אלי ישי אומר מצד אחד שהוא לא כמו אריה דרעי, שדרעי שמאלני ושהוא ימני.
מצד שני הוא כמובן מצהיר שהמפלגה תלך בדרכו ולאורו של מרן, (ולמעשה פעמים מספר אפילו אמר והתבטא בסגנון: "אם מרן היה חי היום, אני הייתי ראש ש"ס" - ויש לא מעט התבטאויות בתקשורת הכתובה והלא כתובה, בסגנון הזה..)
אז השאלה שלי: ידוע שהרב עובדיה זצ"ל, תמך בהסכמי אוסלו וסבר שזה בסדר להחזיר שטחים אם זה יביא שלום, ולכן בהצבעות עצמן על אוסלו, אומנם הורה לא לתמוך באופן מעשי, אבל הורה גם רק להימנע ולא להתנגד. ובכך למעשה הכשיר את המהלך, גם אם "רק בדיעבד".
לימים נאמרו תירוצים והסברים גדולים, ועיקרם, שהרב עובדיה חזר בו מהתמיכה באוסלו, אבל לא בגלל שסובר שאסור למסור שטחים, אלא שסבר שבאופן ספציפי זה באמת לא הביא לשלום, ולכן זה היה מוטעה - כלומר, למעשה, עדיין דעתו של הרב עובדיה, ולא שמענו שזה השתנה, שאם היה ברור כשמש בצורה כלשהיא שמסירת שטחי ארץ ישראל, תביא לשלום באמת ביננו לבין הערבים - אזי זה מותר הלכתית.
אי לכך ובהתאם לזה - האם אלי ישי דבק בעמדה זו של הרב עובדיה? שבמידה ויהיה נניח פרטנר חזק ממש (לא אבו מאזן, נניח אחד כמו ערפאת) שאיכשהו יהיה ברור שהוא מתכוון רק לשלום, ושיכול לשלוט בשטח ושבאמת מסירת שטחים תביא לשלום - האם במקרה כזה אלי ישי יתמוך במסירת שטחים, כדרכו של הרב עובדיה, או יתנגד?
ובמידה ויתמוך כדרכו של הרב, וכמורשתו - האם זה אומר שאלי ישי ימני או לא?