פשוטה.
לא, הוא מעל אחוז החסימה, כי יש הרבה מתוסכליםהסטורי
מהממשלה הנוכחית, מכל מיני סיבות שחלקן מוצדקות. אז יש נהיה ל'חדש', ל'נקי', לזה שמבטיח הכל: גם גיוס, גם ניצחון בכל החזיתות, גם הגירה מעזה וגם וגם וגם חרבונא.
היתרון שלו על כל האחרים, זה שבתור זה שעוד לא פגש את אילוצי המציאות, הוא יכול להבטיח...
סביר שככל שיתקרבו הבחירות, יותר אנשים יפעילו את הראש, יותר מאת הבטן.
הבטיחו לו חוק להסדרת מעמד לומדי התורההסטורי
אבל הוא וחבריו התכוונו לישראבלופ שגם השבבניקים מהברזלים ישמרו על עם ישראל מהבריכות המעורבות בתאילנד.
בשנה הראשונה הם מרחו את הזמן, כי גור ניסו להשיג יותר, ואז פרצה מלחמה. גם בתוך המלחמה הציעו להם חוק, רק דרשו לוודא שמי שרשום בישיבה אכן נמצא בה - מה לעשות שהשבבניק לא יכול להיות גם במרחצאות הפריצות בתאילנד וגם בישיב ?
אז גפני כועס, רחמנות
שכחת את יולי אדלשטיין שעשה הכל כדי לתקוע את החוקאיתן גיל
עד שהעיפו אותו משם, ובהמשך סיים את דרכו בליכוד.
היה צריך לשלוף את ההסכם הקואליציוני מהבוידעם, ולומר לגפני, ולגולדקנופף, ולחבריהם: זה מה שנחתם וזה מה שתקבלו...
במקום זאת הלכו איתם סחור סחור... אדלשטיין ניסה לגמד ולמסמס, ולהרויח זמן, ותגובת הנגד הטבעית והצודקת היתה להקשית עמדות.
סמוטריץ' וחבריו יכלו לשבת בצד, ו/או לנקוט בעמדה ניטרלית, אבל במקום זאת הוסיפו שמן למדורה, והתוצאה הסופית כתובה עלי ספר.
לא בכדי אמינותו של סמוטריץ' נמצאת במרחק נגיעה מבנט.
בפעם הבאה שתקלע לד' אמותיו של סמוטריץ', אל תהסס להזכיר לו את טעויותיו.
כרגיל סלט אובססיביהסטורי
הפעם בין אדלשטיין לסמוטריץ'.
בסופו של דבר, ההצעה של אדלשטיין ענתה על ההסכם הקואליציוני. רק לא על הישראבלוף שהחרדים רצו לעשות איתו. הוא העז לצפות שבחורים שמצהירים שהם בישיבה, באמת יהיו שם...
יקוב הדין את ההר- לא בבית ספרנואיתן גיל
הקואליציה היתה צריכה להעביר את החוק, ולייחל שבגץ יפסול אותו.
סופו של יום שאכלו את הדגים הסרוחים וגם גורשו מהעיר.
הגבתי לטענתךהסטורי
אני לא טוען שזה היה חכם. רק טוען שההצעה של אדלשטיין עמדה בהסכם הקואליציוני ולכן אינך יכול להצדיק את העוולה שגפני רצה, ע"י ההסכם.
אתה לא טוען, אתה מטעהאיתן גיל
אדלשטיין ניסה לטרפד את החוק, אולי בשליחות העיתון שבבעלות חלקית של חמיו.
בתגובה למתווה המאפיוזי שהוא שם על השלחן, באו החרדים עם הצעה נגדית אולטרא קיצונית- לצרכי משא ומתן.
היחיד שתמך באדלשטיין, לכאורה, הוא סמוטריץ'.
אדלשטיין הורחק מועדת החוץ ובטחון, בידי חבריו, ובצדק. כי התנהלותו מעיקרה היתה צינית ומניפולטיבית, ובחוסר יושר ובחוסר תום לב.
כשאתה מגיש הצעת קניה בסך 20 ש"ח למוצר שמחירו הנקוב: 100 ש"ח, אל תופתע אם המוכר יעלה את המחיר, ל- 20 אלף ש"ח.
אתה מיתמם, זה עמד בהסכםהסטורי
אתה כל הזמן טוען שגפני צודק, כי חתמו איתו, כשמתווה אדלשטיין עמג בהסכם.
ואכן זה טירפד, כמו שלפני המלחמה נוסח הרבה יותר מרוכך טרפד - כי החרדים דושים בהסכם משהו אחד, כשבפועל מצפים למשהו אחר לגמרי. מדברים גבוהה גבוהה על לומדי התורה ובפועל מצפים לפטור לכל השבבאניקים בתאילנד.
אני מסכים שאדלשטיין לא היה חכם בנושא, לפעמים בפוליטיקה צריך להוריד את הראש מול נבלים כמו גפני, כי בטחון המדינה חשוב יותר - אבל אל תנפנף בהסכם, בהסכם הוא עמד.
החברים של אדלשטיין לא היו מעיפים אותואיתן גיל
אם לא היה תוקע מקלות בגלגלים.
בועז ביסמוט הביא הסכם מניח את הדעת, אבל לא היה לו רוב בגלל כמה סוררים נקמנים שידעו שלא יהיו בכנסת הבאה. סופר וסולומון הם רק שניים מחבורה גדולה יותר.
החרדים יכולים לבוא בטענות רק לעצמםהסטורי
גלדגקנוף וטסלר, לא הסכימו לתמוך אפילו בגירסה הסופר מפנקת של ביסמוט. אם הם היו תומכים - הליכוד היה יכול ללחוץ על חבריו הסוררים.
אבל, כשהם רוצים גם שאחרים יהיו הגויים של שבת ויעבירו בשבילם חוק, שהם לא יצטרכו להצביע לטובתו ויכלו לצאת בהמודיע בכותרות מזועזעות על 'החוק הנוראי שפוגע בלומדי התרה' - אז תחת אש חמישה מחברי הליכוד סירבו להשתתף בהצגה כפויית הטובה של החרדים.
אם סופר וסולומון היו מצביעים בעדאיתן גילאחרונה
החוק היה עובר על חודו של קול.
לא מפליא שהמטרפדים היו: אדלשטיין, אילוז, סופר, וסולומון, כולם מיזרוחניקים ציניים, וקלי דעת. מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו.
אז ממי הוא מצפה לנגוס מנדטים?נפשי תערוג
מהרסיך ומחריביך ממך יצאו?איתן גיל
נפתלי בנט, הנוכל, יצא מבית גידול מסויים.
מאותו בית גידול של עופר וינטר.
מאותו בית גידול של רחמים כלנתר.
גפני מעולם לא העלה על דעתו לערוק לשמאל תמורת ראשות ממשלה או אתנן פוליטי אחר.
חודש אלול הוא ימים של חשבון נפש. מסתבר שהנאמנות לארץ ישראל נעצרת כשהצד השני מציע תמורה הולמת עבור חבירה ליאיר גולן, אייזנקוט, ומנסור עבאס.
נחפשה דרכנו ונחקורה.
אתה לא מעודכןברגוע
החרדים, ובפרט גפני, אומרים שהם לא שוללים תמיכה באיזנקוט תמורת פטור מגיוס
אז אומריםאיתן גיל
בני גנץ הציע להם דף ריק, ולא הלכו איתו, וגם עם איזנקוט לא ילכו.
דחילאק, אל תתייחס לכולנו כטפשיםהסטורי
הם נכנסו לממשלת שרון, על מנת להחריב את גוש קטיף וצפון השומרון תמורת כמה ג'ובים וג'ובות.
דרעי וחבר מרעיו, החזיקו את ממשלת אוסלו, תמורת ג'ובים. (הוא גם הוביל עם פרס את התרגיל המסריח)
כתבתי על גפני ולא על גיבור אוסלואיתן גיל
ולגבי וינטר, הוא קנה את עולמו כשהזכיר שם שמיים לפני הכניסה לעזה.
כשהשתחרר מהצבא עשה שיעורי בית והגיע למסקנה ששם שמיים הוא מכשול בבית הגידול שלו.
גפני תמורת כמה ג'ובים וג'ובת, הציל את ממשלת שרוןהסטורי
כשהמשמעות המיידית היתה חורבן עשרים ואחד ישובים בארץ, כולל שריפת בתי כנסת, פינוי בתי קברות והכנסת כולנו לסיכון.
תעשה טובה, אל תתחפר בפאדיחה של הצגתו כנאמן.
כל מה שאתה אומר הוא נכוןאיתן גיל
עד לרגע שאתה עוטף פוליטיקה באידיאולוגיה.
גפני סמוטריץ' וכל השאר רוצים את מנעמי השלטון, ולא לא יזוזו משם בלי D9 מטאפורי.
סמוטריץ' יכול לספר לנו על הישגיו מכאן עד אוסטרליה, אבל בעת מבחן הציבור יזכיר לו את שגיאותיו וישלח אותו הביתה.
פתחת שרשור שקרי, שמתעלם מהעובדותהסטורי
ובמקום לחזור בך, אתה ממשיך להתחפר.
טענת שגפני לא יערוק, הראתי לך שהוא כבר עשה זאת במקרה שהמחיר היה גלוי על השולחן.
אני לא טוען שהסיפור הוא מנעמים. הסיפור הוא אידיאולוגי, גפני להבנתו מגן על מה שהוא תופס כ'יבנה וחכמיה' ובשם זה הוא יערוק לשמאל, כמו שהוא אומר בפירוש.
גפני מעולם לא ישב בממשלת שמאל. דרעי כן.איתן גיל
גפני הצביע ויצביע נקודתית עם האופוזיציה ועם ערבים, אבל בממשלת שמאל הוא לא ישב, אם יש לך הוכחה הפוכה- תביא אותה.
הוא מאיים פעמיים ביום, ואומר תחזיקו אותי, אבל כאמור מעולם לא ערק.
הדרישה היחידה שלו מהקואליציה היוצאת היתה להסדיר את מעמד בני הישיבות, ורווחתם, ולא קיבל, ובצדק יש תסיסה בבייס שלו.
אתה יכול לקרוא לזה מנעמים, וזה בסדר גמור.
וכן, הוא לא התרשם שהשותפות האחרות בקואליציה נשכבות על הגדר בשבילו, ואפילו לא מן השפה ולחוץ. נהפוך הוא, ובצדק הבייס שלו זועם.
אמת, הוא בלם חוקים של הקואליציה, אבל לא ערק, והקואליציה אכן הוציאה את ימיה.
הנקמה שלו לא תהיה באמצעות עריקה לשמאל. היא תגיע כשיראה את "השותף" סמוטריץ' יושב בבית.
גפני ישב, לא רק ישב, הציל באצבע שלוהסטורי
את ממשלת השמאל של שרון. הנוכלות של שרון, כשהלך להתנתקות נגד מה שהצהיר בפירוש בבחירות ונגד גם ההחלטה המפורשת של מתפקדי הליכוד - גדולה מהנוכלות של בנט.
זה שלמפלגה הגדולה קראו ליכוד, לא ישנה את העובדה שזאת היתה ממשלת שמאל שהחריבה את ארץ ישראל.
לא ידוע לי. אם נכונים דבריך, תביא קישור.איתן גיל
אם לא ידוע לך, למה אתה מתעקשהסטורי
חיפשתי אתונות ומצאתי מלוכה. לא רק שהוא הציל את ממשלת שרון, שלפי כל פרמטר היתה ממשלת שמאל, הוא גם ישב יפה מאוד בממשלה בראשות אהוד ברק בתשנ"ח... (את זה גם אני שכחתי)
זה נכוןמשה
ואולי שיש קשר בין מכת השבבניקים שלהם לתקופה ההיא ולתקציבי חינוך שהוזרמו אז.
גפנושנקדימון

גפנוש הימנינקדימון

ויקו לעשות ענבים ויעש באושיםנקדימון

"וַיְהִי לְגֶפֶן סֹרַחַת שִׁפְלַת קוֹמָה"נקדימון

גפני לא יערוק מהסיבה שהוא לא מכיר במושג הנאמנותנקדימון
מהסיבה הפשוטה שהוא לא ימין אלא שמאל, כמו שאמר. וכי מבחינתו שתישרף המדינה, שהיהדות תיכלא בגטאות, שעם ישראל יחדל

שירשור דיי מביךכְּקֶדֶם
בסופו של דבר בזכות הקולות של החרדים פינו את הגוש (בעיקר ש"ס) אבל המפלגה האשכנזית אפילו יותר מזגזגת שמאלה
השקרנים שטוענים שבנט "נוכל"אינליאז
הם יצאו מבית גידול מסויים.
מבית הגידול שהצביע לו כשטען שמטורף לחשוב עלהסטורי
לשבת עם עבאס, או לתת ללפיד להיות ראש ממשלה ברוטציה ורגע אחרי הבחירות - ישב עם עבאס בקואליציה, כשלפיד מקבל ראש ממשלה ברוטציה. אכן מסויים...
אני שמעתי את זה ואני לא מאמיןאינליאז
אני חושב שמי שטוען שבנט נוכל אלו ביביסטים שטופי מוח , או בריוני המזבלות של בן גביר. אלו גם אלו לא חשבו אי פעם להצביע לבנט.
לא הבנתי, אתה חושב שאין אנשים שהצביעו בנטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ז באלול תשפ"ו 6:44
כשהאמינו שהוא איש ימין, לא ישב בממשלה שתלויה באחים המוסלמים והתאכזבו ממנו?
אישית מכיר כמה וכמה כאלו. כנראה שגם בנט עצמו מכיר, עובדה שקדנציה אחרי שקיבל 7 מנדטים - בכלל לא העז להתמודד.
הטענה "בנט נוכל" היא שקר ביביסטי מוחלט.אינליאז
כמו השקרים הביביסטים הרבים האחרים , על שיפוץ הבית ברעננה , על התקציב לערבים , על ההסכם הימי עם לבנון.
אלו כולם שקרים ביביסטיים , הם פשעים נגד האמת ונגד אזרחי ישראל ומי שמפיץ את השקרים הביביסטיים האלו ראוי וצודק ולפגוע בו ולהעניש אותו.
אם אתה שואל אותי אם יעלה על הדעת שקיים איזה ליצן שהצביע בנט דווקא מתוך המחשבה המטומטמת שבנט יתנהג כמו מטורללון מהגבעות , אני אגיד לך שאם תיקח מיליון אנשים , בוודאי אחד מספיק מוזר כדי לאסוף תמונות של דובי נמלים. אז מה אם קיים? זה לא מוכיח כלום.
כלומר, בשביל לחשוב את מה שבנט נשבע עליוהסטוריאחרונה
לפני הבחירות, צריך להיות מטורללון מהגבעות?
ברור שיצאו מבית גידול מסויםאיתן גיל
האמת שלהגדיר אותו נוכל זה לא מספיק.
יש נוכל קטן, ויש בינוני, ויש גדול, ויש רב נוכל. ובמילה אחת: בנט.
וינטר vs סמוטריץ'אליהו1
מי אתם חושבים שיקבל יותר קולות ויעבור את אחוז החסימה?
איזה איחודים אתם חושבים יהיה ?
האם לסמוטריץ' יש בכלל סיכוי עכשיו?
1. כנראה שוינטר יעלה, אולי גם סמוטריץ.אריק מהדרוםאחרונה
ארדן, גנץ וזליכה על הפרק.
סיכוי תמיד יש, גם הגימלאים הפתיעו.