מה בין שרת תחבורה לטקס משואות?פתית שלג
אותו שאלה על שרים אחרים והמשרדים עליהם הםפ.א.
מופקדים - בלי שום כישורים מקצועיים בתחום של המשרד.

מינויים פוליטיים >> חשובים הקשרים ולא הכישורים.  

לא קשור לזהפתית שלג

אני שואל למה זה תחת שרת התחבורה ולא תחת שר התרבות

כי היא עונה על הצרכים הפוליטיים של בנימין נתניהופ.א.

מירי רגב היתה שרת התרבות בשנים 2015-2020 - ומאז 2015 היא הכניסה אלמנטים פוליטיים לטקס שהיה עד אז מאוד ממלכתי.  

מירי רגב יזמה את השתתפות ראש הממשלה, בנאום לאומה.    

זה חידוש שמירי רגב הכניסה.  

גם התערבות פוליטית דומיננטית בבחירת מדליקי המשואות, שיתאימו לקו של הממשלה.  

מירי רגב הפכה את הטקס למאוד פוליטי - והיא, באופי שלה, מאוד מתאימה לתפקיד, לשרת את הרצונות של ראש הממשלה נתניהו (וגם של אישתו.  מירי רגב דואגת שהמצלמה תתמקד מפעם לפעם על פניה של הגב׳ נתניהו.  מירי רגב גם תמיד יושבת לידה בטקס).  

לאיזה שרים בעבר היו כישורים מקצועיים בתחום המשרד?ה-מיוחד

היו שרי ביטחון אנשי צבא לשעבר

אני משער שאולי אחוז מהשרים בעבר היו עם כישורים מקצועיים בתחום המשרד

בגדול - כששר הבטחון הוא גנרל לשעבר, זה גרועהסטורי
הוא מרגיש אחד מהחבר'ה ובמקום להיות האחראי על מערכת הביטחון מטעם הממשלה, הוא מנסה להתנהל כרמטכ"ל נוסף במקרה הרע, או כנציג וועד העובדים של המטכ"ל בבמשלה, במקרה הגרוע יותר (ע"ע גלאנט).

שני שרי הביטחון הטובים בתולדות המדינה, היו בן גוריון ומשה ארנס, שניהם ללא נסיון צבאי משמעותי.

אבל זה היה בתחילת המדינה אז אי אפשר להשוותקעלעברימבאר
משה ארנס לא היה בקום המדינההסטורי
והיה אחרי כמה וכמה גנרלים שכיהנו כשרי ביטחון.
נעים להכיר דמוקרטיהנקדימון
אנשים נבחרים כדי להנחיל מדיניות. תפקידם הוא כמו של מנכל חברה. מנכל צריך לדעת לנהל, ולאו דווקא לדעת לתכנת בעצמו, להיות המדען בעצמו, להחזיק תואר בראיית חשבון, או לעשות את עבודת המזכירות.

ידע עמוק בנושא של החברה הוא מעלה אדירה ותועלת גדולה, אבל הוא לא הכרחי. הכלכלה ברוך השם עובדת מצויין.

👍פ.א.
כך זה עובד בכל העולם, מעולם לאקעלעברימבאר
היה שר אוצר שהוא פרופסור לכלכלה.

תפקיד השר הוא לממש מדיניות, את החלק המקצועי נותנים לו ייועציו המומחים לתחום מהמשרד בו הוא עוסק

👍פ.א.
בארה’’בבאנגי

הנשיא נבחר ע’’י העם, וממנה שרים כרצונו, או ע’’פ כישורים, כמו במקרה של סטיבן מנוצ’ין בממשל טראמפ הראשון, שהיה בנקאי, או ע’’פ קשרים ונאמנות לנשיא.

בכל אופן שיטת הבחירות הישראלית כידוע לא מהטובות מבחינת ייצוג מחוזות וכו’ כמו בדמוקרטיות.

כנראה פוליטיקה טיפשית קלאסיתנקדימון

היא רוצה את זה, והיא "מקורבת" ולכן קיבלה.

באמת ההיגיון אומר שזה אמור להיות תחת שר התרבות.

היא עשתה את זה כבר והיה מצוין. אז למהאורין

שלא יטילו את התפקיד על בעלת ניסיון?

תגדירי היה מצוין...פתית שלגאחרונה

חוץ מזה, למה שזה לא יהיה נכון לכל משרדי הממשלה ולא רק לטקס המאוד חשוב הזה?

הבופור💪👑פתית שלג

בבקשה שזאת פעם אחרונה🙏

אני מבטיח לך, ילדה שלי קטנהפשוט אני..
שזאת תהיה המלחמה האחרונה 
במלחמה הבאה יילחמו עם רובוטים...קעלעברימבאר

מצד שני הטכנולוגיה גורמת לכך שהעורף חוטף הרבה יותר, כי הכל בשלט רחוק

במלחמת העולם השנייה, העורף חטף הרבה הרבה יותרפשוט אני..
ממה שהיום חוטפים...

ע''ע הבליץ על לונדון

חחח אבל לא העירו אותו כל לילה באמצע הלילה, בגללקעלעברימבאר

טיל אחד למדינה שלימה

כולנו מקוויםשפוי

שבעז"ה מקבלי ההחלטות יהיו שלוחים נאמנים ויקבלו את ההחלטות הנכונות בהקשר הביטחוני לעם ישראל.

הזוי שהצפון כרגע נמצא במלחמה (אזעקות, מוסדות סגורים וכל המשתמע) וכל שאר הארץ מתנהלת כרגיל

הם בחזיתoo

כמו שהעוטף היו הרבה שנים

מדינת ישראל עדיין מתקשה לשמור על אזרחים שגרים על הגבול 

לגמרישפוי

זו מציאות שרק מי שגר במקומות האלה מכיר, יש זמנים שאפילו הם כבר כחלק מהשגרה לא מתייחסים לזה כאל משהו חריג שזה עוד יותר הזוי

והמתנחלים ביו"ש כל הזמן הם בחזיתhamedinai
בלעדיהם, כל מרכז הארץ היה עוטף יו"ש. 
יו"ש זו חזית שונהפתית שלגאחרונה
שלושים שנה של "הערת שוליים"מרדכי
בס"ד

"בנימין נתניהו יורד מבמת ההיסטוריה, ללא חותם כלשהו, ללא הישג של ממש; הוא יהיה הערת שוליים, אם בכלל, בהיסטוריה של ראשי הממשלות בישראל". כך סיכם אמנון אברמוביץ' בשנת 1999 את הסיבוב הראשון של נתניהו כראש ממשלה. מאז נתניהו שב, נפל וקם, וחוזר חלילה. ב־29 ביוני 1996 נבחר נתניהו לראשונה לתפקיד ראש הממשלה לאחר שגבר בפער זעום על שמעון פרס. שלושים שנה (ויומיים) לאחר מכן, נתניהו עדיין כאן - וממש לא כהערת שוליים.

גם עבור מי שחושב שנתניהו הוא גדול המדינאים שקמו לישראל וגם מי שמשוכנע שהוא האחראי לרבות מבעיותיה, יתקשה להתווכח עם עובדה אחת: מדובר באחד הלוחמים הפוליטיים העיקשים ביותר שידעה מדינת ישראל. הקריירה הציבורית שלו אינה בנויה רק מניצחונות, אלא בעיקר מהיכולת להתאושש מהפסדים וממשברים. בעוד שפוליטיקאים רבים נעלמו לאחר מפלה אחת או שתיים, נתניהו הפך את החזרה מהקרשים לאחד מסימני ההיכר המרכזיים שלו.

הדבר בלט כבר במערכת הבחירות הראשונה שלו לראשות הממשלה. חודשים ספורים לאחר רצח יצחק רבין נדמה היה כי הרוח הציבורית נושבת באופן מוחלט לטובתו של שמעון פרס. הסקרים, התקשורת והאווירה ברחוב הובילו רבים להעריך שנתניהו עומד בפני קרב אבוד. אלא שהוא מצידו המשיך לחרוש את הארץ, לנהל קמפיין אגרסיבי ולשכנע מצביעים עד לרגע האחרון. בסופו של דבר, בניגוד לרוב התחזיות, הוא ניצח והפך לראש הממשלה הצעיר ביותר בתולדות ישראל.

גם ההפסד בשנת 1999 לא סיים את דרכו. אהוד ברק הביס אותו בבחירות, ונתניהו אף הודיע על פרישה מהחיים הפוליטיים. רבים האמינו כי מדובר בסוף הדרך עבור מי שהיה אז רק בן 49. פרשנים, יריבים פוליטיים ואפילו חלק מתומכיו העריכו כי הוא לא ישוב עוד למוקד קבלת ההחלטות. אלא שכפי שהתברר בהמשך, עבור נתניהו גם הפרישה הייתה לבסוף רק הפסקה זמנית.

כאשר אריאל שרון השתלט על הליכוד, נדמה היה שאין עוד מקום לנתניהו בצמרת. שרון נהנה מפופולריות אדירה והוביל מהלכים דרמטיים ששינו את סדר היום הישראלי. נתניהו, שנאלץ לפעול בצילו של מנהיג חזק ופופולרי ממנו, המתין בסבלנות להזדמנות, כולל ויתור על הובלת הרשימה כשכוחה בכנסת עמד על 19 מנדטים. לאחר ההתנתקות, הפילוג בליכוד והקמת קדימה, הוא שב בהדרגה למרכז הבמה והחזיר לעצמו את הנהגת המחנה הלאומי.

אלא שהמבחן הגדול ביותר שלו הגיע דווקא לאחר מכן. בבחירות 2006 התרסק הליכוד ל־12 מנדטים בלבד, תוצאה שנחשבה באותם ימים לאסון פוליטי של ממש. מפלגת השלטון ההיסטורית הפכה למפלגה בינונית, ורבים העריכו שנתניהו יתקשה לשקם אותה. היו שהאמינו כי דור חדש של מנהיגים יחליף אותו וכי זמנו חלף. ארבעה מחברי הכנסת של הליכוד אף דרשו את התפטרותו המיידית, אלא שנתניהו, כהרגלו, סירב לקבל את פסק הדין של והמשיך לבנות מחדש את כוחו הפוליטי.

שלוש שנים בלבד לאחר מכן הוא כבר חזר ללשכת ראש הממשלה. משם המשיך לכהן במשך תקופה חסרת תקדים כמעט במונחים ישראליים, והפך לראש הממשלה שכיהן במשך הזמן הארוך ביותר בתולדות המדינה. גם במהלך השנים הללו לא פסקו ההערכות בדבר סופו הפוליטי הקרב. פעם אלו היו מחאות חברתיות, פעם משברים קואליציוניים, ופעם יריבים חדשים שהוצגו כמי שעומדים לשים קץ לעידן נתניהו.

העשור האחרון רק חיזק את התופעה. כתבי האישום, ארבע מערכות בחירות בתוך זמן קצר, הקמת ממשלת השינוי והפסדו בשנת 2021 נראו בעיני רבים כנקודת הסיום הבלתי נמנעת. גם אז נשמעו קולות רבים שהכריזו כי הפעם הסיפור באמת הסתיים. אלא שבתוך זמן קצר הוא הצליח לאחד מחדש את המחנה הפוליטי שסביבו ולחזור פעם נוספת ללשכת ראש הממשלה.

ייתכן שזו התכונה המרכזית שתיזכר מנתניהו, גם הרבה אחרי שהוויכוחים על מדיניותו יישכחו. לא רק היכולת לנצח, אלא בעיקר היכולת להמשיך להתמודד כאשר הסיכויים נראים קלושים. פעם אחר פעם הוא הוכיח שהוא אינו מקבל את ההנחה שהפסד אחד, ואפילו כמה הפסדים, אמורים לסיים קריירה פוליטית. איש אינו יודע כיצד יסתיימו הבחירות הקרובות ומה יהיה גורלו הפוליטי של האיש שמלווה את הפוליטיקה הישראלית כבר שלושה עשורים. גילו המתקדם, האתגרים הביטחוניים והמציאות הפוליטית המשתנה מציבים בפניו מכשולים שלא הכיר בעבר.

אבל אם יש לקח אחד שאפשר ללמוד משלושים השנים האחרונות, הרי שהוא זה: גם בבחירות האלו, כשהוא בשנתו ה־76 ומצבו לוט בערפל, נתניהו מסרב להרים את ידיו. ייתכן שינצח וייתכן שיפסיד, אבל דבר אחד כמעט בטוח - הוא ימשיך להילחם על מקומו עד הרגע האחרון, בדיוק כפי שעשה במשך שלושים השנים האחרונות.

הוא כבר לא לוחם פוליטי בימינו, אלא סמל (גם בעיניקעלעברימבאר

תומכיו וגם בעיני מתנגדיו). תופעה שמעולם לא קרתה לשום ראש ממשלה במדינה

אז אניח זאת כאן -אריאל יוסףאחרונה
​הודעה בדבר שימוש חופשי בתוכןhamedinai
​הודעה בדבר שימוש חופשי בתוכן:

הריני להבהיר כי אינני שומר על זכויות יוצרים כלשהן לגבי הרעיונות והטקסטים המופצים על ידי. כל אדם רשאי לעשות בהם שימוש מלא – להעתיק כפי שהם, לערוך, לשנות ולפרסם בשמו שלו.

​שליחת קישור המציג את הפרסום החדש אינה חובה, אך תתקבל בברכה ותסב לי נחת. תודה מראש.

פנייה ל"אידיוטים שימושיים" וגם למקבלי שלמוניםhamedinai

כל כך הרבה שמאלנים מקבלים כספים ומשרות מפנקות בעמותות השונות, עד שאני כבר מתפלא: האם נשארו בכלל שמאלנים שפועלים אך ורק למען האידאולוגיה? אלו שאני קורא להם **"אידיוטים שימושיים"**. כנראה שלא, או שנשארו מעט מאוד.

הרי הוכח מעל לכל ספק שמדיניות הנסיגות - סימן ההיכר של השמאל - חושפת את תושבי מדינת ישראל להיות ישירות בחזית, במקום המתיישבים שהשמאל כל כך מנסה להשניא. זה בדיוק מה שקרה בשביעי לאוקטובר. לפני ההתנתקות ולפני אסון הסכמי אוסלו, פיגוע מפלצתי בהיקף כזה פשוט לא היה יכול להתאפשר.

**אני פונה בזה לאותם אידיוטים שימושיים שעוד נשארו שם:** תסרבו! תסרבו להמשיך להיאבק למען האג'נדה הזו בחינם, בזמן שהחברים שלכם גוזרים קופונים ומקבלים בוכטות של כסף, ואתם נשארים סתם אידיוטים.

**אבל גם למקבלי השלמונים, שלא מסוגלים לעמוד בפיתוי הכספי, יש לי מסר:** תזכרו תמיד שאתם אנוסים, ועושים את זה רק בשביל הפרנסה או מתוך פחד. ממש כמו אנוסי ספרד, בהזדמנות המתאימה אתם תחזרו בגלוי לעם ישראל. אבל גם עכשיו – כשיגיע יום הבחירות ותיכנסו אל מאחורי הפרגוד בקלפי, איפה שאף אחד לא רואה אתכם חוץ מבורא עולם – תצביעו עם הלב והנשמה אך ורק למפלגות שמתנגדות לנסיגות.

תזכרו תמיד שהקדוש ברוך הוא ‎#לצד_הזה ותבורכו בכל הברכות!

ביבי האפס הרשערועישםטוב

מזימת הפיגוע בהופעות של טיילור סוויפט בווינה: המחבל נשלח ל-15 שנות מאסר

באוסטריה על תכנון של פיגוע שלא יצא לפועל הוא קיבל 15 שנות מאסר,

וכאן על פיגועים שיצאו לפועל מקבלים לפעמים פחות משנה.

וכל זה אחרי 20 שנים שביבי בשלטון ולא שינה כזה דבר פשוט ואלמנטרי.

אתה כזה ביביסטהסטורי
שאתה מאמין שכל הרעות החולות כאן, תרבות שלטונית ומשפטית שלמה - תלויה אך ורק בביבי אחד.
אתה טועה ומטעה וקצת צודקשפויאחרונה

כוונתי היא, שצריך להבין שקשה מאוד על בלתי אפשרי שב20 שנה הכול יהיה מושלם וכל חלקי העם יהיו מרוצים (מה שלא יקרה אף פעם, סמוך עלי)

אע"פ ש20 שנה זה הרבה מאוד זמן, ואני לא חס על ביבי, יש הרבה מאוד דברים שאני חושב שהווא טעה בהם והיה צריך לעשות אחרת (ובינהם מה שהעלית), ואעפ"כ צריך להסתכל על  הדברים החיוביים שהשתנו מאז, ולזכור שתמיד אבל תמיד יהיו חלקים שלא יתרצו, ככה זה בעולם.

יש לי עוד מה לומר בנושא ואכמ"ל.

הרבה רואים במלחמה זו מלחמת התשהhamedinai
במיוחד בלבנון.

למרות שיד צה"ל על העליונה, זו מלחמת התשה, ובכל זאת אסור לנו להיבהל ולהפסיק.

אחרי מלחמת ששת הימים הייתה מלחמת התשה קשה פי כמה במשך 3 שנים, אבל אז התעייפנו והסכמנו על הפסקת אש, וזה היה אסון, כי אחרי 3 שנים פרצה מלחמת יום כיפור.

היה עדיף 10 שנים מלחמת התשה מאשר מלחמת יום כיפור.

גם עכשיו זה נכון, ופי כמה.

תודה לסמוטריץ' שפתר את ההתלבטותחיובי

כרגיל לפני בחירות שוב מתלבטים, סמוטריץ? בן גביר?

ואחרי הקדנציה הזו באמת יש להתלבט, כי לכל אחד מהם יש הרבה 'קבלות'

אם הכיוון של סמוטריץ זה להתחנף לשמאל ולבנט, ולהצטרף ל'נאורים' שלא נכנעים לחרדים

אז כבר ברור למי אצביע..

למה הם נמנעו בחוק המעונות?

כי חוק המעונות פשוט לא כלכלי למדינה?לומדת כעת

ועלול להעמיק את הבור התקציבי?

זו לא דוגמא להתחנפות לשמאל.

באופן אישי בכלל לא חושבת שסמוטריץ מתחנף לשמאל...

להציל את המדינה זה להתחנף לשמאל?פשוט אני..

זה אינטרס של השמאל שחרדים ייצאו לעבוד?

זה אינטרס של השמאל שחרדים יתגייסו?

זה אינטרס של השמאל שהמדינה לא תשלם מיליארדים על מימון מעונות כאשר האבא לא עובד?

אלה *בדיוק*, אבל ממש *בדיוק*, הערכים של הימין.

אבל השמאל יודע שהחרדים לא ייתגייסו, כלקעלעברימבאר

הקמפיין של השמאל עכשיו נגד החרדים זה רק כדי לפרק את גוש הימין-חרדים. במיוחד מתוך ידיעה שהרבה מהמילואימניקים שקורסים הם דתיים וכך ניתן לפתות אותם להצביע לגוש שמאל-בנט.

לא מן הנמנע שהשמאל בהזדמנות הראשונה ייקח את החרדים אליו לגוש

לא סבירסודית

הם אומרים במפורש שיקחו את הערבים, לצערנו זה או ביבי ושות או ממשלת שינוי.

הם משתמשים בחרדים, זה כן, לפרק את הממשלה, משבים את היועמשית. אבל אחרי הבחירות הם יתנו להם אצבע משולשת. גם אם יש הסכמים חתומים. איפה החרדים יתבעו אותם, בבג"ץ?

משסים*סודית
אתה יכול להסכים או לא להסכים עם ההסבר שלהםהסטורי

אבל למה להניח שההסבר הוא רצון להתחנף למישהו?

באותה מידה אני יכול לטעון שנתניהו והליכוד, שהצביעו בעד החוק למרות שהוא נוגד את האידיאולוגיה הכלכלית של נתניהו - עשו את זה "כדי להתחנף לחרדים".

אני לא טוען ככה. אני מקבל שבמכלול השיקולים נתניהו מעדיף קואליציה עם החרדים, על פני השיטה הכלכלית שלו. אבל שים לב לרמת הטיעון.

נתניהו לא עשה את זה בשביל שלמות הקואליציהפשוט אני..
אלא כדי שלא תוקם ועדת חקירה
לא מדוייקהסטורי
כלומר, זה אכן היה האיום שגפני שלף אתמול, כדי שנתניהו יזיע להשיג רוב. אבל, כל המהלך התחיל הרבה קודם.
אני חייב להגידפשוט אני..

שהאיום הזה מדגיש כמה פוליטיקה היא דבר משחית.

אתה חושב שצריך ועדת חקירה ממלכתית?

אז תצביע בעד, זה פיקוח נפש, בלי שום קשר למימון מעונות.

אתה חושב שלא צריך לעשות ועדת חקירה?

אז תצביע נגד, בלי שום קשר למימון מעונות ובלי איומים.

ממש מזעזע בעייני.

יש מקומות שבהם בוודאי שייך להתנות הצבעה בהצבעה אחרת, למשל אם חבר כנסת חרדי היה אומר ''אני אצביע בעד תקציב לליגת העל בכדורגל רק אם אתם תצביעו בעד תקציב להופעות תרבות לציבור החרדי'', זה דבר מובן והגיוני.

אבל להתנות ועדת חקירה, נושא מהותי וקריטי לטוב ולרע, בנושא שאין לו שום קשר? ריקבון מוסרי 

אכןנפשי תערוג

והאמת שאני לא בטוח שהפוליטקה משחיתה

לדעתי כדי להצליח בפוליטקה צריך להיות מושחת מראש. אחרת לא שורדים במקום הזה. 

צריך להיות ערמומי ומחוספס, לא מושחתקעלעברימבאראחרונה
הסיפור מאוד פשוטמרדכי

בס"ד

או כמו שכתב היועץ האסטרטגי  ישכר זלמנוביץ:

הוויכוח בין אתמול הוא ויכוח סרק - בבחינת זה נהנה וזה לא חסר.

הציונות הדתית מרוויחה מצג של מאבק נגד חוק הגיוס ואולי תחזיר מצביעים הביתה. החרדים משדרים שהם עומדים מול לחצים כבדים גם מול שותפים טבעיים

ובסוף? שניהם יתיישבו יחד בממשלה הבאה, כי לשניהם אין באמת אופציה טובה יותר.

יישבו יחד באופוזיציה הבאהפשוט אני..
גם זה נכוןהסטורי

והאמת שאני טענתי ככה גם על ההכרזות על 'פירוק הגוש' -

ממילא יוצאים לבחירות. דגל מרוויחים ב'מאבק נחוש נגד הגיוס', את הקולות הצפים בינהם לבין העדה והורדת הלחץ של הפלג והמפלגות הציוניות בזה ש'לא נכנענו לחרדים, עד שהם פירקו את הגוש' - מרוויחות הורדת לחץ מצד בנט/אייזנקוט/ליברמן.

אבל כשאני רואה את הממאמצים של נתניהו להעביר בכל זאת את חוק הגיוס, למרות שהוא ישלם עליו מחיר אלקטורלי - אני תוהה אם טעיתי והוא באמת חושש שהגט של ג' אמיתי.

הרב יצחק נריה: גדול הדור הבא יצמח מהציונות הדתיתאיתן גיל

ואיפה צמחו גדולי הדור הנוכחי?

שאלה שהית צריכה להשאל. לא כך?

כתבתי מפורשות שהם לא הורשו להכנס.איתן גיל

היא הנותנת שהשאיפה המתבקשת היא להגיע למפלגה בת 50 ח"כים ולא "גוש" שמורכב ממפלגות צהובות זו לזו, ורק הקוניוקטורה הפוליטית חיברה ביניהם.

לכן תמוה שאתה רוצה לחזור לרעה חולה של רסיסי מפלגות שכל שני וחמישי מאיימות לפרוש או להצביע ברגליים ולהפיל חוקים שיוזמת הקואליציה.

במסגור שאני מציע, ציונות הדתית ועוצמה יהודית צריכות להבלע בתוך הליכוד, בעוד החרדים ימשיכו להיות מפלגות לווין שמקבלות תופינים נקודתיים לפי העניין.

הגיע הזמן לעשות מחקר השוואתי לגבי מספר המפלגות בכל אחד מהפרלמנטים באירופה מול הקרקס הפוליטי שלנו.  

אולי יעניין אותך